Paolo Roberto chockerar reporter i P3

Här är en gammal favorit i repris. Jag kom att tänka på den och Paolo Roberto då jag just läste Morgonsurs funderingar kring Berlusconi. Enjoy! 🙂

En annan favorit i repris:

Och en till:

43 Responses to Paolo Roberto chockerar reporter i P3

 1. Rosenhane skriver:

  Tack Tanja,

  Paolo Roberto slår knockout i all enkelhet! 😉

 2. Andreas Nurbo skriver:

  Hehe Tage Tage. Hela skämtet bygger ju på människor inbyggda dumhet. Har jag fått klave en gång så är det ju mycket mer sannolikt att jag får krona nästa gång.

  Och Barry Swartz Ted framträdande var väldigt roligt sist jag såg det. Dan Gilberts framträdande är också väldigt intressant. Det val vi inte gjorde är alltid bättre om vi kan ändra oss, kan vi inte ändra oss så är det val vi gjorde det bästa. http://www.ted.com/talks/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy.html

 3. Helena Palena skriver:

  God Jul på dig och din familj! Det är mycket som är dumt här i världen. Nästan ofattbart mycket. Att det kan gå runt med så mycket dumhet är ju konstigt. Synd att vi bor så långt ifrån varandra. Annars kunde vi träffas och festa i jul och ha lite kul.

 4. Tanja Bergkvist skriver:

  Rosenhane, ledsen det blir en upprepning av videos du troligen redan sett – trogen bloggläsare som du är. 🙂

  Andreas, tack för denna TED-talk, hade inte hört den!

  Helena, ”festa” – vad är det? 🙂 Senaste festen jag var på var den 30 mars 2007 – det var min egen disputationsfest. Hm, måste skärpa mig…. Men det är ju så kul att blogga! 🙂 Dessutom måste jag ta hand om min dotters utbildning, se bara här på förkunskaperna i matematik hos nybörjarna på KTH:s civilingenjörsprogram: http://www.lilahe.com/KTH19972010.pdf

  Fast jag hade tre civilingenjörsprogram nu i höst, och jag tycker det gick väldigt bra för dem. Nåja, det var ju 2:a och 3:e årets så de hade en del förkunskaper som de redan fått från UU.

  God Jul på dig också! Och förresten finns det snart något att fira kom jag på, återkommer om det om några veckor. Då får det bli en digital fest på mitt kommentarsfält – något annat har jag verkligen inte tid med när landet håller på att gå under! 😉

 5. Wanderlust skriver:

  Underbart att du plockade upp P. Roberto-videon igen! Av en slump så hörde jag den faktiskt live men glömde sedan bort den till dess jag läste om den på nätet någonstans (tror dock inte det var här), och nu var det längesen jag lyssnade på den.
  ”Det är väl bara att öppna fönstret, sticka ut huvet och se hur världen funkar – så ser man att det är skillnad på män och kvinnor” Man kan riktigt höra hur stackars H. Fahl blir alldeles upprörd när någon så öppet vågar kritisera ett ämne som det annars råder sådan konsensus kring bland SR- och SVT-journalister.

  Om klippet hade varit längre så hade man fått höra fortsättningen där Roberto pressar Fahl till att avslöja något som knappast var särskilt överraskande, d.v.s. att hon röstar på Vänsterpartiet…

 6. Bengt skriver:

  Hej!
  Härligt roligt! Övrigas skräckslagna och häpna små utrop när Roberto kom igång var obetalbara. När Roberto dessutom kunde både intellektualisera och argumentera jordnära blev det helt tyst i omgivningen. Skitkul. Synd att det inte finns på film.

  God jul!

 7. mach skriver:

  Ja Paolo Roberto slår knockout på PK eliten i statsradion. Helt klockrent!! Lyssnat på den flera gånger och den blir bättre och bättre för varje gång 🙂

 8. Tanja Bergkvist skriver:

  Wanderlust, och här är ett annat klipp, kanske inte lika roligt, en länk från Morgonsurs inlägg: klippet ”Paolo Roberto vägrar sluta prata” i TV4, om kvinnosyn i Italien; http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=paolo_roberto_vagrar_sluta_prata&videoid=754764 Mest roligt med vilken rubrik TV4 satt kanske. 🙂

  Bengt &
  mach, ja den är riktigt bra! Hade själv glömt hur bra den var! Värd att lyftas fram igen! Tyckte också den var bättre nu än förra gången, ha ha! 🙂

 9. QED skriver:

  ”En jämställdhetsbonus på cirka 50 miljoner kronor per år bör utgå till högskolor och universitet som lyckats förbättra könsfördelningen på olika nivåer. Det kan delegationen för jämställdhet i högskolan (DJ) komma att föreslå i sitt betänkande till regeringen.

  VID ÅRSSKIFTET AVSLUTAR delegationen sitt tvååriga arbete och i januari 2011 får regeringen en rad förslag till hur jämställdheten vid svenska lärosäten på olika sätt kan främjas. En konkret slutsats är att det behövs ett belöningssystem för att få fart på arbetet. Hur det skulle kunna se ut berättade DJ:s ordförande Pia Sandvik Wiklund under en avslutningskonferens i Stockholm i slutet av oktober.
  – Bonusen bör fördelas utifrån fasta kriterier som andelen kvinnliga professorer och könsfördelningen inom grundutbildning och på forskarnivå. Även positiva förändringar kan belönas och jämförande mått som ohälsotal och föräldraledigheter kan ingå i bedömningen. Vi diskuterar att föreslå att 50 miljoner kronor per år delas ut och att utvärderingar ska göras vart fjärde år, förklarade hon.

  Även om universitet och högskolor går mot en ökad självständighet så måste en politisk styrning finnas kvar, med tydliga jämställdhetsmål och bättre uppföljningar, betonade Pia Sandvik Wiklund.”

  ”KÅRE BREMER, REKTOR för Stockholms universitet, som deltog i ett panelsamtal under dagen, välkomnade förslaget till bonus. Han menade dessutom att det kanske inte bara behövs morot utan piska också, i form av böter.
  – Det absolut viktigaste för jämställdheten är att få upp andelen kvinnliga professorer. Professorer är nyckelpersoner, de har hög status och bland dem sker rekryteringen till högre tjänster som dekaner och prefekter.”

  ”– Åren 2004–08 fanns uppsatta mål men vi som ansträngde oss för att nå dem fick ingen feedback. Stockholms universitet hade ett särskilt program och 40 procent av de nyanställda professorerna var kvinnor. Jag är övertygad om att jämställdhet är en kvalitetsaspekt, framhöll han.”

  ”– För att garantera en hållbar förändring på bred front mot en mer jämställd akademi är koordinerade nationella och regionala insatser nödvändiga, sade Liisa Husu.

  Det handlar om att ”i all enkelhet krossa patriarkatet” som Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ, sade när hon deltog i panelsamtalet. Hon betonade att jämställdhet är en fråga om demokrati och mänskliga rättigheter.”

  http://www.sulf.se/templates/CopyrightPage.aspx?id=11799

 10. Morgonsur skriver:

  Det är så livgivande för debatten med någon som liksom Paolo Roberto vågar tycka tvärtom, och dessutom argumenterar för sin sak.

  Tyvärr känns det allt mer som att vi ”gillar olika” bara så länge alla tycker mer lika än nånsin.

  Konsensus är trevligt och behagligt, men driver knappast någon utveckling…

  /Morgonsur
  http://morgonsur.wordpress.com

 11. Josef Boberg skriver:

  Snacka om att Paulo smäller av ”pang på rödbetan” i genuseländets högborg. 🙄

  Pietro Aretino (1492-1556): ”För att inte framstå som hycklare kan jag säga att ett par läckra skinkor är i besittning av större makt än allt som någonsin producerats av filosofer.”

  Så det fanns ju insiktsfulla män redan på 1500-talet, faktiskt… 💡 – men var faen har dom blivit av i wårt tidevarv ❓

 12. Guy skriver:

  Jag vet inte om någon annan redan tipsat om detta på bloggen, men för säkerhets skull…

  Alan D. Sokal skriver fortfarande och kritiserar relativism, postmodernism, och undersöker om det är fråga om pseudovetenskap. Mycket ingående, kunnigt och ambitiöst.

  Klicka för att komma åt pseudoscience_rev.pdf

 13. mach skriver:

  För den som nu missade filmen ”Ordning i kaos” ur kvällens Vetenskapens värld som handlar om hur spontana mönster uppstår ur kaos, hur komplexa system kan uppstå ur enkla regler men är omöjliga att förutsäga hur de kommer att uppföra sig. Från Alan Turings grundläggande matematiska forskning på biologiska system och hur de självorganiserar sig (morphogenesis), Boris Belouzovs kemiska (självorganiserande) reaktioner till den nyss bortgångne Benoit Mandelbrots fraktaler. Interaktionen mellan evolution och komplexa system där evolutions processen använder självorganiserande system i naturen, förfinar och berikar det till det kanske mest komplexa systemet, människan. Dator simuleras i slutet av filmen! Hur denna forskning ska genuskodas kan man undra 😉

  svtplay.se/v/2275717/vetenskapens_varld/del_18_av_18_ordning_i_kaos

 14. JustMe skriver:

  Klassiskt! Reportern: ”Nu pratar jag inte om mig personligen…” Ha ha! Det är snudd på Monty Python-klass på detta. 🙂

 15. Roger Klang skriver:

  Paolo Roberto är en av de bra! Han är en Svensk John Travolta, som försöker att anpassa sig till svensk kultur. Men så har han en svenskskotsk(med ett litet frågetecken) mor också. Att han anpassar sig efter svenskarnas kultur betyder inte att han inte får ha en åsikt (även om de flesta svenskars åsikter är tama), tvärtom. Ilmar Repalu är en annan svensk som har utländskt påbrå och som har starka åsikter. Bra för honom! Jag är inte ute efter att slita sönder Paolos mixade familj, eller någon annan familj. Är det förvånande för somliga?

  Roger Klang, Lund

 16. Info skriver:

  URGAMMAL SJÄLVKLARHET AVSLÖJAD – KANSKE ETT TRICK AV PATRIARKATET?

  Jag börjar med en liten fråga. För några år sen stämde den tidens bloggar och diskussionsfora på nätet upp en körsång:

  • Den där jävla kärringen borde hängas!
  • Såna där pissråttor borde inte få gå lösa!
  • Bränn den häxan, hon vet inte vad hon talar om!
  • Hon hatar och vill hela världen illa!
  • Ge henne och alla hennes anhängare respass!
  • Gamla mossiga, inskränkta fascistteorier som inte hör hemma i ett modernt, öppet, tolerant, liberalt samhälle!
  • Typisk kryptonazist!

  Vem gällde detta?

  Jag tror, att mer än 99% av alla som nu läser detta, är säkra på svaret: EN SVERIGEDEMOKRAT, FÖRSTÅS!

  Fel! Raseriet gällde – och gäller än idag – en professor i cellbiologi, Annica Dahlström, som ur olika, vetenskapliga källor kompilerat en bok, som hon kallade ”Könet sitter i hjärnan”. Den borde naturligtvis ha hetat ”Könet sitter i statens och genuspedagogernas hjärnor” eller något liknande. Men det gjorde den inte. Genus-Sverige råkade därmed i ett tillstånd som närmade sig ett mentalt sammanbrott.

  Pucliceringen av en intervju med Annica Dahlström, som var tänkt att ingå i Norrbottensteaterns bok om jämställdhet (2005) stoppades av länsstyrelsen, som skulle stå för tryckkostnaderna:

  ”Vår svenska jämställdhetspolitik bygger på att vi är lika och socialiseras in i olika könsroller, sade Britt Marie Lugnet-Häggberg, jämställdhetsdirektör på Länsstyrelsen, i onsdagens DN. Annica Dahlström är särartsfeministisk och utgår från att pojkar och flickor är helt olika. Länsstyrelsen kan inte ge ut ett material med den uppfattningen.”

  Bland det hemskaste som Annica hade redogjort för var, att flickor och kvinnor i högre grad än pojkar och män var inställde på att vårda och omhänderta små barn och också – till allas stora belåtenhet – i största allmänhet hade en större omvårdnadsinstinkt och omvårdnadsförståelse än män. Det var helt naturligt, att flickor men inte pojkar ville leka med dockor och hade så varit lika länge som dockor tillverkats som barnleksaker. Att kvinnor gärna blev sjuksyrror och förskolepersonal men inte heterosexuella män.

  Mot detta reste sig inte bara en härskara av politiker, journalister och kvinnliga genusvetare utan också en mängd ”moderna” pappor och Kapten Klänningar av alla politiska schatteringar. Det var till exempel oförskämt att påstå att inte en pappa kunde vara en lika bra mamma för spädbarnet som hans frånskilda exhustru. Och lika intolerant (moraliskt dåligt) att hävda, att inte barn i enkönade äktenskap hade det mycket bättre än barn i könsförrädiska kärnfamiljer. Exempel på uttalanden i denna riktning skulle lätt kunna sammanställas till en bok med liten text, tjockare än Bibeln.

  Aftonbladet Wendela och många med henne fördömde: Dahlström påstår att ”PAPPAN KAN SKADA BARNET”.

  SCHIMPANSFLICKOR BÄR OMKRING PÅ, VÅRDAR OCK LEKER MED PINNAR SOM MED SMÅ UNGAR – SCHIMPANSPOJKAR ANVÄNDER PINNAR SOM VAPEN

  Detta är rön, som gjorts av amerikanska etologer i Kibele nationalpark i Uganda och som nu återges i en mängd världstidningar. ”Young female chimps use sticks for play-mothering” lyder t.ex. en artikelrubrik i Los Angeles Times (21/12).

  ”Scientists studying the mammals in Uganda find distinct gender differences, with more than twice the number of females cradling sticks like babies than males.”

  ” Kahlenberg pointed to previous research showing that when presented with dolls or trucks, female chimps in captivity preferred the dolls and males went for the trucks. The males may have gravitated toward the trucks because they intuitively favor toys that allow more freedom of movement, she said.”

  Rönen finns också publicerade på nätet i Journal of Current Biology.

  Redan idag har en ny Annica Dahlström-debatt blossat upp. Genusvetare Sverige runt protesterar: För få studerade schimpansflockar! Bara en slump! Det studerade beteendet är socialt vidarebefordrat inom flocken – bara sociala konstruktioner…

  Ni glömmer väl inte att köpa alla barns drömjulklapp:

  http://www.malmgrenpaintings.se/1984_delsida.htm

  Finns i samma affärer som säljer genustrumpeter.

 17. Galne Gunnar skriver:

  Färsk rapport om partnervåld: ”Män som hatar kvinnor”

  ”Och att det finns ett samband mellan patriarkala maktstrukturer i samhället och våld mot kvinnor innebär inte att alla attityder, som stöder dessa maktstrukturer per automatik utgör riskfaktorer för att enskilda män ska göra sig skyldiga till partnervåld. Detta är en helt ovetenskaplig sammanblandning av samhällsnivå och mellanmänsklig nivå.”

  ”Bland resultaten framgår att kvinnomisshandlare ofta har ett påtagligt behov av att känna sig som ”herre på täppan” och förknippar manlighet med auktoritet, dominans och kontroll.

  […]en av de mest centrala beståndsdelarna en generellt negativ kvinnosyn.

  ”Studien pekar också på att det finns stor variation mellan hur partnervåld betraktas i olika kulturella sammanhang. Klart är att våld i nära relationer är mer vanligt i miljöer där kvinnors sexuella dygd, trohet och tillgivenhet är avgörande för mäns heder.

 18. Galne Gunnar skriver:

  Angående Paolo Roberto:

  Även en trasig klocka visar rätt tid två gånger om dagen…

 19. Magnus Johansson skriver:

  3:07 till 3:17 i Paolo Roberto-intervjun är en riktig höjdare! Han säger först att efter 6 månader i barnuppfostran — när det roliga börjar — då kan man gå ut och dricka öl (tillsammans med barnet, antar jag) men när han är på väg att säga ”dricka öl” igen ändrar han det till ”dricka capuccino”. Paolo kanske plötsligt kom att tänka på att alkohol är skadligt både för honom själv och hans barn och att hans ställningstagande för sanningen och moralen måste vara konsekvent för att vara trovärdigt. Tack för klippet, Tanja!

 20. Erik skriver:

  Triss i sköna videos slår par i genusdumheter 🙂

 21. gealach skriver:

  Paolo Roberto är bäst!

 22. docma skriver:

  Paolo Roberto – den högt begåvade mångsysslaren från gatan helt utan högskolepoäng slår huvudet på spiken.

  Har sällan lyssnat på en mer skarp sågning av feminismen där principiella argument korsas med praktiska alldagliga för att till slut bli totalt dräpande.
  Tänk en sådan man i ett vettigt politiskt parti. Eja, det vore något!

  God Jul tillönskas Tanja Bergkvist med hopp om vila och laddning av batterierna för fortsatt kamp nästa år mot den organiserade feministiska dårskapen .

 23. Roger Klang skriver:

  @Galne Gunnar skrev:

  ”Angående Paolo Roberto:

  Även en trasig klocka visar rätt tid två gånger om dagen…”

  Roger svarar:

  Finns det någonting en spagge kan göra för att bli accepterad enligt dig?

 24. Galne Gunnar skriver:

  @ Roger Klang:

  ”Finns det någonting en spagge kan göra för att bli accepterad enligt dig?”

  Att du tror att jag ogillar Paolo Roberto för att han är spagge, säger en hel del om dig, men ingenting om mig.

 25. Roger Klang skriver:

  @Galne Gunnar:

  Refererade inte du till en text av Kent Ekeroth (SD)?

  //Roger

 26. Galne Gunnar skriver:

  @ Roger Klang:

  ”Refererade inte du till en text av Kent Ekeroth (SD)?”

  Jag länkade till ett blogginlägg av Kent Ekeroth (SD), och det tar du som BEVIS för att jag ogillar ALLA med utländsk bakgrund URSKILJNINGSLÖST?

  Det finns allvarliga fel i ditt resonemang…

 27. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Din banner högst upp på sidan behöver ett till ”g” på slutet.

 28. Roger Klang skriver:

  @Galne Gunnar:

  Nej det gör jag egentligen inte, jag skojar med dig lite där. Jag tror inte att alla SD:are är rasister, men en del av dem är säkerligen det. Jag har skrivit saker som säkert får håret att resa sig i nacken på en del, men jag skulle inte arbeta för ett odemokratiskt samhälle ändå. Det är därför som jag inte går med i SD och gör en politisk karriär där, för SD kan vara en stepping stone för en sådan som mig. Jag skyr makten som pesten till skillnad från vad de självförverkligande och odemokratiska etablerade politikerna gör för sig själva! Att tjäna Sverige ska inte vara ett gräddjobb, det ska vara en självuppoffring! Frid vare med dig!

  //Roger

 29. Galne Gunnar skriver:

  @ Roger Klang:

  Så du skäms alltså så mycket för din tidigare kommentar att du inte längre vågar stå för den längre?

  Jag har varit inne och läst lite på din blogg, och hade jag gjort det direkt när du ställde din fråga, så hade jag inte besvarat dig överhuvudtaget.

  Här följer ett par citat från dig, på din blogg:

  CITAT #1:”Är du troende eller hånar du mig bara? Det är faktiskt Gud som vill att jag ska bli statsminister, det vet jag efter att ha sett 4 påtagliga och reella visioner, varav två kunde ses av många andra! Jag tror inte på Gud, jag vet att Gud finns, eftersom han har uppenbarat det för mig och andra. Så det är lika bra du vänjer dig.

  CITAT #2:”Jag är svensk patriot och stödjer i första hand Gud och Sverige, vi är ju ett utvalt land!

  CITAT #3: Jag tolkar det som att du hellre ser mig som bloggare än statsminister. Rätt? Sorry, men Gud ser mig hellre som statsminister än som bloggare!

  Jag kämpar verkligen med att avtså från att raljera…

  Jag tycker att dina inlägg talar för sig själva, och jag låter andra göra sina egna bedömningar av dina kommentarer.

  Ha det!

 30. Roger Klang skriver:

  @Galne Gunnar:

  Tror du inte jag vågar stå för det jag tror på? Då tror du fel! Jag försökte bara vara just mot dig din kanalje. Sorry, men du är inte den förste Sverigedemokrat som saxar in det på Tanjas hemsida från min blogg. Jag står vid det insaxade också.

  Mvh Roger Klang

 31. QED skriver:

  Tanja, kan rekommendera dig att ta en titt på Robotpartiets hemsida:

  http://robotpartiet.se/blogg/

  Nördigt roligt och en identitetspolitisk parodi.

 32. DogDylan skriver:

  Bo Rothstein skriver halv-intressant om feminism idag i Expressen.

  http://www.expressen.se/debatt/1.2265303/bo-rothstein-genusforskarna-har-gjort-sig-osynliga

  Till andra nyheter.

  Nu skall barnen få lära sig att ha jämställt-mångkulturellt sex. Notera att den ökända ”Mångkultur-dikotomin” fortfarande gäller fortfarande, alltså Gärna mångkulturellt sex, men bara svarta muslimska män med vita kristna kvinnor – aldrig vita kristna män med muslimska svarta kvinnor.

  Notera också att RFSU:s film finansieras av allmäna arvsfonden och skildrar en sexscen där parterna är till synes under 18 år. Filmen skall också visas för barn i skolorna.

  http://www.friatider.se/har-har-abdurachman-sex

  God Jul och Gott Nytt år – nu lägger jag ned internetskrivandet för några veckor.

 33. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, intressant, ang DJ, Kåre Bremer osv. För 50 miljoner kan man göra hur mycket annat som helst. Borde de inte satsa pengarna på att bygga ett labb istället med vilket de kan motbevisa obskyra teorier om könsbundna val av leksaker?

  ”Det handlar om att ”i all enkelhet krossa patriarkatet” som Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ, sade när hon deltog i panelsamtalet”. Ha ha 🙂

  Morgonsur,
  ” Tyvärr känns det allt mer som att vi ”gillar olika” bara så länge alla tycker mer lika än nånsin.” Bra summering av kampanjen. Precis som feministernas ”universella mänskliga rättigheter” råkar sammanfalla med vad just DE anser vara rätt och riktigt. Avvikande åsikter är ”odemokratisk” eller ”rimmar illa med värdegrunden” eller så utgör de ”en kränkning av de universella mänskliga rättigheterna”. Jag förstår inte hur medborgarnas fria vilja kan utgöra ett hot mot ”jämställdheten”. Men då det inte kan vara något fel på den ”jämställdhet” feminister och genusforskare förespråkar så måste det vara fel på vår fria vilja. Och det är ju just det det är. Vi är alla kuvade av Patriarkatet och inser inte vårt eget bästa. Genusforskaran är vår räddning. Där kan man tala om storhetsvansinne…

  Josef,
  ja, var? På min blogg kanske? 😉

  Guy,
  tack för Sokal-tips!

  Mach,
  vi har visst liknande intressen, just det programmet jag tyckte var så viktigt att jag bloggade om det :-). Lite efter med läsningen av kommentarerna…

  JustMe, bättre kan det ju inte bli! Roberto borde bli radiopratare! 🙂

 34. Tanja Bergkvist skriver:

  Info, ”Ni glömmer väl inte att köpa alla barns drömjulklapp: http://www.malmgrenpaintings.se/1984_delsida.htm Finns i samma affärer som säljer genustrumpeter.” Jag hittade inte den. Dottern fick en verktygslåda från Clas Ohlsson (och mycket annat). Bord einte jag, eller jag menar Jultomten, få pris för genusmedvetenhet? Jag köper även annat på Clas O till min dotter, som tex skruvar, muttrar, plattor med hål och hjul – man kan bygga allt! Mkt bättre än Mekano och Lego. Jag borde få ett intersektionellt genuspris för att vara leksaksnormbrytare. Genusmaffian pratar och pratar, Jag agerar. Min dotter kommer säkert att bli professor i något tekniskt ämne, och detta just för att jag undanhållit henne det svenska genusvansinnet.

 35. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ser också att det står ”Det är en grov förenkling att tro att det bara finns två könsroller, en manlig och en kvinnlig. Snarare finns det en enorm variationsrikedom av manligt och kvinnligt beteende, säger Martin Söderberg.”

  Det intressanta här är att det är genusforskarna som avgöra vad som är vad, och det manliga är alltid det onda. Om en kvinna gör något hemskt är det alltså inte i egenskap av kvinna utan för att hon ”anammat ett manligt beteende”. Så brukar det åtminstone se ut i de genusrapporter jag läst, vet inte om denna är inne på samma linje men det skulle inte förvåna mig.

  Minns ni polisen som i Aftonbladet hävdade att ”krminaliteten blivit mer jämställd” nu när även flickor samlas i gäng och rånar och misshandlar. Då ordet jämställdhet klingar positivt (åtminstone är det tanken, oavsett vilket vansinne man än lägger in i begreppet) så är detta anmärkningsvärt. Vill minnas att det var en länk som Info försåg oss med för över ett år sedan.

 36. Tanja Bergkvist skriver:

  Magnus, han talar ju både om att dricka öl och cappucino, uppfattar det inte som att han ändrar sig, utan tar upp två exempel. Kanske han menar öl för pappan och cappuccino för mamman då, angående ”det roliga” ;-).

 37. Tanja Bergkvist skriver:

  Docma, tack detsamma! 🙂

  Galne Gunnar, ”Din banner högst upp på sidan behöver ett till ”g” på slutet.” Ja du har rätt. Hde den inställd på engelska ganska länge, sedan tog jag bort apostrofen,och då borde jag givetvis ha lagt till ett ”g”, för sådär ett år sedan :-). Ska ordna det.

 38. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ha ha, vilken galen sida! 🙂

  ”Med 112 extra FRA-mandat i riksdagen så vet vi att över 80 % av svenskarna vill ha Säpos kablar direktkopplade till ett USB-uttag i nacken. Enklast vore om en bluetooth-sändare i hjärnan kontinuerligt kunde skicka signaler till den egna mobiltelefonen och automatiskt SMS:a tankeverksamhet till Säpo*.

  Äldre, teknikfientliga medborgare utan tillgång till mobil eller internet kan istället besöka närmaste postutlämningsställe för att ladda ur hjärnan varje eftermiddag. Detta kan även användas som backup inför framtida demens.

  Med över 80 % av väljarkåren bakom oss behöver vi inte längre argumentera om säkra register, integritet och liknande trams. Nu kör vi!

  *En fördel med detta system är att tänkaren själv betalar för sin egen tankeverksamhet via SMS-kostnaden (5 kr + abonnentens trafikavgifter). Därmed kan man påverka tänkaren att tänka mindre, vilket vore bra för samhället och minska Säpos arbetsbörda.”

 39. mach skriver:

  Tanja, Kul att du gillade den och att du också bloggade om den! 😀 Jo vi har nog liknande intressen.. är geofysiker 🙂

 40. […] indikationer, vilket blir tydligt om man lyssnar på klippet nedan – tack för tipset, Tanja Bergkvist – där Paolo Roberto i förmodat opolitiska Sveriges Radios P3 är politiskt inkorrekt så det […]

 41. Christer Tamm skriver:

  Hela intervjun med Paolo finns här. Mycket intressant och roligt! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2785&artikel=3389804

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: