Beslutet (med överstrukna namn)

Eftersom flera personer vänt upp och ner på halva Internet samt ringt runt till olika universitet för att få tag i beslutet angående mitt förra blogginlägg, ett beslut som redan låg uppe med namn på en hemsida som jag inte velat hänvisa till med hänsyn till de inblandade, så har jag med hjälp av Johan Lundberg, chefredaktör på Axess, som också var intresserad av att se beslutet, skapat en pdf med överstrukna namn, som nu ligger uppe på Axess server HÄR.

25 Responses to Beslutet (med överstrukna namn)

 1. Info skriver:

  AKADEMISKA POÄNG I ÄMNET HÄRSKARTEKNIK

  I varje fall vid anrika Uppsala universitet kan man numera ta akademiska poäng i det för världen nya högskoleämnet HÄRSKARTEKNIK. Nej, jag sa inte ”partikelfysik”. Jag sa HÄRSKARTEKNIK.

  Från Uppsala universitets officiella hemsida:

  ”Utbildningen om härskartekniker är två timmar lång och är en påbyggnadskurs till utbildningen om kränkning på grund av kön – sexuella trakasserier. Utbildningen syftar bland annat till att ge exempel på vad härskartekniker är, och hur man kan förebygga, uppmärksamma och agera när någon använder sig av härskartekniker. —

  För mer information om utbildningen var vänlig kontakta jämställdhetshandläggaren ANNIKA LINDÉ per telefon 471 19 79 eller e-post Annika.Linde(a)uadm.uu.se ”

  Akademisk informationsaffisch:

  ”ATT LEDA SOM KVINNA
  Vid Uppsala universitet finns flera nätverk för kvinnliga ledare och forskare. Nätverken är ett resultat av universitetsledningens och
  jämställdhetsfunktionens satsningar på särskilda kurser för att stimulera kvinnors ledarskap. —”

  Den som är intresserad kan läsa vidare här:

  Klicka för att komma åt Uppsala_universitet.pdf

 2. bo skriver:

  Det var som attan det var inte Umeå utan vårt äldsta och förnämaste universitet. Ja ja så kan det gå. Geovetenskap inblandat. Kunde tro det – vet man ju hur det ser ut i byggbodarna – jasså inte det-arbetsgivarna har redan tagit sina anställda i öronen och förbjudit utvikningsbrudbilderna. Winbergskan och Segelströmskan har hunnit way ahead of oss alla genom att satsa skattepengarna på rätt häst.

  Tanja: Hillary2 är en sossetaliban som lever för att ”fucka up” kommentarstrådar. Tillsammans med några likasinnade har hon på senare tid mest florerat hos Ian Wachtmeister. Alltid lika illa underbyggd som ”anklagelsen” mot Dig för ”Timbroberoende”. Timbrofixeringen är en av hennes särdrag.Calvados är ett annat. Rådet blir utspärrning.

 3. VF skriver:

  Personer som tar åt sig av sådana här kommentarer
  har diskvalifiserat sig själva som ledare.
  Sen hjälper inte hur mycket kurser och seminarier som anordnas.
  Hela historien väcker löje.
  Och hjälper inte jämnställdheten framåt.

 4. Ranjiv Sanit skriver:

  Det var det dummaste jag har sett – det handlar ju om offentlig handling och ett sedvanligt akademiskt disciplinärende. Menar du på fullt allvar att de inblandade inte skulle kunna stå till svars för sina handlingar? Det är väl ändå vuxna akademiker vi pratar om, inte slumpmässiga brottsoffer i en tingsrätt.

  Fånigt att mörka namnen. Få se vem batikhäxan är nu.

 5. tanjabergkvist skriver:

  Info, skicka gärna genast länk om kursen i härskarteknik vid UU! Hinner inte leta upp nu! Tack! 🙂

  Bo, tackar för infon om hillary2, undrade just om man borde ringa upp St Görans, men då förstår jag! Jo, jag har sett att det ”bor” en hel del personer på Ian W:s blogg, och hillary2 bråkar med alla 🙂 Jo, Umeå har en stor genusinstitution och vid Lunds Universitet har genusvetarna blivit ”inspirerade” till genuscertifieringen via just Umeå som har liknande på gång sedan tidigare!

  VF, precis! Om jag skulle “anmäla” alla som säkert bakom ryggen kommenterat eller på något sätt nämnt mina kläder/utseende hade inte bara flera studenter utan även flera kommentatorer på denna blogg fått sig en skriftlig erinran – ha ha! 🙂

  Ranjiv Sanit, jag har förgäves försökt få tag i den som beslutet gäller men han har inte gått att nå. Av respekt för honom har jag valt att stryka namnen, du kan begära ut handlingarna om du är nyfiken, men jag lägger inte ut info förrän, och om, jag får personens medgivande. Det viktiga här är det som hänt, inte de inblandades identitet – min blogg är ingen skvallersida.

 6. js skriver:

  Angående ditt beslut att inte lägga ut/visa namnen på de inblandade.
  Det är ett klokt beslut. Det är som du skriver ”det viktiga är det som hänt inte de inblandades identitet”.
  Jag misstänker dock att inom sinom tid kommer detta att läcka ut eller så kommer någon av de inblandade inte kunna hålla sig, utan ”ta bladet från munnen”.
  Vi får väl se.

 7. Info skriver:

  TILL TANJA

  Här är den efterfrågade adressen:

  http://www.jamst.uadm.uu.se/Utbildning/harskarteknik.shtml

 8. Sten Sture skriver:

  Förvånar inte ett dugg. Så här är det numera på alla universitet. Thorilds devis, som kan läsas ovanför entrén till Uppsala universitets aula har definitivt fått en ny innebörd: ”att tänka rätt är större”

 9. Alvin Stoltz skriver:

  Hallå där, att visa magen som föreläsare är väl också en slags ”teknik”
  Jag vet att herrar som visat för mycket, har utsatt offren för ”blottarteknik”

 10. Fredrik Lindholm skriver:

  Men är beslutet inte en allmän handling?

 11. Alvin Stoltz skriver:

  För övrigt blir denna historia bara värre.
  Ett offentligt universitetsbeslut, utbildning i härskartekniker på universitetsnivå. Vad härnäst???

 12. tanjabergkvist skriver:

  Js, ja vi får se, men jag trodde inte detta skulle bli en så stor grej. Nu har även SVD Ledarblogg (Sanna) skrivit om mitt inlägg 🙂 http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=13589

  Info, tack för infon! 🙂

  Sten Sture, och inte bara universiteten, utan på nästan alla arbetsplatser väl? Det räcker att det vid en arbetsplats finns EN genusfrälst så drar karusellen igång.

  Alvin, ja det stod att Y känt sig provocerad av detta magvisande från X:s sida. Vet inte vilken innebörden av provocerad är i detta fall men hur det än är så kommer ju Y att bli beskylld på något sätt även för detta. Och ja det blir värre – de små stegens tyranni…

  Fredrik,
  jo. I själva verket kan man ringa juridiska avdelningen vid UU och få ut det. Jag har mailat den som beslutet gäller men har fått ett ”out of office”-reply, men jag utgår ifrån att han inte vill ha onödig uppmärksamhet. Känner inte någon av de inblandade.

 13. Ulf Pettersson skriver:

  Helt absurd, hela den här historien. Ett enormt slöseri att rektorn för ett universitet med 500-åriga anor, ska behöva använda sin tid åt detta. Eftersom det här gällde mitt gamla universitet, så slängde jag iväg ett mejl till den ansvariga jämställdhets/inkvisitionspersonen.

  Suveränt att du uppmärksammar detta, Tanja. Men finns det verkligen några skäl för att mörka de felande personerna? Det är din blogg, så jag ska inte äventyra ditt beslut, men kan säga att det är mycket enkelt att Googla vilket ärende det gäller.

 14. Fredrik "Rorschach" Lindholm skriver:

  Ok, men det måste dras ut i ljuset. Jag kompromissar inte med någontin. Inte ens Jordens undergång.

 15. Joakim skriver:

  Genusforskning är ren och skär Lysenkoism, dvs politiskt styrd pseudovetenskap.

  Blev tvungen att läsa på:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Trofim_Lysenko
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lysenkoism

  Politiskt styrd pseudovetenskap. Smaka på det.

 16. wodinaz skriver:

  ”Sten Sture, och inte bara universiteten, utan på nästan alla arbetsplatser väl? Det räcker att det vid en arbetsplats finns EN genusfrälst så drar karusellen igång.”

  Aha! Det är kanske därifrån telepatitankarna kommer. PK-dårarna projicerar sina egna vidskepelser och erfarenheter på andra. Genusmänniskorna ser inte den osynliga handen som öser pengar över dem, utan de lever i sin bubbla och tror att sina egna erfarenheter om genus är rimliga politiska verkliga erfarenheter.

  T.ex. Åkesson måste vara ”högerextremist” (vad nu det betyder) eftersom han har varit nära någon som har varit nära någon som har stått brevid någon förvirrad filur som på 1980-talet bar uniform. Då smittade nämligen ”högerextremismen” telepatiskt, ända upp till Åkesson idag. Oavsett vad Åkesson säger, gör etc.

  Jag vill minnas att det var några turer fram och tillbaka med en japansk industrialist som dog för ett antal år sedan. Japanen hade tydligen stöttat Hirohito under kriget. Alltså var han högerextremist/fascist/whatever. Samma industrialist valde sedermera att att upprätta en forskningsfond och lät sina pengar gå dit. Från denna fond kan alla söka anslag. (Som ett slags blodsoffer till liberalerna.)

  Nu fick någon svensk filur reda på att denne gamle japanske industrialists, som ej längre lever och vars testamente inte har något som helst med politik eller Hirohito att göra, fond nyttjats av svenska forskare.

  Den politiskt korrekta, tillika indignerade filuren tyckte det var oerhört viktigt att påpeka att denne man minsann stödde Hirohito under kriget och därför går det inte att ansöka från hans fond. Ty Högerextremism smittar telepatiskt.

  Idén om telepatismittan kanske kommer från alla dessa Gutmenschen som ute på fältet inte ser de osynliga genusstrukturerna som hyllar och öser pengar över dem när de gör PK — så de tror verkligen på Genus och PK 🙂

  Vilden som trummar varje gång det är solförmörkelse vet att det är trummandet som gör att solen kommer fram igen. Det funkar ju lika bra varje gång! Och han har enorma mängder empirisk data för att stödja sin tes.

  Så även med PK/Genus.

 17. Lennart Regebro skriver:

  Överstrukna namn är osynliggjörande. Gör om, gör rätt.

 18. Jag är också tveksam till det här med att stryka över namnen. Det är offentlig handling och en av parterna har absolut inget att skämmas över även om den (så kan man skriva numera) skulle bli uppmärksammad. Fast var och en bestämmer ju över sin blogg.

 19. tanjabergkvist skriver:

  Ulf, Fredrik, Roland och Lennart. Jag valde att göra så för att inte göra något jag sedan måste ångra. Berörd personer (det verkliga offret här, som beslutet gäller) är bortrest och går inte att få tag på, så därför avvaktar jag. Poängen var incidenten. Väldigt vad ni är nyfikna och skvallerlystna – är det jag eller ni som är fruntimret här? 😉

 20. Alvin Stoltz skriver:

  tanjabergkvist säger:
  ”Väldigt vad ni är nyfikna och skvallerlystna – är det jag eller ni som är fruntimret här?”

  Vi Tanja, vi är fruntimren!!! 🙂

  (och det är vi stolta över!!) 🙂

 21. Jag är biologiskt man men har alltid drömt om att bli hemmafru. 😦 Lutar lite åt det kvinnliga i vissa avseenden men är faktiskt inte särskilt nyfiken i det här fallet.Visst förstår vi att du inte vill riskera att gör någon illa så att du får ångra det (det verkliga offret). Men pesudooffrets namn kunde du gott skriva ut.

 22. Anna skriver:

  Går att att hämta ut utredningen på juridiska avdelningen på universitetet tro? Vore intressant och se vem genusföreläsaren är.

 23. Anna skriver:

  Det gick utmärkt att hämta ut utredningen och beslutet på juridiska avdelningen, hoppas verkligen någon får till en intervju med det riktiga offret. Eller kanske även med pseudo-offret?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: