Om min bloggs tillkomst

Ok, det här borde jag ha gjort för länge sedan. Jag kan inte utgå ifrån att alla (även om många har det) följt min verksamhet från starten. Så jag har skapat sidan ”Om bloggen” där man kan läsa om denna bloggs tillkomst. Här har ni det efterfrågade korta inlägget – om ni inte väljer att klicka på länken då, och läsa om bloggen – det inlägget är så klart långt i vanlig ordning ;-).

Uppdatering: detta var visst populärt, inlägget hamnade just överst som ”Hett inlägg” på wordpress startsida:

17 Responses to Om min bloggs tillkomst

 1. Sture Eskilsson skriver:

  Tack! Sanningen kan vara underbar!
  /Sture

 2. Tanja Bergkvist skriver:

  Jaha, ja det är den! Jag borde ju haft med detta i presentationen men jag trodde inte att en massa folk skulle börja läsa min blogg ju 🙂

 3. Tanja Bergkvist skriver:

  I dagarna kommer en lista på alla inlägg numrerade så att man kan botanisera på ett vettigt sätt. Det här med kategoriseringen har ju inte fungerat så bra då kanske 120 av 143 inlägg hamnat i kategorin ”genus”, de andra kategorierna är dock inte lika överbelastade. Men jag hittar snart inte själv längre på min blogg när jag letar gamla saker jag behöver – och jag skriver ju så #$€£@! långa inlägg att jag måste bringa ordning ur kaos snart.

 4. Info skriver:

  SKAPAREN AV TEMA GENUS VID LINKÖPINGS UNIVERSITET

  Många personer har hunnit nämnas och kommenteras, i förbigående eller mera utförligt, sedan Tanja började sin genuskritiska blogg. Låt mig här påminna om en av dem, AGNETA STARK, aktuell i Sveriges radio just idag.

  Agneta Stark, utbildad företagsekonom, kröner nämligen nu sin nästan osannolika vänsterkarriär kors och tvärs genom Sverige som radiokändis. SOU-uppdrag och andra regeringsuppdrag har hon bakom sig. Från att just ha slutat som rektor vid Högskolan Dalarna övergår hon i november slutligen (?) till att uppträda som glamourfeminist i Sveriges radios P1. Med ansvar för en alldeles egen ”talkshow”, betitlad ”Stark i P1”.

  På lediga stunder hinner hon dessutom syssla med förtroendeuppdraget att leda arbetet med sammanslagningen av Dramatiska Institutet och Teaterhögskolan i Stockholm.

  Kan det ha varit gamla, intima kontakter med Dramatiska Institutets regiprofessor, Suzanne Osten, som meriterat Stark till sistnämnda uppdrag? Kontakter under den tid, då båda var aktiva i det radikalfeministiska nätverket Stödstrumporna? (Så aktiv man nu hann vara mellan alla radio- och tidningsintervjuer och TV-framträdanden.)

  Över allt detta är Stark mycket stolt enl. en artikel i LNY tidigare i år. Men kanske ännu mer stolt är hon över att ha ”dragit igång” Tema Genus vid Linköpings universitet. Jo då – förutom att vara företagsekonom och teaterexpert så är hon, ovanpå allt, också genusvetare, socialkonstruktivist och biologinihilist.

  Kanske också ett hemligt trumfkort i den socialdemokratiska valberedningens rockärm? Att dra fram när partiets nya partiledare ska lanseras.

  • STUDIEREKTOR TEMA GENUS LINKÖPINGS UNIVERSITET: Anna Lundberg.

  • Kursansvarig Våld, kön och makt Stina Backman
  • Kursansvarig Miljö, Djur och Genus: Cecilia Åsberg
  • Kursansvarig Introduktion till genus, etnicitet och sexualitet:
  Pia Laskar
  • Kursansvarig Sex- och samlevnadsundervisning – skolpraktik och forskningsperspektiv: Anna Lundberg
  • Lärare i övrigt: Anne-Charlott Callerstig, Dag Balkmar, Kristina Lindholm, Emma Strollo, Emmy Dahl, Malin Henriksson, Anna Adeniji, Linn Sandberg.

  Kvinnor: 11
  Män (?): 1

 5. Gunnar Littmarck skriver:

  Jag tycker det är synd (kanske du ska skriva mer om smink odé?) att inte majoriteten av dina läsare (min fördom av att läst enstaka kommentarer) är unga flickor.

  Självklart ska ingen gammal gubbe skriva en blogg som din, men vi ska inte heller vara din största läsargrupp.

  Jag ogillar alla som talar i egen sak, vad det än gäller, det luktar skit…

  Där för ska Tanjas blogg läsas av Unni Drougge och Åsa Moberg… givetvis av Gytte Juteland (heter nästa Toblemona som tycker det är häftigt att betala skatt, bara inte dagisavgifter P-avgifter eller P-böter, men skatt är häftigt, häftigas då andra betalar… så?)

 6. Tanja Bergkvist skriver:

  Info, ”Jo då – förutom att vara företagsekonom och teaterexpert så är hon, ovanpå allt, också genusvetare, socialkonstruktivist och biologinihilist” – ha ha du har då koll på allt! 🙂 Info, för er som inte vet, är en av dem som följt min blogg från starten och som regelbundet bidragit med intressant kompletterande information i kommentarsfälten om alla genusvetares uppdrag och karriärer i hela Svea Rike. Info, i hur många år har du egentligen kartlagt genusmaffian? 😉

  Gunnar, jag vet faktiskt inte hur stor andel män resp kvinnor som läser min blogg – wordpress erbjuder ingen könsuppdelad statistik. Vad f-n är inte det ett lagbrott!? 🙂 Men det ligger nog en del i att mina läsare inte är de yngsta, och de borde ju läsa min blogg eftersom de är utsatta för indoktrineringskampanjerna, medan vi lite äldre som levt både FG och EG (Före resp Efter Genusvansinnets intåg) har lite distans och inte är fixerade vid kön. Snart kommer genusperspektivet, så som målet är uppställt, faktiskt att genomsyra all utbildning – i alla ämnen: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/01/28/von-wright-och-tekoppen/

 7. Josef Boberg skriver:

  Apropå samlingsregister över blogginläggen – så finns det ett exempel på ett lätt överskådligt sådant HÄR. Det finns i widgets i högermarginalen som Bloggarkiv.

 8. Roffe skriver:

  Tanja, tack för att du finns och att du gör det du gör!
  Det finns några få utöver dig som kämpar på i samma riktning som ochså gör ett hästjobb för att räta upp den kapsejsade skutan.

  Alla kan inte säga samma sak på samma sätt, därför är din röst ovärderlig. Du är unik!
  Tillsammans är ni något att räkna med.
  Och att hoppas på, vi är många som stöttar dig/er i tystnad… men snart höjer vi alla vår röst styrkta av er. /Roffe

 9. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Roffe – jag instämmer i Din rosning av Tanja, verkligen…

  Jag hoppas innerligt på att Tanja ej tröttnar – och att hälsan står henne bi – för det kan vara tufft att ”sticka ut haken” i det svenska samhället.

 10. Tanja Bergkvist skriver:

  Roffe, det låter ju utmärkt! Vi borde ordna en protestaktion utanför Rosenbad, eller Nationella Sekretariatet (vad DDR-aktigt det låter förresten)!

  Josef, lugn, jag tar magnesiumtillskott! 🙂

 11. Ufo Jämt Udda skriver:

  Heja Tanja!

  Så snygg video, coolt.

  Jag är mycket glad att du talar i egen sak, för det är också min sak ibland,
  Jaha, ska man äta extra magnesium?

 12. Lennart W skriver:

  Tanja!
  Det här med genus är viktigt, men det finns annat knas som du kanske iaf bör ha lite koll på.

  Är matematiken påhittad?

  Yepp. Absolut. Iaf om man är ”matematikfilosof” och som sådan en ”fiktionalist”. Vad jag förstår helt seriös filosofi.

  Fictionalism in the Philosophy of Mathematics:

  Fictionalism in the philosophy of mathematics is the view that mathematical statements, such as
  ‘8+5=13’ and ‘π is irrational’, are to be interpreted at face value and, thus interpreted, are false.

 13. Josef Boberg skriver:

  ”Jaha, ska man äta extra magnesium ?

  Jo… – Ufo Jämt Udda – det är att rekommendera, enär wår kost numera bara innehåller 1/5 av den livsviktiga Mg-mineralen – relativt för ca 100 år sedan.

  Men den här årstiden är det nog än viktigare att ”tratta i sig” D-vitamin. D-pearls = sol i olivoljekapsel och två sådana varje morgon (dubbelt av det som står på förpackningen) är ”morgonstart” för mig – som räcker tills det är ”nattadags”.

  Jag har då och då glömt det på morgonen – och då istället tagit dosen på kvällen. Men det är ej att rekommendera – därför att då blir det ”knökigt” att somna.

  Att Wi behöver tillskott av ”solsken” i kapsel den här årstiden – är ju ej så konstigt – för solens lyser ju med sin frånvaro – bokstavligt talat. Det sägs att wårt dagliga D-vitaminbehov – genom direkt solsken på kroppen – kräver att Wi är helt befriade ifrån alla klädtrasor – och befinner oss i ”strålande solsken” (video ca 8 min) minst 30 minuter per dag.

 14. O.J skriver:

  politisktinkorrekt.info/2010/11/17/riksdagsledamoten-gunnar-andrens-fp-matematiska-kunskaper/#disqus_thread

  Svensk riksdagsledamot matte kunskaper.

 15. Tanja Bergkvist skriver:

  Ufo Jämt Udda,magnesium är ju bra mot stress. 🙂

  Lennart, eller så kör man på vissa pedagogers linje med att det är kränkande (!) att hävda att 8+5=13 eftersom de elever som har gett ett annat svar på uppgiften då kan känna sig kränkta, dåliga och förbisedda. Du tror kan ske jag skämtar men tyvärr inte. Detta är dock mer utbrett när det gäller rättstavning.

  Josef & Ufo jämt udda, här lite mer om D-vit: http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/vitamin-d-ar-nyckeln-till-kroppens-forsvar och tre artiklar till i länkar längst ner. Jaha, så man ska ta det på morgonen? Mg däremot ska tas på kvällen då mineraler tydligen upptas bäst på natten + att Mg är muskelavslappnande – minns det från det där programmet om hälsosam mat med Anna Skipper.

 16. Josef Boberg skriver:

  Taaack ❗ – Tanja – för länken.


  Vitamin D är nyckeln till kroppens försvar: ”En rad upptäckter visar nu att D-vitamin är avgörande för hälsan. Cancer, diabetes, MS, depression och barnlöshet kan uppkomma som en följd av brist på D-vitamin. Nyligen har forskare upptäckt att immunförsvaret inte kan aktiveras utan D-vitamin. Därmed har vitaminet tre centrala funktioner: reglering av immunförsvaret, reglering av cellväxten och reglering av hormonbalanser. …” – slut citat.

  Klicka på länken – och det kommer upp MYCKET intressant om D-vitamin (lite ”tugg” om det här också). Men glöm för Din egen skull ej bort ett dagligt tillskott av basmineralen magnesium också – för annars kan ej ”skit” tas UT från cellerna – och därmed ej heller D-vitamin och andra nyttigheter IN i dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: