Genusföredrag ikväll :-)

Glöm inte genusglasögonen

Glöm inte era genusglasögon som ni fick redan på dagis!

Ikväll kl 19 håller jag föredrag om det absurda genusvansinnet i tankesmedjan Fri Folkbildnings regi (Alviks medborgarhus sal Mossen)  – läs om detaljerna här. Glöm inte genusglasögonen om ni kommer, och kan ni inte komma så kan föredraget ses på nätet i efterhand inom en vecka, jag kommer att lägga upp det på bloggen. Jag har egentligen ett inlägg jag skrivit, lagom långt, bara några kilometer 🙂 men hinner inte lägga upp det nu, det får bli i veckan medan vi väntar på att föredraget kommer upp. Det här är mitt kortaste inlägg någonsin – ser ni nu att ni inte alls gillar korta inlägg?!

Jag ser att Sjunnesson presenterat mig som Fil Dr i matematik, och det stämmer ju, det var bara tio års kamp med grundutbildning och forskarutbildning, men liksom genusvetarna ofta har flera titlar – tex fittaktivist/antroplog/genusexpert/queerpedagog/könscoach/utvecklingskonsult/förändringsagent/processledare och fil dr i Galenskap är en vanlig titelkombination – så har jag också det.

Om jag får vara lite ödmjuk, så är min fullständiga titel som följer: fil dr i matematik, forskare, whistleblower, fanbärare för folkvett, ägare av hyckleri.info (där vi ska lyfta fram hyckleriet inför valet), pedagog, matte-pilot, förändringsstrateg i den goda sidans regi, genuskritiker, amatörastronom, allvetare, evolutionsforskare (har ni också noterat att den tycks gå baklänges?), historiker (jag har ju följt samhälldsdebatten i fem år nu), biolog (jag har lagt in flera svenska samhällsdebattörer i ArtDatabanken Sveriges Rödlista – en lista över hur det går för Sveriges djur, växter, svampar och opinionsbildare, där man kan välja kategori efter om organismen är livskraftig, nära hotad, sårbar, starkt hotad, akut hotad och nationellt utdöd), PR-konsult, bloggstrateg, kommunikatör, provokatör, reaktionär talang (fick den titeln av en kollega efter mina artiklar i SVD), kattägare, katalysator för samhällsförändring, radiopratare, framtida statsminister, universalexpert, astronaut (tror ni inte jag hårdtränar inför en eventuell flytt till en annan planet om det här genusvansinnet inte försvinner?) och så givetvis bloggare och föredragshållare. 🙂 Rätt ska vara rätt. Eftersom jag inte hinner lägga upp något idag får ni hålla tillgodo med trumpet-musikvideon:

Annons

32 Responses to Genusföredrag ikväll :-)

 1. Edward Ulfertz skriver:

  Kan tyvärr inte komma ikväll. Bor i Göteborg.

 2. […] Tanja Bergkvists blogg Fri folkbildning […]

 3. elwee skriver:

  Varför ska du tvunget ha dina föredrag så avsides och långt borta?
  Bättre att du kommer ner till porten mot kontinenten 🙂

 4. Kristian skriver:

  Toppen! Ser fram emot att få se detta så småningom.

  Riskradion eller vem det var brukade avsluta inledande presentationer med ”filosofen, pederasten, lebemannen och vivören NN”. Du kan ju välja det som låter bäst.

 5. Cavatus skriver:

  Härligt att du är på banan igen – dvs. syns på nätet! Hoppas de filmar och lägger ut ditt föredrag så vi ”bonnläppar” kan få se och höra dina tänkvärda ord!

  http://www.korta.nu/flygblad

 6. Nils Jungenäs skriver:

  Jag gillar långa inlägg.
  Jag är ju sjukskriven…

 7. Frans Olsson skriver:

  Heja Tanja och som tur är så finns det några till riktiga kvinnor som dig och om bara fler vågade sig fram så skulle snart bitterfittorna bli satta på plats!

 8. Ned Newman skriver:

  Oj! Ett kort inlägg?? Ibland har man noterat att: ”det var ett långt inlägg”!
  Men då man ser ett sådant här kort inlägg, känner man att man uppfylls av en slags tomhet. Det är något som fattas. Eller, det är mycket som fattas.
  Då den alltför korta läsningen är över, börjar man gå omkring, lite planlöst, i sin bostad. Man söker tröst i godisburken, där fanns inget. Kanske dags att återta byggandet av den där tändstickstavlan?
  Men alla vanliga tröstaktiviteter som brukar fungera, de fungerar inte nu. Finns det någon räddning, finns det någon bot? Kall avrivning? Åderlåtning? Frågorna hopar sig, men svaren låter inte visa sig. Livslusten avtar, det svartnar för ögonen, man flyter bort i ett mörkt töcken………………..

 9. Gisela Nyquist skriver:

  Strålande!. Bor tyvärr för långt bortta.. för att se dig Live!

 10. Borup skriver:

  Gött! Dessa genusfanatiker består nästan uteslutande av vita kränkta och rödvinsskadade medelklasskvinnor med psykisk ohälsa.

 11. Du får gärna bli mamma till våra eventuella kärleksbarn!
  Så bra är du.,…

 12. Richard Åhlin skriver:

  Tack för en bra och tyvärr skrämmande föreläsning. Kämpa på!

 13. Villhafakta skriver:

  Lite äkta ”Girlpower” !

 14. allemand skriver:

  Hittar ingenstans i texten det du verkligen är, en tjej.

 15. Björnen skriver:

  Heja Tanja som är den klart lysande fyren i Knallkorkarnas och genusfubbickarna värld !

 16. Ned Newman skriver:

  ”Din kommentar inväntar granskning” Ännu efter 24 timmar?
  Denna olycksbådande information för tankarna till en Kafka-inspirerad situation som bara kan sluta på samma sätt som i ”Processen” Huuuu!

 17. gladiator skriver:

  Du är bara den coolaste kvinna jag vet. Bara så att du vet det.

 18. karin grubb skriver:

  Du är unik. Det kanske låter överdrivet, men det är det inte.
  I mitt medicinskåp mot depp finns: Mina två barn, mina två katter, Rocky och sist men inte minst – Tanja Bergkvist! :-))

 19. curt jansson skriver:

  Äntligen! Du har varit djupt saknad!

 20. QED skriver:

  Synd jag inte kunde komma på föredraget. Fick nöja med att titta på detta:

 21. Denis skriver:

  Jag får inte fram ett jota på varesig hyckleri.info eller hyckEleri.info.

 22. Mentor skriver:

  Tack för ett intressant och roande föredrag.
  Ja, jag var där – har du hört den här?

  Förr sa man
  att om A är större än B
  då är alltid B mindre än A.

  Numera säger man
  att B har blivit diskriminerad
  och måste kompenseras.

  Genusmatematik..?

 23. Göran skriver:

  Hej Tanja! Jag hade velat gå på din föreläsning men missade den tyvärr. Hoppas du och de som närvarade fick en givande kväll, och att du kommer göra liknande framträdanden även i framtiden. Det skulle vara riktigt skoj att se och lyssna på dig ”live” så att säga, även om din blogg är kul och intressant även den förstås. ;-P Mvh

 24. Göran skriver:

  Haha, hade missat ditt medverkande i radioprogrammet Filosofiska rummet som du länkar till. ”Man ska hålla dessa jävla perspektiv utanför!!!” nästan skrek en av professorerna vid något tillfälle. Stor underhållning! Och din insats var fantastiskt, det bästa jag hört ärligt talat, passionerat och verbalt. Förbannat trist att jag missade ditt föredrag i förrgår!!! Mvh

 25. […] och uppifrån pådyvlade tankegodset kallat genusvansinne. I förrgår höll jag ju som bekant föredrag i tankesmedjan Fri folkbildnings regi. Den lite tråkiga nyheten jag har nu är att […]

 26. Adrian skriver:

  Du verkar vara guld och en ärlig peron, jag ska följa dig. Kämpa på. Själv har jag både katt och hund.

 27. Exodus skriver:

  Äntligen tillbaka! Hoppas axeln är bättre.

 28. HSV skriver:

  Bra Tanja.

  hoppas att du orkar fortsätta ditt viktiga arbete till förmån för mindre galenskap.

 29. Jörgen skriver:

  MrRoos
  Du lever..
  Jag började följa din blogg i slutet av förra året, men inte sett några nya inlägg på länge, trodde du kanske gett upp..
  Till min stora glädje är det bevisligen inte så!

 30. Denis skriver:

  Tanja har varit upptagen med spelutvecklande.

 31. Tanja Bergkvist skriver:

  Denis, det där ”Fördomsspelet” har jag ju redan sett här på bloggen. 🙂 Det måste vara ni som sitter och spelar sådana spel med varandra när jag påskstädar här hemma. 😉 Men jag har glömt hur det gick så kan se om det nu då! Nu är jag efter i kommentarerna så ursäkta att jag svarar i konstig ordning och inte verkar ha koll – medan det ju i själva verket är jag som sitter och styr hela världsutvecklingen och håller i alla trådar – därför jag varit borta från kommentarsfältet, har ett helt Universum att styra och med tanke på allt vansinne så tar det ju lite tid. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: