Genustrumpetdagen!

Genustrumpeten

Genustrumpeten

Idag är det exakt två år sedan genustrumpeten såg dagens ljus i SVD och om jag hade vetat bättre hur illa det låg till med allt vansinne så hade jag istället för att skämtsamt skicka denna till Brännpunkt istället skickat den som en seriöst menad postdoc-ansökan direkt till VR och troligen kammat hem några miljoner för att studera hur matematiken som vetenskap omedvetet genom sitt bruk av variabler och normer befäster stereotyper och förstärker den i samhället rådande könsmaktsordningen. Vi vet ju alla att det är matematiska normer (olika sätt att mäta längden av en vektor i ett normerat rum) som ligger bakom den förtryckarstruktur som döljer sig bakom flerdimensionell analys och som man indoktrinerar oskyldiga studenter med. Jag har själv bidragit med detta både vid Stockholms Universitet, KTH och nu senast vid Uppsala Universitet, vilket ju kan få allvarliga konsekvenser för framtidens civilingenjörer, som naturligtvis har ett mycket större behov av att läsa genuskurser, i synnerhet som det politiska målet idag är en fullständig, total och irreversibel samhällskollaps. Och politiker vill man ju inte säga emot.

Det här politiskt korrekta vattnet har passerat ett flertal indoktrineringsanstalter innan det når oss

Det här politiskt korrekta vattnet har passerat ett flertal indoktrineringsanstalter innan det når oss

Ibland kan man dessutom hålla med dem, som tex när Birger Schlaug gick ut i SVD och skrev: ”Därför bör man inte ritualmässigt slå ifrån sig Tanja Bergkvists ironiska inlägg. Tvärtom: ta det till grund för lite självkritik” , där han varnade proffstyckareliten, bland annat sig själv, för att inte ta min kritik på allvar. Eftersom det skulle kunna uppstå en motrörelse, som vill bidra med något konstruktivt till samhället istället för att störta det med hjälp av genusvansinne. Schlaug själv gillar genusvansinnet. Han vill bara att man ska ta debatten om galenskapen så att det inte uppstår någon form av organiserat missnöje, lösningen är att proffstyckareliten måste låtsas att ämnet är föremål för debatt, tex genom att bjuda in tio personer med samma åsikt i en debattstudio, där alla kan övertyga varandra om hur förträfflig galenskapen är, men att vi måste ha den av olika skäl, där är man nämligen lite oense – ska vi ha galenskapen för att slösa skattepengar eller för att fördumma nästa generation, eller kanske båda? Vilket är egentligen viktigast, och hur snabbt får detta ske utan att någon märker att både pengarna och IQ:t ligger på noll? Och då glömmer ju folk av det var existensfrågan som var det debatten egentligen skulle handla om. Schlaug skriver också: ”Vi får alla vårt vatten genom en kran, men de flesta av oss har ingen aning om varifrån vattnet kommer. Det har runnit lång väg genom rör, det har förändrats genom de filter det passerat.” Precis, det vatten vi alla dricker har mycket riktigt förändrats då det filtrerats under sin passage genom alla samhällets genusinfiltrerade indoktrinerings-anstalter under sin väg till folket och det är bra att Schlaug som miljökunnig bekräftar detta, det är just därför man sätter teet eller kaffet i halsen varje morgon på T-banan när man öppnar dagens Metro, eftersom vattnet, liksom tidningen, har blivit förgiftat. Tur då att FOI, som jag skrev om i senaste Axess, har bidragit med en vattenreningsteknik så att soldater och lokalbefolkningar i utlandet kan dricka rent vatten – kanske dags att börja använda den tekniken även på hemmaplan, eller vad tycker Schlaug som är så miljömedveten? Med ett bra reningsverk, och med ”bra” menar jag ett som jag själv konstruerat, kommer politisk genuspropaganda och tillhörande desinformation att filtreras bort innan de når sin slutdestination och förgiftar våra sinnen.

Sedan kom Vetenskapsrådet dagen därpå med sin syn på saken och sedan jag med slutreplik. Det gäller att tänka sig noga för innan man tar uppdraget som generaldirektör för en genusinfiltrerad myndighet, eftersom man då måste kunna stå för alla inslag i verksamheten, vilket kan vara svårt när det gäller genus, i synnerhet om man är professor i fasta tillståndets fysik, vilket ju Vetenskapsrådets dåvarande generaldirektör Pär Omling var. Biträdande generaldirektör vid tidpunkten var dock Gunnel Gustafsson, som har en massa genusmeriter på sitt CV. Intressant att notera är också att Bengt Westerberg  var ordförande för Vetenskapsrådet 2001-2006, vilket kan ha påverkat genusutvecklingen, eftersom han uppenbarligen också varit ordförande för Högskoleverkets jämställdhetsråd samt ”knuten till Högskolan i Karlstad (numera Karlstads Universitet) som utvecklingsledare inom genusvetenskap och ordförande för jämställdhetskommittén.”. En enda, eller ett par, eldsjälar kan således bidra till att bygga upp, eller rasera, ganska mycket – det gäller bara att vara tillräckligt fanatisk och att aldrig ge upp. Se det som en uppmaning kära bloggläsare! Men nu är genustrumpeten så uttjatad så jag släpper det nu, måste bara avsluta med den genustrumpetsång som jag och Matte Matik, framför allt Matte Matik, gjorde ett år senare efter att vi  kommit i kontakt via min blogg. Det finns faktiskt andra saker som händer idag än att Genustrumpeten fyller två år. För det första fyller min mamma år – grattis! 🙂 För det andra fick min bror och hans fru sitt tredje barn idag – en dotter! 🙂 Och sedan anlände ett handskrivet blev – ett gratulationskort till mig på den stora Genustrumpetdagen – tack Info! 🙂 Texten till låten nedan HÄR.

OBS! Matte Matik har gjort matematiksånger – lyssna på dem HÄR!

31 Responses to Genustrumpetdagen!

 1. kristianjonsson skriver:

  Visdomsord:

  Att räkna rätt är stort, att räkna fel är sämre!

 2. Anders skriver:

  Heja Tanja!!
  Ytterligare ett klockrent inlägg!!

 3. Jax skriver:

  Glad Genustrumpetdag Tanja!

 4. Carl skriver:

  Det är internationella musarmsdagen också:

  http://blogg.tkj.se/internationella-musarmsdagen-2011/

  Kanske ett par tag med genustrumpeten botar musarm, vad vet jag?

 5. Josef Boberg skriver:

  Jag tycker att det är urtrist att Wi skall behöva ha en Genustrumpetdag – såväl som Alla hjärtans dag, Mors- och Fars dag, svältande barns dag och faen vet allt.

  Vore det ej mycket smartare att ha allt sådant varenda dag = 365 dagar varje år, från nu och framåt, i evigheters evighet ❓

 6. Sten Sture skriver:

  För att vara relevant i en debatt antar jag man måste synca till dess dragläge eller frontlinje. Sant men nästan alltid otillfredsställande.
  Roten till sjukdomssymptomet feminism, och dess bot leder ofrånkomligen till en fördjupad diskussion om industrialismens framväxt och upphävandet av den dittillsvarande friska balansakt som etablerats mellan könen. Kvinnor av idag får inte vara duktiga inom sitt naturliga kompetensområde och reagerar närmast allergiskt på stressen därav. Övertonen ”Feminism” är ett rop på hjälp men erbjuder ingen bot i sig. Genusforskningen skulle kunna blottlägga de verkliga orsakssambanden, men verkar fastfrusen i den spatiala domänen: Män är svin.
  Nöff.

 7. Matte Matik skriver:

  Två år av djupdykningar i tokigheter? Och med två födelsedagar i familjen på Genustrumpetdagen borde den bli ännu mer speciell. Grattis allihopa!

 8. Peter skriver:

  Intressant att du tar upp de så kallade genus-”debatterna”. Jag kommer ihåg att en sådan sändes på teve för några år sedan. Claes Borgström var moderator och i expertpanelen satt idel kvinnor, däribland Gudrun Schyman (hennes expertområde är svårt att fastställa, men jag förmodar att det har med härskarteknik att göra). Hursomhelst, en bit in i debatten så reser sig en herre i mogen ålder och börjar berätta om spelet mellan honor och hannar i djurvärlden, vilket han senare relaterar till människan. Hans tes är att det är mannen som är förtryckt och att hela världen är ett stort horhus.

  Självklart instämmer jag inte i hans slutsats, men under anförandet hände något intressant. Åhörarna börjar bua, varpå den äldre herren utbrister ”Det är väl inte bara feminister som ska få uttala sig”. Genast skriker någon ”Jo”… I mina ögon är detta anmärkningsvärt. Jag trodde att meningen med en debatt var att diskutera och att alla åsikter var tillåtna. Men så verkar det inte vara i genusdebatten, och då måste jag ifrågasätta om dessa sammanträden ska ses som debatter, eller frikyrkomöten.

  Min personliga uppfattning är att genusvetenskapen i viss mån påminner om en religion, och då menar jag en strikt fundamentalistisk sådan. Många inslag finns där: Arvsynden, ogillandet av naturvetenskap i allmänhet och evolutionen i synnerhet, trossatser, aggressivt förtryck av oliktänkande, en vilja att diktera hur människor ska klä sig, osv.

  Jag vill tillägga att jag inte har något emot religionen som den artar sig i ett sekulariserat samhälle, men ställer mig högst ogillande till sättet den missbrukas på i vissa delar av världen.

 9. Info skriver:

  KOMMENTAR TILL PETER 12.09 em.

  Sign. Info skrev i Tanjas blogg 5/1 2011:

  DE NYA DIAGNOSERNA

  ”Genusvansinne” är en svensk företeelse, som de senaste två åren varit ett återkommande diskussionsämne i Tanjas samhällskritiska blogg. Och, objektivt sett, så rör det sig faktiskt, i likhet med vad gäller en del andra, politiskt korrekta fenomen, inte i första hand om vad som är ”rätt” eller ”fel” utan om ”verkligt vansinne” – manifestationer av kliniskt definierbara abnormalitetstillstånd. Närmare bestämt om fullt utvecklade MASSPSYKOSER.

  Likheten mellan PK-troendes kollektiva fanatism och massuggestionens yttringar i ett ylande, frireligiöst väckelsetält är uppenbar. Eller varför inte den kollektiva exaltationen i ett för 70 år sedan av Goebbels iscensatt massmöte.

  Diagnosen ”genusvansinne” är medicinskt exakt. ”Oikofobi” egentligen likaså. Hos de drabbade, dvs. frälsta och troende själva, är sjukdomsinsikten obefintlig.

  Den minoritet, som fortfarande förmår hålla huvudet någorlunda kallt, utgör FIENDEN, eller, om man så vill, DJÄVULEN. Den nödvändige Onde, vilkens bekämpande är De Godas heliga plikt. Den, utan vilken godheten skulle sakna innehåll och De Goda själva existensberättigande.

  Exorcism, korståg, heliga krig, inkvisition, självmordsbombning, Knutby-mord, DEJA-utredningar, Vi-gillar-olika-kampanjer, mångfaldscoacher.

  • ALLMÄNDESTRUKTIV GODHETSPSYKOS (ADGP): ”Rödhåriga feministen Rebecka Bohlin var mellan 2004 och 2009 chefredaktör för den syndikalistiska tidningen Arbetaren. Bohlin är även instruktör i feministiskt självförsvar, vad nu det är för någonting. Bohlin satt med i SVT:s lilla debattpanel på nyårsafton för att diskutera året som gått. På fullt allvar säger människan att ´romerna är årets förlorare´ och att Sverige borde utropas till fristad åt alla dessa [Europas 10-15 miljoner] asylsökande zigenare eftersom vårt land har plats.” (PI.)

  En gång i tiden lanserade ett statsråd (s) uppfattningen, att Sverige borde bli en gratis fristad för ALLA världens homosexuella. (Påstådd eller verklig homosexualitet utgör f.n. asylskäl i Sverige – och då inte bara för den asylsökande utan efter PUT också för dennes många barn och diverse andra anhöriga.)

  • SD-FOBI (SDF): ”De är fascister” lyder rubriken på Sam Carlshamres och Daniel Strands uppviglingsartikel i Aftonbladet 2010-09-30:

  ”För att beskriva Sverigedemokraternas sammelsurium av främlingsfientlighet, kulturkonservatism och allmänborgerlig politik bör man tala om fascism snarare än om rasism. – – – Bakom hans [Åkessons] högtravande tal om ´ansvar´ för den politiska situationen döljer sig en fascistisk fantasi om ett homogent Sverige tömt på politiska konflikter. Det förklarar också Sverigedemokraternas ständiga tal om en återgång till folkhemmet, som för partiet är sinnebilden av det fridfulla och harmoniska svenska samhället.

  Sverigedemokraterna är fascister.

  Först genom att kalla dem vid deras rätta namn kan man blottlägga kopplingarna mellan etnisk chauvinism och ekonomiska klyftor och förstå hur lågkonjunkturen, arbetslösheten och utförsäkringarna gjort partiets visioner om ett konfliktlöst Sverige så attraktiva.”

 10. JEL skriver:

  Genustrumpetdagen borde bli en natinell helgdag for oss som, for att anvanda Tanja’s ord, vill understryka kanslan att vi som avvisar genusmaffian strider for ”folk mot hetsgrupp”.

  Nu (nar domstolen har fattat sitt beslut) har t o m Svenska tidningar rapporterat om European Court for Justice forbud mot hansyn till genus i samband med sattandet av priser for forsakringar. Genusvansinne i kvadrat och med mycket kannbara konsekvenser!

  JEL

 11. Viktoria Larsson skriver:

  Till Sten STure: Du skriver ”Kvinnor av idag får inte vara duktiga inom sitt naturliga kompetensområde…” Jag antar att du med kompetensområde menar ”stå vid spisen och föda barn”. Du har rätt att tycka så, absolut. Som jag ser det är det märkligt att det här med kvinnors rättigheter har så totalt gått över i det som nämns ”genusvansinne” som är ett bra ord. Pendeln slog över alldeles för långt… http://sv.wikipedia.org/wiki/Sonja_Kovalevski Här är en länk till en text om Sofia/Sonja Kovalevskaja, kvinnlig matematiker som Strindberg lär ha kallat ”en monstruositet”. Trots sin skicklighet som matematiker fick hon inte väljas in i vetenskapsakademin. Jag skulle säja att Sofia K ville men fick kämpa hårt för att FÅ vara duktig i sitt kompetensområde som var matematik, inte spisen.
  När de första kvinnliga nyhetsuppläsarna kom var det en massiv nerringning av klagomuren – det var inte lämpligt för kvinnor att läsa nyheter hette det.
  Man glömmer lätt bort vad kvinnor fått kämpa genom tiderna för att få till den jämlikhet vi har idag.
  Så det som förundrar mig så är att nu när vi kvinnor kan studera, inte tvingas leva våra liv inom hemmets väggar, när vi får rösta i val, delta i samhällslivet osv, osv, så har allt slagit över till tokerier.

 12. Tanja Bergkvist skriver:

  Musarmsdagen också? Jag är nog drabbad, måste skaffa ergonomisk utrustning…

  JEL, just det Folk mot hetsgrupp – hade nästan glömt det där, bra du påminde mig. Måste ta det hos PRV :-). Vad sysslar SL med, kan inte tågen gå i tid en enda gång så att jag kan få lite mer tid till mitt bloggande…

  Peter, ”Jag trodde att meningen med en debatt var att diskutera och att alla åsikter var tillåtna.” Vänta bara tills genusforskarna får folkgrupps-status, då är det kört med den här debatten ;-).

  Sten Sture, såg du norskan i Kvällsöppet med Ekdal härom veckan? Var en ”kontroversiell” norska som sa ngt som lät så roligt, ang att svenska män gifter sig med tex asiatiska kvinnor: ”När mannen kommer hem så möter han en leende kvinna i dörren, och icke en sur feminist med en lista på hushållsarbete till honom” och så avslutade hon med att säga att svenska kvinnor har mycket att lära av utländska kvinnor, kan det bli mer kontroversiellt? 😉 Tror det var här: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet_med_ekdal?title=kvallsoppet_med_ekdal_del_6&videoid=1273449

 13. Info skriver:

  VIKTORIA LARSSON 7.55 em: BERIKTIGANDE

  Viktoria skrev: ”När de första kvinnliga nyhetsuppläsarna kom var det en massiv nerringning av klagomuren – det var inte lämpligt för kvinnor att läsa nyheter hette det.”

  Jag har hört inspelningar från den där episoden (slutet av 1930-talet) flera gånger genom åren i Sveriges radio. Vad de inringande ogillade var dock INTE att kvinnor läste upp nyheter utan att de frossade i krigsnyheter, blod och död och råheter i allmänhet.

  Detta ansågs på den tiden vara okvinnligt. Man visste nämligen inte ännu, att könet hos människoarten bara är en social konstruktion.

 14. Peter skriver:

  Apropå någonting:

  Angående feministdebatten så tycker jag att det är mycket märkligt att det så sällan nämns att det finns olika former av feminism. Personligen sympatiserar jag med jämställdhetsfeminismen, men anser att genusfeminismen är ett gissel som anförs av ytterlighetsmänniskor och som förvandlar debatten till en sektliknande tillställning.

 15. Info skriver:

  FEMINISTISK ORDLISTA

  Peter: Här är en feministisk ordlista:

  http://sv.shortopedia.com/F/E/feminism

 16. Viktoria Larsson skriver:

  Till Info: man kan ha ett minne av något som är fel, men man tror det är riktigt. Som jag hade för mig var dessa protester mot kvinnliga nyhetsuppläsare något som skedde på 60-talet. Men det var 1938 nu när jag kollade, Astrid Kindstrand hette kvinnan som mötte så mycket protester. Du har rätt.
  Jag anser inte könet vara en social konstruktion. Kön är en biologisk olikhet mellan män och kvinnor. Men jag anser kvinnor besitta lika god intelligens som män, med individuella variationer. Och jag anser fortfarande att matematikern Sonja K med sin kamp för att få ägna sig åt just sin naturliga kompetens (matematik) slogs för alla kvinnor som kom efter henne vars naturliga kompetens var matematik, kemi, arkitektur, medicin eller vad det nu kan vara.
  Jag rekommenderar en bok som heter E=mc2 av David Bodanis. Den är en mycket intressant genomgång av själva formeln som han styckar ner i småbitar. Ex – vad står ljushastighet för? MEn det väldigt interessanta är att han samtidigt lyfter fram så många kvinnliga banbrytande vetenskapare, de fick verkligen slåss för sin rätt att ägna sig åt vetenskap. En av dem, har glömt hennes namn, var med att konstruera, hållfasthet, Eiffeltornet. Alla män fick sina namn på en minnesplatta, inte hon. Boken är en riktig kavalkad över tidiga kvinnliga vetenskapare, ingenjörer, matematiker osv. Hahn fick ensam nobelpriset för den forskning som Lise Meitner hade precis lika stor del, om inte mer, i. Det var väl ändå orättvist? Bodanis bok är en mycket bra sammanfattning över hur kvinnor fått kämpa för att få lov att studera, forska, göra karriär.

 17. Info skriver:

  Kungsholms kyrka: DET SVENSKA INBÖRDESKRIGET

  Det svenska inbördeskriget kommer av allt att döma att starta i Kungsholms kyrka på Kungsholmen i Stockholm. Efter en lång, aggressiv, lesbisk HBT-kampanj, som jag känner till (jag bor cirka tjugo meter från kyrkan i fråga sedan snart trettio år), så tar nu kyrkan ställning:

  KYRKAN INBJUDER KRISTUS

  ”VÄLKOMMEN TILL ÖPPEN FÖRELÄSNING MED JOURNALISTEN OCH FÖRFATTAREN GELLERT TAMAS.

  SOM SKRIVIT BÖCKERNA ”DE APATISKA” OCH ”LASERMANNEN – EN BERÄTTELSE OM SVERIGE.”

  TISD. 1. mars FRI ENTRÉ

  Jovisst, det var länge sen den av svenska statsmedel välgödde ungraren Gellert Tamas (för 15.000 per halvtimme) avslöjade, att den nordöstösterrikiske ”Lasermannen” i själva verket var en typisk svensk

  Och så avslöjade han, att alla invandrarbarn, som inte fick PUT, genast blev dödssjuka, och att därför alla svenskar var ONDA, SJUKA, FRÄMLINGSFIENTLIGA, HÖGEREXTREMISTER.

 18. Dogdylan skriver:

  Vem bryr sig om feminismen. Nu har ju jättebebisen Fredrik Reinfeldt beslutat sig för att göra upp med gröna hippis. Nu skall tydligen dessa illegala invandrare belönas med tandvård (Måste inte vi etniska svenskar betala för den?, sjukvård och skola.

  Maud Olofsson öppnar till och med för att dessa illegala invandrare skall få öppna ekonomisk rörelse i Sverige. Sug på den här karamellen. En ILLEGAL INVANDRARE skall alltså få öppna affärsrörelse i Sverige tycker Maud Olofsson. Det blir värre – de skall ha ”starta upp eget-bidrag” också.

  Vi vanliga människor anser ju att dessa kriminella individer som befinner sig illegalt i vårt land sätts i fängelse på vatten och bröd i väntan på livsstids utvisning. Men det tycker ju inte eliten – då skall det vara skola, sjukvård, tandvård, bidrag och till och med möjlighet att öppna eget i Sverige subventionerat av oss svenskar.

  Hur dessa vidriga illegala skall betala skatt och hur man skall kontrollera ärligheten i ett företag som inte ens kan registreras då ägaren saknar personnummer framgår inte.

  Jag är okej med invandring men illegala invandrare…

  Om jag skrev vad jag tyckte om dem så skulle skulle jag nog aldrig få skriva här mer. Så låt oss göra något kul av denna intellektuella misär och det borgliga sveket. 🙂

 19. Wanderlust skriver:

  P3 Nyheter rapporterar om den första person som har fått beteckningen Tredjekönsperson(eller man hur nu ska översätta engelskans ”Third gender”…)
  ”Ulrika Westerlund på RFSL tycker att det är ett viktigt framsteg att flygbolaget erkänner att 22-åringen varken är en tjej eller en kille.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=4381811

 20. Johanna skriver:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article8649551.ab

  En vettig politiker som har vettiga åsikter om jämställdhet och artikeln publicerades i aftonbladet. Jag måste dubbekolla att inte grisarna har fått vingar.

 21. Josef Boberg skriver:


  Johanna
  – tänk ifall det så – att allt det pågående genustugget bara är ett listigt kamouflage – för det allt överskuggande och grundläggande bekymret = avsaknaden av personlig integritet i wåra s k moderna kulturer ❓

 22. Tanja Bergkvist skriver:

  Johanna, tack för länk till AB. Just det, det är ju internationella kvinnodagen snart 🙂 Antar Info kommer med ett utspel om det i god tid? 😉

  Kollade just min bloggmailinbox, 6002 mail! Och över hälften olästa. Deta är katastrof, jag hinner ju inte hantera konsekvenserna av det jag ställt till med med bloggen, eller kanske skörda frukterna låter bättre. Nu måste jag börja beta av det här 🙂

  Peter, ”Angående feministdebatten så tycker jag att det är mycket märkligt att det så sällan nämns att det finns olika former av feminism. Personligen sympatiserar jag med jämställdhetsfeminismen”.

  Jag har skrivit en översikt från ngn rapport, ska leta upp den snart….

 23. kristianjonsson skriver:

  ”6002 mail! Och över hälften olästa.”

  Nu börjar vi förstå varför vi aldrig fått svar på våra viktiga propåer!!!!!
  Har vi lagt ner själ och hjärta och många timmar bakom tangentbordet…….och så detta! Nu återstår bara gråt, gråt, gråt!

  (skuldbeläggningsfunktionen aktiverad, he,he)

 24. QED skriver:

  UNT tar en titt på fenomenet killfritt som breder ut sig på allt fler områden:

  ”Mansfria gym, kvinnonätverk och tjejkvällar. Var inte skräcken för killbaciller något vi släppte redan i lågstadieåldern? Det verkar inte så, för aktiviteter och ställen enbart för kvinnor tycks bara bli fler och fler.”

  http://www.unt.se/city/garanterat-killfritt-1271778.aspx

 25. Info skriver:

  STATENS KULTURRÅD

  har invalt två nya medlemmar.

  Naturligtvis väntade jag mig, att båda två skulle vara KVINNOR. Och så var det också, enligt Sveriges radios överförtjusta (helt HBT-säkrade) Kulturnytt.

  Den mest bemärkta av dessa var Charlotte Gyllenhammar.

  Jag har själv med egna ögon sett hennes epokgörande mästerverk. En avlövad julgran, som hängde upp och ned strax framför ingången till Åhléns på Drottninggatan i Stockholm.

 26. Tanja Bergkvist skriver:

  Kristian, JAG SKA JAG SKA!!! Men nu hittade jag en tidning som skrivit om mig så jag ska just släppa inlägg om det nu om en kvart. Jag ska gå igenom alla 3000 mail, jag vill verkligen det, jag vet att jag missat hur mycket som helst 😦 Men jag ska börja ta en timme varje kväll nu!

 27. kristianjonsson skriver:

  En tidning som skrivit om dig, oj!(sarkasm, sarkasm)…………………………………………….Nej, skojar bara 🙂
  Egentligen är det konstigt att det inte blivit mer skriverier!

 28. Tanja Bergkvist skriver:

  Jag hittar inte inlägget om de olika feminismerna – letar mer imorgon 😦 Vet att jag radade upp 5-6 inriktningar som jag fann i en SOU, antar du kan vänta en dag, Kristian? 🙂

 29. kristianjonsson skriver:

  En dag i evighetens perspektiv, vad är det? Jag säger: vad är det??
  Och svaret är: Intet! Intet är svaret!!

 30. Tanja Bergkvist skriver:

  Kristian, vad pratar du om? Läs det här så länge 🙂 http://sv.wikipedia.org/wiki/Feminism
  Vi måste lägga oss nu, blev alldels för sent.

  Råkade hitta det här i Corren: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/03/04/sd-honor-och-agg-%E2%80%93-maste-jag-gora-journalisternas-jobb/

  Så nu får jag ge mig in i kommentarerna här imorgon istället! Skulle ju kolla alla lästips mm som ni lagt upp!

 31. Anonym i kostym skriver:

  Bästa Bergkvist!

  Ursäkta franskan, men du vet inte vad du talar om. James Hetfield och Alexander Rybak är båda musiker och män. Däremot så gör de uttryck för två helt olika former av manlighet. Och de skillnaderna och orsakerna kan vara intressanta att studera.

  Tro inte heller att matematiken skulle vara fri från löst tyckande. Fraktal matematik mötte motstånd under 70-/80-talen, då det inte var fint med visuell matematik.

  Annars är det bara att gratulera. Aldrig förr har det skådats en sådan strålande karriär med så lite kunskap i botten och så många anhängare som gör anständigt folk mörkrädda.

  P.S. Bilderna där du posar framför en svart tavla, var togs de?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: