Välkomna till genusföredrag ikväll!

Ikväll kl 19.00 kommer jag att hålla ett föredrag om genusmaskineriets intåg i utbildningsväsendet, från förskola till grundskola och vidare upp till universitetet. Detta kommer att ske hos Högerteknologerna (KTHs borgerliga och liberala studenter). Alla intresserade är välkomna! För mer info se här! Lokalen ligger på Drottning Kristinas väg 13, närmsta T-banestation är KTH.  Genusväldets intåg intresserar visst många (skärmdump härifrån för 10 min sedan):

73 Responses to Välkomna till genusföredrag ikväll!

 1. Lennart W skriver:

  Grattis till bloggtoppen. 🙂

  Mötet krockar med annat för mig.

  Konstig ordning förresten mellan tidpunkter på den där kalendern. Läser uppifrån:
  * 12 november: Talarkväll med Johan Ingerö
  * HT-lunch! (varje torsdag)
  * 3 december: Talarkväll med Tanja Bergkvist
  * 7 november: Gauss-middag
  * 17 december: Talarkväll “20 år efter järnridåns fall”

  När är förresten ditt matteföredrag? December sa du ju. Har det varit? (Är förreste grymt skeptisk till finanstillämpningen av Fibonacci som du nämnde någon gång. Skeptisk till all s.k.(!) Teknisk Analys (TA).)

 2. Tanja Bergkvist skriver:

  Lennart, har inte fått besked om nytt datum från ansvarig angående matteföredraget. Väntar på det.

 3. Lennart W skriver:

  Om jag missat matteföreläsningen, får jag väl hålla mig till Marx’s Mathematical Manuscripts som jag nämnde och kommenterade lite under gårdagens blogginlägg. På tal om högerteknologer och så. 😉

 4. Tanja Bergkvist skriver:

  Lennart, ser intressant ut 🙂 Hinner dock inte kolla nu pga jag är megastressad, måste jobba. Kollar på Marx mattemanuskript under helgen! 🙂

 5. Tim Danielsson skriver:

  Jag tycker du gör det skitbra Tanja, men det skulle behövas fler som sa vad de tyckte. Istället sitter folk hemma o tycker.

 6. Dr. Jonsson skriver:

  Grattis till välförtjänt bloggtopp!

  Grattis också till alla lyckliga Högerteknologer som gjort ett utmärkt val. Tyvärr lite långt att slänga sig på tåget bara för kvällen även denna gång, men förr eller senare så …

  Tack för att du vaktar landet åt oss, Tanja. 🙂

  Lycka till i kväll!

 7. Tanja Bergkvist skriver:

  Tim, jag sitter ju också hemma och tycker. 🙂 Eller snarare så sitter jag med en oändlig decimalutveckling just nu, men det är ju bra att komma ut ibland och tycka offentligt ;-).

  Dr. Jonasson,
  jag som hoppades att mina trogna kommentatorer skulle komma – vem ska vakta mig? 🙂 Det blir säkert fler tillfällen så ingen fara!

 8. Matte Matik skriver:

  Gratulerar, du förtjänar det verkligen! Synd man bor så långt ute i utmarkerna med tanke på ditt föredrag.

 9. pappabloggaren skriver:

  Grattis Tanja!
  Hade gärna kommit om det var i närheten, är ju skåning numera men hade jag bott kvar på Bragevägen så hade det ju bara varit ett stenkast ifrån.
  Damn:-(

 10. Dr. Jonsson skriver:

  Tydligen fler än jag som är ”spridda över landet”. Du får nog satsa på en rikstäckande turné snart.

 11. Ch. skriver:

  Heja på!
  Det känns bra att det rör lite på sig.

 12. JEL skriver:

  Tanja,

  Bra, fortsätt med att sprida ditt budskap!

  JEL

 13. QED skriver:

  Tanja, det var ett jättebra föredrag ikväll. Fullsatt minst sagt!

 14. QED skriver:

  Vill tipsa om Signalunderrättelsetjänstens (FRAs) nya käcka logga:

  http://213.132.123.205/17.108/2.1085/1.274974/fra-sander-hotfulla-signaler

  Nya tider, nya tag. Den skulle kunna platsa i de här förteckningen

  http://gbgm-umc.org/UMW/anti-hate/symbolsofhate.html

  ”Our hope is that by highlighting the symbols most often used, we can educate youth, parents, teachers, and the public on what to look for when confronted by anti-democratic forces which continue to threaten our civil society.”

 15. Info skriver:

  GENUSVÄLDETS INTÅG: BISKOP MÅSTE VARA KVINNA!

  Den första gången kravet på en kvinnlig ärkebiskop restes på allvar var när ärkebiskop K. G. Hammar skulle ersättas:

  ”Norrköpingsprästen Anna Toivonen anser dock att det är dags för en kvinna på posten och kommer därför att lägga sin röst på Anna-Karin Hammar.” (SR 14/3 2006.)

  ANNA-KARIN HAMMAR, syster till f. ärkebiskopen K. G. Hammar: ”För närvarande arbetar hon vid Uppsala stift med själavård och teologi, men är även knuten till teologiska institutionen vid Uppsala universitet, avdelningen för systematisk teologi.” (Wikipedia.) – Hennes fru heter Ninna Edgardh. Ärkebiskop K. G. Hammar närvarade vid de bådas välsignelseakt (registreringsakt).

  Pastorn och biskopsaspiranten, ledarskribenten, radiodebattören m.m. HELLE KLEIN har utvecklat saken närmare i en ledare i AB 21/1 2006:

  ”I höstas meddelade ärkebiskop KG Hammar att han av personliga skäl tänkte lämna ärkebiskopsstolen i förtid. Han avgår nu till sommaren. Spekulationerna kring Hammars efterträdare är i full gång. Många efterlyser en kvinnlig ärkebiskop. Tyvärr tackade den mest tänkbara kandidaten, biskop Caroline Krook i Stockholms stift, nej redan före jul. Kampen för att få en kvinna som ärkebiskop försvårades därmed rejält. Men skam den som ger sig. Härom veckan presenterade ´Forum för prästvigda kvinnor´ en lista med åtta möjliga kvinnliga kandidater. Där fanns bland andra Margarethe Isberg, domprost i Västerås, Ann-Cathrin Jarl, stiftgårdsföreståndare på Graninge i Stockholms stift, Lisa Tegby, kyrkoherde i Umeå, Anne-Louise Eriksson, chef för forskning och kultur vid kyrkokansliet och Tuulikki Koivunen Bylund, domprost i Uppsala.

  Den sistnämnda har dock dementerat att hon står till förfogande. Det är synd för Tuulikki Koivunen Bylund hör till de mer spännande profilerna i Svenska kyrkan. Det var hon som tog den kontroversiella fotoutställningen ECCE HOMO till Uppsala domkyrka en gång i tiden.”

  ”DAGS FÖR KVINNLIG ÄRKEBISKOP. Det anser företrädare för föreningen Forum för prästvigda kvinnor i Svenska kyrkan som tycker det är dags för en kvinnlig ärkebiskop.” (UNT.)

  ”På söndagen förklarades Eva Brunne och Tuulikki Koivunen Bylund till nya biskopar i Stockholms respektive Härnösands stift av ärkebiskop Anders Wejryd under en ceremoni i Uppsala Domkyrka. Det var första gången två kvinnor samtidigt vigs till biskopar.” (Allehanda 8/11 2009.)

  TIDSBILD: Biskop Eva Brunne med sambo (älskarinna) paraderar i prajdtåget under Stockholm prajd:

 16. Dr. Jonsson skriver:

  Info: Det känns ju fint att Svenska Kyrkan koncentrerar sig på det som alla förstår är de viktigaste kvalifikationerna för en ärkebiskop, nämligen kön och sexuell läggning. 🙂

 17. pappabloggaren skriver:

  Dagens örongodis samt det kommunist-korporativistiska svaret på USA:s angrepp.
  ..det var ju länge sen Tanja..
  ”Not gonna get us”
  Razbirash?

 18. Alex Birch skriver:

  De här tillställningarna spelar större betydelse än man kan tro. De stärker var och en att ta mod till sig och våga säga ifrån mot en samhällsutveckling som drivs på av en maktgalen elit.

 19. Nordbo skriver:

  Ja, jag tror att maktgalningarna steg för steg håller på att tappa greppet om situationen.

 20. Carl skriver:

  Ånej, jag missade detta. Hur var föredraget?

 21. Tanja Bergkvist skriver:

  Pappabloggaren, ja mina morföräldrar tog mig till massa liknande tillställningar fram till -89, och dessutom varje sommar hela Bulagrien runt på patriotiska bussresor arrangerade av kommunistpartiet, ha ha 🙂

  Påminner om denna, som ändå slår din video:

  För att inte tala om denna, nationalsången ”Kära fosterland”:

 22. Tanja Bergkvist skriver:

  Pappablggaren, en till bara som är jättebra, särskilt texten ;-): http://www.youtube.com/watch?v=qv0LTJjwi8k

 23. Tanja Bergkvist skriver:

  Alex, ja verkligen. Kanske ska jag anordna en sådan positivt laddad tillställning istället för en protestmarsch mot genusvansinnet? 🙂

  Nordbo, ja. Undrar hur det går med deras konstruktion av värdegrunden. Och om en eventuell ny regering kommer att snickra ihop en annan värdegrund? Som vi givetvis inte får rösta om. Där kan man tala om social konstruktion…

 24. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, tack! Jag slog tydligen deras publikrekord också, liksom på Heimdal. Folk är uppenbarligen trötta på idiotin.

  Carl,
  det gick bra på föredraget. Fiendesidan dök antingen inte upp eller så höll de låg profil. Det var 100% yttrandefrihet ivf 🙂

  Nordbo
  , måste bara kommentera ditt påstående igen: jag tycker det är jäääääättekul att åse det här, vi lever i en avgörande tid. Det krävs mer och mer artificiella insatser och konstgjord andning och propaganda för att hålla ihop eländet.

  Dr, Jonsson
  – ja den ”bäst meriterade” vinner givetvis och bäst meriterad är ju den som kan sälla sig till flest offerkategorier samtidigt. Jag börjar bara fundera över vilka som är offer här egentligen. Är Tiina Rosenbergs genuscertifieringsgrupp, liksom Uppsalagruppen, med sina kontrollinstanser och andra härskarinstrument verkligen att betrakta som offer?

 25. Tanja Bergkvist skriver:

  EP – jag har ju delvis genuscertifierat matematiken, här: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/03/15/en-vetenskaplig-ansats-till-forstaelse/

  Fast kanske inte som de tänkt. Och för lite genus i beräkningen måste revidera denna formel snart.

 26. Dr. Jonsson skriver:

  Tanja, det var ju lustigt att du svarade just så där: ”Jag börjar bara fundera över vilka som är offer här egentligen. Är Tiina Rosenbergs genuscertifieringsgrupp, liksom Uppsalagruppen, med sina kontrollinstanser och andra härskarinstrument verkligen att betrakta som offer?”

  Det var nämligen ganska precis vad jag hade i tankarna när jag istället skrev kommentaren ovan (pga bristande ork att utveckla). Den stilla undran jag hade i sinnet var:

  Vi har ju redan Tiina Rosenberg som tillsammans med sina väninnor i princip har fått fria tyglar att utforma svenskt utbildningsväsende från dagis till universitet efter eget huvud. Med hårda tag dessutom, och som det verkar med hela den synliga samhällsapparatens aktiva eller passiva erkännande. Det måste väl räknas som reell makt om man kan ”styra upp” alltifrån dagispersonal i hela riket till motsträviga professorer i ekologi och nationalekonomi. Svenska media är ju inte heller direkt kallsinniga mot vare sig kvinnor, genusforskning eller HBT**. Om det nu dessutom skulle bli en kvinnlig homosexuell ärkebiskop nästa gång, kan man då verkligen fortsätta hävda att kvinnor resp. HBT** gruppen fortfarande är en av samhället missgynnad grupp som behöver extra lagskydd och positiv särbehandling, etc? Var går gränsen när man inte rimligen kan kallas missgynnad längre? Var går gränsen när missgynnad istället måste anses vara den nya härskaren? Om vi också blir presenterade ”den nya svenska kungen och hennes fru”, 🙂 räcker det då? Kommer vi då att få höra Tiina Rosenberg säga ”Jaha, tjejer … bra jobbat, nu är jag nöjd. Tack för allt slit! Nu ska jag odla getter i Härjedalen.”?

  Eller måste vi också ha ”ÖB och hennes fru”, ”statsministern och hennes fru” innan det kan sägas vara bra? Plus kanske att alla myndigheter och statliga bolagsstyrelser ska ledas av och populeras med ”rättrogna feminister och deras fruar”, och att Den Nationella HBT-Stiftelsen tillsammans med det Nationella Sekretariatet för Genusförskingring övertar äganderätten till produktionsmedlen? Upphör offerstatusen måhända då?

  OK, nu ska jag gå och se efter att jag har blodtrycksmedicin så det räcker för en ny vecka i mitt älskade Sverige … 🙂

 27. Dr. Jonsson skriver:

  Grattis förresten till ”publikrekord efter publikrekord”. Helt välförtjänt. Det säger i alla fall att Heimdalare och högerteknologer verkar vara folk med gott omdöme. 🙂

 28. QED skriver:

  Mera om sedernas förfall och de tappra som kämpar emot:

  ”Klart att vi lärare ger för höga betyg

  Helena von Schantz


  För läraren är det idel vinster med att sätta för höga betyg. Lättköpt popularitet hos eleverna, som flockas till dina kurser och talar varmt om dig i efterhand. Föräldrarna ler och småpratar när ni möts på gatan. Skolledningen inser vilken förträfflig pedagog du är och lägger litet extra i lönekuvertet, och sist men inte minst – inget extraarbete.

  Jämför den solskensbilden med situationen om du har satt IG på en del av dina elever.
  Först får du konfrontera missnöjda elever som plötsligt kommer underfund med att du inte alls är en så bra lärare som de tidigare har trott. Sedan får du förklara varför du vill dra vanära och extra kostnader över din skola för en missnöjd skolledning och för missnöjda kommunpolitiker.


  Skall man nödvändigtvis sätta ett underkänt betyg skall man sätta det på en skötsam elev. En oförskämd slashas förväntas du motivera och stimulera. En elev som kämpar men ändå inte når målen uppfattas som svagbegåvad. Det här innebär att om du gör ett bra jobb, men eleven sover bort lektionerna och struntar i läxorna och därför får underkänt är det du som straffas. Om det är du som sover bort lektionerna och struntar i att förbereda dem och eleven därför inte får betyg, är det i stället eleven som stämplas som korkad, medan du går fri.

  Nu kanske vän av ordning undrar varför det då finns så många elever med underkända betyg. Mitt svar är integritet, yrkesstolthet, heder och moral – men för att en lärare ska sätta rättvisa betyg måste allt detta väga högre än självbevarelsedrift och egenintresse. ”

  http://www.expressen.se/debatt/1.1804897/klart-att-vi-larare-ger-for-hoga-betyg

 29. Nordbo skriver:

  Tanja, ja, det här är spännande tider. 🙂

  Här är en annan fråga där det är stor skillnad mellan vad mannen på gatan upplever och vad den politiska klassen tycker.

  Jag blev positivt överraskad att Expressen har översatt den här artikeln.

  Ayaan Hirsi Ali om tornen i Schweiz:

  http://www.expressen.se/kultur/1.1803311/maktens-torn

 30. Nordbo skriver:

  Ja, vi lever i intressanta tider. 🙂

  Det här gjorde mig positivt förvånad. Expressen har översatt en artikel av Ayaan Hirsi Ali om Schweiz. Det är ett genomgående drag i dagens Väst, tycker jag mig se, att det finns en stor klyfta mellan den politiska klassens åsikter och hur mannen på gatan uppfattar saker.
  Det gäller tex den ekonomiska krisen, det är särskilt tydligt i USA, där den vanliga människan får det allt sämre, medan makthavarna säger att det blir bättre.
  Och klyftan är stor när det gäller synen på Islam i Europa:

  Maktens Torn, av Ayaan Hirsi Ali :
  http://www.expressen.se/kultur/1.1803311/maktens-torn

  Jämför det hon säger med vad arbetarförfattaren Fredrik Ekelund skrev i Sydsvenska Dagbladet för några år sedan:
  http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article187661/Fredrik-Ekelund-Etniska-svenskar-foraktas.html

 31. Tanja Bergkvist skriver:

  Va! jag är fortf etta ju :-): http://botd.wordpress.com/top-posts/?lang=sv

  Ledsen jag inte varit så aktiv på bloggen de senaste dagarna – mkt jobb nu och dessutom tentatider, måste ingjuta logisk förmåga i den unga generationen ju!

  Dr Jonsson,
  ”Var går gränsen när man inte rimligen kan kallas missgynnad längre?” Dina förslag är talande för tiden men det räcker naturligtvis inte. Som Rothstein säger: varför stanna vid kön? Vi har ju hela det intersektionella spektrat med klass, ålder, etnicitet, funktionshinder osv osv. Varför inte börja kvotera in folk med låg IQ i alla myndigheter. Eller har man redan gjort det? 😀 Vad sägs om att börja kvotera in den förtryckta gruppen oliktänkande? Det är både normbrytande och PK eftersom genusvansinnet ju blivit mainstream. 😉

 32. Nordbo skriver:

  Hmm, du får gärna radera en av dem. Det var någon slags fördröjning efter den första, så jag trodde den hade försvunnit och skrev ett nytt inlägg. Nu är båda versionerna här. 🙂

 33. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, intressant artikel om skolbetygen. Har hört om detta förut men inte sett någon gå ut i media med det. Det var bra gjort!

  Nordbo,
  Ayaan Hirsi Ali måste vara dåligt påläst: ”Schweizarna har som flera andra europeiska befolkningar ombetts att besluta sig i angelägna samtidsfrågor genom folkomröstningar.” Que? Folkomrösta? Just det ja – trängselskatterna, hur kunde jag glömma denna oerhört viktiga och för samhällsutvecklingen avgörande fråga! 😉 Ingen fara, dina kommentarer kan vara kvar även om det är samma länk i båda.

 34. Ya Krivetko skriver:

  QED och Tanja.

  Angående lärare och betyg. Jag hittade detta i dagens UNT:

  ”….Tobias Jobring, ordförande för Sveriges elevråd (SVEA) i förra veckans avsnitt av UR-programmet Skolfront hasplade ur sig att det bästa vore att låta eleverna sätta betyg på sig själva….”

  http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=25-AV_ID=991757,00.html

 35. pappabloggaren skriver:

  Angående Ingrid Carlqvist och det orättfärdiga handlandet vid avskedandet av henne har jag skapat en facebook-grupp ”Vi som bojkottar Ballingslöv”

  http://www.facebook.com/group.php?gid=195122655348

 36. Nordbo skriver:

  Det där har jag inte hört om förrut. Blev hon avskedad för att en anonym tankemaffia trakasserade henne? Låter otroligt ynkligt. Både av dem som trakasserade henne och av arbetsgivaren. Det är kanske inte konstigt att vi har en sådan flat och förutsägbar media.

 37. pappabloggaren skriver:

  läs mer på: http://www.pellebilling.se/blogg/

  Man tror inte att det är sant…

 38. patriotisk nysvensk skriver:

  Tanja du är min absoluta IDOL just nu! sen jag hittade artiklar om dej.
  Ironiskt nog hittade jag dej genom vad dina kritiker skrev om dig! =) ett STORT tack till dem alltså!

  Jag kunde tyvärr inte komma på föreläsningen, men hoppas du inte tar eventuellt få besökare som tecken på bristande intresse – snarare måste du göra mer väsen av dig för att fler ska veta var du finns!

  Jag röstar för övrigt VÄNSTER, men det hindrar inte mej från att ta avstånd från allt vad likhetsfeminism heter! Jag tänker inte i ”färger”, utan jag röstar på det parti som jag anser kan skänka mej mest trygghet, men sväljer aldrig allt de säger med hull och hår!

  En annan intressant fråga: likhetsfeministerna har ”KAPAT” frågan om magra fotomodeller och gjort den till sin!
  Ganska konstigt med tanke på att orsaken till att kvinnor har så svårt att se sådär ”kantiga” ut, är just en BIOLOGISK faktor!
  Kvinnans underhudsfett är det som får henne att se kvinnlig, sensuell och mjuk ut, och det har inget med ”kilon” att göra..
  Underhudsfettet är det sista som förvinner, och långt innan det händer så har kvinnan börjat svälta..

  Så jag menar att det sjuka magerhets-idealet för kvinnor under 1900-talet snarare är ett direkt resultat av att det anses ”finare” att vara manlig. Därför är kvinnliga fotomodeller idag kantiga, hårda och av manlig medellängd!

  med andra ord så är det HELT i linje med likhetsfeminismen att förespråka att magra och långa kvinnor ska synas i offentligheten!

  skulle gärna vilja ha dina synpunkter på detta och det andra jag skrev

  tack för att du finns!

 39. patriotisk nysvensk skriver:

  pappabloggaren – denna visa är ingen ”antiväst”-propaganda! Det är en gammal folkvisa om kärlek och föreställningen av Kossacker är vacker!

  Om du läser lite om Kossackerna så ska du se att dom var motståndare mot kommnismen och är det än idag! däremot så gav de så småningom sin lojalitet till Ryssland, eftersom de var en sorts nomader med krigskonst som främsta levebröd, och Ryska tzarerna gav dem många privilegier för att de skyddade Rysslands södra gräns mot angripare under flera århundraden.. pga detta blev kossackerna ”Ryssar” men är i själva verket en mix av polacker, ukrainare, ryssar och till och med turkar..

  så ”red army choir” betyder bara just ”kossackiska arrangemang under sovjet-armens sponsring” och har inget med kommunism att göra, däremot har det med ”försvarandet av landets gränser” att göra, och idag finns dessutom inte Sovjet, utan bara ett enormt land om kallas Ryssland, och i detta land gillar folk stora körer, patriotism, historiska förestälningar och folkdanser, oavsett om man kallar sig kommunist, kapitalist, vanlig rysk medelklass, kristen, ateist eller ficktjuv på arbat i Moskva…

  för övrigt så är Kossackerna kristna och kunde därför aldrig acceptera kommunismen, och det är just Kossackerna som spelar huvudrollen i såna här föreställningar, kossacker anses symbolisera det som en typisk ryss står för: patriotism, ortodox kristendom, uthållighet, färgranna dräkter och starka familjeideal..

  och framförallt inga feminister!

 40. patriotisk nysvensk skriver:

  alltså inga likhetsfeminister!

 41. Tanja Bergkvist skriver:

  Ya Krivetko, galet ju men helt i linje med rådande trend att elever sätter sina egna betyg. Och betyg på lärarna. Osv osv… Ursäkta sent svar. Varit lite överbelastad.

  Patriotisk nysvensk, ”Tanja du är min absoluta IDOL just nu! sen jag hittade artiklar om dej.Ironiskt nog hittade jag dej genom vad dina kritiker skrev om dig! =) ett STORT tack till dem alltså!”

  Va har jag kritiker!? Ve och fasa! Länka mig till dem och deras kritik så jag får se vad de skriver! Jag måste hålla koll på mina fiender! 🙂

  ”Så jag menar att det sjuka magerhets-idealet för kvinnor under 1900-talet snarare är ett direkt resultat av att det anses ”finare” att vara manlig. Därför är kvinnliga fotomodeller idag kantiga, hårda och av manlig medellängd!”

  Ja, så kan det vara, har hört om det innan vad gäller denna fråga, men som du säger så är det rent allmänt så att likhetsfeministerna har det manliga som norm samtidigt som de kritiserar den manliga normen. Tex är makt fult när män innehar den men kvinnomakt är vackert. Osv.

 42. patriotisk nysvensk skriver:

  ville egentligen inte låta dej se det här, då det kan demoralisera dig…. men du bad ju mej att länka.. det va den här artikeln som fick mej att undra vem du är
  http://hannes2peer.wordpress.com/2008/12/19/interetanja-bergkvist-ar-tyvarr-ett-biologiskt-faktum/

  ps: snälla ta inte åt dej.. deras anti-bloggar är ju beviset på att folk lyssnar på dej, alltså att du har nåt intressant att säga! med andra ord: du får dem att tvivla på sina egna argument! =)

 43. pappabloggaren skriver:

  Patriotisk nysvensk;
  Det var inte Red Choir Army jag syftade på, det var själva händelsen. För mig var det en storslagen uppvisning i det ryska perspektivet.
  Visst så är ryssar en blandning av folkslag som alla led under kommunismen men vi får samtidigt inte glömma bort att mycket av det sedermera ryska riket grundlades av en svensk som hette Röhiruk eller Rurik som sedermera ledde till ”Kievska rus” Läs gärna mer här:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kiev_Rus

 44. patriotisk nysvensk skriver:

  det där med Rurik är enormt omdebatterat, om du läser andra wikipedia på andra språk så ska du se att det inte bara finns EN teori,,

  snarare så ses det ”svenska” inslaget är maginellt och som en mililiter i stilla havet typ..

  man förstorar ofta gärna upp sin egen nations medverkan i saker… som exempel kan jag nämna att många svenskar tror att en stor andel av nybyggarna i USA var svenskar, trots att antalet amerikaner med svenskt påbrå är FÖRSVINNANDE litet jämfört med tex antalt Polacker, som är ENORMT! följden har blivit att Svenskar felaktigt tror att USA är en spegel av sverige – när det i själva verket är mycket mer färgat av Polacker, Italienare och Tyskar än av svenskar!

  Ryska riket anses ha grundats av flera krafter samtidgt, och de starkaste epokerna i rysk imperiehistoria inföll absolut inte under den tiden då Röhiruk levde.. och inte ens när han levde så var han känd i den delen av asien som idag tillhör ryssland…

  men jag är inte här för att diskutera ryssland, ville bara passa på att påpeka att ”röda arme”-körer inte är vad det låter som i svenska öron – det är snarare kulturella evenamang som kan jämföras med tex patriotiska svenskar som har en tavla på Karl den 12:e hemma eller sjunger om ”fornstora dar” på fotbollsmatcher dvs det är en glad patriotisk, konstnärlig uppvisning och inte i första hand en kommunistisk uppvisning… det finns komminist-hatare som älska de där paraderna, oavsett vad de kallas! liksom det finns tex samer som gillar svensk musik tex.. trots att svenskarna kolonialoserade dem..
  Ryssarna är ett folk som rycker på axlarna, skålar och sjunger med, och inte tänker på politik dynget runt =) de va bara de jag menade

 45. pappabloggaren skriver:

  Patriotisk nysvensk,
  Som sagt var det inte red Choir Army som jag kommenterade mer det synliga maktspelet som du får med bilderna av videon. Där finns stridsvagnar,flygvapen, uppvisande av ett enat starkt folk. Det är många saker jag läser in som naturligtvis du kanske inte gör, gott så.
  Den gode Rurik är omtvistad men så mycket som 75% av forskarna står i alla fall bakom teorin. en teorin stärktes dessutom när arkeologer gjorde utgrävningar vid Nisnjij Novgorod där man hittade fynd typiska ”roslagiska”.
  Det är alltså inte något romantiserande bakom detta även om det är som du säger att många nationer ålade upp bilder av sig själva som var rätt så extrema. I Sverige så skrev Rudbeck att vi låg bakom den grekiska kulturen vilket ju låter lika absurt som patrarkatsförtryckar-tanken uttalad av genusteori-tomtar.
  Nu svarar jag inte mer för nu ska det firas Jul!
  God Jul Kära medborgare!

 46. patriotisk nysvensk skriver:

  pappabloggaren – ok fattar, du ville inte säga att detta var ett exempel på kommunistpropaganda utan snarare fokuserade på talande bildinslag.. go jul

 47. pappabloggaren skriver:

  Jag vet faktiskt inte vad jag ville säga då mina genialiska drag kommer och går:-)
  Vet ej heller om din sista kommentar var ironisk eller förstående.
  I vilket fall som helst så leds Ryssland i dag av en gammal chef för Stasi ( inte Medvedev), förmodligen var han också tjeckist. Om han skulle få välja så skulle med all sannolikhet kommunism råda men det fungerar ej i dagens värld så han fungerar nästan lika bra i korporativismens samhälle, än så länge vill säga.

 48. patriotisk nysvensk skriver:

  pappabloggaren – dagens ryssland är extremt kapitalistiskt! och det är på Putins initiativ! det är så kapitalistiskt att till och med etablerade kapitalistiska länder ter sej som rena socialiststaterna i jämförelse.
  I Moskva kostar en chokladbit ungefär vad en tröja kostar i sverige! och ALLT (jag menar ALLT!!!) kan köpas för pengar i denna enorma stad!
  rena motsatsen till sovjet med andra ord – då var allt billigt med inget fanns att köpa förutom det basala…
  Många i västeuropa har en orealistisk hållning till ryssland och har svårt att insé att Sovjet är motsatsen till Ryssland.
  Jag skulle föreslå en resa till Moskva, St petersburg etc för att se med egna ögon. Det är ett ända stort las vegas!!! lyx överallt i överflöd, enorma hotell, stora stadsjeepar och märkesbutiker överallt, och fattiga immigranter bygger upp allt detta, medan de rika konsumerar det.
  Dagens Ryssland påminner MYCKET mer om USA än om Sovjet. Det ända som Sovjet och Ryssland har gemensamt är huvudspråket och folkgrupperna – resten går inte att känna igen! Därav många ryssars fixering vid historiska personer och gångda tiders symboler som stalin eller olika ryska segermonument – för förändringarna har gått för fort och de som inte hunnit med känner sig utanför och kan bara berakta alla moderniteter utan att få råd med dem, detta förstår Putin, och vet att servera arbetarklassen dessa symboler..

  men i hjärtat är han typisk affärsman med statens bolag som livsprojekt, han vill göra ryssland rikt (därav hans popularitet, tidigare presidenter har varit typiska kommunistledare som super och gömmer undan tillgångar utomlands) med Putin mer liknar en ortodox kossack – renlevnadsmänniska, dricker inte ens vodka, sportar mycket och talar flera språk.
  Han är extremt missförstådd i väst, mycket pga att han inte tvekar att utmana andra länder, så är det bekvämt att sätta ”kommunist-stämpeln” i pannan på honom.
  Jag är varken positivt inställd eller negativ till honom, men man måste förstå att Putin är inte en sovjetledare. Han påminner mer om Bush än om någon sovjetledare. Sovjetledarna SADE att dom inte brydde sej om pengar – men gömde undan pengar.
  Putin säger att pengar är viktigt, men försöker berika nationen istället för sina barn och barnbarn. Han är en patriot – och liksom Bush är han därför omtyckt i hemlandet men fruktad i andra länder.
  Han styr många saker i landet, men han gör det för att få landets pengar att växa, alltså en sorts företags-VD med landet som förtag

  Men nej jag var inte ironisk mot dej, MEN det jag ville säga va att om man tror på kapitalets krafter och tar avstånd från feminism och andra meningslösa ideologier – då bör man samarbeta med Ryssland, Kina, Brasilien, Indien för dessa länder är EXTREMT elitistiska idag och det är därfifrån de nya datorprogramerarna, mjukvaruutvecklarna, specialistläkarna osv kommer att komma ifrån! medan vi i sverige sitter och utvecklar en hel generation av slappa genus-utbildade dokussåpa-tittare!

  så jag upmanar verkligen alla som är intresserade att studera Putins politik lite mera fördomsfritt. Målen han jobbar för liknar de som sverige BORDE sträva efter: elit-skolor för idrottsmän, elitskolor för naturvetenskapare, tjäna pengar på att låna ut dem till andra länder med ränta – istället för att sälja ut alla sina företag! osv osv..

  medan våra politiker (både vänster och höger) sitter med armarna i kors när våra största varumärken som symboliserat Svenskhet i åtionden – säljs och sen läggs ner! Det liknar faktiskt det som sovjetledarna sysslade med på sin tid! alltså montera ner landets värdefulla tillgångar och låta bankerna smussla undan medborgarnas pengar och berika sina egna chefer istället för sina kunder..

  nog om ryssland och Putin! men om du vill se kvinnor som är HELT fria från feministiska genusglasögon – åk då till Ryssland! =) god jul nu ska jag resa bort! lycka till med allt och hoppas dina barn får fina presenter hehe 😉

 49. pappabloggaren skriver:

  Det är ingen överraskning för mig, för tio år sedan kostade en Coca-Cola (Pepsi gick knappt att på tag på)
  25 svenska kronor vid tunnelnedbanefarten moskovskaya.

  Det som skiljer dig från mig även om ditt engagemang gillas, tror jag är att dessa människor som du beskriver har förvägrats ett val eller snarare flera val. De är vana med det dikotomier Öst/väst. De flesta väljer helt enkelt arbete åt alla (typ Mona Sahlin som sätter arbete åt alla framför allt) . Det människor vill ha är frihet, inte mer arbete. Detta föds genom belysta tal på statstelevisionen att folk är utan jobb/arbete. Medan det istället borde belysas att folk är utan frihet, folk är utan valmöjligheter. Folk är individer och folk är komplexa. De försöker att återskapa detta med nygammal retorik som inte ses på med blida ögon från de få som vågar gå emot PK eller den redan givna ideologin. Detta skapar enorma nu osynliga problem, men kommer att få en betydande roll i det nya Sverige.
  Ska vi köpa ideologisk propaganda oavsett om den avser gott?
  Klart vi ska, så länge den inte bevisar motsatsen. Dom har ju trots allt kommit med tesen… det är upp till dem…

 50. pappabloggaren skriver:

  Dessutom så är Ryssland inte kapitalistiskt det är korporativistiskt (tungan rätt i munnen). Dvs det näst bästa för att föda ledare som är extrema. I en liberal kapitalism så finns det ej ungdomsförbund som är intresserade av att plocka bort litteratur från bokhandlare (Nashe) . De har plockat bort böcker från regimkritiker från skolorna för att de anser att det är för mycket svordomar. Däremot är husguden förskonad (Pusjkin) fast han svor i varannan mening. DVS PK råder i Ryssland och de är förövrigt PK landet nummer ett, i Sverige är vi dock kritiska mot Ryssland för att de går emot kulturrelatism och feminism. Önskar att jag hade reportaget där 5 kvinnliga advokater blev frågade om de var feminister; Deras svar är naturligt.
  – Nej Nej vi kommer aldrig att bli.. vår roll är att vara den timide, ett ryskt ordspråk säger: Låt mannen bestämma så kommer kvinnan att vrida huvudet åt honom så att han tillåts bestämma över rätt saker.
  Sensmoral: mannen bestämmer om kvinnan vill
  Feminism kommer för dem att innebära inskränkning å detta faktum.

  Personligen så tror jag att det enda kloka från detta ryska samhälle är bevarandet av könsroller. Det var så de överlevde. Varför måste vi gå en annan väg och vara kritiska?
  Duger inte humanism? Måste det finnas klass samhällen/perspektiv?
  Vi är ju ändå bara men ändå inte bara komplexa individer, denna blogg är dessutom beviset för att Votaires röst ännu hörs. Låt folk säga vad de vill ha sagt, detta dör jag för (något förenklat)
  Denna bloog är skön för att den tillåter frihet till ordet och kritik är saklig.
  God Jul och ett stort tack Tanja, imorr´n är jag jultomte!

 51. pappabloggaren skriver:

 52. pappabloggaren skriver:

  ”En sån man som Putin”
  PK?

 53. patriotisk nysvensk skriver:

  Pappabloggaren. tro inte vad du läser i PK tidningarna om ryssland (PK = påstått demokratiska regimers åsikter om det nya ryssland / kina) De saker som står om länderna är inte sanna! Nashe är att jämföra med sverigedemokraterna, och många ryssar vet inte ens vad det är för nånting.
  Sanningen, är att det finns fler saker än antifeminism att ta efter där, frihet. Vi är i sverige inskränkta till att betala 30% inkomstskatt!!!! i ryssland, cirka 10 % !!!! vi betalar för bensin som dårar! dom betalar hälften så mycket! Dessutom styr vänstern media i sverige!!! i ryssland är det de facto oljebolag och liknande som styr media, inte putin som det påstås här!
  det är helt enkelt en lögn. Lika mycket lögn som genusteorierna.
  Man måste helt enkelt prova att bo i ryssland för att veta, nåt jag har gjort. och dessutom inte fråga bara fattiga vad de tycker, för de är som i alla länder gnälligast! svenska medier LETAR AKTIVT efter de få som är missnöjda när de ska göra reportage om ”hemska ryssland” och ”hemska putin”.. =) det är EXAKT samma sätt som de gör för att få fram dåliga budskap om USA i media! de åker till en fattig förort till chicago och frågar hemlösa och skuldtyngda familjer vad de tycker om sitt land…

  Ryssland är helt enkelt inte så som det beskrivs i svenska meider. Ryssland ÄR kapitalistiskt, men oppositionen vet hur de ska utnyttja situationen =)

  Om en amerikansk journalist kom till en svensk feminist och frågade vad hon tycker om sin regering, och hon visste att de kommer att ta hennes ord på allvar och som sanningen, då skulle hon självklart utnyttja situationen för att smutskasta oss svenska män inför hela världen! hon skulle säga saker i stil med:

  ”sveriges regering är en propp som är ivägen för jämställdhet, en gubbmaffia”… osv…

  om då denne journalist hade tagit hennes ord på allvar, och tryckt upp dem på förstasidorna i Times, så hade han gjort samma sak som tex svenska journalister gör när de letar upp islamist-vänner som politkovskaya, och låter henne tala fritt och trycker allt hon säger i våra tidningar…
  eller maffiasnubben kasparov, han får också yttra sig fritt, och hans ord tas på allvar!

  oppinionsundersökningar som europeiska institut gjort visar att Putin har stöd hos en majoritet av både örklass och medelklass.

  Jag skulle satsa på att Rysk politik idag liknar mycket den som Ian Wachtmeister ville införa på 90-talet, men inte ”fick” för PK maffian..

  men nu är detta det sista jag skriver i detta ämne, för liksom du (hoppas jag) så är min hjärtefråga att vi ska montera ner genusforskningen =)

  sen blir det dags för att kicka ut kommunisterna ur sossarna och moderaterna! =) för dessa partier är en kopia av varandra idag, och lika PK båda två! Det finns inget svenskt parti som är värt att rösta på idag, därför röstar jag inte med hjärtat längre utan tar partier som sysslar med annat än hållbar politik, tex enfrågepartier som miljöpartiet eller piratpartiet!

  god jul!

 54. patriotisk nysvensk skriver:

  ”I en liberal kapitalism så finns det ej ungdomsförbund som är intresserade av att plocka bort litteratur från bokhandlare”
  —-

  precis! jag är inte för ”liberal” kapitalism! det första jag skulle göra om jag hade den makten är att plocka bort genusliteraturen ur bokhndlarna, ogiltigförklara homoäktenskapen, göra kristendomen till statsreligion och kicka ut alla genusforskare från universiteten! =)

 55. patriotisk nysvensk skriver:

  och jag tror inte heller att demokrati är det självklara och slutgildiga svaret på alla frågor som mänskligheten står inför!
  Människan är en fantastisk skapelse och inte var det ”demokrati” som skapade oss =) begreppet är väl knappast äldre än akropolis ens..

  Jag tror inte man kan vinna över PK maffian med demokratiska medoder heller. varför? jo, eftersom den är icke-demokratisk till sin natur, och fungerar enligt mekanismen ”håll med oss, så får du dina pengar”…

  på detta sätt håller de alla proteströrelser nere på mattan, eftersom ju medborgare som är rädda för att bli uppsagda / förlora forskningsanslagen osv knappast ens vågar avslöja sig som icke-troende genustänkare, och då ännu mindre har möjlighet att förena sej mot genusmaffian

  förstår du hur jag menar? det är inte demokrati!!! det är nationalsocialism / stalinism i bästa fall!

  och står man mot en sån motståndare så funkar inget demokratiskt medel

 56. patriotisk nysvensk skriver:

  kunde bara inte låta bli! trots att det är jul! =)
  En underbar sammanfattning av likhetsfeministernas vision!!! =D

 57. patriotisk nysvensk skriver:

 58. Adam Weisshaupt skriver:

  Aha, du förespråkar anarkism..

 59. Adam Weisshaupt skriver:

  Det är alltså jag som är pappabloggaren som svarade via mitt alter ego ovan.
  Du för ytterst intressanta argument som är värda att belysas senare. En del håller jag med om och en del tvärstoppar jag vid.
  Ha en riktigt skön jul och God Fortsättning!

 60. Adam Weisshaupt skriver:

  Om du vill veta mer så kommer här en ytterst tråkig men dock så upplysande video:

 61. patriotisk nysvensk skriver:

  Adam Weisshaupt säger:

  december 25, 2009 kl 3:51 e m
  Aha, du förespråkar anarkism..
  ——-

  njao… nej jag förespråkar att man bekämpar fenomen på det sätt som är MÖJLIGT att bekämpa dem med!

  tex befinner du dej i skogen, med din familj, och möter plötsligt ett gäng kanibaler, som avser att äta dej och dina barn, så kommer du inte att godta detta bara för att de är fler än dej och därför vinner över dej i en demokratisk omröstning =)

  genus-dagis är alltså dessa kanibaler, som ämnar skada dina barn!

  de går inte stoppa med demokratiska diskussioner, eftersom din anställning / forsknings-anslag o dyl dras in ifall du ens öppnar munnen.

 62. patriotisk nysvensk skriver:

 63. patriotisk nysvensk skriver:

  Denna video visar ett exempel på hur galna dom är! Såg jag detta ske så skulle jag helt odemokratiskt och resolut vrida av näsan på denne ”pappa”. Sexuella övergrepp är tillåtna enligt likhetsfeminismen. Eftersom denna bebis hade oturen att födas i en feministisk familj, så kommer ingen att kategorisera det som ett sexuellt övergrepp, och därför kommer ingen att stoppa det!

 64. Adam Weisshaupt skriver:

  Den dagen de skiljer sig så kommer denna mannen i en Vårdnadstvist åberopas ”insanity” således förlorar han all respekt för sitt handlande.
  Hahahaha du är faktiskt icke PK och har vettiga poänger nypatrioten…..

 65. Adam Weisshaupt skriver:

  Har tidigare talat om detta hos Erik http://aktivarum.wordpress.com/2009/12/03/vem-bar-ansvaret-for-forbudet-i-schweiz/#comments
  Om vi ska helt anamma den demokratiska principen så kommer du och flera med dig att få titta på medan dom tar ifrån denne man även en feministisk teori och de flesta kommer dessutom att rösta emot homo äktenskap.
  Personligen är jag emot detta skeende men det är oundvikligt. Det väsentliga är dock att i Sverige idag så vägrar politiker erkänna att invandringen är ett nödvändigt ont då vi ej klarar att bära upp vårt eget folk ekonomiskt, det är så att säga ej PK att tala om dessa frågor.
  Det andra dilemmat för Sverige och svenskar är att den moderna feminismen har skapat västvärldens mest könssegregerade land där minst barn föds. (1,2 barn per familj kontra 1,8 barn i övriga Europa).
  Detta i sin tur skapar ytterligare behov av mer PK, feminism och dessutom ungdomspolitiker som svär sig fast vid multikultirelativism oavsett om de är liberaler eller komservativa. I Sverige idag har vi bara vänsterpartier att välja emellan, detta är slutet på en svensk demokrati. Ja, visst kanske är demokrati begreppet också en daterad funktion i det moderna samhället.
  Anarki å andra sidan är inte svaret på politikers icke vilja, mer demokrati är. Vilket denna blogg stoltserar med att visa upp!

 66. Adam Weisshaupt skriver:

  Här är för övrigt en rysk kvinnlig hyllning till den manliga skepnaden, dåligt översatt till engelska. Antar att den duger ändå..

 67. Adam Weisshaupt skriver:

  Obs!
  Är ej rasist (måste tyvärr tilläggas i PK Sverige)

 68. Adam Weisshaupt skriver:

  Eller så har vi denna version…
  Ska vi ta ifrån dessa människor stoltheten över sin identitet?

 69. patriotisk nysvensk skriver:

  Adam@ – det är inge fara med deras identitet, eftersom Ryssland saknar politisk korrekhet. I Ryssland är det fullt accepterat att hylla sitt fosterland över allting annat, och den som skulle våga gå på gatan och ropa ”ryssar är bögar”, (som jag hört invandrare i sverige göra om svenskar) så är det bara att be till gud att den personen inte möter någon arg ryss, utan kanske kommer undan med att få glåpord efter sif av nån gammal tant!

  Jag ä blandad, har en syriansk far och en serbisk mor. Jag lovar det funkar lika dåligt i Syrien att förlöjliga landets invånare verbalt offenligt =) om inte sämre!!! =D

  så nån rasist är klart jag inte kallar dej!

  Jag är dock ganska ”färgblind” och jag tycker inte att borgerlig är mycket bättre vad gäller PK-ism.

  Jag har flera muslimska vänner och anser att även islam har vettiga bitar, som äktenskapets permanent heterosexuella status, solidariteten med folk som har det svårt under ramadan, könsroller osv… alla ideologier har nog brister, men de beror på människors tolkningar inte på gud!

  Jag är ortodox kristen, och följer jag vad den ende guden har sagt så slår jag inte min fru, våldtar inte, stjäl inte och begår inte homosexuella handlingar!

  Könsroller är mycket viktigt i min familj, och jag skulle tex aldrig låta min fr betala ett restaurangbesök och hon skulle aldrig kräva att jag tvättar hennes trosor bara för att hon ofta tvättar mina kalingar =)

  om våra uppgifter och roller vore så exakt lika – då var det ju ingen mening med att att bo med nån av motsatta könet! =) då kunde jag bo med en polare, och ragga ”KK” på helgerna! =)

  att jag sen serverar henne kaffe på sängen på morgonen är ju också en könsroll – det är uppvaktarens roll! =)

 70. patriotisk nysvensk skriver:

  Adam@ En annan intressant fråga är, hur begreppet ”modern” används i olika länder.

  I PK-sverige år 2009 så är ”modern”, eller ”ny” liktydigt med ”bra”.

  I tex Serbien så beror värdet på vad man talar om! tex så är de flesta serber eniga om att ”ny luft” är bättre än ”gammal luft”. Därför är luftkonditionering inte bannlyst i serbien.

  Även tex ”modern bensinmotor” anses bra, alltså effektivare än en ”omodern” bensinmotor..

  DÄREMOT så är inte ”moderna man-ideal” ett posstitivt ord! det förknippar man snarare med dålig moral, och bortglömda hederskodex.

  Detta är mycket intressant! då jag på universitetet hamnade i dispyt med en feminist (egentligen var det bara hon som blev upprörd, eftersom jag inte tar såna här människor på allvar).. Diskussionen inleddes med att hon kommenterade min uppfostran av min 3 år gamla son, jag hade med honom i kafeterian, och när han börjae gråta för pga att flera studenter sprang förbi utklädda till nån sorts djur – så sade jag åt honom att ”gråt inte så för du är ju ingen flicka”.. då sade min studie”kamrat” – ”men vilka gamla mossiga könsroller du lär ut”!! -”javisst gör jag” svarade jag med ett glatt léende! =) Då var diskussionen igång! men det gick inget vidare att diskutra med henne, eftersom allt som hon kallade mej för uppfattade jag som possitiva saker! Tex så sa hon att jag är ”manschauvnist” – tack så mycket! svarade jag uppriktigt léende, osv..

  Det blev verkligen en lustig diskussion =D !

  och den slutade med att jag berättade för henne att när jag va liten så sade min far till mej att ”När du blir större så ska du skydda mamma från banditer när ni är ute och handlar, så du får inte beté dej som en flicka”… =)

  -”och du försvarar hans betéende”???? sade studeikarmaten.. mitt svar blev:

  ”Nej, jag håller med om att han borde ha markerat tydligare mot mina flickfasoner” =)

  ps: visst får en treåring gråta, och det hindrade jag honom inte heller, men en far får också säga till sin son vad man inte bör gråta för, om man är man.

  och i ärlighetens namn så har jag aldrig sett en svensk man gråta framför sin trygga och oberörda fru =) men motsatsen har jag sett många gånger!

  Jag skulle kunna uttrycka mej såhär: ”gamla, mossiga och sunda könsroller” =) lustigt uttryck va? =D

 71. patriotisk nysvensk skriver:

  och observera att även att slå sin fru, skulle jag kategorisera som ”kärring”-betéende!

  bara en kvinna kan slå en annan kvinna!

  om en man gör det (räknar bort självförsvar spåklart) så kategoriserar jag det som flick-aktighet! =)

 72. Adam Weisshaupt skriver:

  I Ryssland är du inte en äkta o älskad man om inte din fru har slagit dig.
  Du har både rätt och fel, som vanligt. För att jag som liberal och ganska klok om jag får säga det själv ska tolka dina ord så blir det i en form av hårda ord
  1. Min son/dotter har rätt till att gråta, detta föder inte könsroller, dessa faktum är universella och har inte med multikulti eller feminism att göra!
  Man föds inte med könsroller, man uppmuntras bli och detta av goda orsaker.
  Vi har inte sett nån feminist konstruera bort bögar, det borde ju i stringensens namn också vara giltigt.
  Bögeri är bara en social konstruktion…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: