Genusfrågan intresserar tydligen många

Min bloggstatistik gick upp lite idag (3690 när jag gjorde denna skärmdump vid midnatt)

Min bloggstatistik gick upp lite idag (3690 när jag gjorde denna skärmdump vid midnatt)

Det måste betyda något när så många reagerar på genusvansinnet. Nu är jag inte motståndare till jämställdhet givetvis utan bara de vansinniga och absurda inslagen i det teoribygge (eller ska jag kalla det luftslott?) som kallas genusvetenskap. Halva befolkningen ska sättas att övervaka att den andra sköter sin verksamhet med det heliga genusperspektivet i åtanke. Och den som inte gör det få skylla sin syndiga tankars godtrogna villfarelse själva med en feministröresle som fått halva landet att lägga sig platt inför Genus allsmäktiga uppenbarelse. Och apropå min bloggstatistik som ligger till vänster – jag hoppas inte det är några av mina studenter som sitter och surfar runt på nätet nu när tentatiderna närmar sig! Till dem av er som läser detta: stäng ner och lägg tiden på studierna – och om era funderingar blir för många och er hög med obesvarade frågor börjar växa sig stadigt ända upp till stratosfären eller ännu högre atmosfäriska lager kan ni alltid maila mentorerna som har svar på allt (utom genusvansinnet). Det vore inte bra om frågorna hamnade utanför ozonlagret (som ju utgör den övre delen av stratosfären) eftersom vi på nätkurserna då inte kan garantera att frågornas djupare matematiska innebörd och skönhet inte tar skada av UV-strålningen och därmed blir felbesvarade. Detta skulle för övrigt kunna tolkas som ett utövande av härskartekniken osynliggörande och leda till genusarbetsläger i Sibirien (tror ni inte genusvetarna köpt mark i detta ädla syfte för skattebetalarnas pengar? Nähä, då får jag lägga upp  dokument om detta snart också…).

Den som kan skala en banan kan också genomskåda genusvansinnet. IQ-krav: 26

Den som kan skala en banan kan också genomskåda genusvansinnet. IQ-krav: 26

På wiki står det om härskartekniken osynliggörande följande: ”Att tysta eller marginalisera oppositionella personer genom att ignorera dem.” Som oppositionell mot genusvansinnet känner jag mig ignorerad av genusvetarna som lyser med sin frånvaro i debatten. Varför gör de förresten det? Vem som helst med en IQ på över 26 (vilket enligt Illustrerad Vetenskap är vad som krävs för att kunna skala en banan) inser att det beror på att de redan fått som de ville, med miljoner i statliga anslag. Men det regeringen bör ha i åtanke är att genusvansinne och enfald är två sidor av samma mynt, nämligen den svenska enkronan, som till sin natur är lika cirkulär och platt som genusvetarnas argumentationsteknik. Kanske är det därför regeringen vill byta till Euron? Det hjälper tyvärr inte – tre radikalfeminister är, som jag tidigare skrivit om , påväg ner till Bryssel för att sälla sig till de 15.000 lobbyisterna och lobba för svenskt genusvansinne och ragga sponsorer. Vem vill sponsra min kamp mot idiotin? Jag borde kanske också åka ner till Bryssel…

Och härskartekniken ”Undanhållande av information” definieras som ”Att utestänga någon eller marginalisera dennes roll genom att undanhålla den väsentlig information. Exempel: Du förstår att dina kollegor haft ett möte där du borde ha varit med. Beslut som skulle fattas på ett möte har redan fattats tidigare i informella sammanhang, där inte alla berörda haft tillträde.” Borde inte hela den politiska makteliten anmälas för utövande av denna härskarteknik? De har i samråd med genusvetarna bestämt sig för att påtvinga oss konstigheterna och befria oss (även kommunismen var en sådan här befielserörelse som skulle befria med tvång eftersom folket inte visste sitt eget bästa) bakom vår rygg!

Jag vill vakna upp till en värld utan genusvansinne!

Jag vill vakna upp till en värld utan allt genusvansinne!

Men man ska inte generalisera och dra alla genusvetare över en kam, även om detta tilltalar min natur som yrkesutövande matematiker, för medan det i andra sammanhang ses som negativt att generalisera är detta något som ju både är tillåtet och tillrådligt inom matematiken, och i matematiken kan man dessutom generalisera utan att dra förhastade slutsatser. Om man bara generaliserar sin resultat så att de täcker så många fall som möjligt så slipper man nämligen behandla alla specialfall, särfall och psykfall var för sig. Och apropå psykfall, missa inte Kvällsöppet med Ekdal nu ikväll 22.40 där Anna Odell ska försvara sitt ”konstverk” inför bland annat Johan Lundberg (Axess) och chefsöverläkare David Eberhard. Odell är nu åtalad på tre punkter. Frågan är om hon kan dömas? Hon är ju kanske psykiskt sjuk på riktigt – det hade hon visst själv frågat en av de behandlande läkarna hon stötte på när hon blev intagen: ”Om jag säger att jag bara spelar psykiskt sjuk nu, är jag då psykiskt sjuk?” Ja, det kan man verkligen fråga sig. Varför tvångsintar förresten mentalsjukhusen inte genusmaffian istället? Där finns nog ett visst behandlingsbehov, om det nu inte det är mig det är fel på, men det bör det inte vara eftersom inget hände senaste gången jag stoppade fingrarna i vägguttaget för att försöka vakna ur den psykos jag helt enkelt måste befinna mig i med tanke på sakernas tillstånd…

20 Responses to Genusfrågan intresserar tydligen många

 1. robban skriver:

  appropå hon Odell så är logiken självklar, eftersom samtliga kultursidor i pressen är megafoner för komunistisk propaganda så är konst (-> kultur) ett sätt att föra fram ett politiskt budskap. 🙂

  kul förresten att du snubblade in på härskartekniker via dina tidigare poster, kan du reda ut den härvan av konstig retorik så kommer genustramset att lösa sig själv med lite tålamod (får man ha med barn och idioter) 🙂

 2. tanjabergkvist skriver:

  Robban, vi får väl se om något löser sig gav sig självt angående genusvansinnet, men det borde det eftersom många fått nog 🙂 Men dock, så länge staten pumpar in pengar kan det vidmakthållas och fortsätta förgifta våra psyken. Inser de inte att de undergräver sin egen legitimitet genom att gå för långt?

 3. JohanIII skriver:

  Vilken bra blogg! Din statistik kommer säkert att fortsätta upp.
  Hoppas du inte helt tröttnar på *att skriva om* genusvansinnet.
  Det är nämligen lika viktigt som, i din tappning, underhållande.

  Hmm, var det geovetare inblandade där med Axxess-pdf:en… ja, de kan ju vara icke-PK på andra sätt också (klimat…). Jag är själv likadan – vilket säger jag inte, men kanske båda.

  Förresten, riktigt snygga bilder du har, ögonfångande, med bra text!

  Men måste du nödvändigtvis, just med tanke på ämnet, välja så extremt freudianska bilder som banan och stickkontakt? 😀

  Vill tipsa om att gif är bättre för tecknade bilder:
  Tekniskt om bilder (komprimering): förresten det kanske du vet som är matematiker?
  jpg bygger pa att jämföra pixlar i närheten och bara ange skillnaden, som i foton är sma, t ex bla himmel med olika nyanser, ansikten med olika hudtoner och skuggor. Däremot när övergangarna är knivskarpa (tecknat) far jpg ”hicka” och man ser intill kanterna spridda pixlar som är lite avvikande (stackars Homer härnere). Gif är där bättre; den bygger pa förlustfri komprimering, dock begränsad till 256 färger, så foton blir istället lite fläckiga, med avgränsade ytor av samma färg. (tips: IrfanView för simpel bildredigering)

  För övrigt bör alla genusvetare dras över en hårborste.

  Nu ska jag läsa vidare i din blogg.

 4. Sokar skriver:

  Härskartekniker…. Sen när får man ta patent på beteenden och säga att det innebär att man är det ena och det andra… ignorerar jag någon är det helt enkelt för att det vederbörande säger är helt ointressant. Odells motstånd mot psykiatrin gör att man börjar tänkta på scientologi, det skulle inte förvåna mig om hon eller någon i hennes närhet har kopplingar, fast nu har jag väl utövat någon härskarteknik antar jag. Borde inte härskartekniker vara sådant som riktiga härskare gjorde, Djinghis Kahn, Alexander, Napoleon dvs krig, offentliga avrättningar, massmord.

 5. Alf skriver:

  Jag finner inte ord att beskriva din blogg,
  så det får bli en klyscha.
  Ett ljus i (genus) mörkret.
  Alf

 6. Uffe skriver:

  En typ av härskarteknik borde väl rimligt vis vara att ofrivilligt påtvinga en eller flera personer närvaro på en kurs och/eller seminarie vars ideologi personen inte delar.

  T.ex, ett seminarie om härskartekniker?

 7. Info skriver:

  INTE BARA PÅ UNIVERSITETEN

  ”POLITIKER GICK KURS I HÄRSKARTEKNIK
  NA 2009-05-10. Av Journalist Stina Ericson.

  Retorik och kroppspråk stod på schemat när sista sammankomsten igår hölls i det utvecklingsprogram som politiskt aktiva kvinnor i Karlskoga deltagit i under våren.

  – Det har varit jättebra och roligt, säger Maria Karlsson (S) och tycker att hon inte bara lärt sig genomskåda männens medvetna eller omedvetna ”härskarteknik” utan även fått en helt annan relation än tidigare till kvinnor från andra politiska partier. —

  EFTERLÄNGTAD KURS

  Kursen, som skett i kommunens regi, var enligt Maria Karlsson som är socialdemokratisk ledamot i kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden och ledamot i Socialdemokraternas lokala partistyrelse, mycket efterlängtad. Maria tycker att den uppfyllt de högt ställda förväntningarna.

  – Det har varit jättekul och väldigt givande, säger hon och berättar hur man bland annat lärt sig att genomskåda ”härskartekniken” som män kan utöva på ett raffinerat sätt, medvetet eller omedvetet, genom exempelvis resa sig och gå och slänga något i papperskorgen medan en kvinna är uppe och talar. —

  BEKVÄM [= hemmastadd] I TALARSTOLEN

  Maria säger att hon hoppas att fler kvinnor ska känna sig bekväma med [= trivas med, inte känna obehag inför] att gå upp i talarstolen efter kursen.

  – Om nu någon känner sig bekväm med [= trivs med] det. Till och med de stora skådespelarna är nervösa har vi lärt oss, lägger hon till. —”

 8. enögd skriver:

  Det är nästan så att man skulle tro att genusmaffian försöker provocera fram en sådan stark backlash som möjligt. Då kan de genusfrälsta ropa ut ”see we told you so”! Det är ute efter konflikt, och att de plötsligt fått staten och offentligheten på sin sida rimmar illa med deras anspråk på att bekämpa en allomfattande könsmaktsordning som sägs trycka ner dem.

  Det tråkiga är att en sådan backlash kanske skadar det genuina jämställdhetsarbetet. Genusmaffians totalitära metoder är alltså grälsjuka, pubertala och kontraproduktiva. Synd att staten anammat dessa flummiga teoribildningar.

 9. Uffe skriver:

  Så kvinnor använder inte papperskorgar medans män talar? Hmm… tror mig bestämt ha sett detta..

  ”All generalizations are false, including this one”

  – Mark Twain.

 10. Uffe skriver:

  …och på tal om ”bekväm i talarstolen”.

  Som Seinfeld sade,

  “According to most studies, people’s number one fear is public speaking. Number two is death. Death is number two. Does that sound right? This means to the average person, if you go to a funeral, you’re better off in the casket than doing the eulogy.”

 11. wodinaz skriver:

  ”Robban, vi får väl se om något löser sig gav sig självt angående genusvansinnet, men det borde det eftersom många fått nog 🙂 Men dock, så länge staten pumpar in pengar kan det vidmakthållas och fortsätta förgifta våra psyken. Inser de inte att de undergräver sin egen legitimitet genom att gå för långt?”

  Alla knutar kan lösas i 4 dimensioner eller högre. Kanske är detta märkliga energiknippe Tanja den extra dimension vi behöver för att lösa genusknutarna 🙂

 12. Bosse skriver:

  Pluggade själv på UU för ett par år sedan. Genusvansinnet genomsyrade redan då hela lärosätet.

 13. Spindelharpan skriver:

  Hej Tanja,
  Heja, heja, heja – äntligen någon som talar klarspråk. Där finns så mycket pengar där ute som det går att söka bara man lärt sig fylla i en ansökningsblankett på rätt sätt och med rätt trendprojekt. Tänk om dessa pengar kunde gå till rätt saker…. (naturligtvis vad jag tycker är rätt 🙂
  Självklart är man väl både för jämställdhet och är dessutom feminist – även om ordet feminist har blivit skamfilat – men dessa genusperspektiv verkar vara tagna från en saga av Bröderna Grimm.

 14. Karl skriver:

  Personligen anser jag att man borde omvandla genusinstitutionerna till tvångsvårdkliniker där psykologstudenterna kan träna. Det är bara sätta lås på dörrarna så är det klart. 😛 En så vrickad samling människor lär man har svårt att hitta nån annanstans…

 15. tanjabergkvist skriver:

  JohanIII, ja statistiken var uppe på 5200 igår! 🙂
  Vad är det för freudianskt med en kontakt?

  Sokar,
  ja det råder en överkänslighetskultur. Dåligt överlevnadsvärde….

  Alf – tack 🙂

  Uffe, exakt! Det är en härskarteknik att påtala härskartejniker!

  Info, jag förvånas inte över något längre. Fortsätt gärna med intressanta tips på vansinne!

  Enögd, just det – de undergräver sitt eget områdes legitimitet. Men de förstår nog inte det själva.

  Wodinaz, jag är ingen knutteoretiker ju! 🙂 Men om vi alla läser på kanske vi kan fixa till allt: http://en.wikipedia.org/wiki/Knot_theory

  Bosse, intressant, och Umeå tycks också drabbat.

  Spindelharpan,
  ja problemet är att man inte kan kritisera något som innehåller ordet ”genus” längre eftersom man då antas vara emot jämställdhet. Avbsurt! Vad har f-ö. genusvetenskapen av idag med jämställdhet att göra?

  Karl, bra idé – jag är också ganska fascinerad av deras tankeverksamhet!

 16. Uffe skriver:

  Tanja: Absolut! Är ingen större fan av obligatoriska kurser och seminarier. Oftast är dom inte nyttiga för fem öre, utan handlar mest om att personen/personerna som håller i det, har handen i fickan på rektor eller nödvändiga nämnder.

  Vi borde kräva att ett matematiskt perspektiv undervisas på genus-”vetenskapen” (och övriga sociala vetenskaper med för den delen). Som förslag, kan vi utgå från Taylor’s bok ”Social choice and the mathematics of manipulation”.

  http://assets.cambridge.org/97805218/10524/frontmatter/9780521810524_frontmatter.pdf

  Så får dom något att bita i och en liten känsla för att dom egentligen borde ”ge fan i att pissa i grannens trädgård”.. 😉

 17. Erik skriver:

  Tanja:

  Vad har genusvetenskapen idag med jämställdhet att göra? Den har allt med jämställdhet att göra. Som beskrivs i boken ”Vem slår Eva? forskande feminister i genusland” är genusvetenskap exakt samma sak som feministisk teori och som beskrivs av utredningen om kvinnor på universiteten (SOU 1995:110)

  Där blandar man ihop kvinnliga forskare och feministisk forsking, utredarna ville ge sken av att kvinnor som grupp gynnas av mer pengar till just feministiska forskare Detta motiverades med åsikten att feminism främjar jämställdhet.

  Den socialdemokratiska regeringen svalde rapporten med hull och hår och lydde de feministiska buden, pengarna som krävdes togs bland annat från de nyligen avvecklade löntagarfonderna. (prop 1996/97:5) därefter lades en ny feministproportion regelbundet. Först så kom politiska direktivet att

  ”jämställdhet inom detta område handlar om att skjuta över makten över verklighetsbeskrivningen och att ifrågasätta rådande definitioner av kunskap” (prop 2000 01:3)

  Därefter kom direktivet ”Det är viktigt att tillämpa dubbla strategier vad gäller genusforskningen” dels måste den tvingas på alla andra fält och dels skall den utveckla egen teori och kunskapsbas. (prop 2004 05:80)

  I propositionerna kallas detta för jämställdhetsintegrering. I verkligheten är det genusindoktrinering. Vad har jämställdhet med genus att göra? Det beror på din definition av jämställdhet och dina krav på dess premisser. Den stora frågan är om sveriges regering blev lurad eller bara låtsas blivit det för att kunna öka sin makt på universiteten och avskaffa fri forskning.

 18. Tyckare skriver:

  Att låta matematiker styra genusvetenskapens inriktning är nog lika förödande som om man skulle låta genusvetare styra matematikvetenskapens inriktning.

 19. Karl skriver:

  Genusvetarna är inte kapabla att styra ens den egna ”genusvetenskapen”. Jag ser hellre att matematiker styr ”genusvetenskapen” än att genusvetarna gör det. Då kanske det skulle kunna bli vetenskap av det istället för dagens trams.

 20. tanjabergkvist skriver:

  Erik, tack för tips på intressanta dokument!

  Tyckare, skillnaden är den att matematiker, kemister, fysiker och (ve och fasa) biologer och medicinare inte missionerar runt till de genusvetenskapliga institutionerna för att påtvinga dem sina senaste resultat! Och inte heller det övriga samhället. Det står var och en fritt att söka den kunskap man är intresserad av. Genusvetenskapen och feminismen är en politisk rörelse (något de själva också ofta hävdar).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: