Dagens musikvideo + jämställdhetsdebatt i SVD!

Mandelbrot Set Video (se hela, lyssna på texten!)

Kort info om Mandelbrotmängden på wikipedia.

Och missa inte jämställdhetsdebatten i dagens SVD! Först har vi Gudrun Schyman: ”Feministisk politik kräver ny regering” där hon sågar alla partier i vårt solsystem, från höger till vänster, och anklagar dem för att föra en kvinnofientlig politik, medan det bisarra partiet Förvirrat Initiativ självt står för godheten och ”universella mänskliga rättigheter” och därutöver utgör ”garantin för en feministisk opposition som granskar regeringens förslag utifrån ett jämställdhetsperspektiv – vare sig de kommer från de blåa eller de rödgröna”. Schyman måste ha missat något, beslutet om jämställdhetsintegreringen (JÄMI) , och som Sabuni nyligen skrev under (se regeringsbeslutet!), garanterar redan att alla beslut på alla nivåer granskas ur ett genusperspektiv! I det av Alliansen undertecknade beslutet står nämligen att läsa: ”Jämställdhetsintegrering innebär att ett jämställdhetsperspektiv införlivas i allt beslutsfattande, på alla nivåer och i alla steg av processen, av de aktörer som normalt sett deltar i beslutsfattandet.”

Vem ska koka nudlarna i heterohushållet?

Vem ska koka nudlarna i heterohushållet?

Och sedan har vi Claes Borgström: ”Regeringens flathet undergräver jämställdhetsarbetet” Han skriver:Sveriges riksdag har antagit den principen [jämlikt deltagande på alla samhällsområden] genom följande formulering av det övergripande jämställdhetspolitiska målet: ”Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.”” Det som åsyftas är  givetvis de nu gällande jämställdhetspolitiska målen som de formulerades i prop. 2005/06:155 ”Makt att forma samhället och sitt eget liv – nya mål i jämställdhetspolitiken”, med det uttalade delmålet: ”Jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet. Kvinnor och män ska ta samma ansvar för hemarbetet och ha möjlighet att ge och få omsorg på lika villkor.” Detta ska alltså staten bestämma. Notera:”Kvinnor och män ska ta samma ansvar för hemarbetet”. Vad är detta för heteronormativt förmynderi? Har genusfanatikerna glömt att två kvinnor kan bo ihop, liksom två män!? Eller gäller disk- och städdirektiven bara ”förlegade samlevnadsformer”?

Kan någon väcka de folkvalda?

Kan någon väcka de folkvalda?

Vidare skriver Borgström: ”Sveriges riksdag och regering har medborgarnas uppdrag att värna och fördjupa demokratin. I Sverige råder inte jämställdhet. Kvinnor som grupp är utsatt för en systematisk diskriminering. Det är ett demokratiskt problem.” Ja, vi har ett demokratiskt problem, med tanke på den systematiska diskriminering som varje kritiker av den påbjudna jämställdhetsideologin skulle utsättas för. Vidare: ”När regeringen väljer att blunda för näringslivets oförmåga och många gånger ovilja att släppa in kvinnorna i bolagsstyrelserna ger regeringen samtidigt upp en heltäckande kamp om jämställdhet inom alla samhällsområden.” Ja, och kanske är inte en lag om könskvotering nog heller? Vad sägs om att återaktualisera Baksis och Alagics förslag från 2007 där vi kan läsa:

”Vi behöver få till stånd en förändring i näringslivets maktstrukturer och bryta det manliga monopolet. En kvotering kan vara lösningen. Det är möjligen inte tillräckligt med en lag om kvotering efter kön – vi bör också se åtgärder för att verkligen bredda rekryteringen till företagsvärlden på bred front. Därför föreslår vi ett moratorium inom svenskt näringsliv: De närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitets-korridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna.”

Och Schyman varnar också i dagens artikel för att ”I ett gråtrist politiskt klimat får extremister lätt uppmärksamhet.” Men sanningen är ju den att extremisterna redan har all uppmärksamhet de kan önska sig! Eller tänkte FI gå ännu längre? Vilken är deras dolda agenda? Vilken är deras slutgiltiga lösning på ”mansproblemet”?

Annons

33 Responses to Dagens musikvideo + jämställdhetsdebatt i SVD!

 1. robban skriver:

  tja kroniskt krökande och brasset på 70-talet har väl slagit ut nåt i skallen på henne till slut.

 2. QED skriver:

  Math rocks!

  Bra kommentarer till Schyman och Borgströms utfall.

 3. Alex Birch skriver:

  Regeringen litar inte på att vi vill leva jämställt, så den gör oss den goda tjänsten att hjälpa oss en bit på vägen. Säg, vad skulle vi ta oss till utan Farbror Förmyndare 😉

 4. Anders B Westin skriver:

  Tanja
  Du har ett problem.

  Inte många förstår kopplingen mellan fraktaler och okunskapen i genusdiskursen.

  Jag försöker istället använda ord som ”biprodukter” och ”interferens” men har på senare tid insett att det endast är en smal grupp personer som vill/kan förstå betydelsen av detta. Jag brukar testa på min fru ickefeministen / psykoterapeuten och då säger hon att många bara blir förbannade om jag använder ordet interferens.

  Hon tycker att jag skall använda tes – antites om jag skall nå fram till hennes utbildningskollektiv fast jag inte tycker att det stämmer. Interferens innehåller så mycket mer för mig. Det beskriver det dynamiska flerdimensionella perspektivet medan tes – antites liksom står stilla.

  När jag läser hennes böcker finns en hel värld av ord som betyder ungefär lika i ”matematik/fysik” men det vet inte hon och hennes kollegor inte om. Det är ofta jag tvingas säga: Det här ordet har dom stulit från naturvetenskapen.

  Till slut hamnar man ändå att flertalet tänker i det sk ”rättviseperspektivet” samtidigt som de är helt ovilliga att tänka i ”funktionsperspektivet”.

  Hur det fungerar får helt enkelt vara sant för då blir ju inget ”lika”.

  Verkligheten får inte fungera som fraktaler. Då blir allt så förbannat komplext.

  Hur tusan skall man nå ut över språkets gränser och fack?

 5. QED skriver:

  Måste bidra med en instruktiv matematikmusikvideo på en mer grundläggande nivå

 6. Erik skriver:

  Halloj alla glada meddebattörer. Min dator är på lagning sedan förra veckan men jag ser att det finns väldigt intressanta diskussioner att följa när den är klar, vilket förhoppningsvis är på Fredag. Till dess kommer det möjligen några enstaka inlägg från kompisars eller publika datorer från mig.

  Så ifall nån undrar vad jag har att säga om de senaste inläggen blir helgen en bra tips. Apropå ingenting så läser jag en skrivkurs i svenskaämnet nu och en av de saker vi läst är just om skillnaden mellan hur språket används allmänt och hur språket används enbart inom ett specifikt ämne en sk. genre.

  Jag är ny på denna del men av det jag läst hittills så får jag intrycket att det finns en sammanblandning offentligt av hur texter skrivs inom genren genusarbete och hur texter skrivs allmänt samt inom andra genrer. Genuscertifikat är ju något som praktiskt är helt omöjligt att införa eftersom man då bedömer en vetenskaplig text utifrån fel genres koder.

  Vilket är den vetenskapliga motsvarigheten till kulturimperialism. Ifall någon som har koll på dessa delar och representerar andra ämnesområden läser detta rekommenderar jag att man omgående börjar skydda sin ”kulturgemenskap” från att påtvingas bedömning enligt koder från en helt annan genre.

  För inte nog med att det som sagt vore den vetenskapliga motsvarigheten till kulturimperialism. Det vore även den populärkulturella motsvarigheten till att bedöma en komedifilms kvaliteter efter de premisser som styr genren Thrillerfilm. Sålunda har jag bara på de få dagar som gått av denna termin hittat exempel på hur genuscertifiering av andra ämnen är om möjligt ännu mer ogenomtänkt än jag trodde.

  Och det bara genom att läsa ett svenskaämne.

 7. Erik skriver:

  Anders B Westin:

  ”Hur tusan skall man nå ut över språkets gränser och fack?”

  Mycket bra fråga!

  Detta är precis det ämne jag läser just nu. Jag har inte läst länge nog att ge kvalificerade svar men att döma av vad vi läst hittills handlar det om skillnaden mellan språk och text. Språket är universellt och allmänt, Texten är sociokulturell, genrebetonad och mer specifik till en viss grupp och tid.

  Vad vi enligt mig ser idag är hur subkulturer (subgrupper) av olika slag i allt högre grad gör omskrivningar av språket. Syftet med dett är ”appropriation” att göra något till ens eget. Alla akademiska ämnen har sålunda sitt eget textspråk problemen uppstår när man försöker använda sådant språk utanför dess genre.

  DÅ behövs språkliga allmänna uttryck, inte de textspecifika som genren använder utan dess närmaste motsvarighet utanför denna genre.b Jag försöker gå in mer på det när jag förkovrat mig lite djupare. Keep up the good work

 8. JEL skriver:

  Tack Tanja för att du orkar engagera dig emot alla stolligheter som framförs. Gudrun Schyman och Claes Borgström måste motarbetas på alla plan. Djävla rödvinskommunister!

 9. Johan skriver:

  Varför göra det så enkelt för sig? Inre egenskaper är förmodligen mycket mer utslagsgivande. Även om man skulle nedprioritera vita, långa, medelålders, hetero män så skulle förmodligen de som tog sig fram ha ungefär samma personliga egenskaper som de män som gör karriär. Enda skillnaden skulle vara yttre attribut.

  Sant utjämnande skulle det först bli när de saktmodiga, reflekterande börjar erövra världen. Eller när de som inte normalt söker sig till makt får den.

  Inte vet jag om resultatet hade blivit bättre men det hade åtminstone blivit annorlunda till skillnad mot om man byter ut testiklar mot äggstockar i samma personlighetstyp.

 10. Magnus skriver:

  ”Jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet. Kvinnor och män ska ta samma ansvar för hemarbetet och ha möjlighet att ge och få omsorg på lika villkor.”

  SCB gjorde för något år sedan en ”tidsansvändningundersökning”, för att se hur dygnets timmar användes av folket, och hur olika ”tidsmoment” var fördelade mellan könen.

  Om man jämförde tiden som ensamstående kvinnor och ensamstående män lade ned på det oavlönade arbetet i hemmet, så lade ensamstående kvinnor ner avsevärt mer tid än ensamstående män på oavlönat erbete i hemmet.

  Så att få en jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet, blir nog svårt att uppnå för Alliansen? 🙂

 11. Nordbo skriver:

  Det är skönt att staten , under den visa vägledningen av våra genusvetare, ska tala om för oss hur vi bör vara i våra hem.
  Hmm var är Jax? Ligger han i bakhåll här någonstans?

  *tittar sig misstänksamt omkring*

 12. Tanja Bergkvist skriver:

  Robban, va – har hon ägnat sig åt sånt!? Iofs, för att kunna producera så mycket svammel som jag läst om i diverse genus- och jämställdhetssutredningar så måste man kanske ta något preparat, vem vet? 😛

  QED,
  jag måste nog hävda att min Mandelbrot-video var överlägsen den där rap-låten om räta linjens ekvation! 🙂 Skulle inte förvåna mig om den där videon (din) var ett exempel på någon ”elevanpassad pedagogisk metod” som används helt seriöst i USA. I så fall tror jag knappast att den funkar…

  Alex,
  ja och med det i åtanke kan du tänka dig vilket ramaskri denna artikel av Roland P Martinsson på Timbro orsakat på Newsmill: ”Ingenting går upp mot en riktig hemmafru” Måste blogga om den snart, den var faktiskt bra! Extremfeministerna måste ha gått i taket, vilket man iofs får bekräftat när man läser kommentarerna ha ha! 🙂

  Anders,
  ja som tex Sokals berömda text som Göteborgsmatematikern Häggström skrivit om här:
  ”Kritiskt tänkande eller flum?”

  ”Först efter publiceringen avslöjade Sokal att hans artikel var avsedd som en parodi. Jämte den gängse relativistiska jargongen om t.ex. hur det blivit ”alltmer uppenbart att fysisk ‘verklighet’, liksom social ‘verklighet’, i grund och botten är en social och lingvistisk konstruktion” kryddar han sin text med absurditeter som att Jacques Lacans spekulationer inom psykoanalysen skulle ha bekräftats av den moderna kvantfältteorin, och följande obetalbara stycke:

  ”Liksom liberala feminister ofta nöjer sig med en minimal agenda omfattande juridisk och social jämställdhet samt fri abort, gäller för liberala (och till och med en del socialistiska) matematiker att dessa i allmänhet håller till godo med det hegemoniska Zermelo-Fraenkel-systemet […], utökat blott med urvalsaxiomet.”

  Den här påstådda kopplingen mellan matematik och feminism bygger enbart på att den amerikanska fri abort-rörelsen (pro-choice) och matematikens urvalsaxiom (axiom of choice) råkar bära en viss ordlikhet i engelskan. Jag kan vidare intyga att inget vore mer främmande för en matematiker än att ta politiska hänsyn i valet av mängdteoretiskt axiomsystem.”

 13. Tanja Bergkvist skriver:

  Erik, ser fram emot dina kommentarer till helgen, hoppas din dator fixar sig. Min blev just angripen av en trojansk höst, ett misslyckat angrepp – ha ha tror de inte att mattedoktorn har säkrat sin dator ordentligt!? 😉 Som öppen kritiker av den den svenska nationalfeminismen som är en totalitär ideologi byggd på hat, avundsjuka och allvarliga psykiska problem, måste man givetvis fixa till allt i förväg, vilket jag gjorde i god tid givetvis – och mina hemliga handlingar om hur gensuväldet ska störtas ligger i tryggt förvar på den krypterade delen av hårddisken! 🙂

  ”Sålunda har jag bara på de få dagar som gått av denna termin hittat exempel på hur genuscertifiering av andra ämnen är om möjligt ännu mer ogenomtänkt än jag trodde.”

  Ja, det undrar man bla också på Filosofiska Inst i Göteborg: ”En akasdemiska fråga om genus” (Axessartikel) Här är mitt gamla blogginlägg om hur detta genuscertifieringsprojekt framskrider vid Lunds Universitet, för den som missat detta med genuscertifiering av varje kurs inom varje program vid universiteten.

  Erik, berätta gärna om något konkret fall angående genuscertifierings-imperialismen eller annat av intresse från din skrivkurs!

 14. Tanja Bergkvist skriver:

  JEL, ta det lugnt, i sinom tid kommer de att hamna där de hör hemma, nämligen hemma, och inte ute bland folk och verkligen inte i riksdagen!

 15. Tanja Bergkvist skriver:

  Johan, ”Varför göra det så enkelt för sig? Inre egenskaper är förmodligen mycket mer utslagsgivande. Även om man skulle nedprioritera vita, långa, medelålders, hetero män så skulle förmodligen de som tog sig fram ha ungefär samma personliga egenskaper som de män som gör karriär. Enda skillnaden skulle vara yttre attribut.” Ja – det är sant. Som sagt, Baksi och Alagic borde i vilket starta en insamling för att upprusta det förfallna rasbiologiska institutet där de kan ägna sig åt de yttre attributen och att regitrera dessa. Hur registreras genus, som ju är socialt kön – kommer de att lita på att alla är ärliga där? Hur vet de att en blond blåögd kvinna inte upplever sig som en transsexuell svartmuskig lesbisk man? Det blir klurigt om de ska ta med genuset också, vilket väl FI kommer att kräva efter valet i kvoteringsfrågor osv. Klurigt! 😉

 16. Tanja Bergkvist skriver:

  Magnus, ja ve och fasa – kan det vara så att kvinnor i högre utsträckning än män tycker det är kul att pyssla hemma? Hur ska Alliansen åtgärda detta? Homonbehandling? Kameraövervakning? Lagstadgad tillåten tid för hemarbetet? 🙂

 17. Tanja Bergkvist skriver:

  Nordbo, jag vet inte om han ligger i bakhåll… Det var kanske han som var den trojanska häst som just försökte ta sig in i min dator för någon timme sedan? Han kanske tror att du gömt dig i min dator? Jag har iaf ordnat ett krypterat utrymme åt dig här om du behöver gömma dig, ha ha! 🙂 Jax ligger kanske i bakhåll på bloggen, fast i ett annat inlägg? Ska kolla bland kommentarerna så återkommer jag till dig i ärendet!

 18. QED skriver:

  Tanja, jag misstänker att du som vanligt har rätt. Både elever och lärare verkar generade. Googlar man vidare hittar man sången Y=MX+B på melodin till YMCA. Gör man sedan en mash-up av dessa två kan man få ett intersektionellt perspektiv, och ”make a point”. Sorry 🙂

 19. Josef Boberg skriver:

  ”…Eller tänkte FI gå ännu längre? Vilken är deras dolda agenda? Vilken är deras slutgiltiga lösning på ”mansproblemet”?”

  Hmmm… – Tanja – politikers brist på KUNSKAP – förefaller ju vara hart när ”fulländad” i den här frågan – såväl som i de flesta andra frågor, tyvärr tyvärr… 😥

 20. Nordbo skriver:

  Är Jax bra på att smyga? Jag gömde mig i din mejlbox, men efter en stund började tystanden oroa mig. Så nu tänker jag vänta på honom här i det öppna. Men jag är trött och behöver sova, så en tupplur i ett krypterat utrymme i din dator låter bra. Godnatt!

 21. Jax skriver:

  @ Nordbo

  Hej. Jag vet inte vad som hänt med mig sedan jag tittade in första gången på Tanjas blogg. Jag har friat till Tanja och nästan duellerat med dig. Det tycks nästan som om något här fått mig att tappa min impulskontroll.

  Nordbo. Jag vill inte längre duellera. Om du tar tillbaka din utmaning så accepterar jag det. Vi är båda vänliga och trevliga människor som genomskådat genuserirökridåerna. Kan vi inte vara vänner i stället?

  Tanja. Ursäkt mitt uppträdande.

  Nå. När jag får tid skall jag ge ett par boktips till. Om olikheter mellan könen.

  Genusvetarnas svaga punkt, som är grunden för hela deras filosoferande, är att det inte finns några som helst skillnader mellan kvinnor och män, att alla kan och skall göra allt lika bra. Detta är deras djupaste postulat, och det är naturligtvis obevisat och felaktigt. Den dag kommer när barnet ropar att kejsaren är naken. Då kommer alla att se att hela genusbygget vilar på en rutten grund och så försvinner hela illusionen som en dimma i morgonsolen.

  Fast tills dess skulle det vara bra att ha en ordlista över genusprästernas mahumbahumbaspråk.
  Tanja, kan du inte ställa samman en snabb lista utan att ha ambitionen att vara komplett? Om inte du gör det – vem skall då göra det?

  Fast jag börjar bli orolig för dig. Du bränner väl inte ut? Du har en hiskelig fart genom livet.

 22. Nordbo skriver:

  @ Jax

  Jag förstår alldeles utmärkt att Tanjas blogg kan ha en märklig effekt på sinnet. Det dröjde inte länge förrän jag utmande dig på duell och … ja, det är som du säger. Impulskontrollen upplöstes i ett moln, men inte av logik. Ja, låt oss vara vänner istället för att kämpa mot varandra.

  Tanja, även jag ber ödmjukt om ursäkt för mitt otillbörliga beteende.

  Jax, du har rätt i att genusvetarnas svaga punkt är att de förnekar att det finns några djupare skillnader mellan könen.

  Din fråga till vår värdinna har slagit även mig. Du verkar ha en väldig fart, Tanja.

 23. information skriver:

  ”trojansk höst”

  Den här bloggen är bättre än lyckopiller 🙂

 24. information skriver:

  Och det gäller även om det var en felskrivning.

  Sverige angrips just nu nämligen av en trojansk höst.

  //Sommarälskare

  P.S. Bra att du upplyser om hur den statliga ”jämställdheten” fungerar i det här landet.

 25. Tanja Bergkvist skriver:

  Jax, vad bra att du sluter fred med Nordbo! Ja, man skulle kunna göra en genuslista men vad är poängen med det? Huvudsaken är väl att man får fram deras poänger, dvs vansinnet. Eller menar du för att även vanliga dödliga ska kunna förstå deras nonsens? De sitter ju och definierar sina begrepp utförligt på wikipedia redan…

  Däremot måste jag sammanställa en lista på årtal och datum när diverse beslut fattats av olika regeringar det senaste decenniet – det är en prioriterad uppgift. Sen trycker vi flygblad av denna lista och sprider dem över hela Svea Rike inför valet 2010! 🙂 De folkvalda ska stå till svars!

 26. Tanja Bergkvist skriver:

  Nordbo (och Jax), det är ju inte bra att jag påverkar er impulskontroll med tanke på den formidabla uppgift vi har framför oss (åtminstone jag) i att störta genusväldet – dåå finns inget utrymme för bristande impulskontroll, såvida det inte innebär att jag har kontroll över impulserna och kan styra verksamheten – då är det ok givetvis. 😉

  Ja, det är problematiskt det med farten, att jag inte kan överskrida ljusets hastighet, vilket skulle behövas med tanke på allt jag har att göra. Jag ska kontakta Fysikum i ärendet och se om de kan sätta resten av världen i ett starkt gravitationsfält så att deras klockor saktar av lite medan jag fortsätter som vanligt. Det räcker inte att vara allmänt hyperaktiv, jag måste göra något åt situationen med hjälp av den moderna fysiken. I synnerhet är jag alltid efter med uppgiften att scanna av hela internet varje dag. Ett alternativ jag också tänkt på är att klona mig själv – frågan är var mitt medvetenade skulle hamna, hade jag känt mig splittrad? Måste sätta någon filosof och biolog att samarbeta i ärendet. Bra att ni påminde mig om tids-problematiken! 🙂

 27. Tanja Bergkvist skriver:

  Information, va!? har jag skrivit ”trojansk höst” någonstans, det ser jag inte- vaaaaaaaaaaaaar? Jag KAN inte ha släppt igenom ett stavfel, det finns inte på kartan!

  Kul att min blogg fungerar som ett lyckopiller, även om jag principiellt är emot psykofarmaka, men kanske jag borde registrera bloggen i Fass? Vilka biverkningar finns? Jax och Nordbo har redan rapporterat in bristande impulskontroll. Jag vet att andra fått hjärtklappning av vissa inlägg. Någon som har andra biverkningar att rapportera? Kanske finns det en kumulativ effekt så att läsandet av för många genusinlägg ger klinisk depression? I så fall får jag varva mer med andra inlägg för att minimera biverkningarna.

 28. Josef Boberg skriver:

  Din i – vanligt folks ordförråds mening sett – ”ovanliga-ord-användning” – ger mig ”biverkningen” (= kunskapsFörmeringen) att jag ofta går in på Wikipedia och kollar.

  Men den ”biverkningen” är lätt att leva med – för mig i vart fall, verkligen… 🙄

 29. Tanja Bergkvist skriver:

  Josef, ska jag tolka din länk som att du blir glad av bloggen? Det var ju bra isf! Vilka ord kollar du på wiki – genusvetarorden? Som ”intersektionalitet”, ”heterosexualla matriser” osv? Ja det är mycket nytt, men deras ordförråd är begränsat och när de har idétorka lanserar de ett nytt abstrakt begrepp som oftast har en trivial innebörd eller är fullständigt obegripligt, vilket inte ska tolkas som att det är svårt utan att det helt enkelt inte definieras på ett begripligt och konsistent sätt – vilket ger dem massor av möjligheter att missbruka sina nya begrepp hur de vill, och till slut har alla (även de själva) tappat den röda tråden. 😉

 30. information skriver:

  ”Kul att min blogg fungerar som ett lyckopiller, även om jag principiellt är emot psykofarmaka”

  För min del så gör den det eftersom jag älskar människor som tänker framåt (jag är också emot psykofarmaka).

 31. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Tanja – jag blir såväl glaaad som imponerad – av Din kapacitet på att ”nagla” dårskaperna i dags dato, verkligen… 😀

 32. Tanja Bergkvist skriver:

  Information – glädjande att höra! 🙂

  Josef,
  videon ”Om sannolikhet” var verkligen bra – tack för ett gott skratt! 🙂

 33. […] Dagens musikvideo + jämställdhetsdebatt i SVD […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: