Freedomfest 2013 och tillåt mig att säga några sanningens ord – som alltid :-)

Hur går det med att ge mig kontroll över solen?

Hur går det med att ge mig kontroll över solen?

Hur har det gått, har någon av er köpt solen till mig såsom jag begärde sist i förra inlägget?  Ni har inte heller försökt att upphäva årstiderna genom att räta upp Jordaxelns lutning på 23.5 grader mot banellipsens normal så att det blir jämställt i årstidsfrågan och soltillgången så att alla på sikt får samma hudfärg och Genusmaffian därmed kan lägga ner sin ”kritiska vithetsforskning”? Jag har inte känt av något så jag antar att ni bara latat er? Nåväl, ni har ju 100.000 år på er, ty även om solen kommer att finnas kvar i några miljarder år till innan den likt Alliansen sväller upp till en röd jätte så är ju problemet att det nergrävda kärnbränslet faktiskt kommer att läcka ut om 100.000 år – se Dokument Utifrån 100.000-årsproblemet (SVT PLAY) – ska vi verkligen finna oss i detta, ska mänskligheten bara få finnas i 100.000 år till? När bestämdes det och hur förklarar vi det för våra barn? Vi skulle lätt kunna forska fram nya energikällor om pengarna gick till detta istället för genusvansinnet. Bara björndjuret  kommer att klara detta, och vi kommer att få se denna livsform utvecklas till något intressant:

Björndjuret är det coolaste jag sett

Björndjuret är det coolaste jag sett på länge!

Björndjur är med sin storlek på 0,05 till 1,25 millimeter inte bara några av de minsta flercelliga djuren – de tillhör även de mest hårdhudade. Nu har forskarna visat att de till och med tål kosmisk strålning, som normalt är dödlig. De mikroskopiska djuren packades i en behållare och åkte ut i rymden med den ryska rymdkapseln Foton. Efter uppskjutningen öppnades behållaren, så att djuren var oskyddade mot den kosmiska strålningen under den 14 dagar långa resan. Försök på jorden har tidigare visat att de robusta björndjuren tål det mest otroliga. Det beror på att de kan torka ut helt och gå in i ett särskilt dvaltillstånd, kallat kryptobios, då de inte har någon mätbar ämnesomsättning. I detta tillstånd kan de kokas, frysas ned till minus 272 grader Celsius, utsättas för strålning, placeras i vakuum eller sänkas ned i lösningsmedel utan att ta skada. Efter resan tog forskarna ett prov på 18 djur. Redan efter en kvart vaknade den första individen upp. Totalt överlevde 80 procent av djuren den oskyddade turen i rymden, vilket motsvarar mängden överlevande djur i den kontrollgrupp som inte var med på resan. Experimentet har vidsträckta perspektiv, då det visar att det är möjligt för liv i form av små, robusta skapelser att spridas genom rymden, till exempel via meteoriter.

Man skulle kunna tro att genusmaffian är en släkting till detta björndjur, då den ju aldrig försvinner, men betänk att genussamfundet upprätthåller sin existens genom konstgjord andning i form av skattemedel – utan dessa hade den inte funnits kvar särskilt länge, och de knasiga idéerna hade bara omfamnats av ett fåtal, och stannat där – inte propagerats för genom ett regeringsbeslut om genuspropaganda från 1997.

Klaus Bernpaintner

Klaus Bernpaintner

Och nu till saken. NI INBJUDS HÄRMED ALLA TILL FREEDOMFEST 2013 (se programmet mm) nu på lördag den 11 maj kl 9.30-18.30. Arrangör är frihetsaktivisten, ingenjören och ekonomen Klaus Bernpaintner. Föranmäl er eller betala i entrén. Jag kommer att prata om genusforskning eftersom jag ju är expert på det (på att prata alltså ;-)). Andra högaktuella och intressanta ämnen som kommer att avhandlas denna dag är lärdomar från det romerska imperiet, bankväsendet, hemundervisning, den moderna konstens konstighet, dagens demokratur och så kommer Slöseriombudsmannen att prata (jag ska anmäla genusvansinnet på plats).Och på tal om ekonomi, som jag skrev i förra inlägget har ju nuvarande regering kopplat insättningsgarantin till euron, vilket innebär att om den blir värdelös, så kommer alla svenska sparare att förlora sina sparpengar. Är det pga den annalkande monetära kollapsen som svenska staten bränner alla pengar på genusidioti? Det skulle ju i så fall förklara en del… Samtidigt står Borg och Reinfeldt och pratar om hur ansvarsfulla de är när det gäller euro-frågan. Vilket hyckleri. Men det är ni kära läsare som kommer att betala för den kommande krisen.

Bäst ni kollar att ni inte fått volfram

Bäst ni kollar att ni inte fått volfram istället

Reinfeldt köper säkert guld för sina pengar, men även där kan man bli lurad – det har visat sig att folk och länder som plockat ut sin guldreserv fått tillbaka volfram istället (med ett tunt lager guld ovanpå) – dessa två ämnen har nämligen nästan samma densitet (19300 resp 19250 kg per kubikmeter). Såga alltså itu era guldtackor därhemma  – om ni nu har några 🙂 . Nu fick jag just veta att SD (Alfsson) kommer att lyfta frågan om att åter koppla insättningsgarantin till kronan i höst. Sedan kan valforskarna sitta och klia sig i huvudet i sin undran kring varför SD växer. Och enligt en färsk rapport idag från SOM-institutet vill bara nio procent (inslag på sr.se) av svenskarna införa euron som valuta och bara 42 procent skulle idag rösta ja till ett svenskt medlemskap i EU.

Såg ni partiledardebatten på Agenda igår (SVT PLAY)? Jag såg bara sista timmen. Notera här vad Reinfeldt svarar min 35:55-36:17 (dvs ca 7 min innan hela debatten är avslutad) Om klimatpolitik.

Fråga: Men är det viktigare att göra de här insatserna då utomlands än i Sverige och Europa?

Reinfeldt: Nja, det hänger ihop tycker jag därför att det som man ofta får betala fem kronor för i Sverige att åstadkomma i klimatreduktion det kan man göra med fem öre i fattiga delar av världen. Och det är för mig en gåta – att rödgröna partier inte vill använda resurserna på det sättet, därför att vi har inte oändligt med resurser, vi måste rädda klimatet på ett resurseffektivt  sätt.

Se ni den uppenbara humorn här? När SD säger att man kan hjälpa hundratals fler flyktingar på plats i närområdet för en viss summa som bara kan komma en enda flykting till del i Sverige – då börjar Reinfeldt rabbla floskler och tappar helt förmågan att tänka. Men när det gäller klimatet – ja då kan man plötsligt resonera om kostnadseffektivitet. Ha ha ha tillåt mig att gapskratta åt den logiska förmågan hos den som är statsminister i Sverige! 🙂 (se de 27 sekunderna i videon nederst i inlägget om SVT Play-länken ovan inte fungerar).

Vi måste bygga ett öppet tolerant humant ömsesidigt passiviserande men samtidigt totalitärt övervakningssamhälle för att kunna värna de grundläggande rättigheterna som för med sig rätten att rösta på vilket 7-klöverparti man vill utan att för den sakens skull göra avkall på den fria rörligheten över blockgränserna där alla ligger med alla där vi planerar hur vi ska rasera er ekonomi er skola era ambitioner och era hjärnceller tills ni faller till siste man eller kvinna. Oj jag glömde ju sätta ut kommatecken nåja språket förändras men det gör inte vi i vår vision om att detaljstyra och slutligen i ren glädjeyra rasera era liv.

Vi måste bygga ett öppet tolerant humant ömsesidigt passiviserande men samtidigt totalitärt övervakningssamhälle för att kunna värna de grundläggande rättigheterna som för med sig rätten att rösta på vilket 7-klöverparti man vill utan att för den sakens skull göra avkall på den fria rörligheten över blockgränserna där alla ligger med alla och där vi planerar hur vi ska rasera er ekonomi er skola era ambitioner och era hjärnceller tills ni faller till siste man eller kvinna. Oj jag glömde ju sätta ut kommatecken nåja språket förändras men det gör inte vi i vår vision om att detaljstyra och slutligen i ren glädjeyra rasera era liv.

I den kritiska introduktionen skriven av Erwin Leiser (som flydde från Nazityskland till Sverige 1938) till 1970 års utgåva av Mein Kampf kan man läsa: ”De intellektuella tog varken boken eller författaren på allvar. En man som regelbundet sågs äta flera bakelser i rad på konditori i München och som dels hopade adjektiv, dels verkade osäker både när det gällde ordföljd och kommatering, kunde inte vara farlig.” Det här ska verkligen inte ses som att jag liknar Reinfeldt vid Hitler, de är ju väldigt olika på alla sätt, utan vad jag vill ha sagt är följande: man kan aldrig veta vad som döljer sig under ytan på en bakelseätande man! 😉 Som kvinna däremot får man äta hur många bakelser man vill i rad utan att bli ifrågasatt, just nu äter jag tex en mazarin, och det betyder inte alls att jag har några hemliga planer på att störta genusväldet – mina planer är helt i öppen dager och jag vet  att vi har opinionen på vår sida, även polisen har fått nog nu av fördummande genuspropaganda.

I förra inlägget tog jag ju upp Sandelins och Arnstbergs senaste bok och den togs inte upp i PK-media men nu har Aftonbladet recenserat den och precis som väntat präglas recensionen av balans, insikt, objektivitet och den professionalism som utmärker Aftonbladet:

Under rubriken ”Samma gamla rasism fast i ny rapport” kan vi läsa:

Extremnationalisterna

”Extremnationalisterna” sitter runt köksbordet, på arbetsplatserna, i akademin och i riksdagen – när de går till jobbet (uniformerade givetvis) ekar stöveltrampen. Va, har ni missat det!?

Den svenska extremnationalismen har på senare år fått in ett parti i riksdagen. Samtidigt har det formerats en krets av intellektuella – journalister, forskare och andra – som verkar inom samma idésfär och får allt större plats i offentligheten. De framträder inte som partirepresentanter, utan som oberoende debattörer. Ett par av de mer namnkunniga är journalisten Gunnar Sandelin och etnologiprofessorn Karl-Olov Arnstberg. De har nu tillsammans satt ihop en bok – Invandring och mörkläggning – som helt och hållet befinner sig inom Sverigedemokraternas ideologiska månlandskap. Författarna tragglar det gamla vanliga köret om att invandringen kostar så och så mycket pengar… det handlar om undantryckta sanningar som ”man inte får prata om”. All kritik mot deras och andra extremnationalisters påståenden och utgångspunkter kan därför förklaras med en massiv konspiration där myndigheter, journalister och forskare hjälps åt… I övrigt spelar Arnstberg ur forskarkortet mest genom diverse svingar mot ”forskarnas svek”, där han pekar ut en handfull namnkunniga personer som ”pseudoforskare”” osv osv.

Ser ni Aftonbladet skulturredaktion där borta?

Ser ni Aftonbladets kulturredaktion där borta någonstans

Månlandskap? Vad innebär det? Det enda månlandskapet jag skådat med mitt teleskop är den torftiga, karga, syrefattiga Aftonbladsredaktionens landskap där ytgravitationen liksom på månen är 1/6 av Jordens, varför bokrecensenterna där svävar runt och till synes flyger på fyllan medan de skriver sina artiklar. Ha ha ”extremnationalism”? 🙂 Vilken pajas. Och ursäkta herr Aftonbladet-recensent, men denna ”krets av intellektuella” som inte är direkt överlycklig över landets förfall (vi är även oroliga över er mentala hälsa på redaktionen där borta, jag fick förresten just veta att det håller på att skrivas en bok om er – hoppas det är en självhjälpsbok…) har funnits länge, bara det att en del av dem ju råkar gå i pension just nu och därför kan träda fram, men det kommer fler. Massor – det är ju därför som regeringen vill höja pensionsåldern nu! 😉 Aftonbladets kulturredaktion kommer att drunkna bland alla dessa ”nya” intellektuella som kommer att ta över offentligheten, media och slutligen hela statsapparaten. Kanske även Aftonbladets kulturredaktion, om den inte konkursar innan det.

provrörJag tycker det är onödigt att bry sig om vad Aftonbladets kulturredaktion sysslar med egentligen, när man tror att SMR skrivit boken (bilden) då är man ju ganska inkompetent som ”recensent”. Är författarna till boken verkligen ”extremnationalister” för att de skrivit om rådande förhållanden? OK, i så fall är ju alla forskare vid universiteten också extremnationalister, särskilt de i naturvetenskap då som beskriver verkligheten. Genusmaffian klarar sig då den befinner sig i en bubbla av antimateria som aktar sig noga för att inte kollidera med verkligheten. Jag trodde även att Aftonbladets kulturredaktion och bokrecensenter bodde där – men de bodde visst på Månen istället. På baksidan hoppas jag, så jag slipper se dem, ni vet ju att Månen har bunden rotation och alltid visar samma sida mot Jorden. Nåja, man har väl känt sig nödgad att skriva om boken just för att man anat att folk köpt och läst den, och sedan velat läxa upp dessa personer som då ska känna sig associerade till SMR genom bilden på Aftonbladet. Jag hoppas inte Aftonbladet stulit bilden från någon ”extremnationalistisk” hemsida? De kanske själva gick med i den där demonstrationen för känna av den totalitära anda de har en sådan förkärlek för men som de inte kan skapa själva eftersom de inte kan organisera sig eftersom man då måste bygga en hierarki?

I vilket fall är det djupt ohederligt att tillskriva folk diverse åsikter och värderingar bara för att de kommit dragandes med några icke-önskvärda siffror. Nåja, jag har inte köpt boken iaf – jag fick den nämligen av Sandelin själv. Plus autograf. Tror faktiskt att Aftonbladets kulturredaktion är sura att de inte får ingå i den krets av intellektuella de vet kommer att ta över hela det offentliga rummet på sikt. Vi måste tänka på att detta är deras sista år att synas och höras så då får en kass recension också duga. Den kommer ju ingå i hans meritlista när han flyttar till Nordkorea. 🙂 Farväl för alltid kära PK-politiker och medlöpare – vi kommer inte att sakna er. Men här får ni ett minne att ta med er påväg till Arbetsförmedlingen (det är inte jag som gjort videon, men den är helt SUVERÄN, för att inte säga genial):

Har ni sett det här? ”S kräver extra debatt i riksdagen om skolan”

Låt oss titta på den person som numera har stort inflytande i skolfrågan:  Anna Ekström, då tiden begav sig ordförande för Delegationen för Jämställdhet i skolan och nu *tada* generaldirektör för Skolverket. Här har vi en person som anser att de sjunkande resultaten i svensk skola beror på ”konstruktionen av maskulin identitet” (!). Citat från SOU 2009:64 (ansvarig: Anna Ekström som även uppgett till mig att hon ”står bakom varje ord i rapporten”):

”I avsnittet ovan har jag försökt föra samman några olika förklaringar till pojkars underprestationer som alla [obs: alla!] utgår ifrån att det är maskulinitet/manlig identitet i sig som är boven i dramat. En gemensam utgångspunkt är att social genusordning har avgörande betydelse för pojkars underprestationer i skolan.”

Dags att ta tag i skolan nu

Det är hög tid att ta tag i skolfrågan nu

Med denna analys över sjunkande resultat blir man alltså befordrad till generaldirektör. Är det konstigt att det går utför? När pojkar ”tar plats” genom att ”prata utan att räcka upp handen” ses detta som ett genusproblem där den hegemoniska maskulinitetens ska dekonstrueras, och inte ett disciplinärt problem. Ordna ni gärna riksdags-konferenser, men ni kan snart inte fixa detta med politiska beslut längre – som jag tog upp i förrförra inlägget så har flera akademiker larmat om problemen på lärarutbildningen (i detta fall i humaniora, för matematikerna finns det fortfarande hopp givetvis) – och de beror på problemen i grundskolan, där alltfler lärare undervisar i ämnen de inte är behöriga i – så vi har ett moment 22 här.  Läs även: Rädda högskolan från devalvering.

Relaterat: Fler spetsutbildningar behövs på gymnasiet, Små justeringar löser inte skolans problem , Björklund har rätt (i skolfrågan åtminstone). God utbildning och dålig – internationella exempel (ny bok av Inger Enkvist).

Och på tal om kärnbränsle – läs om  Genusaspekter på slutförvaringen av använt kärnbränslse i genusbilagan till Svensk Kärnbränslehantering AB:s årsrapport 2008.

Får jag bara påpeka en sak som alla med normalt IQ redan noterat iofs men det tål att betonas: jag har inte citerat författaren till Mein Kampf, utan det kritiska förordet skrivet av Leiser 1970. Däremot står jag för att ha citerat Aftonbladet, och jag förstår att ni är upprörda över detta, men jag hade liksom inget val. Det här blev ju ett kort inlägg – det går framåt. 🙂 Stöd gärna bloggen – varje krona tas tacksamt emot och går till att utöka verksamheten (Donera-knapp uppe till höger på bloggen). Och glöm inte Freedomfest nu!

Uppdatering: Reinfeldts blunder är nu förevigad här på 27 sekunder:

Thoraf Alfssons kommentar.

125 Responses to Freedomfest 2013 och tillåt mig att säga några sanningens ord – som alltid :-)

 1. dolf skriver:

  Kort inlägg. Visst. Det bräcker ju inte Steven Kings alster. Så då är det väl att betrakta som kort.
  Hade funderingar på att krångla mig upp till helgen på något vis, skulle vara kul att gå på FreedomFest, men …
  Det där med ”bunden rotation” hajar jag inte riktigt. Enligt mitt sätt att se på det så roterar månen inte alls. I vilken referensram roteras det? När jag gick igenom solsystemet med mina elver sa jag till dem att fanstyget inte roterade, utan vände samma sida mot jorden hela tiden. (Dessutom förvirrade jag stackarna med att ta upp Isaac Asimovs alldeles excellenta tes, som jag till fullo stöder, att månen inte är en satellit till jorden, utan att månen och jorden utgör en dubbelplanet. Så det blev väldigt lurigt det här med hur många planeter vi har i systemet, det är allt från 8 till 12 beroende på hur man räknar.) Men det är klart, jag är ju inte en behörig lärare så … fan, jag är alltså en del av problemet.
  Jo, jag hoppas verkligen att feminismen är lättare att ta död på än vad Björnjuren är. De är verkligen coola, ser ut lite som små stridsvagnar med fötter. Vi kanske skulle kunna avla fram några i markostorlek som vi kan skicka ut i strid mot genusmaffian (och så kan de får röja i regering och riksdag också.)
  Det här med att maskulinitet och/eller manlighet skulle vara problemet skulle vi ju kunna lösa enkelt genom att alla vi svenska män (heterosexuella märk väl, de som är homo är undantagna och skyddade av hetslagstiftning från mitt förslag) går samman och begår kollektivt självmord.
  Undrar hur feministerna skulle reagera på det …
  eller kanske inte … jag misstänker att champagnekorkarna skulle smälla och det skulle festas i dagarna sju. Att tillverka nya feminister är ju ändå inte ett problem när man kan åka till Danmark och bli statimpregnerad. Fast det kanske blir problem med skattefinansiering. Undrar om feministerna har tänkte igenom det där maskulinitetsproblemet ordentligt?

 2. IngaLill Alin skriver:

  Det där med solen kan du glömma. Alldeles för varmt som det är nu..eller du kanske inte menade att vi skulle ta ner den till dig? En annan sak som jag känner mig lite blåst på är att inte en enda genusfjolla försvunnit trots din konstruktion placerad utanför deras dörr som de skulle sugas in i och försvinna för alltid! Jag börjar misstro fysikens möjligheter och lagar.

 3. bashflak skriver:

  Eeh? Vänta nu, om man flippar jorden så att axeln rätas upp, så kommer årstiderna att försvinna, vilket innebär att människor lägre bort från ekvatorn skulle behöva ännu vitare skinn för att inte dö av D-vitaminbrist. Det skulle även minska växtligheten och därmed födotillgången. I vår tid kan vi transportera mat och medicin norrut så att de kan överleva ändå, men förr i tiden kunde hudfärgen göra skillnaden på liv och död i det svaga solljuset. Det skulle inte jämna ut hudfärgerna, snarare tvärtom.

 4. Anna skriver:

  @Tanja: Är det så att du inte vågar ta debatten? Hur ska jag annars tolka ditt beteende?

 5. Sara skriver:

  Gillar. Du är helt enkelt lysande Tanja B.

 6. elwee skriver:

  23.5° är en alldeles utmärkt lutning för det har jag som framgaffellutning på min mc.
  Dock minskar lutningen på jordaxeln med ca 0,4 bågsekunder årligen och en hel tippcykel av jordaxeln har jag för mig är drygt 40 000 år. Det är inte mycket som är konstant i universum …

  Sedan Tanja, eftersom jag förstått att du har massor av dödtid, har jag ett litet mattegrubbleri …
  Om du tar perioden på det inverterade värdet av 7 och multiplicerar det med i tur och ordning 2; 3; 4 ….. osv så händer konstiga saker med de olika svaren … varför då?

  PS Videon var vass 🙂

 7. Claes-Peter skriver:

  Känner mig lite som ett uttorkat björndjur dessa dagar – men det är väl i alla bättre än amöba eller toffeldjur. (Namnet till trots är väl knappast några toffeldjur gifta?) Men de här mikroskopiska djuren passar väl bra som signaturdjur för F! – dels den minimala storleken, dels den genusriktigt asexuella fortplantningen. Fast björndjuren kan ju bli könsförrädare och para sig heterosexuellt, förutom att de också kan få avkomma homosexuellt. Föredömen för oss alla!

  Men rymdexperimentet – om de utsattes för kosmisk strålning inne i kapseln, så fick de väl samma exponering som rymdfararna av ordningen primater? Eller hängdes björndjuren ut på något sätt?
  Björndjuren kan tydligen också kallas trögkrypare – om man ska upprätta ett pris för långsammaste handläggning inom riksdag eller departement, så skulle väl priset kunna kallas ”Årets Trögkrypare”?

  Jag håller mig lätt skeptisk till Hitlers bakelsefrossande – dels är det lite underligt att räkna upp det i samband med hans andra förbrytelser – som orsak till 60 miljoners död, fastän med hjälp av japanerna? Brittiska underrättelsetjänsten hade(?) ju en avdelning för desinformation och propaganda, och det är nog nästan omöjligt att idag reda ut vad som var sant och vad som var bluff. Som tuggandet på mattor, eller ett homosexuellt förflutet. Fast det kan visst vara sant – mannen var ju vegetarian, och på något sätt måste han ju få i sig sina dagliga kalorier.

  Har för mig, att Mein Kampf (översatt) är en stadig bestseller i den muslimska världen. Förordet till den utgåvan ska ha skrivits av Gamal Nassers bror. I Teheran säljs smycken i form av stora hakkors – ett par svenska flickor som hälsade på tjocka släkten där, hade lagt ut den bilden på någon form av blogg. (Filen försvann med dator och usb genom initiativ av representanter för de svaga och utsatta grupperna.)

  När vi går ned i källaren och gräver fram våra gömda guldtackor, så föreslår jag att vi ska borra i dem istf såga. Sjunker inte borren, som den ska i mjukt guld, utan stannar och brister, så är det volfram. Underligt nog använder hela(?) världen utom Sverige det svenska ordet tungsten, medan vi har försvenskat tyska bergsmäns benämning – Wolfram, varg-fradga. (Låter lite extremnationalistiskt?)

  Om man är rädd för att minska guldtackans värde, så kan väl en test av de magnetiska egenskaperna funka? Fast volfram är ju paramagnetiskt, så det måsste väl vara stört omöjligt att göra magnetiska armband av metallen? Som:”All of our magnetic tungsten bracelets range from 7.5 to 8 inches in length. Each magnetic bracelet has a secure stainless steel latching clasp. The amount of magnets will vary depending on each individual link. Our Magnetic Tungsten bracelets provides magnetic therapy to your wrist and lower arm area. This tungsten magnetic bracelet may reduce pain and inflammation in your hands and wrists such as arthritis, joint pain and carpal tunnel. This magnetic tungsten bracelet can be worn 24/7 to maximize the amount of magnetic therapy you are receiving”

  För övrigt, så inser man ju lätt att SD:s metod att minska arbetslösheten är den enda som fungerar i verkligheten – att anställa till vård och omsorg. Dels finns det ett stort behov, medan egenföretag av dagsländekaraktär inte fyller någon funktion utom att skuldsätta entreprenören för resten av livet. Förutom att putsa statistiken. Dels kommer pengarna till lönerna till stor del ur samma plånbok som betalar olika former av bidrag, så nettokostnaden blir inte något problem.

  Att ta ned solen? Påminner om gamla sagor, där prinsessan vill gallra i friarskaran genom att ge dem svåra uppdrag…

  I’ll shoot the moon
  Right out of the sky
  For you baby
  I’ll shoot the moon
  For you
  //Tom Waits

 8. Sara skriver:

  Och åh vad jag vill hänga med på freedomfest! Synd att jag inte kan på lördag. : (

 9. Tanja Bergkvist skriver:

  Sara, föredragen kommer liksom tidigare år att spelas in och kan ses på nätet! 🙂 Mitt från 2011 ligger här under ”Övrigt” https://tanjabergkvist.wordpress.com/ovrigt/ (se VIDEO nästan längst ner).

  Får kolla övriga kommentarer imorgon – även jag måste ju får sova någon gång. 🙂

 10. Tanja Bergkvist skriver:

  Anna, har varit upptagen skriva och lägga upp detta inlägg, inte kollat förra inlägget, ska släppa nu men hinner kolla först imorgon.

 11. Anna skriver:

  Jättebra, Tanja.

 12. Dennis skriver:

  Är du singel Tanja?

 13. Marie-Louise skriver:

  Tack Tanja för ett underhållande och innehållsrikt inlägg! Speciellt om Fredrik Reinfeldts logiska tankeförmåga.
  Nu säger jag upp min prenumeration på dagstidning och donerar i stället pengarna till dig. Det ger mig betydligt mer valuta för pengarna. Rädda Barnen har jag redan slutat skänka pengar till efter deras inställning i omskärelsefrågan.
  Hoppas du snart får hjälp med din arm och kan intensifiera arbetet mot alla dumheter i samhället.

 14. Rick skriver:

  Tanja, din text är så full av fenomenala associationer och intelligenta infall att jag faktiskt börjar betvivla din existens. Folk är helt enkelt inte så där smarta (tro mig, jag vet av egen erfarenhet :)) Kanske ligger det i stället någon robot med ett långt utvecklat humorprogram bakom denna blogg. Jag misstänker att du skulle gå bet på några enkla captcha-tecken.

 15. Galne Gunnar skriver:

  @ Lennart W:

  ”Mitt eget IQ är 138 enligt ett sånt där gratistest. Fast då skryter jag nog i så fall hellre om att jag är fil dr i teoretisk fysik.”

  Hörru, det är för sent att dra aprilskämt nu. Vi är inne i maj månad…

 16. elwee skriver:

  @ Claes-Peter
  Visste inte att man gjorde armband av volfram, men jag är väl inte tillräckligt mycket hen för att intressera mig för smycken.
  Om jag förstått det rätt så påstås det att man blir frisk av detta paramagnetiska armband.
  Innebär det att man blir sjuk av ett diamagnetiskt dito?

  Dessutom behöver man ju trigga ett paramagnetiskt material med ett annat magnetfält för att det ska bli magnetiskt …
  Är det jordmagnetismen som gör det?
  Kan en orienterare med ambition att hitta kontroller isf ha ett volfram-armband? Eller än värre, ett diamagnetiskt?

  Jag hade en professor i maskinelement som bestämt hävdade att han, med en ståltråd, kunde mäta upp Currynätet ungefär som när man hittar vatten med en slagruta. Men så finns det ju förstås Hartmann-fältet också som är 45° vridet relativt Curry-fältet.
  Där dessa fält möts ska man inte ha sin säng för då får man cancer … ja om man inte har ett volframarmband förstås …
  http://oforklaradefenomen.ifokus.se/articles/4f5dd0e788f4726dfe00364e-om-slagruta-och-jordstralning

  @Tanja
  Efter röd jätte blir den en vit dvärg. Där har vi problem!
  Att vit inte är bra det har vi hört till leda. Förmodligen kan solen klara sig eftersom den inte är en man utan kanske rent av en hen.
  Däremot finns inte ordet dvärg längre i de politiskt korrekta leden utan nu heter det småfolk.

  Man kan tycka att småfolk förminskar aktuella personer mer än dvärg som jag upplever som ett neutralt ord, fast vad vet jag; jag är ju bara tekniker, arme sate …

 17. QED skriver:

  Brandmän får heta handläggare – så blir det jämställdhet i statistiken.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5526693

 18. Marie-Louise skriver:

  Varför måste alltid mina kommentarer invänta granskning?

 19. Peter skriver:

  Tanja for president – eller statsminister borde jag kanske skriva.

  Skämt å sido, men det är alltid en fröjd att läsa din blogg.

  Sverige – eller åtminstone många politiker, journalister och myndighetspersoner – lider av en svår sjukdom.

 20. martin skriver:

  @QED

  Såg samma sak i Aftonbladet…

  Aftonbladet skriver:
  ”Titeländringen skulle kunna förbättra den skeva könsfördelningen och få fler att jobba med olycksförebyggande arbete, tror räddningschefen Anders Axelsson.
  – Det är ju en del av det, att avmaskulinisera titelfrågan och öppna upp för en annan tolkning av vad yrket innebär, säger han till P4 Jönköping.”

  Allt detta för att locka fler kvinnliga brandmän. Varför inte fortsätta på den inslagna vägen och kalla säkerhetsdörrarna som kvinnliga ”handläggare” inte tar sig igenom för verkställighetshinder?…och de döda bakom dörren för avslutade kundrelationer?

  Ärligt talat blir jag bara uppgiven när jag hör att allt ska avkodas, normkritiseras och ifrågasättas. Konsekvensen här kan bli, om Andreas Axelssons förslag går igenom, kan bli att fysiskt olämpliga personer utbildas till arbetsuppgifter de inte klarar av. Människor som annars skulle kunnat räddas riskerar svåra rök-/brännskador eller livet. Inte som ett tänkbart scenario med figuranter, utan i verkligheten med riktiga människor.

 21. elwee skriver:

  @Tanja
  Vem säger att det börjar läcka efter 100 000 år?
  Och varifrån läcker det? Från kopparkanisterna eller från berget?

  Om det är från kanisterna så har aktiviteten att ta sig ut genom bentonitleran också, några hundra meter ner , innan den når marknivån.

  Bentonitlera har intressanta egenskaper. När man vibrerar den med lämplig frekvens så sjunker viskositeten till några enstaka % av ursprunget.
  Det var ju diskussioner om huruvida det vatten som går i bergets mikrosprickor kunde skölja bort bentonitleran och korrodera kopparkanistern så att radioaktivitet kunde komma ut i förtid.

  I mitten av 90-talet konstruerade jag en utrustning som i princip gjorde följande:
  1) I borrhålet sänkte man ner utrustningen som bestod av tre delar. Den översta och understa hade gummimanschetter som tätade mot borrhålet mha mycket högt tryck. Mittsektionen hade speciella injiceringsmunstycken för leran.
  2) Leran som trycktes ut i mittsektionen gjorde detta med ett bastryck på 20 bar och med ett superponerat, sinusformat tryck på 50 bar och 80 Hz. Det fick den nu lättflytande leran att spritsas ut flera dm i alla mikrosprickor.
  3) Vibrationen bröts och leran återtar efter ca ½ h sin ursprungliga, naturliga viskositet.
  4) Bentonitleran kan ta upp vatten som motsvarar ca 8 ggr dess egen vikt. Det innebär att när/om vatten når leran i en mikrospricka så sväller leran och bildar en, för vattnet, ogenomtränglig plugg.
  5) Senare uppsågningar av berget visade att leran gör sitt jobb och släpper bara in vatten någon enstaka cm.

  Proven gjordes 340 m under jord i en numera nedlagd forskningsgruva i Bergslagen. Intressant och kul projekt.

  Enligt SKB kommer om 100 000 år radioaktiviteten ha nått de naturliga nivåer som vi har i naturen, även att de förstås varierar.

  Dock har uran en 14-stegs sönderfallskedja som slutar med bly. Så om man tvingar sönderfallsprocessen att fortsätta så har man till slut rent och ickestrålande bly.
  Eftersom inte alla länders skolor befinner sig i samma fria fall som den svenska så när jag en högst levande förhoppning att man inom några hundra eller tusen år har en snabbfix på strålningsproblemet.
  Miljömässigt finns det betydligt mer närliggande problem som också skulle kunna lösas på ett pragmatiskt sätt om inte extremvänstern hade kidnappat frågan.

  F ö anser jag att alla kommande kärnreaktorer bör laddas med torium istället för uran.
  Att man valde uran på 40-talet istället för torium beror sannolikt på det dåvarande intresset att kunna göra bomben.
  Det går inte med torium som har i princip alla positiva egenskaper på sin sida, jämfört med uran.

  Kina lägger årligen 100 milj $ på forskningen av en toriumreaktor och räknar med att ha en fungerande sådan i drift 2020.
  Det låter som en stor summa pengar och så är det, men det är ändå bara drygt hälften av vad nettokostnaden för invandringen i det lilla landet Sverige betingar.

  Mest torium har Indien och … jodå, Norge.
  Kanske dags att återupprätta unionen …

 22. elwee skriver:

  Mina också Marie-Louise.
  Vi är helt enkelt inte betrodda 🙂

 23. […] Tanja Bergqvist är en de skarpasta hjärnorna i bloggosfären. Hon har nyligen skrivit ett inlägg som är mycket läsvärt. Vi återger en del av det. Du hittar det i sin helhet här. […]

 24. Galne Gunnar skriver:

  Nystartat ämne på Newsmill: Hemmaförälder

  Första (och hittills enda) artikeln är mycket långrandig, men tjejen har ändå några bra poänger: Jag är bäst för mina barn

 25. martin skriver:

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/hallandsnytt/article1201638.svt

  ”Bland annat har en förskoleklass fått ställa ut en multisexuell staty”
  Normalt för genusvetaren, sinnessjukt för alla andra.

 26. Tanja Bergkvist skriver:

  Marie-Louise, denna ”Varför måste alltid mina kommentarer invänta granskning?” slank ju igenom. Tyvärr är det så att vissa kommentare hamnar i kön, nästan hälften, vet fortfarande e varför, och just idag har jag inte kunnat sätta mig vid datorn förrän nu 😦 men nu släpper jag allt! 🙂

 27. Tanja Bergkvist skriver:

  Thoralf Alfsson kommenterar Reinfeldts kullerbytta och de 27 sekunderna är nu förevigade:

 28. Sigurd skriver:

  Är det bara jag som är orolig för att björndjuren kanske kan känna smärta? Och i den andan – undrar om det är samma individer som utsatts för kosmisk strålning, kylts till absoluta nollpunkten och så vidare? Det är ju utstuderad förföljelse och djurplågeri! Jag tänker agera kraftfullt och alla björndjur jag ser ska jag släppa ut i friheten – jag har fått en mission i livet.
  Apropå Aftonsångens recension; att några som inte är ”partirepresentanter” ändå uttrycker sig inom en ”idésfär” som kan knytas till ett parti är väl inte så oerhört uppseendeväckande, det är ju en stor del av journalistkåren som har tydliga anknytningar till VP och MP.
  Självklart kommer nu mina volfram-tackor att putsas och säljas till lättlurade pensionärer, tackorna kommer ju ändå att vara värda mer än kronan inom kort så jag gör egentligen en god gärning, och vinsten investeras i den outsinliga källa av visdom som denna blogg är.
  Men lite kritik måste ändå framföras, även om föredraget läggs ut på bloggen blir det inte samma sak som ett live-framträdande, när får vi se dig på en omfattande Genusteorislasher-turné?
  För att avsluta med lite fakta så tar jag fram den enda kunskap jag har om Östra real nämligen att Hubbe (Hubertus Norlin) gick där för många år sedan, vilket ju i och för sig är ett kvalitetsbevis så gott som något.

 29. Tanja Bergkvist skriver:

  Ska kolla kommentarerna här imorgon, mina planer blev lite rubbade idag – jag hade tänkt sitta här och vara social med er men det gick inte, förlåt att ni fastnat i kön, och fastnar ni inatt så släpper jag imorgon. 🙂

 30. Claes-Peter skriver:

  Fastnat i kön – är inte kön en social konstruktion? 🙂

  När Aftonbladet beskyller SD för att ha ”ett nazistiskt förflutet”, så kastar man väl rejält med sten i glashus? Som vi ju vet, så var just Aftonbladet nazisternas språkrör i Sverige fram till långt efter slutet av WW2!
  ————–
  Not: Citat:Wiki ”År 1929–1956 ägdes Aftonbladet av Torsten Kreuger, bror till Ivar Kreuger med P G Peterson som chefredaktör mellan åren 1933–1956. Politiskt hade tidningen stött Tyskland under Adolf Hitlers regim och framfört åsikten att det var en mer fredlig lösning att låta Hitler ta över Europa.

  LO, som 1942 hade startat Aftontidningen som en motvikt till Aftonbladet, tog över ägandet av Aftonbladet den 8 oktober 1956.

 31. Claes-Peter skriver:

  Trodde dvärgarna numera hette ”småväxta”? Men likaväl som man under diskussion kan beteckna någon som ”idiot”, också en icke-PK-term, så hoppas jag att det fortfarande är tillåtet att sortera in vissa av ens motståndare i facket ”andliga dvärgar”?

  Snövit & de sju funktionshindrade?

  Björndjurets fysionomi påminner något om Göran Johansson (S), tidigare ordförande i Göteborgs kommunstyre, men fortfarande ”stark man” bakom kulisserna.

  Inte nog med att man ”får sina rättigheter inskränkta” av Bilderbergruppem, False Flag Operations etc., etc., så jobbar underjordiska krafter för att ta kål på en. Currylinjer, currykryss och hartmannlinjer. Plus leylinjer och ”menhir-linjer”. Eftersom hemska saker händer om man sover på fel ställe, så måste jag ständigt ge akt på mina katter, som precis som vissa kvinnor (förlåt!) ”känner på sig” saker. Så min nattsömn blir fragmenterad när jag ska försöka följa katternas byte av sovplatser för att lägga mig på samma ställe.

  Är det PK att definiera himlakroppar efter deras färg? Och är det inte betänkligt att ”svart” används för att beteckna fara, ondska och andra dåliga saker? ”Svarta hål” låter betänkligt likt icke-PK uttryck som ”mörkaste Afrika”?

  ”Inväntar granskning” är ju en automatisk, och därmed opartisk funktion av ”bloggmaskinen”. Antar att det är ett måste att ha den inkopplad i bloggar med åsikter – annars fylls kommentarerna bl.a. med spekulationer och påståenden om bloggarens sexuella vandel mm. Gäller kvinnor – vi män påstås bara ha mycket små och mycket mjuka manliga organ. (Skulle på sätt och vara behändigt, om det var sant, om man kunde mäta en persons rätt-tänklighet med en linjal.)

  Hur går det med Frankrikes ”fast breeder reaktor”? Det gör mig lite nervös att veta att den kyls med flytande natrium…

  Fusionsreaktorn blir ju hela tiden verklighet ”snart”. Kärnkraftsmotståndarna brukar godkänna dessa som energikälla, osäkert om det beror på deras säkerhet(?), egenskap att inte lämna något radioaktivt avfall(??) eller helt enkelt, deras obefintlighet.

  Ärligheten om uppgiven IQ är väl lika tillförlitlig som damernas vikt, (på dejtingsajter), och männens cm-mått (på mycket frigjorda dejtingsajter)?

  Det sägs från sakkunskapen, att det inte finns några ”vatten-ådror”, utan mer som en sammanhängade sjö av vattenbärande jordlager, på varierande djup. Slagrutor ska vara av vissa trädsorter i vissa länder, medan det går bra med metalltråd i andra. Och i vissa länder pekar slagrutan uppåt när den indikerar, och nedåt i andra. En aning unikt för naturfenomen?

 32. jonas skriver:

  Kanon bra skrivet Tanja. Ses den 11

 33. Stefan Rudmark skriver:

  Hur får man död på ett björndjur då?
  (de påminner ju om genusfantasien….)

 34. robjoh skriver:

  När det gäller kärnkraft vill jag bara påpeka att tanken på att gräva ner använt kärnbränsle i 100 000 år måste vara det mest idiotiska jag har hört. Använt kärnbränsle kan utan problem användas igen om vi fick investera i nya reaktorer. Bara genom att upparbeta det en gång till skulle vi kunna tillverka MOX och använda det i dagens reaktorer.

  På längre tidshorisont borde vi starta upp det som kärnkraftsmotståndarna la ner på 90-talet i USA. EBRII
  http://en.wikipedia.org/wiki/Experimental_Breeder_Reactor_II

  Ryssland har haft stora framgångar med BN600 som går på avfall från gamla reaktorer. De bygger nu en BN800 till sig själv och två till Kina. Dessa kommer kunna använda avfallet från dagens reaktorer.

  Kärnkraft är en extremt ung energiform och vi har precis börjat förstå vad vi kan uppnå med denna energiform.

 35. Osynlige Mannen skriver:

  Jag kan tyvärr inte komma på Freedomfest på lördag. Då är jag på skjutbanan och tränar. Jag skall bara bestämma mig för vad jag skall träna med. Kaliber .22 eller 9mm eller .38S eller .357M? Men det är ju också en sorts Freedomfest.

 36. Claes-Peter skriver:

  För många år sedan hörde jag ett SR-program evt kallat Radio Ellen – eller efterföljaren. ”Värden” var tydligen redan då en proto-genusvetare, för en kvinna som rapporterade från USA påstod att CIA hade satt upp stora apparater som förstörde väderleken. Värden ställde inga frågor, som tex varför CIA skulle se som sitt uppdrag att försämra väderleken i USA.

  http://www.expressen.se/noje/de-koptes-av-halsofirmorna/

  De köptes av hälsofirmorna

  Keramiska trosor, vulkansand och elterapi.
  Spektakulära metoder som får draghjälp – av sponsrade kändisar. Men alla vill inte synas i annonser. – Jag vill inte bli ”Mr Sälolja”, säger Adam Alsing.

  Varje år säljs naturläkemedel och hälsokost för minst 3 miljarder kronor. Eftersom det är förbjudet att marknadsföra hälsokostpreparat med argumentet att de botar sjukdomar, måste företagen hitta andra kanaler: Folkkära kändisar./…/ Armbandet blev aldrig någon succé Prinsessan Birgitta försökte lansera magnetiska armband för ett antal år sedan. Magneterna sägs påverka kroppens elektriska fält och får cellerna att arbeta effektivare. Blodcirkulationen sägs öka och smärta och värk försvinner, samt att gifter drivs ut ur kroppen. En riktig mirakelmetod som aldrig blev någon succé.

  ————-
  Kommentar: Eftersom arbanden sades vara av plast, så innebar det väl ett slumrande nobelpris för bedriften att magnetisera plast?

 37. senex skriver:

  Var rädd om Dig, Tanja! Du behövs.

 38. elwee skriver:

  @ Osynlige Mannen
  Wow! Har du en 3D-skrivare?

 39. Tony skriver:

  TANJA, DU BORDE VARA EN FRAMTRÄDANDE LEDARE
  I SVERIGEDEMOKRATERNA, KORT SAGT EN FINNE I
  ETT ONÄMNBART STÄLLE PÅ GENUSMAFFIAN!

 40. Hjalmar skriver:

  Dr. Tanja är tillbaka, och vass som Ockhams rakkniv… 🙂

 41. Tanja Bergkvist skriver:

  Tony, men jag är ju matematiker – inte politiker. Men vi får väl se, just nu är jag ju arbetslös då så det kan ju vara trevligt med ett karriärbyte iofs 😉 Vi får väl se, kanske är det min plikt att göra en insats för landet

  senex, Tack! Ja jag ska vara det. Jag borde lägga mig tidigt idag, tycker jag förtjänar det, så kanske inte kommer vara jätteaktiv på kommentarsfältet ikväll fast jag hade tänkt det…

 42. Tanja Bergkvist skriver:

  Nu har Reinfeldt varit i farten igen. Varnar för ”ökat hat”. Från Text-TV (SVT) s 113 http://www.svt.se/svttext/web/pages/113.html Nu har de redan ändrat på sid 113 med annan nyhet så ni får se skärmdumpen här istället: https://tanjabergkvist.wordpress.com/?attachment_id=8892

  Se det komiska här i slutet:

  ”-Vid sidan av dem som vet mer än någonsin går de som vet mindre än kanske någonsin. Den typen av kunskapsklyftor skapar ett nytt samhälle där vi inte ser och tycker samma saker, sade Reinfeldt och efterlyste en ökad tolerans för olikhet.”

  Vi ser och tycker inte samma saker – därför efterlyses en ökad tolerans för olikhet. Ibland hänger flosklerna inte riktigt ihop. Han MÅSTE gå en kurs i logiskt tänkande. 🙂

  Hur kommer det sig att vi ser och upplever olika saker? Kan det vara så att Reinfeldt bor avskärmad från det samhälle han skapat åt resten av befolkningen? När han pratade om de som ”vet mindre än någonsin” hoppas jag verkligen att han pratade om sig själv. Annars måste jag ta en alvedon snart…

 43. Tanja Bergkvist skriver:

  Hm, ser inte ut som om jag kommer vara på kommentarsfältet här förrän imorgon. Snurrar runt på nätet och försöker väcka folk 🙂 http://cornucopia.cornubot.se/2013/05/annie-loofs-foraldragard-fick-inte.html?showComment=1368024848457#c280348445580691210

  Trots att jag var Top Post idag så kan det aldrig bli nog med info-spridning. Nåja, hoppas ni förlåter mig, var ett tag sedan jag var så aktiv på nätet – vad man fastnar… Ni sitter säkert också fast på ngn blogg eller sida. Var är ni förresten allihop? Nåja, ni är lediga ikväll då – så ses vi imorgon, då ska ni vara på min blogg. 😉 och jag också. Tiden bara flög iväg och nu måste jag laga mat. Här råder ingen jämställdhet – jag måste göra allt själv, måste hitta en man som kan slava här men har ju aldrig tid….

 44. elwee skriver:

  Nja, jag har varit och hämtat en 3D-skrivare som jag ska börja sätta ihop nu 🙂

 45. Tony skriver:

  Men Tanja, är det något som behövs i ett politiskt parti,så är det väl en matematiker! Se på både Sossar och Alliansen, dom har inte
  haft en siffra rätt på många år!

 46. elwee skriver:

  Fniss … för den som vill fördjupa sig lite i diskussionen från förra tråden http://www.scribd.com/doc/140239668/IQ-and-Immigration-Policy-Jason-Richwine

 47. Snygge skriver:

  Varför denna tystnad från media? Vid politiska partiers lagliga möten dyker det upp motdemonstranter, ofta mörkklädda , med mössor och dukar för munnen, skrikande, skränande, hotfulla, vandaliserande med stenar och påkar. Och aldrig får jag höra i media vilka dessa motdemonstranter är, eller det ännu mer avdramatiserade ordet, antifacsister . Va konstigt!? Varför skyddas dom? Är det Scoutrörelsen, Degerberga syförening, gosskören i Finspång som är ute och ”drar en repa”. Undrar bara……………………

 48. Fredrik skriver:

  @elwee aftonbladet skrev en artikel om denna undersökningen nyligen redationen på dn var inte glada tydligen för den väldigt provocerande.

 49. elwee skriver:

  En länk som jag hoppas många hittar:
  http://gatesofvienna.net/2013/05/goodbye-sweden-that-was/

 50. ddd skriver:

  tanja du har inte funderar på att engagera dig i sd. Du och tino och vissa andra vettiga liberaler skulle kunna göra mycket gott.

  ett svenskt ukip vore guld värt.

 51. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, det var ju en radikal artikel (den av Hakelius i AB) 🙂 http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article16746507.ab (fast ser nu att tipset ligger i föra posten). Nu har jag lite panik här, måste förbereda föredraget ju, och är ute i sista stund verkligen… Vilket betyder att jag inte heller idag kommer att kunna läsa era länktips och besvara eventuella frågor, utan det får bli på söndag – ledsen att jag verkar osocial, blev bara lite mycket de sista dagarna, önskar jag bara kunde sitta i publiken och lata mig och konsumera men jag måste faktiskt förbereda det här nu, hoppas jag hittar lite galna bilder att illustrera galenskapen med 🙂 Alla föredrag kommer att gå att se på nätet i efterhand.

 52. QED skriver:

  Ja, det är lite skrämmande att se ”kedjefångarna” (som Hakelius uttrycker det) marscheras runt av dagisfröknarna i storstäderna. Tänkte att länken passade i ditt förra inlägg om Haro.

 53. Bosse skriver:

  Tanja i riksdagen för SD, självklart.
  Påläst och kompetent.

  Klockrent!

 54. Dennis skriver:

  </3

 55. […] egentligen gå. Bland talarna finns den alltid lika giftiga men överlägset bildade bloggkollegan Tanja Bergkvist som har ett horn i sidan på genus-stollarna. Vem har inte det? Men det finns också en annan gäst […]

 56. […] Det var val oundvikligt att jag förr eller senare skulle hitta Ströms GenusNytt, Billing och Tanja Bergkvist (som förresten skall ha hållit ett föredrag på FreedomFest i Stockholm idag, det kommer att […]

 57. Ola Andersson skriver:

  Stort tack för ditt föredrag på Freedomfest igår! Det var lysande som vanligt och mycket roligt också. Antecknade flitigt.

  Man blir verkligen bestört av hur illa högt uppsatta människor resonerar om viktiga saker, läskigt. 🙂

  Tusen tack för denna blogg, det du gör är jätteviktigt och uppskattat.

 58. QED skriver:

  Tanja, du är något på spåret.

  Fredde äter dammsugare

  http://gfx2.aftonbladet-cdn.se/image/12420368/485/normal/b464c5b374b2d/reinfeldt

  och Ballerina-kex ..

  och tårta ..

  och mera tårta ..

 59. Niklas Alhainen skriver:

  Björndjuret är en väldigt intressant krabant. Jag har postat en del bilder på den på min fejansida, med de olika ansiktsformerna den har under året.

  I övrigt är det väl bara att notera att Sverige rusar mot den totala antiintellektualismen och fördumningen med ohejdad fart. Jag antar att man får försöka se de små glädjeämnena i vardagen, som t.ex. att Elitsa och Stoyan representerar återigen Bulgarien i ESC och drar därmed upp nivån! Jag är fortfarande svag för Elitsa Todorova efter deras deltagande i ESC 2007.

 60. Niklas Alhainen skriver:

  Har i förbigående beställt hem den nämnda boken Arnstberg och Sandelin, samt boken ‘Absolut Sverige’ av Mikael Jalving och ‘Rodt, Hvitt & Blått – om demokratiet i Europa’ av Asle Toje, så det blir lite av en fest med systemkritiska böcker av författare från Sverige, Norge och Danmark. 🙂

  I övrigt beställde jag både svensk- och finskspråkiga böcker om finsk historia och kultur, samt Gilgamesh eposet.

 61. martinste skriver:

  En konferens i samma stil som logistikkonferensen…med undantaget att den här är på riktigt.

  http://webappo.web.sh.se/p3/ext/custom.nsf/news?openagent&key=invigning_av_utstallningen_stairway_to_heaven_1367923674159

  ”Genom att arbeta med akrylfärger på duk inbjuder konstnären betraktaren att vittna hur färgerna fortsätter att leva på den färdiga målningen. Den rinner över fantasins gränser och förvandlas till kvinnofigurer som både behåller sin identitet och förvandlas till en annan person.” En kort reflektion….är de över huvudtaget medvetna att skolan är ett lärosäte för högre utbildning??? J-a lekstuga!

  En workshop utlovas särskilt… från hemsidan: ”Stairway to Heaven” ger en visuell dimension åt den tvärvetenskapliga konferensen […] Där diskuteras aktuella frågor kring genus, kultur och makthierarkier.”
  Vem frågorna ska vara aktuella för framgår inte. Skattepengar rätt i sjön igen…Grattis Svensson!

 62. Tanja Bergkvist skriver:

  NU ska jag kolla kommentarer, blev en hektiskt helg, men det gick bra. Genusvetarna var frånvarande – de var på ABF-huset samma dag och hade bla fördrag om fittbärande kroppar (ni minns ju queerseminariet vid UU, något åt det hållet…) http://femiforum.files.wordpress.com/2013/04/femforum_program_webb1.pdf så jag kunde vara lugn. 😉 Hoppas alla föredrag kommer upp snart så jag kan lägga ut dem – alla vara jättebra! Nåja, mitt kändes lite som en upprepning av det jag höll 2011, men de andra var fulla av både humor och allvar, ni ska få se snart. Himmelstrand var på topp, konstnären Markus Andersson visade bilder på modern konst och försökte förklara hur konsteliten kunde skriva hyllkilometer om sambandet mellan naturmotiv och en meningslös vask-fontän-skulptur, Palmstierna pratade om Romarriket och Klaus om bankväsendet, och Frank Karsten från Holland om demokratin, och Slöseriombudsmannen Martin Borgs var riktigt underhållande, och har dessutom gjort en film jag inte kände till – här kan ni se den så länge tills föredragen dyker upp 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=LD2weewGjBk

 63. Tanja Bergkvist skriver:

  Kör lite baklänges här med kommentarerna nu.

  Martinste, väl talat: ”En kort reflektion….är de över huvudtaget medvetna att skolan är ett lärosäte för högre utbildning??? J-a lekstuga!” Kunde inte sagt det bättre själv! Tack! 🙂

 64. Tanja Bergkvist skriver:

  Niklas Alhainen, vad bra! Jag har också börjat läsa lite. Läst förordet till Sandelins och Arnstbergs bok, men ska snart börja läsa själva boken då. Samlat på mig många böcker nu i några år. Ett under att jag kan skriva när jag aldrig hinner läsa, i synnerhet inte de senaste tio åren sedan jag fick barn. Nåja, det betyder ju att jag skötte min skolgång och studietid exemplariskt och lade grunden för att skriva korrekt svenska då, för sedan dess har jag bara läst kurslitteratur och forskningsartiklar i matematik och fysik (och det mesta på engelska) samt en del artiklar från svenska dagstidningar som ni länkar till för att skärra mig och ge mig högt blodtryck. 🙂

 65. Tanja Bergkvist skriver:

  Niklar A, ”Elitsa Todorova”? Fick kolla det på wiki faktikst. Ingen koll på artister. Trodde först det var ngn politiker du avsåg. Här fann jag låten från 2013 http://www.youtube.com/watch?v=xRdG6jo2sSQ Visset inte ens vad du menade med ESC. Jag gillar själv (fast är en äldre låt) tex den här (se fler under min sida överst ”Videos” där jag lagt upp en del): http://www.youtube.com/watch?v=M4uhGNzJ_5k

 66. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ha ha ska man sluta äta bakelser då, för att inte känna sig misstänkliggjord? 🙂 Jag som gillar att småäta chokladbollar med kokos och mazariner och allt möjligt, vad ska man annars ha till kaffet för att få igång hjärnan? Just nu äter jag middag: det är två knäckebröd med smör, hinner inte fixa något annat. Får laga chili con carne ikväll, men ofta blir det ju så här när man har mycket att göra och bara till 16.30 på sig. Ikväll ska jag laga mat till två dagar så jag sparar tid, brukar ju det i vanliga fall. Egentligen borde jag börja skriva om kost och hälsa, har en jättebra bok som heter Näringsmedicinsk uppslagsbok, jätteintressant läsning. Om varje vitamin, mineral, aminosyra osv. Får plöja den i sommar och skriva ett inlägg om varje vitamin osv – för folkbildningens skull! 🙂

 67. Tanja Bergkvist skriver:

  Ola, vad roligt att höra! Jag kände mig inte så rolig som jag brukar, men det får jag väl se sedan när videon dyker upp, var ju nervöst att bli filmad – bara vetskapen om det… Hur ska det gå i riksdagen då, och när alla journalister börjar tälta utanför mitt hus? 😉 Vaaaaarför har vi inte personval. Måste man vara med i ett parti? Kan ni inte bara ta en valsedel och skriva mitt namn på den? Då slipper jag ju ha folk som filmar mig när jag ska köpa mjölk på ICA – åtminstone fram till efter valet.

  Tror ni det är lagligt att göra sitt dörrhandtag strömförande? Det är ju bara att ta en sladd och koppla dörrhandtaget till vägguttaget. Skämt åsido, på ett sätt är det ju kul att stå i centrum, men samtidigt har jag en sida där jag bara vill vara ifred, och tror ni några galna journalister kommer att respektera den sidan när jag blir statsminister?! Å andra sidan måste jag ju göra min plikt, så jag kanske måste offra mig för det allmännas bästa…

 68. Tanja Bergkvist skriver:

  ddd, jag har inte haft tid att fundera så mycket. Men nu kommer jag att ha tid att fundera en hel del + gå igenom alla tusentals mail. 🙂 För alla så ni vet – jag läser mailen nu!

 69. Tanja Bergkvist skriver:

  robjoh, tack för denna kommentar om kärnavfallet! Kände inte till detta – då finns det hopp. 🙂

  Stefan, fann faktiskt här att björndjur ”rostar” av syre, däremot i en syrefattig miljö är de nästintill osårbara.: http://illvet.se/anders-prieme/syre-far-bjoerndjuren-att-%E2%80%9Drosta%E2%80%9D

 70. Tanja Bergkvist skriver:

  Claes-Peter, där lyckades du i en kommentar https://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/05/06/freedomfest-2013-och-tillat-mig-att-saga-nagra-sanningens-ord-som-alltid/#comment-21156 få in lika många ämnen som jag i ett inlägg. Nu vet jag hur det känns att läsa något som svävar från det ena till det andra, ha ha! 🙂

 71. Tanja Bergkvist skriver:

  Cleas-Peter, intressant om Aftonbladet, visste inte det https://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/05/06/freedomfest-2013-och-tillat-mig-att-saga-nagra-sanningens-ord-som-alltid/#comment-21154 men förvånar mig inte heller. Ang detta alltså:

  ”När Aftonbladet beskyller SD för att ha ”ett nazistiskt förflutet”, så kastar man väl rejält med sten i glashus? Som vi ju vet, så var just Aftonbladet nazisternas språkrör i Sverige fram till långt efter slutet av WW2!
  ————–
  Not: Citat:Wiki ”År 1929–1956 ägdes Aftonbladet av Torsten Kreuger, bror till Ivar Kreuger med P G Peterson som chefredaktör mellan åren 1933–1956. Politiskt hade tidningen stött Tyskland under Adolf Hitlers regim och framfört åsikten att det var en mer fredlig lösning att låta Hitler ta över Europa.

  LO, som 1942 hade startat Aftontidningen som en motvikt till Aftonbladet, tog över ägandet av Aftonbladet den 8 oktober 1956.”

  Här är några lästips ang sten i glashus: ”Nazismen, Alliansen och Socialdemokraterna” i sex delar på Newsmill. Men nu upptäckte jag just när jag skulle googla fram de sex artiklarna att hela sex delar finns i ett enda dokument på 17 sidor här

  För den som vill läsa dem en i taget så google på ”Nazismen, Alliansen och Socialdemokraterna del 1-6 + Newsmill”

 72. Tanja Bergkvist skriver:

  Sigurd, ha ha ok. 🙂 Vi får se ang turné, var ju Haro och nu Freedom så jag har ju börjat lite smått? Trots skadad arm. Men jag förstår vad dum menar – du vill se mig varje dag i TV-rutan och jag blir gärna nyhetsuppläsare – bara jag får läsa upp mina egna nyheter då. Ska kontakta SVT. 😉 För att inte tala om att jag läser mail. Ang björndjuren har du rätt – undrar om de känner av de trevliga sakerna som kosmisk strålning, nedkylning till absoluta nollpunkten osv. Frågan är om inte de journalister du talar om är just sådana ”upptinade” björndjur. Deras hjärnor har kanske inte kommit igång riktigt än?

 73. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, tack för länktips om hemmaföräldrar http://www.newsmill.se/artikel/2013/05/06/jag-r-b-st-f-r-mina-barn Webbläsaren kraschade just med 55 öppna fönster, men nu är det bara 47 öppna så hoppas det håller i sig tills jag avverkat några! 🙂

 74. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ”Efter röd jätte blir den en vit dvärg. Där har vi problem!” Jag tänkte faktiskt på det men vågade inte nämna det. 😉

 75. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ang ”@Tanja Vem säger att det börjar läcka efter 100 000 år? Och varifrån läcker det? Från kopparkanisterna eller från berget?”

  Minns inte längre, kolla programmet på Play, tror det var ngn forskare på KTH om att kopparbehållarna kommer att börja lösas upp. Men det du säger om bentonitleran låter ju lite betryggande – tack!

  ”Enligt SKB kommer om 100 000 år radioaktiviteten ha nått de naturliga nivåer som vi har i naturen, även att de förstås varierar.”

  Hm, jag ska nog se om dokumentären i dagarna, missade faktiskt första halvan, kan ju ha sagts en del där som gjorde jag inte fick hela bilden, även om jag tror att det var ett visst perspektiv som genomsyrade den. http://www.svtplay.se/video/1185945?type=embed

  Men annars har vi ju iaf björdjuren som kommer att klara sig. Vi borde faktiskt ta lite av deras DNA och inympa i vår egen arvsmassa så vi också blir sådär motståndskraftiga. 🙂 Och den som inte gillar den verklighet och tid han/hon råkar födas in i kan då lägga sig i dvala och ställa klockan på väckning lite längre fram. Allvarligt, varför undersöker genetikerna inte det här? Måste maila dem.

 76. elwee skriver:

  @Tanja.
  Jo, det brukar vara ”ett visst perspektiv” när *oberoende* public service gör program.
  Hur många namnunderskrifter krävs för att de ska visa ett visst program? Jag vill att de ska visa Hjernevask!

  Björndjuren … hur gamla blir de om man låter dem vara ifred?
  Vad jag hittat kan de gå i dvala kanske t o m ett sekel för att därefter fortsätta med livet som om ingenting hade hänt.
  Hmmm, undrar om man skulle vilja vakna upp om ett sekel … tyvärr är jag mot bakgrund av de senaste decenniernas utveckling inte överdrivet optimistisk när det gäller Sveriges framtid.

  Alternativa medier MÅSTE nå ut till fler så att folk aktivt börjar tänka på vad som sker …

 77. Joakim Eng skriver:

  Haha, du blir bara mer och mer frispråkig i din kritik, Tanja. Men nu över till något helt annat. Den här videon tyckte jag fungerade mycket bra för att för en stund glömma och få distans till idiotin som stör sinnesfriden här nere på marknivå:

 78. Claes-Peter skriver:

  Har inte läst allt här – men har ngn tipsat om David Eberhard, överläkare i psykiatri? I böckerna 2006 – I trygghetsnarkomanernas land: Sverige och det nationella paniksyndromet
  2009 – Ingen tar skit i de lättkränktas land
  2011 – Normalt? – Från vansinnesdåd till vardagspsykoser. Det mesta av kärnan av vad vi skriver här står i hans böcker! Måste skaffa alla, för om någon försöker kalla saker för det ena eller andra, så kommer väl det lite liksom att studsa tillbaka i ansiktet på denne när det är citat från en framstående psykiatriläkare? Att kalla hans uttalanden ”galenskap” vore väl riskabelt med tanke på hur kritikerns egen själsliga hälsa skulle bedömas?

 79. Claes-Peter skriver:

  På tal om energiproblemen i vår värld – fick just ett mail, som löser hela frågan! Med ett enda alexanderhugg! Hittade det när jag kollade gmails skräplåda, där den låg slängd tillsammans med Tatiana, 27, från Minsk som förälskat sig i ”min profil”; och det är med fingrar darrande av upphetsad vördnad som jag tar del av den kanske största milstolpen i mänsklighetens historia!

  ___REVEALED___The First Energy Generator Thats Violates all law of physics……….様からのメッセージ:
  Dear Friend,
  Revealed the first energy generator thats
  violates all law of physics and humiliates
  top scientists even after 84 years..
  http://gg.gg/6ce8
  Big Energy shut us down 6 months ago…
  but now we`re back, and we`re here to stay.
  http://gg.gg/6ce8
  They may not like it… and they may lose
  billions because of this… but now, people
  have the means to make their own electricity,
  and cut the cord that ties them to the
  greedy legal monopolies…
  http://gg.gg/6ce8
  its from our nature..
  Best Regards..
  hendergenerator
  ————————————————-
  En predator på nätets alla konspirationsteoretiker, som väl ofta har lika dålig utbildning som sunt förnuft?
  ”Från naturen”? Är det som när jag klappar mina katter så det slår gnistor?

 80. Fredrik skriver:

  http://www.vk.se/865193/dags-infora-jamstalldhetskatt

  nu vill politikerna iUmeå införa jämnställdhetsskatt, dem vill att män skall beskattas högre så desa skattepengar kan till kvinnorna så att lönerna blir utjämnade. är detta sann jämnställdhet?

 81. QED skriver:

  ”Brainfeldt” briljerar inför gymnasieklass: ”Ryssland har inte förmåga att anfalla Sverige”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16768353.ab

 82. elwee skriver:

  Se där.
  Nya framsteg på gång som dock går lite på tvärs med hen-doktrinen …
  Hur var det nu .. alla är jämlika … det är bara det att några är lite mer jämlika än andra …
  http://www.vk.se/865193/dags-infora-jamstalldhetskatt

 83. […] understryka att jag inte delar hennes politiska sympatier det fallet att de ligger hos SD (en del kommentarer på hennes blogg på sistone tyder på […]

 84. Anonym skriver:

  Bergkvist: Jeg må bare fortelle om datteren min i Norge. Hun søkte på skolen en studieretning, men kom ikke inn, fordi det skal være 50/50 gutter(pojker) og jenter(flickor), og hun har gode karakterer. Så i sin iver etter ”likestilling”(jamnstellning) i kjønnsdebatten, så har politikerene altså skapt kjønnsdiskriminering. Er ikke det ironisk?

 85. Tanja Bergkvist skriver:

  Anonym, jo det är verkligen galet…

  Alla ni andra, hörde ni det här igår i P1? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5533572 Bråket mellan Janne Josefsson och en journalist på Aftonbladet. Kvällens Uppdrag Granskning kl 20.00 ska visst handla om medierapporteringen kring integrations- och invandringsfrågor, och då tog det hus i helvete på Aftonbladet. 🙂

  Har just skrivit en 12.000 tecken lång artikel så är lite slut i fingrarna här…

 86. Tanja Bergkvist skriver:

  Kommentar till Susannavaris inlägg ovan Hm, kan inte minnas att jag skrivit att jag skulle kandidera för SD, utan skrev att jag kan tänka mig att ägna mig åt politik, och vidare skrev jag i kommentaren att det är synd att det inte finns personval så att ni kan skriva mitt namn på en valsedel bara för att göra allt enkelt. 🙂

  Som jag också skrev har jag inte ens hunnit tänka över de här sakerna. Min identitet är ju som matematiker, och jag vet inte om det politiska passar mig. Men alla andra vill ju att jag ska bli politiker, och jag skrev att det inte är uteslutet, men har inga konkreta planer på det just nu, utan jag har andra planer. Som jag inte lägger ut på bloggen. Man kan påverka det politiska utan att vara med i något parti har jag noterat.

  Vill också påpeka att jag själv inte ser att Susanna Varis gjort något fel här utan vi lever faktiskt i tider av guilt by association, och om hon känner att hon vill förtydliga sig så är hon i sin fulla rätt. Själv har jag för vana att sätta dem som håller på med guilt med association på plats

  1. Vad är det här för trams? och

  2. Att leta efter ett nål i en höstack

  eftersom man ska inte behöva acceptera sådana där löjligheter. Jag personligen står för allt jag någonsin skrivit (om ngn orkar läsa igenom mina 1.400 sidor blogg + säkert 14.000 sidor kommentarer) och jag har sedan starten utgått ifrån att allt jag skriver kan och kommer att användas emot mig, och jag välkomnar den som vill plöja allt. Annars kan jag sammanfatta det muntligt på begäran till den journalist som vill spela in ett 24-timmars samtal. 🙂 Kan dock ändå påpeka att min anhängarskara är ständigt växande och att jag personligen tycker att jag står för det sunda förnuftet och det är inga konstigheter med det. Sedan att även andra landat i samma sunda förnuft kan inte jag hjälpa. Det är faktiskt inte jag som styr över hela universum, även om vi alla vet att det vore det bästa för mänskligheten. 😉

 87. dolf skriver:

  Va, blir du trött i fingrarna av 12000 tecken? När jag var i mitt esse (vilket i och för sig är rätt länge sen nu) så skrev jag det på en halvtimme.
  Men UG ivkäll är givet. Radioinslaget lovar ju gott. Martin Aagård … tja Aftonbladet och gift med Natalia Kazmierska säger väl sitt. (Så har jag också gottgjort att jag uppmärksammade Susanna Popova var gift med Johan Hakelius. (Fast det var visst inte här utan på Genusdebatten när jag tänker efter.)

 88. Tanja Bergkvist skriver:

  Äsch, jag sammanfattar det här också ivf (svar till Susanna här http://www.susannavaris.com/blogg/2013/05/ett-fortydligande/#comment-11812)

  Susanna det är lugnt, jag är tolerant och förstående, till skillnad från PK-eliten… Det är bara bra att diskutera och om folk undrar så kan det ju finnas en poäng i att ta upp detta.

  Jag tycker att SD gjort bra ifrån sig i flera Riksdagsdebatter jag sett på TV, det har jag tagit upp, i framförallt EU-frågan men även vad gäller tex genusvansinnet, se tex SD, hönor och ägg – måste jag göra journalisternas jobb (som alltså följde på mitt SD och genusvansinnet) där jag vet att infon kommer från min blogg- på det sättet kan man alltså påverka politiskt utan att vara med i ett parti. Minns min chock när Åkesson ett sommartal tog upp genustrumpeten och ett annat om könsbyten på bestick. 🙂 Könsbyten på bestick kom upp i riksdagen tack vare min blogg, då Mattias Karlsson konfronterade Sabuni med detta i en interpellationsdebatt om jämställdhet och satsningen på (nu) 225 miljoner. Då var det 145 miljoner, varav 1 miljon gick till att byta kön på en sked och en gaffel samt att ”vräka sig bredbent på en stol så att alla glor.”

  Jag kanske borde sätta mig i Riksdagen också men helst skulle jag vilja göra det i egen person. Nåväl, de får väl bjuda in mig annars när jag skrivit om någon SOU som vanligt (https://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/03/11/mitt-anforande-i-riksdagen/) .

  För att sammanfatta: ju mer de andra partierna och politikerna hycklar desto mer kommer jag givetvis att uppskatta de partier och politiker som inte gör det. Jag vill sända ut en signal – och den lyder: vi är inte dumma i huvudet. Ni kan inte sitta och tro att ni kan föra oss bakom ljuset och dekonstruera det samhälle som det tagit decennier att bygga upp (utbildningsväsende, forskning, vård, välfärd, nationell suveränitet utan EU-byråkraters förtryck) utan att vi kommer att notera detta och uppmärksamma det. Därmed kan det hända att de politiker som också uppmärksammar detta kan komma att lyftas fram – så enkelt är det.

 89. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ja med tanke på skadan i armen så är det inte så enkelt att sitta bekvämt och skriva…

 90. QED skriver:

  ”Landet utan opposition

  Väljarnas tveksamhet mot regeringen speglas inte av de rödgröna. Vi tolkar våra partiers relativt goda opinionssiffror som ett hopp från väljarna om oppositionspolitik. Men tvärtemot vad man skulle kunna tro – att oppositionen skulle ta tag i och kanalisera den kritik som finns – så verkar S och MP ha enats om att i stället försöka ta udden ur missnöjet, skriver Anna Ardin (S) och Peter Bodach Söderström (MP). ”

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/landet-utan-opposition_8156808.svd

 91. […] två kommentarer angående mitt föregående inlägg eller snarare – kommentar till kommentar om kommentar HÄR 1 och HÄR 2  – behöver jag […]

 92. dolf skriver:

  @Tanja
  Superdubbelplusskäms 😦 😥 😥 😦

 93. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, what? vad menar du?

 94. dolf skriver:

  @Tanja
  Att jag skäms 😥 det trodde jag var uppenbart 😕

 95. Tanja Bergkvist skriver:

  Jaha du menar för att du glömde det med armen?

 96. dolf skriver:

  Jupp. Jag lider något fruktansvärt. Snälla, säg att du förlåter mig!

 97. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, det är ingen fara. Faktiskt råkade jag även ut för en annan sak – fick ont när jag andades och efter två dagar med smärta vid varje andetag förra veckan kom jag på att jag nog måste åka till akuten, men allt var normalt och ett EKG visade att mitt hjärta var normalt och mer fullt av kärlek än hos en medelålders manlig godhetsprofet på Aftonbladet 😉 och det var tydligen ”bara” någon muskelinflammation nära lungan som orsakade andningssmärtan, som gått över nu. Men klart du inte kan känna skuld för att du glömde min arm. Och nu blev det 12.000 tecken + ett nytt blogginlägg också så du kan verkligen inte klaga. 🙂 Den där muskelinflammationen fanns det visst ett genusperspektiv på – 9 av 10 som får en sådan är kvinnor och man vet inte varför.

 98. dolf skriver:

  @Tanja
  Vad ‘r det f;r mysko EKG som de kan se kärlek på? Fast att du har mer kärlek i det än någon på Aftonbladet är väl en trivial slutsats.
  Själv har jag anklagats för att vara både hjärtlös och att brista i kärlek, så … hrm, du får gärna dela med dig lite av ditt ymniga övervöd av kärlek 😛

 99. lilycrowart skriver:

  Tack för alla kommentarerna på min blogg, nu borde läget vara fullständigt kristallklart och genomlyst på alla möjliga sätt och vis för alla som undrar!
  🙂

 100. Tanja Bergkvist skriver:

  lilycrowart, ja och nu är det nya ämnen som gäller – tre timmar film. 🙂 Och det är faktiskt inte förbjudet att ha olika åsikter i olika frågor även om så skulle vara fallet. Men med tanke på hur media fungerar just nu så förstår jag att du vill ta ställning., fast du inte skulle behöva det egentligen. Men annars kommer ju folk med sina konspirationsteorier…

 101. lilycrowart skriver:

  Nej, att man inte skulle ha rätt att ha olika åsikter har jag inte heller menat, det är förutsättning för en fungerande demokrati. Har nu sett UG och SR och Lotta Olsson förnekar sig inte: ”man ska våga ifrågasätta den rådande sanningen” (minns inte exakta ordalydelsen)…vilken humor!

 102. Claes-Peter skriver:

  ”Ti-hi” [högst omanligt fnitter]
  Jo, jag råkade av misstag (naturligtvis) zappa in på TV3 och ”69 saker du vill veta om sex” – och med min gamla ingenjörsutbildning i botten, så var BDSM-sexets Uppfinnarjocke och hans fantastiska maskiner, som övertog mannens uppgift i sexsammanhang märkligt fascinerande. Alltså – bl.a. en ombyggd gräsklippare som både utförde maskinell dildo-sex OCH klippte gräset samtidigt! Fast att låta en maskin ta över, är väl att i grunden missförstå hela idén med sex? Sexualitetens analog till att ”vaska” svindyr champagne vid Stureplan?

  Men den verkliga poängen kom sådär i förbigående i en sorts mellanprat med panelen. Jag har inte hittat någon källa, men man presenterade det som: ”Har prövat att bli bunden vid sex” – 33% genomsnittligt. Av dem som rösta på F! – 52% (!!!) Det KAN ju vara ett elakt skämt mot Gudrun. Men jag har e-brevväxlat med några kvinnor som vill bli behandlade enligt BDSM-konstens alla regler, och till min förvåning var de alla skärpta och intelligenta, hade utbildning, ansvarsfulla jobb eller egenföretagare, och var de tuffaste kvinnor jag bytt ord med på nätet! Min fördom innan var att det skulle vara lite veliga och störda personer utan alla hästar hemma. Tips på examensarbete för psykolog – sociolog – medicinare?
  ———————————————
  Fast Woody Allens film med nästan samma namn är i alla fall åtminstone bitvis mycket roligare än detta program;

  Jovist – när maskinerna demonstrerades, så spelades en bakgrundsmusik med Michael B Tretow och hans ”Den makalösa manicken”… Givetvis.

  Bonus:

 103. Niklas Alhainen skriver:

  Tarja: Lite sent svar, men jag har läst den danska boken och halva den norska. Båda är läsvärda, kanske speciellt den norska, men de är i och för sig mer av journalistisk karaktär, medan jag kanske hade hoppats på lite mer empiri. Kan återkomma när jag har hittat mer litteratur av mer vetenskaplig karaktär och som berör ämnet, men förmodligen är jag lite upptagen med biologi och skönlitteratur just den närmaste tiden, så efter det.

  Tyvärr gick inte Elitsa och Stoyan vidare…jag misstänker det nya jurysystemet… De är i vilket fall respekterade och väldigt framstående inom sin genre av mer experimentell folkmusik, där de inte endast begränsar sig till influenser från bulgarisk folkmusik. Jag är kanske ändå extra svag för just Elitsas sång, då jag redan tidigare var såld på bulgarisk folksång framförd av en kvinnokör. Ja, det är i och för sig rätt många, med tanke på vilken succé de har gjort internationellt. De har både turnerat runt världen och en del rockband har använt sig av dem i sin musik. Nu hann jag inte kolla om det här är samma kör, men det här är i alla fall öppningslåten till en CD jag har hemma:

  Just nu tröstar jag mig efter att Bulgariens bidrag inte gick vidare med brittiska bandet Ladytrons debutskiva, som råkar innehålla bulgariskt tal på flera av låtarna av medlemmen Mira Aroyo (eller jag antar att det är bulgariska, med tanke på att hon är från Bulgarien):

 104. Niklas Alhainen skriver:

  När jag har läst alla poster och kommentarer (kommentarerna är väldigt läsvärda på den här bloggen), så återkommer jag kanske med något relevant från den seriös forskning som konkret motbevisar centrala genustrosdogmer och dylikt. Jag gissar att en del forskningsartiklar och t.ex. dokumentärserien Hjernevask (Hjärntvätt) redan har postats här.

 105. Dennis skriver:

  Borde inte jorden vara cylindrisk svagt timglasformad(med solens radie) för att alla ska få lika mycket sol?

 106. Tanja Bergkvist skriver:

  Dennis, timglasformad anpassad efter solens radie menar du? ja bra förslag! Dock får ingen på på botten eller på taket isf. 🙂

 107. Tanja Bergkvist skriver:

  Niklas ja Hjernevask har vi alla sett 🙂 Dock inte lagt ut som inlägg på bloggen utan i kommentarerna har folk lagt länkar. jag kanske borde ta serien som ett inlägg ngn gång – tack för påminnelsen! och kom gärna med tips på forskning, studerar du ngt som kan motbevisa genusdogmer?

 108. Tanja Bergkvist skriver:

  Niklas, har inte koll på de moderna grupperna (musik) sedan efter säg 2005 faktiskt. För upptagen med doktorerande och barn mm då. Vilken halva norska bok? *förvirrad*

 109. dolf skriver:

  @Dennis
  Jorden är päronformad. Det har Isaac Asimov sagt. Så då är det så.

 110. Claes-Peter skriver:

  Uppdrag Granskning var extra intressant nu sist. Ska media börja rapportera om fakta istället för att mörka och förvanska?

  Upptäckte, att Yvonne Hirdvalls nyord ”könsmaktsordningen” inte har någon motsvarighet på något annat språk! Ja, dottern blev tydligen så olik morsan som möjligt – ”Den Röda Grevinnan” vara enligt uppgifter MYCKET förstjust i män! 😉

  Grubblar just nu på: Om jorden och månen bromsades till stopp såsom Bibeln säger – hur mycket värmeenergi skulle rörelseenergin omvandlas till? Och – jorden snurrar, och cirklar kring solen, som i sin tur sticker iväg tillsammans med resten av galaxen – hur snabbt färdas vi jordbor genom rymden, egentligen?

  Kvinnor som inte hyllats efter förtjänst – Henrietta Swan Leavitt som kom på hur vi kan mäta Universum, och Lise Meitner, som faktiskt var den som kom på kärnklyvningen. Alltså inte gubbarna som fick äran.

 111. Claes-Peter skriver:

  Hoppas Tanja kryar på sig – hon är vår stjärna, hon lyser som en kvasar i okunnighetens och dumhetens mörker!

  Korrigering om Hitler – tror nu att ”bakelseincidenten” har 99% trovärdighet. För i ett program om Wagner kom det fram, att AH tog 7 sockerbitar i en liten kopp kaffe! Sockerberoende! Och jag som trodde han bara missbrukade amfetamin och nedmalda aptestiklar intravenöst…

  Wagner var väl den klassiska musikens Heavy Metal – med valkyrian Brünhilde som i full rustning rider upp på Sigfrieds likbål… Awesome! Men släkten W levde ett liv värre än den mest fantasifulla såpa.

  SD:s valkampanj för 2014 har tydligen redan startat i Husby…

  På tal om världens form, så är jag numera helt övertygad om att den är platt, och vilar på 4 elefanter, som i sin tur står på en stor sköldpadda. Vad som är under sköldpaddan? Det är sköldpaddor hela vägen ner!

 112. Janna Bolton skriver:

  Överbefälhavarens något drastiska uttalande att Sverige bara kan försvara sig en vecka sätter fingret på hur den svenska försvarsförmågan har minskat till en nivå som inte längre är rimlig.

 113. Tanja Bergkvist skriver:

  Claes-Peter, jaha, och jag som noterat att ganska många i Syd- och Östeuropa också tar ca 7 bitar socker/ kopp kaffe, ha ha – ja man måste ju ha energi för att bygga en diktatur! Reinfeldt tar säkert 10 bitar. 😉

 114. dolf skriver:

  @Tanja
  Personligen tror jag Reinfeldt går på tiodubbel dos aspartam som han sötar prozacen med

 115. Claes-Peter skriver:

  Många inom politiken & media kör nog med metanol, förr känd som träsprit. För de ser tydligen lika dåligt som Täppas…

  Försökte mig på att introducera nyord på twitter (som jag pga senilitet inte begriper mig på ännu) – ‘en aagaard’, ‘att aagaardisera’.

 116. Claes-Peter skriver:

  Hoppas Tanja är vid god hälsa. Nerverna är lite på helspänn – fick i förrgår se att den bästa bloggaren jag mött på Nätet skulle vara död. Jag gissar att hon bara är/var runt 30 – men jag hoppas innerligt att jag bara är lurad av ännu en Internet hoax eller smaklöst skämt.
  —————————————————-
  Vårt(?) land –

  Återanvändning, recycling. Korta versionen

  Långa versionen

 117. Daniel B skriver:

  @Tanja: Det där med att alla människor på sikt skulle få samma hudfärg – skulle det vara problematiskt menar du? På vilket sätt i så fall?

 118. Tanja Bergkvist skriver:

  Daniel B, ha ha inte för mig men för genusvetarna som ju då skulle få lägga ner sin ”kritiska vithetsforskning”? 😉 Hur hudfärgen ändras över tid beroende på klimat och andra faktorer är nog svårt att förutsäga, såg en väldigt intressant dokumentär för ngt år sedan på Kunskapskanalen att det centrala var folsyran i blodet, minns inte detaljerna, men ljusare hudfärg uppstod till följd av att mängden folsyra i blodet annars skulle minska, vilket då påverkar arvsmassans replikation eller liknande, minns inte detaljerna men var mycket intressant vetenskaplig dokumentär. Hm, så intag av folsyra skulle då också kunna påverka utvecklingen när jag tänker efer – kanske borde skicka den infon till genusforskarsamfundet.

 119. Claes-Peter skriver:

  JAG tar folsyra (fool’s acid?) bland alla de andra vitaminerna – det är bland annat en försäkring mot att mödrar föder barn med ryggmärgsbråck, men nu säger någon att det eldar på cancer! Shit pommes frites!

  More bad news – ”Michael Douglas: Jag fick cancer av oralsex”
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16889931.ab
  Och jag som trodde att man bara riskerade hela kartan av STD:s inklusive HIV… Valet är nu: Leva till man blir 110 – men utan sex, eller ‘go down in style’?

  Någon sade, att man kan få cancer av ALLT. En annan sade, att om vi bara lever tillräckligt länge. så kommer vi alla att få cancer till sist. Har för mig att det är något om telomerer som blir allt kortare för varje celldelning.

  Många lite vänster eller progressiva klagade på 60-70-talen över att fabrikanterna byggde in ‘planerad föråldring’ i konsumentprodukter. Nu sällar sig alltså Gud Fader, vår Skapare, till dessa illistiga kapitalister! En tröst: Vi är bättre lottade än androiderna a.k.a. replikanterna i Blade Runner – ”a four-year lifespan”.

  Jag har hört att vi bleknade för att vi inte behövde skyddande pigment här uppe i norden, och att det måste minska för att ge oss tillräckligt med D-vitamin via solstrålarnas inverkan.

  Har ännu inte någonstans hittat svaret på frågan ifall även djurens sexuella beteende och sexroller är en följd av sociala konstruktioner? De religiösa har ju länge hävdat, att vi inte alls är djur, vi har inga instinkter alls, osv. Men überhäxan Ireen von Wachenfeldt har ju slagit fast att männen är djur. Alla mina försök till insändare med frågan om kvinnorna också är djur, eller bara väldigt begivna på tidelag, brukar censureras bort i alla sammanhang.
  ——————————————————————————–
  Från myndigheten ”6-8 brödskivor om dagen”: http://www.slv.se/sv/Fragor–svar/Fragor-och-svar/Mat-och-naring/Fragor-och-svar-om-folsyra/

 120. […] ni alla minns i något av mina föregående inlägg (kanske var det detta men det kan jag omöjligen veta eftersom jag inte orkar läsa igenom mina långa inlägg i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: