Genusforskare offer för ”Brain drain”!

Elise Claeson - en sund röst i debatten

Elise Claeson - en sund röst i debatten

Först vill jag tipsa om Elise Claesons artikel i Aftonbladet, som utgör en slutreplik i en debatt. Här är den: Feminister – håll er borta från våra familjeliv!  och den utgör alltså en replik på Schymans Elise Claeson förstår inte vad jämställdhet innebär  samt Lisa Magnussons Varför ska kvinnors arbete vara gratis?  som i sin tur var reaktioner på Elise Cleasons ursprungliga artikel Svensk jämställdhet – en livsfara för kvinnor. Och läs även Elise Claessons artikel på svt.se: Befria de gröna hemmafru-feministerna från jämställdhetsutopin och hennes Newsmill från i maj: Regeringen och genuspedagogerna vill ha ett nytt folk.

Är detta genusforskarnas nya familjevänliga uppfinning?

Är detta genusforskarnas nya familjevänliga uppfinning?

Ni kanske inte tror att Genusmaffians förehavanden utgör någon risk för folkhälsan, men det gör den. För länge sedan skrev jag ett humorinlägg om genusvansinnets effekter på (dittills) normala människor, men om man läser om texten nu, så verkar det inte alls vara humor, utan skulle mycket väl kunna utspela sig i vilken stad som helst som berikats med en genuslobby som kör över allt i sin väg med en ångvält fulltankad med genuspropaganda. Och med normala människor menar jag samma sak som genusvetarna menar, nämligen människor som lever efter vissa normer, och följaktligen är de andra per definition, de genusupplysta, onormala, även om de faktiskt har normlösheten som norm vilket gör att de egentligen, mot sin vilja, i någon mening också är normala, men jag skulle aldrig lyfta fram detta för att inte såra deras känslor.

Här är min nya vithetsmätarmaskin

Här är min nya vithetsmätapparat

I förra inlägget  fick vi lära oss en del om forskningsområdet genus- och kritisk vithetsanalys, så jag hoppas verkligen att ni alla ägnat den senaste veckan åt att kritiskt granska er eventuella vithet. Själv har jag just utvecklat en helt ny spektroskopisk metod för att undersöka vithetsgraden genom att helt enkelt mäta hur mycket ljus huden absorberar när man står mitt i skuggan av genusvansinnet. Om man upplever skuggan som mycket mörk blir det inte mycket ljus, vilket innebär att det som genusforskarna kallar en ”vit kropp” alltså med mitt mätinstrument kan bli medelbrun, gul, svart eller lila om man samtidigt har högt blodtryck, vilket man ju ofta får i Genusland. Inte jag dock, eftersom jag har en avstressande bettskena jag kan tugga på, och det påminner mig om att jag ju skulle skicka tandläkarräkningen till Nationella Sekretariatet för genusforskning.

Drömmen är att få in mitt resultat i tidskriften Genus med tema Innovation

Drömmen är att få in mitt resultat i tidskriften Genus med tema Innovation

Jag kallar en sådan av genusforskarna klassificerad ”vit kropp” som varken absorberar eller utstrålar något ljus i genusskuggan och som därför rent mättekniskt är en svart kropp, för en ”ambivalent kropp”. Jag hoppas därmed kunna publicera mig i någon kritisk vithetsprofilerad genustidskrift som accepterar vetenskapliga belägg för något, och om ingen sådan finns, så hoppas jag på att min hypotes om att ambivalenta kroppar skapas i genusskuggan kan komma att accepteras vitt, svart och brett om jag bara upprepar den tillräckligt ofta och får framföra den i något debattprogram på TV. Den kommer också att bli sann om jag lyckas sälja den till någon politiker som sedan uttalar den på TV. Gärna tillsammans med några standardfloskler som ökar trovärdigheten:

Det gäller att nå ut med sina hypoteser

Det gäller att nå ut med sina hypoteser

”Hypotesen om ambivalenta kroppar i genusskuggan är något vi måste acceptera eftersom Sverige är en del av världen och eftersom vi lever i en demokrati, och ett öppet samhälle som vårt måste acceptera vissa hypoteser som sanningar eftersom vi strävar efter jämlikhet och jämställdhet och allas lika värde. Inte alla hypotesers lika värde givetvis, men alla andra lika värden, som exempelvis alla genusforskares lika värdering av en vetenskaplig utsaga, som därmed brister, precis som jämställdhetsarbetet skulle göra om inte vi politiker satt vid rodret och gav genusmaffian era skattepengar så att ni åtminstone kan bekosta er egen hjärntvätt, latmaskar.

cirkel

Här kan Patriarkatet få trampa runt

Vi däremot maskar inte, vi går istället i täten och har gått om alla andra länder med vår öppna toleranta inställning mot olikheter, så länge olikheterna inte hamnar utanför det tillåtna intervallet, som är en krympande mängd. Vi ska få ner det till noll. Det är vårt mål. Då möts ändarna, och vi vill alla skapa möten mellan folk från olika ändar av världen, för utan dessa möten kan inte hypotesen om de ambivalenta kropparna i genusskuggan vara ett led mot ökad rättvisa. När ändpunkterna sammanfaller, då är vi nöjda. Då är nämligen alla lika, och mer exakt identiska fast utan en fast identitet, och livet blir rättvist. För millimeterrättvisa är den enda vi kan tänka oss, när vi väl tänker, vilket inte är särskilt ofta när jag tänker efter. Men oj, nu tänkte jag visst – ja där ser man. Att tänka en millimeter i taget, det är bra för demokratin. En öppen linjal kan vikas ihop så att ändpunkterna sammanfaller och då har vi en sluten cirkel, för ni vet ju alla att cirklar också kan vara öppna, men vi vill gärna sluta cirkeln och stänga in er medborgare i den så att ni inte kommer ut. Världen ute är ju farlig och vi måste skydda er från den.

Möbiusband

Möbiusband

Om man vrider rättviselinjalen innan man sätter ihop ändarna får man ett Möbiusband och linjalens yta utgör samtidigt både in- och utsida, eller för att tala klarspråk, något vi politiker är välkända för – det finns ingen in- eller utsida, och det är så vi skapar ett öppet samhälle utan gränser, om ni inte faller av kanten givetvis då är ni illa ute. Och det är det här utanförskapet vi måste komma bort ifrån, utanförskapet som odlas av oliktänkande, som gör att alltfler hamnar utanför den sammanfallande ändpunkten. I en jämställd värld finns bara en demokratisk linjal och det är det vi alltid har i åtanke när vi fattar våra beslut – börjar folk tänka själva hotas rättvisan, demokratin, jämställdheten, sammanhållningen, klimatet, den hållbara utvecklingen och min riksdagsplats. Och då är vi verkligen ute på farligt vatten, eller i åtminstone jag, eftersom jag då inte längre har råd med båten som tar mig ut till min alldeles egna ö i skärgården.”

I vilket fall, med min ombyggda fotomultiplikator (se bild)  kan jag mäta hur många elektroner som slås ut som en följd av den fotoelektriska effekt som Einstein fick Nobelpriset för 1921, och ni får be om ursäkt att jag la in en allmänbildande bisats så här i genusvansinniga tider, och dessa elektroner accelereras sedan i ett högspänningsfält mot en genusartikel, så att ännu fler elektroner och bokstäver frigörs, tills jag har en tillräcklig elektronisk förstärkning som jag sedan kan rikta mot Patriarkatet, som i sann patriarkal anda, mäter den  (vi vet ju att det här att räkna och mäta saker är ett patriarkalt påfund – se tex Genusfysik och konsensuskultur eller Hur många aprilskämt? ).

Genusvetare på utflykt i verkligehen

Genusforskarna känns lätt igen, här flög en framför mitt fönster igår, och försökte spionera på min nya vithets-spektrometer.

Äsch, nu tappade jag tråden, som vanligt :-). Eller egentligen inte, det är bara det att tråden alltid förgrenar sig lite på vägen, vilket är helt normalt om man vill vara en kreativ matematiker som ser nya möjligheter och nya lösningar på uråldriga problem. Då måste man kunna associera fritt som en genusforskare och inte låta sig störas av triviala saker som verkligheten och världen utanför. Där har jag och genusforskarna faktiskt något gemensamt. Förutom att de tar sig ut i verkligheten när de ska implementera sina hypoteser, medan jag skickar in mina (dessutom bevisade) hypoteser till en vetenskaplig tidskrift och inte till DN debatt. Men det där inlägget jag skrev för två år sedan, och som var menat som ett skämt men som så här i efterhand framstår som helt normalt, jag får inte plats med det utan får ta det nästa gång. Ledsen att det blev så här :-).

Men glöm inte läsa debattartiklarna överst i inlägget! Det är ju faktiskt så, att många så kallade jämställdhetssträvanden faktiskt är, om jag får lov att använda ordet, kvinnofällor. Istället för mansfällor, som det var tänkt från början.

Det kostade bara 81 miljoner kronor att institutionalisera genusvansinnet inom akademin

Det kostade bara 81 miljoner kronor att institutionalisera genusvansinnet inom akademin

Missa nu inte senaste numret av Genusperspektiv! Under rubriken ”Framgångsrik satsning på excellenta genusmiljöer” kan vi läsa att de 27 miljoner som Vetenskapsrådet satsat på dessa tre genusexcellensmiljöer lett till att de vuxit sig starka – och att detta inte kunnat ske utan de där extra miljonerna. Alltså 27 miljoner till vardera excellenscentreum – totalt 81 miljoner kronor! Notera att genusforskarna gärna problematiserar elitisering inom akademin och excellenssatsningar inom andra områden (se om detta i inlägget Genusvetenskap – en krigsmaskin). De måste väl också snart undersöka sina egna excellenssatsningar ur ett genusperspektiv? Det blir väl 81 miljoner till då… Så där föder och göder vansinnet sig självt.  Excellensmiljöerna har följande intressanta teman:

Uppsala (Forskningsprogrammet GenNa): genus och fysik, genus och djurforskning, genus och didaktik, genus och neurovetenskap, genus och bioetik, genus och biosocialitet.

Umeå (Forskningsprogrammet ”Challenging gender”): genus och demokrati/social rättvia, genus och emotioner, genus och våld, genus och hälsa, genus och normalisering.

Linköping/Örebro (Övergripande tema ”Gendering excellence”): genus, sexualitet och global förändring; Dekonstruktionen av hegemonisk manlighet och manliga hegemonier; Skillander och sanktioner: sexuell hälsa, kropp och ”empowerment”.

På sidan 2 i nyhetsbrevet Genusperspektiv kan vi läsa:

Det pågår en oroväckande och omfattande "brain drain" av genusforskare till excellensmiljöerna, så att hela städer riskerar att ödeläggas.

Det pågår en oroväckande och omfattande "brain drain" av genusforskare till excellensmiljöerna, så att hela städer riskerar att ödeläggas.

”Utvärderingen pekar på att finansieringen använts för att höja kvaliteten på forskningen till en nivå som inte varit möjlig utan satsningen… Man kan se satsningen som ett bidrag till genusforskningens institutionalisering. Om man vill medverka till att etablera ett forskningsområde snabbare, vittnar det här om att det är möjligt. Då krävs den här typen av storsatsning…

Risk för ”brain drain”?

Utvärderarnas rapport nämner, men går inte djupare in på, den eventuella risken för att sasningarna har dränerat andra miljöer på forskare genom att de sökt sig till excellensmiljöerna.”

Ska det verkligen få vara så, att alla andra svenska städer dräneras på stora genusgenier? 😉 Låt mig gissa vilken lösning Vetenskapsrådet, och inte minst genusforskarna själva, har på detta problem: låt oss göra varje svensk stad till en excellensmiljö för genusforskning! Vi är ju redan på god väg.

49 Responses to Genusforskare offer för ”Brain drain”!

 1. Fredrik skriver:

  Hahaha! Du är i toppform märker jag :-).

 2. dolf skriver:

  Har inte kommit längre än till andra länken (Gudruns artikel), som är en salig samling floskler, men gömmer bland annat den här lilla godbiten som på något vis sammanfattar feminismen alldeles utmärkt:
  Att män som grupp har mer makt på kvinnors bekostnad är en sanning som är giltig globalt. Effekterna ser olika ut beroende var i världen vi sätter ner våra fötter. Men det är samma mönster och samma norm.
  Det låter [sic] ju ganska förnuftigt och är väl inte direkt nåt man reagarar på vid första anblick, men … Effekterna ser olika ut … Men det är samma mönster och samma norm Nån mer än som ser parallellerna med global uppvärmning:
  Översvämning, global uppvärmning
  Torka, global uppvärming
  Stormar, global uppvärming
  Stiltje, global uppvärming
  Värmebölja, global uppvärmning
  Köldrekord, lokalt väder eller global uppvärming
  Extremt väder, global uppvärmning
  Inget väder, global uppvärmning
  Svält, global uppvärming
  Global uppvärming, patriarkala strukturer
  All världens elände är antingen på grund av global uppvärming eller patriarkala maktstrukturer utom just den globala uppvärmingen, för där är det enbart de patriarkala maktstrukturerna som bär skulden.
  (Ok, jag ska erkänna, jag har ännu inte sett någon skylla jordbävningar, vulkanutbrott och våldtäkter på den globala uppvämingen, men det är nog bara en tidsfråga. Våldtäkterna är i och för sig redan patriarkatets fel.)

  @Tanja
  Det är en fulltidssysselsättning bara att följa din blogg, så man inte annat än undra hur du bär dig åt för att skapa den, när lever du ditt liv egentligen?

 3. Leif skriver:

  Ju äldre jag blivit, desto mer känslig verkar jag bli för människor som vill tala om för mig hur jag skall, tycka, tänka och känna. Miljöpartister verkar ha en faiblesse för detta, men egenskapen går säkert att hitta i alla politiska schatteringar.

  En pekpinne uppkörd i näsan till knogen är verkligen irriterande!
  Och där någonstans…hamnar gENUS-implementärerna.

  Min fru lagar den mesta maten och tvättar samt städar, emedan jag byter avgassystem och bär in pellets. Levande anomalier på samhällskroppen, måhä? Pastor Green pratade ju om ”cancersvulster”. Är det vi -eller gENUSbejakarna?

  Jag rekommenderar kollegor att läsa din blogg när helst det passar -eller inte passar!

 4. Tanja Bergkvist skriver:

  Fredrik, nja det beror på hur man ser det – jag kom ju aldrig till det jag skulle skriva om :-). Men jag ser det som ett stort steg i min personliga utveckling att jag faktiskt avslutade inlägget innan det blev dubbelt så långt, men den andra halvan kommer ju i veckan istället.

  Dolf, jag lever mitt liv som vanligt, medan jag bloggade skrev jag och min dotter en uppsats om stranden (läxa till efter höstlovet) och givetvis hann jag filosofera en massa om grammatik och stavning och hur man blir en stor poet och vad som egentligen är meningen med livet medan jag skrev på här (och kanske därför aldrig kom till saken) och nu har vi just åkt (dvs min dotter körde sparkcykel, jag halvsprang efter) ända till matematiska institutionen och tillbaka, så nu skulle jag bara stänga av datorn och sedan måste vi sova. Grejen med bloggen var att jag inte åkte in till KTH alls denna veckan, och det förklarar ju en del :-). När en kamp tar paus tar en annan vid.

  Igår var jag faktiskt borta från bloggen, det berodde på att jag hälsade på hos min bror och hans barn, och på kvällen styrketränade jag i ett nästan helt tomt gym, men medan ni andra latar er och festar håller jag på att stärka mig även fysiskt inför kampen mot idiotin :-).

  På tal om ”Global uppvärmning, patriarkala strukturer”. Jag noterar allt det där du skriver anses bero på global uppvärmning, medan den globala uppvärmningen beror på Patriarkatet. Detta innebär ju, om den transitiva lagen gäller, vilket den gör i min värld, att patriarkatet faktiskt är orsaken till allt, och att mellanledet ”global uppvärmning” inte fyller någon funktion här egentligen.

  Här kan du läsa om hur männen ställt till det för miljön: ”Bråttom få in ett genus i klimatforskningen”: http://www.utbildning.gu.se/digitalAssets/1279/1279649_gp2-08.pdf

  Man kan notera att männen anklagas för konsumtion, bilkörning, för att de åker flygplan mm – samtidigt driver dessa feminister en parallell kamp som går ut på att kvinnor måste ha minst samma ekonomiska möjligheter som män – de ska minsann också ha råd att i samma utsträckning som män kunna ta flyget, köra bilar och konsumera mer (allt är ju fråga om materiella spörsmål för genusmaffian). Man kan ju undra hur det går med klimatet då.

  Bara en liten motsägelse, som min yrkesskadade mattehjärna noterade.

 5. Tanja Bergkvist skriver:

  Leif, vad trevligt att höra! 🙂 Vad bär du in pellets till förresten?

 6. Fredrik skriver:

  Reinfeldt värd för internationellt toppmöte. Högst på agendan: genusfrågor. Tja, det måste ju vara den absolut viktigaste frågan för Europa just nu. Kan inte komma på någon annan ;-).

  http://blog.svd.se/politikdirekt/2011/11/nio-regeringschefer-mots-i-stockholm/

 7. Leif skriver:

  Tanja, jag är/var miljömupp…körde ut potatisskal och äppleskruttar till komposten vid sommarstugan etc…
  Pellets värmer mitt hus sedan 15 år tillbaka, en nyskild ung man var ju tvungen att se om det!

  gENUS ser jag som en modefluga, låt vara efterhängsen då. Frun min påtvingas en dos nu när hon skall plugga lite i Karlstad. När hon själv undervisade inom mattedidaktiken var den svår att undvika. Men motvalls som hon är gjorde hon sitt bästa.

 8. Aktivarum skriver:

  Hmm

  Måste man inte först ha ”brain” för att kunna få en sådan ”drain”?

 9. dolf skriver:

  @Tanja
  Du har med andra ord ett ganska fullspäckat schema. Då kan jag glädja dig med att du kan släppa filosoferandet (eller, handen på hjärtat, grubblerierna) om meningen med livet. Det ämnet avhandlades slutgiltigt och definitivt redan 1983.
  Sen … ska jag verkligen behöva påpeka för dig som matematiker att inte alla relationer är transitiva. Jag tycker Venus B. Damberg är höggradigt attraktiv, Venus B. Damberg tycker Fredrik Reinfeldt är höggradigt attraktiv (VBD kompenserades för bristerna ovanför axlarna med extra riklig tilldelning under). Jag tror du kan räkna ut (pun intended) vad jag vill säga utan att jag redogör med en gruppteoretisk härledning där X, Y och identitetsoperatorn definieras i en genusrelation. En jädrans tur att beundran och åtrå inte är transitiva relationer (och en jädrans otur att de inte är symmetriska).
  Självupptagenhet är däremot en reflexiv relation, och jag misstänker allvarligt att alla genusrelationer ingår i någon form av kommutativa ringar som är reflexiva under operationer med avseende på patriarkat och miljö, men inte transitiva.
  Jag misstänker att den globala uppvärmingen är en del av den feministiska genuskonspirationen för att överföra rikedom till feminister och ge dem billigt bacon. Jag postade för ett tag sen ett inlägg om kollektivtrafik på Genusnytt (då av andra anledningar än miljö, men eftersom begränsning av biltraffik är en viktig del av det, så passar det som hand i handske med den globala uppvärmingen och jag presenerar det med en lätt modifierad inledning här) Det är verkligen klurigt uttänkt, så här funkar det:
  Ett viktigt steg för att motverka den patriarkala maktordningen är att främja jämlika transporter. Eftersom män använder sina höga löner till att åka lyxbil till sina styrelsemöten medan kvinnorna får betala dyrt för bus, tåg och spårvagn, måste man utjämna dessa skillnader. Biltraffik släpper ut koldioxid och måste därför motarbetas, och kollektivtrafiken göras mer tillgänglig och jämlik genom att man låter barn under 12 år och kvinnor åka gratis. När intäkterna från kollektivtrafiken då sjunker blir man tvungen att höja biljettpriserna kraftigt, så man dubblar dem (m.a.o männen får betala dubbelt, dubbelt gånger gratis för de som inte är män är ju bara dubbelt så gratis), det blir så dyrt för männen att det blir billigare att åka med egen bil. Intäkterna sjunker då ytterligare. För att undvika nedskärningar inom kollektivtrafiken och motverka nya ökningar av koldioxidutsläppen inför man kraftiga straffskatter på bilar och bensin. Vilket i sin tur medför att många män inte klarar av att ha bil så intäkterna från skatterna sjunker under vad man förväntat sig och kollektivtrafiken hotas därför återigen av nedskärningar. Man inför därför på nytt värnplikt för män, med skillnaden att nu handlar det om ”värna kvinnors frihet”-plikt, inte att värna landets frihet. Män tvingas alltså ta kollektivt ansvar för kvinnors utsatthet genom värnpliktig tjänstgöring vari ingår moment som reparation av spårvagnar, underhåll av bussar, chaufförstjänst osv. så att man kan hålla kollektivtrafiken igång med alla onödiga utgifter (såsom löner) reducerade till nära noll (de som gör värnplikten, dvs. ALLA MÄN, får klara sig med tre mål gröt om dagen, gröten serveras med vatten, och eftersom kvinnorna måste vårda sin hälsa och proper behandling av hyn är en viktig del av detta, reserveras mjölken till de feministiska baddagarna. Klädsel förväntas de patriarkla översittana själva ordna innan värnpliktstiden (som förresten förlängs till tre år på grund av det ökade behovet av billig arbetskraft)). Kvinnor lockas att göra värnplikt som befäl med särskilda förmåner såsom extra kvinnovärnsbidrag, fria kvinnoartiklar (tamponger o.d.), fria insemineringar, kurser i självuppskattning där bl.a. manikyr och permanent ingår. (De enda män som kan bli befäl är de som fått särskilda vitsord från CBS, Claes Borgström-Sällskapet) Som befäl får de givetvis näringsriktiga toufu-sallader så att de orkar med det intellektuellt betungande arbetet att dirigera männens arbete. De får givetvis också lära sig hur man bemöter manliga härskartekniker, plockar sönder mäns argument, skaffar sig extrainkomster med skadestånd för sexuella trakasserier och får män fällda för våldtäkt enkelt och bekvämt. En följd av värnpliktens ökade popularitet (bland kvinnor, männen har ju inget val) blir att man behöver utöka kollektivtrafiken i anslutning till regementena. Ytterligare stödåtgärder kommer därvid att behövas, varför avgifterna för män höjs och man drar ner på servicen i de särskilda avdelningarna för män. På tågen sänker man kostnaderna genom att använda boskapsvagnar för männen. Efter fullbordad värnplikt blir kvinnor åtråvärda på arbetsmarknaden för att bemanna alla fängelser, sinnessjukhus och genusdomstolar som fått en oerhörd ökad ”kundkrets”, givetvis enbart män. vilket bevisar att män är undermåliga varelser. Man överlåter därför till Scan att utarbeta effektiva metoder … I och med det har man oxå löst problemet med att ge feministerna billigt baco samtidigt som man sänker det manskliga [sic] fotavtrycket i form av co2-utsläpp.
  Ta mig f-n, jag tror jag har lyckats göra ett bra utkast för 2084, kanske dags att skriva den.

  Jag hoppas i alla fall att mitt dravel är något roligare än genus-perspektiv. Hur klarar du av att läsa skräpet utan att få ett pyskopatiskt sammanbrott.

 10. […] man hör påståenden om ”brain drain” så blir det rent komiskt. Man måste ha brain för att kunna få dylik drain och sedan när krävs […]

 11. Info skriver:

  MITT FÖRSTA MÖTE MED GENUSFANATISMEN

  Jag minns inte riktigt året, men jag minns att det var mycket länge sen. Jag minns, att solen just då sken på den långa villabalkongen utanför och att spaljéträdens transparante blanche-äpplen längs söderväggen hade börjat mogna.

  Jag minns tidningen i min mammas rum, som jag slog upp som hastigast. Och jag minns den tidningsnotis, jag råkade få ögonen på.

  Något viktigt hade utspelat sig i Uppsala. En lärd, kvinnlig doktor vid universitetet där hade hållit ett epokgörande föredrag.

  I sin forskning hade hon uppdagat det förhållandet, att de svenska köksbesticken var försåtligt könskodade. Sålunda förknippades skedar med kvinnor. Om någon tappade en sked i golvet, kunde man vänta sig ett besök av en kvinna. Om någon däremot tappade en kniv i golvet, skulle snart en man komma och knacka på dörren eller ringa på dörrklockan.

  Allt detta var bevis på ett slags urgammal, hemlig ondska, som ständigt låg och grodde i mig och andra män.

  Min första tanke var, att denna doktor, Karin Westman Berg, måste vara galen på något sätt. Och det förvånade mig, att tidningen – som var Vestmanlands Läns Tidning – återgav hennes rön på ett så odelat okritiskt, för att inte säga positivt sätt.

  I nästa ögonblick insåg jag intuitivt, att detta var en första vindil, som förebådade en kommande, allomfattande tsunami av genusvansinne.

  I Uppsala fick jag sedermera tillfälle att se Karin Westman Berg många gånger. Och att år efter år läsa där om hennes vidare bedrifter. Jag har suttit på ett studentcafé i hörnet av Övre Slottsgatan och Åsgränd samtidigt som Westman Berg vid borden intill hållit hov med hela skaran av beundrande proselyter – Barbro Backberger (Grupp 8), Barbro Werkmäster (Grupp 8), Maud Hägg (Grupp 8), Birgitta Stenberg… Jag har sett den åldrade Westman Berg hyllas med en tidningsbild, där man ser henne vingla fram på en äkta Herrcykel…

  Hur det bl.a. gick sen kan ni läsa här:

  https://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/08/21/145-miljoner-for-konsbyten-pa-bestick-och-genusbanker-i-svenska-skolor/

  ”145 miljoner för könsbyten på bestick” av mattedoktor, kattmatte och genusdebattör Tanja Bergkvist.

  – – – – – – – – – – – – – – –

  BARBRO BACKBERGER, 1965: Den heliga familjen
  http://svt.se/2.27170/1.2275967/den_heliga_familjen_1965_vs_2010

  BARBRO WERKMÄSTER & MAUD HÄGG, 1971: Frihet, jämlikhet och systerskap

 12. Phin Daralia skriver:

  Tittade på länken om Reinfeldts ministermöte, där man kommer att diskutera hur man får vi fler kvinnor i ledande positioner och fler kvinnor som företagare. Reinfeldt tycker det ”finns mer kvar att göra, också för Sverige” och att ”det är en oerhört intressant fråga hur det kan komma sig att flickor och unga kvinnor klarar sig allt bättre genom vårt utbildningssystem, det gäller också på högskolor och universitet, men att det sedan inte avspeglar sig mer i en åtminstone jämnare fördelning när det gäller karriärutveckling och högre positioner i samhället.”

  Min spontana reaktion är att genast ringa upp honom och lite surt säga att han borde fråga de som vet i stället för sina regeringschefskolleger, som antagligen bara tycker en massa saker. Svenska staten betalar ju mängder av forskare, och av dem finns det ett antal som vet svaren – i alla fall de svar som finns att få. Och även om den kunskap som finns givetvis inte förklarar allting så förklarar den ändå otroligt mycket mer än både genusmaffian och allmänheten har en aning om.

  Men sedan inser jag att man givetvis inte kan kontakta en statsminister hur som helst, samt att han förmodligen – liksom de allra flesta – inte vill höra svaren.

  Vilket väcker tanken: Det kanske faktiskt är så att de allra flesta är ovetande om den aktuella forskningsfronten vad gäller könsskillnader? Den tycker man ju borde kunna intressera både allmänhet och beslutsfattare. Men samtidigt inser man ju att det skulle bli otroligt jobbigt att höra talas om könsskillnader, för det raserar ju hela det korthus som dagens genusbesmittade feminister har byggt upp. Allt, ja, precis allt vilar ju på det fullständigt felaktiga antagandet att inga skillnader finns. Därför är retoriken helt oförberedd på motsatsen.

  Då är det mycket lustigt – eller egendomligt – att Simone de Beauvoirs ”Det andra könet”, som anses vara en av de mest centrala texterna för dagens feminism, ägnar första kapitlet åt att gå igenom en hel radda könsskillnader och betonar att de flesta är biologiska. Trots det hade hon inget problem med att argumentera för ökad jämställdhet. Sedan dess har man systematiskt misstänkliggjort alla forskningsresultat om skillnader, så att de flesta väluppfostrade numera tycks tro att allt sådant tal är resultatet av patriarkatets lögn- och förtryckarkampanj. Kvar finns bara en ryggmärgsreflex som säger ”det kan inte stämma” om det skulle komma på tal.

  Men i själva verket finns betydligt starkare bevis för skillnader i personlighet, intressen och motivation än det finns bevis för motsatsen. Det är denna kunskap som måste användas, om man har som politiskt mål att få fler kvinnor på ”ledande positioner” eller för att överhuvudtaget få jämnare fördelning mellan könen inom alla möjliga samhällssektorer.

 13. Åke skriver:

  Som den store Laurent Schwartz visade så är derivata bara en social konstruktion. Genom att gå ut i ett dualt rum så kan man frigöra sig från dessa tråkiga verklighetens begränsningar och alla funktioner har derivator. Kulturmarxism som bäst!

 14. joel skriver:

  Samtidigt som jag både är mållös och vrider mig av skratt, är jag oerhört tacksam att jag läser så fort som jag gör (klämde hela originalversionen av ”Pestens Tid” på en natt…

 15. dolf skriver:

  @joel
  nu blev jag nyfiken. Vad räknar du som ”orginalversionen”? Jag läste den på engelska (The Stand) och då var det orginalversionen i betydelsen att det var så som han skrev den, inte den nedbantade ”orginalutgåvan”, jag har för mig att det var mellan 200-300 sidor som var kapade när den först gavs ut. Jag vill minnas att det var runt 1400 sidor i den fullständiga versionen, och på svenska lär det knappast ha blivit mindre. Så det skulle innebära att du drog i dig sissådär 3 sidor per minut. Stämmer det verkligen? (Säger inte att det är omöjligt, men … det är saftigt!)

 16. dolf skriver:

  … forts.
  Och nog för att den gode Tanja är synnerligen volumniös i sina blogginlägg, men hon har allt en bit kvar innan hon når upp till Stephens produktion.

 17. DogDylan skriver:

  Det är intressant med vithetsstudier. Som Tanja noterade i kommentarsfältet under en tidigare bloggpost så är målen och argumentationen skiljd mellan de här olika akademikerna. Till exempel motiverar både Charles Taylor och Will Kymlicka mångkulturalismen med liberalismen (Rawls) medan Yael Tamir och Michael Walzer är klassiska kommunitärer (nationalister) och argumenterar således från en sådan position. Intressant är också att de som ägnar sig åt ”vithetsstudier” allt för ofta är post-marxister (vilket nämnda filurer inte är) och allt för ofta förkastar upplysningen.

  På samma sätt skiljer sig naturligtvis de här olika feministerna från varandra. En stor del av feministerna är inte post-koloniala feminister som ägnar sig åt ”vithetsforskning”. Ville bara påpeka detta.

 18. joel skriver:

  @dolf november 8, 2011 kl. 4:19 e m

  Originalversionen är givetvis ”som han skrev den”. Och visst är det saftigt, men jag har någon märklig defekt i skallen som gör att jag liksom ”bredläser”.
  I stället för att läsa ord för ord i rad efter rad, sätter jag blicken mitt på första raden och går sedan bara nedåt. 3-4 boksidor per minut är nog helt korrekt.
  Som referensobjekt kan jag nämna att jag drog igenom hela Tanjas genusflanösinlägg med samtliga kommentarer under lunchmackan. Ramirez var lite jobbigare än er andra att bredläsa, även om spaltbredden är perfekt för mitt läsesätt, på grund av den kompakt ostrukturerade retorik(haha)massan som vällde ut genom skärmen.

  Det finns säkert någon bokstavsdiagnos som passar på mig. Det är nog inte helt normalt att läsa flytande vid tre års ålder, Utan att ha undervisats… Däremot läste mina föräldrar mycket Kalle Anka för mig, och då satt jag ju och tittade på sidorna där bilderna och pratbubblorna fanns.

  Samma fenomen uppstod när vi skulle börja läsa engelska. Det behövde jag inte så värst mycket, eftersom det hade fastnat så mycket redan genom att se på textade tv-program. Jag gjorde en (ganska skrytig) överenskommelse med min engelskalärare på gymnasiet; Jag skulle aldrig räcka upp handen, men han fick dyka på mig när som helst om vad som helst. Han lyckades aldrig sätta mig på pottan. Senare berättade han att han aldrig hade träffat en icke-britt med sådant ordförråd som jag…

  Men, sen är det ju det där med gungor och karuseller. Jag fick kämpa så det kändes som jag hade blåmärken på hjärnan, för att ta mig igenom ämnena med mycket matte i. Matte och kemi är jag jublande glad över att jag lyckades kriga mig till treor i!

  @ dolf november 8, 2011 kl. 4:23 e m

  Jovisst är det så. Men kommentarsfälten brukar få elefantiasis, och jag vill helst ta allt i ett svep…

 19. Info skriver:

  GRUPP 8

  Här kan ni läsa litet mer om den queer-marxistiska Grupp 8-rörelsen:

  http://www.pro.se/tidningen/2007/Nr-1-2007/Artiklar/Josses-flickor-Fran-Grupp-8-till-F/

  En ”förgrundsgestalt” intervjuas, Louise Waldén, som ni kan läsa mer om här:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Louise_Waldén

 20. dolf skriver:

  @Joel
  Med tanke på att de inom psykiatrin sätter bokstavskombinationer och medicinerar mot allting, inklusive sunt förnuft, så skulle de säkert ge dig en bokstavskombination och ett livstidsberoende av haldelal, ritalin eller något annat legalt knark.
  Personligen vägrar jag se förmågor som sjukdomssymptom.

 21. Daniel Spansk skriver:

  excellenta genusmiljöer?

  -Påverkas dessa miljöer negativt av dieselavgaser tro? Om så – är det därför så många proffspolitiker vill belägga åkerinäringen med (ännu)mer dieselskatt?

  Man vet ju att tillgången till diesel inte är oändlig och då kan det ju vara en vits att krama ut så många skattemiljoner man kan innan det tar slut.

  F-n tro’t om intäkterna på diesel inte är öronmärkta för att gynna vissa miljöer.

  Åkardrängen.

 22. botvid62 skriver:

  ”Det finns inga skillnader mellan könen bortsett från att män är förkastliga och på alla sätt klandervärda, som vissa obehagliga djurarter. Den kvinna som bildar par med en man är könsförrädare”

  Skämt åsido, ovanstående åsikter finns faktiskt utbrett inom feministrörelsen och understöds med statsbidrag på våra universitet.

  Tanja Bergkvist å andra sidan, för tankarna till en riddarinna som ”tar korset” mot fördumningsindustrin och debilvänstern. Hon använder sin intelligens och vältalighet emot dem. Det är mycket kraftfulla vapen, särskilt i kombination.

 23. Bert skriver:

  http://www.dn.se/blogg/fragainsidan/2011/11/11/hon-kallar-sig-for-pojke/

  Kan tänka mig att en och annan genusindoktrinerare får det hett om om öronen om sådär tio, tjugo år, när frustrerade tonåringar utkräver ansvar. En och annan genustankebubbla kanske blir punkterad med blåslampa…

 24. Info skriver:

  TANJAS LÄNK HÄROVAN TILL GENUSPERSPEKTIV OCH EXCELLENTA GENUSMILJÖER

  Hur mycket övermänniskorna på bilden

  Klicka för att komma åt 1343872_gp3-4_2011webb.pdf

  har i lön per dag – 100.000- eller 1.000.000:- – vet jag inte, men att de är överexcellenta allihopa förstår jag. Allra överexcellentast är förstås kvinnan nummer två från vänster på podiet, Agneta Stark – tidigare kommenterad av mig hos Tanja 2010-11-16:

  
”SKAPAREN AV TEMA GENUS VID LINKÖPINGS UNIVERSITET


  Många personer har hunnit nämnas och kommenteras, i förbigående eller mera utförligt, sedan Tanja började sin genuskritiska blogg. Låt mig här påminna om en av dem, AGNETA STARK, aktuell i Sveriges radio just idag.

  Agneta Stark, utbildad företagsekonom, kröner nämligen nu sin nästan osannolika vänsterkarriär kors och tvärs genom Sverige som radiokändis. SOU-uppdrag och andra regeringsuppdrag har hon bakom sig. Från att just ha slutat som rektor vid Högskolan Dalarna övergår hon i november slutligen (?) till att uppträda som glamourfeminist i Sveriges radios P1. Med ansvar för en alldeles egen ”talkshow”, betitlad ”Stark i P1”.

  
På lediga stunder hinner hon dessutom syssla med förtroendeuppdraget att leda arbetet med sammanslagningen av Dramatiska Institutet och Teaterhögskolan i Stockholm.


  Kan det ha varit gamla, intima kontakter med Dramatiska Institutets regiprofessor, Suzanne Osten, som meriterat Stark till sistnämnda uppdrag? Kontakter under den tid, då båda var aktiva i det radikalfeministiska nätverket Stödstrumporna? (Så aktiv man nu hann vara mellan alla radio- och tidningsintervjuer och TV-framträdanden.)

  
Över allt detta är Stark mycket stolt enl. en artikel i LNY tidigare i år. Men kanske ännu mer stolt är hon över att ha ”dragit igång” Tema Genus vid Linköpings universitet. Jo då – förutom att vara företagsekonom och teaterexpert så är hon, ovanpå allt, också genusvetare, socialkonstruktivist och biologinihilist.”


 25. QED skriver:

  Förklaring till brain-drain bland genusvetare? Deras hjärnor
  har helt enkelt blivit så omskakade av SCUM-manifestet att de
  runnit iväg:

  http://www.stockholmsfria.nu/artikel/90374

 26. QED skriver:

  Utvidgad HBT-certifiering av primärvården i Uppsala föreslås

  http://www.unt.se/uppsala/hbt-certifiera-primarvarden-1530388.aspx

  Folktandvården där är redan till stora delar certifierad

  ”Frågan är då vad till exempel lagning av en trasig tand har med hbt-frågor att göra.
  – Det handlar om att skaffa sig en ny inställning till frågor som rör diskriminering. Jag tycker det är jättebra om hbt-certifiering införs även inom primärvården, säger Marie Telander-Geijer.”

 27. QED skriver:

  Expressens kvalitetsblogg får frågan varför de inte anställer
  fler med utländsk bakgrund:

  ”När vi gör anställningsintervjuer på Expressen så frågar vi inte var journalisten eller journalistens föräldrar är födda. Vi tittar i stället på journalistiska meriter och talang.”

  ”I vår publicistiska idé står det inskrivet att vi i vår journalistik ska motverka främlingsfientlighet och fördomsfullhet. Det är Expressens sätt att arbeta för mångfald.”

  http://bloggar.expressen.se/kvalitetsbloggen/2011/11/varfor-anstaller-ni-inte-fler-med-utlandsk-bakgrund/

 28. Tanja Bergkvist skriver:

  Den där trojanen jag hade tills nyligen har gjort så att datorn inte vill ansluta till Internet 😦 . Nu har jag iaf fått veta vad det beror på och ska få hjälp att fixa det. Klart jag kan ta någon av alla mina reservdatorer men det är ju mer angeläget att fixa den jag jobbar med och som jag är van vid, och det är bara på den min mapp med allt bloggmaterial får plats :-).

 29. QED skriver:

  Tanja, antar att du inte kör Mac. ”It just works!”

 30. dolf skriver:

  Trojaner, maskar och virus är bara asociala konstruktioner. 😕

 31. Daniel Spansk skriver:

  Mot trojaner å annat skit.

  http://www.malwarebytes.org/

  Funkar mkt bra mot mkt som andra produkter inte klarar.

 32. Tanja Bergkvist skriver:

  Nej, inte Mac. Ja det håller på att ordna sig. Har iaf en tillfällig lösning nu!

 33. elwee skriver:

  Här, Tanja, finns lite material till ytterligare ett läsvärt blogginlägg :o)

  http://www.dn.se/kultur-noje/psalmboken-ar-diskriminerande

 34. dolf skriver:

  @Tanja
  Vad är ditt Erdős-nummer?

 35. QED skriver:

  dolf: här kan man kolla olika matematikers Erdös-tal:

  http://www.ams.org/mathscinet/collaborationDistance.html

 36. Nordbo skriver:

  Den modiga frihetskämpen Ingrid Carlkvist har tydligen fått sparken för följande blogginlägg, om jag har förstått saken rätt:

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2011/10/15/malmo-lordag-gud-bevare-oss-for-antirasister/

 37. QED skriver:

  Här var det ännu en bloggare, troligen mer kontroversiell, som fått sparken:

  http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/11/incident-i-arbetslivet.html

 38. Tanja Bergkvist skriver:

  Hej alla, förlåt om jag verkar borta, jag är här i allra högsta grad, bara lite mycket att fixa, just nu har jag skrivit min nästa Axesskrönika (om hemmafrufrågan 🙂 ) och nu inser jag att jag ju inte hunnit lägga upp min förra krönika här på bloggen, ska göra det så snart jag kan. Ni får ju inte gå miste om mina visdomsord och alla prenumererar ju inte på Axess, även om ni borde det, precis som jag prenumererar på en miljon tidskrifter och behöver återigen möblera om för att få plats med allt inför det stora ögonblicket: NÄR JAG SNART SKA BÖRJA LÄSA ALLT! 🙂

  Jag får se om jag inte startar eget snart, hur ska jag annars kunna göra det jag lovat er (störta Genusväldet?), nu fick jag just mail från norsk radio men de ville träffas IRL men jag hade ju deadline på min krönika nu och min dotter har läxor så man kan inte bara springa ut på stan hur som helst med allt ansvar man har för landets framtid. Ja ja, det löser sig. Förförra veckan när det var en oändlig debatt på bloggen var det ju höstlov, och jag hade ingen undervisning och det var inga läxor kvällstid för barnet. Jag borde alltid ha höstlov, åtminstone 8-16, då hade jag haft en rimlig chans att slutföra mitt uppdrag.

  Ber om ursäkt jag är inaktiv i kommentarerna just nu, men skriv på med era kloka tankar och alla era tips, allt tas tacksamt emot :-).

 39. dolf skriver:

  @QED @Tanja
  4
  Inte illa pinkat. Samma som Tom Lehrer. Vår goda ängel är i illustert sällskap 🙂

 40. Nordbo skriver:

  QED, de nämnde det i en notis i DN också. Jag har läst inläggen som svensongalaxen skrev om Breivik och tyckte de var provocerande och vågade, men han tog inte ställning för Breivik.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sparkad-for-breivik-stod

 41. dolf skriver:

  @Tanja
  Glad att du fortfarande är en del av vår jordiska tillvaro och inte lämnat oss för högre höjder. (Se bara till att du sänker dig ner till lägre nivåer och hamnar i SCUMs nät. Inte ens den renaste själv kan återfå sin lyster efter att ha solkats med SCUM).
  Läste newsmillartikeln, och skulle väl vilja säga ett och annat där, men har själv dåligt med tid idag, jobb som måste göras med deadlines osv.

 42. QED skriver:

  @Nordbo: TT skriver så här

  ” – Jag blev uppmärksammad om hans bloggande under förra veckan, säger Tomas Berglund, prefekt vid institutionen, till SVT:s Mittnytt.

  Mannens högerextrema åsikter stred enligt Berglund mot allt vad universitetet står för. Han hade även bloggat på arbetstid.”

  Kaxigt, eller extremt korkat, av prefekten att låta det framstå som
  att åsikterna var huvusskälet i till uppsägningen. Nu lär ju ingen
  våga gorma om det eftersom det var ”högeråsikter” det handlade om. Men tänk vad som skett om någon praktikant avskedats för vänsterextrema åsikter. Då hade prefekten fått det hett om öronen.

 43. Info skriver:

  APROPÅ AXESS: DEBATT JOHAN LUNDBERG/NINA LEKANDER I SR

  En speedad Nina Lekander – i vilkens mun de forsande orden hela tiden seriekrockade med varandra – debatterade i P1 Morgon 17/11 TUR-teaterns SCUM-föreställning med den Solanas-kritiske Johan Lundberg (Axess).

  Naturligtvis fanns inte heller nu någon gräns för Ninas beundran för Valerie Solanas´ storhet, konstnärskap, kärleksfullhet och betydelse som förebild för ett lågtstående och mindervärdigt patriarkat. Ingen nyhet, precis.

  http://www.expressen.se/kultur/1.2623751/scummanifestet-turteatern

  Vem är Nina Lekander – förutom att vara en högt uppburen radikalfeminist, fast krönikör, kulturskribent och recensent i Expressen, bisittare (”sidekick”) i radions pratprogram m.m.?

  Själv har jag minnen av Nina Lekander sedan mer än tjugo år. Sitt offentliga genombrott och sitt livslånga klippkort till Sveriges radio fick hon redan i början av 1990-talet i och med en bok om hur hemskt illa hon blev behandlad av patriarkala manliga läkare, när hon var havande. Ja – konstigt nog lyckades hon under en period vara tillsammans (?) med en man så pass många månader, att ”förhållandet” resulterade i ett barn.

  Barnet blev en pojke. Om honom fick vi snart nog veta, att Nina minsann inte skulle ha något emot att pojken gick klädd i klänningar och definierade sig som en flicka. Hm, tänkte jag, detta kan bli intressant. Intressant att se vad pojken SJÄLV i sinom tid skulle komma att ha något emot.

  I en Expressen-krönika 2009-05-18 ger Nina början av svaret:
  ”Min 16-åriga son kommer hem mitt i Studio ett där Katarina Gunnarsson pratar med unga tjejer om att raka FITTAN. – – – Håriga pungar är för den delen heller inte ´fräscha´. Plötsligt uppenbaras en förklaring till att antalet rakhyvlar i vårt badrum har blivit så mystiskt många på sistone, trots att somligas [somligas = min sons] skäggväxt i ansiktet inte har varit så värst uppenbar. Jag rasar:

  – Vad är det med er JÄVLA tonåringar? Vad är det för skillnad mellan burka och FITT- och KUKRAKNING? På vår tid hämmades inte könsdriften av några gullkrulliga hårstrån. Ni är lurade av porrindustrin och kapitalismen. – – –

  Jag ska ge honom Fittstim, jag ska göra vad jag kan och jag längtar efter nån vrålqueer gorillagubbe som ska befria honom. Det går inte att lita på samhället, hellre då på dess utkanter. Hår, fransar, utväxter och bölder.”

  – – – – – – – – – –

  Jaha. Nu väntar jag med spänning på nästa rapport om det ömsinta förhållandet mor/son i det lekanderska hemmet. Hur kommer det att gå? Kommer Ninas son att bli ”befriad” efter att ha läst ”Fittstim”?

  Men kanske är trots allt motsättningarna mellan Lundberg och Lekander inte så stora. Kanske bara låtsade och ett spel för gallerierna, om man får tolka Nina Lekander själv i hennes blogg den 17/11:

  ” – – – i morse diskuterade jag och Johan Lundberg föreställningen i P1 Morgon. Han är en trevlig man och vi småpratade så fredligt både före och efter sändningen”

  Hm.

 44. Anders skriver:

  Haha, säg inte för mycket, det kan vara en dimridå att Elise Claeson vill hålla männen borta från barnuppfostran! 😉 Det ligger helt i linje med den vansinniga scum doktrinen. Kolla här bara, något mer vansinnigt får man leta efter, de bruna grabbarna på 40-talet framstår som rena söndagsskolan vid en jämförelse:

  http://www.fajaf.com/lokalt/solanas.html

  Kollar man på detta och jämför med Sverige idag blir man ju både förvånad, imponerad, och skrämd av hur långt på vägen de verkligen har kommit!

  Det finns uppenbara nackdelar med konsensus….

  http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=896

  Tanja!! Hjälp oss!!

  Jag lovar, kandiderar du till statsminister röstar jag på dig direkt!
  Och du får ta ut ersättning för tre boenden!! Det är det värt!! 😀

 45. dolf skriver:

  Suck, och så sent som i förrgår trillade Den speciella och den allmänna relativitetsteorin (titeln är boldad sådär, det är inte mitt påhitt) och Ideas and Opinions ner i brevlådan. Vad skall jag göra nu, använda dem till att tända i spisen.
  Skämt åsido, varför talar man alltid om att Einstein har rätt eller har fel. Inge snackar väl om att Newton skulle ha rätt eller ha fel. Alla inser att de newtonska lagarna är en modell som duger bra för det mesta, men under vissa förhållanden är de inte bra nog, så man får utvidga med en lite mer komplex modell, Einsteins. Det blir väl samma sak här, Einsteins modell blir väl inte allmänt fel, den är bara inte heltäckande, utan behöver utvidgas.
  Och förresten så säger väl inte Einsteins modell något om att färdas snabbare än ljuset, den säger bara att färd i ljusets hastighet är ett gränsvärde och att samspelet mellan massa, hastighet och energi gör det omöjligt att uppnå denna hastighet för en massa på konventionellt sätt eftersom det skulle kräva oändlig energi. Vilket de facto inte är samma sak som att säga att det inte går.
  (Jag gillar Einstein, och tar illa vid mig när folk skadeglatt säger att han har fel. ”Hur låter din teori om världsalltet då?”, är en befogad fråga i sådana sammanhang)

 46. dolf skriver:

  Oups, f’låt att jag skrek, va inte meningen att bolda alltihop.

 47. […] har fått excellens-satsningar till ett sammanlagt belopp av 81 miljoner kronor. Mer om dessa hos Tanja Bergkvist. Jag trodde dessutom att det just skulle vara excellens som utmärkte de forskningsmiljöer som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: