Expressen – från röda jättar till väpnade revolutioner

toalettIngen har väl missat den skäggiga person som nekades inträde till damtoaletten på Sergels torg och nu känner sig kränkt och ska låta DU (Diskriminerinsbyrån i Uppsala) stämma Stockholms stad, eftersom den som jobbade på toaletten nekade personen inträde efter att kvinnorna på damtoan börjat skrika när en skäggig person dykt upp där. Damtoalett och herrtoalett – varför över huvud taget dela upp samhället i några som helst kategorier? Imorgon tänker jag trava in på genusvetenskapliga institutionen och utnämna mig själv till professor – jag känner mig nämligen som en professor i genusvetenskap och det får alla där inne finna sig i – jag tänkte även vikariera som hjärnkirurg på KI (och där lär jag väl möta flera kända politiker som är patienter) och rent allmänt så kräver jag att hela samhället ska omstöpas efter mina unika behov – varje dag är en samhällsrevolution. 🙂 För övrigt känner jag mig kränkt över att det en gång var kö när jag skulle på toa i stan, och för denna kränkning tänkte jag engagera en massa myndigheter att driva mitt ärende – det gäller att använda skattemedlen på rätt sätt.

exprIngen har väl missat att Expressen i samarbete med någon researchgrupp (vilket inte bör förväxlas med att det handlar om någon forskningsgrupp givetvis) fått tag i 6.200 mailadresser kopplade till Disquskonton och samkört dessa med myndigheter för att identifiera kommentatorer på Avpixlat, Fria Tider och Exponerat? Här från igår där man lyfte fram SD-företrädare (varav några nu lämnat sina uppdrag) och idag hängs privatpersoner ut och ett TV-team springer runt med kamera runt husfasaderna och det lär väl pågå tills de avverkat alla 6.200 konton.

Hur lämpligt är det att en person dömd för anstiftan till vapenbrott sitter på ett register?

Hur lämpligt är det att en person dömd för anstiftan till vapenbrott sitter på ett register?

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är som bekant dömd för anstiftan till vapenbrott (dömd både i tingsrätten och  hovrätten för de brottsliga arbetsmetoderna) och vem är därför förvånad att Expressen samarbetar med grupper som inte har ett helt positivt rykte och som enligt uppgift arbetar för ett privat underrättelseföretag som ägs av Aschberg? Och hur lämpligt är det att en sådan person sitter på ett personregister? Det kan inte uteslutas att Expressen förbereder en väpnad revolution med ”journalistiska ändamål” som täckmantel. Chefredaktören (dömd för anstiftan till vapenbrott) och nyhetschefen (dömd för medhjälp till vapenbrott) skulle ju bara ”testa” om det gick att handla vapen, och givetvis kan de för att göra ett intressant reportage ”testa” om det går att genomföra en väpnad revolution och sedan kalla det för ”undersökande journalistik”. Kanske även ”socialt experiment” och sedan publicera rapporten och få ut en examen vid genusfrälsta Södertörns högskola? Något att tänka på för HD som kommer att ta upp Expressen-fallet snart.

tanja-gloriaNär det gäller Internet gäller följande: utgå alltid ifrån att allt du skriver kan och kommer att användas emot dig. Det kan tyckas vara en uppgiven hållning, men dessvärre pågår som bekant en massiv informationsinsamling om alla som kommer att plockas fram vid behov. Makteliten kan inte veta idag vem som kommer att vara betydelsefull om tio år – därför har man ett mycket stort intresse av att samla information. Vi vet från den senaste tidens avslöjanden att företag även säljer sin information, och gör de det inte frivilligt idag kan de tvingas göra det imorgon med nya lagar som hänvisar till demokrati, mänskliga rättigheter, terrorism osv. Vilken inställning man ska ha till detta beror ju lite på vilken roll man själv vill ha, men lika lite som makteliten vet vad du ska göra nästa år vet du det själv kanske. Omständigheterna kanske kräver att du blir offentlig. Hm, jag märker att jag pratar för mig själv här. 🙂 Nåja – det var ju bra att jag redan för fem år sedan insåg det här – och kanske var det för att jag prenumererade på Pär Ströms nyhetsbrev om övervakning innan jag halkade in på genusfrågan och började blogga. Men utan möjlighet till anonymitet på internet skulle mycket information om vad som pågår bakom kulisserna aldrig komma fram, så vi får hoppas att sådana här incidenter är undantag snarare än regel. Kanske kommer internet inte att vara så här fritt länge till – planer på att identifiera sig eller att registrera prenumeration på vissa (tillåtna) internetsidor likt ett kabel-TV-utbud väntar runt hörnet.

jämi-ammande manFör att återgå till ämnet. Jag läste just att ”Aschberg, som själv är kopplad till Researchgruppen, håller på med en hel programserie för TV3, ”Trolljägarna”, som helt och hållet går ut på att åka hem till anonyma kommentatorer och konfrontera dem med ett tv-team ” Han har sagt i Radio Ett att han ”tror på uthängningar som metod”. Metod för vad undrar man. Debatt? Jag minns Aschbergs senaste genustilltag när han försökte få en man att producera bröstmjölk i TV  (programmet här och Expressens artikel om detta här). Det är sedan tidigare känt att vissa tumörer i hypofysen leder till överproduktion av hormonet prolaktin (det hormon som stimulerar bröstkörtlarna till mjölkproduktion i samband med graviditet) vilket kan ge män spontan mjölkproduktion, men detta är troligen något som Aschberg inte känner till – när man är förblindad av teori är det verkligheten det är fel på. Således blev detta TV-program ett inledande försök att genom långvarig mekanisk stimulering av Ragnars bröst, få honom att släppa ifrån sig några droppar mjölk – detta är viktiga saker att ta upp på TV och med all säkerhet en ”jämställdhetsfråga” i många genusfrälstas ögon. Här är reklamen för programmet på 15 sekunder – Aschberg ”driver evolutionen framåt”:


Lakrits - för män som vill amma

Lakrits – för män som vill amma sina barn.

Prolaktinnivåerna ökar normalt hos män efter orgasm, men det hade Aschberg inte heller koll på, annars hade han ju kunnat låta Ragnar onanera i studion. Även stora intag av lakrits ökar produktionen, men inte heller det tog man upp. Det var viktigare att pumpa Ragnars bröst, trots att det alltså finns flera andra sätt. Jag vill dock varna genusmedvetna män för att stora dagliga intag av lakrits gör att kroppen utsöndrar kalium vilket rubbar elektrolytbalansen och det kan leda till hjärtstillestånd. Att vara genusmedveten in absurdum kan således få dödlig utgång.

Hur vet man vem som gör vad?

Hur vet man vem som gör vad egentligen?

Frågan är hur länge de inblandade personerna suttit på denna information om kontona, och om de även innehar inloggningsuppgifterna, för man ska inte vara främmande inför tanken att de faktiskt kan ha suttit och skrivit flera av kommentarerna själva i andras (anonyma) användarnamn flera månader bakåt i tiden. Sitter man på sådan information går man nämligen inte ut med den förrän man anser den vara användbar, och är den inte det så gör man den användbar om det behövs. Och vem som helst kan enligt denna 1-minutsvideo regga ett Disquskonto med någon annans mailadress – se detta: Reinfeldt postar kommentar på Avpixlat och nu inkommer kritik från övrig journalistkår och statsvetare mot Expressens metoder HÄR  och HÄR – citat av statvetare Henrik Oscarsson: “En mer modererad och respektfull hållning från opinionsbildare står alltså på min önskelista. I grunden tror jag nämligen att påverkansmöjligheterna blir större av att samtala än att använda reflexmässig megafonstrategi” och nu påbörjades visst en insamling för att väcka åtal mot Thomas Mattson.

Orion, sedan barndomen min favoritstjärnbild!

Orion – sedan barndomen min favoritstjärnbild.

Jag tänkte kommentera det här med PISA och redan nu inser vi faran med bristande kunskaper i exempelvis elementär fysik. När jag gick i grundskolan roade jag mig ofta med att bygga saker, ibland byggde jag en fin stjärnkarta med lysdioder och för detta behövs enkom några lysdioder i olika färger (beroende på stjärnorna i den aktuella stjärnbilden, det finns ju vita, gula, blå och röda stjärnor osv), ett batteri, några sladdar och en strömbrytare. För ett trippelstjärnsystem som tex Rigel i stjärnbilden Orion väljer man företrädesvis den ljusstarkaste blå-vita superjätten och då den är en Alpha Cygni-variabel som pulserar hyfsat periodiskt måste man även ha en reglerbar resistor, värre är det för den röda superjätten Betelgeuse i Orion som är en semireguljär variabel där man för att vara trovärdig alltså måste bygga in en slumpgenerator som varierar motståndet på ett oförutsägbart sätt.

orion-nebulosanAtt bygga in Orionnebulosan var betydligt svårare, men lite pappersprassel ovanför några seriekoplade dioder ihopsatta i en bunt löste även det. 🙂 Även om man borde använda joniserad gas eftersom den inte bara är en reflektions- utan även en emissionsnebulosa…. men allt kan inte bli perfekt, och jag vara bara i mina yngre tonår då och fick inte ha en behållare med joniserad gas i kylskåpet för mamma. För att komma till saken, superjättar är ofta oregelbundna variabler vilket inte minst den röda superjätten Expressen tydligt demonstrerar – när nu 6.200 Disquskonton är röjda och kommentatorer avslöjas löpande så gäller det att vara beredd på trevligt besök. För egen del brukar jag kommentera i eget namn, de få gånger jag får ett infall och spammar ner halva internet, men frågan är om någon där borta kunnat lista ut vem jag är – nämligen mig själv. 😉 För att inse detta krävs ett visst mått av kunskap, exempelvis får man inte vara analfabet, och det finns inga garantier för det där när det gäller journalister med tanke på utbildningsväsendets förfall.

Börja med en sådan här enkel sak, prova med ett batteri först.

Här är den enklaste elektriska krets ni kan tänka er – prova med ett batteri först.

I vilket fall, de elementära fysikkunskaperna kan vara användbara om TV-teamet kommer på besök. Man kan ju så klart välja att bjuda hem de dörrknackande personerna på kaffe och prata lite med dem, eller så tar man en sladd och drar den från vägguttaget och fäster vid dörrhandtaget, efter att ha byggt in en strömbrytare givetvis, så att man bara sätter på den vid behov. Skulle de inneha elementära kunskaper i fysik tar de kanske en diskhandske på sig, men då är det bara att elektrifiera hela sin gallergrind innanför dörren. 🙂

elchockDet skulle ge dem en välbehövlig elchock som heter duga, och kanske kan det sätta igång den avstannade hjärnverksamheten, nu när psykiatrin är underbemannad och pengarna går till Expressens vapeninköp (det kan förresten vara bra för Expressens annonsörer att få veta att pengarna går till brottslig verksamhet). Skämt åsido, som doktor (i matematik förvisso men jag utökar mina befogenheter idag – det är min rätt att definiera mig själv som vad jag vill) har jag satt en DIAGNOS på samhällsklimatet och hjärntvättens fanbärare. Här är den:

* Påtaglig instabilitet i självbild samt allvarliga dissociativa symptom i form av upphävd identitetsupplevelse – det här är för övrigt också själva slutmålet.

* Uppluckrad associationsförmåga samt affektiv avflackning med apatiska tendenser, utom vid stora genus- och journalistkonferenser då deras självbild exciteras till ett ögonblick av inbillad handlingskraft och storhetsvansinne.

* Substansrelaterad akut störning till följd av intag av narkotiska preparat – huvudsakligen sin egen propaganda.

* Bipolär sjukdom med blandepisoder av samtidig mani och depression, sk mixed state. Inte att förväxlas med det mixed state som utgör en viss typ av odefinierbar gränsöverskridande identitet och som är standard idag.

* Förskjutet expansivt grundtillstånd åt vänster med stämningskongruenta psykotiska symptom.

* Schizoaffektivt syndrom av blandad typ med tydliga inslag av rösthallucinationer från Marx.

* Biologiskt betingad förvirring samt kronisk tomhetskänsla som bottnar i tomma intet – samma mentala tomma inte som de aktivt arbetar för att skapa åt alla andra.

* Saknar i normalfallet (hur normalt det nu är att vara så här sjuk) sjukdomsinsikt, självinsikt och framtidsutsikt.

* Schizoid personlighetsklyvning där varje varje personlighet uppfyller alla ovanstående punkter.

* Cyklisk suicidalitet – med topp under valår.

Det stämmer väl ganska bra med era observationer också, eller vad tycker ni? 🙂

Stöveltrampen ekar på gator och torg

Stöveltrampen ekar på gator och torg

Det är ju inte konstigt att PK-medier blir så här sjuka med tanke på samhällsklimatet och den universella nyfascismen som genomsyrar Sverige idag. Stöveltrampen ekar på gator och torg och ingen journalist i innerstaden vågar gå utanför dörren – det är knappt så att de vågar komma till redaktionen varje morgon och häva ur sig dynga från morgon till kväll. Det måste vara spökskrivare från en annan planet som skriver alla artiklar, för ingen svensk journalist vill ju ha en nazistkänga i baken påväg till jobbet varje dag, de vill åka till jobbet på ett rosa moln av fluff, men samhällsdebatten är så torr att molnbildningen inte fungerar som den ska, något som SMHI glömt att ta upp. Där har vi orsaken till klimatförändringarna – svensk PK-medias limited access till normalt tänkande och perspektiv.

Och på tal om perspektiv – tidningen Feministiskt Perspektiv har kartlagt ”nyfascismen” – den sträcker sig från SD och KD till Timbro och Axess, till DN-kolumnister och SVD-kolumnister och från nyliberala till radikalkonservativa och liberalkonservativa. ”Nyfascismen” omfattar allt och alla som inte befinner sig inom det mentala fängelse som utformats av högintelligenta personer inom det genusfrälsta kollektivet. Alla är fascister och galningar, blott en strimma ljus av upplysthet har nått ett fåtal individer och dessa råkar vara med i samma klubb. Här har ni analaysen med stort A.

Studenten som blev TV-expert på "fascism"

Studenten som plötsligt blev medias expert på svensk ”fascism”

Och det blir inte bättre av att journalister och proffstyckare hänvisar till “Arnstads definition” av fascism, och när denne Henrik-jag ljög om min examen-Arnstad var inbjuden hos Aschberg i Radio Ett att prata i några timmar i somras (programmet på drygt 2 timmar här) så sa han att det som karakteriserar fascisterna är att de vill se en förändring av samhället. Med denna definition är ju ALLA partier fascistiska – även FI. 🙂 Sedan har det förvisso visat sig att “historikern” Arnstad fortfarande läser kurser på nybörjarnivå (!) men det hindrar inte SVT och all svensk PK-media att hänvisa till och ta in honom som expert. Citat:

”Studenten läser inte ett Mastersprogram”, skriver förvaltaren Malin Zetterström på SU i ett mejl. I ett registerutdrag framgår det att Arnstad under vårterminen 2013 är inskriven på tre kurser på Historiska institutionen – alla är på nybörjarnivå och antagningskraven är inte annat än grundläggande behörighet för högskolestudier.

När han blev påkommen med att ljuga avfädade han det komiskt nog som ”extremism” (va, var det inte ”fascism”?!). Mer studentmakt i TV-rutan – låt alla nybörjarstudenter få definiera begreppen i den offentliga debatten – mer vansinne åt folket! 🙂 Vi vet ju vad norrmännen över hela det politiska spektrat tycker om Arnstad.

invandring_och_morklagging_arnstberg_sandelinOch trots att alla svenska partier kan sägas vara fascistiska om man tolkar studenten Arnstads uttalande rätt, så drog man sig inte från FI:s håll att häromdagen kalla professorer och journalister för fascister efter en annons i DN för boken “Invandring och mörkläggning” av Arnstberg (professor i etnologi) och Sandelin (journalist). Det här är egentligen ett större problem för dem som använder ordet så lättvindligt än för dem som inte gör det – ty vilket ord ska de anända om riktig fascism? Ultrafascism, extremfascism, radikalfascism? Längre än så brukar deras fantasi inte sträcka sig och vokabulären är i övrigt ofta begränsad.

Snöröjning - av män och för män.

Snöröjning – av män och för män.

Här kommer vinterns stora genusnyhet – snöröjningen gynnar män. Får jag ställa en enkel fråga till (mp) och alla andra som tjatat om snöröjningen ur ett genusperspektiv sedan flera år tillbaka?  Jo jag tänkte, att om man inte röjer de manligt könskodade bilvägarna först, hur ska då snöplogen kunna nå fram till de kvinnligt könskodade bushållsplatserna och stigarna? Menar man att plogen ska FLYGA dit och därefter ploga för att sedan flyga vidare till nästa hållplats? Och om vi nu ska prata genus – är inte snöröjning ett mansdominerat yrke? Bör inte genussamfundet kämpa för att även kvinnor ska röja snö? Vad sägs om att Gensumaffian själv snyggar till statistiken och sätter sig bakom ratten – på så sätt skaffar de sig både ett riktigt jobb och röjer bort snön.

Kanske om man tar ett långt rep och fäster vid Jordens axel och drar tillräckligt mycket? Nu vet ju inte genusmaffian att axeln inte existerar, men de kan nog konstruera den socialt :-)

Kanske om man tar ett långt rep och fäster vid Jordens axel och drar tillräckligt mycket? Nu vet ju inte genusmaffian att axeln inte existerar, men de kan nog konstruera den socialt 🙂

Om snön nu existerar dvs, i dessa postmoderna tider där envar är fri att skapa sin egen verklighet så är det inte självklart att jag ser snö där genusmaffian ser snö. Min verklighet är inte din verklighet och den är verkligen inte Genusmaffians verklighet – jag utövar mental snöskottning framför min port varje år. Är det för övrigt inte dags att anamma ett globalt rättviseperspektiv i frågan – varför ska det snöa just här? Det är mer jämställt vid ekvatorn kan man tycka, så vad sägs om att släppa iväg genusmaffian på en enkelriktad tur upp i rymden så de kan fixa till jordaxelns lutning ? Projektionen av Jordens ekvator på himlen ska sammanfalla med ekliptikan – där har Genusmaffian en arbetsuppgift som heter duga – att upphäva årstiderna.

Simpson-IQOch är det inte snart dags att studera dessa alla genusprojekt ur ett civilisations-, evolutionärt-, medicinskt- och folkhälsoperspektiv? Till vilken nivå drar dessa projekt ner den offentliga debatten? Och hur påverkar detta nästa generations IQ? Om vi betänker de epigenetiska mekanismer som kanske leder till att vansinnet ärvs redan av nästa generation. När kommer i jämställdhetens namn (nämligen rätten till jämställd IQ mellan generationerna – bara mellan 2002 och 2006 sjönk medel-IQ:n i Sverige från 101 till 99 så nu är den nog nere på 95) en sådan utredning? PISA är bara toppen av ett isberg – fördumningen ligger mycket djupare och är också institutionaliserad, men inte på ett mentalsjukhus där den hör hemma utan i myndigheter och hos politiker och media. Det kan vara på plats med ett passande citat:

”Vår kultur är den första av alla kulturer som systematiskt ägnat sig åt att aktivera den mänskliga dumheten, vårda den, klä den och förse den med uttrycksmöjligheter.”

tanja-teleskop2-2011-03-11Och så hann jag inte skriva om PISA, trots att det var målet med detta inlägg, men det får blir i nästa – annars gnäller ni över att inlägget blir för långt. Jag gör verkligen framsteg med att korta ner inläggen, men det här inlägget tog också en helt annan vändning än tänkt, liksom något av de föregående vill jag minnas, det var inte alls detta jag tänkt skriva om, och det är givetvis Expressens fel, varför jag ska skicka in en stämningsansökan så snart som möjligt. Att rubba min tankegång med sitt kvällstidningstrams är en kränkning av min personliga integritet och det kommer HD givetvis att inse. Nu ska jag spana på Expressens redaktion med mitt teleskop för att se vad de tänker publicera imorgon – det gäller att vara steget före. 🙂

Lästips: Hax blogg om övervakningssamhället,  

Setips: Det öppna landet i norr – Tino Sanandaji (här hans blogg) säger åt politikerna att sluta manipulera och vilseleda sin publik. Och just det – kommentarerna till föregående inlägg, jag har inte glömt dem, ska se alla i dagarna! 🙂

Annons

333 Responses to Expressen – från röda jättar till väpnade revolutioner

 1. Kalle skriver:

  Härlig text. 🙂

 2. Tanja Bergkvist skriver:

  Tack Kalle, tänkte jag lika bra kunde skriva ett inlägg medan jag satt och kommenterade, man måste ju få skriva av sig ibland. 🙂 Även om det var PISA det skulle handla om…

 3. osynligemannen2 skriver:

  Mot dumheten kämpar gudarna förgäves. Så frågan är om du är gudomlig eller inte Tanja? Och var det inte den gode Albert E. som sade något i stil med att: ”Endast två saker är oändliga; universum och människors dumhet. Men jag är inte helt säker vad gäller universum.”

 4. barfota skriver:

  En ren och skär njutning att få ta del av dina tankar.
  Tack

 5. mach skriver:

  Underbar läsning! Väldigt bra att du skriver av dig tycker jag 🙂 PISA rapporten kan vänta, det kommer att ta evinnerligt lång tid innan ”oljetanker” har ändrat kurs och den första 9:klassen har gått ut skolan med betyg i nivå med topp-10 i Europa. Innan dess måste dagens lärarkår, med minimala krav på ämneskunskap i flumpedagogikens tecken pensioneras bort. Du kan med lugn och ro vänta till nästa PISA rapport. 🙂

 6. Tanja Bergkvist skriver:

  Mach ja det får vänta – men vi får se om det blir någon lugn och ro för mig efter det här. 😉

  Osynlige mannen, jo det var så han sa! 🙂

  Barfota, tack! Och nu uppdaterade jag just inlägget med denna 15 sek video där Aschberg gör reklam för sitt amningsprojekt som ”driver evolutionen framåt”:

 7. Tanja Bergkvist skriver:

  Tio tips till politiskt trakasserade: http://www.motpol.nu/danielfriberg/2013/12/11/tio-tips-till-politiskt-trakasserade/ Ha ha, miljövänligt vatten. 🙂 Då var ju min elektrifierade gallergrind lite värre, nåja, bara man inte tar båda eftersom min lila krets då kan kortsluta sig. 🙂

 8. Erik skriver:

  Detta är ren balsam för förtvivlade hjärnor. Snälla, skriv en bok!

 9. Tanja Bergkvist skriver:

  Erik, ja jag ska, bloggen är 1.500 sidor och ingen orkar plöja den. Jag ska! 🙂 Råkade ju ut för en olycka och fick genomgå två operationer men är på bättringsvägen nu. Detta försenade min planering med 6 månader….

 10. gandalfgra skriver:

  Kul läsning och alla vi på AP som är med på listan de som skrivit mycket och skrivit kritiskt runt konsekvenserna av det som sker i Sverige och dess orsak massinvandringen.

  Vi får nog räkna med att få en påhälsning snart…jag vet inte hur jag kommer att te mig i TV.mediet är det min högra eller vänstra ansiktshalva jag ska visa publiken vilken sida gör sig bäst i rutan..? Jag tror i.o.f.s att ingen av mina sidor gör sig bra i TV det var därför jag försökte att vara anonym.

  I framtiden funderar jag på att använda mitt riktiga namn så att ingen ska tro att jag inte menar vad jag säger och att jag säger saker bara i skydd av anonymiteten.

  Jag är arg över hur det är i det här landet idag..det är inte längre en demokrati. Sverige har blivit något annat…och det är för att dessa maktmänniskor som nu gör allt för att stoppa oss är rädda dom är livrädda.

  Dom är rädda för att det är dom själva som kommer att vara de som utreds och hängs ut och att de ska få gå utan jobb för att ingen vill anställa någon med deras extrema åsikter och deras kontrollbehov.

  Makten är rädd..kommer dom för att hänga ut mig då får jag ta ställning till det då. Men jag har rätt till min åsikt och jag kommer att stå för det jag sagt och gjort det här är mitt liv och det här är mitt land och i det landet får man säga och tycka vad som helst och det var något som vi tidigare var mycket stolta över.

  Så ser inte Sverige ut idag..idag kämpar vi mot maktmissbruk och en hutlöst dyr och ineffektiv invandringspolitik som på alla områden drabbar landet och svenska folket negativt.

  Och om detta vill makten att vi ska vara tysta…man kan undra vad det är dom är rädda för…jag tror att de är rädda för att de inser att deras tid snart är över.

  Jag ber till gud att jag inte beter mig lika illa mot dom som dom beter sig mot oss. Kan jag det kan VI det..?

  Ilskan är stor nu…!

 11. sessewetzel skriver:

  Underbart! Denna gången skummade jag faktiskt allt!
  Pisa – detta var inte så dumt:
  http://www.svd.se/kultur/samhallet-formar-inte-lasa-vad-pisa-egentligen-sager_8803102.svd

 12. per Hagman skriver:

  — Byggde på min tid en liten ”løgndetektor” vilken fungerade enligt principen att mæta det økande utslaget av perspiratio insensibilis , vid pinsamma frågor.
  Helkul , småpojkarna vrålskrattade nær Bjørn rodnade o summern tjøt på frågan om han gillade søta Lena i klassen.
  —- Trist att våldsspiralen nu økar genom olika former av person kartlæggningar.Sedan tidigare ægnar sig æven de maktfullkomliga feministerna åt denna kartlæggning …av meningsmotståndare.
  —- Kommer nu AFA / feminister andra samhællsfientliga politiska føreningar instigera andra typer av personattacker i framtiden.
  — Inom vården ex dær sjukskøterskan / lækaren kollar med sina politiska register vem pasienten ær och vårdar o behandlar pasienten utifrån sina egna politiska preferenser.?
  Den feministiska læraren som ser att eleven har en mor som ej sympatiserar med feminismen , får ett lægre betyg eller blir instigerad i något annat sammanhang.

  Personregister lockar int fram några… skratt.
  Bara Vrede och Hat.
  Sannolikt en motreaktion.
  .
  Per Hagman.
  .

 13. Ingela Pling skriver:

  Underbar läsning! 🙂

 14. QED skriver:

  http://unvis.it/bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2013/12/eritrea/

  ”Vi har naturligtvis inga åsiktsregister på Expressen” (för det har de outsourcat). Deras Blackwater heter Expo ….

 15. Rick N skriver:

  Jag och frugan klickade oss igenom ‘Research’gruppens listade ”Näthatare” igår kväll. Ett fåtal nicks kände vi igen som riktiga dyngskrivare (de hoppas ju över så varför minnas dem …), men fler som skriver sansat, argumenterar och uppenbarligen på fler ställen än Avpixlat för annars hade de inte satt sig i minnet. Tror man att folk lätt som en plätt byter jargong beroende på var de postar (det finns ju Disquis-history att läsa), och vill ha det så, finns inget mer att säga, men tror man det inte, så är det lätt att tro att det är fråga om ”Guilt by association”. Expressen kan ha köpt en lista som även innehåller vettigt folk som gillats av många dyngspridare (också). Och alla kallas de för ”Näthatarna på Avpixlat”.

 16. elwee skriver:

  Jo Tanja, jag har flera gånger påpekat allvaret i att den genomsnittliga IQ:n i Sverige sjönk från 101 till 99 på fyra år!
  Det är en så extrem sänkning för en homogen folkgrupp att anledningen till denna sänkning måste sökas på annat håll.
  Av någon anledning är inte Vanhanen och Lynn:s forskning populär och det händer ju t o m att folk som berättar om den blir både stämda och dömda.
  Undrar om folk i allmänhet förstår allvaret i att folk blir dömda för att de återberättat forskningsresultat … Det verkar inte så, trots att samma folk sannolikt rullar med ögonen när det nämns att de som förr påstod att jorden inte var universums mittpunkt, som allt roterade runt, kastades till lejonen.

  Det finns kraftfulla empiriska bevis för att det inte går att upprätthålla en demokrati om ett lands befolknings medel-IQ understiger 90.
  Är kanske detta målet för maktens mörkermän och mörkerkvinnor? Massimport av folkslag vars medel-IQ ligger mellan 68 och 84, samt den totala nedmonteringen av kunskapsskolan strävar i den riktningen … frågan är om det är medvetet eller inte.

  Som någon riktigt påpekade någonstans så är det skillnad på ”Skolplikt” (Sverige) och ”Läroplikt” (Finland). Jämför man resultaten för nämnda länder så kan man ju undra om det finns en politisk ovilja att utbilda svenska barn och ungdomar, eller om det är ren och skär politisk inkompetens.
  Vill man ha en hög kunskapsnivå på dem som lämnar skolan så är det ju bara att fråga Finland hur man åstadkommer detta.

  När det sedan gäller vänsterextremisternas register så har de haft vänligheten att inbegripa mig i detsamma 🙂
  Det hade känts lite som mobbning om man inte fått vara med där.
  Desperationen är nu total hos etablissemanget. Sanningar sipprar igenom fördämningsväggarna och alla vet vad som är på gång när den processen startat. Att försöka stoppa läckan med tuggummi i form av register lär inte ha nån större effekt …

  Nu har jag kompenserat för ditt korta inlägg, eller hur?

 17. elwee skriver:

  Komplettering:
  ”måste sökas på annat håll än att den ursprungliga befolkningen fördummats i rapidfart”

 18. Svärdslag skriver:

  ”Kanske om man tar ett långt rep och fäster vid Jordens axel och drar tillräckligt mycket? Nu vet ju inte genusmaffian att axeln inte existerar, men de kan nog konstruera den socialt :-)”

  Hahahaha, underbart skrivet Tanja! Tack för att du finns, utan kritiker som du så skulle det inte finnas något debatt (journalisternas våta dröm).

 19. AG skriver:

  Det finns lite olika bud om hur man ska räkna, kan inte du reda ut det? Jmf http://debunkingdenialism.com/2013/12/08/debunking-the-immigration-and-cover-up-ad-in-dagens-nyheter/#more-13347 och siffror från Invandring och mörkläggning

 20. allemand skriver:

  ”Menar man att plogen ska FLYGA dit och därefter ploga för att sedan flyga vidare till nästa hållplats? ”

  Där har du toppintelligentsian i ett nötskal. Detta är det bästa de kan prestera. Sedan klagar de på inskränkta karlar.

 21. Reaktion skriver:

  Associationerna flödar och blixtrar när prefrontala cortex går på högvarv, så även i denna lilla betraktelse av fröken Bergqvist.

 22. Tanja Bergkvist skriver:

  Ska snart kolla kommentarerna här, fick just tips om en bra ledare, här: Medierna har själva skapat det hatiska kulturen: http://www.d-intl.com/2013/12/10/ledare-medierna-har-sjalva-skapat-den-hatiska-kulturen/

 23. Martin Andersson skriver:

  Associationerna flödar och blixtrar när prefrontala cortex går på högvarv, så även i denna lilergla betraktelse av fröken Bergqvist.

  Bergkvist ska det vara, tack. Get it right, bro.

 24. Martin Andersson skriver:

  Ja, detta var en rapsodi i 280 km/h, men stringent och intensiv som alltid.

  Vad det gäller PISA, så kan det verka som om den akuta kriskatastrofpaniken är lite överdriven. USA har skitresultat de också, men de försörjer sig alldeles ypperligt med realvetenskapligt utbildat folk i form av en smal elit.

  Och däri ligger också en poäng: det är fullständigt strunt samma om de 90% eller fler av befolkningen, som INTE dagligen sysslar med realvetenskaplig materia, är bra eller dåliga på matematik. Det räcker att eliten, typ Tanja, kan sina saker. Det är den eliten som driver saker framåt. Om en revisor, svetsare, allmänläkare eller fastighetsskötare kan matematik utöver de fyra räknesätten, så är det dels fullständigt bortkastat eftersom den matematiken inte kommer i bruk, och dels hatar de alla matematik som pesten efter att ha blivit påtvingade den i onödan under skoltiden.

  Dessutom är det JÄTTE-dags att dra i bromsen vad det gäller realvetenskaplig utbildning, om denna utbildning inte leder till att i stort sett alla examinerade får JOBB. Idag är inte ens en vass examen någon garanti för jobb till en nyutexaminerad…och sex månader efter examen är det större sannolikhet att den nyutexaminerade träffas av blixten än att han får ett relevant jobb, om han inte har fått det innan dess.

  Även en kvalificerad person med rik och relevant arbetslivserfarenhet från ingenjörsyrket eller motsvarande slås ut oerhört snabbt om han blir uppsagd, oavsett hur mycket han blir det utan egen förskyllan. Arbetsmarknaden för realvetenskapligt utbildade är inte hård, den är ett krig där det inte tas några fångar. 300, 400 kvalificerade sökande på en ingenjörstjänst är regel (utöver papperstornet med 3000 okvalificerades ansökningar, som välts rakt ner i papperscontainern utan påseende). Ändå tjatar arbetsgivare och deras påtryckarorganisationer öronen av alla med påståenden om ”ingenjörsbrist”.

  Ny Teknik har regelmässigt intressanta debatter om just detta under rubriken Ingenjörskarriär.

  Huga, vilket inlägg det blev…Tanja-varning. 🙂

 25. Galne Gunnar skriver:

  Det som alla vakna människor begrep redan innan det ens ägde rum: Obama ljög om syrisk gasattack

 26. J. Johansson skriver:

  Förstår inte varför ni är så oroliga över PISA undersökningen? Precis som med Rysslands militära upprustning som kommer från en låg nivå behöver vi inte bekymra oss om sjunkande placeringar i PISA undersökningen då vi faller från en hög nivå! 🙂

  Nej, för att återgå till verkligheten. Personligen tycker jag att detta med expressen är ett ganska bra exempel på bristande självinsikt. Att begå en brottslig handling för att komma åt och hänga ut personer som inte har begått något brottsligt är, enligt min mening, inget annat än tragiskt och ger signaler på en mycket obehaglig samhällsutveckling. Men det är klart, det är ju lätt att vara hemmablind. 🙂

 27. Tanja Bergkvist skriver:

  Detta var ju oväntat – Bjurwald anser att det Expressen gör faktiskt är kontraproduktivt: http://www.medievarlden.se/vi-ar-de-onda

 28. osynligemannen2 skriver:

  Jag blev så glad när jag fann mitt eget alias bland de 6000+ näthatarna. Nu hoppas jag bara att de hackar det e-postkonto som är kopplat till mitt alias och åker för att hälsa på mig. Adressen som är angiven existerar förvisso, men det är en ödetomt. Så de kommer inte att se mig. (Inte så konstigt då jag ju är osynlig.) Hmmm. Batteridriven webkamera med rörelsedetektor kopplat till en mobiltelefon som kan skicka bilder från eventuell påhälsning av Expressen? Frestande. Det är roligt att bli sannspådd. När jag för många år sedan skapade mitt alias misstänkte jag att något sådant kunde ske, som det vi nu bevittnar. Därför e-postkonto med falskt namn, adress och övriga personliga uppgifter. Just because you’re paranoid, doesn’t mean people aren’t out to get you.

 29. Tanja Bergkvist skriver:

  J.Johanssn, vi faller inte från en hög nivå – det har gått utför i 20 år nu…. Ska ta up detta i nästa inlägg. Men jag antar du skämtade. 🙂 Expressen har blivit anmälda till tre myndigheter så vi får se vad som händer.

  Galne Gunnar, den artikeln på FT är bland mina nu nya (!) ca 200 öppna fönster. 🙂 Jag tänkte just den 10 dec att jag skulle börja läsa alternativ media regelbundet men det hinner man ju knappt med, iaf inte om man även kommenterar, och så på dagen också just när Expressen gick lös – så jag antar att det var extra mycket nyheter att plöja pga det. Nåväl, om ngt TV-team kommer hit ska de få min doktorsavhandling i huvudet och jag kommer vägra att prata med dem m de inte kan uppvisa examensbevis på relevant utbildnig (journalisthögskolan räknas inte) altenativt läsa min avhandling och sedan svara på mina frågor – det ska ju vara jämställt. 🙂

 30. Tanja Bergkvist skriver:

  osynligemannen2, oj – hur kunde du hitta ditt namn bland 6000? Var det på avkodat(punkt)research(punkt)nu? Lägg helst inte länk här till de där sidorna utan använd min metod enligt ovan 🙂 om det nu är ngn annan sida du kan hänvisa till där de 5000 finns ordnade systematiskt, för som du ser på den där andra sidan måste man ju klicka 6000 gånger, finns ingen sökfunktion.

 31. Tanja Bergkvist skriver:

  osynligemannen2, En tanke slog mig: om alla stänger igen dörren i ansiktet på TV-teamet efter att artigt ha avböjt med ”Ingen kommentar” så har de inget scoop och Aschberg har inget program. 🙂 Den som vill vara fullständigt 100% anonym kan köra Mullvad – då postar man kontanter till Chalmers under kontantbetalning: https://mullvad.net/sv/

 32. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin A, ang ”Vad det gäller PISA, så kan det verka som om den akuta kriskatastrofpaniken är lite överdriven. USA har skitresultat de också, men de försörjer sig alldeles ypperligt med realvetenskapligt utbildat folk i form av en smal elit.”

  De importerar ju också välutbildade samt har elitskolor och elituniversitet. Katastrofpaniken är inte alls överdriven – det finns unga studenter idag som gått 12 år i svensk skola och knappt kan formulera en mening i skrift. Gapet mellan hög- och lågutbildade blir allt större. Det kan inte vara bra för samhällsutvecklingen…

  Ang ”Det räcker att eliten, typ Tanja, kan sina saker. Det är den eliten som driver saker framåt.” Ha ha, jag kan inte göra allt själv ju – ju fler vi är desto bättre! 🙂 Varför ska vi acceptera en fördumningsindustri och ett förfall av utbildningsväsendet? Det är paradoxalt – forskningen blir alltmer avancerad för varje dag, snarare borde vi snabba på kunskapsinhämtningen – skolresultaten borde gå i motsatt riktning – det som för 20 år sedan lärdes ut i åk 9 borde idag läras ut i åk 6, istllet lärs det ut sista året i gymnasiet för de få som valt naturvetenskaplig linje, eller i vissa ämnen på universitetsnivå – det säger sig självt att detta är ohållbart – iaf om 50% av befolknigen samtidigt ska läsa vid universitet och högskolor. Då får vi det här (ses på egen risk) – ni som trodde att ”fittpysslet” på Uppsala-seminariet ”Queera perspektiv på fittan” var ett skämt. Det var det nog inte – för här har ni det (på egen risk som sagt) – detta är framtidens akademiska elit om vi fortsätter på den inslagna vägen.

 33. osynligemannen2 skriver:

  Tanja. Nej, jag hade bara ren bondtur och hittade mig själv efter bara ett 10-tal klick Jag sitter inte och klickar 1000-tals gånger, jag må ha drag som kvalificerar för att diagnosticeras med Asperger’s syndrom, men fullt så illa är det inte. 😉 Fast de gånger jag skummar igenom några hundra inlägg i en tråd på Flashback kan man ju undra, tur att man är snabbläsare. Men jag skulle älska att de kom och knackade på, allra helst om jag precis då är på väg till skjutbanan med synligt vapen i hölstret.
  Journalist: – ”Är det där en riktig pistol?”
  Osynlige: – ”Nej, det här är en revolver. En pistol ser ut så här.” (drar fram en Sig Sauer)
  Pedagogiskt och bra. Det hade kunnat bli riktigt god TV-underhållning. 😀

 34. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne gunnar, ”Det som alla vakna människor begrep redan innan det ens ägde rum” – du menar innan det inte ägde rum. 😉

 35. Tanja Bergkvist skriver:

  osynligemannen2, ha ha – galning! 🙂

 36. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin A, vad betyder ”lilergla”? Ursäkta min okunskap. 🙂

 37. Tanja Bergkvist skriver:

  allemand, genusmaffian känner sig kanske insnöad – och därför har de börjat driva på frågan om snöröjninngen. Flygande genusplogar vore något – de kan ju konstruera dem själva med sina excellenta fysikkkunskaper. 🙂

 38. Tanja Bergkvist skriver:

  AG, jag orkar inte sätta mig in i det där – Sandelin har bättre koll och har radat upp en massa siffror i Dagens Samhälle idag och för övrigt hänvisar jag till Tino Sanandajis blogg – han har också stenkoll på siffrorna i den frågan, idag kom tex ett inlägg: Fores och Svenskt näringsliv oärliga i DN-annons.

  Det intressanta är varför folk som vill ha en väldigt generös invandring och till och med i vissa fall helt fri invandring, så fort det kommer till siffror vill försöka visa att det inte alls var så många som kom – hur kommer sig detta? Om man vill ha öppna gränser så ska man väl bara vara glad att det kom så många som Arnstberg och Sandelin lyfter fram i sin bok, varför vill man få ner siffran? En tankeställare kanske…

 39. Tanja Bergkvist skriver:

  Svärdslag, tack! Nja, journalisterna vill ha debatt, men de vill inte att motståndarsidan ska sitta på kunskaper, ha koll på fakta, kunna argumentera och tänka logiskt. 😉

 40. osynligemannen2 skriver:

  Galning? Seså Tanja, vapenägare är de skötsammaste medborgarna i samhället (annars dras licenserna in). Och vapen som transporteras mellan hemmet och skjutbanan är alltid oladdade. Utan undantag. Men det vet förstås inte en obildad journalist. (Om nu den tautologin kan ursäktas.) Men du menade kanske att jag är galen på andra sätt? Det kan jag förstås köpa. 😉

 41. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar , det var en väldigt bra artikel på Mises, rekommenderar alla att läsa den. Ha ha ”kaviarvänster” – det var ett nytt ord för mig 🙂 http://www.mises.se/2013/12/12/bortom-expressen-avpixlat-och-sverigedemokraterna/

 42. J. Johansson skriver:

  @TB Jo, det syftade mer till att påvisa idiotin bakom ett sådant påstående (som högt uppsatta politiker faktiskt säger om Rysslands militära upprustning). Jag är väl införstådd i att det är tämligen irrelevant vilken placering vi hade för tjugo år sedan, det som är av väsentligare karaktär är hur vi ligger till idag samt hur vi ligger till om tio år och framåt.

 43. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ang Mises-artikeln. Citat:

  ”Den nya typ av vänster vi ser hos Expressen och som har sina protagonister i de större politiska partierna, även moderaterna, brukar i Frankrike kallas kaviarvänster och betecknar en i grunden självtillräcklig människotyp som talar politisk korrekthet men lever för sin egen karriär snarare än för de minoriteter de påstår sig beskydda men sällan bosätter sig med. ”

  ”Kaviarvänster” – det var ett nytt ord för mig. Kanske dags att börja använda det? Men vi har ju även en ”Allianskaviar”, eller ska det vara ”Kaviarallians”?

 44. oldman94 skriver:

  Re:”fått tag i 6.200 mailadresser kopplade till Disquskonton ”

  Hipp hurra jag var med!

  Och för övrigt: Eftersom detta kan avlyssnas så säger jag att ”Detta är inte jag utan någon annan som skrivit” så slipper ni resa!

 45. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, var finns det där registret? (undvik att ge direktlänk dit) – är det på avkodat(punkt)research(punkt)nu?

 46. Tanja Bergkvist skriver:

  Rick N – klickade ni er igenom 6.000 namn? Dvs då är det klickande som gäller? Finns ingen sökfunktion?

 47. Tanja Bergkvist skriver:

  Ingela Pling, tack! 🙂 Vill du läsa mer så kan du botanisera under Alla inlägg: https://tanjabergkvist.wordpress.com/alla-inlagg/

 48. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ja jag läste det där. 🙂 Nähä, vad är det de har då om inte just ett åsiktsresgister, det måste de ju ha – de har ju dokumenterat vad folk skrivt och enligt Research-gruppens analys på avkodat(punkt)research(punkt)nu så har de även delat in kommentatorerna i fyra kategorier efter just åsikter.

 49. Tanja Bergkvist skriver:

  Åter i kommentarsfältet imorgon, ber på förhand om ursäkt om någon kommentar fastnar i kön under natten. 🙂

 50. QED skriver:

  Har inte hittat mig själv i Hobby-Stasis kartläggning än.

 51. Rick N skriver:

  @TB oh nej, inte såg vi till några 6000. Vi klickade tills det ‘slog runt’ så det var nog bara några hundra, samt att vi tyckte att ordningen ändrades av och till. Det borde väl vara ”värstingarna” som ligger framme för allmän beskådan och ev ge lite skrämselhick?

 52. Martin Andersson skriver:

  Martin A, vad betyder ”lilergla”? Ursäkta min okunskap. 🙂

  Det är ett gammalgrekiskt uttryck för ”extremintelligent efter köpslagan och uppgörelse med mörkrets makter”…nej, det är i själva verket ett utslag av tangentis slinteritis från min sida, jag skrev helt enkelt fel, det ska vara ”lilla” som i originaltexten jag kopierade. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 53. oldman94 skriver:

  – är det på avkodat(punkt)research(punkt)nu? Yapp!

  Japp du är med o jag är med du o jag typ o några till…vilket party…..)

 54. elwee skriver:

  Ja Tanja, det var den adressen. Hittade mitt nick efter ca tio klick :o)
  De hade fått fram mailadressen knuten till Disqus, that´s it.
  Vet inte riktigt hur man resonerar om man i sitt ”anslutningsmailkonto” anger komplett personlig info och sedan skriver under pseudonym …
  Fast, oavsett vilket så bryr jag mig inte så mycket eftersom jag inte gjort något olagligt och faktiskt inte är beroende av någon politiskt korrekt människa.

 55. nån som har lyckats med sökfunktionen på avkodat(punkt)research(punkt)nu? jag har testat att söka på såna jag sett finns där, men får inte upp något …

  Tror tyvärr jag går helt riskfri, vet inte om jag någonsin har kommenterat på någon av de berörda sajterna. Jag får väl börja.

 56. elwee skriver:

  Är det detta som expressen med sina marxistvänner försöker bereda väg för?
  http://www.clarionproject.org/analysis/free-speech-fuels-islamophobia-org-islamic-cooperation

 57. Rosenhane skriver:

  Tanja,
  Jag finns med i Expressen/Expos stasiregister, dom vet min ålder och var jag bor men jag är inte särskilt orolig för att få besök av Aschberg och co eftersom mina ca 400 kommentarer på Avpixlat och ca 2000 i Svenska Dagbladets kommentarsfält( plus något hundratal i eget namn på avsomnade Newsmill och lite annorstädes) mestadels har handlat om klimathysterin och viss kritik av sveriges minkutsläpparparti.
  Jag har dessutom fått ca 60.000 gilla för dessa så jag har väl inte varit helt fel ute…
  När jag rannsakar mitt samvete har jag nog skrivit en del om genusvansinnet också och ofta avslutat med – Lägg ned Bengt Westerbergs befängda påfund Nationella sekretariatet för genusforskning i Göteborg.
  Min fråga till dig Tanja, om nu det sistnämnda skulle resultera i att fittpysslarmaffian ringer på min dörr; vore det tillrådligt att släppa in dom???

 58. Wictor skriver:

  Ett av de bättre blogg-inlägg jag någonsin läst. Både roligt och intelligent!

 59. sessewetzel skriver:

  ”Gapet mellan hög- och lågutbildade blir allt större. Det kan inte vara bra för samhällsutvecklingen…”

  ”Varför ska vi acceptera en fördumningsindustri och ett förfall av utbildningsväsendet? Det är paradoxalt –… iaf om 50% av befolkningen samtidigt ska läsa vid universitet och högskolor.”

  Det hänger nog ihop. Som alltid… Schimären av att samhällsutvecklingen går framåt, till fromma för alla – är nog lika marknadsförd som någonsin. Fast lite effektivare (rent praktiskt) numera.

  PS till Osynlige mannan. Vad är det för fel med lite Asbergers? 😉
  PPS. Bra artikel på Mises. Tack.

 60. allasomintetyckersomjagärelaka skriver:

  Tack så mycket, Tanja. Hur donerar man till dig om man bojkottar PayPal? Jag hade tänkt skänka några nästan löjliga småslantar då och då bara, eftersom jag skänker till flera andra bloggar, sajter och organisationer också. Men många bäckar små heter det ju. 🙂

 61. sessewetzel skriver:

  PS. Tack Tanja för din blogg. Minns att jag först blev lite konfys, när dina krönikor dök upp i Axess… men nu förstår jag betydligt mer 🙂

 62. […] Tanja Bergkvist: ”Expressen – från röda jättar till väpnade revolutioner” […]

 63. elwee skriver:

  Nu har Expressen utökat hatgruppen till att omfatta icke-genustrogna också:
  http://www.friatider.se/75-aring-kritiserade-genusmaffian-fick-hembesok-av-expressen

  Osökt kommer jag att tänka på en gammal tyst präst …

  När nazisterna hämtade kommunisterna,
  teg jag;
  jag var ju ingen kommunist.

  När de spärrade in socialdemokraterna,
  teg jag;
  jag var ju ingen socialdemokrat.

  När de hämtade de fackliga,
  lät jag bli att protestera;
  jag var ju inte med i facket.

  När de hämtade judarna,
  lät jag bli att protestera;
  jag var ju ingen jude.

  När de hämtade mig,
  fanns det ingen kvar som kunde protestera.

 64. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, tack för länk! Det var det galnaste….

 65. Tanja Bergkvist skriver:

  allasomintetyckersomjagärelaka, du kan maila mig ok? Verkar som om många bojkottar Paypal.

 66. Tanja Bergkvist skriver:

  sessewetzel, ok! 🙂 Varför konfunderad över Axesskrönikona? Är ca 30 st http://www.axess.se/magasin/search.aspx?str=tanja+bergkvist och de ligger alla uppe på bloggen men har tyvärr inte samordnat dem i en egen kategori, är på listan att göra det – så kan man läsa alla! 🙂

 67. Tanja Bergkvist skriver:

  Wictor, tack! 🙂

  QED, är det en manual till TV-teasbesök? 😉 Nu när elwee länkat till Fria Tider ang genuskritik så vet man aldrig.

 68. Tanja Bergkvist skriver:

  Rosenhane, hm, vilka galningar… Släpp inte in någon är mitt råd, de har inget i våra hem eller trappuppgångar att göra – klimathysteri eller ej, ta en förlängd duschslang och ge dem en kalldusch – det är mitt råd! 🙂

 69. sessewetzel skriver:

  Konfunderad av att läsa något med lite cross over-tänkande*. 🙂
  Det är man inte ju inte bortskämd med i media precis…

  *Från ditt Om mig: Jag noterade att medan jag som matematiker arbetade hårt för att göra det komplicerade enkelt och begripligt för andra, så arbetade andra istället försöker göra det enkla och uppenbara totalt obegripligt.

 70. QED skriver:

  @Tanja: ja, borde räcka med att ta en mint-tablett och andas på reportern så faller antennerna av.

 71. Tanja Bergkvist skriver:

  sessewetzel, aha ok – ja det där skrev jag i Om mig eller i Om bloggen vill jag minnas! Och då är det ju! 🙂

  QED, ja kanske!

 72. Jättebra inlägg, särskilt om Expressen, bröstmjölksfetischisten Aschberg, och den vapenhandlande redaktören Mattsson.

  Kan passa på att tipsa om ny spännande forskning från Södertörn: http://swedishdissident.blogspot.se/2013/12/snow-as-whiteness-why-wanting-white_13.html

 73. barfota skriver:

  @Tanja
  Beträffande motståndet till att använda PayPal
  Welcome To PayPal Sucks

 74. sessewetzel skriver:

  Skrev för något år sedan såhär – det jag alltid tänkt:

  ”Det enkla är det svåra.
  Det har varit min favoritdevis framför alla andra, genom åren.
  Idag till slut, så kom jag fram till det här:
  Det enkla är det svåra: Desto ”komplexare” verklighetsuppfattning – desto enklare blir det; sambanden blir tydligare och tydligare.
  Många ser inte de enkla kopplingarna. Det tar tid – det är det som är det svåra.
  Så att ”det enkla är det svåra”, till slut skulle ge en enklare tillvaro – det var nog inte vitsen med det hela. :-)!

  Så när jag läste din konklusion (ifs bland andra), blev jag glad.
  Glöm nu inte bara bort den. 😉 Lätt hänt.

 75. martin skriver:

  Skulle journalister vara motståndare mot mintdoftande pastiller? En hel yrkeskår som har kronisk halsvärk måndag morgnar.

  Angående paypal och betalningsalternativ…alla betalsajter har grupper som ogillar dem (helt orelaterat även leveransföretaget UPS, som i mina ögon inte kan få nog med dålig kritik). Det jag skulle göra, beroende på vilka intäkter du räknar med att göra, är att sätta upp även ett bankgiro. Tänk också på att ”the dark side” 🙂 kan få för sig att du behöver skatta för dina intäkter.

 76. Christian skriver:

  Hej!

  Hittade till din blogg idag, måste säga att du skriver väldigt roligt och intressant. Väldigt glad att jag upptäckte detta lilla guldkorn!

  Ha det fint och fortsätt leverera klockrena blogginlägg! 😉

 77. Claes-Peter skriver:

  Egentligen är väl detta O.T: (Operating Thetan?) men var finner jag annars ett så lärt sällskap församlat? (Fi:s årsmöte?) Jo, jag tänkte passa på nu när feminsterna har avskaffat både Einsteins och Newtons läror, och bygga mig en liten fusionsreaktor i badrummet. Men hur är det med kvantmekaniken? Är den också avskaffad?

  Jag grubblar dag som natt, på utsagor som: ”Man använder en deuterium- och en tritiumatom, där man bytt ut en elektron mot en myon. Myoner är precis som elektroner negativt laddade, men har 207 gånger så stor massa. Den stora massan tvingar myonerna att ta en snävare ”bana” kring atomkärnan, vilket komprimerar atomen. När tritiumatomen blir mindre, kan de båda atomerna komma så pass nära varandra att de slås ihop. Restprodukterna blir i så fall en neutron, en alfapartikel och en myon som kan användas i nästa cykel.”

  I den gamla korvpluggstoppningsskolan utsattes vi för psykiskt övervåld när man försökte lära oss saker – och tyvärr finns det kvar rester av ‘kvanttillstånd’, ‘kvanthopp’, ‘elektronens dubbla natur ss även vågrörelse’ – och hur går det ihop med att byta ut elektronerna mot mer obesa elementarpartiklar som går i helt egna banor runt atomkärnan?

  Och om det nu skulle funka, hur länge kan man räkna med att överleva neutronstrålningen? Är den tiden för kort, så är det ju ingen bra metod att minska på Eons elräkningar?
  ———————————————————————————-
  Möjlighet #2: Om man istället för att bli Feminist, istället kringgår naturlagarna genom att bli Scientolog – en liten gradskillnad, men ändock:
  ”/…/ och en person som uppnått tillståndet Operating Thetan ska enligt deras läror kunna kontrollera materia, energi, rymd och tid (MEST) och uträtta saker och ting oberoende av sin egen kropp. Scientologirörelsens grundare L. Ron Hubbard påstod sig till exempel ha rest runt kring Van Allen-bältet. /…/”

  Grundar sig även Scientologin på en hermeneutisk tolkning av en imaginär verklighet?

 78. elwee skriver:

  @Tanja
  Att många bojkottar PayPal och, som jag, sade upp sitt konto där beror på att PayPal avbröt donationer till Avpixlat, avslöjade namnen på donatorerna till MSM och själva behöll pengarna som donerats.
  Även här ringde MSM upp arbetsgivare för att, likt en kissnödig fyraåring, skvallra om att arbetstagare hos aktuellt företag minsann gav pengar till en ”rasistisk sajt” och krävde åtgärder mot personer bakom denna generositet.

 79. Jeff skriver:

  Jag älskar sättet du skriver på Tanja! Sen är du Sveriges vackraste filosofie doktor också! 😉

  Kämpa på och God Yule på dig Tanja!

 80. […] Tanja Bergkvistst blog – Expressen – Från röda jättar till väpnade revolutioner […]

 81. MrRoos skriver:

  Har ganska nyss hittat hit, önskar jag hade gjort det lite tidigare!
  Du är helt enkelt underbar i alla dess apekter.

 82. Någon skriver:

  Det måste vara jobbigt att författa 90 % av alla sina kommentarer under de egna inläggen!

  Annars tycker jag du fångade jämställdisternas psykiskt störda egenskaper på ett mycket träffande sätt.

 83. QED skriver:

  Researchgruppen hängde ut oskyldiga?

  http://cornucopia.cornubot.se/2013/12/researchgruppen-hanger-ut-oskyldiga.html

  För övrigt utgör Researchgruppens fynd inte något bevis för att personerna har skrivit på ”hatsajterna”. Det är teoretisk möjligt och kanske även praktiskt möjligt att skapa en ny epost-adress som har samma md5-kod som en given adress. För större dokument är det möjligt att genomföra sådan förfalskningar

  http://www.infoq.com/news/2009/01/MD5-Unsecure

 84. QED skriver:

  @Någon: Ja, tänk om vanliga media kunde ha en dialog med sina läsare på ett lika bra sätt, då skulle vi nog inte se så mycket ”näthat”.

 85. trappaupp skriver:

  Det finns några orsaker till att jag skriver under pseudonym:
  jag har inte betalt för att uttrycka mina åsikter så som massmedietjänsteman eller politiker. Därför har det blivit dels en princip men det har ockå en praktisk orsak. Jag hinner inte bevaka kommentarsfält för hävda ”min rätt” i alla sammanhang.
  jag slänger ut ett påstående för att testa en idé. Och det händer att man rätteligen blir rättad och då lär man något nytt.
  Jag finns säkert på ”hatlistan”, inte för nedsättande yttranden om andra folkgrupper. Snarare har jag försvarat en del. Däremot anser jag att det inte finns så många journalister kvar längre och använder därför ofta ordet massmedietjänstemän. Det var en chefredaktör som för 10-20 år sedan som myntade uttrycket efter stort missnöje med arbetet på redaktionen. Ordet får väl betraktas som ”hat” för de ”goda”.
  ”Hat” ansågs det väl också då jag en gång artigt bemötte MP-påståenden och lämnade referenser. Kommentaren ströks och jag kunde inte tänka mig annat än att det var ett misstag, så jag kommenterade igen. Med portning som resultat.

 86. Rosenhane skriver:

  ”Därför kommer jag inte köpa julklappar”

  Skådespelaren Eva Röse hittade över 100 kemikalier i sitt blod i dokumentären Underkastelsen. Fyra år senare har hon och familjen lagt om livet för att leva giftfritt. Själv bojkottar hon julklappshetsen och hoppas att fler skippar farliga plastleksaker under granen.
  Saxat ur Svenska Dagbladet.

  Vad Eva Röse inte tycks känna till är att hon själv består till hundra procent av kemikalier. Tur att hon inte heter Solveig Ternström för då hade hon väl smällt av vid insikten om att människokroppen innehåller en försvarlig mängd radioaktiva isotoper också.
  Tanja, här blir väl resultatet av pisaundersökningarna förnämligt åskådliggjorda – fördumningen eller bristen på elementära insikter i naturvetenskapliga ämnen är pyramidal.

  Giftiga ämnen i barnens leksaker är naturligtrvis av ondo men gifthysterin är paritet med klimathots- eller genushysterin.
  Rigorösa bestämmelser och lagar i dessa sammanhang gör att vi har fått bättre och bättre kontroll över hanteringen av farliga ämnen. I ett fall för bra; DDT hade räddat många miljoner från att dö av malaria i tropiska områden. Det var alarmistpionjären Rachael Carsons fel.
  Träffade för något år sedan en mycket trevlig professor vid Kings College i London som på tal om bisfenol B i barnens nappflaskor delgav följande:
  En unge som får sin välling ur nappflaska av plast får i sig en mängd bisfenol B som motsvarar en 50.000-del av vad ett enda p-piller innehåller.
  Tänkvärt när man talar om proportioner.

 87. elwee skriver:

  @Någon
  Men Tanja gillar att diskutera med oss …
  Vid närmare eftertanke så tror jag inte hon kan leva utan oss …

 88. osynligemannen2 skriver:

  @ Rick N december 12, 2013 kl. 8:25 e m

  ”@TB oh nej, inte såg vi till några 6000. Vi klickade tills det ‘slog runt’ så det var nog bara några hundra, samt att vi tyckte att ordningen ändrades av och till. Det borde väl vara ”värstingarna” som ligger framme för allmän beskådan och ev ge lite skrämselhick?”

  Då räknas jag som en värstingnäthatare? Jag är så stolt att jag snart spricker!

  @ Jeff december 14, 2013 kl. 1:14 e m

  ”Jag älskar sättet du skriver på Tanja! Sen är du Sveriges vackraste filosofie doktor också!”

  Jag älskar också Tanjas skrivstil, men Sveriges vackraste Ph.D. är min hustru. (Tanja kommer in som god tvåa.) Men jag är kanske en smula partisk här. Dessutom är jag något så förhatligt som en vit, heterosexuell, monogam, infödd svensk man. Och min hustru är lika illa (förutom att hon inte är man). Skjut oss! Eller sätt oss åtminstone i ett uppfostringsläger där vi får lära oss den rätta multikulturella genusagendan med HBTQXYZ. (Som om vi inte redan kommit i kontakt med den på universitetet…)

 89. thojak skriver:

  Lysande Tanja! Big & plenty thanks! 😀
  Mvh/TJ

 90. QED skriver:

  Länk från Ingrid Carlqvist artikel:

 91. Tanja Bergkvist skriver:

  Någon, du menar väl genusmaffian? Ja jag gillar att kommunicera med mina läsare! 🙂 Fast 90% är kanske lite att ta i, ha ha!

 92. Tanja Bergkvist skriver:

  sessewetzel, ”Det enkla är det svåra” stämmer mycket bra – särskilt i dessa tider! 🙂 Ang att komplicera saker in absurdum och skapa problem som inte finns så har jag skrivit om detta i ”Akademikerna och det sunda förnuftet” i Axess (eller snarare skrev jag om en text som analyserat varför många hög-IQ-akademiker tycks vara i avsaknad av sunt förnuft):

  ”Där lanserar han flera intressanta tankar kring det moderna fenomenet att intelligenta människor förfäktar åsikter som strider mot det sunda förnuftet, definierat som de (genom det naturliga urvalet frambringade) instinktiva och rationella sätten att bedöma, analysera och handskas med vardagliga situationer som rör det sociala samspelet mellan människor.

  Där en normalintelligent person, eller en högintelligent person utrustad med sunt förnuft skulle förespråka en viss förklaringsmodell, kan en högintelligent person (ofta aktiv inom akademin) som forskar inom ett visst område komma med helt absurda och verklighetsfrånvända förklaringar som strider mot det sunda förnuftet, och Charlton föreslår att detta beror på ett systematiskt överanvändande av abstrakt analys inom områden och för problem där detta inte är adekvat.

  Däremot kan det vara ett uttryck för sunt förnuft i sig att producera dessa enfaldiga (men sofistikerat uttryckta) idéer då det är gynnsamt för karriär, social status och därmed reproduktion eftersom uppvisandet av intelligens i form av abstrakt tänkande och analytisk förmåga är attraktivt. Charlton menar att det är mer sannolikt att en icke-expert ur det breda folklagret drar en korrekt slutsats gällande ett socialt fenomen än en akademiker som i sin iver att producera något nytt finner något icke-intuitivt som strider mot den evolutionärt utvecklade psykologin manifesterad som ”sunt förnuft”.

 93. sessewetzel skriver:

  Minns mycket väl den utmärkta krönikan! 🙂

 94. Tanja Bergkvist skriver:

  sessewetzel, aha ok vad kul! Charlton skrev det mycket bra, jag bara återgav och kom med egna kommentarer. Men det förklarar ju en del, väldigt insiktsfullt. Jag har tidigare förklarat deras idioti (båda saker är ju korrekta, Charltons gäller dem med hög IQ och min kommentar gäller övriga 99% av gensufolket mfl) med att de måste bli mer och mer absurda och galna för att motivera sin fortsatta existens, men också det faktum att många är verkligt korkade och inte kan göra något relevant och därför är de verkligen så dumma som de framstår. Aalysera en osthyvel ur ett genusperspektiv, total galenskap…

  I alla fall när vi har verkliga problem att brottas med, tex PISA-resultaten mm. Men för den som såg SVT Debatt är det helt uppenbart att man från svenskt håll tänkt försvara de låga resultaten med att man istället är kreativ, men för att vara kreativ måste man faktiskt inneha ämneskunskaper och kunna tänka, resonera, vara logisk och analytisk – enkom fantasiförmåga räcker inte. Möjligtvis i dessa tider av vansinne där vi kan se här hur den framtida akademiska eliten kommer att de ut (ses på egen risk!): http://fittforfight.wordpress.com/2013/03/20/oh-child-jag-kanner-faktiskt-att-jag-ar-battre-kompis-med-min-fitta-nu/ Ska vi verka på den nivån som civilisation så fine, då kanske vi kan strunta i PISA…

  Se bara den där Tomas Mazetti, som inte ens förstod vad folk sa till honom, tex att det inte behövs matematik för att bli marknadsförare som han är, så missuppfattade han totalt vad motståndarsidan sade och gjorde bort sig och därmed bekräftade han ju exakt problemet med de sjunkande resultaten! 🙂 Här kan man se denna debatt: http://www.svtplay.se/video/1655538/5-12-22-00-textat

 95. Tanja Bergkvist skriver:

  Swedish Dissident, ang ditt inlägg med Södertörnsavhandlingen”Snow as whiteness – why wanting a ‘white christmas’ is an internal hegemonic racialization” Citat: ”The aim of this study is to identify an often disregarded phenomenon, namely the climatic racialized structures of the far-northern hemisphere, particularly in the Scandinavian countries… Generally, winter is quite cold and often associated with whiteness in the literary sense, particularly snow and frost. ” F-n vad galet!!! Bli doktor efter att ha konstaterat att snön ”rasifierar” landet. Nu blir jag nästan upprörd ju tack för detta blodtryckshöjande tips! God vit jul då! 😉

  Alltså – är det på allvar, jag har svårt att smälta detta, hittar ingen länk i ditt inlägg – kan du förse mig med källmaterialet, avhandlingen tycks inte vara färdigställd, så var finns den där texten?

 96. Tanja Bergkvist skriver:

  Barfota & elwee ok ja jag har sett det där om Paypal och det finns även annat där som inte är ok. Den som vill donera får väl maila mig. KTH gick ut i mars och just nu sjukskriven en månad till sedan senaste operationen, ingen ekonomisk hit med existensminimum sedan mars, så bidrag mottages tacksamt, men det får skötas över mail kanske.

 97. Tanja Bergkvist skriver:

  Christian, tack! 🙂

  martin, kan man sätta upp bankgiro eller postgiro som privatperson? Tål att kollas upp kanske.

 98. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, bra titel, ”Med sanningen som fiende” – öppnat fönster och ska läsa lite senare idag! 🙂

 99. Tanja Bergkvist skriver:

  Claes-Peter, är det fysik som gäller idag? Trevligt, man kan behöva en mental paus från genusvansinnet: 🙂

 100. gandalfgra skriver:

  @Tanja

  Jag tycker det bara blir pinsamt att se och lyssna till Thomas Mazetti jag vill själv skämmas å hans vägnar..men inser att ju att det kanske borde finnas en akademikerelit i Sverige som kunde sätta en sådan patetisk tyckare på plats..eller åtminstone en skolminister kunde väl gå i svaromål mot idiotiska uttalanden. Var är dessa när de verkligen behöver uttala sig..?

  Precis som du säger förstår han inte vad motståndarsidan säger.. 😉 och det beror på att han kan för lite av det han själv påstår sig inte behöva 😉 han blir beviset på varför skolan är ett så giga-enormt misslyckande.

  Jag klarar inte av att se videon du länkar till Tanja då skäms jag ;)…jag mår fysiskt dåligt ..och börjar svettas och får hjärtklappning 😉
  etymologiskt finns det ett ord för detta på tyska ”fremdschämen” ..det kanske kan översättas med främmandeskam varför känner man så..?

 101. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ja jag såg det där – han blev uthängs bara för att ha skrivit där överhuvudtaget, Cornucopia, även om det var kritik enligt inlägget. Här var lite nyheter i ärendet ser jag:

  Danska politiker bojkottar svensk media: ””svenska journalister är inte journalister, utan propagandister”. http://www.friatider.se/danska-politiker-bojkottar-svenska-journalister
  Rayman på SVD om Exressen: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/expressen-och-nietzsches-monster_8824598.svd?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

 102. Tanja Bergkvist skriver:

  trappaupp, ja och som inlägget QED lade så verkar det som om alla som kommenterat, även kritiskt, finns på ”hatlistan”. Makes no sense…

 103. Tanja Bergkvist skriver:

  Rosenhane, nja ”gifthysterin” ska nog skiljas från ”klimathotshysterin”. Det är olika frågor. Fiskar och läkemedel i vattendragen 1: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fiskar-blir-modiga-och-glupska-av-lakemedelsrester_7916356.svd och 2: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fiskar-drogas-av-lakemedel_7916228.svd och 3: http://www.dn.se/sthlm/medicinrester-hittade-i-fisk-i-riddarfjarden/ oxh 4: http://www.svensktvatten.se/Aktuellt/Nyheter/Avlopp-och-Miljo-nyhetslista/Lakemedelserster-paverkar-fiskars-beteende/

  Ang filmen du nämner (Underkastelsen av Setfan Jarl, halva kan ses på Youtube) så skrev jag om den i Axess: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/12/13/norge-avskaffar-genusforskning-och-lite-om-underkastelse-foda-och-evolution/ och gifterna i vardagen är inte helt försumbara i alla avseenden faktiskt: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/insektsgift-kan-orsaka-adhd_4769397.svd Hä tvättas giftet bort, ny prdukt av Philips efter alla skandaler med kemikalier i Asien: http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3282553.ece

  Tycker således man kan skilja på klimathysterin ang global uppvärmning (går världen verkligen under om havsnivån stiger en meter? Vi har ju skickat folk til månen – kan vi inte bygga en en meter hög mur runt städerna om det blir aktuellt? Om det nu blir någon temperaturökning dvs? Förr eller senare kommer saker att ske ändå, med eller utan männniskan – Jorden är ingen statisk planet) och kemikalier runt omkring oss och läkemedelsresterna i attendragen enl länkarna ovan. Men det här intresserar dig nog: Klimatlarmet sågas av tunga ekonomer: http://www.dn.se/ekonomi/klimatlarmet-sagas-av-tunga-ekonomer/ och den mer aktuella från i veckans DN – Radetzki mfl om den politiska agendan bakom klimathysterin som ”domedagsindustri”: http://www.dn.se/debatt/domedagsindustrin-har-blivit-en-sjalvgaende-maskin/ Men antar du redan har koll på detta! 🙂

 104. Tanja Bergkvist skriver:

  gandalfgra, ha ha, jag känner igen symptomen – fick samma av att se Mazettis prat i SVT Debatt, men har hämtat mig nu! 😉 Men jag tänker inte se om den för att gå igenom samma plåga igen, om jag inte måse blogga om det i veckan iofs…

 105. Tanja Bergkvist skriver:

  thojak, tack! 🙂

  elwee, helt korrekt – jag kan inte leva utan er! 🙂

 106. Hans skriver:

  – Du borde även vara doktor i pykiatri, Tanja, specialiserad på sveniska politiker och journalister.

  Finländske historikern Henrik Meinander sågade i en debatt möjligen Svenkska Dagbladet för några år sedan helt Henrik Arnstad och riktade även skarp kritik mot det förlag som gav ut hans bok falskeligen förespeglandes att boken uppfyllde historisk vetenskapliga kriterier.

  Men jag kan förstå varför han betraktas som seriös av medierna i Sverige.

 107. elwee skriver:

  Vad säger en genusexpert? (Jag är ingen sådan)
  Är det inte lika bra att lägga ner svenska traditioner eftersom alla sannolikt på ett eller annat sätt går tvärs mot införandet av ett totalt genussamhälle.
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastmanlandsnytt/pojkar-ville-vara-lucia-fick-nobben-av-lararen

  Svenska traditioner är ju trots allt töntiga (Sahlin) och barbariska (Reinfeldt) och dessa intellektuella tungviktare på världsscenen kan väl inte ha fel, mer än möjligtvis när det gäller så triviala saker som fakta.

 108. elwee skriver:

  Hmmm, är det ett allvarligt dilemma under uppseglande?
  Om den vita snön är ett uttryck för förtryck av ickevita så borde väl klimatalarmisterna, som jag är övertygad att nämnda student tillhör, vara glada om det blev så varmt att det regnade istället?
  Då ska man ju inte ha en massa CO2-skatter och utsläppsrätter och annat trams som i värsta fall minskar CO2-utsläppen …
  Undrar förresten vad våra största utsläppskällor, djur och bakterier, multnande växter samt havet betalar …

  Tyvärr för dem så har inte jordens medeltemperatur stigit de senaste 15 åren så det blir nog fortsatt en del snö …
  Det finns även de som säger att om 60 000 år är det 2,5 km is där Stockholm ligger …
  En annan intressant video är denna:

 109. martin skriver:

  Bankgiro blev lite fel, det är mest för juridisk person. Jag menade plusgiro. Plusgiro fungerar för såväl privatpersoner som företag. Kostnaden är 40 kronor per månad.
  http://www.nordea.se/privat/vardagstj%C3%A4nster/konton+och+betalningar/plusgirokonto+privat/1033572.html

  Dagens boktips 🙂
  http://www.avhandlingar.se/avhandling/2d532d50c2/
  Sammanfattningen räcker…

 110. QED skriver:

  Kommentar om Researchgruppens aktivitet i amerikansk tidskrift.

  http://www.infosecurity-magazine.com/view/36125/disqus-may-not-have-been-hacked-but-it-was-certainly-exploited/

  ”It is behavior almost certainly in contravention of the US Computer Fraud and Abuse Act – but it is little different to what security researchers do all the time. In this instance it is complicated by the nature of the Swedish investigative journalists. Their primary motivation was almost certainly political research rather than security research. Nevertheless, they exposed, and have therefore improved, a major security flaw.”

  (Lustigt missförstånd: research på svenska brukar uteslutande användas om journalistiska undersökningar vad jag vet.)

 111. gandalfgra skriver:

  @elwee

  Om det skulle bli varmare på de nordliga breddgraderna då skulle mycket mer koldioxid kunna tas upp även på vintern..tänk om alla de stora barrträdsbältena växte som de gör på sommaren hela vintern. Då skulle vi inte ha så stora CO2 problem länge till ;).

  Jag har aldrig tagit dessa koldioxidalarmister på allvar..koldioxid utgör 3-5% av alla ”växthusgaser” och co2 del 0.038% av hela atmosfären gör att man inte kan ta detta ”klimathot” på allvar..!

  Vårt solsystems enda stjärna solen vill inte koldioxidalarmisterna ens räkna med..;) en del av dem säger t.o.m att solen bara har en marginell inverkan 😉 på klimatet..! När ska man börja gråta…eller ska man skratta..!

  3.86 x 10^27 joules energi varje sekund producerar den lilla stjärnan solen detta är lika mycket kraft som 3,86 x 10^24 kW.

  Men att den skulle ha något med klimatet att göra ;)..klimatforskningen skrider vidare..fler och mer statliga anslag till den ”fina” forskningen..! 😉

 112. elwee skriver:

  @Martin
  Jag betalar bara 12 kr/mån för mitt +giro ..

 113. osynligemannen2 skriver:

  Avslutningsvis, innan lampan släcks: Varför skulle någon vilja gå på damtoan? Jag har gjort det några gånger pga massiv kö till herrtoan. Men varför är damtoan konsekvent mycket skitigare än herrtoan? Det är något för genusvetarna att sätta tänderna (eller valfri kroppsdel) i. Kvinnor brukar ju i regel vara mer mån än män, om att inte smutsa ner Men damtoan … Fy, usch!

 114. elwee skriver:

  @Martin
  Läste ditt boktips .. ja dvs förordet.
  Ett sådant makalöst ordbajseri 🙂
  Är det ordflödet ämnat att imponera på någon eller är det till för att förvirra? Det lyckades isf dåligt på mig som normalt är mer intresserad av ett innehåll än hur det presenteras.
  Måste dock tillstå att det har hänt att jag köpt en flaska vin, påverkad av etikettens utseende, utan att läsa om drycken ifråga …

 115. elwee skriver:

  Hmmm, Emotional Correctness istället för Political Correctness …
  Kanske det:

 116. elwee skriver:

  Är Johan Svedberg ytterligare ett offer för svensk matematikutbildning?

  http://www.mynewsdesk.com/se/studieforbundet_vuxenskolan/pressreleases/sv-s-musikverksamhet-lockar-tjejer-939377?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

  Eller han tänker uppnå jämställdhet via en 70/70-fördelning?

 117. Tanja Bergkvist skriver:

  Jeff, tack! 🙂

  MrRoos, ingen fara ju – du kan läsa igen allt under fliken ”alla inlägg” – trevlig läsning av 1.50 sidor författade av mig. 🙂 https://tanjabergkvist.wordpress.com/alla-inlagg/ Och med kommentarsfält blir det 15.000 antar jag, så det är bara att sätta igång. 😉 Eller vänta tills jag sammanfattat allt i en 250 sidors bok, men då kommer en del av humorn att få lämnas därhän antar jag.

 118. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ja kan det bli tydligare att jämställdhet betder minst 70% kvinnor (utom när det gäller uttag av förädraledighet och vab-dagar då…)?

 119. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ett TED-talk – tack,ska lyssna nu! 🙂

 120. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, kul video! Ett sådant möbiusband på dörren skulle hålla ovälkomna gäster på säkert avstånd! 😉

 121. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ska kolla upp det med plusgiro! 🙂

 122. Tanja Bergkvist skriver:

  gandalfgra, ”Vårt solsystems enda stjärna solen vill inte koldioxidalarmisterna ens räkna med..;) en del av dem säger t.o.m att solen bara har en marginell inverkan 😉 på klimatet..! När ska man börja gråta…eller ska man skratta..!”

  Vafalls!? Två stjärnor är det väl – jag räknas väl också? 🙂 Sedan jag föddes har vi således ett binärt system.

 123. Tanja Bergkvist skriver:

  martin, tack för plugiro-länk, ska kolla! Ha ha ang avhandlingen: ”Sammanfattning: den här avhandlingen undersöks hur privilegierade representationer av femininitet och maskulinitet tar sig uttryck och konstrueras i samtida museipraktiker med fokus på Nordiska museet i Stockholm. Studien visar hur dessa musealt imaginära representationer samverkar med intersektionella aspekter som klass, etnicitet, nationalitet och sexualitet.”

  Snart kommer genusmaffian själv att ställas ut på Nordiska museet som ett minne från galna dar. 😉

 124. Tanja Bergkvist skriver:

  Forts: ”Världen och däribland museernas verksamhet är så komplex och mångfasetterad att många olika genusteoretiska ingångar krävs för att kunna läsa och förstå olika gestaltningar.”

  Varför fick inte genusmaffian Nobelpriset för förutsägelsen av Higgsbosonen?

 125. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, talande video om isens utbredning, Tack! Är ganska oinsatt i den frågan. Men som allvetande borde jag ju kunna även det här. 🙂 ”Det finns även de som säger att om 60 000 år är det 2,5 km is där Stockholm ligger” – vilket vitt förtryck! Menar du att min bostad kommer att förvandlas till en igloo så snart?

 126. Tanja Bergkvist skriver:

  Hans, ha ha ja – jag borde bli doktor i allt. 😉 Jag hittade artikeln du pratar om, måste vara denna: Arnstads bok är inte seriös. Citat:

  ”Verket har inga källhänvisningar och dess bristfälligt uppställda litteraturförteckning finns inte i själva boken utan på en särskild webbsida.

  Läsaren har således inga möjligheter att kolla ur vilken källa han tagit en viss uppgift och om hans tolkning av källan ifråga är rätt och rimlig. Hans eventuella arkivkällor får vi inte veta någonting om.

  En sak är dock klar. Arnstad bygger inte alls sin framställning på modern finsk forskning och hans text avslöjar också att han saknar en helhetsbild av forskningsläget i sitt hemland.

  Summan av kardemumman är att Arnstads bok inte kan betecknas som ett seriöst historieverk. Snarast handlar den om en hurtig blandning av odokumenterade fakta, uppgifter och lösa funderingar som gränsar till fiktion.

  Varför har ett så ansett och etablerat förlag som Wahlström & Widstrand så fullständigt struntat i kvalitetsgranskningen? Det hade varit världens enklaste sak att be om ett utlåtande av en svensk expert på området.

 127. elwee skriver:

  Apropå AGW ( anthropogenic global warming ) så brukar jag alltid rekommendera denna video:

  Den är lång men extremt intressant och ganska underhållande.

 128. gandalfgra skriver:

  @Tanja

  Hehe när jag tänker efter finns det tre stjärnor i vårt solsystem..solen naturligtvis sen du Tanja ,) får ursäkta men jag glömde helt bort dig 😉 men det är klart att du är en klart lysande stjärna. Jag glömde även bort mig själv…stjärnstoff och allt som min kropp består av. Vi har brunnit en gång…varenda molekyl varenda atom vi består av..!

  😉 jag kan inte säga att jag oroar mig över måttan över om det kommer att vara 2,5 km is över Sthlm om 60 000 år..jag har nog med att försök få mitt knappa hundraåriga livspussel att fungera..jag är glad över varje sekund varje timme varje ny dag som ges mig..jorden universum solen månen planeterna …det är en fantastisk plats vi hamnat på. Synd att dumheten verkar få regera lite för ofta på det här klotet..! Det kanske är förmätet av mig att ens försöka mig på att definiera vad som är dumheter och vad som är bra och gott 😉 ..men är det sååå svårt att se skillnaden på ont och gott..? Idag anno 2013 verkar det vara svårare än någonsin förut i världshistorien…!

  Hejhopp gummiplutt..!

  Vi ses i kommentarsfältet om inte våra gigantiska massor gör att vi fångas in av varandras gravitationsfält och blir två tvillingar evigt sammanbundna i en kamp om herraväldet i en allt snabbare pulserande dödsdans..! 😉

 129. Beltway skriver:

  Tanja Bergkvist.

  Som du kanske är medveten om så kan även WordPress hackas på samma sätt som Disqus. Om du inte vill hänga ut många av dina kommentatorer gör du nog bäst i att radera samtliga kommentarer…

 130. QED skriver:

  ”svenska journalister [är] skickliga på att tala OM människor som inte hyser de politiskt korrekta åsikterna men inte lika skickliga på att tala MED samma människor.”

  http://avpixlat.info/2013/12/16/oppet-brev-till-journalister/

  ”Vad som sker är att journalister i praktiken blir politiker och opinionsbildare.”

  ”Kommentatorsjukan uppstod med nystartade TV 4-nyheterna. som i brist på pengar lät sina nyhetsreportrar också tycka om det de just berättat om. Utvecklingen gick snabbt. SVT härmade modellen och de gamla korrarna kunde ersättas med reporterns egenkommentarer. I takt med en ökad personkult i medierna kunde modellen förfinas och utnyttjas. I stället för att söka kommentarer från fristående analytiker med flera referenser, kan man idag låta samma person, till exempel Mats Knutson, både referera ett politiskt utspel eller en presskonferens för att sedan ge sin egen kommentar.”

  http://unvis.it/www.svd.se/opinion/brannpunkt/aktuellt-tycks-tro-att-tittarna-ar-korkade_8527052.svd

 131. elwee skriver:

  Beltway, tack för omtanken, men jag tror nog att de som kommenterar här antingen bryr sig marginellt vid en uthängning, alternativt har sin identitet skyddad om så önskas.

 132. elwee skriver:

  Se om du är en antirasist – självtest
  Misstänker du att du är en antirasist, men du känner dig lite osäker? Jag har listan på alla igenkänningstecken. Kolla om du också är antirasist, på riktigt. Det räcker att du känner igen dig på en av punkterna för att du med stor sannolikhet ingår i den varma, antirasistiska gemenskapen.

  1. Bekräftelsebehov

  Känner du också ett behov av att synas och sticka ut? Att vara lite speciell? Som en sann antirasist har du alltid förtur på att känna dig kränkt och tillrättavisa andra om vad som är okej och inte. Det fina är att du kan även bli kränkt å andras vägnar vilket är praktiskt om omgivningen försöker ignorera dig. På så sätt kan du visa att du bryr dig och få bekräftelse.

  2. Folk är dumma i huvudet

  Har du också insett att vanliga arbetare är dumma i huvudet? Japp, de ska hålla käften och låta oss, som är lite mer pålästa ta debatten om viktiga samhällsfrågor. De kan inte ens stava till intersektionalitet. Istället bekymrar de sig över a-kassa, jobbet och trygghet för ungarna. Alla arbetare är i grunden rasister, därför finns ABF och fackförbund för att slipa bort det värsta hos dem.

  3. Du är genomgod

  Visst har du lärt dig att man alltid ska vara god och stå på den svages sida? Därför tar du alltid striden för den minsta minoritet du kan tänka dig, oavsett hur omständigheterna i övrigt ser ut. En människas eventuella skuld ligger inte i dennes handlingar, utan vi måste i stället titta på vilken typ av kollektiv människan tillhör. Det är en rasistisk föreställning att individer har ansvar.

  4. Ingen gör något

  Du är förbannad för att ”ingen gör något”. Samhället är fullt av orättvisor men konstigt nog är det bara du som ser dem. Du försöker skrika, göra aktioner och protestera men folk bryr sig inte. Smärtsamt inser du att folk är egoister och bryr sig bara om sådant som påverkar dem själva. När någon väl gör något blir du än mer förbannad, vem har gett vanligt folk rätten att starta ett parti som SD och som sedan röstas in i riksdagen?

  5. Prata om rätt saker

  Du blir arg när människor pratar om fel saker. Det är okej att prata om hur mycket en skattesänkning kostar samhället, men varför ska folk ställa frågor som ”hur mycket invandring tål Sverige”. Vi kan bara ha en öppen och fri debatt om folk lär sig att prata om rätt saker och ställa frågor på rätt sätt. Du vägrar att acceptera att människor vill prata om sådant som inte passar.

  6. Uthängningar är så jävla fel

  Som en sann antirasist tycker du det är fel att hänga ut människor offentligt bara för att de gjort något brottsligt. Alla kan vi göra fel. Därför är det bra att Expressen visar namn, bild och adress på vilka som tycker fel och skriver på fel sajter. Genom att vi alla kan se vilka dessa människor är så kan vilken antirasist som helst göra något i kampen mot att förhindra uthängningar. Det är inte metoderna som är viktiga, det är resultatet.

  7. Alla har rätt till Sveriges välfärd

  Om man inte är solidarisk med hela omvärlden delar man in människor i olika grupper, vilket inte är okej. Ja, såvida grupperna inte är olika samhällsklasser eller andra former av grupper som vi antirasister själva har bestämt ur ett intersektionalistiskt perspektiv. Någon tycker att välfärd ska gå till de som betalar skatt i Sverige men det är djupt rasistiskt eftersom alla människor inte är lika priviligerade som vi i Sverige. Du hatar också de som påstår att Sverige är bättre än andra länder. Vilka är vi att döma?

  8. Våld är egentligen inte okej

  Vi är emot våld, egentligen. Men hur ska man bekämpa den onda sidan så länge de tillåts att t ex hålla torgmöten? Det är rent livsfarligt om människor får höra vad de säger. Därför är det viktigt att blåsa i vuvuzelor, kasta ägg och böcker samt göra vad man kan för att förhindra rasisterna att ens yppa sig offentligt. Sann antirasism kan inte vinna poänger genom att bara ta debatter, tvärtom måste man hindra fel människor från att yttra sig. Om inte annat för yttrandefrihetens skull.

  9. Vägra ta debatten

  Genom att debattera med rasister gör vi deras åsikter legitima, folk kan ju tro att det är okej att tycka vissa saker. Det är inte okej att tycka vad som helst eller att prata om vad som helst, folk har typ missuppfattat yttrandefrihet. Därför är vi stolta över att inte ta debatter, mer än med oss själva. Vi diskuterar gärna antirasistiska och anti-kapitalistiska saker internt med varandra. Att en del påstår att vi är fega som inte vill ta debatten visar ju bara hur skev verklighetsbild de har.

  10. Bekämpa allt som är odemokratiskt

  När människor röstar på fel parti blir det per automatik odemokratiskt. Rasisterna menar att demokrati handlar om att vem som helst ska få tycka vad som helst, och därigenom rösta för den åsikten. Detta är så fel som det kan bli. Om folk röstar på ett rasistiskt parti får vi ett rasistiskt samhälle och det är en jävla skillnad på ett rasistiskt och ett demokratiskt samhälle. Därför, för att skydda demokratin, måste vi hindra människor från att rösta fel.

 133. elwee skriver:

  @Tanja.
  Det borde finnas en redigeringsknapp för sända mess. Ibland går de iväg lite snabbt.
  Det jag skulle tillägga i föregående lista var att texten såvitt jag vet ursprungligen är Chang Fricks.

 134. sessewetzel skriver:

  Tanja, du skrev bl a:
  ”Charlton skrev det mycket bra, jag bara återgav och kom med egna kommentarer. Men det förklarar ju en del, väldigt insiktsfullt. Jag har tidigare förklarat deras idioti (båda saker är ju korrekta, Charltons gäller dem med hög IQ och min kommentar gäller övriga 99% av genusfolket mfl) med att de måste bli mer och mer absurda och galna för att motivera sin fortsatta existens, men också det faktum att många är verkligt korkade och inte kan göra något relevant och därför är de verkligen så dumma som de framstår. Analysera en osthyvel ur ett genusperspektiv, total galenskap…”

  Se lite mer långsiktigt, genusperspektivet rätar säkert ut sig när det nått balans (som saker tenderar att göra…) Om du nu inte absolut vill delta i själva striden på markplan… 🙂
  Om man ser bara aningen tillbaks – dvs från 1900-talets mitt till ca 1000- eller 1100-talet, eller kanske tom till så sent som 1500-talet? – så förstår man kanske lite mer genus-grejen idag?

 135. Kristian skriver:

  Apropå akademiker och sunt förnuft, så handlar det väl mera om att göra det som krävs för att få ett trevligt och bra betalt jobb. Paul Graham skrev i essän ”How to do what you love”:
  ”Math would happen without math departments, but it is the existence of English majors, and therefore jobs teaching them, that calls into being all those thousands of dreary papers about gender and identity in the novels of Conrad. No one does that kind of thing for fun.”

  (Indoors, no heavy lifting, som Pratchett sade.)

 136. Bosse skriver:

  Åsikts- och yttrandefriheten är besudlad!

  Skänk pengar till åtal mot Expressen som med hjälp av kriminella åsiktsregistrerar…..
  http://www.friatider.se/215000-kronor-insamlat-till-enskilt-atal-mot-thomas-mattson

  [Jo, jag har skänkt pengar i syfte att bevara vår grundlag]

 137. Beltway skriver:

  elwee

  Vad vet du om det? Det är antagligen hundratals som har kommenterat här. Några för flera år sedan när ingen kände till den här defekten i Disqus och WordPress.

 138. Tanja Bergkvist skriver:

  Beltway, ”hackning” som i fallet Disqus kan bara genomföras om folk använder gravatar, vilket väldigt få här gör, om än någon. Här kommenterar man inte med disqus och man behöver inte vara inloggad någonstans för att kommentera här. Den som har en egen wordpressblogg och i denna använder en gravatar och samtidigt kommenterar här medan personen är inloggad på sin blogg brukar för övrigt både ange sin wordpressblogg i URL-fältet och för övrigt brukar man då även på sin blogg, vanligtvis under ”kontakt” uppge den epostadress man använder, och som man då kopplat till sin gravatar, och uppger man den öppet på sin blogg är den knapast hemlig, och vill man vara hemlig som wordpressbloggare uppger man rimligen en epostadress i sin wordpressblogg som inte kan kopplas tills ens person. Tror för övrigt wordpress kommer att se över sina rutiner ang gravatar exakt så som Dsiqus nu gjort, det är antagligen redan gjort. Case closed. 🙂

 139. Tanja Bergkvist skriver:

  Belteay, Disqus började väl inte användas för särskilt länge sedan för kommentering i de stora dagstidningarna mm, även om funktionen uppfanns 2007, så vill jag minnas att det var ganska nyligen den slog igenom. Men som sagt, hade det gjorts så hade den kommit ut för länge sedan och blivit en wordpress-skandal, och det här har wordpress antagligen redan ordnat nu pga Disqus-grejen. Ser inte många som kommenterar här med gravatar, och de som gör de har en wordpressblogg, där de öppet angett sin epost under ”kontakt” i bloggen, och då har de ju valt att vara öppna med den mailadressen som är kopplad till gravataren. Knappast så att de som bloggar anonymt uppger mailadressen förnamn.efternamn@hotmail.com under ”kontakt” om de vill blogga anonymt…

 140. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, tror jag kan ta den videon längre fram. Här var en aktuell artikel om det som tar 1 minut att läsa istället 🙂 http://makteliten.com/index.php/nyheter/makthavare/766-16-tecken-pa-att-den-globala-uppvarmningen-ar-en-bluff-och-att-varlden-faktiskt-upplever-en-nedkylning

 141. Tanja Bergkvist skriver:

  Hittade förresten den här sidan med artikeln ovan i förra veckan, verkar intressant men inte läst så mycket på den än: http://makteliten.com/ – ska kolla närmare på den i dagarna.

 142. Tanja Bergkvist skriver:

  gandalfgra – här blir det ingen kamp om herraväldet, och ingen dödsdans heller – när jag får herraväldet kommer livet på Jorden att blomstra, men du får gärna vara min rådgivare eller kaffekokare. 😉

 143. Tanja Bergkvist skriver:

  Beltway, ang ”Om du inte vill hänga ut många av dina kommentatorer gör du nog bäst i att radera samtliga kommentarer”. Jag hade inte tänkt ”hänga ut” någon, och som jag skrivit i två kommentarer nyss så tror jag din domedagsprofetia är felaktig. Men om jag skulle vilja hänga ut folk som kommenterar, ja då hade jag kunnat det, även dig – då jag ju har de IP-nummer du kommenterat från. 🙂 Skämt åsido, var inte så pessimistisk – ska man ha den attityden kan man ju lika gärna stänga ner hela internet, och hur skulle det se ut? 🙂 För övrigt har ingen här skrivit något olämpligt eller ens otrevligt vad jag vet.

 144. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ja så är det, här har ingen skrivit något otrevligt vad jag vet, och nu vet jag inte vilka intentioner Beltway har med sin kommentar, men att stänga ner alla wordpressbloggar och alla kommentarsfält, på alla bloggar och hemsidor och alla tidningar för övrigt, är nog ingen bra väg att gå. Tror alla här står för det de skrivit för övrigt, utom en person som regelmässigt inkommer med hot till mig och andra genusbloggare och som vi lyckats ientifiera genom att spåra de tre IP-adresser personen i fråga använt sig av under åren. Och det kallar personen ”dataintrång” – totalt omedveten om att alla som kommenterar ju får sitt IP synligt för blogginnehavaren. 🙂 Och en enda kommentar till av det slaget så blir det polisanmälan, så det har varit lugnt nu ett tag. Vet inte hur de andra kommer att göra men för att vara på den säkra sidan har vi ju säkrat alla kommentarer och elektroniska spår och det ledde även till personens arbetsplats.

  Men visst gäller det att vara medveten om risker, som Anna Troberg skrev nyligen på SVD Brännpunkt och som Pär Ström upprepat nu i flera år: alla databaser läcker för eller senare: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/medierna-blir-till-offentlig-skampale_8809900.svd och där har vi ett mycket värre scenario än det med gravatarer och epostadresser, där den som vill vara anonym ju knappast använder sig av förnamn.efternamn@hotmail.com när de reggar sitt Disqus.

 145. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, det var ett talande självtest. 🙂 Dock tycker jag det är tråkigt att ordet ”antirasist” fått precis en innebörden. Jag är inte rasist, men skulle jag därför vilja använda ordet ”antirasist” om mig själv? Med tanke på hur de som tagit patent på ordet beter sig? Samma sak med genusvansinnet. Jag är för jämställdhet och kvinnors rättighter men vill man kalla sig feminist för det idag? Inte ens Sabuni vill det. Men det betyder inte att jag är antifeminist, snarare särartsfeminist, så liksom feminismen är indelad i undergrupper så antar jag att man snart även måste dela in antirasismen i undergrupper – tex vi som inte är rasister men ändå inte vill spränga folks bostäder för att de skrivit en kommentar på internet.

 146. Tanja Bergkvist skriver:

  Kristian, ”No one does that kind of thing for fun.” – när man kan ju misstänka det, eller iaf skulle de göra det ideellt vilket inte lett till att det blivit så absurt eftersom man ju som forskare ständigt måste producera unika nya resultat. Då hade kanske genus fortfarande haft med jämställdhet att göra, och inte gått i spetsen för fördumningsindustrin…

 147. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ”@Tanja. Det borde finnas en redigeringsknapp för sända mess” – ska kolla på det.

 148. Tanja Bergkvist skriver:

  sessewetzel, jag tycker att det väldigt fort, varför ändå till 1500-talet och till mitten av 1900-talet. Förstår inte riktigt vad du menar *morgontrött 🙂 * men angående att saker vänder så ja- så här kan det inte fortsätta. Men även om jag vill tro på universell balans och rättvisa (en sorts karma, men som visar sig redan i detta livet då jag inte tror på återfödelse) så har människan gjort misstag förut och civilisationer har gått under. nu vet jag att Rodenhane kanske inte instämmer här, men själv är jag orolig över alla miljögifter som tveklöst har ett samband med nya sjukdomar, tex detta http://www.svd.se/nyheter/inrikes/insektsgift-kan-orsaka-adhd_4769397.svd

  ”Genom att studera nedbrytningsprodukter av vissa bekämpningsmedel i barnens urin drar forskarna slutsatsen att miljögifter av detta slag kan bidra till insjuknandet i denna neurologiska störning.

  Restprodukter av dessa ämnen, så kallade organiska fosforföreningar, var vanligt förekommande i urinen hos flertalet av de amerikanska barnen. Men hos barnen med adhd var alltså halterna av dessa restprodukter betydligt högre än hos de friska barnen.”

  Och detta: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5444149

  Umeåforskarna har testat hur ett hundratal abborrar reagerade på att simma runt i vatten med samma halter som hittats i vattendrag nära svenska storstäder. De fiskarna blev då modiga och glupska jämfört med kontrollfiskar som levde i rent vatten.

  De läkemedelspåverkade fiskarna simmade bort från gömslen i laboratorieakvarierna och ville inte söka sig till sitt stim, vilket är en bra överlevnadsstrategi för aborrar som hotas av gäddor. Dessutom åt de upp all mat på nolltid jämfört med opåverkade fiskar. De här ändrade levnadsmönstren skulle kunna påverka ekosystemen.

  När vi underminerat själva grunden för vår fysiska existens så spelar inget annat längre någon roll. Även om naturen anpassar sig och Jorden lär komma i balans så är människans tid då ute och givetvis kan nya livsformer uppstå och nya ekosystem, så det finns alltid hopp mitt i allt elände. Minns ni när jag skrev om björndjuret?

  Björndjur är med sin storlek på 0,05 till 1,25 millimeter inte bara några av de minsta flercelliga djuren – de tillhör även de mest hårdhudade. Nu har forskarna visat att de till och med tål kosmisk strålning, som normalt är dödlig. De mikroskopiska djuren packades i en behållare och åkte ut i rymden med den ryska rymdkapseln Foton. Efter uppskjutningen öppnades behållaren, så att djuren var oskyddade mot den kosmiska strålningen under den 14 dagar långa resan. Försök på jorden har tidigare visat att de robusta björndjuren tål det mest otroliga. Det beror på att de kan torka ut helt och gå in i ett särskilt dvaltillstånd, kallat kryptobios, då de inte har någon mätbar ämnesomsättning. I detta tillstånd kan de kokas, frysas ned till minus 272 grader Celsius, utsättas för strålning, placeras i vakuum eller sänkas ned i lösningsmedel utan att ta skada.

  Efter resan tog forskarna ett prov på 18 djur. Redan efter en kvart vaknade den första individen upp. Totalt överlevde 80 procent av djuren den oskyddade turen i rymden, vilket motsvarar mängden överlevande djur i den kontrollgrupp som inte var med på resan. Experimentet har vidsträckta perspektiv, då det visar att det är möjligt för liv i form av små, robusta skapelser att spridas genom rymden, till exempel via meteoriter.

  Så liv är väl mer regel än undantag i universum, men att vara så självdestruktiv som mänskligheten är idag i många avseenden känns inte värdigt en civilisation som sänt folk till Månen. Kanske dags att emigrera till månen snart? 🙂

 149. dolf skriver:

  @TB
  Du menar väl när du får kärringaväldet?

 150. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ha ha, whatever – jag kommer att få makten över dig också ju! 😉

  QED, från USA meddelar Disqus att man lämnat över fallet till “law enforcement”: http://avpixlat.info/2013/12/17/215-000-kronor-insamlat-till-atal-mot-expressen/

 151. dolf skriver:

  @TB

  ha ha, whatever – jag kommer att få makten över dig också ju!

  är det ett hot eller ett löfte?

 152. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, det är ett neutralt FAKTUM. 🙂

  Se det här – Arnstad skriver om hur han själv under sin skoltid på rasterna ”berättade ”roliga” historier om judarna i Hitlers gaskammare.” http://debatt.svt.se/2013/12/17/pappas-trygga-varld-finns-inte-langre-i-karrtorp/ Hela hans projket är således, visar det sig nu, terapi angående sitt eget nazistiska förflutna, eller?

 153. gandalfgra skriver:

  @Tanja

  😉 bara betalningen är till belåtenhet så kan jag nog ställa upp som förste kaffekokare åt dig..jag har INGET emot att behaga en kvinna som dessutom på sitt sätt är min chef. Önskar frun cafe latte eller bara en slät kopp svart eller du vill kanske ha lite variation 😉 jag är mästare på variationer.

  Om jag tar över världen så skulle den också blomstra om jag inte får en släng av icke upplyst despot som ser sig själv som universums origo och supernova som en fallen ljusets ängel.

  Jag är ju Gandalf Grå hjälparen och rådgivaren redan…men jag är inte vit för jag är fortfarande bunden i detta mänskliga skal som gör att jag tyvärr inte är perfekt eller vit så ta mina råd med en nypa salt snälla du och lita mer på ditt eget intellekt 😉 för det ser ut att lysa starkare än mitt !

 154. sessewetzel skriver:

  Tanja – ja, jag har länge trott att kemikalierna är det största hotet. 100 000 kemikalier sedan -50-talet, varav hälften i bruk idag. Utan att man egentligen vet vad de har för påverkan. Absurt!

 155. sessewetzel skriver:

  PS. Tack för intressanta länkar!

 156. Kristian skriver:

  Tanja:
  Den här bilden tar 5 sekunder.
  ”November Was the Warmest November Since We Started Keeping Track”
  http://www.theatlantic.com/technology/archive/2013/12/november-was-the-warmest-november-since-we-started-keeping-track/282450/

 157. Tanja Bergkvist skriver:

  Kristian, ja det tog bara 5 sek att se den bilden, men jag är inte insatt i frågan, har inte orkat läsa alla hundratals artiklar, faktiskt knappt en enda, kanske fem st, och än mindre gått igenom allt vetenskapligt material – oavsett så används frågan för andra politiska syften och inte klimatmässiga hänsyn. Yttre hot är alltid en bra avledande manöver när man inte kan motivera vad man sysslar med, och för att lösa problemet med ”global uppvärmning” har man ju även föreslagit en världsvaluta, så det känns som om allt inte står rätt till. Avvikelser förekommer alltid. Den här sidan går igenom det vetenskapliga vad jag vet, men inte läst, men nu ser jag att den näst översta artikeln är en sammanfattning: ”De olika klimathypoteserna – en sammanfattning”, så jag öppnar ett fönster och ska läsa i dagarna: http://www.klimatupplysningen.se/2013/12/18/de-olika-klimathypoteserna-sammanfattning/ men har ingen ambition att granska en massa vetenskapliga artiklar i klimatologi. Dessutom vet jag inte var jag ska hitta motsägande vetenskapliga artiklar sammanaffatade och så länge jag kan öppna min ytterdörr utan att vatten forsar in så har jag inte tid att engagera mig även i denna fråga 😉 som så många andra redan är sysselsatt med.

  Ni glömmer väl inte att läsa på GD förresten? http://genusdebatten.se/ Jag är själv efter i allt…

 158. Tanja Bergkvist skriver:

  gandalfgra, kaffet på morgonen ska vara svart och på eftermiddagen kaffe latte. Tror du att du kan komma ihåg det? Ang betalningen så blir det då att du slipper vara bunden i det du kallar ditt ”mänskliga skal” och åtnjuter en plats i himlen där mitt kontor ligger – som universums härskarinna måste jag ha bra utsikt och översikt för att kunna sköta allt. 🙂

  QED ok ska kolla det sen ikväll. Såg de lagt upp en biografi över några i gruppen också, inte alls särskilt trevligt. Kanske först nu man inser vad som faktiskt hänt.

  sessewetzel
  , ja det finns mycket att bekymra sig om, är det inte genusvansinne så är det miljögifter, och Jordens undergång och för att inte tala om att det var strömlöst här en hel timme igår så att jag fick ställa om min klockradio. Elädes elände, jag ska bli en sån där prepper snart tror jag 🙂 har inte varit med om strömavbrott sean 1989 i Bulgarien.

 159. Tanja Bergkvist skriver:

  Och kommentarerna i förra inlägget som jag är helt efter med… ska ta dem i helgen om inte redan imorgon! Imorgon är det ju årsdagen sedan mitt inträde i samhällsdebatten så kanske jag borde skriva något om det, men om inte så blir det förra inläggets kommentarsfält då. Nu måste jag försöka göra lite övningar med armen, kan fortfarande inte sätta min hand på huvudet, vilket är målet, utan den når bara upp till ögonhöjd, så nu följer en timmes smärta här och kanske 1 mm framgång… *ja, jag vill att ni ska tycka synd om mig 😉 *

 160. sessewetzel skriver:

  Strömavbrott är underbara! Påminner en om det egentliga livet!
  Men nu har Eon dragit nytt nät där jag bor, så den slags oomkullrunkeliga påminnelser om den egentliga verkligheten, är numera eliminerade där jag bor. För ett tag, i alla fall 😉
  Så numera måste jag anstränga alldeles mig själv, för att se… livet?

 161. sessewetzel skriver:

  PS. Skogen menade jag förstås! 😀

 162. trappaupp skriver:

  En man som är rolig att lyssna på beträffande klimatet är den här http://www.youtube.com/watch?v=4zOXmJ4jd-8
  alltså Lord Monckton. Han är inte klimatolog men han är väldigt insatt.

 163. Om global uppvärmning kan jag rekommendera Michael Crichtons tal ALIENS CAUSE GLOBAL WARMING vid Science & Public Policy Institute. Det rör sig om 12–13 sidor text där Crichton presenterar en övertygande argumentation till varför AGW är BS (mina ord, inte hans) utan att egentligen gå in på klimatvetenskap. Jag skulle nog vilja påstå att texten är ett måste i det här sammanhanget.

  Lite grann på en tangent till det vill jag också rekommendera Paul Grahams What You Can't Say om moraliska moden och tabun. (Det var den som ledde mig till Crichton.) En mycket tänkvärd text som sätter PK och tabun i en väldigt intressant kontext. (tipstack till Juggens inlägg Vad får man inte säga?)

 164. elwee skriver:

  @trappaupp
  Jo det är en väldigt intressant föreläsning och jag la in länken längre upp i kommentarsfältet.
  Det finns massor av andra länkar som t ex :
  http://www.dsm.nu/klimatforskarna-fuskar.html

  http://www.youtube.com/watch?v=LOyBfihjQvI (Vill du inte se hela så börja lyssna vid ca 33:30)

 165. elwee skriver:

  @dolf
  ”What you can’t say” var en väldigt intressant artikel.
  Har inte läst hela, men ska ta det lite pö om pö.

 166. elwee skriver:

  Just detta avsnitt av Julkalendern kan jag bara inte undanhålla er:

  http://avpixlat.info/2013/12/19/avpixlats-julkalender-19-december-2/

 167. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, tack för julkalenderlänk!

  Jag trodde att Tiina Rosenberg skulle jaga ut Arnstad ur lokalen. 🙂 Som hon gjorde under en kurs i ledarskap vid Lunds universitet: http://www.skanskan.se/article/20090525/NYHETER/65781446

  Citat: Professor Tiina Rosenberg inledde sin föreläsning för ledarstudenterna med en utskällning. Deltagare tog så illa vid sig att de gick. Ett 30-tal kursdeltagare, varav tio män, hade samlats i onsdags för att höra Tiina Rosenberg berätta om den genuscertifiering som pågår inom universitetet. Det blev inte som de tänkt sig. Under den första kvarten av föreläsningen skällde hon ut kursdeltagarna, främst männen. Hon uppträdde hånfullt mot dem och ifrågasatte deras förmåga som ledare.

  – Tiina Rosenberg närmast exploderade i oprocoverade aggressioner, säger en uppgiftslämnare som dock inte vill gå ut med sitt namn.

  Rosenbergs kommentar: Det var en helt vanlig lektion. Ingenting annat.

  Så efter att Rosenberg exploderat mot allt gubbslem (enligt wikipedia en encellig alg som exploderar när man rör vid den – se hur den exploderar HÄR ) så borde Arnstad ha kallat henne för ”fascist” och sedan lämnat lokalen, med 10 nya poäng genusvetenskap att lägga till sitt enorma CV med grundkurser på nybörjarnivå i historia, och en genushistoria han aldrig lär glömma! 🙂

 168. dolf skriver:

  Någon som såg Aktuellt 21.00 igår? De hade en debatt (http://www.svt.se/nyheter/sverige/tv-hatsk-debatt-om-politiskt-vald) mellan Thomas Mattsson, chefredaktör för Expresen och Mattias Karlsson, riksdagsman samt ledamot i Sverigedemokraternas partistyrelse. Jag såg det inte, men hörde … det räckte. Det måste ha varit en av de mest skandalösa debatter någonsin i Aktuelltstudion. Mer anti-opartisk programledare får man nog leta efter.

 169. QED skriver:

  Rubrik till DNs vett- och etikettspalt ”Så firar du jul med en smygrasist”

  http://www.dn.se/ekonomi/sa-firar-du-julen-med-hyfs-och-stil/

  Ja, det är ett angeläget spörsmål i dessa dagar.

 170. sessewetzel skriver:

  Litet PS.
  TB, du skrev:
  ”Jag tycker att det väldigt fort, varför ändå till 1500-talet och till mitten av 1900-talet. Förstår inte riktigt vad du menar *morgontrött *

  Så vitt jag förstår det, så är ”historia” lika oundgängligt i det nutida genusstadiet, som i allt annat. Vilket väl betyder att förändringarna genom årtusendena (därför skrev jag ”fort”; speciellt med tanke på den med avstamp i kristendomens intåg), är idag rätt snabba egentligen? Om man inte är björndjur förstås :-)…
  Fascinerade att ett så litet kryp har fått… epitetet djur, måste vara en slags önsketänkande som spelat in?
  Så om man vill förstå dagens genusfixering, så måste man nog läsa tillbaks kanske?
  Å andra sidan, så vill en del kanske inte förstå. Men då måste de kanske vänta en del år, innan de kan ropa hurra?………………. Och låta sitt eget vatten/tid ha sin gång ;-). Ungefär.

 171. sessewetzel skriver:

  PS.
  ”Rester av ångestdämpande läkemedel som inte svenska reningsverk får bort har visat sig göra fiskar osociala, risktagande och glupska. Det är första gången som man undersökt beteendeförändringar hos djur från utsläpp i vatten.”
  Tycker att det verkar som om de ångestdämpande läkemedlen, har bieffekter? Å andra sidan verkar det ju vara eftersträvansvärda kvaliteter idag, så då slår man ju två flugor i en smäll! 😉

 172. Osynlige Mannen skriver:

  ”…så borde Arnstad ha kallat henne för ”fascist” och sedan lämnat lokalen, med 10 nya poäng genusvetenskap att lägga till sitt enorma CV med grundkurser på nybörjarnivå i historia…”

  Nej vet du vad Tanja! Du kan väl inte angripa en student på A-nivå på det viset! Dessutom borde du veta att det inte rör sig om 10 poäng, utan om 7,5 eller möjligen 15 poäng nuförtiden. Hur står det till med den högre matematiken? För övrigt (skrytvarning) har min hustru haft Maria Ferm som student i sin undervisning som universitetslektor. Vad det nu har med ämnet undermåliga studenter att göra? Jag förstår inte varför jag kom att tänka på fröken Ferm? Men jag sitter på en del gott skvaller, om man nu så säger… Jag vet en del om Yvonne Ruwaida också, via en kollega från Stockholms Universitet. Och i ingetdera fallen är informationen till damernas fördel!

 173. Robert skriver:

  Kort och intressant video från Naperville central high school, en av världens bästa skolor: http://www.pbs.org/wnet/need-to-know/video/a-physical-education-in-naperville-ill/7134/

  Där kanske vi kan lära oss något.

 174. Tanja Bergkvist skriver:

  Robert, inressant, har läst om ngt liknande i Illustrerad Vetenskap där man också testade prestation matematik efter en joggingrunda med positiva resultat. Kanske ökar blodflödet genom hjärnan, vem vet? 🙂

  OT:

  Wiseman´s Wisdom-bloggen avanonymiserad: http://www.di.se/artiklar/2013/12/19/debatt-anonymiteten-pa-natet-starker-demokratin/

  Ord och inga visor från en svensk pensionär: http://avpixlat.info/2013/12/19/vet-hut-herr-minister-2/

 175. Tanja Bergkvist skriver:

  Expressen tillskrev docent Jim Olsson två citat helt felaktigt, ”olyckasfall i arbetet? Som vanligt då? Under underrubriken VI RÄTTAR: http://www.expressen.se/om-expressen/expressen-rattar/

  I Expressens artikel tillskrevs han dock felaktigt två andra kommentarer som skrivits av en annan kommentator på hatsajterna. Den första löd att ”inbördeskriget redan startat” och den andra ”Den totalt ansvarslösa massinvandringen måste kompletteras med återinförande av värnplikten. Endast militära insatser kan stoppa dessa vandaler som hänsynslöst utnyttjar en lamslagen befolkning som inte kan försvara sig.” Expressen ber om ursäkt för de felaktiga uppgifterna. Jim Olsson har däremot i sina många kommentarer på hatsajterna återkommande målat bilden av en pågående konfrontation mellan svenskarna och invandrare, osv.

  Helt otroligt ju…

 176. Robert skriver:

  ”Kanske ökar blodflödet genom hjärnan, vem vet?”

  Ja det kanske kan vara en anledning men framför allt ökar produktionen av BDNF som har en rad intressanta effekter i hjärnan: ”BDNF acts on certain neurons of the central nervous system and the peripheral nervous system, helping to support the survival of existing neurons, and encourage the growth and differentiation of new neurons and synapses.[5][6] In the brain, it is active in the hippocampus, cortex, and basal forebrain—areas vital to learning, memory, and higher thinking”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Brain-derived_neurotrophic_factor

  Kanske våra journalister och genusvetare skulle må bra av en hästdos BDNF? Jag misstänker att deras egen produktion är otillräcklig.

 177. QED skriver:

  http://www.dn.se/debatt/kunskapsraset-en-naturlig-foljd-av-forandrat-samhalle/

  ” Varför ska unga människor anstränga sig för att förse sig med kunskaper, och varför ska de i så fall göra det i skolan? Vilken är vinsten? ”

  ”Visst är det bra att kunna engelska, men just för att klara sig i världen verkar man kunna lära sig språket hemma framför datorn eller på resa lika bra som i skolan. Och vilken matematik måste man kunna när algoritmerna redan är inbyggda i våra apparater, där man också kan söka information om vad som helst utan att veta hur orden stavas, och där statistikprogrammen hjälper oss att räkna ut samband utan att vi behöver veta hur det går till? ”

  ”Självklart bygger de här hjälpmedlen på avancerad kunskap. Men det räcker att en minoritet av experter har den och att de förser oss andra med genvägar förbi snarare än till kunskapen. Så vi lever i ett kunskapsbaserat expertsamhälle som till följd av avancerad informationsteknik fritar flertalet från kunskapstvånget.”

 178. QED skriver:

  Hoppsan … Researchgruppen har visst sina egna näthatare. Så Expressen, ni kunde ju börja granskningen där

  http://www.friatider.se/asiktsregistrerar-nathatare-sprider-sjalva-grovt-hat

 179. QED skriver:

  Apropå uthängning av försvarsbloggare

  http://unvis.it/www.svd.se/opinion/ledarsidan/ofog-ar-for-milt-uttryckt_8841100.svd

  ”Det finns olika skäl att agera anonymt. Man kanske är skygg och utan önskan om att vara en offentlig debattör och ringas in till SVT Debatt, men samtidigt med en vilja att tillföra kvalificerade synpunkter och analyser i debatten. Man kanske har synpunkter i frågor som är politiskt känsliga eller frågor som är känsliga av helt andra skäl – för att de avviker från svärfars åsikter, arbetsgivarens marknadsplan eller vad som helst.”

  ”Fördelen med en anonym blogg är att sakfrågorna kommer i fokus, inte vem som ligger bakom, sade Carl ”Wiseman” Bergqvist när han kommenterade att hans identitet röjts för SvD (18/12). Ja, och det blir särskilt sant i en tid då avsändarens personliga egenskaper mäts och vägs betydligt mer ingående än budskapet. Ibland behövs ansiktslösa resonemang med fakta och sak främst i en debatt.

  Det är också symptomatiskt att vi på senare tid ser ett antal aktionsgrupper agera på detta sätt. I stället för att göra sig besväret att argumentera emot företeelser och åsikter man ogillar ser man helt enkelt till att tvinga människor ut på en riksarena som de valt bort, av varierande skäl.”

 180. 0lle skriver:

  Hej !

  Är inte förvånad det är så diktaturens hantlangare arbetar,fabricerar lögner som de sedan stoppar i regim
  kritiska munnar och där efter kommer åtalet,rättegången
  och sedan domen.

  Välsigna denna blogg
  Känns som en befrielse att läsa.

  Info:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/201312/02/20131202135443_Realtid969/20131202135443_Realtid969.dbp.asp

 181. sessewetzel skriver:

  Liten sevärd sak, även om det inte alls har med diskussionen att göra i sig…bara med förhållnignssätt kanske?
  http://www.svtplay.se/klipp/137400/gast-hos-hagge-sven-stolpe

 182. elwee skriver:

  Nedmonteringen av svensk kultur pågår för fullt, främst påhejade av dem som påstår sig bry sig om kultur …
  http://avpixlat.info/2013/12/20/tavlor-plockas-bort-i-riksdagen-for-att-inte-forarga-muslimer/

 183. sessewetzel skriver:

  elwee: Det är lätt att bli förlädd av nuet; kanske det faktiskt är meningen? 😉

 184. Rosenhane skriver:

  Tack sesselwetzel det var en suverän påminnelse om hur det var när dom intellektuella var intellektuella.
  Idag är dom på sin höjd transsexuella – nåja, skämt åsido Sven Stolpe var en man som brann, för idéerna han trodde på, han hade garanterat inte gillat dagens omvända tågordning – har du idéer så är det bara att gå ut och bränna….
  Sven Stolpe hade nog haft synpunkter på sina sentida telningar, skulle förmodligen ha blivit en underhållande verbal holmgång om han hade fått vara med idag….

 185. QED skriver:

  Det blir inte som man PK-tänkt sig

  ”Den som talade för Linje 17, Petri Myllykoski, presenterades som ”busschaufför, boende i området och funktionär från förra söndagen”. Det man glömde säga från scenen var att han är en framträdande medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.
  Han började med att angripa ”polis och media” för att vi har påstått att det ”var två grupper som slogs” i Kärrtorp förra söndagen. Sen sa han att de 25 nazister som greps och sen släpptes borde sitta inne. Och att de tre som häktades för våldsamt upplopp ”borde anklagas för mordförsök”.
  Han glömde berätta att en 34-årig ledare från Revolutionära fronten misstänks för dråpförsök vid samma demonstration.

  Detta tillsammans med aggressiva utfall från scenen, sånger om ”Jimmie Åkesson – skicka grisen till slakt” och långa tal om helt andra politiska frågor fick mig till slut att förstå att jag inte alls, som jag trott, var på en antinazistisk demonstration, utan på ett vänstermöte med extrema inslag. 15 000 av demonstrationsdeltagarna droppade av, kvar var 1000 frälsta med knytnävarna i luften.
  Jag tror det var den största politiska och medmänskliga miss jag någonsin sett någon göra. Jag åkte linje 17 tillbaka hem, nedslagen. På ena sidan dessa vidriga nazister. Och på den andra detta hat.


  http://unvis.it/www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-raddare-och-ledsnare-an-nar-jag-akte-dit/

 186. elwee skriver:

  Desperationen sprider sig som en löpeld bland ”journalister” och andra politiskt korrekta.
  Sanningen om invandringens alla konsekvenser får under inga omständigheter komma till folkets kännedom och hela vänstermaffian deltar i arbetet med att dölja sanningar.

  Men, egentligen är inte folk så dumma som man ibland kan tro. Får de en helhetsbild neutralt presenterad för sig så kan de mycket väl välja vad de tycker är rätt. Det vet marxisterna och deras medlöpare om. Därför deras paniska rädsla för alla ”hatsajter” som poppar upp.

  Själva fundamentet för demokrati är en välinformerad allmänhet. Annars vet denna allmänhet inte vilka val de har. Den som försöker begränsa informationsflödet är per definition antidemokrat, så enkelt är det.
  Iaf i min värld innebär det att en bedövande majoritet av de traditionella informationsleverantörerna är antidemokrater och det är mycket allvarligt för landets framtid som en demokratisk stat.

 187. elwee skriver:

  God Jul Tanja och alla kommentatorer. 🙂

 188. P-A skriver:

  Jag försöker komma in på Genusdebattens sida men möts av att den är suspenderad:
  http://genusdebatten.se/cgi-sys/suspendedpage.cgi
  Någon som vet vad som hänt?

 189. QED skriver:

  http://voiceofrussia.com/news/2013_12_23/Russia-is-not-telling-West-to-live-according-to-its-patterns-it-has-many-allies-in-advocating-traditional-values-Pushkov-7111/

  ”Chairman of the State Duma International Affairs’ Committee Alexei Pushkov believes that Russia has many allies in West European countries in advocating traditional values. ”Russia is not suggesting that Western societies live according to our patterns but advocates the right of all countries and societies to live the way they find necessary instead of becoming targets of aggressive exports of values of the radical liberal revolution. Here we have very many allies, in West European countries included,” he said in an interview published by the daily Izvestia on Monday.”

 190. sessewetzel skriver:

  Rosenhane:
  Jag tyckte att Stolpe var rent förskräcklig, på den tiden som det begav sig. Numera tycker jag att det underbart kul att lyssna på.
  Hur var det nu det där – med ung och radikal och hjärta, etc?
  Måhända har du också mognat genom åren, och ser humorn i livets gång? Eller så är det inte humor för dig, utan samma blodiga allvar som för kreti-och-pleti…? 😉
  I vilket fall som helst – så är saker inte samma för att de tycks lika utåt sett. DET är spännande, tycker jag!

 191. gandalfgra skriver:

  @Tanja

  Jag såg att det ”forskas” runt ett feministiskt programmeringsspråk i USA vad kommer härnäst..?

  Feministiska rosafluffiga CERN-laboratorier och Ett rosa Hubbleteleskop som ser ut som ett Hubbleteleskop fast doppat i rosa sockervadd innan de monterar det i rymden.

  Kanske kan man ta död på den förhatliga manliga och kalla logiken med ett rosa svampmoln som bara angriper män med sin hetta och sin dödliga mansstrålning som genetiskt söker sig till enbart alla av manligt kön. Då får feministerna sin drömvärld tänk en värld helt utan män och bara kvinnor tänk hur alla ska komma överens DÅ..då blir det ”säkert” inga fler krig eftersom kvinnor kommer så bra överens när de är i grupp.;)

  http://www.friatider.se/feministiskt-programmeringssprak-forstar-kansloargument-och-ratar-manlig-logik

 192. elwee skriver:

  Hur många här skulle sätta sig i ett flygplan, låta sig distansopereras, åka en hiss eller bygga en produktionslinje som är programmerad via känslor istället för logik?
  http://www.friatider.se/feministiskt-programmeringssprak-forstar-kansloargument-och-ratar-manlig-logik

 193. gandalfgra skriver:

  @elwee

  Modigt och rättframt av Sievert Öholm..tyvärr har han alltför få som numera tar honom på allvar för att han förlöjligats under en lång tid av vänsterelement i samhället..och viss kritik kanske han är värd ”T.ex hårdrock och W.A.S.P som skulle vara We Are Satans People enligt Öholm när det enbart var en gimmick för att sälja skivor” men kring just detta med skolan och Jan Björklund har Sievert helt rätt det är därför viktigt att en journalist av Sieverts kaliber väljer sina strider så att han inte kan förlöjligas p.g.a sin hållning till viss sorts musik som kristen. Jag kan väl förstå hans förtvivlan över detta med musik men det är ju samhällsutvecklingen i sig som är satanisk inte musikstilen som sådan den är ju framtagen för att misskreditera sådana som Sievert och göra hans åsikter i övrigt utsatta för spekulationer trots att dessa åsikter är helt sunda.

  Jag tycker att svensson måste lära sig skilja på åsikters berättigande och notera de som är viktiga för samhället.

  Tack för länken sund läsning..!

 194. QED skriver:

  Feministisk kritik av logik:

  ”I wish I could end the story of the feminist critique of logic on this happy note. Unfortunately, however, some feminists have claimed that not just the homework exercises but the very enterprise of characterizing the formal structure of logical inference cannot be separated from sexism, racism, and totalitarianism. And in her new book, Words of Power: A Feminist Reading of the History of Logic, Nye concludes that while men are master of logic, women are more inclined to be masters [pic] of reading (p. 184). If Nye is right, women students would be well-advised to stay away from logic classes. The skills that logic purports to teach are socially deleterious and thank goodness women have little aptitude from them.”

  ”Nye believes that training in logic makes us focus too much on what is said instead of on who said it or why. ” (Japp, hela poängen …)

  http://www.indiana.edu/~koertge/rfemlog.html

 195. Jo, jag vet varför GenusDebatten var otillänglig.
  GD håller på att genomgå ett ägarbyte eftersom den förre ägaren (Mariel) beslutade sig för att hoppa av. På grund av något misstförstånd med företaget som bloggen ligger hos så avaktiverade de kontot. Lite olyckligt att det skedde på juldagen, men det blev ändå åtgärdat inom ett par timmar så GD är tillbaka on-line tills vidare.

 196. trappaupp skriver:

  @gandalfra m fl.
  Det där nätverket inspirerades kanske av Luce Irigaray som hävdade att E=mc2 är en sexistisk formel eftersom den privilegierade ljusets (manliga) hastighet framför lägre hastigheter som var betydelsfulla för kvinnor. Hon hade också synpunkter på fasta kroppar gentemot vätskor.
  Det fanns en gång en man vid namn al-Ghazali på 1000-1100-talet som kom fram till att matematik, fysik och logik var djävulens påfund. Han var den muslimske filosofen som i praktiken tog död på arabernas storhet inom vetenskapen. Folk vallfärdade till Bagdad på 800-1000-talen där ”allt” hände. Men det tog slut. Det märks; muslimer som är någon miljard i antal har fått 1-2 nobelpris i medicin, fysik och kemi medan exempelvis de 10-20 miljoner judarna har kammat hem mängder.
  Det går så när de troende får styra. Det gäller vanliga religioner, eller nya som kommunism, maoism, nazism, genusfetischism, vindsnurrighet och klimatfanatism. Jag ser dock med försiktig tillförsikt på den nya pastafari-religionen.

 197. sessewetzel skriver:

  Jag börjar bli gammal och vill mest ha lugn och ro.
  Skrev lite härom dagen:

  Jag skrev lite på FB när jag läst detta:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5444149

  Borde inte ”alla” reagera, om ångestdämpande mediciner orsakar den som tar dem att bli ”osocial, risktagande och glupsk”?

  Nu gällde det ju fiskarna bara…? Å andra sidan så tycks det mig som om det är kvaliteter som hyllas för att vara en framgångsrik människa, enligt uråldriga/basic regler om överlevnad med tillhörande nutida ”pynt”?

  Men kanske de som tar ångestdämpande medicin, är just de som inte ”passar” in i dagens ännu rådande gammeldags sociala överlevnadsmönstret (fast ekonomiskt/makt betingat är det väl som alltid?..). Är det då schysst att försöka anpassa dem till att bli ”som alla andra”/till … den ”dåtid” som man själv vill ”bli av med”?

  Eller vore det kanske bättre – och säkert billigare, även om det ger färre jobb inom läkemedelsindustrin förstås 😉 – för både dem och fiskarna, att göra likt man gör med naturen, som t ex att inrätta nationalparker – dvs skapa frizoner…

  Problemet som kanske kommer så småningom, blir kanske att alla vill bo där. Men den tiden, den sorgen…

  Fast om mänskligheten överlever sina egna tilltag, så är det nog vad som egentligen står högt upp på önskelistan för de flesta idag… Frizon till folket! 🙂

 198. Claes-Peter skriver:

  Snart plog-dax igen – enligt vad jag personligen erfarit här i staden som är Sveriges ansikte mot världen, så >>>håller inte gångbanor och cykelbanor för de tunga plogbilarna!<<< Gångbanor & cykelbanor konstrueras med det stereotypa, fördomsfulla schablontänkandet, att trafikanterna därstädes plus sitt fordon sällan överstiger en total vikt på 200 kg.

  Så makadam-lager och dyl. dimensioneras efter det. En stor plogbil, som prioriterar gångbanorna framför motorvägspåfarter och körbanor för ambulans & brandkår, väger väl åtskilliga ton? 5? 10? Brukar de inte ha sand på flaket för att ytterligare öka vikten?

  Jag har sett hål och rännor på mer än decimeters djup där tunga fordon råkat köra upp på en cykelbana.

  Dessutom – diverse stolpar mm står väl lite för tätt för en fullstor plogbil? Hur breda brukar deras plogar vara? 3 meter? Mer? Hur ska de komma emellan på trånga passager utan att riva ned vägmärken och belysningsstolpar? Kan de vända?

  Riktigt bra skulle det väl vara om snöröjningsfordonen från flygplatser ss Landvetter, eller SJ:s resurser för att snöröja linjer och bangårdar, i stället sätts in för att röja lekplatser på dagis och skolgårdar och så vidare. Det är ju mest män som gör affärsresor med flyg och tåg, och de får snällt vänta tills kvinnorna kan ta sina små promenader utan att riskera sina pumps i snösörjan!

  Kanske borde snöröjningsresurser avsättas för att röja i diverse insnöade hjärnor? De förefaller mig mest påminna om de där glaskulorna man skakade för att åstadkomma ett litet snöfall i. Lösryckta hugskott och idéer virvlar fritt omkring utan riktning.

 199. Claes-Peter skriver:

  Visserligen har jag inte något helskägg – men trots det ska väl även jag ha rätten att känna mig som en kvinna närhelst lusten till temporärt könsbyte pockar på? Och i så fall har jag väl rätt att besöka dam-bastun på vår stads anrika Valhallabad? Och nekas jag, så är det väl bara att inkassera en bunt tusenlappar som skadestånd för denna oerhörda kränkning?

  Så vitt jag vet, är varken ‘kung’ eller ‘kejsare’ så kallat ‘skyddade titlar’. Alltså har envar rätt att kalla sig ‘kung’ eller ‘kejsare’.

  Så hädanefter får ni titulera mig ‘Hans Intergalaktiska Höghet Kejsar Ming XIII av Andromeda’. Stämningar och skadeståndskrav blir följden för den som kränker min rätt i detta avseende!

  Till slut – det är skamligt att polis och underrättelsetjänst avlyssnar oss och läser våra mejl! Denna rätt har ju bara kvällspressen, piratsajter och hacker-grupper, internationell organiserad brottslighet och folk anslutna till terrorgrupper och diktaturer, spammare och reklambyråer, företag aktiva på webben och de sociala sajter som tjänar pengar på att lämna ut våra persondata till kommersiella intressen. Samt, naturligtvis, könsbytare och transsexuella. Hos dem vilar våra små snuskiga hemligheter tryggt!

 200. om feministiska programmeringsspråk, jag hittade Feminism and Programming Languages | HASTAC som verkar vara seriöst, men för bara en vecka sedan hittade jag en sida om c+= (c-plus-equality, ”The World’s First Feminist Programming Language”) på bitbucket, men den har tydligen tagits bort nu. Men med lite sökande så hittade jag Feminist Software Foundation (som väl kan sägas vara programmerarnas motsvarighet till vår egen kära Jämställdhetsfeministerns blogg | Feminism på nätet.
  Via knapparna i botten kommer man till deras code repository. Bland godbitarna där finns bland annat femsort.Xe – en feministisk sorteringsrutin.
  De som känner till C och C++ får sig ett gott skratt, jag återger koden här, men misstänker att risken är stor för att formateringen blir fördärvad så att den blir oläslig, gå i så fall till länken ovan.
  femsort.xe:

  /*
  * The concept of ‘sorting’ things has long been a cornerstone of
  * patriarchal discrimination against women and PoC. To ‘sort’ objects
  * according to some percieved ‘value’ is morally wrong and oppressive.
  * Therefore a truly feminist algorithm cannot be based upon comparing
  * values of ‘objects’. Feminist sorting algorithms have to take various
  * things into consideration: gender, race, the program’s feelings and
  * the current make-up of the objects to be sorted. To implement this,
  * we use a progressive stack with added affirmative action.
  */

  #consider
  #consider
  #consider
  #consider
  #consider

  xe womain(xe *Unique_person[])
  {
  CheckPrivilege(); //Always check your privilege
  CheckPrivilege(); //Better check it twice
  xe sorted_unique_people=progressive_stack(xe *Unique_person[]); //construct the
  //progressive stack
  among (person p : Unique_person) {
  maybe(p.gender==male && p.orentation==het_cis_scum) {
  yell(‘RAPE RAPE RAPE RAPE!!!!!’);
  crush(p); //Use the function crush in Dworkin.Xir to discard the oppressor
  ENDMISOGYNY
  perhaps_and_equally_valid {
  ynt q = accepts(guilt_feel(p.oppression)); //measure the oppression level according to
  //the function guilt_feel in feelings.Xir
  sorted_unique_people[q]=accepts(p); //assign every wonderful person a place in the new stack
  ENDMISOGYNY
  maybe(feels==right) {
  affirmative_action(&sorted_unique_people) //If the progrym feels like it, it will
  //use affirmative action to make the sorting more fair.
  //The actual affirmative action algorithm is poorly understood,
  //but DON’T MESS WITH IT! IT IS FAIR!
  ENDMISOGYNY
  ENDMISOGYNY
  return sorted_unique_people;
  ENDMISOGYNY

 201. Som sagt, det blev ju helt oläsligt, men @TB, du kan väl ta upp det i nästa inlägg och lägga in en skärmdump på koden?

 202. elwee skriver:

  Kan ni tänka er någon av dagens uppblåsta politiker som skulle ställa upp på ett sådant här hyss?

  Folklighet försvann nog ur SAOL när värdegrund, genus, främlingsfientlighet och rasism lanserades på listan över mest använda ord.

 203. Det är ju valår igen, råkade hitta det här klippet om hur ett annat val perverterades. Tycker det är något man absolut borde se. Och så kan man fråga sig, om det är så illa i det stora landet i väst, där de trots allt har ett mycket heterogenare åsiktsklimat än i Sverige, hur mycket tilltro skall man då sätta till mediabevakningen i vårt homogena åsiktsklimat?
  (Klippet är säkert gammal skåpmat för många här, det var inte något nytt för mig per se, men en mycket nyttig påminnelse.)

 204. Честит рожден ден, вие красивите светлини в тъмнината!

 205. elwee skriver:

  Året som gick:
  http://avpixlat.info/2014/01/04/aret-som-gick-fran-a-till-o/

  Varning för flera skratt

 206. Claes-Peter skriver:

  ADHD – min privata lilla konspirationsteori är ‘MSG* – ‘natriumglutamat’. Detta är ju faktisk en av hjärnans signalsubstanser på mikrogramsnivåer – och vi sätter i oss kilovis i diverse mat, främst skräpmat. Tror inte ämnet förekom för några decennier sedan – så började kinesrestaurangerna, och nu kan man inte köpa krossade tomater på burk utan tillsatsen. Detta ämne funkar som en ‘gaspedal’ i hjärnan har jag för mig. Om blod-hjärnbarriären skadas på ngt sätt, eller om ämnet kan ‘lifta’ genom barriären på ett annat ämne, så…

 207. Tanja Bergkvist skriver:

  Ha ha, elwee, jag skulle just tipsa om den dikten också – väldigt träffsäker och underhållande 🙂 http://avpixlat.info/2014/01/04/aret-som-gick-fran-a-till-o/

 208. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, tack! Har du kört din kommentar genom google translate? Resultatet blev lyckat ivf. 🙂 Dock har du skrivit den i pluralis, så den måste uppfattas som tillägnad alla kommentatorer här – ”ni vackra ljus i mörkret”, för det kan inte tolkas (som jag nu märker den kan i svenskan) som att du tilltalar mig med ”ni” eftersom ”ljus” i svenskan råkar vara samma i singularis som pluralis,det är inte falet i bulgariskan, så det ska vara (har inte kyrilliska på datorn) ”svetlina” och därför sedan måste även adjektivet böjas efter det, det ska alltså vara ”vie krasiva svetlina”, för jag antar hälsningen var tillägnad mig? Eller har alla här just fyllt år? 🙂 Du får börja plugga bulgarisk grammatik, lite svårare än svensk men du kan gå en kurs hos mig, för låt säga, några tusen kr i minuten för att köra Expo-taxa, nu när man ju är expert på något? 😉

 209. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ja jag har läst den artikeln, Tinos om Lena Andersson – mycket bra han satte henne på plats! 🙂

  Ska läsa alla kommentarer här imorgon, ni får ursäkta min bloggfrånvaro.

 210. Tanja Bergkvist skriver:

  Ingvar Engelbrecht, jo jag såg det där om feministisk programmering och läste även detaljerna om det på hennes hemsida/blogg, tänkte ta upp det i kommande inlägg. 🙂

 211. @TB
  Ånä, försök inte. Det var förstås ett ”imperialistiskt/kejserligt/kungligt ni” eller vad sjutton det nu brukar kallas, vilket Ni mycket väl begriper Fröken.
  Men visst jag tar gärna privalektioner i bulgarisk grammatik, jag kan säkert ge Fröken egen viss privatanpassad undervisning i retur.

 212. Anki skriver:

  Nu är det dags igen – favorit i repris så här efter Nobelprisutdelningarna. Nobelprisen och kvinnorna
  http://www.morgontidningen.org/?p=21

 213. elwee skriver:

  Återigen riktigt bra av Stefan Torssell!
  http://avpixlat.info/2014/01/07/summa-summarum-ekonomi/

  Hans avslutande mening är klockren!

  ”När den ekonomiska bubblan en dag spricker så är det de livstidsförsörjda invandrargrupperna som är skuldfria, medan stora delar av de svenska hushållen kommer att sitta med skulder upp över öronen som måste betalas tillbaka. En aning snöpligt för den delen av befolkningen som inte orkade tänka hela tankekedjan.”

 214. M skriver:

  Jag minns att du vid något tillfälle skrev här på bloggen att de inte kommer att nöja sig med försöka utplåna könsrollerna utan sedan kommer att fortsätta med att angripa andra typer av sunda normer, och mycket riktigt blev det så. I SvD var det idag en artikel om ett dagis där man ägnar sig åt intersektionell normkritisk pedagogik. Bland annat vill man utmana åldersmaktsordningen…

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barbie-far-nytt-liv-nar-normer-utmanas_8871704.svd

 215. QED skriver:

  Beatrice Ask efter att ha lurats av en amerikansk skämtartikel om marijuana… 😀

  Från Maj-Björns twitterflöde.

 216. elwee skriver:

  Haha, kul QED.
  Fast … kanske det är lite långsökt trots allt.
  Det där torde visa någon som har vett och förstånd till att skämmas …

 217. Tja medans @TB slappar och stuffar sig full med chips så arbetar jag så svetten lackar och har efter moget övervägande kommit fram till att det är Dags att utvisa feminister?, men det gjorde de tydligen inte på SVT Debatt som inte tog in den. (Och jag lider med stackars TB som varit tvungen att begränsa sig till 3000 tecken där. Nu har jag också upplevt denna plåga.)
  Dessutom har jag passat på att lösa problemen med Olika kön, olika lag:Den heliga abortens oundvikliga asymmetri – Den slutgiltiga lösningen. Det finns de av oss som är flitiga och har annat än chips i tankarna.

 218. Galne Gunnar skriver:

  SANNINGEN OM VÅRA MYNDIGHETER!

  http://twitpic.com/drxvku

 219. Staffan skriver:

  Frågan om intelligens är i själva verket riktigt allvarlig. Om man kollar statistiken så tycks det finnas en brytpunkt kring 96-97 under vilken inget land fungerar särskilt väl – Portugal och Irland är så bra som det blir på den nivån. Sverige lär ska ha legat kring 103-104 på 1970-talet innan vi började massimportera från länder med nationella snitt kring 85. Nu är vi som sagt på 99, och den muslimska delen av befolkning fortsätter att öka. Mer här om någon är intresserad,

  http://staffanspersonalityblog.wordpress.com/2013/09/24/the-iq-breaking-point-how-civilized-society-is-maintained-or-lost/

 220. Genusdebatten har en ny skribent: Amazon (sorry @TB, du för nöja dig med att bli chipsdemolatrissa). Besök gärna och säg hej till henne.

 221. Johan skriver:

  Oerhört glädjande att den amerikanska mansrättsrörelsen A Voice for Men öppnat upp i Sverige! De är mycket kritiska till det pågående genusvansinnet.

  http://se.avoiceformen.com/

 222. elwee skriver:

  @ Staffan
  Jo det där med IQ har jag påpekat många gånger. I bästa fall så får man en oförstående blick och ögonens ägare vill inte riktigt vara med och prata om det ämnet.
  Det är via empiriska studier väl belagt att det inte går att upprätthålla en demokrati när den genomsnittliga nivån tangerar/understiger 90.
  Mellan åren 2002 och 2006 sjönk nivån i Sverige från 101 till 99!
  Det är en extrem sänkning hos en homogen grupp på så kort tid.
  Det är därför med stor sannolikhet så att orsaken till denna sänkning får sökas i andra fenomen som korrelerar i tid …

 223. Tanja Bergkvist skriver:

  Ursäkta frånvaron från bloggens kommentarsfält, lite upptagen just nu. Råkade just höra detta på P1 – datorer avlyssnas även då de inte är anslutna till internet, tanken har slagit mig faktiskt att det inte räcker att dra ut nätverksabeln, tekniken finns ju att spela in ändå och sedan skicka allt vid anslutning. Nu måste man helt stänga av datorn när man ska prata i tele osv. Nu idag från Studio Ett: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5757162 Oj, man kan uppenbarligen inte kan ha en dator alls – de använder radiovågor.

  Kommer att läsa kommentarerna först i helgen, ber om ursäkt jag är så efter…

 224. sessewetzel skriver:

  ”Råkade just höra detta på P1 – datorer avlyssnas även då de inte är anslutna till internet, tanken har slagit mig faktiskt att det inte räcker att dra ut nätverksabeln, tekniken finns ju att spela in ändå och sedan skicka allt vid anslutning.”

  🙂
  Så måste man ju ändå stå för det man säger och tycker. Rätt enkelt egentligen?

 225. Tanja Bergkvist skriver:

  sessewetzel, lyssnade på hela nu – man kan uppenbarligen inte kan ha en dator alls – de använder radiovågor. ”Så måste man ju ändå stå för det man säger och tycker. Rätt enkelt egentligen?” Hm, jag vet inte särskilt många som skulle vilja ha en radiosändare i sitt hem så att allt de gör, säger osv kan avlyssnas. Nu handlar detta väl mycket om industrispionage och militär och underrättelsetjänst samt av reportaget att döma EU-institutioner och däremd höga politiker mfl. De får väl börja göra som de KGB-utbildade ryssarna och ta sina möten gående längs en strand där ingen utrustning kan finnas placerad. 😉 I Riksdagen är med all sannolikhet alla lokaler buggade så att som parti ha hemliga möten där tex ang strategi med mera är ju väldigt korkat, så det är bra att sådan här info kommer ut så att många slutar vara så naiva.

  Att ha en sådan preparerad dator i hemmet är således att ha sin lägenhet buggad. Att stå för vad man säger är inte vad det handlar om, utan det handlar om att de kan följa allt som sker, vilket möjliggör kartläggning av kontakter, relationer, hur relationerna ser ut, vad man pratar om, vilka livs- och framtidsplaner man har, varför, hur man fungerar som person – kort sagt en psykologisk profil, vilket är väldigt värdefullt givetvis, utöver ren infomation som de kan tänkas vilja ha om den rena verksamheten (som de då också kan påverka genom att ha både information om den samt psykologiska profiler) kring personer de är intresserade av, som företagare, finansmänniskor, politiker, lobbygruppper, partier och privatpersoner i dessa eller utanför och andra som de av någon anledning tillmäter någon betydelse. Skulle du inte tycka det var obehagligt att veta att någon hör allt du gör och säger hemma?

  Förvisso är det ju redan allmänt känt att mobiler är lätta att avlyssna, tror på 30 meters avstånd om jag minns rätt, så på ett sätt har väl alla sina lägenheter buggade då, potentiellt iaf… Den som har informationen har makten och kan anpassa hela sin strategi efter den kända informatonen för önskat utfall. Det är ju därför detta sker. För flera år sedan var påbudet att ta ut batteriet ur mobilen men de moderna kan man väl knappt ta ut batteriet ur, och dessutom så läste jag att det inte ens hjälper att ta ut batteriet på en äldre mobil, eftersom ngn generator sparar ström till avyssningsdelen just för att förekomma uttagning av batteri. Detta är väldigt intressanta och relevanta frågor. Tex tycker inte jag att NSA eller FRA (även om det är landets mest matematikertäta plats, många mattedokotorer som jobbar på FRA) har att göra med vad jag ska laga till kvällsmat nu, eller vilket TV-program jag ska se kl 20.00 (kanske Uppdrag Granskning, vi får se 🙂 ) eller varför jag inte kommer att ha tid med kommentarsfältet förrän i helgen – och hur planen ser ut för att störta genusväldet, inte ska väl den planen komma ut? 😉

 226. sessewetzel skriver:

  Men om man står för det man tycker (säger – tycks vara något annat?), så behöver man ju inte fundera så värst egentligen?
  Lite gammal och trött, men inte kan jag bry mig sådär värst om övervakning.
  Det tycks mig som om jag förflyttas tillbaks tiden. Menar du att det är så det är? Att samhället regreerar i… ”maktstruktur”? Eller väntar nya samhälleliga höjder, som alltid? 🙂

 227. martin skriver:

  Man ska inte måla fan på väggen gällande övervakningen. Som det sägs i inslaget så måste någon kunna installera program över radiovågor i måldatorerna. Redan där finns ett antal problem.

  Om vi nu antar att informationen ska installeras på över hundra tusen datorer så innebär det att samtliga datorer måste vara påslagna, mottagliga och sårbara för att installationen ska kunna fungera. En dator som installerats med ett sårbart system, kan ju vid infekteringstillfället ha ett annat system än det som avsändaren levererar kod till. Därtill, när programvaran har installerats, så ska informationen under en viss tid insamlas i den lokala datorn innan den skickas iväg. I och med detta så har programutvecklarna ytterligare problem i anti-virustillverkare, som förutom anti-virusprogram, även tillverkar brandväggar med syftet att begränsa in- och utgående trafik. Efter att infektionsprogrammet har tagit sig igenom allt detta ska data osynligt skickas genom brandväggar och routas till en slutdestination för avkodning.

  I den nu presenterade teorin kommer inte heller europeiska, sydamerikanska eller asiatiska systemövervakare att upptäcka uppkopplingar från informationskänsliga företag och myndigheter sker till gemensamma slutdestinationer(för avkodning).

  Fortsättningen i detta är ännu mer intressant. All data, ovidkommande som relevant, ska därefter avkodas, översättas (alla pratar ju inte engelska), kategoriseras, värderas och presenteras. Informationen ska ju dessutom kunna kopplas till personer eller organisationer som är intressanta att följa upp för NSA. Dessutom skall ska materialet hållas hemligt och ingen av de inblandade får prata bredvid mun.

  Teorin förutsätter avslutningsvis att det finns en stor organisation som utvecklar, uppdaterar och levererar hårdvara och mjukvara, helt osynligt för alla andra.

  Det hela låter osannolikt….

  Den som håller på med befogad genuskritik och vill göra detta anonymt, han/hon kan nog även i fortsättningen göra det inkognito. Vill NSA skaffa sig en bild av någon enskild så finns det betydligt enklare sätt att gå till väga, än att skicka radiovågor till någons dator.

 228. martin skriver:

  En uppdatering till det jag skrev innan..kollade upp Artikeln på NYT.
  sista meningen i andra stycket och hela tredje stycket kan bortses från i mitt inlägg, eftersom överföringen sker på annat sätt enligt tidningen.

 229. @TB
  Nu är ju lösningen på problemet med avlyssnande datorer och mobiler faktiskt väldigt enkelt. Kleta fast tuggummit över mikrofonhålet (och måla över kameran med läppstift (om inte vanlig hederlig icke-transparent tejp finns till hands)).
  Är man utsatt för riktad övervakning av myndigheter och andra feministiska institutioner är det lite värre. Det finns ju utrustning som används på avstånd. Se t.ex. filmen The Conversation (”Avlyssningen” på svenska) med Gene Hackman, gjord 1974 av Francis Ford Coppola (som samma år gjorde Gudfadern II). Och att den moraliska utvecklingen gått bakåt sen dess betyder inte att den tekniska har gjort det.
  Sen finns ju andra sätt att lura staten på. I det personliga samkvämet när man vänslas under täcket kan man ju blanda ömma kärleksord och subversiva budskap när man viskar i sin älskades öron.
  Det här med avlyssning via utrustning i hemmet är för övrigt inget nytt påhitt. Det förekom redan i en bok skriven strax efter andra världskriget. Tänka sig. Boken lär visst heta 1984. Kanske Fröken har hört talas om den någon gång?

 230. mach skriver:

  Ha ha, knappt man kan hålla sig för skratt men visar på hur sjukt Sverige har blivit. Medan Sverige raseras i en allt snabbare takt fokuserar media på meningslösheter som detta.

  http://www.dn.se/ekonomi/skidannons-var-konsdiskriminerande/

 231. Emma skriver:

  Nästa statsminister… väldigt roligt tyckte jag: http://www.morgontidningen.se

 232. Emma skriver:

  Förlåt, rätt adress skulle vara http://www.morgontidningen.org

 233. Claes-Peter skriver:

  Jag känner mig förstås lite hedrad för att inte säga mallig att man avsätter miljoner dollar och ett par agenter som kan svenska på att kolla upp mig – vad är det de vill veta? Om jag surfat in på ‘mature ladies’ eller ‘hot grannies’ igen? Annars får de gärna bugga mig 7/24 o det bara skulle hjälpa till att förhindra ett enda våldsbrott. Fast jag undrar hur lång räckvidd ett pytteliten sändare har? Det går väl åt en mottagare plus en sorts repeter för varje miniatyr-sändare-bugg?

  Ett underligt sammanträffande att de allra flesta som blåser visslor finns i västvärlden – aldrig österut – och att de så att säga har avsagt sig ‘heteronormativet’. Förr gav det ju KGB hållhakar – men nu? Hämndlystnad på ett hemland som inte visar tillräcklig aktning för ens läggning???

  Fast jag har extremt svårt att tro att Snowdens första kontakt med KGB skedde EFTER att han anlänt till Ryssland… Och jag tror aldrig att avsikten var att han skulle åka till sydamerika. Vem skulle tex skydda honom där mot ‘olyckshändelser’?

 234. allemand skriver:

  ”eftersom ngn generator sparar ström till avyssningsdelen just för att förekomma uttagning av batteri.”

  Du som är matematiker kan enkelt räkna på en kondensators fysiska storlek kontra dess förmåga att hålla en laddning. Du upptäcker snart att din telefon blir rätt stor om den skall spela in något mer än din morgontoalett. 😉

 235. GD har i veckan fått ytterligare en ny skribent som lagt upp sitt första inlägg: Skitiga genusglasögon eller bott under en sten? | Genusdebatten, genusdebattisterna förökar sig som kaniner. Man undrar vad de egentligen sysslar med när de inte skriver inlägg?

 236. Galne Gunnar skriver:

  Seekers Of Truth, Speakers of Truth:

 237. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Kolla här! Nån snubbe på YouTube har skickat dig en kärlekshälsning! 😉

 238. QED skriver:

  Bechdeltestet för svenska twitter

  Uppmärksammat av http://toklandet.wordpress.com

 239. Tanja Bergkvist skriver:

  Får åter be om ursäkt för att jag är frånvarande, ser ut som om torsdag, dvs i övermorgon, blir den utvalda dagen för att kolla alla kommentarer…. Nåja, ser fram emot torsdag 🙂 just nu är det mycket annat. Och dessutom har min axel fastnat, dvs det är stopp i rörelseförmågan trots att jag kör 3-4 pass om dagen, men det kan tydligen bli så, att det periodvis stannar upp och inte går att göra framsteg, för att sedan ”lossna” osv (alltså min frozen shoulder) och snart ska jag röntga den igen, men den ser ju bra ut på röntgen med solida skruvar i osv, problemet är att jag inte kan röra armen ut i de riktningar jag behöver tillräckligt för att göra enkla saker som man tar för givet. Nu ska jag göra en timmes övningar, vilket betyder att jag alltså försöker trycka ut armen i en viss riktning (olika vid varje pass) i en timme med en hel del smärta och mycket lite framsteg (kanske sker det 1 mm progress varje dag, en det är svårt att märka) men jag måste ju få input i huvudet så att jag inte får ångest över tidsförlusten, så nu ska jag höra Konflikts ”Vad vill Putin?” och senare ikväll kommer jag köra ett andra pass och lyssna till Konflikts ”Dragkampen mellan Ryssland och EU” – några av mina nya 200 öppna fönster. I övrigt är mina förehavande hemliga, men tro inte att jag inte gör något vettigt bara 🙂 och Galne Gunnar, ber om ursäkt en av dina videos hamnat i spammen, släppte den nu, just innan jag skulle radera all spam, så där hade du tur 😉 men vad är det där för knasig video med en sång du lagt här ovan och på vilket sätt är den en kärlekshälsning till mig? Hoppas inte du blivit sinnesförvirad av min frånvaro? Och vad tyckte ni alla om Belinda Olssons dokumentär om feminism? http://www.svt.se/fittstim–min-kamp/ Jag tyckte det var ganska bortkastade 58 minuter och ingenting mot vad min dokumentär om galenskapen kommer att bli. Tveksamt dock om SVT kommer att sända den. 😉 Ses på torsdag!

 240. elwee skriver:

  I mitt stilla sinne undrar jag när genusteoretikerna tar ett lite för stort steg, ett med en längd så att allmänheten vaknar till och börjar undra vad som i h-e pågår …
  http://www.friatider.se/sexualundervisning-nu-redan-pa-dagis

 241. För alla dem som förgäves väntat på del av två av min sågning av Hatet, förtvivlen icke mer. Nu är ”Ha Ha Ha hatet och Svedala Monarki eller Svelanda Autokrati; Del II – Tiden före Medborgare X” här.
  Men se till att sätta av tid för att läsa det, ska man döma av längden hade det ha kunnat vara en viss doktor Bergkvist som skrivit det.

 242. Martin Andersson skriver:

  dessutom har min axel fastnat

  Ääääääähåååååååååååååååååååååå…!!!!! 😥

 243. Tove skriver:

  Har precis hittat din blogg och njuter i fulla drag! Top notch! Vill f.ö. bestämt hävda att Lilla Aktuellt är något av det mest skrämmande i svensk pk-media. Hörde häromkvällen med ett halvt öra ett reportage om hur någon på allvar menade att man bör ”se till” att fler av bidragen till Melodifestivalen skrivs av kvinnor. Kvotering, typ. Men vad gör man om det inte kommer in tillräckligt med bra kvinnliga bidrag? Tvång? Eller kanske ska man inrätta ett särskilt genusbidrag som incitament? Man får verkligen kämpa för att skapa balans i ungarnas socialisation….

 244. QED skriver:

  Lästips: Marika Formgren skriver på Axess

  http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=2016

 245. QED skriver:

  ”Nästan som Nordkorea”. Statsministerns son Gustaf Reinfeldt, 20, utan lokalpolitisk erfarenhet petar ner gamla moderater från valbar plats i Solna.

  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/politik/gustaf-reinfeldt-hogt-pa-m-lista/

  http://unvis.it/www.svd.se/nyheter/inrikes/gustaf-reinfeldt-hogt-pa-m-lista_8943100.svd

 246. Emma skriver:

  QED: Underbart skrivet av Marika Formgren.

  På liknande tema i UNT i helgen: ”Akademin är alls inte fri”:
  http://www.unt.se/debatt/akademin-ar-alls-inte-fri-2809713.aspx

 247. @TB
  De där stövlarna var förresten bra mycket bättre än de där skorna du hade med i ett tidigare inlägg. De (stövlarna) är godkända för kampanjarbete ute i verkligheten inför maktövertagandet.

 248. Jag har förresten upptäckt att Tanja har Erdős-nummer 4 (Tanja Bergkvist – Boris Zalmanovich Shapiro – Alexander E. Guterman – LeRoy B. Beasley – Paul Erdős), och Einstein-nummer 5 (Tanja Bergkvist – Boris Zalmanovich Shapiro – Alexandre E. Eremenko – Lee A. Rubel – Ernst Gabor Straus – Albert Einstein).

  Eftersom jag är en flitig gäst och hjälper TB med att ”samförfatta” bloggen här, så måste det ju innebära att mitt Erdős-nummer är 5 (Dolf – Tanja Bergkvist – Boris Zalmanovich Shapiro – Alexander E. Guterman – LeRoy B. Beasley – Paul Erdős) och att jag har Einstein-nummer 6 (Tanja Bergkvist – Boris Zalmanovich Shapiro – Alexandre E. Eremenko – Lee A. Rubel – Ernst Gabor Straus – Albert Einstein). I förlängningen har jag alltså samarbetat inte bara med Tanja, utan mad Erdős och Einstein också. Inte så illa pinkat.

 249. och så skulle det förstås vara ”jag har Einstein-nummer 6 (Dolf – Tanja Bergkvist – Boris Zalmanovich Shapiro – Alexandre E. Eremenko – Lee A. Rubel – Ernst Gabor Straus – Albert Einstein).”

 250. Galne Gunnar skriver:

  På temat övervakning:

  I USA så spelas ALLA samtal in och digitaliseras och kan plockas fram i sin helhet när som helst av deras underrättelsetjänster, vilket framgår av videon nedan mellan 04:40 – 05:45 min. (Kolla gärna in hela!)

  Kan de spela in samtliga samtal av 400 miljoner amerikaner, så kan ni räkna med att de gör det här i Europa och resten av världen också…

 251. Galne Gunnar skriver:

  85 suveräna minuter…

  G. Edward Griffin – The Collectivist Conspiracy:

 252. Galne Gunnar skriver:

  Corbett Report – Al-Qaeda Doesn’t Exist:

 253. elwee skriver:

  Julia skriver intressant om (s).
  Man önskade att ALLA fick läsa detta inlägg:
  http://snaphanen.dk/2014/02/01/svenska-muslimpartiet/

 254. Tanja Bergkvist skriver:

  allemand, nej jag orkar inte räkna på det – och är inte insatt i den detaljerade konstrktionen av en mobiltelefon, det räcker att jag läst det i Ny Teknik eller var det nu var, uppenbarligen har det läckt ut från kunniga personer som jobbat med det eller räknat på det redan. 🙂

  Förlåt jag inte visat ett livstecken på bloggen förreten, har läst alla kommentarer men hade inte tid att sitta och skiva själv. Framtidsplanering osv. 😉 Men nu har jag en stund!

 255. Tanja Bergkvist skriver:

  Emma, en morgontidning om jämställdheten – låter ju intressant, tack! 🙂

  Var det förresten någon som såg Agenda igår? ”Debatt” mellan Schyman och Arnholm första delen av programmet. De andra två delarna var också intressanta, en kvart om Assange och en kvart om Iran och förhållandet mellan Iran och väst, se det om ni har 43 minuter: http://www.svtplay.se/video/1768676/agenda

 256. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, precis, här behövs inga virus eller programvara med en radiosändare på datorn ju. Enligt en artikel kan motagaren vara placerad upp till 1.3 mil därifrån om jag minns rätt (alltså ang detta med avlyssnade datorer).

 257. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, videon Seekers Of Truth, Speakers of Truth var bra, tack! Nu ser jag att du släppt nya videos, kommer att se ikväll hoppas jag. Någon som såg senaste Dokument utifrån om Ryssland och Putin? Notera hans inledande ord under ett torgmöte: ”Vi är ett segrarfolk. Det finns inprogrammerat i våra gener.” Se själva de första sekunderna av programmet. Ha ha, skulle vilja se en svensk partiledare inleda ett torgmöte med de orden för att sedan studera den svenska twitter-chocken. 🙂 Se de första tio sekunderna av programmet (men gärna hela, var ganska intressant dokumentär): http://www.svtplay.se/video/1756780/tsarens-aterkomst Jag ser att man till skillnad från i Bulgarien behållit sin tradition från Sovjettiden med parader och patriotisk retorik, i Bulgarien försvann det helt efter -89. Men så har de väl inte haft någon politiker som ordnat upp något i landet än.

 258. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B.

  ”Galne Gunnar, videon Seekers Of Truth, Speakers of Truth var bra, tack!”

  Självklart, jag lämnar bara länkar till det allra bästa i ditt kommentarsfält! 😉

 259. QED skriver:

  Fransk lösning på ordningsproblemen i skola: elevvårdsenheter

  ”Det franska skolsystemet har en organisatorisk lösning som underlättar för lärare att utöva sin profession. Den kallas elevvårdsenhet och den har till uppgift att stödja och hjälpa elever, avlasta lärare och sköta direktkommunikationen med föräldrar. En elev som kommer sent får inte gå direkt till lektionen utan måste först anmäla sig till enheten och förklara vad den sena ankomsten beror på. Om en elev stör undervisningen skall läraren anmäla detta till elevvårdsenheten, och det är den som har den övergripande kontrollen över elevens närvaro och uppförande. Det är denna enhet som tillsammans med lärarna ser till att elever som stör, vantrivs, mobbas eller är frånvarande inte faller mellan stolarna. Det är ofta den som administrerar föräldramöten och kallar berörda parter till möten. Det är denna enhet som har det administrativa initiativet, inte lärarna. Elevvårdsenheten är med andra ord specialiserad på att hantera det som lärare i svenska skolor har som uppgift utöver sin ordinarie undervisning. Lärarna frigör därmed tid och energi så att de bättre och mer fokuserat kan bedriva sin undervisning.

  Att tydlighet och arbetsspecialisering inom kunskapsintensiv verksamhet leder till effektivitetsvinster och mindre stress är välkänt inom nationalekonomi och arbetssociologi. Alla initiativ som avleder lärarna från det de vill göra och kan bäst måste därför karaktäriseras som målinriktad kvalitetsförsämring och misshushållning av resurser.”

  http://unvis.it/www.dn.se/debatt/lar-av-den-franska-skolans-metod-att-avlasta-lararna/

  Just det Björklund, något att ta efter, elevvårds-insatsgrupper!

 260. elwee skriver:

  Satir när den är bra :o)
  Fast vissa delar ligger så nära sanningen att man undrar om det egentligen är satir …
  http://avpixlat.info/2014/02/04/super-bowl-en-politiskt-korrekt-katastrof/

 261. elwee skriver:

  Jag får kanske ursäkta att det blir många länkar, men denna är så bra:
  http://www.realtid.se/ArticlePages/201311/18/20131118122142_Realtid332/20131118122142_Realtid332.dbp.asp

 262. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, tack för tips om dina texter på GD som jag nu läst! Och ja, du är på god väg att göra lika långa inlägg som jag – med den skillnaden att du eftersträvar det medan jag försöker komma bort från det… Varken du eller Erik har längre rätt att ha synpunkter på mina inläggs längd nu när jag ser vad ni sysslar med. 🙂 (för er som inte följt min blogg under alla år så var alltså Erik kommentator på bloggen här innan han startade sin egen Aktivarum-blogg, och jag kan säga att redan då var många av hans kommentarer, om inte alla, längre än vad mina blogginlägg var då, 2009-10).

  Ang ”Det finns de av oss som är flitiga och har annat än chips i tankarna.”

  Jag har för det första tröttnat lite på chips, det var 2012 års grej. Och 2013 var ett övergångsår från chips till extra saltade jordnötter, Nu 2014 är det jordnötssmör som gäller, Skipy Crunchy, med krispiga bitar i, så du har ju definitivt ingen koll på mina (nya) (o)vanor. Och flitig är jag fortfarande, men jag kan ju inte lägga upp länkar till mina planeringsmöten på bloggen som ska leda till Det Slutliga Maktövertagandet så jag får fienden hack i häl när jag behöver arbetsro. Du gnäller ju nästan som en genusvetare – det är inte särskilt smart att gnälla på sin framtida chef. Det kan jag säga dig utan att presentera en maktkritisk hierarki-teori. Gnäller man på sin framtida chef får man ingen framträdande position i det kommande styret 😉 men å andra sidan – vad kan väl vara en bättre drömkarriär för dig än att vara min personliga jordnötssmör-inhandlare och -transportör? 🙂 Och det ska vara krispiga bitar i!

 263. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ang din kommentar med FRA-tröjan så hade jag önskat mig en sådan av dig i retroaktiv födelsedagspresent, om det inte vore för att FRA är landets mest matematikertäta plats efter de matematiska institutionerna, och jag vet att FRA lyssnar – tror du inte alla jag känner måste lyssna på allt jag har att säga utan att avbryta? 😉 Vilket påminner mig om mtt föredrag http://www.frifolkbildning.se/#home som jag nästan hade glömt av, det blir den ultimata övningen för mig i att prata sakta, hoppas jag klarar det… Det ska gå att se på nätet i efterhand, så ni får väl döma mig då. Men innan det kan du se mig i Russia Today, lägger länk i kommentarsfältet när det är uppe.

  I vilket fall, FRA-tröjan får mig att inse att det kanske är dags att trycka en rolig tröja där man visar sitt motstånd mot genusvansinnet. Tror ni man kan gå runt med en tröja det står ”genusfob” på? Eller har ni andra förslag? Jag kan sy tröjorna för att upprätthålla könsrollerna och Galne Gunnar kan klippa ihop och lägga upp en video på dem. Kan du det, GG, fixa ett tröjmaterial som man kan spela upp en video på, som sätts igång varje gång någon tittar på tröjan? Det ska nog gå att ordna md lite biometriskt patriarkalt kunskapsstoff, med betoning på stoffet tröjan ska vara gjord av. Sedan borde vi kontakta Youtube så att man kan göra en automatisk inbäddningsfunktion eftersom man ju ska kunna byta video på sin tröja. Man kan prenumerera på olika videokanaler ju och då ska det avspegla sig på tröjan så att man på så sätt alltid i sin vardag är en politisk aktivist.

 264. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ang din kommentar om att barnen är smartare än genuspedagogerna så var det ett extremt talande inslag i Aktuellt om det, har skrivit upp datum och tidpunkt på en lapp i min låda där det kommande blogginlägget växer fram (inläggen växer fram i en platslåda fullproppad med lappar, anteckningar och tidningsurklipp 🙂 ) men hinner inte leta upp just nu. I vilket fall så erkänner genuspedagogen där i direktsändning att deras verklighet mer är utopisk och visionär medan barnens förargligt nog är mer verklighetsnäta och realistisk (!). Hoppas SVT har kvar sändningen tills mitt nästa inlägg. Hm, dessvärre nu ser jag på SVT play att Aktuellt bara har sina sändningar uppe i 7 dagar. 😦 Nåja, vad synd, jag som reagerade så starkt på inslaget och skrev upp allt…

 265. trappaupp skriver:

  Apropå tröja,
  GENI-tal-ia
  GENI-THALIA för folket

 266. Tanja Bergkvist skriver:

  mach, ang den diskriminerande skidreklamen:

  ”Slalomskidor för män marknadsfördes som genialiskt teknisk utrustade medan modellen för kvinnor beskrevs som ”lätta att svänga med”… Reklamombudsmannens opinionsnämnd är inne på samma linje och skriver att de finner att texterna, som publicerats i direkt anslutning till varandra i annonsen, förmedlar en stereotyp syn på könsrollerna vilket framställer kvinnor på ett nedvärderande sätt.”

  Vadå nedvärderande? Det är väl bra att det går att svänga med skidorna. Till skillnad från männens skidor med blinkande ljus och mp3-spelare i – de kommer ju att krascha i närmsta träd. 🙂 Helt ärligt, vilket trams, reklammakarna har väl studerat det mänskliga pyket och gjort någon sorts statistik över vad som går hem hos kvinnor respektive män vad gäller hur ett budskap paketeras. Och även om jag själv skulle vilja ha all information om skidorna så är det väl bara att byta genus i samma sekund som reklamen byter könsmålgrupp – så får man både veta att skidorna går att svänga med och vilken genial konstruktion som möjliggör detta. Nu har jag inte sett reklamen så det är ju svårt att avgöra hur ”stötande” den var, men bara det faktum att man inte har råd med en skidsemester ens är stötande nog för att fälla hela reklamen. 🙂

 267. Tanja Bergkvist skriver:

  Tove, ja Lilla Aktuellt är ett rent propagandaprogram – skrämmande. Så övertydligt att man häpnar.

 268. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ja svågerpolitik, rena vansinnet. Var det även den av Reinfeldts söner som skrivit att receptet för en lyckat ungdomsfest var ”inga blattar” på Facebook? http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/731615-reinfeldts-son-vagrar-ta-bort-blatte-hanet Med tanke på åldern så borde det vara samma person.

 269. Tanja Bergkvist skriver:

  Emma, tack för tips om artikel i UNT. Har också läst Formgrens, den var mycket bra! 🙂

 270. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, va, menar du att stövlarna i inlägget är bättre än de där skorna som var så fina??? 🙂 https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2012/11/satte-ner-foren-2.jpeg

 271. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ang ”Jag har förresten upptäckt att Tanja har Erdős-nummer 4… och Einstein-nummer 5” -tack, visste inte det själv, aldrig brytt mig om att kolla i all min ödmjukhet. 🙂 Och ointresse för maktpositioner om inte omständigheterna kräver det. 😉 Och att du har kommenterat på bloggen vet jag inte om vi kan tolka som samarbete så att du får nr 5 resp 6. Det måste för övrigt vara ett matematiskt samarbete ju. I annat fall skulle allas äkta hälfter (om man delar på hushållsarbetet, eller snarare samarbetar och gör det tillsammans) osv automatiskt tilldelas Erdösnummer. Knäppgök. 🙂

 272. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ang videon i din kommentar om 400 miljoner inspelade samtal i USA (ska se videon nu) så minns jag att SVT i höstas tog upp att det varit 70 miljoner inspelade i Frankrike på en månad, något Frankrike ville ha svar om efter att detta tillkännagans i Le Monde, och nu när jag skulle googla fram det så fann jag istället en mer heltäckande bild: http://www.friatider.se/nsa-avlyssnade-125-miljarder-telefonsamtal-pa-en-manad med 125 miljarder inspelade samtal per månad världen över (det står ”avlyssnade” men så många avlyssnas ju inte aktivt, utan liksom i Sveriges Riksdag mfl myndigheter så spelas samtalen in, för att senare, om behov uppstår, kunna plockas fram, som vi tex minns vid tsunamin – men oj, de banden ”försvann” ju som vi också minns (AB). Ivf – 125 miljarder på en månad är ju inte lite, tror du att jag är med? 🙂

 273. @TB
  beträffande sexistisk reklam så har jag i vanlig ordning skrivit ett uttömmande inlägg som borde sätta punkt på diskussionen en gång för alla: Har vi som gillar sexistisk reklamett existensberättigande? | Genusdebatten (Nu i efterhand ångrar jag titeln, eftersom jag inser att den har en viss doft of offerkoftementalitet. Men även vi upprättstående, rakryggade manliga genier och etiska ledljus gör våra tabbar emellanåt)

 274. @TB
  Va, unnar du inte mig ett Erdős-nummer? Mitt utkast får något år sedan till en axiomatisk genusteori (med tydliga inslag av (algebraiskt) gruppteoriskt tänkande), måste väl räknas som matematiskt arbete? Och jag pubbade det ju på din blogg, så du borde känna dig smickrad över att jag låter delar med mig av äran till detta intellektuella stjärnskott och låter dess glans också lysa upp din vardag.

  Dessutom har jag vid ett flertal tillfällen kommit med unika appliceringar av Gödels ofullständighetssats på moralfisolofiska dilemmor. Det borde förutom att ge mig ett Erdős-nummer också säkra ett nobelpris åt mig. Och om Fröken vill vara mitt sällskap på Nobel-middagen …

 275. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ”Mitt utkast får något år sedan till en axiomatisk genusteori (med tydliga inslag av (algebraiskt) gruppteoriskt tänkande),” Va?! *förvirrad* det har jag inget minne av… Du får tänka ut en ny teori. 🙂 Jo självklart följer jag med om du får Nobelpriset, du kan ju inte gå ensam. Men det finns inget Nobelpris i matematik, och inte heller i filosofi, men vi lär väl se ett i genusvetenskap snart så det kan du ju sikta på. 🙂

 276. @TB
  Suck, jag bad dig till och med (helt seriöst) om ett utlåtande på mitt utkast. Det är väl ingen annan råd än jag får leta reda på kommentaren igen.

 277. … dessutom, om det inte finns något Nobelpris i matte så nöjer jag mig med fredspriset. Det duger gott åt mig. Så Fröken kan markera i kalendern att hon skall reservera kvällen för Nobel-festligheterna som mitt sällskap. Jag kommer att bestämma Frökens fotbeklädnader i god tid, och också göra QC på Frökens övriga utstyrsel, eftersom jag har fått klart för mig att Fröken inte är helt pålitlig i dessa frågor.

 278. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, nä jag minns ju hur ni skällde på mig i kommentarsfältet när jag hade lagt upp en bild med gympaskor till en klänning på nationaldagen 2011: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/06/08/glad-nationaldag-och-intervju-pa-jyllandspostens-blogg-mm/ så du har helt rätt, om du inte vill jag ska komma i gympaskor på Nobelfesten så måste det planeras noggrant. 🙂

 279. @TB
  Jag har väl aldrig skällt på dig för att du har gympaskor på flaggbilden? Som den man jag är noterade jag överhudtaget inte att du hade gympaskor eftersom min blick sökte sig till andra områden av bilden som jag fann mer intressanta än skodonen. Det var en kvinnlig bekant som skrattande påpekade för mig att du hade gympadojor till klänningen.
  Och jag måste erkänna, efter att ha uppmärksammats på denna inkongruens tycker jag enbart att den är gullig. Den säger något om dig.

 280. QED skriver:

  Ledare apropå den kände regissörens film som inte visas SVT före valet.

  ”För mig får Stefan Jarl vara precis hur tendentiös han vill i sina filmer. Men är det verkligen orimligt att SVT ställer högre krav?

  Ja, tyckte en lång rad kritiker på torsdagen som valde att göra SVT:s agerande till en yttrandefrihetsfråga snarare än en kvalitetsfråga. Filmen är för radikal för tv, trumpetade olika vänstergrupper, trots att samma teser redan förts fram otaliga gånger i tv-rutan.

  Nu väljer SVT att i stället visa filmen efter höstens val. Och ja, kanske är det inte orimligt att emellanåt även visa starkt tesdrivna och tendentiösa filmer. Men då bör den favören utsträckas även till högerregissörer.

  Jag är visserligen utled på borgerlighetens eviga litania om det vänstervridna SVT, men det är faktiskt svårt att föreställa sig att en systemkritisk film från höger skulle få förhandsstöd på samma sätt. Kommer vi till exempel att få se Martin Borgs filmer om skatteslöseri i tv efter valet?

  Tillåt mig tvivla.”

  http://unvis.it/www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/skulle-svt-visa-hogerpropaganda/

 281. Denis skriver:

  Nej, nu får du skriva ett nytt inlägg.

 282. Denis skriver:

  Men först: Identitus!

 283. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ja denna ”inkongruens” säger att jag har viktigare saker för mig än att bekymra mig om vilka skor jag har 🙂 tex är det viktigare att jag kan röra mig snabbt för hinna med allt jag ska.

  Denis, ja det är verkligen dags för ett nytt inlägg, beklagar… Nu ska jag se den där fördomsvideon. 🙂

  elwee, ska kolla Julia C:s krönika, ser just jag har förra krönikan här som ett öppet fönster jag inte läst än. De är ju långa som mina blogginlägg men ska ta och plöja dem nu då. 🙂

  QED,
  ska se ledaren, hörde på P1 häromdagen i Studio ett om detta (10) min: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5778775 Upenbarligen är filmen enligt SVT ”starkt systemkritisk”, och då spelar det väl ingen roll egentligen om den kommer från höger eller vänster. Dock uppger SVT:s kommunikationsdirektör i P1 att det inte bara är en tablåfråga utan att man också saknade en annan film med motsatt budskap att ”uppväga” denna film, och det skulle då kunna påverka SVT:s sändningstillstånd enligt lagen om opartiskhet som vi ju alla vet SVT dagligen uppfyller. 😉 Citat:

  – Det är vår avsikt att sända filmen vid lämplig tidpunkt framöver, säger SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala till TT, och tillägger:

  – Men den rätta tidpunkten att sända filmen är inte månaderna före två allmänna politiska val, då vi självfallet har särskilt skärpt uppmärksamhet på balansen och opartiskheten i vårt utbud.

  ”Godheten” är en rasande uppgörelse med rekordstora bonusar, nedmonteringen av folkhemmet och en kapitalism i kris. Filmen är gjord av Stefan Jarl och medverkar gör hans gamle vän, skådespelaren Thommy Berggren.

  – Den här filmen är starkt systemkritisk utifrån en ensidig beskrivning och tendens, vilket gör att vi väljer att sända den vid senare tillfälle, säger Sabina Rasiwala.

  Någon som har tid att göra en hyllningsfilm till bankväsendet och skicka till SVT så att vi får se vad Godheten handlar om? 🙂

 284. @TB
  Kan rekommendera professor Kalkyls motoriserade rullskridskor.

 285. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Galne Gunnar, ang din kommentar med FRA-tröjan så hade jag önskat mig en sådan av dig i retroaktiv födelsedagspresent […]”

  Jaså, har vi blivit så bra polare här i kommentarsfältet att vi ska börja ge varandra presenter nu också? Betyder det att jag i jämställdhetens namn ska förvänta mig att få födelsedagspresenter och julklappar retroaktivt av dig också? För du tänker väl inte vara som feministerna som bara begär och roffar åt sig saker som de inte förtjänat?

  Men visst, jag ska fixa en t-shirt till dig med texten: ”GALNE GUNNAR ÄR BÄST OCH SNYGGAST I HELA VÄRLDEN!”, i ”xtra tight” storlek, så du kan ha den på dig när du håller föredrag om någon vecka. 😉

  ”[…] denna ”inkongruens” säger att jag har viktigare saker för mig än att bekymra mig om vilka skor jag har 🙂 ”

  Det där är en falsk dikotomi Tanja. Jag har också en massa viktiga saker att göra, och jag ser alltid jävligt bra ut när jag gör dem. Det ena utesluter alltså inte det andra – man kan göra både och! Ha på dig gympaskor till klänning om du vill, men använd inte ett felslut till att rättfärdiga ditt beslut.

  Och vem fan är dolf att försöka bestämma vad du ska ha på dig?! VILKEN JÄVLA TÖNT!! Skit i dolf och ha på dig dina coola hjärtformade platåskor om du vill!

  PS: Lycka till med föredraget i nästa vecka. Jag är övertygad om att du kommer att göra succé som vanligt. 😉

 286. QED skriver:

  Den fallerande OS-ringen vid invigningen i Sotji. Vad representerade den?

  http://uberhumor.com/okay-this-is-going-too-far-time-to-liberate-russia

 287. elwee skriver:

  Så var det det där med social konstruktion …
  Vad bråkar de om i Iran?
  http://www.friatider.se/man-under-slojorna-nar-irans-kvinnolandslag-spelar-foboll

 288. QED skriver:

  ”När Miljöpartiets lista till fullmäktigevalet i Haninge bestämdes deltog flera små barn i omröstningen. Och det är helt okej, enligt partiets ledning. – Små och små. Åtta år tror jag den yngsta var, men jag kollade aldrig det, säger Mats Pertoft (MP), riksdagsman och regionordförande som ledde medlemsmötet.”

  ”Är det rimligt att åttaåringar bestämmer vilka som ska sitta fullmäktige och få förtroendeuppdrag i kommunen?

  – Ja. Det är en medveten satsning från vår sida – vi vill vara ett öppet parti där ungdomar har talan och beslutanderätt, säger Mats Pertoft.”

  http://www.metro.se/nyheter/barn-rostade-fram-mp-politiker-i-haninge/EVHnbl!2yRVJ45k7N2g/

 289. elwee skriver:

  Äter du halalslaktat kött?
  Ja det är inte alltid så lätt att veta eftersom märkningen, när den förekommer, är väldigt diskret.
  För att få tillstånd att halalslakta så ska slakteriet vara certifierat. Det kan kosta grova pengar.
  Pengarna tas hand om av sharialagskommittéer vars mål är att införa så många och så stora kalifat som möjligt som då styrs av sharialagar.
  När dessa lagar är införda så händer bl a det som visas i videon nedan:

  Kräv av din handlare att halalslaktat kött märks tydligt så du kan välja om du vill finansiera denna verksamhet eller inte!

 290. Vet inte om det är någon som uppmärksammat det, men det har faktiskt varit Alla hjärtans dag i dag. Nu är ju inte jag nån vän av romantik och slikt trams, men dagen förpliktiga ändå, och eftersom jag är en osedvanligt flitig människa så blev det inte bara ett inlägg, Kvinnan, Gudinnan och det Brustna Hjärtats Bön | Genusdebatten, det blev också en make till det första inlägget, Kärleken i feminismens verklighetVSKärleken i fiktionens romantik | Genusdebatten, en slags inläggens egna familjebildning. Får se om det resulterar i att några småinlägg föds framåt november.

 291. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ”Jaså, har vi blivit så bra polare här i kommentarsfältet att vi ska börja ge varandra presenter nu också? Betyder det att jag i jämställdhetens namn ska förvänta mig att få födelsedagspresenter och julklappar retroaktivt av dig också? ”

  Ja om du uppger när du fyller år kan jag ge dig ett blogginlägg i födelsedagspresent. 🙂 Ge varandra presenter kan du ju kalla det, jag får hela Makten i riket och du får bli min livvakt medan jag vänder allt rätt igen, det blir din present – att bli förevigad i historieböckerna tack vare mig. 😉

  Ang ”Skit i dolf och ha på dig dina coola hjärtformade platåskor om du vill!” Tyvärr kan jag inte det, jag innehar ju inte de där skorna, utan bara kommenterade att de var fina. Men DEM kan du ge mig i present ju – måste nog trampa ner några fiender under min väg till makten, och de skorna verkar ju robusta. Hitta dem eller bygg dem själv och posta dem genast till mig! 🙂 Förresten, tack för sevärt videotips, har nu sett denna 1 h 24 min långa video, för den som inte orkar se hela kan jag rekommendera att börja ungefär vid minut 40, om man nu inte har en och en halv timme att avdela. Och förresten kan du inte kalla Dolf för tönt – ni kommer ju att bli kollegor snart när ni båda ska ingå i min livvaktsstyrka. 🙂 Men nu ser jag att han rekommenderar mig ”professor Kalkyls motoriserade rullskridskor” – ingen dum idé faktiskt.

  Succe på föredraget vet jag inte, blev en febervecka denna veckan så har inte ens börjat förbereda, men ska göra det imorgon. Å andra sidan har jag väl ingen brist på saker att säga. Men det är just det som är problemet, jag måste förbereda genom att begränsa mig. Vilka hemska ord – begränsa mig, men jag måste faktiskt planera för det. 🙂 Och jag hoppas min videotröja är klar snart så jag kan ha den på mig under föredraget?

  Dolf, vad är det för motoriserade rullskridskor? Finns bild? Jag kan ju montera hjul och motor på de där hjärtformade skorna så har vi löst allt! 🙂

 292. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, tror det var fel video till texten om halalslakt men… I november minns jag att Studio Ett hade ett reportage om att halalslakt väckte känlor, här 12 minuter: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5693916 Jag blev förvånad att det var så vanligt att ha det på skolor, och utan att föräldrar var informerade. Inbillade mig att det fanns både vanligt och halalslaktat och till och med i olika kastruller så att barnen själva kunde välja. Så många äter det nog utan att veta. Egentligen är det barbariskt att äta kött över huvud taget. Ändå gör jag det, fast satsar mycket på kikärtor, linser och bönor istället. Köttet av idag är dessutom fullt med antibiotika och annat djuren fått via sitt foder (antar ekologiskt kött är undantaget). Och det påminner mig om att jag måste se bulgariska nyheter idag, läste på text-TV igår när jag skulle sova om något tumult kring en moské i Bulgarien, detta är vad som står i svensk press idag: http://www.sydsvenskan.se/varlden/moskeattack-av-huliganer/ men jag misstänker att det blir mer intressant att se vad bulgariska medier skriver och säger om det hela.

 293. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ska läsa dina inlägg på GD snart, hoppas inte de är flera km långa? Tävlar du fortfarande mot mig i längdskrivning? 🙂

 294. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ja jag såg också det i Metro!! 🙂 om småbarn som fick rösträtt på mp-mötet. Helt galen motivering – ”vi är ett öppet parti”, ha ha. 🙂 Då är de väl även öppna för att lägga ner partiet också, om barnen som följer med nästa gång föreslår det? 😉

 295. Efter mycket möda och besvär hittade jag faktiskt en bild där man kan se professor Kalkyls motoriserade rullskridskor. Denna eleganta uppfinning trodde jag var med i Det hemliga vapnet, men där hade jag tydligen fel, det handlade tydligen om Koks i lasten.

  Och givetvis är du fri att ha vilka skor du vill. Precis som jag är fri att bjuda med mig vem jag vill på nobelmiddagen. Och nu vill jag ju att du skall vara min bordsdam, och då vill jag förstås att klädsel och accessoarer skall framhäva din skönhet. Inte solka den.

 296. @TB
  Inläggen från igår är inte långa. Det första är kort. Det andra är normallängd (men innehåller ca en kvart totalt videoklipp)
  Glömde adressera förra kommentaren, men där har du i alla fall en länk till de motoriserade skorna. Tror INTE (lättnadens suck) att det går att kombinera motoriseringen med där hemska trätofflorna du fattat en sådan irrationell förkärlek för.

 297. elwee skriver:

  Nej Tanja, det var ett exempel på vad man kan vänta sig när sharialagar är införda i ett land. Det är något som iaf inte jag vill vara med och finansiera.

  I Sverige ligger antibiotikanivån på 13.6 mg/PKU där PKU är ett mått på levande djurs vikt, medan de 25 europeiska länder som undersöktes hade ett genomsnitt på 151.8 mg/PKU.
  Allt enligt ”Statens Veterinärmedicinska Anstalt”.
  Vet inte riktigt hur de räknat … jag fick det ”bara” till ca 110 mg/PKU, men förmodligen var deras värde inklusive lite trixande där de också infört hormonnivåerna i köttet.
  Sedan ska man vara lite försiktig med danska kycklingar. Det finns regler för olika nivåer av ”tillsatsmaterial” i kycklingar, så även i Danmark.
  Men, när de trycker in 10 – 20 % saltvatten i köttet så heter det plötsligt ”köttprodukt” och då gäller helt andra, mycket mindre rigorösa, regler.
  På något märkligt sätt är de åter ”kycklingar” när de säljs i Sverige … Kolla så ni inte får halalmärkta kycklingar!

  Redan på 90-talet så var det stor debatt om tillväxthormoner i köttet. Barn gick en för tidig pubertet till mötes vilket innebär att växten stannas upp och för tjejer innebär en för tidig pubertet en riskökning för äggstockscancer senare i livet.

 298. QED skriver:

  Hur uppstod sjuklövern?

  Per Gudmunsson: Från folkrörelser till kartellpartier

  ”ledningen har till och med diskuterat möjligheten av att avskaffa medlemmarna”

  http://unvis.it/www.svd.se/opinion/ledarsidan/fran-folkrorelser-till-kartellpartier_8993394.svd

 299. Josef Boberg skriver:

  Världen är ju en hel del ännavänd – om man så säger – men jag hoppas i alla fall på en god och intressant fortsättning av 2014 och i all tid därefter.

  Fridens… / Josef

 300. elwee skriver:

  Nu Tanja har jag lyssnat på SR-länken du la in ovan.
  Det är skrämmande så låg kunskapsnivån är på både kostchefer, politiker och intervjuare.
  Ingenstans kommer sharialagskommittéerna upp, ingenstans nämns hormon- och antibiotikanivåerna i det danska köttet.
  MEN!!
  I fredags kom detta: http://www.secularism.org.uk/news/2014/02/denmark-bans-religious-slaughter

  Det blir lite att bita i för bl a Svedala kommun som hela tiden påstått att de ”råkat” få halalkött när de gjorde upphandlingen.

 301. @TB
  Mitt nya tillskott i min säkerhetsstyrka som tar hand om dig. En oresonlig tuffing som råttorna vilka vill dig illa kommer att frukta som ett öde värre än döden: http://bit.ly/1mp8K0g

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: