Om genusvansinnet hos Ingrid och Conrad (pod)

I videon nedan medverkar jag i Ingrid och Conrads pod, där vi diskuterar genusvetarnas verksamhet och genusvansinnet. Hur jag kom ut ur min matte-fysikbubbla efter att ha varit insnöad i studier under tio år. Och hur genusvetarna stulit matematiska begrepp som ”Genus”, ”mångfald”, ”integration” och ”norm” för att skaffa sig legitimitet – detta och annan genusverksamhet tar vi upp. 🙂

Ni måste lyssna på det här avsnittet, och jag också, eftersom jag inte nu i efterhand kan minnas exakt vad jag sa, så mycket som jag pratar går det ju inte. 🙂 Jag får en dag begära ut mina avlyssnade samtal från FRA, men i det här fallet spelade ju Conrad in genussamtalet så det är bara att klicka på videon ovan. 🙂 Jag minns på den gamla goda tiden när jag och några andra mattedoktorander brukade gör cc FRA på alla våra mail, så att de verkligen inte skulle missa något. Hm, varför slutade vi med det? Nåja, det var bara en kul grej som pågick i några månader, och FRA är ju den mest matematikertäta arbetsplatsen efter de matematiska institutionerna, så jag antar att vi inte ville störa för mycket. Jag måste bara meddela (cc: FRA, SÄPO och Nationella Sekretariatet för genusforskning – vet ej om de senare två slagits ihop till en enhet ännu) att jag är efter i kommentarerna på förra inlägget om Haveriet men att jag kommer att avverka dessa kommentarer givetvis, även om det bli utspritt under de närmsta dagarna.

Tack för alla era tips. Det senaste (tipstack till elwee) om hen-toaletten vid Uppsala Universitet fick mig verkligen att gå i taket. Citat:

hen-toa-uu”Idag invigdes Uppsala universitets första hen-toalett med pompa och ståt, och en hel del nyfikna blickar. Musiken pumpar, sorlet ligger som en matta i korridoren och snart ska det röda bandet klippas. Det är kanske inte en vanlig scen utanför en toalett.

– Välkomna till invigningen av nästa generations hen-toalett, säger Annika Skoglund, biträdande universitetslektor och intitiativtagare till toaletten.

Specialutrustad

Själva toaletten finns i en av personalkorridorerna på Ångströmlaboratoriet i Uppsala och är främst till för personalen, men även studenter som har ärenden i korridoren kan använda den. Den är utrustad med bland annat nagellack, rakhyvel, bindor, deodorant och helkroppsspegel.

På vilket sätt är det en hen-toalett och hur skiljer sig den från andra toaletter där både kvinnor och män kan gå på här på universitetet?

I den nya toaletten kanforksare och studenter gå in och prova läppstift och leka med sin identitet

I den nya toaletten kan forskare och studenter gå in och prova läppstift och leka med sin identitet

– De andra toaletterna som är samkönade är inte könsneutrala. Här finns saker som tillgodoser båda könens behov och då tänker jag framförallt på kvinnors kroppsvätskor, säger Annika Skoglund, biträdande universitetslektor och initiativtagare till toaletten.

”Lipstick-hen-toalett”

Tanken är att alla, oavsett könsidentitet, ska känna sig välkomna. Hon tycker att det här är andra generationens hen-toalett.

– Det vill säga en ”lipstick-hen-toalett”, där man kan komma och bli inspirerad och kanske leka med sin identitet.

”Är seriöst”

Så har det blivit dags för performanceartisten Tobias Bernstrup att bjuda på ett nummer. Med stora vingar och plåtbröst sveper han fram genom korridoren. Swish låter det, så är det röda bandet klippt.

Är det här mest ett jippo eller tror du att det gör skillnad på sikt?

Det har ju redan blivit en ganska stor diskussion. Jag tycker att man kan använda humor också utan att se det som ett jippo. Det är verkligen seriöst och det är bra att det väckt tankar hos personalen och hos andra, säger Annika Skoglund. ”

Allvarligt? Det verkar snarare korkat. Och bilden/videon överst i nyheten säger ju allt. Man fortsätter med sina perverterade galenskaper. Men på Ångströmslaboratoriet, där har jag ju undervisat blivande civilingenjörer, väldigt illa att den tagit sig in där med, genusmaffian… Initiativtagerskan är inte, som man skulle kunna tro, genusvetarlektor utan biträdande universitetslektor vid Institutionen för teknikvetenskaper, Industriell teknik.

Som genusfrälst lektor är det bara att roffa åt sig

Som genusfrälst lektor är det bara att roffa åt sig av resurserna

Otroligt. Fullständig idioti. Förfall. Tanken är att professorer och lektorer och blivande civilingenjörer ska gå in på denna toalett och ”leka med sin identitet”? Hon borde jobba som dagisfröken. Fast inte det heller, hon borde gå på dagis själv, inte vara lektor. Vilket vansinne. På Ångströmlaboratoriet finns bland annat Institutionen för fysik och astronomi, Matematiska institutionen, Institutionen för teknikvetenskaper, Institutet för rymdfysik – Uppsalaavdelningen, och Institutionen för kemi.

”Bra att det väckt tankar hos personalen och andra” säger hon. Ja, tankar på att hon borde sparkas ut och få kontaktförbud med all personal samt alla studenter vid Ångströms, det är min ödmjuka reaktion på detta – men det är ju upp till universitetsledningen. 🙂 Men det framgår ju här att pengarna som gått till denna toalett kommer från jämställdhetsstöd från själva universitetet!!! Har detta verkligen med jämställdhet att göra? Citat:

”När jag fick en summa pengar i jämställdhetsstöd från universitetet valde jag att satsa en del av det på det här. Jag hade kunnat använda pengarna till att satsa på min egen karriärsutveckling, men nu används de i stället till att förbättra den allmänna trivseln och arbetsmiljön för mig och mina kollegor. ”

Gubbslem är en encellig alg som exploderar är den vidrörs

Gubbslem är en encellig alg som exploderar är den vidrörs –  se!

Det här ÄR ju din egen karriärutveckling fru lektor (om du nu är gift med något gubbslem – dvs en vanligt förekommande encellig alg som exploderar vid den om man vidrör den enligt wikipedias definition – se rörlig gif-bild yill vänster) – och det vet du mycket väl. SVT rapporterar och nu får du till och med uppmärksamhet av mig, helt oförtjänt med tanke på min dyrbara tid, men det är mest för att jag vet att det finns teknologer som mer än gärna skulle hyra en ångvält och jämna denna hen-toa med marken, dock vill jag hinna in och hämta alla läppstift först, i all min genusmedvetenhet, så att de inte går till spillo. 🙂 Kanske kan jag också hitta något encelligt gubbslem då, och bli lika attraktiv som Annika Skoglund, och så kan universitetsledningen ösa pengar över mig om jag kan komma på något i paritet med detta. Det är ju verkligen seriöst att använda jämställdhetspengar till en toalett där framtidens förvaltare av denna civilisation (och då menar jag teknologerna och personalen, inte genusmaffian, och jag kan bara hoppas att jag har rätt…) kan leka med läppstift och ”leka med sin identitet”, det är ju precis vad blivande civilingenjörer i 20-30-årsåldern behöver för att lyckas i sina studier, det är vidare givetvis deras högsta prioritet och en av anledningarna till att de sökte sig till utbildningen, för att inte tala om personalen…

Hur kan vi vara säka på att solen egentligen finns? LåtInstitutet för rymdfysik bevisa det och ta hen-toaletten till hjälp - det blir dess bästa funktion för fysikerna - att bevisa solens existens

Hur kan vi vara säka på att solen egentligen finns? Låt Institutet för Rymdfysik bevisa det och ta hen-toaletten till hjälp – det blir dess bästa funktion för fysikerna där – att bevisa solens existens. 🙂

Vem vill inte satsa på en karriär som professsor i rymdfysik om det inte funnes en attraktiv hen-toalett i närheten av ens arbetsrum? Institutet för rymdfysik på Ångström borde låta bygga en stor konvex lins att rikta mot hen-toaletten och fokusera ordentligt på den, formellt i studiesyfte av gränsöverskridande identiteter, för att se exakt hur lång tid det tar att förvandla hen-toan till en hög med aska. Det borde gå ganska fort om man tar solen till hjälp. 🙂 Och hur kunde de veta att solen skulle gå upp den morgonen? I det postmoderna samhället är ju ingenting givet, så det är bara att förklara det – min världsbild idag är inte samma som din världsbild var igår, och inte idag heller för den delen, och solens existens är inte given, och för övrigt är energin den avger och den konvexa linsen påfund som i feministiska kretsar kallas ”patriarkalt kunskapsstoff” och kan därför ”dekonstrueras”. Låt kriget mellan genusmaffians hantlangare och institutet för rymdfysik börja, och må bästa man/kvinna vinna. 🙂 Jag kommer att ge genusmaffian ett visst erkännande den dagen de med tankekraft rubbar planetens lutning så att solen inte dyker upp.

Genusmedveten föreläsning i matematik, tagen inför inspelningen av låten "Genusväldet drar fram" - se på Youtube. :-)

Genusmedveten föreläsning i matematik, tagen inför inspelningen av låten ”Genusväldet drar fram” om genustrumpeten – se på Youtube. 🙂

Till mina nytillkomna läsare. Denna blogg vänder sig till alla frihetsälskande medmänniskor som vänder sig emot, är upprörda över, på ett eller annat sätt drabbade av, eller lyckligt ovetande om det statligt sanktionerade och i alla myndigheter institutionaliserade och uppifrån pådyvlade tankegodset kallat genusvansinne. Radikalfeminister och så kallade genusvetare från den akademiska sfären har med verklighetsfrånvända och illa underbyggda människofientliga ideologier de senaste åren fått ett oproportionerligt stort inflytande inom all svensk samhällsverksamhet. Trots att dessa icke-verifierade teorier tagits fram vid ritbordet inom akademin har de fått ett realpolitiskt inflytande med kännbara konsekvenser för landets medborgare. Flera års intensivt lobbyarbete kombinerat med ett åsiktsförtryck i form av ett moraliskt förkastligt skuldbeläggande av meningsmotståndare har möjliggjort för dessa ”genusvetare” och ”jämställdhetsexperter” att bygga upp och institutionalisera en maktstruktur där de själva sitter högst upp och håller i trådarna. Fogliga medborgare, men i ännu större utsträckning opinionsbildare, proffstyckare och politiker, har av olika skäl lagt sig platt för detta tilltag, utan att uppmärksamma det paradoxala och ironiska i att dessa självutnämnda, och i allt större utsträckning även regeringsutnämnda, experter faktiskt gjort karriär på att just kartlägga och motarbeta (andra, inbillade eller verkliga) maktstrukturer.

En tung aktör är Nationella Sekretariatet för Genusforskning, som har ett speciellt regeringsuppdrag (förordning 1997:61 i Svensk Författningssamling) med följande uppdrag (SFS 1997:61):

Sekretariatet skall med ett rikstäckande perspektiv främja genusforskning i vid bemärkelse och verka för att betydelsen av genusperspektiv uppmärksammas i all forskning. Detta skall ske genom utredningsarbete, opinionsbildning och informationsspridning samt på de andra sätt som sekretariatet finner lämpliga. I sekretariatets uppgifter ingår bl.a. att:

– överblicka genusforskningen i Sverige och aktivt främja spridningen av dess resultat

– analysera behovet av genusforskning inom alla vetenskapsområden, och

– arbeta för ett ökat medvetande om genusforskningens och genusperspektivens betydelse

Nationell Sekretariatet har ett regeringsupdrag att genuscertifiera hela samhället - en inte helt enkel eler kostnadsfri uppgift... eller önskvärd.

Nationella Sekretariatet har ett regeringsuppdrag att genuscertifiera hela samhället – en inte helt enkel eller kostnadsfri uppgift… eller önskvärd.

Så här beskriver man sin verksamhet (sidan genus.se under ”Om oss”): ”Sekretariatet är sedan 1998 en central aktör på genusforsknings- och jämställdhetsfältet, och idag arbetar vi på uppdrag av nationella, nordiska och europeiska aktörer.” Detta regeringsuppdrag legitimerar mycket av dagens verksamhet (genom påtvingade upplysningskampanjer, skattefinansierat utbildningsmaterial och konsultverksamhet inom statliga myndigheter, kommuner och landsting, likväl som intrång i andra akademiska sfärers verksamhet), tillsammans med det faktum att det övergripande jämställdhetspolitiska målet ändrades i mars 2006 i och med proposition 2005/06:155 vilket fått långtgående implikationer på dagspolitiken och det som kallas jämställdhetsarbete.

I och med att denna proposition antogs blev det centralt att fokusera på utfallet (50/50-könsfördelning) istället för de lika möjligheterna och rättigheterna, som av genusvetarna trivialiseras som ”formell jämställdhet” – dvs lika möjligheter på pappret och enligt lag, till skillnad från ”reell jämställdhet” – som syftar på utfallet. Nuvarande jämställdhetspolitiska mål lyder:

I och med proposition 2005/06:155 lagstiftades det att kvinnor och män ska ha samma förmåga

I och med proposition 2005/06:155 lagstiftades det att kvinnor och män ska ha samma förmåga

”Det övergripande målet för jämställdhetspolitiken är att kvinnor och män skall ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.” Vad menas då med ”samma makt”? Under ”Skälen för regeringens förslag” (sid 43-44) i proposition 2005/06:155 står att läsa: ”Maktbegreppet är centralt i jämställdhetspolitiken och bör därför uttryckas explicit i det övergripande målet. Ordet makt skall förstås i betydelsen att kvinnor och män skall ha samma rätt, förmåga och möjlighet att forma samhället och sina egna liv.”

Observera – ”skall ha samma förmåga”, och inte längre bara ”samma möjlighet” – man skiljer alltså i klartext på dessa två, förmåga och möjlighet, som framgår ovan. Kan man verkligen lagstifta om samma förmåga? Kan det vara så att man sänkte de fysiska kraven inom vissa yrkesutbildningar eftersom verkligheten krockade med det nya jämställdhetspolitiska målet? Och vidare kan vi läsa detta mycket viktiga stycke i propositionen:

Vari ligger egenvärdet i att ha ett 50/50-utfall? Det är en smart politisk strategi att sätta upp ett mål som man vet aldrig kan uppnå.

Vari ligger egenvärdet i att ha ett 50/50-utfall? Det är en smart politisk strategi att sätta upp ett mål som man vet aldrig kan uppnås.

Regeringen anser att det nya förslaget till mål tar sikte på att beskriva vilket resultat som skall nås genom att kvinnor har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män. Regeringen finner därför, i likhet med flera av remissinstanserna, att förslaget till mål på ett bättre sätt avspeglar vad som utmärker ett jämställt samhälle”.

Där har vi det alltså – vilket resultat som ska nås är det centrala – nämligen en 50/50-könsfördelning inom varje yrke, på varje arbetsplats, i det privata hushållsarbetet osv (fördelningen av hemarbetet är ett uttalat delmål). Ok, jag ska ge genusforskarna att spannet 40-60% räknas som jämställt. Men det är nu satt som övergripande jämställdhetspolitiskt mål för Sverige. Det är en smart politisk strategi att sätta upp ett mål som man vet aldrig kan uppnås – då kan genuscoacherna hålla sig sysslesatta i sekler. Notera gärna formuleringen i propositionen: vilket resultat som ska nås genom att vi har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Man kan ju inte lagstifta om utfallet utan att offra den fria viljan *utbrott*. Då kan man lika bra ta bort möjligheter och rättigheter eftersom förslaget tar sikte på målet och detta är på förhand fastställt och anses alltså på ett bättre sätt avspegla ett jämställt samhälle. Alltså – målet fastställs först (inte ens en rådgivande folkomröstning…) och inom ramarna för detta på förhand fastställda mål kan medborgarna sedan ges ett visst handlingsutrymme om de inte förstör statistiken – något de ofta gör med sina fria val, som alltså står i vägen för det som kallas reell jämställdhet i form av lika utfall, till skillnad från det som kallas formell jämställdhet och som innebär att vi har lika möjligheter och samma rättigheter på pappret.

Man utelämnade i alla sin genusmedvetenhet både ensamhushåll och samkönade hushåll i propositionen. Är ensamståede berättigade tilll en statsfinansierad diskande man?

Man utelämnade i alla sin genusmedvetenhet både ensamhushåll och samkönade hushåll i propositionen. Är ensamståede berättigade tilll en statsfinansierad diskande man?

När det gäller det privata hushållsarbetet har vi i propositionen vidare det uttalade delmålet att hushållsarbetet skall delas lika mellan man och kvinna (man tar dock inte upp fördelningen av hushållsarbetet i samkönade hushåll – tydligen måste även politikerna och genusvetarna bli mer genusmedvetna…). Citat: En jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet. Kvinnor och män ska ta samma ansvar för hemarbetet och ha möjlighet att ge och få omsorg på lika villkor”.

Några remissinstanser undrade hur detta delmål skulle följas upp och kontrolleras, en högst rimlig fråga. Men nu har propositionen vunnit laga kraft så det är bara att börja räkna antalet föremål i diskhon och dela upp dem exakt lika. Jag är förvånad över att inte varje hushåll fått en fin svensk blankett att årligen redovisa på, men det kommer väl. Ty det här med fri vilja är, liksom ett stort antal andra både filosofiska och vetenskapliga dilemman, numera något som genusforskarna anser sig ha lösningen på. Man har genom intensivt lobbyarbete lyckats övertyga både politiker och (en avtagande andel) medborgare om att lösningen på flertalet av dagens samhällsproblem är att studera dem utifrån ett genusperspektiv och därefter åtgärda dem med genusteoretiska teorier och metoder. Något man borde insett sedan länge inte fungerar. Glöm nu inte att höra om genusvansinnet hos Ingrid och Conrad – 1 timme och 25 min är ju vad ett normallångt inlägg här på bloggen brukar ta att läsa – men nu kan ni alltså lyssna till ett istället. 🙂

Länk till Soundcloud.

Länk till Ingrid och Conrad avsnitt 75 om genusvansinnet.

Länk till Ingrid och Conrads sida för andra poddar.

Lästips (tipstack till Spejs Gröning):

Hörstadius i Affärsvärlden: Vi är mer än bara Hitler och white trash 

Hakelius i Aftonbladet: ”Enda lösningen är att någon skjuter honom” sa mediechefen

Anthropocene: Globalismen gör vanliga människor sjukare och fattigare


Annons

39 Responses to Om genusvansinnet hos Ingrid och Conrad (pod)

 1. huggbeaver skriver:

  Efter en lång mörk och grå vinter med några få TV-program och serier som lättar upp tillvaron och med inspiration från TVns underbara värld, skulle jag med stor glädje vilja se Woland, Azazello, Kot Begemot och den alltid så älskvärde Koroviev tåga in på Ångströmslabbet och se till att (naturens) ordning återställdes. Men det är ju en dagdröm …

  Och, visst ja, T Bergkvists blogg är också något som lyser upp tristessen.

 2. Stefan skriver:

  Varför medverkar du i högerextremistiska kretsar? Trist, tyckte bra om dig innan.

 3. Christer Löfstedt skriver:

  Ibland överträffar verkligheten dikten.

  Tack för observationerna.

  Christer

 4. Anders Ericsson skriver:

  Jag måste ifrågasätta titeln, det förekommer väl inget genusvansinne hos Ingrid och Conrad. Det är ju förhållandevis förnuftiga människor.
  ”Fria val” vill jag påpeka inte alls har med fri vilja (nu är vi där igen) att göra nu längre, i våra postmoderna tider har ”fria val” omdefinierats till att rösta rödgrönt.
  Jag undrar lite över det här med att dela hushållsarbetet jämt. Om jag som singelman boendes ute i ödebygden skall diska åt en singelkvinna (t.ex. vår ärade TB) skall då resetid räknas in i själva diskandet, och kommer jag att bestraffas för mina koldioxidutsläpp i samband med det. Jag är ju en vit medelålders heterosexuell svensk man, så jag är per definition en kriminell miljöförstörare som inte ens räknas som människa. Det har jag lärt mig av Åsa Romson.
  Återkommer när jag har hunnit lyssna igenom podden.

 5. QED skriver:

  OT: Också ett sätt att neka någon en replik:

 6. Spejs Gröning skriver:

  Länktips: Tomas Brandberg på iotakt.se

  ”Svenskarnas godhetsmani och storhetsvansinne

  Om det går att identifiera ett problem av global karaktär kan man vara säker på att många svenskar för det första anser att problemet är Sveriges fel, för det andra att Sverige ska lösa det. Dessutom tror man sig veta hur det ska gå till, åtminstone i teorin.”

  http://iotakt.se/blogg/godhetsmani-och-storhetsvansinne-tomas-brandberg/

 7. QED skriver:

  Holländsk aktivistisk vegan nekas medborgarskap i Schweiz för att hon är ”alltför irriterande”. 😀 😀

  https://ca.news.yahoo.com/swiss-town-denies-passport-to-dutch-vegan-because-she-is-annoying-125316437.html

 8. QED skriver:

  OT:

  ”Det är inte svårt att förstå varför hela mediebranschen är i kris. Om man ska kunna ta betalt för något, måste det ha en viss kvalitet och präglas av viss integritet och yrkesskicklighet. Allt det har försvunnit från mainstreammedierna som istället bedriver propaganda, förlåt “kampanjjournalistik” heter det ju. Vem vill betala för skräp?”

  http://erixon.com/blogg/2017/01/falska-nyheter-och-propaganda-istallet-for-journalistik/

 9. dolf skriver:

  Kul att du slog ett slag för GenusDebatten.se, det uppskattas.
  Om ni gör en specifik mattepodd så finns det ju lite kombinatorik och sannolikhetslära att diskutera i samband med könsdiskriminering … just sayin’.
  Kanske är dags att jag utvecklar mina idéer för ett nytt parti också, ni verkar ju vara pigga på att få igång något nytt.

 10. Tanja Bergkvist skriver:

  huggbeaver, kände inte till de namn du nämnde, fick googla. 🙂 Ja, ingen tristess här inte, inte på min blogg. Ang ”Naturens ordning återställdes. Men det är ju en dagdröm…” – jag förstår att det ibland kan tyckas omöjligt, men naturen har en tendens att återställa sin ordning själv, men det vore ju bra om vi människor kunde göra det innan vi gått under av fördumningsindustrins fanbärare.

 11. Tanja Bergkvist skriver:

  Stefan, förstår inte helt vad du menar, om du syftar på något annat program hos Ingrid och Conrad (jag har bara hört tre program hos Ingrid och Conrad, det var intervjun med professor Arnstberg och två till, men tänkte höra fler) och om du därmed tycker att det blir guilt by association. Jag har medverkat i flera program i SVT (Vetenskapens värld, Ur om matematik), TV4 Nyhetsmorgon, P1 (Filosofiska Rummet och Studio ett) och vet inte hur många intervjuer jag gett under åren, men även missat mycket givetvis pga tidsbrist. Och någon kan ju tycka att dessa kanaler är vänstervridna, men jag har inte tackat nej för det. Men det är ditt val då att inte tycka om mig längre för att jag medverkat i Ingrid och Conrad, jag tycker det blev ett bra program och hade väldigt trevligt under inspelningen, och fick fram viktiga poänger. Ge mig EN anledning till att inte medverka där eller annorstädes för att bidra till att upplysa folket om vansinnet. Det var många som inte kände till det här. Jag tycker att extremisterna är de som ställt till det genom att rasera utbildningsväsendet (dvs politiker + genusindustrin och dess medlöpare och hantlangare).

 12. Tanja Bergkvist skriver:

  Christer, det var så lite. 🙂 Ja i det här fallet överträffar verligheten dikten… Men jag har inte tappat tron på mänskligheten, det är ju några få som sätter sina egna på strategiskt viktiga poster och därmed leder den här fördumningen. Folk som inte har annat att göra än att förstöra för andra…

 13. Tanja Bergkvist skriver:

  Anders, ang ”Jag måste ifrågasätta titeln, det förekommer väl inget genusvansinne hos Ingrid och Conrad” – nej men nu kom det in genusvansinne pga mig. 🙂 Ja det är komplicerat det här med fri vilja, men någon genusfråga är det inte, så som genusvetarna låtit göra gällande i tex Svensk kärnbränslehanterings årsbok 2008. Ja diska ja, det måste jag faktiskt göra här om en timme…

 14. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, bråk mellan Janouch och DN Kultur? Det hade jag missat… intressant tweet, ska läsa lite vad det handlar om på DN Kultur, en sida jag inte läst på på år och dag…

 15. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ha ha går ju inte läsa DN Kultur om man inte provar vara prenumerant för en krona. 🙂 Så det blir inget DN Kultur för mig, men tweeten är talande och intressant. Men prenumerera på DN finns inte i min värld.

 16. Tanja Bergkvist skriver:

  Spejs, länken du gett http://iotakt.se/blogg/godhetsmani-och-storhetsvansinne-tomas-brandberg/ fungerar inte, verkar som om inlägget är borttaget? Synd, men får bli att läsa ditt citat då – och det ligger något i det. Synd att artikeln är borta.

 17. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ang din länk til Erixons blogg, mkt bra skrivet. Är inte alls OT (Off Topic) utan högst relevant ju, mediernas partiskhet. De är nästan mer opartiska i genusrapporteringen ju… Men agendajournalistik är agendajournalistik, ingenting nytt. Men intressant att ledarredaktionen kritiserar nyhetsredaktionen på SVD.

 18. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, givetvis slår jag ett slag för Genusdebatten. 🙂 Utvecka du gärna dina partiplaner, det blir ju ca 7 stycken då, så får media mycket att bevaka och oroa sig för. 😉 Men jag hör gärna dina planer, det är ingen liten sak att dra igång ett parti, så jag uppskattar att du har ”färdiga idéer”. Tänk dock efter före innan du öppet presenterar dem här på kommentarsfältet, eftersom det ger etablissemanget ett försprång. Jag tycker det är bättre att du telepaterar dem till mig. 🙂 Men om det är allmänna idéer som inte är hemliga så kör på.

 19. Tanja Bergkvist skriver:

  Jag vet att jag är efter i kommentarerna på föra inlägget, podden kom lite tidigare än väntat, men jag kommer att gå in på kommentarsfältet på förra inlägget i dagarna, för där ligger många kommentarer och tips jag inte läst ännu. Tips för den som är frälst på 80-talet: idag kl 21 går Tillbaka till Framtiden från 1984 på TV3 – en klassiker man inte får missa. 🙂 Oj ser nu i TV-tidningen att det är fredag den 13:e… Men jag antar att det är lugnt, inget att bekymra sig för, det kan ju inte bli värre än vad det redan är i galenskapernas land.

 20. dolf skriver:

  Back to the Future från 1984, hrm, Back to Orwell, 1984. Läst den ännu?

 21. QED skriver:

  Här är Janouchs svar (skriv in unvis.it/X där X är den spärrade artikeln).

  https://unvis.it/dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/katerina-janouch-vad-ar-det-for-fel-pa-dem-som-inte-ar-forskrackta

 22. QED skriver:

  Sverige har en ”Titanic-nationalism”

  ”De flesta svenskar är nationalister, liksom statsminister Löfven. I synnerhet svenskar i storstäderna, surdegsbakande och genusmedvetna svenskar som är tryggt förvissade om att vårt samhälle är det bästa och mest stabila som någonsin existerat. Vi har kommit längst, förkunnas gärna och med emfas.

  Det är en udda form av nationalism men icke desto mindre nationalism: en föreställning om den egna nationen som unik och överlägsen. Även om en progressiv svensk helst undviker sådana förlegade begrepp. Det är förmodligen här förklaringen kan sökas till att många svenskar är mycket oroade över klimatförändringar, men inte särskilt oroade över samhällsutvecklingen.”

  https://unvis.it/svd.se/fredrik-karrholm-det-osankbara-landet/om/ledare-gastinlagg

 23. Spejs Gröning skriver:

 24. QED skriver:

  Ännu en länk …

  ”en intervju som Östersundsjournalisten Jens Ganman publicerat på sin blogg har blivit mycket omdiskuterad. Den har väckt mycket gillande, men också ilska och en hel del tvivel kring autenciteten. Personen han säger sig ha talat med på ett café ska enligt artikeln jobba på en av de största dagstidningarna i Sverige och skräder inte orden kring arbetsklimatet i journalistbranschen, och kring det arbete journalister gör eller inte gör.

  – Vi måste få igång en debatt kring den svenska journalistiken. Den här branschen håller fullständigt på att förgöra sig själv, och på ett personligt plan kommer jag inte kunna se mig själv i ögonen i framtiden om jag inte på nåt sätt bidrar till att försöka vända skutan rätt. Om det nu går, säger journalisten.”

  ”Enligt Jens Ganman menar den anonyme journalisten att det finns en väg att gå:

  – Skriva om hur saker faktiskt förhåller sig och inte ägna sig åt den här ständiga försköningen av hur verkligheten ser ut. Även om den är jobbig att förhålla sig till. Det är inte vår uppgift att vara ideologiska grindvakter åt politiker och andra. Vi ska beskriva verkligheten som den är.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6607948

 25. Raketterapeut skriver:

  Genus sekten är bara en del av fördummningsindustrins nyttiga idioter .
  Identitetspolitiken har många grenar som på ytan verkar empatiska ( det är därför dom är framgångsrika på naiv allmänhet , man vill vara snäll som bäst eller självgod som värst ) men fungerar subversivt för att söndra och härska och institutionalisera allt mänskligt agerande.

  Läget är som du säger allvarligt.
  Härligt att se dig tillbaka i kampen.
  Kommer du göra fler poddar och göra web TV?
  Ni får testgöra en matte/vetenskapspod som Conrad nämnde , kul och se om det funkar.

 26. Spejs Gröning skriver:

  Länken fungerar igen:

  http://iotakt.se/blogg/godhetsmani-och-storhetsvansinne-tomas-brandberg/

  Den bloggen var tydligen utsatt för någon hackerattack …

 27. Spejs Gröning skriver:

 28. Spejs Gröning skriver:

 29. Tanja Bergkvist skriver:

  Nu har jag ordnat donations-möjlighet genom swish, numret är 0768 – 71 56 01. Ska lägga upp det på sidan av bloggen nu snart också. Bättre sent än aldrig. 🙂 (notera att det inte är samma nummer som under ”kontakt” där jag nås över tele)

 30. Spejs Gröning skriver:

 31. Spejs Gröning skriver:

  ”Agendadrivande medier får skylla sig själva”

  http://www.svt.se/opinion/rebecca-weidmo-uvell-om-pk

 32. Tanja Bergkvist skriver:

  Såg ni det här igår? Om den högre utbildningen i humaniora i förfall, undrar om det finns något hopp…: http://www.svtplay.se/video/12121450/idevarlden/idevarlden-sasong-1-avsnitt-3

 33. Tanja Bergkvist skriver:

  Men vad är det här?! http://www.nyteknik.se/opinion/racker-inte-att-polera-ytan-for-okad-jamstalldhet-6544275 ”Vi tycker att universiteten inte bara ska examinera tekniskt skickliga ingenjörer, utan även ingenjörer som är medvetna om genusfrågor och jämställdhet samt om hur vi kan jobba för att eliminera problemen i dagens samhälle.” osv…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: