Det sunda förnuftet sänds över sundet – radio ”Danmarks röst” om genusvansinnet

 

Inför dagens radioprogram tog jag på mig mina genusglasögon

Inför dagens radioprogram tog jag på mig mina genusglasögon i hopp om att hitta något vettigt i träsket av genusvansinne – men fann inget… Är mina glasögon för stereotypt utformade?

DANMARKS RÖST  heter ett nytt radioprogram som i sommar sänder sunt förnuft en timme om dagen över sundet med svenska debattörer, författare, opinionsbildare, akademiker och journalister. Mikael Jalving, som är dansk journalist och författare till Absolut Sverige – en resa i tysthetens rike, är programledare. Idag tog jag på mig genusglasögonen och medverkade för att diskutera genusvansinnet. Sega strukturer går som bekant att förändra – från genusmaffians verksamhet vet vi att det går att rasera flera årtusenden av civilisationsbygge och kulturskapande, men att det tar tid. Det kan faktiskt ta flera decennier, men det går – bara man viger sitt liv åt lobbyarbete, infiltration, skuldbeläggande av meningsmotståndare, begreppsförvirring i den offentliga debatten och mental utpressning av sina medmänniskor och slutligen tömmer hela statskassan för sina blygsamma gensuprojekt, så kan man få en hel samhällsstruktur att kollapsa på nolltid.

Om dagens program: ”Vi tar upp genusfrågan ur olika perspektiv. Är det tabu att prata om kvinnors våld mot män? Har genusdebatten gått överstyr? Medverkande journalisten Ingrid Carlqvist, psykologen Eva Rusz och matematikern Tanja Bergkvist. Programledare: Mikael Jalving.”

Här kan ni lyssna på DAGENS PROGRAM  (lyssna direkt eller ”Hent” till vänster och gå ut i solen och lyssna på det) och här är arkivet med de tidigare programmen (eller se huvudsidan) – missa nu inget! 🙂

Ett ganska populärt yrke i Sverige idag är genuspilot

Ett ganska populärt yrke i Sverige idag är genuspilot

Genusexperterna och förändringspiloterna, som gjort sig en karriär på att undersöka andra (verkliga eller inbillade) maktstrukturer, har nu byggt upp och institutionaliserat en egen maktstruktur där de själva sitter på toppen av luftslottet och gnäller om hur förtryckta de är eftersom statskassan tagit slut – de är ju inte färdiga än. Genusvansinnet är nämligen den permanenta revolutionen i all sin prakt – det har man har sett till genom att få till stånd lagtexter som ger utrymme för minst flera seklers genusarbete, som tex proposition 2005/06:155 med det nya övergripande jämställdhetspolitiska målet där man fastslår att det är resultatet i form av utfallet (en 50/50-könsfördelning inom alla yrkeskategorier och på alla arbetsplatser) som avspeglar ett jämställt samhälle. I propositionen fastslås också att maktbegreppet är centralt och ska förstås som att kvinnor och män har samma rätt, möjlighet och förmåga att påverka samhället och sitt eget liv. För det första kan man inte lagstifta om ett på förhand givet utfall utan att offra den fria viljan (men den har man inte avskaffat i lagtexten, därav behovet att istället omdana människan), och för det andra kan man inte heller lagstifta om samma förmåga (man skiljer i klartext på möjlighet och förmåga). Jag vill gärna kunna lyfta lika tunga vikter som chefen för nationella insatsstyrkan, eller ännu hellre kunna lyfta hela Nationella Sekretariatet och kasta upp det med flykthastigheten på 11.2 km/s  så att det lämnar Jordens gravitationsfält, men ingen lagstiftning i världen kommer att ge mig den förmågan att ”påverka samhället och mitt eget liv” genom att utföra denna heroiska handling.

 

Trots att jag införskaffade nya ännu mer slipade genusmedvetna genusglasögon fann jag inget vett i vansinnet

Trots att jag införskaffade nya ännu mer genusmedvetna genusglasögon fann jag inget vett i vansinnet… Kan någon tipsa mig om en ny optiker?

Nationella Sekretariatet för Genusforskning är en central aktör och har som bekant ett regeringsuppdrag att ”med ett rikstäckande perspektiv främja genusforskning i vid bemärkelse och verka för att betydelsen av genusperspektiv uppmärksammas i all forskning. Detta skall ske genom utredningsarbete, opinionsbildning och informationsspridning samt på de andra sätt som sekretariatet finner lämpliga.” Jag skulle gärna vilja se listan på ”lämpliga metoder” – men i Sverige behöver vi inga indoktrinerings-anstalter eller omskolningsläger eftersom man ju inhyst genuskommissarierna i alla redan befintliga myndigheter. Det finns program där man diskuterar djupa frågor som tex flanösstrategier i P1  där en lektor i genusvetenskap promenerar runt med radioproducenten för att undersöka ”flanösstrategier” – vad som driver gåendet, om en kvinna kan röra sig planlöst, när strosandet övergår till irrande, och vems utomhuset egentligen är, så lyder programförklaringen – se själva. 🙂

Go back, we fucked up everything"

”Go back, we fucked up everything” Talande. Genusmaffian driver evolutionen baklänges.

Men vad spelar det för roll, när även utomhuset övertagits av genusmaffian, när alla vägar leder till genusvansinne och strosandet bara är en illusion eftersom irrandet i Genusland bara för oss längre ner i det irrationella träsket? Varför förklarar man inte i programmet hur en annan flanösstrategi ser ut där man kan promenera ut ur den rikstäckande galenskapen? Det måste man väl kunna, allt går ju – eller det är just det som är frågan, går det att gå så att man kan gå ut ur P1-programmet och in i ett program utan genusperspektiv? Det är en intressant fråga, för om man inte kan gå ut ur genusvansinnet så måste man uppenbarligen simma över sundet, och vem har den fysiska förmågan, även om den är lagstadgad i proposition 2005/06:155? Kan man promenera in på P1:s redaktion utan sina genusglasögon, eller övergår strosandet då i ett irrande som för en in i ett madrasserat rum? Det finns fortfarande frågor som inte avhandlas i svensk media – vems är utomhuset om man glömt sina genusglasögon och vilken optiker ska man vända sig till om de befintliga genusglasögonen inte fungerar – när förnuftet inte lämnar en trots nya genusglasögon?

Glöm inte att lyssna på programmet nu  och sedan de föregående programmen i arkivet om ni missat dem!!

Lästips! En sammanfattning av genusvansinnet i Genusföredraget: Att rasera en nation med genusvansinne, normaliseringsprocesser, nya propositioner och förändringsagenter och -piloter.  Eller botanisera bland Alla inlägg.

Tillägg! Det här blev ju det kortaste inlägget jag skrivit på år och dag – erkänn att ni är chockade! Jag måste ha fått solsting av att ha bytt genusglasögon hela dagen… Dessutom börjar jag inte prata förrän 27 minuter in i programmet – kan ni tänka er att jag var tyst i hela 27 minuter!?  🙂 Ofattbart, jag måste byta optiker…

Uppdatering! När ni avverkat  Danmarks Röst arkiv (sänder under juli 2014) så finns annan radio, som Granskning Sverige (lyssna tex på Folkpartiet kan tvingas till namnbyte – får man verkligen marknadsföra sig som ett folkparti om man inte anser att det finns något folk? Westerberg försöker svara på frågor – underhållande 24 minuter) och så intressanta program från podcasten Radio Mises.

Annons

117 Responses to Det sunda förnuftet sänds över sundet – radio ”Danmarks röst” om genusvansinnet

 1. Anders Ericsson skriver:

  Fröken är otroligt söt, men vad är det för hemska glasögon hon har skaffat sig. Räckte det inte med de eländiga hjärkrossarskorna?

 2. Tanja Bergkvist skriver:

  Anders, hur vågar du kritisera mina genusglasögon!? 🙂

 3. Tanja Bergkvist skriver:

  Förresten, jag vet att jag är lite efter med kommentarerna i förra inlägget – men kommer att kolla på dem i helgen, så ni inte tror jag missar något! 🙂

 4. Tror inte det är optikern som är Frökens problem. Tror mer det ligger på det mentala planet. Det kan jag hjälpa Fröken med.
  Men det sagt, jo, jag har lyssnat på dagens program. Det var väldigt bra. Och jag ska definitivt också lyssna på de övriga.
  Bara 3 sidor …, jag hoppas Fröken inte drabbats av akut Genusfeber eller någon annan livshotande sjukdom? Det är ju också oroväckande att Fröken var tyst i hela 27 minuter. Det är inte utan att man blir lite orolig …

 5. erik skriver:

  Du var toppen! Samma repetergevär som alltid! Nästan, du anpassade anslaget något för oss vanliga dödliga 🙂

 6. QED skriver:

  Utmärkt! Och tack Danmark för att ni sänder till Sverige, eller som det borde heta

  Det Heliga Svenska Riket av Förryckt Nation

 7. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ja förryckt nation var ordet. 🙂

  Erik tack! Jag inser att jag som vanligt pratade för fort, men om jag hade haft tio timmar hade jag kunnat sakta ner på takten. Får starta egna radiosändningar där jag kan bre ut mig, är faktiskt på min planeringslista – så se fram emot det. 🙂

  Dolf, upplägget var sådant att IC skulle prata först och jag komma in sedan, och man måste ju följa planeringen. 🙂 Så inget konstigt med det, ingen Genusfeber, men genusglasögonen måste nog bytas igen för jag ser inga patriarkala strukturer som genomsyrar universum med dem, bara solfläckar, så tjocka som de senaste glasögonen var så var de ju rena solfiltret…

 8. Rosenhane skriver:

  Som sagt Tanja, du var suverän hos Jalving. Funderar på om inte du och Ingrid borde kasta er in i valspurten med ytterligare ett parti som kunde röra om i genusfabriken; FN, Feministisk Nedrustning.
  Sekretariatet skulle få hjärnblödning och deras närstående opinionsi…förlåt, propagandamegafon Som-institutet med kfmlr:aren Bjereld och hans marxistleninistiska hustru Marie Demker i spetsen skulle bli färdiga för stormavdelningen på Lillhagen.

  dolf, tack för att du räddade min censurerade kommentar till Åsa Romsons famösa Almedalstal och lade in den i tidigare tråd. Du funderade över möjligheten att polisanmäla hennes hetsande mot vita heterosexuella män och jag gjorde en liten ”spaning” som inte föll i god jord:

  15# dolf
  .
  Istället för att polisanmäla(vilket inte leder nån vart), varför inte anlägga moteld?
  Man borde helt enkelt införa en kärringskatt.
  Låt oss anta att åtminstone var tredje kvinna över trettio kan sorteras in i kategorin riktig kärringjävel, det skulle ge mellan tummen och pekfingret minst 800 tusen kärringar inom landets gränser.
  Kategoriseringen måste naturligtvis utgå från prototyperna Romson, Schyman, Ylva Johansson, Birgitta Ohlsson och några till så att inga oskyldiga ska känna sig utpekade.
  En rimlig kärringskatt vore en tusenlapp i månaden per kärring under en försöksperiod på fyra år från och med september i år.
  Det skulle i runda slängar inbringa tio miljarder per år till statskassan och torde räcka både till ett extra frukostägg till landets äldre samt rivning och återvinning av ett försvarligt antal birdchops.

  OBS.
  Tycker du att mitt förslag är olämpligt utgör du automatiskt en del i det kommande skatteunderlaget.

  Tanja igen, lyssnade du på Danmarks Röst den 2 juli med Jan Tullberg och Maria Eriksson angående invandringen och dess kostnader? Märkligt att två liberaler kan ha så olika uppfattningar. Kan det bero på den försämrade skolundervisningen de senaste decennierna eller är det ”klimatförändringarna” som spökar här också?

 9. Tanja Bergkvist skriver:

  Rosenhane, tack! Ja man vet aldrig vad som kan hända i valtider. 🙂 Jag har hört alla Danmarks Röst så var inte orolig, och angående Tullberg och Maria Eriksson, vet inte om det handlar om uppfattningar eller kunskap, tillåt mig att anta att en docent i ekonomi nog vet lite mer om ekonomi än någon som väl inte har läst ekonomi på studentnivå ens, eller? Inte vad jag funnit iaf, om hon inte har ekonomi i sin kandidatexamen i teoretisk filosofi? Men visst, i dessa tider av vansinne kan man ju tycka sig till att jorden är platt… Nu kommer jag inte ihåg detaljerna för dispyten för jag avverkade 8 program på raken häromdagen, men jag minns att jag reagerade på vissa saker ja. Självklart har Tullberg rätt – så mycket minns jag iaf att jag tänkte när jag hörde dem diskutera. 🙂

 10. maritin skriver:

  Alltså, kanske lära sig odla grönsaker istället för att försöka stötta en högre utbildning som ändå är dödsdömd? Grönsaksodling är faktiskt väldigt utmanande, intellektuellt och organisatoriskt. Särskilt om du vill få en liten odling att gå runt ekonomiskt.

  Sen. Varför används evolutionen så sällan mot likhetsfeministerna? En man har spenderat 122 kalorier i genomsnitt per barn för att föröka sig. Medan en kvinna har spenderat 823 784 kalorier i genomsnitt per barn för att föröka sig. Detta har fått massiva evolutionära genomslag. Det finns i stort sätt inget attribut där män och kvinnor har identisk normalfördelningskurva. Vilket har lett till att vi har utvecklats som perfekta komplement till varandra, mycket olika men helt nödvändiga för varandra. Om man då kräver femtio-femtio överallt har man en del att förklara, så att säga. I hjärtat avfärdar likhetsfeminister evolutionsteorin. Detta sätter dem i samma hörn som diverse religiösa extremister. Detta bör påpekas. Igen. Och igen. Och igen. Och igen.

  För avfärdar man den teori som har absolut störst förklaringskraft om oss själva och världen omkring oss, tja, då måste man ha en ersättningsteori med större förklaringskraft att komma med. Eller åtminstone en teori med jämförbar förklaringskraft. Har man inte det så är man en charlatan. Och det bör påpekas. Igen. Och igen. Och igen.

 11. maritin skriver:

  sett, inte sätt.

 12. QED skriver:

  Tanja, i den första bilden ser det inte som genusglasögon, utan mer som militärkuppssolglasögon. ”Nu får det vara nog!” 🙂

  Som Jalving säger i början av programmet ”musik förstör alla de kloka, puritanska drömmarna”. Här är lite Laibach på temat.

  ”Stop hanging around
  Doing nothing
  But wasting your time
  Come walk with me
  We’d better change the world

 13. Per Silja skriver:

  Det återstår mycket genus- och jämställdhetsarbete inom matematiken pga. starka, kvardröjande, patriarkala strukturer. En idé vore att avskaffa det föråldrade och politiskt inkorrekta förbudet mot att dividera med noll. Då skulle total jämlikhet införas i talvärlden: Talet 1 skulle bevisligen bli lika med 2, osv. Alla läroböcker måste förstås skrivas om och mer genusspecifika frågor inarbetas, men det vore i alla fall en början. Med vänlig hälsning.

 14. […] Tanja Bergkvist: ”Det sunda förnuftet sänds över sundet – radio ”Danmarks röst” om genusvansinnet” […]

 15. martin skriver:

  Efter att ha hört radioprogrammet (ditt inlägg var jättebra) har jag bara en slutsats: Danmark verkar vara ”the beacon of light”. Där verkar de i alla fall tagit avstånd från medias PK-hegemoni till skillnad från dårskapet här. Jalving ställer frågorna med det ”Kejsarens nya kläder” perspektiv som svenska journalister helt tycks sakna när det gäller bl.a. genustramset.

  Angående dina glasögon…nya genusglasögon finns att hämta hos genusoptikern -> http://bit.ly/1nnyFUW. Vill du ha glasögonen betalda? Inga problem alls i Toklandet. Ta vägen via Vinnova.se och ansök om normkritikpengar från mångaldslabbet http://bit.ly/1q4WrZ7 (och det är helt sant…max 300.000 kronor kan sökas och senaste ansökningsdag är 12 september). Projektbeskrivning: ”Att matematiskt beräkna hur glasögonens manliga pil uppåt reproducerar könsmaktsordningen samt vilken kvinnlig normkritisk vinkel som bryter mönstret. Dessutom söks medel för att visa att glasögon i sig är manligt kodade, då glasögonanvändandet är en symbol för önskan om klarsynthet och att uppfatta värden som den är (sk. objektiv manlig snäv kunskap med en given mening), vilket är anti-feministiskt”.

  Avslutningsvis… du skriver i någon kommentar ”Får starta egna radiosändningar där jag kan bre ut mig”..skulle inte du bli statsminister?

 16. thojak skriver:

  Lyssnade oxo på programmet – du var helt enkelt lysande Tanja! 😀 (Som vanligt, asså 😉 ) Big & Plenty Thanks!
  Och som sagts ovan; tack Danmark för att ni har tagit detta akut nödvändiga initiativ.
  Mvh/TJ

 17. AVfMwilliam skriver:

  Det finns människor som inga genusglasögon i världen hjälper på. Jag är likadan. Hur många jag än provar ser jag ändå inte de där dolda maktstrukturerna, våldtäktskulturen, eller glastaket. Jag är lite ledsen för det faktiskt. Fan jag vill ju också se alla dom där coola grejerna. Orättvist.

 18. Martin Andersson skriver:

  Visste att detta med Danmarks röst var på gång, t o m att det pågick, men trodde inte att de skulle kunna få dit kvalitetsfolk. Det inger t ex inget förtroende när de affischerar på elskåp m m. 😦

  Men där trodde jag fel! 🙂 Tanja Bergkvist är förstås en riktig Leo Messi, men även Eva Rusz och Ingrid Carlqvist är tunga.

 19. Smeden skriver:

  Blev nyfiken och Googlade ”2005/06:155”. Dokumentet var på 226 sidor, nyfikenheten försvann. 🙂

 20. Tistel skriver:

  Kommer du medverka i några program i etablissemangsmedia eller har du bränt alla dina broar sedan du utöver kritiken mot feminismen kommit ut som mjukt kritisk till den förda invandringspolitiken?

 21. Björn Olsson skriver:

  Go Tanja!

  Underbart att höra dig på radion så klarsynt och humoristiskt beskriva vansinnet. Tack för att du har tålamodet.

 22. Galne Gunnar skriver:

  En 90 minuter lång dokumentär om Federal Reserve producerad av Corbett Report.

  Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve:

 23. Galne Gunnar skriver:

  En diskussion om Bilderberggruppen.

  How Bilderberg Works: An Institutional Analysis:

 24. Tanja Bergkvist skriver:

  Maritin, ang ”Sen. Varför används evolutionen så sällan mot likhetsfeministerna? En man har spenderat 122 kalorier i genomsnitt per barn för att föröka sig. Medan en kvinna har spenderat 823 784 kalorier i genomsnitt per barn för att föröka sig. Detta har fått massiva evolutionära genomslag.” Ha ha är det så? 🙂 Ang grönsaksodling så instämmer jag – har sysslat med det i mina morföräldrars trädgård hela barndomens somrar och det var inte lite jobb att vara självförsörjande på det och konservera inför hela vintern och våren osv – men lärorikt. 🙂 Många har glömt hur saker fungerar på en fundamental nivå i vårt moderna samhälle, inte bara odling utan även vatten- och elförsörjning som vi tar för givet. När jag var i Östeuropa under sommarloven under 90-talet var det både el- och vattenbrist och brödbrist och hyperinflation – nyttigt att se att sådant kan hända på riktigt, ja undrar hur vi skulle klara oss i Sverige om något liknande hände? Någon som kan dra egna vattenrör, kontaktledningar, laga sin hiss och odla grönsaker? Bara 22% i Bulgarien (där min mamma kommer ifrån) ansåg i en opinionsundersökning 2009, 20 år efter murens fall, att det blivit bättre än det var förut – 78% skulle alltså utan att tveka åka tillbaka till kommunisttiden för att leva under den epoken istället, där alla vara garanterade en semester vid Svarta Havet, alla hade jobb och inkomst (när muren föll och de kunde åka till Väst undrade de vad de hade klagat på egentligen (!), men när man inte får se något så odlas myten att gräset är grönare på andra sidan), medan det nu är stora klyftor vad gäller inkomst och hälsa, samhällsgemenskapen är upplöst och utbildningssystemet (minns vilka länder som alltid kammade hem segern i matematik- och fysikolympiaderna på den tiden…) är raserat. Är PK värre än kommunism? Se denna video på en kvart:

 25. Tanja Bergkvist skriver:

  Maritin, jag vet inte var feministerna står vad gäller evolutionsteorin, om de ens vet vad den betyder? Tex så lanserades ju en film i svenska skolor, och jag skrev om detta i Axess när det var aktuellt (och fick flera tackmail från zoologer mfl). Författaren och journalisten Lasse Berg har alltså rest runt i världen för att ta reda på hur människan blev människa. Så här står det om hans dokumentärfilm ”Jordens snällaste apa” som nu lanserats i skolorna. Citat: ”Darwins tanke om det naturliga urvalet där den starkaste överlever har länge varit den teori om människans evolution som varit mest accepterad. Men en del forskare har en annan syn och det är det som Filmen Jordens snällaste apa handlar om. I filmen presenteras tesen om att det kanske inte är konkurrens och kampen för överlevnaden som format människan, utan samarbete och solidaritet. Författaren Lasse Berg håller med de forskare som anser att det som gör människan unik är att vi av naturen är osjälviska och hjälpsamma. Forskning visar att det inte är den starka som drivit utvecklingen framåt, det är den smarta. Solidaritet har alltid vägt tyngre än aggressivitet. Det handlade om politik redan på apstadiet och den som skaffade sig flest kompisar vann.”

  Alltså: det är inte konkurrens och kampen för överlevnad som format människan, utan samarbete och solidaritet!? Det är heller inte de starka som drivit utvecklingen framåt. Detta är denna ”nya tes” som Lasse Berg presenterar (genom att själv tolka olika forskare han besökt) och som alltså ska ses som ”en annan syn”. Vilket det förvisso är. Jag trodde att Darwins tanke var att samarbete och solidaritet varit en fördel i kampen för överlevnad och att samarbetet inom en grupp gynnat denna grupp i konkurrens med andra (inbördes solidariska och samarbetande) grupper – varför skulle konkurrens och kamp för överlevnad stå i motsatsförhållande till solidaritet och samarbete? Känner Berg inte till begreppen släkturval, reciprok altruism och Hamiltons regel (matteformel 🙂 ) (om hur ärftligt altruistiskt beteende kan uppstå)? Det här förklarar även samarbete mellan icke-besläktade grupper – om det var dit han ville komma? Kan för övrigt inte samarbete och solidaritet vara en styrka – eller har Lasse Berg inte lyckats slå upp och korrekt översätta ordet “fit” från engelska?

  Att lära ut solidaritetstanken enkom på lektionerna i samhällsvetenskap och kemi eller få in demokratiperspektivet i fysikundervisningen räcker inte, eftersom mobbing och grovt våld alltjämt ökar i svensk skola (hur förklarar Berg det?) därför kommer den ”nya tesen” (är inte kontentan att samarbete och solidaritet varit en fördel i kampen för överlevnad – så vad är nytt?) att ingå i biologiundervisningen och för detta finns en speciellt utarbetad lärarhandledning.Att vara snäll och solidarisk, osjälvisk och hjälpsam är alltså något vi är av naturen (se citat ovan) och därför är det viktigt att vi lär oss detta under skoltid, bara för säkerhets skull utifrån att någon elev skulle vara muterad, eftersom man inte alltid kan lita på naturen – däremot kan man alltid lita på svenska läroplaner och tillhörande handledningar. 🙂

  I ”Jordens snällaste apa” får vi alltså veta (se info om filmen, eller se filmen) att det inte den ”starka” utan den ”smarta” som drivit utvecklingen framåt! Smarthet är en styrka men om Berg avser fysisk styrka så har det under vissa omständigheter faktiskt varit just smart att vara fysiskt stark. Man saknar ord! Så här går det när man låter journalister och dokumentärfilmare sätta agendan och infiltrera skolväsendet. Idag är det smart att vara dum om man vill driva den svenska samhällsutvecklingen framåt – där har vi den moderna evolutionen i ett nötskal…

 26. För avfärdar man den teori som har absolut störst förklaringskraft om oss själva och världen omkring oss, tja, då måste man ha en ersättningsteori med större förklaringskraft att komma med. Eller åtminstone en teori med jämförbar förklaringskraft. Har man inte det så är man en charlatan. Och det bör påpekas. Igen. Och igen. Och igen.

  Sorry, men där måste jag protestera. Det räcker väl med att man kan peka ut brister i den rådande teorin för att kunna avfärda den. Det är om inte annat det som driver forskningen framåt. Skulle man hela tiden vara tvungen att ha en bättre eller likvärdig teori för att få avfärda en rådande teori skulle man ju hamna i ett moment 22 där man inte får några framsteg. För vem skulle väl försöka utveckla en ny teori om den rådande redan är godtagen som sanning, och den inte får ifrågasättas utan att man redan har en ny och bättre?
  Case in point: Relativitetsteorin utvecklades av Einstein efter att man kunnat konstatera att den Newtontska fysiken inte höll. Man hade alltså redan dissat Newtons fysik innan Einstein skapade den bättre teorin med större förklaringskraft.
  Vad gäller evolutionsteorin så tycker jag den dras med en hel del problem som inte förklarats och som verkar omöjliga att förklara med hjälp av ett blint drivet evolutionstryck. Men av någon anledning så har man skapat en falsk dikotomi där man antas antingen vara Darwinist eller kreationist, och inga mellanting eller andra alternativ föreligger.

 27. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ang ”Tanja, i den första bilden ser det inte som genusglasögon, utan mer som militärkuppssolglasögon.” – ha ha 🙂 nejdå, ser du inte att de är hjärtformade och därmed kvinnligt genuskodade?! 🙂 Nåväl, glöm inte att manlighet är en folksjukdom enligt vissa svenska proffstyckare: http://genusnytt.wordpress.com/2010/09/27/manlighet-en-mycket-vanlig-sjukdom/ – och för att se det måste man nog ha genusglasögon som bara tillverkas på Nationella Sekretariatet, de har väl en fabrik där nere i källaren…

 28. Tanja Bergkvist skriver:

  Per Silja, du har en intressant tanke där. Men du ser inte det uppenbara problemet här med talen (skaffa genusglasögon! 🙂 ) – nämligen att talen 1, 2, 3 osv inte är jämställda eftersom de tilldelas olika värde! En sann genusmedveten samhällsomdanare eller förändringsagent skulle därför givetvis avskaffa alla tal och all matematik. 🙂 Hm, hoppas inte jag gav dem en dum idé nu så evolutionen drivs tillbaka till stenåldern – men gör den det så har ju genusvetarna en intressant möjlighet att undersöka könsrollerna och kanske förhindra att de någonsin uppstod- den dag en genusforskare från Nationella Sekretariatet tar på sig de fetaste glasögon hen kan hitta (om det nu fanns (genus)glas på stenåldern…) och jagar ner en mammut! 🙂

 29. Tanja Bergkvist skriver:

  Toklandet, tack för ditt läsvärda och informativa inlägg om FI:s fejkade opinion, rekommenderas!

 30. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, tack för länk till Vinnovas nya normkritiska innovationssatsning kallad Mångfaldslabbet hade inte sett den! Vad sägs om att bygga den där bröstpumpen som Aschberg introducerade i sitt program där Ragnar skulle amma (här även i Aftonbladet)? Eller har någon redan tillverkat och tagit patent på den manliga bröstpumpen, annars vore det ju något att söka Vinnova-bidraget för. 🙂 Här hittade jag Några satsningar inom normkritisk innovation på Vinnovas hemsida, så vi vet ungefär vad som efterfrågas. Här är ett av mina inlägg om Vinnova där jag hittade några beviljade projekt:

  * Genusperspektiv på inbyggda intelligenta system (Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik, 4 miljoner kr)

  * Makten över maten – Skånsk livsmedelsinnovation med ett genusperspektiv (Skånes Livsmedelsakademi, 4.5 miljoner kr)

  * Utvärdering av Vinnovas program ur ett genusperspektiv (Handelsbolaget Furst-Hörte, 960.000 kr)

  * Förändring pågår – förändringsprocesser med genusperspektiv i Fiber Optic Valley (Fiber Optic Valley Ideella Förening, 250.000 kr)

  Missförstår jag något eller utvärderade man sina egna program ur ett genusperspektiv? Därav den nya satsningen kanske?

 31. Tanja Bergkvist skriver:

  Och här har vi VR-finansierade genusprojekt: Grattis skattebetalare 1 och Grattis skattebetalare 2. Ett exempel:

  * Hur görs djur? Biologi, sexualitet, kön och ”ras” i SVT:s naturprogram fick 1.7 miljoner för att under 2007-2009 undersöka följande:

  1. Vilka strömningar, teorier och resultat från biologisk forskning om kön, sexualitet, ras och art används och dramatiseras i naturprogram i svensk TV?

  2. Hur produceras och reproduceras (mänskliga) föreställningar om natur, kultur, kön, sexualitet och reproduktion i skildringarna av djurens liv? Och vad får det för konsekvenser för våra uppfattningar om ”naturligt” och ”onaturligt” vad gäller dessa kategorier?

  3. Hur etnifieras naturen, djuren och de människor som avbildas i naturprogrammen? Hur representeras ”svensk” natur och ”svenska” djur och människor i förhållande till exempelvis ”afrikansk” natur? Hur konstrueras ”ras” i förhållande till ”art”?

  Hela ansökan för detta projekt kan läsas här: http://vrproj.vr.se/detail.asp?arendeid=42552 Notera: ”Stockholms universitet – Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap” – finns en sådan institution!!??

 32. Att Vinnova anslår nästan en miljon till en utvärdering av sina egna program blir väl nästan lite auto-kannibalism.

 33. TV ja. Fick precis ett nytt utpressningsbrev från Kiruna-maffian. Dags att säga upp TV-abonnemanget kanske. Funderar allvarligt på det.

 34. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ja och jag antar att det var denna utvärdering som ledde till den här nya satsningen, vem vet? Nåja, Kina och Indien kommer snart att konkurrera ut oss på nolltid ju. Men Vinnova är genusmedvetet och har utbildat politiskt korrekta förändringspiloter – det är det viktiga.

 35. Ja, suck, det där är ju en gammal klassiker. Minns lite melankoliskt hur jag satt stjärnögd och såg den första gången med ett bultande hjärta och en suktande längtan.

  Det där med satsningar på genustrumpeten får mig lite osökt att tänka på Svenska MAD som jag förtjust läste i början av tonåren. Där var det ändlösa diskussioner om bananens krökningsvinkel … kanske något man kunde få genusbidrag för att undersöka. Om inte annat är ju bananer användbara som dildos, så krökningsvinkeln kanske är av intresse för genusiterna när de träffas för normkritiskt fittpyssel.

 36. Tanja Bergkvist skriver:

  thojak, tack! 🙂 Tycker jag som vanligt pratade för fort, men tiden är ju begränsad och man vill ju säga så mycket. Jo det var riktigt kul att det här radioprogrammet dök upp, instämmer!

  AVfMwilliam, du kan se andra universella strukturer istället, strunt i genusvansinnet och ta och se upp på natthimlen så ser du galaxer i stora kluster (om du har ett bra teleskop 😉 ) eller odla något på din (eller grannens) kolonilott så ser du hur Moder Natur bringar ordning ur kaos – ta vilken växt som helst så ser du intressanta strukturer och mönster, och även maktstrukturer och hierarkier, eftersom du har makten att äta upp fraktalliknande kålväxt som den här och där kan även jag som matematiker tycka att man borde begränsa makten – ingen ska få äta upp en sådan fin naturlig approximation till en fraktal! Jag har sett de där kålväxterna på Hemköp, fast det verkar ju vara en sorts broccoli, men ivf måste mänskligheten sluta äta upp dessa fraktaler, och låt mig gissa att det i huvudsak är hälsomedvetna kvinnor som tillagar denna växt genom att hacka sönder den i sallader och grytor, där kan man tala om förtryck… Här var ju en bra artikel med bild på samma växt: http://www.idg.se/2.1085/1.431735/mandelbrot–forskningen-fortsatter I vilket fall – strukturer finns överallt och för övrigt är ju genus ett matematiskt begrepp 🙂 Här släpper jag en underbar video som du kan se medan du väntar på att Nationella Sekretariatet ska skicka dig nya genusglasögon. Från min 1.30 förklaras hur man konstruerar den.

 37. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, jag vet inte om du sett ett exempel på ”fittpyssel”? Googla tex ”Jag känner faktiskt att jag är bättre kompis med min fitta nu”. Någon banan hade de inte med, tror inte att penetration i deras ögon är särskilt jämställt, men kolla med Vinnova om du kan få bidrag för att undersöka olika växter ur ett genusperspektiv. Borde vi inte skriva några hundra ansökningar till Vinnova med galenskaper och se om något faktiskt blir beviljat? 🙂 Menar du att trumpetvideon är en klassiker? Ja faktiskt (detta är genustrumpeten för er som inte vet SVD – den symboliserar vansinnet i akademin), den borde visas på MTV ju! 🙂

 38. Tanja Bergkvist skriver:

  Smeden, ang ”Blev nyfiken och Googlade ”2005/06:155″. Dokumentet var på 226 sidor, nyfikenheten försvann. :)” – det är därför jag finns för att underlätta – här har jag tagit upp citaten i inlägget När lika möjligheter blev 50/50 (andra halvan) 🙂 :

  Det övergripande jämställdhetspolitiska målet omformuleras (vilket flera remissinstanser beklagar, bland annat Uppsala Universitet och Länsstyrelsen i Stockholms län) enligt följande: ”Det övergripande målet för jämställdhetspolitiken är att kvinnor och män skall ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.” Vad menas då med ”samma makt”? Under ”Skälen för regeringens förslag” (sid 43-44) i prop 2005/06:155 står att läsa: ”Maktbegreppet är centralt i jämställdhetspolitiken och bör därför uttryckas explicit i det övergripande målet. Ordet makt skall förstås i betydelsen att kvinnor och män skall ha samma rätt, förmåga och möjlighet att forma samhället och sina egna liv.” Och vidare: ”Regeringen anser att det nya förslaget till mål tar sikte på att beskriva vilket resultat som skall nås genom att kvinnor har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män. Regeringen finner därför, i likhet med flera av remissinstanserna, att förslaget till mål på ett bättre sätt avspeglar vad som utmärker ett jämställt samhälle”.

  Observera – vilket MÅL (UTFALL) som ska nås GENOM ATT kvinnor och män har lika möjligheter osv. Man offrar den fria viljan på den sk jämställdhetens altare.

 39. Tanja Bergkvist skriver:

  Tistel, – och om en bro är bränd så bygger jag en ny, och den går inte till PK-media i så fall. 🙂 Jag har tyvärr pga tidsbrist missat att medverka i en massa saker, men om du inte har tålamod att vänta så kan du ju lyssna till genusprogrammet i Filosofiska Rummet så länge 🙂 om det nu var radio du var intresserad av: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/73900?programid=793 (här lite info om genuscertifieringen vi diskuterade). Jag kan inte se in i framtiden så jag kan inte veta vilka program jag kommer att medverka i – men jag ska göra vad jag kan för att rasera det destruktiva Genusväldet. 🙂 Vi får väl se om svensk media är intresserad av saklig debatt i ämnet, eller om man genom sina band till PK-maffian insett att man bara har att förlora på att ta debatten. Medier finns alltid, etablissemangsmedia är för övrigt inte särskilt populär längre och är utdöende. I synnerhet nu när Dolf inte tänk acceptera ”utpressningsbrevet” han fått från Kiruna (är det TV-licensen Dolf, men det finns ju bra program på Kunskapskanalen?) 😉

 40. @TB
  Trumpetvideon är åtminstone en klassiker i min värld.

  Jo, jag har sett det där fittpysslandet tidigare, hade faktiskt tänkt ta upp det i ett inlägg, men glömde sedan bort det. Diskussionen på Danmarks röst väckte åter minnena av dessa videos till liv, så jag letade upp dem igår igen. Jag har också för mig att detta fittpysslande som dokumenterades som ”konst” skedde i samband med någon akademisk träff eller liknande, men har inte lyckats verifiera kopplingen nu. Så har du (eller någon annan) någon källa eller länk där det framgår att detta pyssel är anknytet till något subventionerat program eller statligt finansierat på något sätt så skulle jag gärna vilja ta del av det.
  Har lite jobb jag måste göra nu, annars tänker jag kombinera inlägg om Danmarks röst (med dig och IC) med att ta upp fittpysslandet, eftersom Ingrid Carlqvist tog upp det i programmet. Men får se, det beror lite på, risken finns väl att Erik totar iväg något före mig. Brukar vara så.

 41. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin Andersson, vad kul att du gillade programmet, hoppas du lyssnat till alla i arkivet också? Är en timme varje vardag och en sammanfattning under helgen. Eva Rusz kommer att vara programledare ett tag nu, jag brukade med nöje lyssna till hennes program i Radio Ett innan det lades ner. Och det är ju otroligt att Aftonbladet publicerade den här kolumnen – nästan tabu ju att ta upp anknytningsfrågan i Sverige med alla sina genusdagis och där vissa partier vill lagstifta om obligatoriskt dagis från 3 års ålder. Ska bli kul att fortsätta följa Danmarks Röst iaf. 🙂

 42. @TB
  jo men visst är det tv-licensen jag syftar på. Och jag känner mig inte särskilt beroende av kunskapskanalen, jag har ju hela internet att tillgå.
  Det enda som är lite smolk i bägaren är att om jag säger upp tv-abonnemanget så säger jag ju samtidigt upp kulturnyheterna och rapport, och de är ganska bra mätare på vad som är politiskt korrekt och vilka dumheter som drivs. Jag uppfattar dem som väldigt användbara och värdefulla, utom för just det som de utger sig för att vara då förstås.

 43. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, ang ”Avslutningsvis… du skriver i någon kommentar ”Får starta egna radiosändningar där jag kan bre ut mig”..skulle inte du bli statsminister?” Ja – men jag kan väl köra lite radio innan jag blir statsminister? Då kan du ju ringa in i något program och på ålderns höst kan du då berätta för dina barnbarn att du minsann har pratat med statsministern! 🙂

 44. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, tack för videotips! 🙂 Kan inte kolla just nu men det är intressanta ämnen, så de där två video-dokumentärerna får bli min godnattsaga. Eller kan man sova efter att ha sett dem, kanske bättre att se dagtid? Nåja, ivf, det blir de närmsta dagarna, och sedan har jag ju alla kommentarer jag inte hunnit läsa i förra inlägget, men det blir också de närmsta dagarna, för jag tror det är en hel del läs- och setips där också jag inte vill missa!

 45. Martin Andersson skriver:

  Martin Andersson, vad kul att du gillade programmet, hoppas du lyssnat till alla i arkivet också?

  Det var ett rätt sedvanligt radioprogram, lyssningsvärt men kanske inget sensationellt…tills solen gick upp efter 27 minuter 🙂 och man hörde en klangfull röst som började köra…nästan stand up-comedy men med bättre kontroll och på högre (mycket högre) intellektuell nivå. 🙂 Lite som att lyssna på Forellkvintetten…och äntligen komma fram till glädjen och energin i fjärde avsnittet. 🙂

  ”Lyssnat till alla…”…äähöööö… 😦 är det en order? När är du med igen?

  Är en timme varje vardag och en sammanfattning under helgen. Eva Rusz kommer att vara programledare ett tag nu, jag brukade med nöje lyssna till hennes program i Radio Ett innan det lades ner.

  Rätt mastigt. 😦 Men OK, radio kan man lyssna medan man gör något nyttigt…dock får man stanna upp när Tanja Bergkvist tar över etern.

  Eva Rusz är en tung lirare. Någon sorts psykolog, det kan förvirrade genustomtar och batikkärringar behöva.

  Svårt att vara ledsen för att Radio Ett lades ner, det var ett A*****berg-projekt. 😡 😡

  Och det är ju otroligt att Aftonbladet publicerade den här kolumnen – nästan tabu ju att ta upp anknytningsfrågan i Sverige med alla sina genusdagis och där vissa partier vill lagstifta om obligatoriskt dagis från 3 års ålder. Ska bli kul att fortsätta följa Danmarks Röst iaf. 🙂

  Vet inte riktigt vad jag tycker om dagis, ger ibland dagis kredit för att ha gjort mig till i alla fall vid sporadiska tillfällen en social varelse. Men detta blir värt att följa.

 46. @TB
  Ta steget fullt ut och kombinera den statsunderstödda radion med statsministerposten: statsministerradio.

 47. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ang ”Så har du (eller någon annan) någon källa eller länk där det framgår att detta pyssel är anknytet till något subventionerat program eller statligt finansierat på något sätt så skulle jag gärna vilja ta del av det.” Nej det där pysslet på videon är nog inte knutet till seminariet ”Queera perspektiv på fittan” som hölls i en lokal vid UU, och vidare stod det explicit att själva universitetet inte hade något med seminariet att göra utan bara tillhandahöll lokal. Så någon statlig subventionering e.d. finns nog inte, utan det var väl en grupp personer som anordnade ett seminarium, och det framgick aldrig i inbjudan vad ”fittpysslet” skulle bestå i, så jag tror inte diverse videos med sådant kommer från just det seminariet, men jag vet inte. Men några statliga anslag tror jag knappasr har utgått, möjligtvis kan man få ersättning för studiecirklar men oavsett det ekonomiska fattar jag inte att man kallar sig ”fil dr och fittaktivist samt forskare vid Stockholms universitet” – det är klart att det då inte är långsökt läsaren uppfattar det som att fittaktivismen är en del av forskningstjänsten, men vem vet… ?

 48. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ja det är bra att se nyheter och reportage och debattprogram i TV för att hålla koll på exakt var gränsen går för det mentala fängelset, om gränserna förskjutits osv. 😉

 49. Martin Andersson skriver:

  💡 Kan det tänkas att vi genomgående skulle kunna ”maska” bort extremt Plumpa ord 😳 ur kommentarstexterna, typ med asterisker som i ”*****”? Tänk bleep-ljudet på amerikansk TV.

  Eller blir debatten för intern i så fall, så nytillkomna blir mer förvirrade än lugnade/lättade?

 50. @Martin Andersson
  De är väl värda att lyssna till. Jag har förutom avsnittet med TB och IC lyssnat till de två första (30 juni och 1 juli) och tänker tröska mig igenom övriga också. Det är klart värt besväret. Trots att det danskar och skåningar med.

 51. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, du måste ju förstå att jag vill kunna njuta av tiden innan jag blir statsminister med att få prata av mig i radio. Sedan måste jag ju hålla en statsmannamässig profil och hur kul pratradio blir det? Statsministerradion kommer huvudsakligen att bestå i att jag håller upplyftande tal till nationen och berättar om nya samt upphävda lagar, men visst – jag kan ha lite pratradio med mina ministrar i etern. 🙂 I ett transparent samhälle utan hyckleri kan vi ju faktiskt sända våra diskussioner och morgonmöten direkt över etern så ni alla blir inkluderade, och så kan ni ringa in och ge synpunkter osv – ett nytt sätt att vara statsminister 🙂 – den som är kunnig och utbildad inom ett visst område kommer att bjudas in till pratradion för att ge sin syn på hur man ska sköta frågan, istället för att folk som nu ska rotera runt på olika ministerposter utan att inneha kompetens i sakfrågorna. Det ordnar sig, för det första måste jag skaffa programvara till radion, någon som har tips på bra sådan?

 52. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin Andersson, hur menar du, vilka ord med asterisker?

 53. Tanja Bergkvist skriver:

  Ursäkta om ni fastnar i kön nu ett tag måste göra lite annat… men jag släpper de kommentarer som fastnat, vet fortfarande inte varför hälften fastnar men det är som det är, ni kommer igenom förr eller senare som alltid. 🙂

 54. Martin Andersson skriver:

  Dolf, du måste ju förstå att jag vill kunna njuta av tiden innan jag blir statsminister med att få prata av mig i radio. Sedan måste jag ju håla en statsmannamässig profil och hur kul pratradio blir det? Statsministerradion kommer huvudsakligen att bestå i att jag håller upplyftande tal till nationen och berättar om nya samt upphävda lagar, men visst – jag kan ha lite pratradio med mina ministrar i etern. 🙂 I ett transparent samhälle utan hyckleri kan vi ju faktiskt sända våra diskussioner och morgonmöten direkt över etern så ni alla blir inkluderade, och så kan ni ringa in och ge synpunkter osv – ett nytt sätt att vara statsminister 🙂 – den som är kunnig och utbildad inom ett visst område kommer att bjudas in till pratradion för att ge sin syn på hur man ska sköta frågan, istället för att folk som nu ska rotera runt på olika ministerposter utan att inneha kompetens i sakfrågorna. Det ordnar sig, för det första måste jag skaffa programvara till radion, någon som har tips på bra sådan?

  Kan bli lite som när Hugo Chávez körde ”pronunciamentos” i sitt eget radioprogram ”Aló presidente!” men förhoppningsvis med helt annan inriktning, inte minst därför att Chávez lär ha haft typ 80 i IQ medan Tanja har 180. 🙂

 55. @TB
  Förhoppningsvis innebär det att du mest kryddar radiotalen som statsministressa med att du berättar om upphävda lagar, så många nya behöver vi inte. Du läste väl mitt förslag på den första lagen du borde klubba igenom i Vår nya statsminister och diktatorns lag. (Om du behöver göra en refresh för minnets skulle, så hittar du det efter tabellen)

 56. @Martin Andersson
  Varför maska bort vulgariteterna? Det är ju inte våra vulgariteter. Vi bara återger andras.

 57. Martin Andersson skriver:

  Martin Andersson, hur menar du, vilka ord med asterisker?

  Jag ser helst att alla debattörer/kommentarförfattare ersätter Plumpa ord med asterisker, t ex med lika många asterisker som det tilltänkta ordets antal bokstäver!

  Annars måste jag snart titta på den här sidan via NetNanny eller någon annan webläsare som rensar bort/substituerar allt Plumpt.

 58. QED skriver:

  Om man har en iPad, IPhone, … så kan man använda denna för att göra podcasts. Bra betyg tydligen. Har ej prövat.

  http://www.mobilepodcaster.com

 59. QED skriver:

  Tanja, ja nu ser jag att de faktiskt är hjärtformade. Men nog skulle du ser bra ut i dom med en vägg av armégeneraler bakom 😉

  Det finns tydligen många allvarliga – dolda – folksjukdomar numera. Sanna Rayman har hittat ännu en:

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/07/03/dold-folksjukdom-du-kan-vara-hitler/

 60. Denis skriver:

  Vad kul att du skriver igen!

 61. elwee skriver:

  OJ! Ett inlägg från Tanja som var så kort att jag även hinner göra något annat idag 🙂
  Efter att ha lyssnat på Ingrid Carlqvists sommarprogram
  https://www.youtube.com/watch?v=R1yQYxI0GpI så insåg jag att även du måste göra ett sådant.
  Eller hur?

 62. Martin Andersson skriver:

  Varför maska bort vulgariteterna? Det är ju inte våra vulgariteter. Vi bara återger andras.

  Så är det förstås. Ingen skugga över någon annan än upphovshennen. Men det skulle bli mer lättsmält utan, på något sätt. 🙂

 63. QED skriver:

  Toklandet uppmärksammar den nya genuspolisutbildningen vid Södertörns högskola …

  http://toklandet.wordpress.com/2014/07/16/genuspoliser-snart-pa-en-station-nara-dig/

 64. elwee skriver:

  Plötsligt fick begreppet ”genuspoliser” en helt annan innebörd …
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5913966

 65. QED skriver:

  Nu kommer den gröna rasbiologin …

  ”Liao also argues that we can reduce the size of our environmental footprint by reducing the size of our physical footprint. “Reducing height by 15cm would mean a reduction in mass of around 25%,” says Liao. That’s a quarter less of you that has to be transported, fed, and watered. Although there’s a social stigma against being short, Liao counters that there are benefits too. Smaller people tend to live longer he says, “and you can fit in airplanes better!””

  http://www.bbc.com/future/story/20140716-the-most-extreme-way-to-be-green

  Små gröna män ….

 66. Galne Gunnar skriver:

  Vill du ha en rolig stund och skratta gott? Se då denna lysande dissekering av idiotiska feministers korkade babbel. Håll i hatten bara, för här går det undan!

  The Lunatics Have Taken Over the Asylum:

 67. Marie-Louise skriver:

  Javisst! Det vore något att stilla bedja om! Ett sommarprogram med Tanja!

 68. Galne Gunnar skriver:

  Är det nedskjutna Malaysian Airlines-planet ytterligare en ”False Flag”-operation?

  Global Research: Malaysian Airlines Flight Downed. Who Was Behind It? Cui Bono?/a>

 69. Jim den Fruktansvärde skriver:

  Sunt förnuft säger en att Solen rör sig kring Jorden.

  Sunt förnuft säger även att matematik använder sig inte av bokstäver.

  http://www.svd.se/opinion/okunnigt-pahopp-pa-genusstudie_2556775.svd

  Så att Bergkvist tycker att rättshaveristiska danskar har något att säga oss är inte speciellt förvånande.

 70. Galne Gunnar skriver:

  @ Martin Andersson:

  ”Jag ser helst att alla debattörer/kommentarförfattare ersätter Plumpa ord med asterisker, t ex med lika många asterisker som det tilltänkta ordets antal bokstäver!”

  Vad är det där för kärringstil? Varför ska alla andra anpassa sitt språkbruk efter dig och dina fragila känslor? Det är väldigt omoget av dig.

  Skärp dig!

 71. Galne Gunnar skriver:

  @ dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

  ”Tror inte det är optikern som är Frökens problem. Tror mer det ligger på det mentala planet.”

  Den ende som har mentala problem här är du, dolf!

 72. martin skriver:

  Elwee … journalisten som gjorde intervjun om polisutbildningen på P4, Odessa Fardipour är utbildad på…bambarabam: Södertörns högskola. Hon har tidigare skrivit för socialisttidningarna Arbetaren(där hon efter två upplevda ofredanden slår fast att kvinnor ofta utsätts för sexuella ofredanden i kollektivtrafiken) samt Etc(om att det är jobbigt att vara en arbetslös journalist på vänsterkanten). Natuligtvis är hon helt neutral i genusfrågan. Det känns bra att skattepengar går till SRs opartiska och grävande journalister som vågar ifrågasätta makthavarna. 🙂

 73. QED skriver:

  http://forfuture.se/myten-om-den-svenska-demokratin/

  ”Det är ingen demokrati och yttrandefrihet som genomsyrar vårt svenska system. Det är en åsiktsreglering styrd av vad politiken tycker vi får säga.”

 74. Tanja Bergkvist skriver:

  Jim den Fruktansvärde – mitt sunda förnuft och 20 års verksamhet säger mig att matematik visst, faktiskt huvudsakligen, använder sig av bokstäver – se tex min doktorsavhandling. För övrigt ser jag inga rättshaveristiska danskar i Danmarks Röst utan nya svenska opinionsbildare varje dag, vilket du kan se i arkivet. Det är svenskar som pratar, inte danskar. inte för att rubba din världsbild men… 😉

  Ang trumpeten förresten, som kan vara av intresse: här är VR:s replik om genustrumpeten
  och min slutreplik (Den som inte ser tidsandan är hemmablind)

  Återkommer till kommenarsfältet imorgon, ser att ni lagt en massa här. 🙂 Medan ni väntar på mitt eventuella radioprogram så kan ni ju lyssna på tex Granskning Sverige – rekommenderar ”Folkpartiet kan tvingas till namnbyte” (får man marknadsföra sig som ett folkparti om man anser att det inte finns något folk, dvs får man försöka sälja in en produkt som man själv inte anser finnas? Underhållande 24 minuter) och Granskning av Fi.

  Och Danmarks Röst fortsätter att sända varje vardag så allt ligger i arkivet: http://arkiv.radio24syv.dk/channel/9874462/danmarks-rost

  Vidare finns podcasten Radio Mises, som jag själv inte hunnit med än, men det får bli att ladda ner alla och lyssna till under sommarstädning eller promenader: http://www.mises.se/category/podcast/

  Då är jag åter i kommentarsfältet imorgon då, när ni avverkat alla dessa radioprogram ni missat. 😉

 75. QED skriver:

  @Jim den Fruktanvärde: Det sunda förnuftet har sina tillämpningsområden, hellre att det bestämmer politiken om vårt vardagsliv, än att astrologi, vetenskaplig marxism och genusvetenskap gör det.

 76. Phin Daralia skriver:

  Maritin:
  Jag häller helt med – i princip. Det är klart att denna enorma *potentiella* olikhet i resursanvändning åtföljs av olika beteendetendenser. Samtidigt är just arten människa en där hannen investerar relativt mycket i avkomman för det mesta. Åtminstone i Väst och i Asien. En typisk svensk far använder kanske 400,00 kalorier, eller vad ska vi uppskatta det till:-)?

  Men din poäng att det räcker med att känna till detta och upprepa det om och om igen stämmer tydligen inte riktigt: Kunskapen finns, men den är inte spridd, och den upprepas sannerligen inte om och om igen. Det är något som inte stämmer. Vad är då det? Kanske åsiktskorridoren. Det är av någon anledning inte gott, modernt, medvetet, etc., att påpeka det uppenbara i detta fall. Var och en som försöker finner snabbt att väldigt få är intresserade av att lyssna eller läsa, och än mindre mindre att ta budskapet till sig. Medierna vägrar givetvis att sprida dessa chauvinistiska, bakåtsträvande och anti-feministiska myter.

  Vad krävs i denna situation? Väldigt mycket. Uppenbarligen skulle det inte räcka att 50% av alla medborgare i Sverige försöker skriva detta i medierna, eftersom medierna som sagt censurerar bort det. Kanske 1% av 50% skulle i så fall sippra igenom PK-filtret, vilket ger en verkningsgrad på 0.5% – om så många änhet som redan är vaccinerad mot den, som i stora antal är sleptiska till alla former skulle ta till pennan, vilket ju aldrig sker. I realiteten handlar det kanske om 1% av befolkningen som överhuvudtaget har kunskapen, engagemanget, tiden,och motivationen att skriva eller tala, vilket ger en verkningsgrad på 0.01^2 = 1^-4 eller en på 10 tusen, vilket ska vägas mot att kanske 50% av 95% PK-journalister, debattörer och aktivister är redo att – på betald arbetstid – rycka ut till det godas försvar, vilket ger PK-verkningsgraden 47.5%. Den dystra slutsatsen – för sanningens vidkommande – är ett styrkeförhållande på 1:475,000 MOT sanningen. Märkligt, eller hur?

  PK-dravlet är alltså – by default – uppskattningsvis nästan en halv miljon gånger starkare än sanningen. Bara på grund av de fina *värderingar* som genomsyrar dem som i detta land givits ansvaret att försvara sanningen och det fria ordet i våra medier. Man skulle . lätt skratta så tårarna tillrar av det absurda i detta – om det bara inte vore så sorgligt.

  Med andra ord, din fromma förhoppning är en chimär. Något helt annat måste till för att det ”uppenbara sanningen” ens ska spridas. Och det till en allmänhet som redan är vaccinerad mot allt som luktar biologi och determinism, Vad är detta andra? Ge förslag, alla som vill.

 77. Phin Daralia skriver:

  Dolf: Jag förstår din poäng, men kan inte helt hålla med om att det räcker med att kritisera en teori på grund av dess brister. Det är extremt ovanligt att en teori är så bra att den fullständigt förklarar alla fenomen den avser att täcka och samtidigt har testat alla empiriska prediktioner av denna teori. Det typiska är i stället att även bra teorier förklarar någon central aspekt, men långt ifrån alla, och att endast en bråkdel av prediktionerna är testade. I en sådan situation kan man alltså inte veta hur ”dålig” en viss teori egentligen är, och det betyder att den i vart fall potentiellt förklarar en hel del av vad den avser att förklara. I det läget är det extremt svårt att avfärda teorin om man inte har en alternativ teori som åtminstone gör ”a better job” av att förklara fenomenen ifråga, eftersom dessa fenomen ju existerar, är måste kunna förklaras på något sätt. Evolutionsteorin är antagligen den mest skliga vetenskapens historia, på det sättet att den mest minsta antal antaganden förklarar det största antalet mest omfattande fenomen, nämligen i stort sett förekomsten av alla livsformer på vår planet.

 78. Jag är lite förvånad över att det är så tyst om killen på ambassaden in London. Verkar inte vara någon som bryr sig om honom längre, trots att han var en av huvudnyheterna förra onsdagen. Och det svenska ”rätts”väsenden envisas med att låta prestigen sitta i högsätet. Jag skrev i alla fall om det: Om Swift varit svensk idag hade Gulliver pissat på Stockholms tingsrätt | Genusdebatten

 79. Newsflash:
  Imorgon (onsdag 23 juli) ska tydligen Pär Ström vara med Danmarks röst, och på torsdag ska programmet handla om sexism.

 80. @TB
  Nu har jag också gjort en insats för att sprida avsnittet där du var med: Danmarks röst, Tanja, Pär och sexism | Genusdebatten

 81. Håller min skrivkramp på att gå över? Funderade idag lite på livet, Livet i ett kortfattat rimmat referat. (Dock blev inte inlägget så kort, även om det inte heller är mastodontlångt)

 82. dolf skriver:

  Nu blev det lite liv i luckan. Nu på morgonen (torsdag 24 juli kanske jag ska tillägga, för det här fastnar väl i kön i vanlig ordning) hade vi 3 inlägg
  Dick Wase: Vem bryr sig om vetenskaplighet och statistik?, http://genusdebatten.se/vem-bryr-sig-om-vetenskaplighet-och-statistik/
  Jag: Åsa Romson polisanmäld, http://genusdebatten.se/asa-romson-polisanmald/
  Aktivarum (Erik Wedin): Jag skall prata om sexism i Danmarks röst klockan 10.00 idag, http://genusdebatten.se/jag-skall-prata-om-sexism-i-danmarks-rost-klockan-10-00-idag/
  Det var förresten inte bara Erik som var med i Danmarks röst, http://arkiv.radio24syv.dk/video/10085138/danmarks-rost-24-07-2014/, det var jag och Vladimir Oravsky också.
  Det var kul!

 83. QED skriver:

  http://unvis.it/www.svd.se/opinion/ledarsidan/iraks-kristna-flyr-undan-doden-och-vem-tar-emot-dem_3765554.svd

  ”Snabbspola några år framåt i tiden. Det finns inga kristna kvar i Syrien och Irak. Kyrkorna är antingen rivna, tomma eller har blivit moskéer. Enbart ruiner påminner om de miljoner kristna som levde där i över 1700 år. Kommer vi då att fråga oss varför vi inte gjorde något?”

  ”Svenska kyrkan bojkottar hellre israeliska apelsiner än engagerar sig för förföljda kristna …”

 84. QED skriver:

  Läsvärd kommentar till omtalat sommarprogram

  http://www.svensktidskrift.se/?p=70234

 85. Visionären skriver:

  Tanja, stort kudos till dig! En av de få sinnesorubbade i detta land.

  V

 86. elwee skriver:

  Det kan räcka med sammanfattningen vid ca 13 minuter

 87. Tanja Bergkvist skriver:

  Hej alla! Ursäkta att jag inte hunnit med bloggen senaste veckan. Dessvärre blev min 17-åriga katt krasslig, men det ser ut att vara bättre nu, så veterinären hade rätt och detta är förhoppningsvis bara tillfälligt eftersom den antiinflammatoriska kattmedicinien hjälper. 🙂 Det har dock varit en krävande vecka och detta har tagit det mesta av min tid… Ganska otroligt ändå att katten är 17 år och inte varit sjuk en enda gång på alla de åren (vad betalar man försäkringen för??) så man får vara glad för det. Och nu är hon glad och spinner och glufsar tonfisk, inte konstigt så mycket uppmärksamhet som hon fått dygnet runt här. 🙂 Ivf kommer jag att läsa kommentarer på detta och förra inlägget nu idag och imorgon, ber som sagt om ursäkt att jag inte dök upp igen förra veckan pga detta hände- vet inte vad 17 kattår svarar mot i människoår, 80 kanske?

  Vill passa på att tipsa om två avsnitt ur Danmarks Röst, dels det med Pär Ström, Marika Formgren och Widar Nord: http://arkiv.radio24syv.dk/video/10082463/danmarks-rost-23-07-2014 och dels det med skribenter på Gensudebatten (Erik och Dolf) och Vladimir Oravsky: http://arkiv.radio24syv.dk/video/10085138/danmarks-rost-24-07-2014

 88. Bosse skriver:

  Det omstridda, könsneutrala ordet ”hen” införs i nästa upplaga av Svenska Akademiens ordlista (SAOL).
  http://www.di.se/artiklar/2014/7/29/hen-kommer-med-i-saol/

 89. QED skriver:

  … och sjuklövern får krupp och astma.

 90. QED skriver:

  Lästips: Inger Enkvist, Vilseledande debatt om skolans problem

  http://unvis.it/m.gp.se/nyheter/debatt/1.2441335-vilseledande-debatt-om-skolans-problem/

 91. mach skriver:

  Någon som missade programmet till Stockholm Pride? Man förundras över hur genomruttet och sjukt sverige blivit.

  http://www.stockholmpride.org/Join-Pride/Gor-ditt-eget-program1/SLM-Stockholm/Nyfiken-pa-fisting/

 92. Jonas Svensson skriver:

  Intressant läsning.

 93. johan lundblad skriver:

  Tanja, Keep on punching!
  JEL

 94. Jonas westlin skriver:

  Jag vill bara säga tack för din medverkan i Danmarks Röst. Otroligt fint att höra en vettig person tala med sådan styrka över något som är uppenbart sant och verkligt, istället för någon som tröttsamt gäspar ur sig Floskel efter Floskel.

 95. elwee skriver:

  Lite kul betraktelse

 96. Denis skriver:

  Skriv igen.

 97. Kjell skriver:

  Bra program i Danmarks Röst, Tanja! Jag har bara en enkel fråga som jag funderat på ett tag: Proposition 2005/06:155, som innehåller den här vansinniga iden om att lagstifta om mäns och kvinnors lika FÖRMÅGOR, finns den även som lagtext? Är lite osäker på hur lagar skapas när propositioner går igenom, plankas texten rakt av eller omformuleras den? Vad heter lagparagrafen?

 98. QED skriver:

  Apropå brister som den stora skogsbranden i Sala visat skriver försvarsbloggaren Wiseman

  http://wisemanswisdoms.blogspot.se/2014/08/frivilliga-en-styrka-dar-staten.html

  ”Skogsbranden har nu rasat i 10 dagar och att den skulle fortsätta rasa över helgen lär ingen ha tvivlat på. Frågan man kan ställa sig är var tog det statliga ansvaret vägen? Var är krisberedskapen? Varför ska privatpersoner behöva samla in strumpor, kläder, mat, vatten, madrasser, strålkastare, whiteboard-tavlor med mera till de insatta som arbetar med skogsbranden så att de kan lösa sin uppgift? Hur kan detta överhuvudtaget tillåtas vara ett logistiskt problem?”

  ”I Sverige finns inte längre någon försörjningsberedskap. Reduktionen av denna började med regeringen Carlsson 1994 med ett krav på att Jordbruksverket skulle göra en permanent besparing på 200 mkr på beredskapslagren som ej ansågs lika nödvändiga längre efter Sveriges inträde i EU. Året efter följde man upp med ett sparkrav på ytterligare 100 mkr. Så fortsatte det tills beredskapslagren helt avvecklades i och med försvarsbeslutet 2000. Liksom det militära försvaret skulle det civila försvaret istället för att skydda Sverige inrikta sig på internationella insatser.”

 99. QED skriver:

  Hakelius apropå Robin Williamsfilmen Döda poeters sällskap – om en karismatisk lärare i Engelsk litteratur.

  ”I en vecka nu, sedan Robin Williams dog, har liberalerna paraderat genom spalterna och ropat ”O Captain! My Captain!” och ”Carpe Diem”. ”Döda poeters sällskap” är deras största bioupplevelse. Den gav dem mod att bekämpa ”kollektivistiska instinkter” och bejaka individualismen.

  Jag är inte säker på att det är riktigt sunt, det här.”

  ”Det här oroar mig en aning, för jag antar att det betyder att de inte ser att ”Döda poeters sällskap” är en film om en sektledare.”

  ”Likväl är det en film om en sektledare, som på klassiskt sätt får sina aningslösa lärjungar att klippa banden till alla andra auktoriteter. Diktanalyser ska rivas ut och kastas, för ingen vet mer än läsaren själv. Lärare och föräldrar är bara snöpta perukstockar. De i klassen som tvekar utsätts för subtilt grupptryck, tills de ändrar sig. Kvar finns till slut bara en auktoritet: sektledaren själv.
  Det är det här som poet­liberalerna kallar ”att lära sig att tänka själv”. ”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/

 100. Tanja Bergkvist skriver:

  Förlåt min frånvaro, är lite upptagen, här får ni lite tillfällig frustration över sakernas tillstånd 🙂 Ni känner väl igen vad det handlar om – citaten nedanför videon (åter i kommentarsfältet så snart jag kan):

  Comments on the report ”Genus och text” to the Swedish National Agency of Education (Skolverket) which is used as ”recommended gender litterature for becoming teachers in Physics”, where a professor of Pedagogics has studied the Swedish school books in Physics from a gender perspective, and concludes, among other tings, that (please read the following quotes below!):

  * ”Fact-based, objective knowledge is what from a feministic perspective usually is categorized as ‘male’ knowledge. The requirement of objectivity is often regarded as the basic criterion for science.” (p 59)

  * ”The decree of narrow knowledge with a given meaning is not consistent with the school’s gender equality efforts.”(p 64)

  * ” A gender-aware and gender sensitive Physics requires a relational approach to Physics and that a lot of the traditional scientific knowledge of physics removed. (p 65) ”

  * ”The idea of the scientific thought’s supposed supremacy is in conflict with equality and democratic ideals … If one does not pay attention to this one risks making misleading assessments. For example by unquestioningly assume that scientific thinking is more rational and therefore should replace everyday thinking.(p 24)”

  * ”A school with gender equality works with respect for the pupils’s own life world and world view, and a democratic education can then not be a matter of replacing the pupil’s ”everyday understanding” with a”scientific” one. According to Sundgren (1996 p.31), there must be a dialogue, so that the school does not exercise symbolic violence on the pupils by imposing a given meaning”. (p 7)

  * ”One can, by Sundgren (1996, pp. 86ff), question this tradition that insists on mediating scientific concepts and their given priority of interpretation, as it is invading everyday understanding by also taking over everyday concepts and give them priority in terms of interpretation, such as the concept of “force”. (p. 24)

  * ”It is likely that a gender equal curriculum would be seen as a challenge or a provocation to many teachers and to many in the scientific community, who would like to see their own knowledge being taught in school.” (p 65)

  * ”Sylvia Benckert (1997) says that Physics as a university discipline seeks an impersonal purity, and a quest (=strävan) to appear as being above and free from human desires, and it is precisely this apparent impersonality and absence of gender that is tied to notions of masculinity, which makes Physics unattractive to girls.” (p 16)

  Note! In 2011 the author of this report (written in 1999) was appointed as a member of the Swedish Government´s Advisning Agency on research issues!

 101. martin skriver:

  Du låter inte så lite uppgiven i videon, Tanja 😦
  Jag förstår din frustration till fullo. Matematik står tyvärr lägre i värde idag än genustramset…Genusmatematiker (<-inte rödmarkerat ord 🙂 ) kanske hade kunnat vara någonting. Mer seriöst så får du kanske försöka hitta nåt att göra utanför den akademiska världen, där du får användning av och rätt betalt för dina kunskaper. Då slipper du också att se förfallet inom utbildningsväsendet från första parkett. Och du har inte pluggat 10 år förgäves, eftersom du kunnat fördjupat dig inom något som du faktiskt gillar och brinner för, vilket är en förmån som inte alla haft möjlighet till.

  Tyvärr bryr sig inte många om rapporten som du hänvisar till…den ligger långt över huvudet på medelsvensson, och tokiga tillsättningar av/galna rapporter från högre tjänstemän (Moira på SH exempelvis) finns det alltför många exempel på. Efter valet så kommer dessutom F! att få mer pengar och uppmärksamhet än de haft tidigare och går det som jag tror så kommer de rödgröna att vinna valet. Dum & flumskolan kommer att bli norm och tokiga rapporter kommer att ses som rätta och riktiga. Antingen stångar man huvudet blodigt mot hela väggen av all dumhet och ser undergången av skolan som en personlig motgång, eller så distanserar man sig och försöker att rädda det man själv kan. Jag tror man mår bättre (och bäst behåller det psykiska välmåendet) av det senare. Vad tror du?

 102. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, ang ”Mer seriöst så får du kanske försöka hitta nåt att göra utanför den akademiska världen, där du får användning av och rätt betalt för dina kunskaper. ” Men jag älskar att undervisa på KTH, börjar ju om en vecka och det känns väldigt kul och meningsfullt att undervisa vetiga studenter, för det är ju just de som söker sig till KTH. 🙂 Ja det är tragiskt med skolans föfall, vi måste avsätta 90% av politikerna till valet 2018 – det blir mitt enda försök, sedan får det vara. 🙂

 103. elwee skriver:

  Jag hjälper gärna till med avsättandet 🙂
  Så bra att det fortfarande finns vet(t)iga studenter …

 104. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ang ”Jag hjälper gärna till med avsättandet” – bra att veta! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: