Här ljuger SVT tittarna rätt upp i ansiktet

I fredags dagtid kunde man läsa ett uttalande i ett flertal medier som citerat en mening från TT (GP, Expressen, Barometern, BTMetro, DN  mfl) – nämligen detta citat (uttalande av Åkesson i invigningstalet till SD:s pågående landsdagar):

– Den debatt vi kommer att ha här kommer att visa att vi är Sveriges mest EU-negativa parti, och det parti som kommer att kämpa för frihet och nationellt självbestämmande i EU-valet nästa vår, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson enligt TT.

Min vana trogen läste jag dock text-TV-nyheterna på SVT innan jag skulle sova i fredags kväll för en summering – det är lätt att antingen somna eller få högt blodtryck av detta – det är alltid en chansning 🙂 – och där läste jag (kl 22.25, skärmdump nedan, se första stycket) följande om SD:s landsdagar (som jag inte sett på TV under dagen och därför blev SVT:s textnyheter min enda källa under just fredagen):

I sitt invigningstal sa Åkesson att: ”den debatt vi kommer att ha här kommer att visa att vi är Sveriges mest EU-fientliga parti, och det parti som kommer att kämpa för frihet och nationellt självbestämmande i EU-valet”.

SD-Landsdagarna-SVT-text-1

Jag tänkte att det är ganska osannolikt att Åkesson använt ordet ”EU-fientliga” utan tänkte att det mycket riktigt måste ha varit antingen ”EU-kritiska” eller (vilket var fallet) ”EU-negativa” – därför fotade jag av TV:n – för att haffa dem på bar gärning.

Sanningen skall segra

Sanningen skall segra

Jag har nyligen kritiserat media i både mitt FÖRRA  & FÖRFÖRRA  inlägg – där jag i det senare (det senare i denna mening dvs, men tidigare rent tidsmässigt, det är inte svårt att förstå detta – men tänkte om någon journalist läser så måste jag förtydliga extra här 😉 ) skärmdumpat svenska journalisters, statsvetares och litteraturkritikers fenomenala svenska grammatik (här tex i Expressen ledare, SVD Kultur, DN Kultur, Resumé  – se förförra inlägget för kommentarer kring detta) och jag nämnde där att även SVT text har liknande problem. Men nu visar det sig att SVT inte bara har grammatiska problem utan även att innehållet där är otillförlitligt och rentav förekommer alltså direkta lögner. För att få till denna mening så måste man ha bytt ut ordet ”EU-negativ” till ”EU-fientlig” i TT:s meddelande (som övriga medier hänvisar till – TT vet man dock inte heller hur mycket man kan lita på då 20% ägs av Aftonbladet, 10% av DN, 10% av Expressen , 10% av SVD, 10% av Sydsvenskan, 10% av Stampen, 10% av NT media och 5% av UNT + tre till, så är vi uppe i 100%). Är det ett ”olycksfall i arbetet” att byta ut ord på SVT:s redaktion eller är det en etablerad arbetsmetod? Jag som alltid inhämtar en summering av dagens nyheter genom SVT:s textnyheter (som även finns på nätet) vid läggdags – frågan är om man kan fortsätta med detta nu?

avgrunden-fårLiksom genusforskarna är ju journalisterna höjda över och står, med sin klarsynta blick, utanför de strukturer alla andra är insyltade i och inte kan komma ur. Det finns dock en medicinsk term som beskriver just det tillståndet när man står utanför den verklighet alla andra befinner sig i – och det tillståndet kallas för PSYKOS. Vi visste redan att genusmaffian och större delen av journalistkåren är nerdrogade med postkolonial genusteori och att det är deras ödesdigra uppdrag som hjärntvättens fanbärare att i sitt psykotiska tillstånd av storhetsvansinne utforma sina undersåtars mentala fängelse, men de är inte bara psykotiska offer för sig själva, utan även medvetna lögnare som klipper och klistrar i citat visar det sig nu. Jag är chockad. Det är allvarligt att man felciterar i en mening där allt omkringliggande är korrekt och bara ett ord bytts ut. Men jag måste somna till SVT text-TV-nyheterna av gammal vana ju!

Jag förstår att ni också är lite chockade. Inte så mycket över SVT:s agerande utan snarare över detta rekordkorta blogginlägg från min sida. Var inte oroliga – ett långt inlägget kommer i dagarna – detta var en oplanerad impuls, så njut av det så länge det varar. 😉

Lästips: Hemligare Sverige röstas igenom idag.

Relaterat: Två steg framåt och ett bakåt för agendasättarna och Ett land i kris och journalister som inte kan skriva.

Annons

144 Responses to Här ljuger SVT tittarna rätt upp i ansiktet

 1. Bertil Born skriver:

  TT skickar knappast ut pressmeddelanden, för att fortsätta i samma ordkänsliga anda som blogginlägget är skrivet i. Som nyhetsbyrå skickar de ut (förment neutrala och objektiva) nyhetsartiklar och ”flashar”, men aldrig pressmeddelanden. Det är något som de som inte menar sig stå utanför den närvarande verkligheten ägnar sig åt.

 2. Folklig skriver:

  Härlig impuls. Tack för att du finns Tanja!

 3. Salan skriver:

  Tänker på när granskningsnämnden bedömde det ”sakligt” att benämna SD som ”främlingsfientligt”. Båda är laddade ord (inte sakliga någonstans), men här är det ju fråga om felcitering. Ge SVT böter, tycker jag. Var klagar man på sånt här då? ”Gransknings”-nämnden?

 4. elwee skriver:

  Nej Tanja, både du och jag som följt spektaklet ”MSM” i ett antal år vet att det inte var ett ”olycksfall i arbetet” utan en högst medveten handling och att den följer en välregisserad agenda som ska skapa oro i landet och bana väg för revolutionen.
  Tyvärr har ett förfärande stort antal nyttiga idioter anslutit sig till denna ideologi, en del förmodligen utan att veta om det själva.

  T o m en del människor som man ändå får anse som åtminstone normalbegåvade har trillat dit och man undrar varför sunt förnuft, logiskt tänkande och verklighetsförnimmelse helt lyser med sin frånvaro hos dem.
  Den som lurar ut det borde vara en kandidat till Nobelpriset, ett blankt pris som även det börjat korrodera när det politiskt korrekta gör skillnad på vi och dom.
  (Ja, jag använder ”dom” ibland) 😮

 5. elwee skriver:

  Tanja.
  Du saknar nog denna länk i rutorna till höger:
  http://matmin.kevius.com/

  Killen som har den sajten blev anmäld av ett förlag som ger ut matteböcker när ha la ut formler och uppgifter på nätet för de ansåg att de hade ensamrätt på formlerna …
  (http://www.kevius.com/)

 6. Tanja Bergkvist skriver:

  Bertil, korrekt, men vad kallas den information TT lägger ut då? Förstår att det inte är ett pressmeddelande men det fick bli så, kanske borde kallat det ”information”, ser att jag kallat det ”TT:s meddelande” på ett ställe redan, så kan ju iofs ändra till det även på andra stället. Tack för påpekandet. Men det kvittar ju vad TT lägger ut när det ändå förvrängs väl? Nu letar jag efter ett försvunnet usb-minne här – hur kunde det försvinna edan jag bloggade! Åter när/om jag hittar det, f-n! 🙂

 7. per Hagman skriver:

  Hej Tanja.
  Har du førenat din kritik av postkommunisk feministisk klass/kønskamp i Marx anda med deltagande i SD føreningen?
  Såg att du skrev några kommentarer på SD,s cybervænnen avpixlat.
  .
  Per Hagman..

 8. Tanja Bergkvist skriver:

  Per H, nej jag är inte med i ngt parti eller förening, kommer att återkomma till kommentarerna här och i förra inlägget när jag hittat mitt försvunna usb-minne…

 9. Sam_Prem skriver:

  Jag önskar att han sade ”fientlig”. Det han menar är tyvärr EU-motvillig-men-i-slutändan-lydig (ju fler bindestreck desto bättre!). Han vill/ är tvingad att maska tills EU har befäst makten. Om målet vore självständighet är deras strategi obegriplig.

 10. Tanja Bergkvist skriver:

  Nu hittade jag usb-minnet. 🙂 Hade lagt det i min ”att göra”-hög.

  Bertil
  , jag har ändrat ”medvetna lögnare som klipper och klistrar i pressmeddelanden visar det sig nu” till ”medvetna lögnare som klipper och klistrar i citat visar det sig nu” eftersom det ju är citatet man förvrängt och det är inte säkert (dock mycket troligt) att SVT hämtat infon från TT. SVT kanske istället själva hade ett team där som ”råkade höra fel”?? 😉

 11. Tanja Bergkvist skriver:

  Sam_Prem, jag såg på TV igår fm på TV2 från landsdagarna där man talade om att omförhandla villkoren och därefter ta ställning till EU. När en reporter frågade Skalin om en omförhandling inte innebär att man tänkt fortsätta vara med i unionen svarade Skalin att ett utträde ju förutsätter omförhandlingar eftersom man vill fortsätta att handla och samverka med övriga europeiska länder (utträde betyder inte att man vill isolera Sverige) men det kan hända att han svarade samtidigt på två spörsmål där – både om villkoren för fortsatt medlemskap och det andra om utträdet blir ett faktum.

 12. gandalfgra skriver:

  Puh..tack Tanja för ett kort inlägg den här gången 😉 man vet ju inte om man hinner läsa allt som skrivs. En del saker känns ju bara så mycket angeläget att ta till sig och även att sprida. Nu när den svenska verkligheten ser ut som du nu visat 😉 ..!

  Jag tror att även om det blir ett långt inlägg så ska jag försöka harva mig igenom ditt nästa alster också. Allt för den goda sakens skull 😉

 13. Tanja Bergkvist skriver:

  Sam-Prem, du kan ju önska att ha sade så men det är allvarligt att man felciterar i en mening där allt omkringliggande är korrekt och bara ett ord bytts ut. Vad blir det nästa gång?

 14. Tanja Bergkvist skriver:

  gandalfgra, vad bra! 🙂 Jag har en hög med galenskaper att blogga om men det mesta blir aldrig av – trots att jag samlat på mig ganska mycket info som tex det ovanstående, men det hinner ju bli inaktuellt när jag inte bloggar om det. Det här kan ju vara början påmitt nya liv att börja blogga kort ju – jag har tagit klivet över till normalitetsbloggande. 😉 Nu måste jag kort läsa mitt inlägg, har inte hunnit kolla och korra – ingick inte i min plan att göra detta idag och hade egentligen inte tid. Visst är det otroligt att jag klarade av denna normallängd på ett inlägg?

 15. Jag anmälde rapport-inslag som var i värmeböljan i början av juni (En Sveland förgör ingen sommar, men snön den föll i juni | Genusdebatten), men fick givetvis fingret av granskningsnämnden (Sexistiska Syokonsulenter, Sura Uppstötningar, Underbar Uppfostran Del I – Kirunamaffian | Genusdebatten)
  Jag var rätt så inne på att trappa upp striden och faktiskt polisanmäla både rapport (t.ex. förtal) o kirunamaffian (bedrägeri, de tar betalt för att tillhandahålla en oberoende och objektiv public service, men man matas istället med en massa progandistiska inslag).
  Tyvärr kräver ju sånt både tid och krafter, så det har liksom runnit ut i sanden. Men, det kanske vore värt att ta upp projektet igen.

 16. gandalfgra skriver:

  Ja det må jag säga du har väl inte gått och blivit förkyld med feber..! Treo säger dom hjälper ”mot för korta blogginlägg, speciellt om man gått och fått en bacill av något slag” inte för att jag vet brukar aldrig äta mediciner om jag kan undvika dem 😉

  Det kan ju vara bra med ett par korta då och då så att du hinner med livet också… 🙂

 17. Lasse skriver:

  I ett återutsänt tidigare direktsänt inslag i P4 Radio Stockholm om ett bråk i tunnelbanan raderades en del av uttalandet från en intervjuad mansperson som var ögonvittne till händelsen och som i den direktsända intervjun använde ett kontroversiellt signalement på mannen som var upphov till bråket. I stället för att stryka hela inslaget. En åtgärd som dock försvarades av en oförstående sändningsansvarig för inslaget. Vad härnäst? Att man i en radiointervju lägger till uttalande som den intervjuade inte sagt.

 18. Tanja Bergkvist skriver:

  Antar att ingen missat det här? http://www.metro.se/nyheter/hemligare-sverige-rostas-igenom-idag/EVHmkt!ydBBn2Sh7rmrc/

  Sverige har redan blivit hemligare under regeringen Reinfeldt – det finns det siffror på. Sedan 2009 har 69 ändringar gjorts i offentlighets- och sekretesslagen, som var och en mer eller mindre försämrat allmänhetens möjlighet till insyn, enligt en sammanställning som gjordes av KU i fjol.

  Men den nya lagändring som väntas beslutas idag är betydligt mer omfattande.

  – Det handlar inte om att tälja med kniv – det här är ett yxhugg som kraftigt kommer att begränsa möjligheten att granska svenska myndigheter, säger Peter Eriksson.

  I korthet handlar det om att Sverige bygger ut sina sekretessregler för att svenska myndigheter ska kunna delta i internationella samarbeten. Sekretess ska framöver generellt gälla om det kan antas att Sveriges möjlighet att delta i samarbetena försämras om uppgifterna röjs. Det betyder exempelvis att det kan räcka med en anmodan från en myndighet i ett annat EU-land för att handlingar ska sekretessbeläggas i Sverige.

  – Det kan handla om att Läkemedelsverket får uppgifter om att ett läkemedel kan vara farligt, men att motsvarande myndigheter i ett annat EU-land anser att detta ska hållas hemligt. Då kommer det inte ut till allmänhetens kännedom.

  – Det är väldigt illavarslande att man inför en så generell regel och med så svagt rekvisit. Att ”försämra” kan ju innefatta vilken skitsak som helst, säger journalisten och tryckfrihetsexperten Nils Funcke.

  Lägger in det som lästips.

 19. Rick skriver:

  DN sysslade ju med liknande citeringsteknik för någon vecka sedan när Henrik Anstad klippte och klistrade friskt i sin artikel om Norge. På DN blev de sedan mäkta förvånade över att man i den norska kulturen (som enligt DN befinner sig på det sluttande planet mot fascism) inte godkänner den här typen av pysselverksamhet bland journalister.

  Svensk media tycker dock att ihopfogandet av citat är i sin bästa ordning. Därför ska man inte bli förvånad om DN citerar Winston Churchill t.ex. så här ”Allt jag kan lova är att jag är nykter i morgon”.

  På annat håll brukar man hålla citaten i sär.

 20. gandalfgra skriver:

  Hmm..det där hade jag inte en aning om, varför gör inte SD gemensam sak med V och MP i den här frågan. Det kan ju aldrig vara fel att svenska folket vet vad makthavarna ställer till med och vilka beslut som fattas.

  Det där ska jag fråga SD om..tack för info..!

 21. Steen skriver:

  Det bliver meget værre inden 14 september 2014

  http://na.se/asikt/ledare/1.2289871-ett-parti-med-bisarra-inslag

  set fra udlandet bliver det lige dele underholdende og forstemmende.

 22. Totte skriver:

  Tanja!
  Jag vill ha dig som partiledare i SD!
  Tänk att få se hur skräckslagna övriga partiledare skulle bli när de fick en hermelin bland katterna!

 23. förrexten så kan det ju vara värt att hänvisa till svenska skrivregler här:

  23 Citat och anföring
  Med citatmenas ordagrann återgivning av vad någon skrivit eller sagt. Ett citat kan bestå av ett enstaka ord eller ett längre avsnitt. Längre citat ur texter kallas utdrag. Ordagrann återgivning av vad någon yttrat kallas också direkt anföring; återgivning med delvis egna ord kallas indirekt anföring. Dessutom förekommer redigerad direkt an­föring. En koncentrerad återgivning med egna ord av en skriven text eller av tal kallas referat.

  det förekommer flera stycken om citathanteringen (bl.a. om användningen av ”…” och liknande för att korta ner citat), men det mest talande är väl följande:

  29 Citat och anföring: Ändring i citat
  Syftet med att citera i stället för att själv formulera tankegången är att läsaren skall få källans exakta formulering. Därför får man inte ändra i citat utom när det gäller rena tryckfel.

  I strikt vetenskapliga sammanhang kan ett tryckfel korrigeras inom hakparentes eller lämnas orättat. I det senare fallet kan man direkt efter felet sätta ut [så!] eller [!], som för läsaren markerar att källans text är exakt återgiven.

  Man får inte ändra på ordval eller satsbyggnad för att meningen skall bli tydlig och korrekt. I stället kan man inom hakparentes lägga till ett innehållsord som tagits ur sammanhanget eller något formord som det eller som, när så krävs. Inom hakparentes kan vidare tillfogas andra kommentarer, som min översättning, min kursivering eller red. kommentar (redaktionell kommentar).

  I en artikel diskuterar Gun Widmark det skriftspråkspräglade talspråk som utvecklades under 1800-talet: ”Alldeles klart är att det i ett land med så hård dialektsplittring som i Sverige fanns ett tvingande behov av ett riksgiltigt språk. Det enda språk som då stod till buds var offentlighetens. Umgängesspråk av högre status […] hade nog […] ansetts som socialt olämpliga i hans [gemene mans] mun. Enkelt folks kontakter med högre samhällsklasser låg ju inte på privat bas.”
  ”De [moderaterna] vet inte vad de talar om när de föreslår att man ska sälja ut [försäljnings]monopolet till livsmedelshandeln.”

  När ett citat fogas in i en annan mening måste dess språkliga konstruktion passa in i den omgivande meningen. För att klara det kan man bli tvungen att skriva om sin egen mening eller nöja sig med att av det ursprungliga citatet ta med bara en mindre del, som lättare kan fogas in. Ibland kan den bästa utvägen vara att helt avstå från att citera och i stället återge tanken med egna ord.

  Hela poängen med citat är således att det skall framgå exakt vad som sades eller stod, och att det också ska framgå klart och tydligt att ändringar har gjorts när sådana är nödvändiga på grund av att kontext eller liknande saknas. (Jag brukar för övrigt själv köra med [sic!], men det är väl ett tecken på min anglofiering 🙂 )

 24. Stig Palm skriver:

  Tanja, vad hade du väntat dig från hel- och halvkommunisterna hos SVT?

  Lögnen är deras livsluft. Glad att jag inte innehar någon TV-licens.

 25. gunnark skriver:

  dom lyckades helt medvetet att förminska Åkesson när dom skrev på svt text om debatten han ville ha med Lövfen också!

  så här stod det,och få se om ni hittar felet!
  texten är inte lång,men det visar ändå deras Agenda dom har

  åkesson utmanar Lövfen på debatt

 26. Bertil Born skriver:

  Mm, och att utgå från att TT:s texter i allt väsentligt är objektiva och neutrala är att lura sig själv å det gruvligaste. Det är bara att jämföra hur många gånger det varit synd om palestinier respektive israeler i deras texter om ett lågintensivt krig där man kan anta att det förekommer i runda slängar lika mycket lidande inom båda folkgrupperna för att inse att opartiskhet inte är överst på TT:s agenda.

  En nyhetsartikel från TT ses iaf av journalister som betydligt mindre av en partsinlaga än ett pressmeddelande… men tyvärr är det långt ifrån alltid fallet.

 27. Cavatus skriver:

  Härligt, Tanja, att du mer och mer börjar se och genomskåda hyckleriets högborg som journalisterna i sina elfenbenstorn med rätta bör kallas.

  Hur de även inom politiken, och inte bara när det gäller att understödja genusparadigmet, ljuger, förvränger och ägnar sig åt propaganda.

  Vad ÄR det för land vi bor i egentligen? Hur kunde det barka åt h-e på det här sättet? Bakom våra ryggar? Och nu står vi inför detta fullbordade faktum?!

 28. gandalfgra skriver:

  Vi har låtit för många korkade individer få för mycket att säga till om, och medans allt gick bra ändå lät vi dem hållas. Vi lät dem hållas för länge och insåg aldrig hur många dessa dårar hade blivit. Felet är delvis mitt..och kanske även ditt..! Vi måste ta på oss en del av skulden för att vi låtit det gå så här långt vi kunde reagerat långt tidigare. Jag kan i.o.f.s bara tala för mig själv där men så tror jag det hände.

 29. Salan skriver:

  dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Anglofiering? ‘Sic’ är väl latin (=så)?

 30. Salan skriver:

  (Jag använder också [sic]. Mkt bekvämt.)

 31. Tanja Bergkvist skriver:

  Neeeeeeej, min webbläsare kraschade, med alla mina 200 öppna fönster!!! Ha ha, jag visste det skulle hända förr eller senare – ni med alla era lästips osv! 🙂 Försökt återställa några gånger nu men ser inte bra ut. Måste spara det som går att spara och låta resten krascha helt vilket kommer att ske nästa gång datorn startas om, så nu kommer jag inte att kunna sitta med kommentarsfältet ikväll utan detta istället, det går att rädda så länge jag inte stänger av datorn även om det lär ta lite tid… På återseende imorgon, och då kanske jag bara har 100 öppna fönster kvar. Bråka nu inte för mycket. 🙂

 32. Bertil Born skriver:

  Tanja: Köp en Mac 🙂 Har du hittat usb-minnet nu iaf?

  För övrigt tycker jag att du ska fortsätta stå emot alla uppmaningar att engagera dig partipolitiskt. En fri ande är en fri ande, och kan aldrig bli lika fri inuti en etablerad partiapparat.

 33. enstillaundran skriver:

  Tidningarnas Telegrambyrå (TT) skickar väl ut ”telegram” (om det är någon idag som minns vad det är för något)?

 34. @salan
  jo, det stämmer, sic är latinskt, men det är vad angolsaxarna använder. (de är generellt ganska förtjusta i latin, t.ex. så är ”i.e.” (dvs.) och ”e.g.” (t.ex.), också latinska)

 35. Tanja Bergkvist skriver:

  Bertil – ja jag hittade usb-minnet, men nu har som sagt webbläsaren kraschat med mina 200 ”måste läsa”-fönster, alltid är det något elände! 🙂 Men jag kollar alla kommentarer imorgon, och hamnar någon i kön så vet ni att det ibland fastnar saker där och då släpper jag det imrgon bitti om inte ikväll så sura inte. Jag tänker verkligen inte köpa en mac – hellre isf min ABC80 från 80-talet. 😉 https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2010/11/abc80.jpg

  enstillaundran
  , ha ha vad smart du är ! 🙂 Telegram måste det ju vara, men jag inser just att jag måste komma med ett klargörande här: TT står inte för Tanjas Telegrambyrå så alla vet. Men den borde göra det – då hade det varit ordning och reda. 😉 Här är det dock inte TT som klantat sig utan SVT.

 36. Bertil Born skriver:

  Telegram togs väl emot på en ”teleprinter” på den tiden det begav sig, numera blinkar deras texter in på datorskärmar runt om på landets redaktioner. ”Flashar” är den enda benämning jag sett på TT:s texter, men det verkar enbart gälla större, nyhetsledande nyheter. Vad ”vanliga”, mer grå, nyheter kallas vet jag inte.

  I vilket fall som helst så är TT:s inflytande över den svenska medierapporteringen monumentalt. När de nu är så dominerande borde någon granska dessa granskare, och visa upp deras agenda för människorna. För neutrala och objektiva är de inte i sin rapportering.

 37. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, jag ser att du sitter och pratar latin på min blogg! Nåja, det kan du göra tills imorgon bitti, men ligger ett helt lexikon på kommentarsfältet så ryker det. 😉

  Åter imorgon, måste rädda fönster med 200 lästips, som ni inser kommer det att ta en timme, och sedan måste jag ju se PK-media = Agenda. Kan ju inte avvika mer från mitt dagsschema än vad jag redan gjort – någon ordning får det vara! 🙂

 38. gandalfgra skriver:

  Tanja kan väl vara lite som Per Schlingman var för ”nya moderaterna” en inhyrd thinktank-konsult ge bra råd och så. Inte för att jag jämför Tanja med Schlingman 😉 för jag menar att hon vem hon än skulle tänkas jobba för skulle ge BRA råd..!

 39. RikF skriver:

  Man ska inte kasta vatten i glashus:
  ”ett långt inlägget kommer i dagarna”
  😀

 40. w-son skriver:

  Tanja om man vill förstå vårt politiska system liksom hur hela vår samhällsutveckling och samhällsanda styrs och fungerar, inklusive media, så rekommenderar jag dig att titta på en föreläsning av G. Edward Griffin kallad ”Super rich are in a conspiracy to rule the world”. Konspirationsteori? Titta, lyssna och lär och avgör sedan själv.

  Föreläsningen är djupt deprimerande men intressant. Griffins är en mycket bra föreläsare. Inspelningen ovan är lite hackig de första ca 10 minuterna men blir sedan stabil. Den visar hur våra samhällen styrs och förklarar även varför politiken är densamma oavsett vilket politiskt parti eller block som styr. Förklarar antagligen även den massiva oviljan som riktas till alla partier som är emot globaliseringen.

  Det är samme Griffin som skrivit boken The Creature From Jekyll Island, där han beskriver hur en kartell av banker bildade amerikanska FED.

 41. oldman94 skriver:

  Re: ”EU-fientliga”.

  Varav hjärtat är fullt talar munnen. Om inte nyheterna går ens väg så får man ”göra” nya som stämmer med verkligheten, eller hur det blir……”stämmer med verkligheten”….känns mera sant…..dvs snömos eller tendentiöst valsnack……..MEN inte känns det som TT i en demokrati skall ägna sig åt så här plumpa nyheter….men Freudianskt förmodligen……

 42. Martin Andersson skriver:

  Ikke noget, der overrasker. Media tør ikke lyve på den måde de gjordt engang. Nu er de små løgnene gemt indenfor en stor portion sandhed, ligesom slangen i græsset.

 43. […] Tanja Bergkvists blogg […]

 44. bobbenswe skriver:

  Nu kokar det i mitt ursvenska blod och jag känner en vrede som måste få ett utlopp i en kreativ handling. Jag är inte ”arg”, Jag är FÖRBANNAD!

  Den statliga televisionen SVT påstås vara partipolitiskt obunden och oberoende.Vi ser nu att det är en gemen propagandalögn.
  Eftersom TT är kontrollerat av sina ägare (Kvällsblaskorna med Aftonbladet, Expressen och dagstidningarna så är de en del av problemet).

  Jag gör inte affärer med bedragare med lögnare eller propagandister. Att SVT så flagrant förvanskar citatet av Jimmie Åkesson följer en agenda som är bedräglig gentemot licensbetalarna. Jag kommer därför att ställa min TV-avgift åt sidan till detta ändras till en objektiv och pålitlig nyhetsrapportering.
  Dessutom har jag mailat detta inlägg till SVT på
  sverige@svt.se
  Det skall gå till redaktionen om jag förstått detta rätt.
  Skicka ett mail så de får lite att tänka på.

 45. Varg i Veum skriver:

  Du måste verkligen ha blivit mållös av propagandan, detta är i sanning ett kort inlägg av dig 🙂 Men visst är det ganska uppenbart att gammelmedias redaktioner har haft möten om hur man ”bemöter” normkritiker genom språkbruket i ”nyhets” rapporteringen.

 46. Peter Stilbs skriver:

  Men så här håller de ju på jämt. ”Vetenskapsredaktionen” är värst – med Erika Bjerström i spetsen

 47. Social konstruktion skriver:

  Bryter mot en grundregel nu genom att kommentera utan att ha läst igenom tråden. Men svaret på din fråga är att det inte går att lita på etermedia. Har själv uppmärksammat ‘felaktigheter’ flertalet gånger och ofta ändrar man det faktiskt men skadan är ju då redan skedd. Sr-koncernen är helt enkelt en propagandacentral för feminism, politisk korrekthet och annat otyg.

 48. […] är bloggen tanjabergkvist som uppmärksammat SvT:s citatförfalskning av en mening ur Jimmie Åkessons invigningstal under […]

 49. martin skriver:

  http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-redo-lagga-profilfraga-at-sidan/ samma sak som med EU-negativ. Det Jimmie sa var inte att lägga profilfrågan åt sidan, utan möjligheten att lyfta upp andra frågor. Dessutom säger han längre ner i artikeln att han ”betonar att det inte handlar om att släppa invandringspolitiken eftersom att ”den är viktigast för våra väljare”. Allt för att förvanska det politiska budskapet.

 50. Lasse skriver:

  Utdrag från Journalistförbundets hemsida

  ”Spelregler för press, radio och TV

  Det råder tryckfrihet och yttrandefrihet i Sverige Det är lag på att vi skall ha tryckfrihet och yttrandefrihet i Sverige, ja t o m grundlag. Det betyder att t ex tidningar och etermedier har stor frihet att framföra vilka åsikter de vill och att trycka och sända de nyheter de anser intressanta. Men den friheten är inte obegränsad.

  PUBLICITETSREGLER
  Ge korrekta nyheter
  1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.
  2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats. Ge läsaren/mottagaren möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.
  3. Löpsedel, rubrik och ingress skall ha täckning i texten.
  4. Slå vakt om den dokumentära bilden. Var noga med att bilder och grafiska illustrationer är korrekta och inte utnyttjas på ett missvisande sätt.

  Var generös med bemötanden

  5. Felaktig sakuppgift skall rättas, när det är påkallat. Den som gör anspråk på att bemöta ett påstående skall, om det är befogat, beredas tillfälle till genmäle. Rättelse och genmäle skall i lämplig form publiceras utan dröjsmål och på så sätt att de kan uppmärksammas av dem som har fått del av de ursprungliga uppgifterna. Observera att ett genmäle inte alltid kräver en redaktionell kommentar.
  6. Publicera utan dröjsmål”

 51. Timeless skriver:

  Jag har själv alltid sagt att tidningar hänvisar till TT när dom själva inte vill stå för vad som skriver. TT, som du påpekar, ägs ju av tidningarna själva så egentligen är det ju själva man ska skylla på.

  Tack för en underhållande läsning =)

 52. […] kan liksom andra media ofta göra om fakta för div syften Tanja beskriver det […]

 53. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ”att det inte var ett ”olycksfall i arbetet” utan en högst medveten handling och att den följer en välregisserad agenda som ska skapa oro i landet och bana väg för revolutionen.” Menar du vår eller deras revolution? 🙂

  ”T o m en del människor som man ändå får anse som åtminstone normalbegåvade har trillat dit och man undrar varför sunt förnuft, logiskt tänkande och verklighetsförnimmelse helt lyser med sin frånvaro hos dem.
  Den som lurar ut det borde vara en kandidat till Nobelpriset”
  Ja men jag vet: flockmentalitet. Ge mig mitt Nobelpris nu tack! 🙂

  Verkar som om SVT medgett felciteringen iaf efter att någon (eller antagligen några, kanske några hundra – vem vet? 🙂 ) kontaktat de ansvariga: http://avpixlat.info/2013/11/25/svt-forvanskar-citat/#comment-1138082248

 54. Tanja Bergkvist skriver:

  Folklig, tack! 🙂 Lite efter med kommentarerna, för att inte tala om i förra inlägget, ser att ni skivit en massa, får ta det ikväll. Ja jag får göra lite mer impulisiva saker framöver. Vad tycker ni om att starta en ny dagstidning och några TV-kanaler? 🙂 Är ju hög tid…

 55. gandalfgra skriver:

  Det skulle inte vara en dag för tidigt med lite verklighetsförankrad media 😉

 56. Tanja Bergkvist skriver:

  Salan, vet inte. Jag tycker det är bra bara att lyfta fram det. Är det inte bättre att samla allt material på några tusen sidor och sedan ta allt i en framtida rättegång som blir historisk? ”PK-media-rättegången”, ha ha! 🙂

 57. J. Johansson skriver:

  På tal om konstiga formuleringar i media. SVT Forum (på 2:an) hade nyss en rullande textremsa, som de brukar ha längst ner på skärmen, med texten;

  ”Kl 15:02| EU-parlamentet debatterar förslaget om kvotering till bolagsstyrelser som parlamentet sedan röstade igenom”.

  Har de redan röstat igenom det eller ska de rösta om det senare? Om det redan har röstats igenom, varför debatterar de ett förslag som redan har blivit godkänt? Är det någon poäng jag har missat med att debattera ett förslag som redan gått igenom?

 58. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, jo jag minns historien med patentet på formlerna du nämner http://www.kevius.com/ Helt galet… Hur slutade hela historien? Hinnner inte gå igenom en massa protokoll i ärendet nu. Kanske dessa formler, eller snarare en unik som ingen lärobok i världen använt än, som vi ska släppa ut i alla Jordens vattendrag för att patentera vattnet? Ja ja, jag ska sluta tjata om att patentera allt vatten – om ni ser denna dokumentär: http://www.youtube.com/watch?v=6VEZYQF9WlE

 59. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, börjar läsa ditt inlägg. Ha ha ”Två nyheter de senaste dagarna bekräftade alla mina efterdomar. (Fördomar är ogrundade, efterdomar är välgrundade.” – nytt ord till svenska ordlistan – vi måste lansera det ju! 🙂

 60. Mrs Secretary skriver:

  Ha ha, Tanja, det är ju bara en hint om att det hela är s k skendemokrati. Besluten är fattade i förväg och debatterna är politisk teater, för att ledamöterna ska känna att de gör NÅNTING för sina rymligt tilltagna arvoden! Skendemokrati var ordet, sa Bull!

 61. @TB
  Jaså, det var där jag använde det. Tack för det, jag undrade så sent igårkväl hur jag hade definierat skillnaden mellan fördomar och efterdomar, och så kommer du och serverar det på en bricka medan jag slappar i soffan. Du är ett hyvens fruntimmer, det vet du va?

 62. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, läser ditt inlägg nr 2 nu. Ha ha, ”Sen damp då förstås beskyddarbrevet från Kirunamaffian ned för några dar sedan där de i vanlig ordning kräver över 500 SEK i beskyddaravgift för att jag inte skall behöva oroa mig över att staten skickar någon sliskig inspektör för att undersöka om jag är i besittning av en illegal mottagare,” Galning! 🙂

 63. Tanja Bergkvist skriver:

  Lasse, det där förvånar mig inte alls… Det klipps och klistas en hel del kan jag tänka mig. Men att byta ut ord i citat är inte ok, eller som du säger att lägga till uttalanden. Tror knappast man gör det senare – men det som sker ibland är att man klipper och klistar i en intervjusituation så att man återger ett svar från den intervjuade, men som svar på en annan fråga – dvs frågan byts ut. Och lyssnaren/läsaren blir grundlurad. Finns ett flertal sådana fall. Horribelt.

 64. @QED
  materialet i http://www.svenska.gotland.se/grallima.htm kommer för övrigt från Tage Danielssons bok Grallimatik. (Jag tyckte det var väldigt dåligt angivet, jag kände igen texten och visste att jag hade sett den tidigare, antingen i något Hasse & Tage-sammanhang, eller i Svenska MAD, så surnade faktiskt till när jag läste länken. Det fanns dock en källhänvisning i den andra länken, men den var väldigt undanskymd. Så det är bra att tänka på det där med att vara tydlig med källhänvisningar.) Det fanns annars en del intressant på sajten, en liten ordlista över olika typer av definitioner osv. Kan ju vara bra att ha att hänvisa till.
  Det där med morrord och spinnord får mig att tänka på ett inslag jag såg med Frank Zappa en gång där han sa att ”ansvar är ett revolverord, varje gång någon säger till mig att jag har ett ansvar får jag lust att dra revolvern och skjuta.”
  Nu anser jag att ansvar i sig är en bra sak, så länge det är på eget initiativ, men jag förstår vad han menar. Jag betraktar ord som ”solidaritet” och ”demokrati” som revolverord. ”Solidaritet” betecknar ju egentligen något bra, men missbrukas och används snarare för att få individer att rätta in sig i ledet och underkasta sig ”ledningens” vilja eller den allmänna pk-andan.

 65. Rosenhane skriver:

  Hej Tanja, på tal om lögner i media; ett intressant seminarium på Timbro tidigare idag:

  http://timbro.se/timbro-medieinstitut/evenemang/partiskhet-bortom-partier

 66. Tanja Bergkvist skriver:

  En ursäkt från SVT? http://avpixlat.info/2013/11/25/svt-forvanskar-citat/#comment-1138294629 Citat: ”Jag har efter påtryckningar fått detta svar från SVT:
  SVT Hej, Vi har felciterat Jimmie Åkesson och det ber vi om ursäkt för. Texten är borttagen./Ulf Johansson, ansvarig utgivare.”

  Sidan skulle liksom tas bort ändå, SVT text uppdaterar kontinuerligt så sidan är redan borttagen per automatik, redan igår ju… därför jag fotade under det dygn detta låg uppe.

 67. elwee skriver:

  Sveriges vilsna tramp i genusskogen uppmärksammas alltmer internationellt:
  http://www.friatider.se/svensk-genusextremism-vacker-avsky-i-frankrike

 68. Tanja Bergkvist skriver:

  Totte, jag har ju lovat er att jag ska bli statsminister! 🙂

  Steen, vad förvånad man blir… Nåja, sådär kan de hålla på, journalistiken blir ju allt mer trovärdig för varje dag. 🙂

 69. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, tack för info: ”I strikt vetenskapliga sammanhang kan ett tryckfel korrigeras inom hakparentes”.

  Så låt mig gissa att SVT korrigerar detta och återger det korrekta ordet inom två hakkors då? 😉 I synerhet kan man ju ledas att tro det efter att ha läst NA-ledaren som Steen tipsade om.

 70. Tanja Bergkvist skriver:

  Rick, ha ha! 🙂 Läs förresten Civitas text ang detta med Arnstad och Norge: En obegriplig framstäällning av Norge skriven av (!)

  Kristin Clemet, chef för tankesmedjan Civita och tidigare statsråd för Høyre
  Ketil Raknes, författare och tidigare statssekreterare för Sosialistisk Venstreparti
  Øyvind Strømmen, journalist och medlem i Miljøpartiet De Grønne

  Några citat:

  ”Arnstad förundras över att ”stora delar av Norge mobiliserar i ett gemensamt försvar när hela världen kallar Norges näst största regeringsparti för Breivikparti”. Baserat på detta tycks Arnstad komma till slutsatsen att Norge helt har tappat fästet och är i full fart på väg in i ett mörker med rasistiska och fascistoida förtecken.

  Mycket av den norska nationalismen är vad man kallar en statsnationalism. Denna uppfattning delar inte Arnstad. ”Norsk nationalism är liberal, frihetlig och snäll. Den anses diametralt motsatt rasism, fascism och högerextremism”, raljerar Arnstad. I Arnstads värld kan det se ut som att det endast finns en form av nationalism, och den är en politisk process som får sitt nödvändiga utlopp i fascism och rasism.

  Analysen av nationalism är politiserande och diffus. Utan grundkunskaper förmår man inte se skillnaden på det vi kan kalla en liberal statsnationalism å ena sidan och en etnisk homogen nationalism, inom forskningen bland annat känd som integral nationalism, å andra sidan. Det ska mycket till för att inte se skillnaden på flaggviftande skolbarn som tågar längs Oslos paradgata den 17:e maj och ett demonstrationståg med marscherande fascister.

  På samma sätt som enskilda röster i invandringsdebatten försöker stämpla alla som är positiva till invandring som anhängare av islam, försöker Arnstad att stämpla alla försök att diskutera utmaningarna kopplade till invandring och integration som rasism och fascism.

  Fascism och högerpopulism, rasism och invandringskritik, statsnationalism och etnisk nationalism: allt klumpas ihop. Arnstad gör inga försök till nyansering eller differentiering. Det kan tyda på att Arnstads spekulativa argumentation har som syfte att inskränka det offentliga samtalet.”

 71. Tanja Bergkvist skriver:

  Cavatus, ta det lugnt – vi kommer att ordna allt det här. 🙂

 72. Martin Andersson skriver:

  Gott folk, det är räkningstider och därmed donationstider. Dags att donera minst 100:- till Tanja via PayPal en bit upp på sidan. Mycket lätt, tar 2 minuter högst. Se till att göra det innan ni lämnar sidan. Hyra, mat, el, skulden till Hells Angels…men först 100:- till Tanja. Tack!

 73. Tanja Bergkvist skriver:

  w-son, vilka superlång videos. Ok öppnar dem som nya fönster och hoppas inte allt kraschar. 🙂 Hinner inte se dem idag.

 74. Tanja Bergkvist skriver:

  RikF, ja du får fasa för nästa inlägg. Nejdå, ska försöka att hålla det kort. Kort enligt min definition av kort dvs. 😉

 75. Totte skriver:

  Är det inte ett gigantiskt demokratiskt problem att de mest intelligenta och kompetenta väljer bort partipolitiken?
  I demokratins barndom var det väl tvärtom?

 76. gandalfgra skriver:

  Har Tanja gått över från Danska Bullshit till HA när hände detta..? 😉

 77. @TB
  Njae, det är nog inte hakparanteserna i så fall (det skulle ju utmärka den som gör den redaktionella kommentaren som en med hakkorsanknytning), men det är väl bara en tidsfråga tills de byter ut cittatecknen till hakkors så fort de citerar Åkesson eller någon annan från SD.

 78. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ja det var något i den stilen jag menade. 😉

 79. Tanja Bergkvist skriver:

  gandalfgra, jag pratar om den text Dolf gav med regler för citering och hakparenteser, vad är Danska Bullshit? Och menar du NA? Aha ok NU FATTAR JAG:

  Martin Andersson – knäppgök där! 🙂 Hyra och mat har jag som utgifter ja, men knappast någon skuld – annat än till CSN och bostadslånet då, vad gör man inte för att slippa bo i journalisternas förlovade land? 😉 När du skriver så kommer ju inget till mitt Paypal! Och en annan utgift är redskap till sjukgymnastiken, vilket påminner mig om att det är dags för en timmes övningar med armen snart.

 80. Tanja Bergkvist skriver:

  Totte, ja det är tråkigt att jag inte är politiskt aktiv, jag borde bli det kanske. Hur ska jag annars bli statsminister? 🙂

 81. Tanja Bergkvist skriver:

  Mrs Secretary, jo jag vet att det är en teater Jag skrev om detta i mitt förra inlägg Två steg framåt och ett bakåt för agendasättarna.

 82. Martin Andersson skriver:

  Har Tanja gått över från Danska Bullshit till HA när hände detta..?

  Hvis kun din donation er i orden, så trenger du aldrig at overveje den sagen, og så kan du undgå tohjulet hjembesøg. Et tilbud du ikke kan afvise. 🙂

 83. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, tack för video. Jag märker att jag snart är uppe i 200 fönster igen så det gör ju inget att allt kraschade igår då! 😉

 84. Tanja Bergkvist skriver:

  bobbenswe, nu när ansvarige bett om ursäkt ang citatet till dem som mailat om detta så är du väl nöjd – eller vill du att de ska ta upp detta som huvudnyhet på text-TV idag – det borde de kanske, får hoppas på det ikväll när man ska sova. 😉

 85. Tanja Bergkvist skriver:

  Varg i Veum, ja jag blev djupt chockad och fast jag höll på att somna tog jag fram kameran och fotade TV:n – jag trodde aaaaldrig att SVT skulle fara med osanning i något sammanhang. 😉

 86. Tanja Bergkvist skriver:

  Peter, va! Jag lyssnar ju på vetenskapsinslagen på P1 kl 12.10 ibland ju – säg inte så, jag trodde att det var den enda säkra platsen! 🙂

 87. Tanja Bergkvist skriver:

  Social konstruktion, precis, när skadan är skedd är det lätt att ändra i efterhand och be om ursäkt. Hur många ser det och hur många har inte redan fått en uppfattning av den ursprungliga rapporteringen?

 88. Martin Andersson skriver:

  Martin Andersson – knäppgök där! 🙂 Hyra och mat har jag som utgifter ja, men knappast någon skuld – annat än till CSN och bostadslånet då, vad gör man inte för att slippa bo i journalisternas förlovade land? 😉 När du skriver så kommer ju inget till mitt Paypal! Och en annan utgift är redskap till sjukgymnastiken, vilket påminner mig om att det är dags för en timmes övningar med armen snart.

  Nej, det här sket sig helt klart. 😦 JAG tänkte mig bara en räkningsbetalare som vilken räkningsbetalare som helst, som sitter och plockar bland räkningar varav vissa är helt nödvändiga (hyra,…) och andra förhoppningsvis kan vänta. Och det jag ville ha sagt var att det är en bra idé att prioritera PayPal här på sidan, trodde inte det kunde missförstås eftersom det FÖRST kom en lista tänkbara räkningar, med HA lite som ett skämt för den som inte förstod det, och SEDAN en betalning som förhoppningsvis har en särställning. 🙂

  Jag får byta spår i min marknadsföring. Det sker fr o m detta inlägg. Jag ger mig dock inte på att det ska ha inslag av något KUL. 🙂

 89. Tanja Bergkvist skriver:

  Lasse, oj det där lever de inte upp till alltid kan jag säga direkt.

  martin,
  antar de ville ha en rubruik så att någon skulle läsa – vem läser DN liksom? 😉 Men isf bröt de på Lasses punkt 3.

 90. Förresten så ska du inte gnälla på mig för latinet, gnäll på dem det vederbör, anglosaxarna: a.m., p.m., a.d., lbs, (vilka andra än anglosaxare kan vara så jämrans korkade att de använder ”lbs” som förkortning för ”pund”???), etc. etc. (som också det är latin)
  och sen använder de latinska fraser ad infinitum, så nej, jag tänker inte säga mea culpa, även om jag är medveten om att mitt alter ego förmodligen inte skulle dra sig för det. Det är ipso facto ett otyg som vi på det hela taget är förskonade från här i sverige, där det inte blivit ett modus operandi som i den anglosaxiska världen. Inte ens inom rocken slipper man eländet, trots att tempus fugit så kör Status Quo på i gamla banor. Det är väl först när Rigor Mortis kommer på besök som man blir fri från pinan. För vice versa kan man väl bara drömma om. Men jag ska inte dra ut på detta spektakel ad nauseam. Det är ett annus horriblis som det är, så jag avslutar med att säga pax vobiscum!

 91. Tanja Bergkvist skriver:

  Timeless, ja det är ju ocks ett sätt att skylla på TT när man själv äger TT. Vi borde starta ett nytt TT – Tanjas telegrambyrå, som ägs enväldigt av mig! 🙂

 92. Tanja Bergkvist skriver:

  J. Johansson, det där låter lite konstigt ja, om det är en direktsändning. Vad galet – har PK-maffian uppfunnit en tidsmaskin? 🙂

 93. Tanja Bergkvist skriver:

  Enda anledningen till att jag VET att tidsmaskinen aldrig kommer att uppfinnas är att någon i så fall redan hade åkt tillbaka i tiden och hindrat PK-maffian från att uppstå in the first place. För det kommer knappast att vara PK-maffian som uppfinner den, de har fullt upp med att ljuga i tidningarna och ägnar sig inte åt vetenskap.

 94. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin Andersson, nej jag vill inte ha tvåhjuliga hembesök, ha ha! 🙂

  Dolf, ”Förresten så ska du inte gnälla på mig för latinet,” NEj jag ska inte gnälla mer alls, jag är jättetrött och måste göra sjukgymnastik med armen så den blir funktionsuglig igen.

  Rosenhane, tack för tips om seminarium – det ska jag lyssna till medan jag gör mina övningar nu! 🙂

 95. martin skriver:

  …”Jättetrött och måste göra sjukgymnastik”? inte undra på att du blir trött i armen som du svingar på mot PK, medialögner och genusgalenskaper 🙂

 96. Martin Andersson skriver:

  Martin Andersson, nej jag vill inte ha tvåhjuliga hembesök, ha ha! 🙂

  FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!! 😦 😦 😦 😦 😦

  Allt jag skriver blir missförstått… 😦

  Det var ju gandalfgra jag skrev till och ville skoja med, när han först hade skojat om MC-dräggen Bullshits (borta sedan 15 år eller mer) och HA, som om de hade något med dig eller det jag skrev att göra.

  Allt är min copywriters fel och jag ska nu sparka honom för att i stället återkomma med inlägg av rostfritt stål som aldrig kan missförstås. Det enda jag har velat med kvällens kommentarer är att marknadsföra donationsmöjligheten uppe till höger samt sprida lite brutal humor. Men tvärtom mot en gång Midas har jag fått se hur allt jag har tagit i, har blivit skit. 😦 😦

 97. @Martin Andersson
  Jag antog att räkningen till Hell’s Angels avsåg just betalningen till TB. Hon är ju uppenbarligen en ängel, det är ju bara att titta på bilden. Fast jag måste säga att jag är lite förvirrad, hon stämmer inte riktigt med min bild av dem som kommer från inferno (ser du TB!, ännu mer latin)
  Tog henne mer som en av dem ovanifrån.

 98. Martin Andersson skriver:

  Hjalmar, min copywriter, flyger just nu utför trappan, och i det sammanhanget kan man ju konstatera att en av hans mest idiotkorkade idéer var att skriva på danska här i kommentarsfältet. Visst, det får uppmärksamhet, men det funkar inte. Det går att skriva, men det går inte att läsa. I alla fall inte så att den som läser kan förstå något. 😦 Back to the drawing board.

 99. J. Johansson skriver:

  @TB Vet inte om det var en repris, brukar ju stå det i så fall och jag kunde inte se det någonstans, men jag är ju mänsklig så jag kan ha missat det. 🙂

 100. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin A, aha var kommentaren inte till mig? Ok, då är det jag som är lite trött och trög just nu – dags att sova. Vågar man läsa SVT:S textnyheter? 😉

 101. elwee skriver:

  Tanja … måste du lägga någon kraft i dina sjukgymnastiska rörelser eller är det rörelsen som sådan som är viktig?
  Är det det senare fallet så kan jag bygga en maskin till dig som viftar med armen medan du sover. Det sparar tid …
  När du är återställd kan du sälja den till Elizabeth II eller Kim Yong-il så de slipper att vifta alldeles själva i timmatal.

 102. gandalfgra skriver:

  Martin A – Nejdå var inte nedslagen för dina inlägg de var bara roliga.. 😉

 103. Rosenhane skriver:

  Saxat ur Olof G. Hedengrens krönika i Realtid 25 nivember 2013:

  ”I Norge – vårt västra broderland som just nu smutskastas å det grövsta i exempelvis Aftonbladet och Dagens Nyheter – har man tagit tjuren vid hornen och tittat närmare på den så kallade genusforskningen och då kunnat konstatera att den är helt ovetenskaplig (”hjernevask”).

  I Sverige fortsätter dock vansinnet som tidigare och så kallade genusforskare tillåts producera fantasifulla politiska ideologier och bygga en gigantisk lekstuga som blivit en födkrok för – och gett karriärmöjligheter till – kadrar av mediokra kvinnor. Några exempel från våra högre lärosäten;

  Centrum för Genusvetenskap vid Uppsala universitet har bjudit in ”gästforskaren” Signe Bremer. Hon skall under ett års tid studera: ”Hur bekvämlighet och obekvämlighet uttrycks, förkroppsligas, omförhandlas och levs av stadsboende transpersoner”. Hennes forskning skall bland annat baseras på ”stadspromenader”.

  Den 11 december håller Genusvetenskapliga institutet vid Lunds universitet ett queerseminarium under ledning av Malena Gustafsson på temat: ”Från sexualitet till fittaktivism – reflektioner kring njutningens rörelser”.

  Krönikan i sin helhet:
  http://realtid.se/ArticlePages/201311/25/20131125190009_Realtid585/20131125190009_Realtid585.dbp.asp

 104. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ja mycket kraft och det gör väldigt ont. Tre timmar om dagen intensivträning med smärta ger som resultat 1 cm utökad rörelseförmåga efter en vecka – dvs det tar ca 20 timmar med 20 pass per cm. Så jag kämpar på. 🙂

  Rosenhane, ska läsa detta! 🙂

 105. Denis skriver:

  ”ett långt inlägget”

 106. martin skriver:

  Helt orelaterat… http://www.dn.se/sthlm/poliser-ska-utbildas-pa-sodertorn/ De valde södertörn framför Uppsala universitet. Undrar just vilka akademiska kvaliteter som gjorde att Södertörn ansågs som mer lämpligt för de blivande poliserna.

 107. Henrik Garnstad skriver:

  En strålande vacker jullåt som kanske skulle passa dig, Tanja.

  😉

 108. elwee skriver:

  Tanja.
  Hoppas du ser till att den där första läkaren inte förstör livet för fler patienter och lägg dig inte platt för försäkringsbolagets första bud.
  Ha alltid en lapp med dig där du noterar sådant som du har besvär med pga armen.

  Ser också att den ultimata degenereringen av polisutbildningen blir av.
  http://avpixlat.info/2013/11/26/polisutbildning-till-sodertorns-hogskola/

  Tänk så fantastiskt med genuspoliser i klänning som ska springa ifatt kriminella … det blir en syn för gudar.

 109. QED skriver:

  Södertörns högskola får utbilda poliser

  http://polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Gemensam/okt-dec/Sodertorns-hogskola-far-utbilda-poliser/

  Så är det slut med batonger och andra fallossymboler. Det finns dock genuskorrekta alternativ och det ryktas att denna dam ska träna polisrekryterna i närkamp 😉

 110. elwee skriver:

  Här kamrater, finns ett läsvärt inlägg i genusdebatten:
  http://www.realtid.se/ArticlePages/201311/25/20131125190009_Realtid585/20131125190009_Realtid585.dbp.asp

  Omvärlden skrattar på sig när de ser på Sverige och vi låter dem hållas …

 111. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  För en månad sedan nämnde du i kommentarsfältet att det finns ett EU-förslag om att begränsa internet och att man bara ska kunna få tillgång till max 20 websidor. Jag hittar inget om den storyn. Vänligen dela med dig av länk så jag eventuellt kan blogga om saken.

 112. Rosie skriver:

  Tanja, du är en stjärna. Tack för alla underbara inlägg 🙂 Blir det någon freedom fest 2014? Jag skulle gärna vilja gå, då jag missade eventet i våras.

 113. Rosenhane skriver:

  QED, tack för länken till DN. Fullkomligt vidrigt att läsa och fullkomligt otroligt att så lite moteld syns från allians-och borgerligt håll när det är öppet mål mot extremvänstern.
  För 30 år sedan var det på ett hår att Sverige hade blåkopierat DDR-modellen med löntagarfonder sex år innan den gick utför stupet och nu är vi snuddande nära igen men med ett betydligt blodigare scenario i skottvinkeln.
  En våldsvänster underblåst av en enig journalistkår som bedriver drev mot allt och alla som representerar det onda enligt marxistiskt synsätt, den västerlänska människan, friskolor, bildning, kungahuset, tillväxt, vinst, kärnkraft, könet, familjen, bilen, flyget, USA, periodiska systemet, historien, livets gas Co2 ja snart sagt allt som är bra för mänskligheten.
  Här måste ridas spärr; tystnaden är livsfarlig,
  Tanja, ljus i mörkret, ut i offentligheten med dig, ta ett ordentligt tag i nationella sekretariatet för genusforskning till att börja med, det måste bort fort som fan!

 114. framtidsvision skriver:

  Hej Tanja
  Jag hittade hit via en annan blogg. Jag älskar ditt driv. När jag var i din ålder var jag likadan. Det var före bloggarnas tid. Före mångkulturen – på den tiden var vi fria att säga vad vi ville.

  Idag vågar jag inte längre säga vad jag tänker. Jag har klistrat för kameralinsen på min dator, klistrat över mikrofonen på min dator.

  George Orwell har jag läst vid ett tio-tal tillfällen sedan boken kom ut..Tanken jag har är att Orwells bok har fått tjäna som en instruktionsbok till en ny världsordning.

 115. Hans skriver:

  Tanja, du får nog räkna med att det var medvetet, kampanjen mot SD är i full gång.

  Läs även vad Jan Helin sade nyligen om mediers uppgift.

  Hur ska man kunna leva i ett orättfärdigt samhälle där moral/etik uppe i toppen inte längre finns medan man själv har ett samvete, se där en svår fråga.

  Men jag är överraskad över att du är chockad, i själva verket var det väl rätt så väntat.

  Sverige är tyvärr genomruttet!

  Vi lär få vänta oss mer dylikt.

 116. QED skriver:

  ”Alla miljöpartister borde nog vara tacksamma för att Gustav Fridolin fick Filippa Esayas som lärare i mellanstadiet. När Gustav störde ordningen i klassrummet gav Filippa honom ”straffet” att titta på en partiledardebatt i tv.”

  http://www.dn.se/insidan/gustav-fridolins-larare-gav-honom-en-chans/

 117. Tanja Bergkvist skriver:

  framtidsvision, ja jag har också klistrat för kameralinsen med svart tejp, och om datorn står på när jag pratar drar jag ut nätverkskabeln. 🙂 Har fortfarande inte läst George Orwell *skäms* – nåja, vi lever ju i 1984 så det går lika bra att läsa PK-media. 😉 Nu är andra böcker ovanför 1984 på listan, men turen kommer väl till den förr eller senare också.

  Hans, ”Läs även vad Jan Helin sade nyligen om mediers uppgift.” Jan Helin är inte direkt en person jag är intresserad av att lyssna på, men lägg gärna länk här så jag får se vad han sagt!

  QED,
  ha ha, jag trodde Fridolin fortfarande gick i mellansstadiet. 😉

 118. Tanja Bergkvist skriver:

  Denis, ang ”ett långt inlägget” – har jag skrivit så någonstans? 🙂 Det må vara hänt, jag har ett speciellt tangentbort anpassat för en hand och behärskar det ännu inte till fullo eftersom min hjärna måste omprogrammeras och automatiseras efter detta, det kommer att ta lite tid.

 119. Tanja Bergkvist skriver:

  martin, det beror väl på att den heliga värdegrunden och genuskunskaper ska värderas högst i polisutbildningen – brottsbekämpning kommmer i andra hand.

 120. Tanja Bergkvist skriver:

  Henrik, ja det var en fin låt! 🙂 Här har du en sång om en genustrumpet (SVD)

 121. Tanja Bergkvist skriver:

  Rosenhane, ja det periodiska systemet är ju livsfarligt för vänsterfolket – tänk att behöva lära sig det. 😉 Men med tanke på att Mendeleev sägs ha kommit på det i sömnen under en dröm så borde det med Södertörnsmått mätt väl kunna accepteras som kunskap? 😉 Kommer du med påtryckningar om offentligheen nu också – jag är angripen dagligen från alla håll ju! Ja ja, jag ska.

 122. Tanja Bergkvist skriver:

  Rosie, ja jag antar att det blir det! 🙂 Kommer lägga upp alla föredrag från årets nu i helgen, så kan du se dem på nätet iaf!

 123. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, det var flera år sedan jag läste om det där, så troligtvis har mina öppna sidor med dokumenten kraschat, för att inte tala om jag fått byta dator två gånger. Nåja, här har du en avstamp till research: http://sv.wikipedia.org/wiki/Telekompaketet#Kritik Du får själv gå igenom EU-dokumenten i detalj sedan, jag tänker inte göra om det iaf. 🙂

  Paketet har beskrivits som ett sätt att förena Europas telekommunikationsmarknad för alla 27 medlemsländer i EU, men även blivit starkt kritiserat och anklagat för att vilja förvandla internets öppna struktur till något som mer liknar kabel-tv.[13] Kritikerna hävdar att telekompaketet skulle göra det möjligt för internetleverantörer att avgöra vilka webbsidor användarna är tillåtna att besöka, vilket potentiellt begränsar åtkomsten av hemsidor som är kritiska mot internetleverantören eller regeringen. Internetleverantören skulle då sälja ”paket”, liknande kabel-tv, med åtkomst till ett begränsat nummer utvalda sidor.

  Kritiker menar att detta kraftigt skulle begränsa yttrandefriheten på internet och även förändra rollen för internetleverantörer. Dessa kan bli skyldiga att filtrera sidor samt stänga av användare från nätet helt och hållet om det föreligger misstanke om brott. För att kunna uppfylla dessa krav måste internetleverantörerna då övervaka vad användarna faktiskt gör på nätet, vilka sajter de besöker och vilka filer de skickar och tar emot. De kontrakt som leverantörerna sluter med användarna skulle i så fall innehålla klausuler där abonnenterna accepterar helt nya villkor för rätten att vistas på nätet.

 124. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ja det var en suverän artikel av Hedengren måste jag säga! Lite väl lång, men jag har väl inget att säga till om där med tanke på mina långa inlägg… 😉

 125. QED skriver:

  @Rosenhane:

  DNs chefsredaktör Björn Wiman försvarar och tolkar mycket välvilligt våldsrapplåt mot Jimmie Åkesson. (Some people are more than other.)


  ”Palme fick ett nackskott, SD fick en jackpot”, rappar Timbuktu också på ”Svarta duvor & vissna liljor”, den låt som nu hamnat i centrum för en debatt om hot mot SD-ledaren Jimmie Åkesson.

  Rått? Ja. Rimligt? Ja, det också. I ljuset av den senaste tidens attacker mot svenska politiker är det givetvis obekvämt men också viktigt att konstatera att det även fortsättningsvis måste få vara skillnad på vad som sägs i en mer eller mindre fiktiv gestaltning – i detta fall en låt – och på vad som sägs i andra sammahang; Kartellens Sebbe Stakset har ju tidigare dömts för att ha hotat
  SD-ledaren på nätet.

  I fallet med raden att ”dunka Jimmie gul och blå hissa i en flaggstång” ska man dock vara bra blind om man inte ser parallellen till en annan av det svenska folkhemmets största ikoner, känd både för sitt sociala engagemang och för att hissa upp folk i flaggstänger. Går Emil i Lönneberga igen ute i ”orten”? Ja, jag
  tror bestämt att det är så man ska se Kartellens hot om flaggstångshissning. Ett hyss.”

  http://unvis.it/www.dn.se/kultur-noje/musik/bjorn-wiman-ratt-rappt-och-rimligt/

 126. Cavatus skriver:

  Hallå! Apropå den strypta samhällsdebatten i Sverige, så är det långt fler som märkt det (även om de flesta tiger om det de ser och upplever). Läs Dick Erixons klarsynta debattinlägg idag på hans blogg, bl a skriver han:

  ”Hela samhällsklimatet är groteskt.”

  http://erixon.com/blogg/2013/11/borgerliga-perspektivet-saknas/

  Måste läsas!

 127. Martin Andersson skriver:

  det gör väldigt ont

  :cry :cry

  Henrik, ja det var en fin låt! 🙂 Här har du en sång om en genustrumpet (SVD)

  Mystiskt att se rörliga bilder på Tanja, man tänker sig att hon ska sväva, lite som Galadriel, alvdrottningen. Men hon går som en vanlig människa. Och HEMSKT när hon ramlar far utför en backe 😦 😦

 128. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Tack för länken som jag bad om!

 129. QED skriver:

  ”Sverige har slutat att bidra till säkerheten i Östersjöområdet och ses alltmer som ett militärt vakuum. Orsaken är att Sveriges försvar nu är så svagt att det verkar destabiliserande, enligt en finländsk expert.”

  ”Försvarsminister Karin Enström (M) ger i en kommentar en helt motsatt bild av Sveriges försvar…”

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/finsk-kritik-mot-svenska-forsvaret_8778836.svd

  Var är de gamla moderaterna? Har Reinfeldts mamma teraperat bort dem?

 130. trappaupp skriver:

  För ett, två decennier träffade jag en chefredaktör på sitt mest ilskna humör. ”Det finns för f-n inga journalister längre”, eller något i den stilen, halvskrek han. ”. Massmedietjänstemän är i minst nio fall av tio ett mer adekvat ord än journalister.
  En annan sak. När jag ser dina lekfullhet i vissa sammanhang och din kunnighet i andra så undrar jag om du inte skulle vara en passande programledare för ett svensk QI (BBC). Det har gjorts en blek svensk kopia. I Axess TV kanske.
  För det tredje anser jag att engelska ska införas som officiellt språk och svenska till mest gynnat hemspråk under en övergångstid på 50 år. Då skulle den massmediala enfalden inte lika lätt slå rot i så många. Kunnighet i engelska skulle ge större utbud av varierande information. För att inte tala om större marknad för skribenter av alla de slag.

 131. Tanja Bergkvist skriver:

  QED & Cavatus, tack för lästips! 🙂

  Galne Gunnar, varsågod- you owe me! 🙂

  trappaupp, instämmer inte i att engelska bör införas som officiellt språk i Sverige, har förresten skrivit om detta här: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/06/28/ett-ansprakslost-forslag/ men instämmer i att jag borde leda TV-program mm! 🙂

  Martin, det var faktiskt roligt att åka ner för den backen med genustrumpeten! 🙂

 132. Martin Andersson skriver:

  Martin, det var faktiskt roligt att åka ner för den backen med genustrumpeten! 🙂

  Aha!! Det visar att jag fattat noll och inget. *SKÄMS :oops:*

  Jag trodde det var en OLYCKA där du föll och for nerför backen, allt fastnade på film, och sedan tog regissören med det kanske för att visa: ”så här fort utför går det om genuspsykopaterna får råda”. Det såg HEMSKT ut. Men jag såg nog något som inte fanns.

  All lycka med axelrehabilitering snälla Tanja! 🙂 Se till att din träning sker på tider som är gynnsamma biorytmiskt sett, när du har som mest energi och ”mojo”.

 133. Ulrich skriver:

  Hej Tanja,
  Tack för en utmärkt blogg. Att läsa den känns verkligen som att ha hittat ett andningshål i den våta mediafilt som ligger utbredd över Sverige. Kul att någon orkar stå emot och tänka fritt och självständigt, och dessutom klä det i ord.
  Apropos ditt sista inlägg så är jag inte det minsta förvånad och inte ens särskilt upprörd, förmodllgen beroende på att jag är luttrad och för länge sedan har slutat att tro på någon slags strävan efter sanning och objektivitet från medias håll.
  Jag vill ändå tipsa om något som gjorde mig otroligt upprörd 2009 och som jag trodde skulle bli en stor affär, men som helt rann ut i sanden. Journalisten Tonchi Percan från Balkan och med kunskap om det forna Jugoslavien avslöjade i P1:s program ”Medierna” att Kjell Albin Abrahamssons intervju med Carl Bildt i programmet ”På Spaning efter Europa” som påstods vara sänt från Sarajevo i själva verket var gjort från UD i Stockholm. Tonchi Percan visade att hela programidën, med intervjuer av intressanta personer på olika håll i Europa, konsekvent var helt fejkat. Istället för att vidgå det olämpliga i att ha lurat alla lyssnare blev Toni Percan förlöjligad och nergjord av en omåtlligt dryg och pompös Kjall Albin Abrahamsson, som tyckte att sådana saker som sanning i alla delar var löjliga petitesser. Produktionsbolaget Mera Media förklarade vidare sin egen programidé som genial och menade att alla uttalanden om var man befann sig, inspelade bakgrundsljud från Sarajevo med mera, bara var ”bakgrundskulisser”. Det är klart att det är behagligare att göra radioprogram inspelade på en stockholmskrog över några glas vin än att göra dem på påstådd plats, och då spelar det ju ingen roll om man vilseför lyssnarna. Det här programmet råkade avslöjas, men det är bara toppen på ett isberg i det stora nyhetsflödet.

  http://www.journalisten.se/debatt/pinsamt-kjell-albin

 134. Tanja Bergkvist skriver:

  Ulrich, vad intressant (eller tragiskt snarare), jag kände inte till det så ska läsa din länk snart. Nu lade jag just upp ett nytt inlägg, och där råkar ju Carl Bildt figurera också. Har läst nu, ha ha ”Med facit i hand, kunde vi säkert ha gjort vissa saker annorlunda. Ja, vi kunde ha berättat att programmet delvis reste med ett ”imaginärt” tåg, men eftersom programledare och reporter de facto reste med tåg, valde vi att formmässigt placera våra gäster och krönikörer i vår fiktiva kupé. ” – får nästan uppdatera mitt nya inlägg med denna galenskap, tack 🙂

 135. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, nejdå, det var kul att åka i backen! 🙂

 136. Hans skriver:

  Tanja, det framgår av en av Helins senaste krönikor, delvis återgiven i Tobbes medieblogg 27.11.

  Läs även Fria tider 1.12., Tobias Svenssons inlägg om Aftonbladets journalisten P. Larssons senaste skriverier.

  Själv får jag intrycket att det blir allt vanligare att allt fler journalister äntligen tar bladet ur munnen och medger att de är propagandister.

  Jag läser heller just aldrig Helin, men upplever kanske honom som mindre hycklande och mer rättfram efter medgivandet.

 137. […] sitt uppskattade föredrag på FreedomFest 2013, samt när hon på sin blogg uppmärksammade att SVT förvanskade ett citat av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Man ska inte underskatta den inverkan vi alla i alternativ […]

 138. Magnus Johansson skriver:

  ”Det är allvarligt att man felciterar i en mening där allt omkringliggande är korrekt och bara ett ord bytts ut.”

  Ja, det ser i sådana fall ut som om de är riktigt slipade manipulatörer. Konsten att lura folk består av att blanda sanning och lögn, att först försiktigt vänja mottagarna vid lögnens gift i mycket små doser för att sedan öka giftmängden efter hand och på sikt kunna dupera människor hur som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: