Hoppa på genuståget!

Detta är ett humorinlägg, den som inte är road kan hoppa till föregående inlägg…

Även vi andra, icke-genusvetare, har faktiskt också rätt att uttrycka vår mening, då genusvetarnas verksamhet numera genomsyrar all samhällelig verksamhet, inklusive utbildning och forskning, med det går visst inte så bra… Det är intressant att ”genusperspektivet” nödvändigtvis måste genomsyra all annan forskningsverksamhet, medan det omvända, vilket hade varit mycket mer rimligt, inte gäller.  Nog hade genusvetarna behövt en dos analytiskt och logiskt tänkande. För att inte tala om en gnutta ödmjukhet, något som vanligen råder inom forskningen.

COBE-satelliten

COBE-satelliten har letat efter patriarkala strukturer sedan 1989

Alla akademiker kan bidra till genusforskningen! Om jag minns rätt så var det fysikerna John Mather och George Smoot som tilldelades Nobelpriset i fysik 2006  för att de med COBE-satellitens hjälp lyckades påvisa  den anisotropi (små temperaturvariationer) i den kosmiska bakgrundsstrålningen  som sedermera (under den inflationistiska fasen) gav upphov till de patriarkala förtryckarstrukturer som numera genomsyrar hela Universum. Utan dessa hade materian i Universum under expansionen blivit jämnt utsmetad, och vi hade haft full jämlikhet utan de patriarkala och andra strukturer vi kan skåda idag.

Det var alltså tack vare NASAs initiativ 1989 som de teoretiska spekulationerna bekräftades, något att tänka på  för alla de genusvetare som aldrig anser sig få nog med anslag för sin forskning. Låt oss också hoppas att de senaste rönen inom kosmologin, som pekar på en accelererande expansion och därmed ett positivt värde på den kosmologiska konstanten, kan bidra till att snabba upp jämställdshetsarbetet! Mer om den kosmologiska konstanten i mitt exjobb från år 2000 i Lund, som alltså måste uppdateras för att omfatta ett genusperspektiv.

Torusen har genus 1

Torusen har genus 1

För att inte tala om att det var matematiker som lanserade själva  begreppet genus, som populärt uttryck anger antalet ”hål” på en sammanhängande  yta, exempelvis har en kaffekopp (som är homeomorf med en torus)  genus 1 eftersom den är en topologisk boll med ett handtag. Även andra matematiska begrepp, som integration och mångfald, har genusvetarna stulit av oss matematiker i sina utvidgade analyser med intersektionalitet och gud vet vad, i den naiva tron att det ska legitimiera deras forskning.

Klein flaska har genus 2

Kleins flaska har genus 2

Men liksom man inte kan rulla ut en sfär på en plan yta (försök själv) eller ännu mindre placera den tvådimensionella mångfalden Kleins flaska i det tredimensionella rummet utan att den skär sig själv (det går däremot utmärkt i fyra dimensioner), så kommer inte heller genusvetarna att kunna skapa en konsistent och enhetlig teori med det felaktiga axiomsystem de valt. Och ändock tillåts vansinnet fortgå, och resultaten massinplanteras i huvudet på oskyldiga studenter.

Folkvettet väller ut över gränserna i samma takt som vodkan väller in, mycket tack vare genusvetarna, och de extrema termodynamiska förhållanden som råder i den underkylda samhällsdebatten måste därför åtgärdas genom att stoppa den olagliga import av vodka som sänker fryspunkten och toleransnivån hos folket.  Någon måste också se till att staten slutar sanktionera forskning som bedrivs mot folkets vilja och i strid mot verifierade vetenskapliga resultat i mer seriös forskning.

Jag ska göra vad jag kan för att utveckla en vettig motstrategi i mitt djupt rubbade medvetande som fortfarande försöker hämta sig från den elchock jag fick senaste gången jag stoppade fingrarna i vägguttaget för att försöka vakna upp ur det chocktillstånd jag hamnade i efter att ha läst några av statens offentliga utredningar i ämnet. Jag vill både råda och avråda mina själsfränder från att läsa dem. Ni gör det på egen risk!

Sunda feminister definierar jämlikhet på ett annat sätt än genusvetarna, nämligen som lika möjligheter, rättigheter, skyldigheter och värde, utan tvångsåtgärder för att infria en orimlig och i högsta grad orättvis utopi på bekostnad av individens fria vilja,  något som genusvetarna för övrigt också anser sig känna till bättre än en själv. En vilja som går i linje med deras teorier är accepterad som fri, medan en vilja som innebär ett avsteg från dessa inte är fri utan en utifrån påtvingad inbillning som härrör från det maktfullkomliga patriarkatet och de medföljande förtryckarstrukturerna.

galax

Motståndet mot oss som fortfarande har en sund syn på jämlikhet är tyvärr inte en illusion utan något högst verkligt, men något ännu mer verkligt är Universum självt, men till skillnad från det förra är Universum begripligt, och dessutom villkorligt, för om Universum inte varit det hade vi kunnat förklara det med en följd av logiska slutsatser utan att någonsin behöva observera det, och det har jag fortfarande inte lyckats med. Men det har genusvetarna ! Som trots sin bristande verklighetsförankring efter flera års forskning kommit fram till att normalitet är ett relativt begrepp som varierar i tid och rum (goddag yxskaft!), men som de själva trots det,  på något intressant sätt genom sitt dissociativa symptom i form av upphävd identitetsupplevelse, till skillnad från oss vanliga dödliga, har lyckats definiera inom ramen för sina teorier och med statliga medel  upphöjt  som universellt, allomfattande och evigt!

Jag ska göra vad jag kan för att få stopp på vansinnet! 🙂

12 Responses to Hoppa på genuståget!

 1. DrKejs skriver:

  Tack för ett mycket läsvärt stycke. Keep up the good work! 😀

 2. […] endast ersätter den ena stereotypen med motsatt stereotyp. Det är i sådana här sammanhang jag rekommenderar genusvetarna att läsa matematik för att aktivera sin logiska […]

 3. Karl skriver:

  Hehe… Kul läsning! 🙂

 4. tanjabergkvist skriver:

  Tack DrKejs och Karl!
  Ibland vet man ju inte om man ska skratta
  eller gråta åt allt vansinne, men det
  hjälper att skriva av sig, jättekul att
  ni tittat in på min blogg! 🙂

 5. Patrick skriver:

  Hej Tanja,

  Jag ville bara påpeka att det råder ett enormt överskott materia i universet jämfört med antimateria. Berör detta på någon konstgjord förtryckande struktur? Det låter som ett utmärkt forskningsprojekt för en genusmedvetande fysiker på Lunds Universitet.

  Jämnställdhet mellan materia och antimateria! Krossa materiarkin!

 6. Niklas skriver:

  Hej! Jag höll på att göra lite research till ett blogginlägg jag tänkte kalla ”hoppa på genuståget?” när jag hittade det här… nu får jag hitta på en annan titel tror jag (du är ju något av en kändis i de här sammanhangen)

 7. tanjabergkvist skriver:

  Niklas, jaha vilket sammanträffande! 🙂

 8. […] emot jämställdhet! Detta retoriska knep är orsakat av en från deras sida medveten begreppsförvirring. Tvånget är dock en illusion. Det räcker att ett antal personer ställer sig upp så rasar […]

 9. Andreas skriver:

  Störtskön blogg. Ska följa denna =).

 10. tanjabergkvist skriver:

  Tack Andreas! 🙂

 11. […] kommer att påtvingas för att upprätthålla den artificiella könsneutraliteten. Alla som vill hoppa på genuståget kan flytta dit! Och med avskaffandet av alla maktordningar, härskartekniker och […]

 12. Sven-Ove Johansson skriver:

  Prov…
  Pressklipp:

  Frisörmästare Bertil Grundberg i Norrtälje lät nyligen dekonstruera och därefter konstruera sin herrfriseringssalong genom att använda genusvetenskapliga metoder. Sedan öppnandet i måndags har emellertid ett antal kunder framfört klagomål. Kunderna begär ersättning för bland annat peruker förklarar frisörmästare Grundberg.

  – Då en peruk kostar flera tusen kronor har vi tvingats stänga salongen tills de rättsliga aspekterna av ersättningsanspråken klarlagts.

  – 2500 genusforskare kan ju inte ha fel suckade frisörmästare Grundberg något uppgivet.

  Missnöjda kunder samlades utanför frisörmästare Grundbergs salong:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: