DNV i DN idag, journalister som inte kan skriva, testikelätande pacufiskar och några kommentarer om ett land i kris och för att inte krascha era datorer igen…

Veckans nya träningsredskap :-)

Detta är veckans nya träningsredskap 🙂

som jag gjorde för inte så länge sedan  så lägger jag här upp ett inlägg innan jag snart ska in på operationsbordet igen för att åtgärda axeln. 🙂 Som bekant blev problemet inte åtgärdat efter förra operationen, som jag ju meddelat tidigare och vilket är orsaken till att jag inte skrivit på ett tag, troligtvis släppte förra lagningen redan dagen efter, men som vanligt har livet gått vidare i kommentarsfältet och jag ska inte klaga, men att axeln går ur led av att man snubblar över en trottoarkant är inget vidare, inte heller att rörelseförmågan i armen är kraftigt nedsatt och man undrar ju om jag någonsin kommer att kunna skruva in en skruv i väggen igen, något jag behöver göra ofta då politiker och journalister tenderar att ha en massa lösa skruvar som de går runt och tappar på stan och som jag samlar upp, men också eftersom jag gillar att bygga saker – senast igår byggde jag tex ett sjukgymnastikredskap som bestod i att jag lät skruva in en krok högst upp i dörrkarmen för att sedan hänga ett elastiskt gummirep från min favoritaffär Clas Ohlsson över för att kunna lyfta den ena armen genom att dra i linan med den andra – och som ni ser på bilden så är min uppfinning fenomenal, en förenklad variant av en apparat på sjukhuset, och jag kommer till det här med innovationer snart längre ner. Allt har sin tid i livet och just nu är det alltså att bygga sjukgymnastikredskap som är mitt nya intresse, ty som ni ser har armen stelnat till ordentligt av fyra månaders inaktivitet och det är väldigt svårt att få upp rörligheten men jag vill optimera situationen eftersom förutsättningarna att kunna använda armen normalt efter nästa operation ju nu är ännu mindre då förfallet redan är ett faktum – men skam den som ger sig, snart kanske jag kan öppna en burk med skruvlock utan att axeln går ur led. 🙂

Black-Scholes-3Innan jag glömmer det så tänkte jag bara säga att 1) Genusdebatten pågår dagligen på GENUSDEBATTEN.SE och 2) De inspelade föredragen från årets Freedomfest i maj är fortfarande inte tillgängliga, men jag lägger upp dem när de gjorts tillgängliga så ni behöver inte oroa er för någonting – Tanja ordnar allt när tiden är mogen, som vanligt. 🙂 Låt mig på tal om detta citera Klaus Bernpaintner (som anordnar Freedomfest i Sverige) i ett mail där han svarade på någon genusgalenskap jag mailat om och där vi diskuterade den kommande ekonomiska kollapsen: ”Vi kan inte vända förstörelsens trend. Den måste få ha sin gång, mogna, falla av och ruttna. Men vi kan håna den och ha roligt åt den. Och förbereda mänskligheten för vad som kommer efter. ” Kloka ord. Den ekonomiska galenskapen (som jag bla tagit upp här ) måste kanske mogna i sin egen (eller snarare bankväsendets) takt – även om vi egentligen borde kunna ignorera bankerna, jag menar – alla makroekonomiska modeller har ju i decennier ignorerat bankerna (!) och enkom inkluderat dem i modellerna såsom varandes passiva mellanhänder, inte centrala aktörer, vilket är rena galenskapen (se inlägget i länken ovan) – och sedan, fullt medvetna om sin egen galenskap (något de ändå ska ha cred för, alla är inte det…) så skyller de på oss matematiker!!! The mathematical equation that caused the banks to crash. Notera dock:

The formula was fine if you used it sensibly and abandoned it when market conditions weren’t appropriate. The trouble was its potential for abuse…The early success of Black-Scholes encouraged the financial sector to develop a host of related equations aimed at different financial instruments… Any mathematical model of reality relies on simplifications and assumptions. The Black-Scholes equation was based on arbitrage pricing theory, in which both drift and volatility are constant. This assumption is common in financial theory, but it is often false for real markets. The equation also assumes that there are no transaction costs, no limits on short-selling and that money can always be lent and borrowed at a known, fixed, risk-free interest rate. Again, reality is often very different… so as time passed and confidence grew, many bankers and traders forgot the model had limitations… They used the equation as a kind of talisman, a bit of mathematical magic to protect them against criticism if anything went wrong .”

Svensk forskning visar att det bästa knepet för att bli matematiker inte är tio års intensiva studier utan att åka snowboard med genusmaffian

Svensk forskning visar att det bästa knepet för att bli matematiker inte är tio års intensiva studier utan att åka snowboard med genusmaffian.

Just så här går det när kunskapsnivån faller – när ekonomer inte kan tolka en matematisk ekvation så är förfallet ett faktum. Jag minns min förvåning när jag en gång för femton år sedan följde med en bulgarisk tjejkompis till en föreläsning vid Sofias universitet på ekonomiprogrammet och de läste matematik motsvarande det en civilingenjör eller blivande matematiker eller fysiker läser under hela sitt första år i Sverige om man väljer att läsa bara matematikkurser – den nivån läste de blivande ekonomerna på, medan de som bodde i min korridor i Lund kom till mig för att reda ut det här med räta linjens ekvation (alltså högstadiestoff i Bulgarien och för inte så länge sedan också i Sverige). Förvirring hade uppstått på ekonomprogrammet då konstanten i räta linjens ekvation hamnat på andra sidan likhetstecknet. Är vi ett land i förfall eller skämtar Herren med mig? 🙂 Ni vet ju att man kan bli matematker i Sverige genom att åka snowboard med en genusvetare. Vilket påminner mig om att det är dags att komma till saken.

DNV:s tidning för 2013 ligger som bilaga i DN idag

DNV:s tidning för 2013 ligger som bilaga i DN idag.

Den Nya Välfärden är en opinionsbildande tankesmedja som arbetar för demokrati, välfärd och företagande. Detta är min krönika i  Den Nya Välfärdens tidning 2013 (som speglar arbetet för ett bättre företagar-klimat och en ny samhällsmodell), som utkommer i 850.000 exemplar som medföljer dagens DN och som ni därför borde åka ut och köpa idag för att få tillgång till i original – annars direktlänk till DNV:s tidning för 2013  SOM E-VIEWER HÄR  – min krönika är på sidan 16 men bläddra igenom och läs alla artiklar! 🙂 Jag ska själv läsa alla artiklar imorgon, övriga krönikörer i år är Johan Hakelius, Lotta Gröning, Thomas Gür, Göran Skytte, Peter Santesson, Henry Bronett, Paulina Neuding och Peter Elmlund. Här är mitt bidrag – och även om ni som följer bloggen känner igen dessa tankar så måste ni plöja den för att sedan komma till resten av inlägget, som är lika blygsamt kort som vanligt 😉 (här som PDF – sid 16):

Fördumningsindustrin hindrar innovation och företagande

Om ett förfall sker kontinuerligt och successivt under en längre tid kanske det är svårt att upptäcka. Dock är kunskapsförfallet uppenbart för oss som i många år undervisat studenter och för alltfler föräldrar som upptäcker att man inte längre lär barnen rättstavning på ett systematiskt sätt. Det kan ju hämma elevernas kreativitet, och stavningen ”kommer av sig själv” (det är oklart exakt när rättstavningsgenen aktiveras) liksom tioåringarnas förväntade spontana rekonstruktion av matematiska problemlösningsmetoder som det tagit mänskligheten årtusenden att uppfinna genom enskilda individers unika insatser, personer som ofta investerat decennier av sitt liv åt hårt arbete i vetenskapens tjänst.

Alla vi som forskat i naturvetenskap och matematik vet att det utöver fantasi och intuition krävs en enorm faktabank för att kunna vara kreativ. Faktum är att man helst ska inneha hela det specifika områdets (och gärna även andra områdens) totala upp till dags dato samlade kunskap för att kunna göra nya genombrott – en idé uppstår inte ur ett vakuum (även om man kan tro det när man går igenom diverse politiska beslut) och intuition inom ett specifikt område är något som utvecklas i takt med att man samlar på sig, och baserat på det själv utvecklar, alltmer kunskap.

Professorer och lektorer i historia har uppmärksammat problem med bristande språkkunskaper i UNT (”Våra studenter kan inte svenska” 2/1 2013) – studenter förstår inte litteraturen, tentafrågorna eller vad föreläsarna säger. Jag ser själv nyhetsartiklar där man inte kan skilja på ”sin” och ”deras”, och här kan man inte hänvisa till att språket förändras genom en nyutexaminerad kreativ journalistkår – eftersom det handlar om grundläggande syftningsfel – hade mannen trakasserat ”sin kollega” eller ”hans kollega”? I det senare fallet är det ju någon annans kollega. Å andra sidan finns det väl ingen objektiv sanning idag, detta vet vi inte minst genom Skolverkets rapport ”Genus och text” (som används i flera lärarutbildningar!) där en pedagogikprofessor (nu rektor för Södertörns högskola) granskat svenska FYSIKLÄROMEDEL ur ett genusperspektiv. Här kan vi läsa att

* Påbjudandet av snäv kunskap med en given mening är inte förenlig med skolans jämställdhetssträvanden (s 64)

* En jämställd skola arbetar utifrån en respekt för elevens egen livsvärld och världsbild, och en demokratisk undervisning kan då inte handla om att ersätta elevens ”vardagsförståelse” med en ”vetenskaplig” sådan (s 7)

* Faktabaserad, objektiv kunskap utgör vad man i ett feministiskt perspektiv brukar kategorisera som ”manlig” kunskap. Kravet på objektivitet anses ofta utgöra själva grundkriteriet för vetenskaplighet (s 59).

Och i SOU 2009:64 som nuvarande generaldirektören för Skolverket ansvarat för kan vi läsa under ”Underprestation som effekt av sociala konstruktioner av manlighet i skolan” om ”förklaringar till pojkars underprestationer som alla utgår ifrån att det är maskulinitet/manlig identitet i sig som är boven i dramat” (s 237).

Med dessa analyser och åtgärdspaket så kan jag bara önska Sverige lycka till med att åtgärda kunskapsförfallet. Det vi bevittnar idag är kulmen på en fördumningsindustri som dessvärre blivit institutionaliserad (och inte på ett mentalsjukhus där den hör hemma utan i myndigheter och hos politiker). Talet om Sverige som en kunskapsnation känns inte trovärdigt. Men företagsamhet och innovation kräver både kunskaper och hårt arbete, inte bortförklaringsmodeller för att slippa anstränga sig eller idéer om att rasera hela den moderna fysikens grundvalar för att skolresultaten sjunkit. Sverige ska vara världsledande – men inte i galenskap.

Är det konstigt att vissa till och med vill bryta sig ut ur svenska staten (OFUSS  – organisationen för frihetligt utträde ur svenska staten)!? Jag har ännu inte satt mig in i detaljerna men det är på min lista att läsa om detta.

arg kvinnaDet här med syftningsfel börjar verkligen gå mig på nerverna. Det pågår dagligen, och här kan man inte argumentera med att ”språket förändras. Varje dag kan man se detta i såväl tal som skrift på nyheterna och i tidningar – och då läser jag bara lite här och där ibland just nu, vilket betyder att mörkertalet är stort. Här är några exempel bland hundratals (!) jag samlat på mig under ett år innan jag lagt tidningarna under kattlådan: Jenny Madestam, disputerad statsvetare (dvs doktor) och universitetslektor vid Stockholms universitet samt flitigt förekommande kommentator i SVT och sedan ett tag kolumnist i Expressen, skriver i sin artikel ”Vi måste prata om mångkultur”  i Expressen följande: ”Barn är blanka blad som skrivs, av bland annat deras föräldrar. Om jag och min man skrattat bort händelsen och förmedlat att det där är inget att bry sig om…” osv. Nej, bladen skrivs inte av ”deras” föräldrar utan av ”sina” föräldrar. Om det nu ens är så. Eller hon kanske syftade på att bladen skrivs av andras föräldrar – tex propagandister i massmedia osv – i så fall vore det korrekt att skriva ”deras” – även om det av sammanhanget framgår att de påstått tomma bladen skrivs av de egna föräldrarna. Då artikeln legat okorrigerad i över en månad så får man anta att Expressen själv inte noterat felet, eller ännu mer sannolikt inte förstått det. Skärmdump:

Madestam-expressen-syftningsfel-2Samma sak ser man ofta i de andra stora tidningarna, som tex i SvD här på kultursidan, ”Gulligt kan också vara stereotypt” av Elise Karlsson, författare och litteraturkritiker i SvD, och här har vi ett exempel på det omvända. Citat: ”Morrison gör en klarsynt läsning av Huckleberry Finn, utan att för den delen ha som syfte att ta ifrån boken sin klassikerstatus. ” Nej, kära litteraturkritiker, det ska vara ”dess klassikerstatus”, inte ”sin”. Skärmdump:

Svd-litteraturkritiker-syftningsfelOch här tar jag ett exempel från DN Kultur: I artikeln”Anna Odell: Vad är det egentligen alla är så rädda för?” skriven av Nicholas Wennö (nöjesreporter och återkommande skribent på DN Kultur) står: ”Idén till att göra filmen kom när hon fick veta att hon var den enda som inte var bjuden på återträffen för hennes gamla niondeklass från Enskede. ” Det ska vara ”sin” gamla niondeklass…. suck… Skärmdump: 

DN-kultur-syftningsfelI Resumé kan vi i den aktuella artikeln ”Hanne Kjöller i öppen strid mot Janne Josefsson” kan vi läsa redan i första meningen att ”Resumé kunde tidigare idag berätta att UG:s Janne Josefsson anklagar DN:s ledarskribent Hanne Kjöller för att fara med osanningar i hennes bok ”En halv sanning är också en lögn.”” Nej, hon anklagas för att fara med osanningar i ”sin” bok! (Sammanhanget är klart då det är Kjöllers bok det handlar om, och om ni vill kan ni prova med att byta ut ”fara med osanning” till ”trampa på” så blir det än tydligare, om det nu inte redan var det) samt längre ner att ”I hennes bok framför hon att Oskarshamn-paret fick sin baby omhändertagen för att de inte kunde namnet på Australiens huvudstad….”Nej, det heter: I ”sin” bok framför hon att…” osv. Suck…. Skärmdumpar:

resume-syftningsfel-1 resume-syftningsfel-2Som ni förstår skärmdumpar jag eftersom de ju kan komma på tanken att ta en kurs i svenska (SFI?) och sedan redigera sina misstag – dock väller dylika felaktigheter ut dagligen så det kommer inte att finnas brist på exempel, dessvärre, för att inte tala om SVT:s text-TV där jag läser nyheterna varje kväll, vem skriver de där texterna egentligen… ?

Man menar på fullaste allvar att det är idrotten som skapar könen.

Man menar på fullaste allvar att det är idrotten som skapar de könade kropparna.

Och nu till allmän galenskap. Se följande program om ”Jämställd idrott” (UR SAMTIDEN PLAY – där kan vi höra en genuslektor, också vid UU, som ”forskat fram” att det på en inbjudan till en tjejkväll för någon sport varit en *tada* man på bilden. Och för att få reda på detta intressanta förkastliga faktum betalar vi denna genuslektor tiotusentals kronor i månaden – där en mer avancerad aktivitet vore att bygga en sandkaka i sandlådan utanför UU. Den andra genusexperten, eller snarare den förste som talar, säger på fullaste allvar att idrotten skapar kroppar och kön, eftersom man utformar 1 kg diskusar för kvinnor och 2 kg för män, och liknande ang höjden på hindren vid häcklöpning. Det är alltså inte så att idrotten anpassats efter de kroppar naturen givit oss, utan idrotten skapar kroppar och kön genom att utforma ojämställt material. Är det konstigt att västerlänningar lider av högt blodtryck?

Den testikelätande pacufisken har synts till i svenska vattendrag - troligen är den specialimporterad av genusmaffian

Den testikelätande pacufisken har synts till i svenska vattendrag – troligen är den specialimporterad av genusmaffian.

Jag har en liten konspirationsteori här som jag tänkte konsultera er läsare om. Det handlar om en testikelätande fisk – och svenska män varnas för att bada. Tror ni att det kan vara Genusmaffian som släppt ut denna varelse (pacufisk) i våra vattendrag? ”Beware the testicle-biting fish, Swedish men are told after relative of the piranha appears in Nordic waters Pacu fish found in the Oresund Sound off Sweden’s south coast… Swedish men are being warned against any inclination for nude swimming after a new species of fish has been discovered in their waters which enjoys biting testicles. Jag tänkte på det aktuella @Kvinnolobbyn-twittrandet inför Feministiskt Forum, med uppmaningen att rasera könsrollerna samt “Dags att klippa kuken som man kan läsa om på En stilla undran och här skärmdump och även här då man tog bort denna uppmaning till manlig könsstympning efter visst uppmärksammande – om det då kunde vara Sveriges kvinnolobby som släppt ut pacufisken i havet?

pengar plockaVi minns ju Sveriges kvinnolobby från Gender budgeting och postautistisk ekonom där jag skrev om Sveriges Kvinnolobbys analys av regeringens vårbudget 2009 och boken ”Pengar nu! En handbok i gender budgeting” där man på fullaste allvar menade att ”eftersom nationalekonomiska begrepp och modeller är utvecklade av män och för män brister de i vetenskaplig objektivitet”. Jaså – plötsligt var det välkommet med vetenskaplig objektivitet?? Eller menar man att kvinnor och män tänker olika, och hur rimmar det i så fall med antagandet att vi föds lika? Men om nu kvinnor yrkesarbetar och också betalar skatt nu till skillnad från då, vilket man tar upp som ett exempel på varför hela nationalekonomin måste göras om utifrån ett feministiskt perspektiv – hur ska modellerna ändras? Betalar kvinnor lägre skatt? Än finns ju ingen mansskatt och med pacufisken lös och möjligheter till dagligt könsbyte efter humör så förstår jag inte vad man överhuvudtaget menar med “utvecklade av män och för män” när vi alla är könslösa och kan välja kön efter humör från dag till dag. Eller inte välja, om pacufisken anfaller.

Etnisk mångfald?

Etnisk mångfald på Aftonbladets redaktion?

 Costly signalling  – tror ni det är förklaringen till varför ett samhälle väljer att självdestruera? Utåt sett och i propaganda-sammanhang en godhetstanke och idén om omsorg om andra, men bakom fasaden döljer sig den (troligen omedvetna) egentliga drivkraften: vi har så bra och starka gener att vi kan kosta på oss att skada medlemmar ur vår egen grupp. Tror ni att exempelvis Aftonbladets agenda egentligen handlar om högmod och en inre övertygelse om genetisk överlägsenhet? Hur vet vi att raserandet av skolväsendet och annan samhällsskadlig verksamhet (där vi nu ser att både journalister och statsvetare inte längre kan sitt eget språks grammatik) egentligen inte handlar om en gruppevolutionär strategi kopplad till rasbiologi? Ras eftersom om vi exempelvis studerar Aftonbladets redaktion så ser vi på bilden här att den är helvit. Ser ni en enda person här som inte har helt vit hudfärg? Jag ser inte en enda. Om jag inte tar mina socialt konstruerade solglasögon på mig givetvis – då blir ju alla istället mörkhyade. Som vi ser är ju allt verkligen en social konstruktion, en konstruktion av föreställningar om kroppar, solljus och solglasögon som samverkar intersektionellt med pacufiskar och normer som ligger över oss som en våt filt – en filt som kanske kan värma upp hela PK-maffian när den kastats ut i vinterkylan för att göra plats för lite folkvett.

elementMen även vinterkylan är ju liksom hela evolutionen en social konstruktion (det betyder väl att man tror att Gud skapat allt – har vänstern blivit den nya kristna högern?) så den inbillade kylan lär inte skada utan kan snarare ses som det experiment som ska bevisa att alla de här teserna stämmer – om man sitter ute i vinterkylan och mörkret under några veckor inlindad i en våt filt och kommer in igen solbränd och uppvärmd utan att ha tagit med sig solarium eller element (som genusmaffian tror att de kan koppla på där ute eftersom vägguttaget ju är en manlig konstruktion som bygger på antaganden om ström och elektroner och annat patriarkalt snömos) – då lovar jag att jag köper hela genusmaffians teoribygge! 🙂

Aktuell forskning i form av skallmätning som visar på fördomsfullhet

Aktuell forskning i form av skallmätning som visar på tendens till fördomsfullhet.

Förresten, ni kanske tror att rasbiologin är förpassad till historiens skräphög men faktum är att den pågår för fullt – nu vet man tex hur man ska skallmäta folk för att se om de är potentiella rasister. I en artikel från februari 2013 publicerad i Psychological Science kan vi läsa att ”Facial Structure May Predict Endorsement of Racial Prejudice… Looking at the photos from the first study, a new group of participants evaluated men with wider, shorter faces as more prejudiced, and they were able to accurately estimate the target’s self-reported prejudicial beliefs just by looking at an image of his face. The results were confirmed in a third study. The results revealed that men who have higher fWHR [(fWHR = facial width-to-height ratio] (determined from photos of their faces) are more likely to express racist remarks and are less concerned about how others perceive those remarks. ” 

Nya rubrker i kvällstidningarna

Blir det snart nya rubriker i kvällstidningarna?

Med dessa rykande färska forskningsresultat är det bara för myndigheterna att ge sig ut på jakt och med passfotons hjälp kan fWHR enkelt läggas in i folkbokförings-registret. Snart får vi se kvällstidningarnas nya rubriker: ”Hela listan med skallindex i din kommun” istället för ”De tjänar mest i din kommun” och på anställnings-intervjun tas dina skallmått så att företagsledningen kan försäkra sig om att du inte kan utveckla fördomar mot chefen, mot lönesänkningar, obekväma arbetstider, matsalens dagliga nudelsoppa kryddad med kadmium och natriumglutamat, kollegors vredesutbrott eller politikernas fallskärmar på 49.555 kronor i månaden under flera år efter att de lämnat sina uppdrag – alltmedan de förespråkar arbetslinjer åt alla andra. Budgettåget kommer att krascha i utgiftstaket och det är då Klaus profetia kommer att slå in – när pengarna tar slut.

Notera hur medierna rapporterar om detta tex här, eller snarare hur politikerna själva kommenterar det hela  Citat: ”Dagens riksdagsledamöter får behålla den inkomstgaranti som finns i dag efter att de har lämnat riksdagen, om de väljs in i valet nästa år eller om de kommer in senare som ersättare för någon.De som är mellan 40 och 50 år när de lämnar riksdagen får även i framtiden rätt till inkomstgarantin i fem år. Har de fyllt 50 år kan de behålla ersättningen tills de fyller 65 år.

Ett hållbart val - för den som vill göra politisk karriär

Ett hållbart val – för den som gör politisk karriär.

Men de ledamöter som kommer in i riksdagen för första gången i och med valet i september 2014 kommer att omfattas av ett betydligt strängare system, ett så kallat omställningsstöd, den dag då de lämnar riksdagen. Alla ledamöter som slutar får ett ekonomiskt stöd i högst två år. Det kan förlängas ett år i taget, som en lägre ersättning, för dem som suttit i riksdagen i minst åtta år. –Alla som sitter i riksdagen ska omfattas av samma villkor oavsett om man väljs in för första gången eller väljs om. Majoriteten skapar ett A-lag och B-lag av ledamöter. Detta kommer att bli oerhört svårt att förklara för väljarna, sade Anders W Jonsson (C) i debatten inför beslutet. ”

Här pratar man alltså om A- och B-lag av ledamöter, när det egentligen handlar om huruvida politikerna överhuvudtaget ska ha nära 50.000 i månaden i flera år efter att de lämnat sina uppdrag!? De kan väl inställa sig hos Arbetsförmedlingen eller söka arbete på egen hand som alla andra människor? Snacka om att flytta fokus från det det handlar om till något helt annat. Var inte oroliga, vi delar inte in er i A eller B-lag kära politiker, vi placerar er alla i kategorin ”hycklare” tills ni gjort er förtjänta av annat.

pengar på trädJa ja, jag ska erkänna att jag har pms nu men jag har ändå, som vanligt, rätt i sak. 🙂 Man kan inte heller motivera det hela med att de är i händerna på väljarna (det var vad som sades förra gången detta var på tapeten, som om det inte är tvärtom…) eftersom varje arbetstagare i någon mening är i händerna på andra, ty om jag är en outbildad latmask som inte kan något så kommer inte ett företag att välja mig till en viss tjänst, och på samma sätt kommer inte väljarna att välja någon de inte vill se i riksdagen – så med samma logik tänker jag kräva några miljoner i fallskärm nästa gång jag inte blir vald till ett jobb som jag sökt – för jag är ju maktlös eftersom arbetsgivaren bestämmer vem han eller hon vill anställa och denna oförutsägbarhet gör att jag måste ha 49.555 kronor i månaden tills jag känner att jag orkar gå på nästa arbetsintervju några år senare. Eller är det något jag missuppfattat här?

Harrison försökte slå hål på myten om Sverige men det gick visst inte så bra.

Harrison försökte slå hål på myten om Sverige men det gick visst inte så bra.

Ibland kan dock medierna inte helt förutse utfallet av sina reportage. Ett sådant exempel som slog mig nu när frågan om registren över romer varit på tapeten är P1:s Filosofiska Rummet på temat ”Nation, identitet och mänskliga rättigheter”  (direktlänk till ljudfil) från den 8 april 2012 – romernas nationaldag (och för övrigt även min namnsdag – varför även jag firar denna dag 🙂 ) med filosofen Lena Halldenius, historikern Dick Harrison och Monica Caldaras – grundare av det romska kulturcentret i Malmö. Dick Harrisson har jag skrivit om tidigare i inlägget Genusforskare delar gener med brödlimpa och svenskar har bara funnits i 100 år  när han var aktuell med att ”slå hål på myten om Sverige” genom att hävda  att ”Sverige och svenskarna, så som vi definierar dem i dag, har bara funnits i 100 år” Men i artikeln utelämnas vilken definition som avses. Om man avser ”den som idag verkar och bor i Sverige” som politiker brukar säga så är det ju inte konstigt – vem blir mer än 100 år gammal? Dessutom finns enligt Harrison ”ett enormt tomrum som behöver fyllas” eftersom Carlssons och Roséns ”Den svenska historien” gavs ut på 60-talet och bygger på 50 år gammal forskning, och det är ju halva den tid som Sverige och svenskar existerat!! Då är det givetvis motiverat att skriva ett nytt historieverk. Halva vår historia finns inte nedskriven och det har hänt mycket sedan 60-talet så det var ju på tiden. Med denna agenda/motivering sålde Harrison in sitt eget historieverk.

Historikern fick en chock i P1 när en kvinna sa att man föds till rom

Historikern Harrison fick en chock i P1 när en kvinna sa att programledaren inte kan bli rom. Men här ser vi hur man visst kan bli rom om man bara åker iväg med häst och vagn – tur att våra välutbildade historiker har svar på tal.

Men åter till Filosofiska Rummet. Notera vad som sägs efter lite inledande prat (främst från Dick) om hur svårt det här med svenskhet är, om definition och avgränsning, för alla kan ju, och förutsätts även vilja, bli svenskar (åter detta paradoxala självförtroende mitt i självförnekelsen – hur kan man inte tro att alla vill bli just svenskar?) men plötsligt, minut 10:10 när Caldaras tillfrågas av programledaren om han kan bli rom, så svarar hon: ”Du kan inte bli rom, men du kan lära dig vårt levnadssätt och du kan lära dig vårt språk, men att bli rom, det måste man vara född till.” Dick Harrison försöker rädda situationen: ”Det är så IDAG, skulle jag vilja säga, historiskt har man varit livrädd för att många ”vanliga” européer ska bli romer. Man har alltså sett det som en fara att dra iväg med häst och vagn och strunta i bondesamhället och lämna de gamla normerna. ” Men hörde mannen inte vad kvinnan just sa?! Man FÖDS till rom sa hon. Då kan man inte bli rom av att åka iväg med häst och vagn. Och på denna nivå förs samtalet i medierna, som förtvivlat försöker hålla samtal i schack och där man räknar med att läsarna och lyssnarna ska gå på desperat trams med floskler, och det är här fördumningsindustrin kommer in – det funkar, hur komisk och galen situationen än är – ett påstående som upprepas tusen gånger blir en sanning och varje invändning bemöts med samma gamla vanliga floskler. Uppfriskande i alla fall att Caldaras inte vek sig för åsiktsmaffians agenda (hör förresten mig  i Filosofiska Rummet om genusvanperspektivet och forskningen frihet från 2010 HÄR).

dsm-bokOch nu när ämnet ändå är uppe om hur medier rapporterar så kom jag på att jag tänkte tipsa om Gillbergs nya bok ”Den Svenska Mediacensuren” som man kan beställa genom att skicka ett mail till order@dsm.nu (180 kr) – den ska jag själv läsa efter operationen. Under tiden är jag väl  medveten om att Agendajournalisterna  (alla krönikor av Julia Ceasar längst ner HÄR) kommer att fortsätta som vanligt, och likaså krigspropagandan (citat Wolodarski: “Återstår att USA, EU och en koalition av grannländer bortser från låsningarna i FN och gemensamt flygbombar regimens anläggningar”) medan den som på riktigt förespråkar fred mellan folken och varnar för utvecklingen stämplas som antidemokrat, foliehatt, galning, konspirationsteoretiker, högerextremist, vänsterextremist osv. Dessa epitet ska ses för vad de är – ett bevis på att makteliten har slut på argument! Således ett gott tecken. 🙂 När flosklerna blivit substanslösa och till och med pinsamma, där krig är fred, demokrati är diktatur, frihet är övervakning och godhet är ondska – vad har de då kvar, annat än att smutskasta oliktänkande med diverse epitet? Ren desperation ju. Förresten, måste tipsa om denna video (tipstack till Galne Gunnar) The Road to World War 3 av Youtubekanalen StormCloudsGathering (eller denna länk) – ta 13 minuter till detta:

Får jag citera en artikel jag fann på en pizzeria i stan häromdagen? Eller varför frågar jag er det – det är ju min blogg och jag gör vad jag vill. 🙂 Det var ett reportage från bokmässan och bestod av en intervju i DN med en inbjuden rumänsk författare.  Citat:

Idag råder full yttrandefrihet och pressfrihet i landet. Men landets mest kända nu levande författare Mircea Cartarescu, hyllad bland annat för sin ”Orbitor”-trilogi, ger ändå en svart bild av den aktuella, politiska situationen för författare och intellektuella.

Klart att man kan säga vad man vill, men det får konsekvenser.

Man kan säga vad man vill, säger en rumänsk författare till DN, men det får obehagliga konsekvenser i form av drev mot ens person. Detta skulle dock aldrig kunna hända i toleranta Sverige.

– Vi går igenom en bekymmersam period. Konstnärer och intellektuella har övergetts av medierna och blir mer och mer anonyma i den offentliga sfären. Medierna har övertagits av korrupta och partiska journalister. Vi upplever en verklig skymning för de intellektuellas makt i Rumänien, säger han i en mejlintervju med DN.

Menar du att det inte råder obegränsad yttrandefrihet i Rumänien?

– Det finns yttrandefrihet i Rumänien, man kan säga vad man vill på Twitter eller Facebook. Men när ens röst verkligen betyder något drabbas man av de mest ohyggliga konsekvenser. Ens offentliga person blir automatiskt måltavla för de smutsigaste kampanjer man kan föreställa sig. Alla tänkbara lögner, förtal och andra skamligheter riktas mot dig dag efter dag, timme efter timme av tv-kanaler och dagstidningar som specialiserat sig på sådant smutsigt arbete, skriver han.”

Vavra Suk, chefredaktör för papperstidningen Nya Tider som beviljades presstöd igår.

Vavra Suk, chefredaktör för papperstidningen Nya Tider som beviljades presstöd igår.

Vi får väl se hur det utvecklas i Sverige. Igår beviljades tidningen Nya Tider presstöd – det är alltså en papperstidning som utkommer en gång i veckan. Inför beslutet skrev kultur- och medieminister Lena Adelsohn Liljeroth en artikel på SVT Debatt, som bemöttes av Vavra Suk,  chefredaktör för Nya Tider, med artikeln Tidningar som Nya Tider stärker demokrati på Svt Debatt. Citat:

Kultur- och medieminister Lena Adelsohn Liljeroth skriver på SVT Debatt att ”antidemokratiska” tidningar inte bör få presstöd. Kärnan i hennes argumentation lyder: ”Frågan handlar om huruvida du och jag som skattebetalare ska främja spridningen av åsikter som strider mot det demokratiska samhällets grundläggande värden.” Detta handlar naturligtvis inte om demokratiska värderingar, utan om politiskt korrekta värderingar. Vi betraktar det som djupt oroande att den politiska korrektheten tillåts inkräkta på demokratins roll som överideologi. Nya Tider ställer sig bakom fri debatt, yttrandefrihet, öppen diskussion och respekt för politiska motståndares åsikter. Vi tror på yttrandefrihet – även för Proletären, Internationalen och Arbetaren, tre öppet kommunistiska tidningar som uppbär presstöd sedan många år tillbaka.

vavra-bild-2Politisk korrekthet har däremot inget med demokrati att skaffa. Den är i själva verket demokratins dödgrävare med tomma floskler som en metod för politisk likriktning, vilket bland annat dokumenterats av professor Jonathan Friedman i boken PC Worlds och John Järvenpää i Politisk korrekthet – Likriktning, åsiktsförtryck och dikotomisering. Vi kan rekommendera båda böckerna till ministern. Vi anar dock att det i stället är vår granskning av makten, som alternativ media står för idag, som är det egentliga skälet till önskan att tysta oss.

Jan Milld, en återkommande debattör i Nya Tider, konstaterade på sin blogg att han under de senaste årtiondena har gått från att beskrivas som ”vänsterradikal” till att beskrivas som ”högerextrem” – utan att politiskt ha rört sig ur fläcken. Han var emot globalism, imperialism, krig och orättvisor då, och han är emot exakt samma saker idag. Denna extrema begreppsförskjutning beror också den på politisk korrekthet i media, och botemedlet är att våga bryta mot densamma. Vad Nya Tider beträffar är vår ambition, utöver att förmedla objektiva och ocensurerade nyheter, också att erbjuda en plattform fri från åsiktsförtryck där debattörer från olika politiska läger kan komma till tals. Att Liljeroth anser detta antidemokratiskt säger betydligt mer om henne än det gör om oss.”

Läs hela repliken och teckna en prenumeration på tidningen HÄR ty i toleransens, mångfaldens och pluralismens namn skadar det inte att ta in information från andra källor än de få vi har som i princip kopierar varandras texter och sällan producerar något som går utanför agendasättarnas mentala fängelse. Jag skrev förresten själv en gång om demokratiska värderingar här i Glad nationaldag och intervju på Jyllandspostens blogg vill jag minnas.

Inför beslutet skrev Mats Dagerlind en läsvärd och underhållande krönika, jag citerar några delar:

Nya TiderPresstödskommittén beslöt tidigare att inte förorda en bedrägligt benämnd så kallad “demokratiparagraf” i presstödsreglerna, med vilken man på godtyckliga grunder skulle kunna diskvalificera tidningar som Presstödsnämnden anser förmedlar “fel” åsikter… Kulturministern, som är den som å regeringens vägnar har tillsatt presstödsutredningen, deklarerar nu att hon anser att kommittén missförstått sitt uppdrag – meningen var inte att man på allvar skulle utvärdera för- och nackdelarna med en demokratiparagraf, bara att man skulle ge sken av detta så att den kunde införas med en illusion av legitimitet.

Diskussionen om att nagelfara tidningsredaktionernas politiska ståndpunkter kom igång på allvar då den Nationaldemokraterna närstående tidningen Nationell Idag för ett antal år sedan beviljades presstöd. Nu aktualiseras frågan återigen efter en ansökan från nystartade tidningen Nya Tider som hävdas vara högerextrem. Att en mer allmän demokratiparagraf inte redan finns på plats beror främst på att starka publicistiska vänsterkrafter motsatt sig en sådan. Man har varit orolig för att själva drabbas av den, att det inte längre skulle vara möjligt att få statliga medel för att propagera för att störta det svenska demokratiska styresskicket med blodig revolution och ersätta det med proletariatets diktatur. Inriktningen på kulturministerns utspel kan inte tolkas på annat sätt än att regeringen vägleds mer av politisk egennytta och rädsla än av uppriktig omsorg om demokratin.

Lena Adelson Liljeroth

Lena Adelson Liljeroth ville införa en demokratiparagraf  – för att motverka tidningar där skribenterna förespråkar folkomröstningar, decentralisering och utökad demokrati (!)

Adelsohn Liljeroth hävdar i sin artikel att hon hyllar det fria ordet – hon vill bara inte ge det de ekonomiska resurser som erfordras för att det ska nå ut till folket. Det är en beprövad totalitär taktik. Efter det kommunistiska maktövertagandet på Kuba 1959 tillät Fidel Castro formellt oberoende och regimkritiska tidningar att verka i landet. De fick bara inte köpa tidningspapper och trycksvärta.Det är minst sagt illavarslande att en minister i en svensk borgerlig regering går i en kubansk diktators fotspår.”

Jag hoppas inte att ni slutat läsa redan, för jag är verkligen inte klar. 🙂 Yale University med flera ger en kurs som heter “Storma wikipedia” där man uppmanas storma i synnerhet tekniska artiklar på wikipedia och föra in feministiskt stoff i dem – oklart hur detta ska gå till, men von Wright skulle ju säkert kunna vara en inspiratör här. Gruppen som driver detta heter FemTechNet och om projektet lutar det minsta åt den galenskap som produceras i Sverige så kanske man inte kommer att kunna använda wikipedia som en trovärdig källa längre. Dessutom erhåller man alltså universitetspoäng för att delta. Här rapporteras om detta på tre minuter:

Vi es efter min nästa operation!

Vi ses efter min nästa operation! 🙂

Jag måste avsluta inlägget nu, bara en sak till: på tal om företagande och innovationer, som ju är temat i DNV:s tidning (har ni fortfarande inte gått ut och köpt den, latmaskar? 🙂 Ni sitter bara och jäser framför datorn och äter lösgodis och försöker plöja mitt inlägg, så om ni inte hinner ut så läs den online här) så har den statliga myndigheten Vinnova (som jag tidigare skrivit om här när de satsade på att utbilda genusmedvetna “förändringspiloter.” Vinnovas ansvarsområde är ”innovationer kopplade till forskning och utveckling, det vill säga nyskapande, framgångsrika produkter, tjänster eller processer med vetenskaplig bas.” Fram till 1 januari 2010 var Ulla Göransson ansvarig för genusperspektivet på Vinnova. Hon sammanfattar: ”Grunden för vårt arbete är att det finns en tillväxtpotential i att ifrågasätta normer om kön.”) nu utdelat jämställdhetsmiljoner till tio olika projekt  och medan miljonerna rullar på till att granska machoattityder i skogsbruket så förfaller utbildningsväsendet. Här är ett inte helt osannolikt framtidsscenario – komik idag – verklighet imorgon?

Relaterat:

Vetenskap eller galenskap – genusperspektiv på trumpeter (SVD)

Vetenskapsrådets replik i trumpetfrågan!

Genusvetare förvirrar barnen (SVD)

Filosofiska Rummet imorgon klockan 17

Mitt anförande i Riksdagen

2-årsdagen sedan Nyhetsmorgon!

Iiiinte 80 miljoner till!!!!

Axess, DSM, dikt och lite banbrytande genussvammel

Genusväldet intar Södertörn

von Wright och tekoppen

Akademikerna och det sunda förnuftet – finns verkligheten på riktigt?

Genusdocent om genuskritik i Corren: ”surrealistiskt.” Och lite om Insynsrådet

Freedomfest – alla föredrag!

Väst driver på fördumningen av Östeuropa

Metaforen om aktiva spermier och passiva ägg förstärker könsnormer!

Vad var det jag sa?

Har någon kapat min blogg?

Genuskemi och några klavertramp i det politiskt inkorrekta träsket

145 miljoner för könsbyten på bestick och ”genusbanker” i svenska skolor

”Forskning saknas” på genusvansinne för 225 miljoner

Nytt genusprojekt: ”Jag kan inte tänka abstrakt!”

Repris på genusperspektiv, svensk skola och snälla apor

När lika möjligheter blev 50/50

Grattis skattebetalare!

Grattis skattebetalare – del 2

DEJA:s matteproblem

Projekt Implicit – bär du på fördomar eller ”föreställningar” om ”verkligheten”?

Gender budgeting och postautistisk ekonomi

Genuspedagogik i förskolan – del 4

Är genusvetarnas verksamhet laglig?

Varifrån kommer genusvansinnet?

Transportgenus

Genusaspekter på slutförvaring av använt kärnbränsle

Ingen panik i kärnbränslegenusfrågan

En vetenskaplig ansats till förståelse

Vad i h-ete pågår? åka snowboard med genusvetare gör dig till matematiker!

Annons

219 Responses to DNV i DN idag, journalister som inte kan skriva, testikelätande pacufiskar och några kommentarer om ett land i kris och för att inte krascha era datorer igen…

 1. Martin Andersson skriver:

  Lysande! Nästan alla i svensk politik och svenskt kulturliv som gjort sig förtjänta av det, får kängan. Känns lite som WWE när Dean Ambrose går in i ringen, vevar ner alla och sedan ställer sig på ringrepen med näven högt.

  On another note: mer Tanja-bilder med långsidan som horisont, så de går att lägga in som bakgrundsbilder på datorn! :-))

 2. Cavatus skriver:

  Wow, vilket flöde! Tack, Tanja. Det märks att du har mycket uppdämt. Har inte hunnit läsa igenom allt ännu, då jag har tre inlämningar ikväll som jag ännu inte börjat på. Men jag återkommer!

  Tyckte bara att det skulle få vara så himla kul att vara den förste att få skriva i ditt kommentarsfält någon gång. Att jag har sådan tur kan delvis bero på att du länkar till min blogg, närmare bestämt till den sida där alla länkar finns till Julia Caesars alla publicerade krönikor. Det har blivit ett digert bibliotek, och numer sparas de även som PDF så att ni kan ladda ned dem och skriva ut och GE till dem som inte har tillgång till dator, främst den äldre generationen.

  F ö kvarstår jag som flygbladsgeneral och inför supervalåret är det viktigare än någonsin att vi mobiliserar våra krafter mot alla antidemokrater som påstår sig vara demokrater fast de i själva verket jobbar för ett mer odemokratiskt samhälle. Det kan låta motsägelsefullt, men i Tanjas inlägg kan vi tydligt se att Lena Adelsohn-Liljeroth är ett praktexempel på detta. En hycklande överhycklare, som dessutom sitter på makt. Sug på den karamellen!

  Vi har alltså många ulvar i fårakläder att bekämpa och det finns nu mängder med flygblad att välja bland, stora, små, diskreta, blaffiga. Välj och vraka! Här kan du läsa mer:

  http://www.korta.nu/flbl

 3. Joakim Eng skriver:

  Trevligt att du är igång igen, Tanja. Hoppas din uppfinning hjälper dig att snabbt få tillbaka strykan så att du kan skriva mer. Din röst behövs i det tilltagande vansinnet.

 4. Ekvalist skriver:

  Tanja! Tack för en utförlig lägesrapport. Avsnittet om marginaliserade medier var kanske lite överflödigt, men i det stora hela uppskattar jag din betraktelse och instämmer. Galenskapen är påtaglig och berör oss i varje stund.

 5. undertallen skriver:

  Bra inlägg som vanligt! Min kommentar här blev lite lång, men du är nog den enda som man inte behöver be om förlåtelse för det om!

  En sak som du som med-naturvetare bör vara medveten om (fast det är du nog) är hur lite matematiken klarar av inom ekonomin. Ett varningens ord först: För att säga följande blir man idiotförklarad av nationalekonomer. Högt avlönade, ibland prisade dito.

  Det mänskliga samhället är ett komplext adaptativt system, Complex Adaptive System (CAS). En myrstack är ett annat exempel på ett CAS. Det finns inga myrarkitekter, myrprojektledare, myr-personal-avdelning, myrplanerare. Det finns bara myror som gör myrsaker. Små, dumma myror som var och en reagerar på sin omgivning med sina mikroskopiska hjärnor. Resultatet blir en helt oplanerad myrstack.

  På samma sätt är det mänskliga samhället ett CAS. Ovanpå detta samhälle försöker vi människor ”organisera” saker. Men generella lagar, istället för regleringar, är fortfarande vad som får vårt samhälle att fungera. Försöker man riktigt organisera får man Sovjet, Bulgarien under kommunismen, etc. Att Bulgarien fungerade över huvud taget beror på att allt inte organiserades.

  Så ett CAS kan man, hjälpligt, simulera. Men man kan aldrig någonsin i h-e räkna på det. Men det gör ekonomer ändå. Då kan de få Nobelpris. De fyra räknesätten plus lite simuleringar är dock allt som behövs.

  Ekonomer definierar t ex något som heter ”perfekt konkurrens” (annars kan de inte räkna på sin påhittade verklighet). Perfekt konkurrens råder när
  1) det finns många aktörer.
  2) inga hinder att ta sig in och ut på marknaden, och
  3) alla aktörer vet allting. Dvs, kunskap är gratis.

  På en perfekt marknad vet Apple, Samsung, Ericsson, Motorola, Sagem, ZTE, HTC allting de själva vet och allt deras konkurrenter vet.

  När ekonomer räknat lite grand på detta så upptäcker de att det inte alls fungerar som deras teorier säger.

  Titta! säger de. Vi har ”market failure”! Därför måste någon som vet allting, vi och Staten(??!?) gå in och rätta till saker och ting.

  Så ”perfekt konkurrens” == ”total avsaknad av konkurrens”. (Hittar inget ”identiskt-tecken” på mitt tangentbord…

  Hayeks lilla samling ”Individualism and Economic Order” rekommenderas varmt. Köp den som bok eller ladda ner den här:

  Klicka för att komma åt individualismandeconomicorder.pdf

  Första uppsatsen är intressant men talar inte direkt om ekonomi.

  Så de svenska studenterna med sina problem med räta linjens ekvation och ”alla diagram” är faktiskt inte så fel ute.

 6. Jaha, kanske bättre att förekomma än förekommas, så innan du klistrar innan någras skärmdumpar från mina inlägg med syftningsfel vill jag påpeka att det heter ”mångfaldens”, ine ”mångfalens”
  Så det så!

 7. Cavatus skriver:

  Nähä, jag hann visst inte först. Nåväl, jag är nöjd och glad att du är på banan igen, om än tillfälligt.

 8. Phin Daralia skriver:

  Efter att just att ha sagt upp DN och i samband med det skickat ett riktigt kritiskt brev till redaktionen där jag säger att man inte längre kan läsa en tidning som är så uppenbart partisk och som varje dag sprider flera lögnaktiga påståenden har jag nu ändå smugit mig in på en bensinstation och köpt dagens utgåva. Och se, den var inte så tokig! Alltså den nya delen i mitten, efter förstadelen och före kulturdelen. Allt var inte intressant, men mer än hälften! Och allt som jag läste verkade sanningsenligt och förnuftigt! På alla punkter skyhögt betyg jämfört med samtliga dagstifningar. Men… ack, det var en bilaga som inte tycks ha något med DN att göra, en bilaga från ”Den nya välfärden”. ”Den enda välfärden” vore mer passande, att döma av alla kloka synpunkter på bland annat ungdomsarbetslöshet, invandring, företagande och inte minst utbildning, där Tanja talar klarspråk (som alltid). Mer sådant – det kanske finns hopp trots allt!

 9. För de som eventuellt missat det, om det ens är möjligt (men jag såg inte Tanja nämna det någonstans) så visade SVT i Vetenskapens värld ett program om hur man nu fastslagit att skillnaderna i längd mellan män och kvinnor är socialt konstruerade och att beror på att män genom könsmaktsordningen berövar kvinnor mat. Därför är de kortare. (Helt seriöst alltså.)
  Som Tanja påpekade så håller vi ångan uppe på Genusdebatten så gott vi kan. Erik (Aktivarum) har skrivit en del ett och en del två där han sågar programmet. Och jag har själv bidragit med När kvinnor går nakna växer män: En genialt genital genusanalys som ger en alternativ förklaring.
  Tanja tog ju också upp Svensk Kvinnolobbys ”Dags att Klippa Kuken”

  Så jag tog och startade en egen kampanj:

  För den som vill läsa inlägget, x-rated, alltså inte lämpligt för barn, så finns det här

 10. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, ang ”Lysande! Nästan alla i svensk politik och svenskt kulturliv som gjort sig förtjänta av det, får kängan.” Va! Det här var ju bara ett litet axplock, jag har ju inte ens börjat. 😉 Nejdå, skojar bara. Hm, inser att inlägget blev lite väl långt känner jag nu när jag försökte plöja det sjäv, ha ha! 🙂

  Ang ”mer Tanja-bilder med långsidan som horisont, så de går att lägga in som bakgrundsbilder på datorn” så kan du ju väla bland dem på Om mig – annars har du ju den här som skulle passa bra https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2011/06/tanja-nat-5-mindre.jpg eller denna https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2011/06/tanja-nat-1-mindre.jpg

 11. Hm, det gick tydligen inte att få in bilder,
  Sveriges kvinnolobbys kampanbild kan ses här.
  och min motbild kan ses här.

 12. Tanja Bergkvist skriver:

  Phin Daralia, ”Efter att just att ha sagt upp DN och i samband med det skickat ett riktigt kritiskt brev till redaktionen där jag säger att man inte längre kan läsa en tidning som är så uppenbart partisk och som varje sprider flera lögnaktiga påståenden har jag nu ändå smugit mig in på en bensinstation och köpt dagens utgåva. Och se, den var inte så tokig! Alltså den nya delen i mitten, efter förstadelen och före kulturdelen. ”

  Ha ha tack för ett gott skratt så här precis innan jag ska lägga mig! 🙂 Ska också läsa hela DNV-tidningen nu i helgen! Bara en parentes: skrev du verkligen till dem, och i ditt riktiga namn osv? Bara nyfiken. 🙂

 13. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ha ha ha f-n vad galen du är!! 🙂 (ang bilden du gjort och länkat till ) men var det där deras kampbild på riktigt? Hade missat den, i så fall måste jag uppdatera inlägget med den. Är deras bild på allvar och är kvinna på bilden kopplad till kampanjen?

 14. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ”så visade SVT i Vetenskapens värld ett program om hur man nu fastslagit att skillnaderna i längd mellan män och kvinnor är socialt konstruerade och att beror på att män genom könsmaktsordningen berövar kvinnor mat. ” Ja jag såg också den, men kan ju inte ta upp allt jag har i tankarna. 🙂 Då tar inläggen aldrig slut. Men vad bra att ni tagit upp detta vetenskapsprogram – ska läsa imorgon!

 15. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ”Jaha, kanske bättre att förekomma än förekommas, så innan du klistrar innan någras skärmdumpar från mina inlägg med syftningsfel vill jag påpeka att det heter ”mångfaldens”, ine ”mångfalens”
  Så det så!”

  Nä jag har inte funnit några syftningsfel i dina inlägg, men ska i ärlighetens namn erkänna att jag är efter med att läsa dina och andras inlägg…. Jaha har jag missat ett d i mångfaldens – tack, ska fixa nu! 🙂 Om jag hittar det – var skrev jag det nu då *leta leta*. Förresten vad menar du själv med ”ine”? Menar du inte inte? Glömde du den viktigaste bokstaven – t!!!???

 16. Tanja Bergkvist skriver:

  Cavatus, varför är det så viktigt att komma med den första kommenatren? Har aldrig hört om det förut. 🙂 Inlämningar? Jag hoppas det är regimkritisk verksamhet du sysslar med och inte något oviktigt trams?

  Ang ”men i Tanjas inlägg kan vi tydligt se att Lena Adelsohn-Liljeroth är ett praktexempel på detta. En hycklande överhycklare, som dessutom sitter på makt. Sug på den karamellen!”

  Ha ha, du verkar själv ha mycket uppdämt – vad roligt, då kan vi ju avreagera oss här tillsammans över helgen innan min operation. 🙂

 17. @TB
  Jupp. Det är en bona fide kampanjbild. De har själva tagit bort den efteråt när det blev väsen om den. Men den är äkta. De hade en hel serie bilder med folk som håller plakat med dumheter på. (Du hittar flera i mitt inte helt rumsrena inlägg

 18. Tanja Bergkvist skriver:

  Joakim, min uppfinning är till för att kunna använda amen åtminstone lite, men tydligen stelnar lederna ganska fort efter några måander så det är ganska illa just nu, och efter nästa operation blir det ett par veckors orörlighet igen, så dte blir en tuff kamp… Men jag är alltid igång, hjärnan är full som alltid men det är ju verkligen synd att jag inte kunnat skriva av mig på så länge. Men efter nästa operation (om jag vaknar ur narkosen *noja*) så ska allt vara bra och då kan jag göra sjukgymnastik utan att riskera att den går ur led – det är ju därför den förtvinat så här sedan förra operationen…

 19. Tanja Bergkvist skriver:

  Ekvalist, tack själv för dina lägesuppateringar som är betydligt mer frekventa än mina. 🙂 Jag skulle inte vilja kalla det med Nya Tider för överflödigt – hur nöjda är vi med destora medier vi har idag? Jag skriver aldrig om något onödigt eller överflödigt – allt jag skriver är av vikt. 🙂

 20. Den gamle kompanjonen skriver:

  Härligt med välförtjänta rallarsvingar i dessa dåraktiga tider! Det finns ingen botten på kaninhålet. Jan Helin har mycket suspekt fWHR och då han enbart anställer vita börjar man tro att det ligger något i teorin.

  Lycka till med operationen!

 21. Martin Andersson skriver:

  18-års-inloggning på MegaPlumpa länkar behövs fr o m nu… 😦 😦

  Samt varningstexter och förhållningsregler från Socialstyrelsen… 😦 😦

  Tänk på att det finns känsliga människor… 😦 😦

 22. Tanja Bergkvist skriver:

  Den gamle kompanjonen, ”Jan Helin har mycket suspekt fWHR och då han enbart anställer vita börjar man tro att det ligger något i teorin.” – Ha ha jag noterade också hans fWHR och tänkte precis samma sak. 😉

 23. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, ”MegaPlumpa länkar” vad är det?

 24. Martin Andersson skriver:

  Ja, det jag tänker på är dolf (som är en vass debattör) och hans inlägg, som dock ibland verkar ha någon sorts Tourettes när han lägger in egna eller andras länkar. Röd varningstext på dessa när de är MegaPlumpa tack (OK, jag får 1) skylla mig lite själv också och 2) anse mig varnad bara av signaturen och dess historia). 😐 🙂

 25. Cavatus skriver:

  Att skriva först på din blogg innebär att man inte är en längst ned i högen av typ 100 kommentarer ….

  Inlämning … nja jag läser lite för skojs skull på högskolan ett fåtal poäng, men även de ska klaras av inom givna deadlines, så därav termvalet.

 26. Tanja Bergkvist skriver:

  undertallen, ja det är ju alltid idealiserade modeller, tyckte att artikeln jag länkade till ändå förklarade problemet ganska bra. Ang ”Men generella lagar, istället för regleringar, är fortfarande vad som får vårt samhälle att fungera. Försöker man riktigt organisera får man Sovjet, Bulgarien under kommunismen, etc. Att Bulgarien fungerade över huvud taget beror på att allt inte organiserades.”

  Faktum är, som jag skrev i mitt förra inlägg överst om Bulgarien, att partiet aldrig invaderade den privata sfären (om man inte var aktiv oppositionell dvs). Sverige är mycket mer organiserat på ett sätt, än vad Bulgarien någonsin var under kommunisttiden. Lite svårt att sätta ord på det just nu, och måste sova, men för att ta det lite kort och ytligt: svenskar har ett större inre behov av att organisera och administrera osv – jag har själv ärvt den svenska kontrollbehov-genen 😉 – därför kommer den svenska versionen av de östeuropeiska kommunistsamhällena att vara den perfekta mardrömmen…

 27. Martin Andersson skriver:

  https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2011/06/tanja-nat-5-mindre.jpg var ju en diamant i tät rubininfattning, ligger på mitt skrivbord nu och självlyser! 🙂 🙂 🙂

  I övrigt mycket stående bilder, inget fel på dem men de hamnar som småbilder i Tile-konfiguration, lite tråkigt.

  Och å andra sidan ska jag nu påminna mig – innan Tanja själv påminner mig på ett sätt som jag i så fall sent kommer att glömma – att huvudströmningen här på bloggen är verbal, kognitiv och intellektuell. Bilder är trots allt bara lite strössel överst.

 28. Claes-Peter skriver:

  [Om man berömmer Tanjas nya porträttbild – är man sexistisk man då? Ett erotikens Kakmonster? En det sociala umgängets slemmiga mördarsnigel?]

  Om feministerna importerar testikel-fiskar, så kommer jag att avla fram elektriska attack-ålar av grövsta dimensioner. Så får genuzisterna också hålla sig på stranden! Så det, så!

  Inte ska väl Tanja behöva skruva i alla otaliga lösa skruvar kvinnoellt! Tag hjälp av teknikens under:
  Hitachi 14v 4Ah Automatskruvdragare
  – Mycket välbalanserad skruvautomat med hög kapacitet
  – Automatisk frammatningsmekanism (kan backas manuellt)
  – Funktionellt utförande med låg vikt, endast 2,0 kg
  – Höger-/vänstergång
  – Ergonomiskt gummibelagt grepp (D-handtag)
  – Justerbar djupinställning
  – Mycket effektivt clutchsystem med låga ljud- och vibrationsvärden
  – Försedd med handledsrem och bälteskrok
  Mycket välbalanserad skruvautomat med hög kapacitet

  Tanja är nu bara en enda ynka bokstav från att bli upptagen som Hedersman i Männens Gemenskap!!! – Vår kultplats och samlingspunkt heter ju ”Clas Ohlson”! (Nästa möte lördag em. kl 15 – på kvällen minnesmåltid på grillat spädbarn i skogen till åminnelse av professor emerita Eva Lundgren från Flekkefjord. Vid avecen sjungs grovt sexistiska sånger, och sedan är det dax för stripporna att framträda.)

  Jag har nu i flera veckor funderat på att skapa en blogg med namn i stil med ‘Patriarkatet befaller!’ Könsmaktsordningen tillkännages för omedelbar efterrättelse! Läs! – Lär! – Lyd!
  Så slipper feministerna fantisera ihop allt själva, och de kan få lite mer vatten på sin pratkvarn. Fast blir jag isf klassad som Troll?

  Ett gammalt bergtroll
  ”/…/
  Och tänk den fagra prinsessan,
  som gick förbi här i jåns
  och hade lengult om hjässan,
  hon vore allt mat för måns.
  /…/
  Jag ville klapp’na och kyss’na,
  fast jag har allt en för ful trut,
  jag ville vagg’na och vyss’na
  och säga: tu lu, lilla sötsnut!

  Och i en säck vill jag stopp’na
  och ta’na med hem till julmat,
  och se’n så äter jag opp’na,
  fint lagad på guldfat.
  /…/”

 29. MiT skriver:

  Om Kvinnolobbyns fantastiska bilder, de började? redan i juli med att spotta ut korkade tweets med bilder där några höll upp skyltar med budskap som jag antar att Kvinnolobbyn står för.
  http://toklandet.wordpress.com/2013/07/05/basta-fran-twitter-4-juli/

  Sen fortsatte det och de är ju inte de enda som använder bilder med skyltar men de är ohotade drottningar i Sverige på tronen och när det börjar bli lite jobbigt att folk undrar vad de håller på med så blockar de… 🙂
  http://toklandet.wordpress.com/2013/09/17/om-man-inte-far-klippa-av-kuken-pa-mig/

  Plus att det finns en hel del annat som rör detta på lite olika bloggar, dock har det varit knäpptyst från tidningar och annan etablerad media…

  Nu ska jag läsa igenom ditt korta inlägg lite mer ordentligt… Tar väl bara en timma eller nåt 😉

 30. Jax skriver:

  Den första videon om debatten om Selma Lagerlöf har jag hört på riktigt i Sveriges Radio. Det var efter en pjäs av Strindberg. En panel skulle diskutera och analysera pjäsen. En av deltagarna, en ung kvinna, presenterade sig med att säga ungefär följande:
  ”Ja jag vet ju inte så mycket om Stindberg mer än att han är en man som tar mycket plats”.

  Förresten Tanja, vilket är ditt FWHR?
  Och krya på dig! Allt gott till dig, min hjältinna!

 31. Jax skriver:

  En Makita 10,8 volts skruvdragare väger endast 1 kilo och har ändå ett moment på hela 24 kp.

 32. Tanja Bergkvist skriver:

  Jax, jag har ingen aning om vilket FWHR jag har, knäppgök. 🙂

  MiT, tack för lästips, ska kolla! Ja det tar nog en timme att läsa inlägget,utan alla videos och länkar. Printa ut inlägget till en bok så blir det läsbart. 😉

 33. Tanja Bergkvist skriver:

  Claes-Peter, ”Om man berömmer Tanjas nya porträttbild – är man sexistisk man då?” Inte i mina ögon, och det är ju min åsikt som räknas så det är lugnt. 🙂 Hur kan jag ha 70 öppna fönster på datorn? Nåja, efer operatioe jag ju få tiden att gå medan jag sitter still så jag sparar dem tills dess.

 34. @Cavatus @TB
  Tror inte det går att förklara det där med att skriva först för henne. Hon har inte de testosteronhalter som krävs för en förståelse av det.

 35. @Martin
  Nu påpekade jag ju faktiskt själv att inlägget inte var rumsrent bägge gångerna jag la in länk till det, så jag varnade onekligen. Sen tycker jag nog att du skall låta det beninga fingret peka på den verkliga skurgen i sammanhanget; Sveriges KvinnoLobby. Jag gav bara svar med samma mynt. Jag är definitivt ingen vän av könsvulgariteter, när jag ”förfaller” till den nivån har jag (åtminstone som jag ser det) både en poäng och fullgoda skäl för det. Om du inte läst mitt inlägg om saken och inte heller känner till saken från annat håll kan jag upplysa dig om att budskapet ”Dags att klippa kuken” (Sveriges KvinnoLobbys ordval. inte mitt) ingår i deras kampanjande för kvinnokonferensen Nordiskt Forum Malmö 2014. Jag citerar ur regeringsbeslutet:

  Mot den bakgrunden har regeringen beslutat att bevilja en ansökan från Sveriges Kvinnolobby om ekonomiskt bidrag för att genomföra en nordisk kvinnokonferens, Nordiskt Forum Malmö 2014 – new actions on women’s rights. Konferensen äger rum i Malmö 12 – 15 juni 2014. Regeringen beviljar ett bidrag för 2012 om högst 1 000 000 kronor, för 2013 högst 2 500 000 kronor och för 2014 högst 6 500 000 kronor.

  Så skriv gärna till regeringen och klaga över det vulgära språkbruket*.
  Det andra inlägget (om den genialt genitala genusanalysen) är faktiskt helt fri från sånt bortsett från en halvekivok bild (på än jättelik naken kvinna och lika pytteliten naken man) med en liten ”glimten i ögat”-text. Det ”genitala” i inläggets titel var bara en morot för att göra folk nyfikna, inlägget är helt genitalfritt.

  *Ursäkta om du får klä skott för min irritation. Min kritik är egentligen inte alls riktat mot dig. Men hela saken gör mig seriöst förbannad. Till råga på allt elände fick jag ett beslut från den korrupta och genoruttna granskningsnämden idag om att de friar ett nyhetsinslag jag anmälde för sin uppenbara plolitiskt snedvredna och manipulativa propaganda (Se mitt inlägg om snön som föll i juni, bortsett från ”få tummer ur arslet” är det helt fritt från svordomar och underlivsord) gör inte mitt humör ett dugg bättre. Tvärtom. Jag är rejält sne’ idag. Funderar på hur jag ska kunna klämma åt de jävlarna så det verkligen känns.

 36. @ABC

  Förresten vad menar du själv med ”ine”? Menar du inte inte? Glömde du den viktigaste bokstaven – t!!!???

  Jag vill härmed tillkännage att jag i total förnedring och självförudmjukelse tänker köpa mig historiens största skämskudde och gå ut i skogen och leta upp första bästa ättestupa. Efter en sådan fadäs kan jag aldrig mer visa min fula nuna på det här forumet.
  Men, Anja är väl också ett vackert namn?

 37. Martin Andersson skriver:

  Awright. Jag får inse att det här kommentarsfältet är buren där bara de hårda går in, och bara de hårdaste går ut igen. Jag får anse mig varnad. 🙂

 38. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, nä det har jag väl inte (de testosteronhalterna som behövs för att förstå det), och i så fall har jag ju ett ganska lågt fWHR 🙂 men varför skulle Cavatus ha högre testosteron än mig, hur vet du vilket kön Cavatus har? 🙂

  Ursäkta frånvaron, sitter på Avpixlat första gången på några månader och kommenterar på den här artikeln – det har varit kalabalik idag när Expo gav sig ut IRL: http://avpixlat.info/2013/10/04/kalabalik-pa-expos-debatt-om-mangkultur

  Citat: ”Både extremintoleranta och extremtoleranta lyfter fram utopiska föreställningar om ett perfekt samhälle.” Notera att man numera infört ett nytt begrepp i debatten: ”extremtolerant” (på ett negativt sätt) – undrar varför Expo vill extremistförklara vänstern? Kanske för att Expo företräder den agenda som ogillas av alltför många, och nu måste man extremistklassa alla dem, alltså agendan i videon jag la upp här i inägget:

 39. @T!B
  Klart Cavatus är en man. Han fösöker ju få in den första kommentaren. Ingick inte logik 101 i din matteutbildning?

 40. Dennis skriver:

  Vad kul med ett nytt inlägg!
  Jättebra.

 41. Sören skriver:

  Roligt att du är tillbaka, har saknat dina inlägg.

 42. elwee skriver:

  Åhhh så bra med ett nytt inlägg! Tack Tanja.
  Nu slapp jag att börja bygga om överskåp, mm för att få plats med de nya, högre kyl/frys-skåpen. Jag menar, att läsa det du skriver är en fullt ut godtagbar anledning att skjuta upp andra göromål …

  Ju mer du skriver, som jag läser, ju mer inser jag att det finns soul mates när det gäller sättet att se på det som händer med vårt stackars land.

  Det är mycket frustrerande att t ex se hur våra gamla behandlas ”pga pengabrist” samtidigt som nyadeln ska ha allting gratis utan det minsta motkrav, t o m om de uppehåller sig här i strid med gällande lagar.
  MEN! Ett ännu större svek mot Sverige är den kontinuerliga nedmonteringen av kunskapsskolan! Självklart ser de flesta politiker det som en fördel med outbildade medborgare eftersom de då är lättare att styra. Det är ju så mycket lättare att slippa argumentera för idiotiska förslag och bara bestämma dem.
  7-klöverns politiker kommer att ha mycket att ställas till svars för, men tyvärr går allt så trögt genom att en enig MSM-kår dagligdags häller bromsolja i varje naturlig utveckling.

  Kul att du tar upp det där med uppfinningar och sånt. Visst måste du promenera genom hela kunskapsrummet innan du kan ta steget in i ett nytt okänt rum som ingen varit i tidigare.
  Vi som har patent vet det och man ser med förfäran på hur gamla, genom generationer surt förvärvade, kunskaper slängs på soptippen till förmån för diverse pseudovetenskaper.

  Jag har bl a patent på tillämpningar av jättemagnetostriktiva material och … ja med tanke på hur de beter sig så är de sannolikt synnerligen maskulina. Fast det är ca 25 år sedan nu och då slapp man ta vissa hänsyn … :o)

  Sedan när det gäller politiker och varför de kan bete sig som de gör beror på att i stort sett hela gänget är en klubb för inbördes beundran. Det finns ingen intern debatt mer än om pseudofrågor, bortsett från när SD bråkar med dem, och därför är detta parti så avskytt av 7-klövern och självklart då också av deras vapendragare inom MSM.

  Vi har så kallad ”representativ demokrati” i Sverige.
  Det innebär att för att komma på valbar plats så måste man passera så många filter och nålsögon att de som kommer ut på andra sidan är så intill förvillelse lika att man måste ge dem olika bokstäver och blommor så folk kan skilja på dem. Det ger liksom en känsla av demokrati för folk att de kan se skillnad på dem och att de får rösta på vilket parti de vill …
  Sedan går allt sin gilla gång och politiker på riksplanet och i kommunerna berikar sig på inkomna skattemedel och det som blir över styr de huvudsakligen bort från dem som genererar nämnda pengar.
  Det fifflas och rufflas och för en politiker finns bara en synd; nämligen att bli påkommen. Allt annat passerar obemärkt.

  Nej, nu ska jag sluta …
  Lycka till med operationen Tanja

 43. Peter skriver:

  Tanja, med sådana bilder som ovan så väcker du mer primitiva instinkter hos mig. 🙂 jag har svårt att läsa texten sedan…..

 44. Marie-Louise skriver:

  Jag håller tummarna för att din nästa operation ska lyckas, så att du med full kraft kan fortsätta ditt viktiga uppdrag att bekämpa all dumhet. Hur ska vi annars stå ut?

 45. Bosse skriver:

  Pinknödig öppnade jag min gylf, jag såg ingen ”social konstruktion”.

  Många skillnader mellan man kvinna finns, jag älskar dessa skillnader.

  Jag högaktar och respekterar skillnaderna mellan man kvinna!

 46. […] börjar lukta rektor Moira von Wright över det hela (här finns länkar om hennes idéer och här finns texten författad av […]

 47. Torbjörn skriver:

  Tack för fotot på Aftonbladets medarbetare, Tanja. Jag har alltid velat få en samlad bild över Sveriges förfall.

 48. QED skriver:

  Roligt med nytt inlägg, men det kommer att ta tid att läsa hela!

  Här en artikel att bita i: mot en feministisk fysik:

  Klicka för att komma åt JWM_3648_Whitten_pp115-134_UL%20copy.pdf

 49. För den som är intresserad så har jag funderat lite på det här med varannan damernas och kvotering i riksdag och gett ett föreslag på ett nytt system för tillsättning av riksdagsledamöter.

 50. Det här är väl 250% off topic, men jag tycker ändå att det är viktigt på något vis. Det visar på att det finns hopp för framtiden. (Rekommenderar varmt att ni verkligen kollar på det, döm inte hunden efter håren!)

 51. elwee skriver:

  Tanja …
  Hur fick du egentligen din dåliga axel från början?
  Sudden impacts?
  http://www.friatider.se/forskarlarm-jamstalldhet-leder-till-att-kvinnor-misshandlar-sina-man

 52. QED skriver:

  Jag tror att Tanja fick sin dåliga axel på skjutbanan

 53. Claes-Peter skriver:

  På tal om Patriarkatet – nu får väl alla de mer traditionella foliehattarna vatten på sin kvarn – för det måste ju vara ZOG och den judiska världsmakten som ligger bakom, att tre män med rötter i den judiska kulturen får kemipriset! Nästa pris kommer att gå till Frimurare eller Rosencreutzsarna! Allt är konspirationer – eller så är det en stor konspiration som försöker inbilla oss om att allt är en konspiration?

 54. Eva skriver:

  Genusmaffian har nått matsalen på Malmö Högskola:

  Kanelbullesexistiska kvinnoförnedringskränkningar på Malmö Högskola!
  M H matsalars restauratörs huvud önskas på ett fat (ett kakfat, får man förmoda).
  Genusinkorrekt och antifeministisk hantering vid kanelbulleservering anses ”inte acceptabelt utan rent ut sagt chockerande” och ”högskolan bör se över sitt samarbete med MH matsalar.” anser bindgalen feminist.

  http://www.expressen.se/kvp/ledare/kanelbullesexism-pa-malmo-hogskola/

  Man tar sig för pannan och undrar om det är på riktigt :/

 55. JEL skriver:

  Tanja,

  Keep on punching!

  JEL

 56. Rutger Staaf skriver:

  Tanja..
  Om könet är en social konstruktion vilket hävdas av genusforskare då är väl också homosexualitet en social konstruktion och borde kunna botas eller?

 57. QED skriver:

  Är detta månne Fredrik R som besöker en spådam inför valet 2014?

 58. Tanja Bergkvist skriver:

  MEDDELADE: ÄNTLIGEN !!! 🙂 Nu är min reoperation genomförd, och lyckad!! Får tacka överläkaren för ett fantastiskt jobb. Såhär skulle resultatet ha blivit i maj – så hade jag inte förlorat 4 månader av mitt liv samt besparats en massa lidande. 😦 Jag hade mer rätt än rätt, som jag alltid har, men den kirurg som genomförde operationen i maj trodde mig inte, trots att jag gång på gång fick axeln ur led (med extrem smärta – den som inte fått axeln ur led vet nte vad smärta är) – de första veckorna bara av att ta ett steg, resa mig upp eller stanna till plötslgt. I två månader gick den ur led av nästan ingenting. Jag har inte skrivit exakt hur illa det varit för jag har inte velat klaga så länge jag varit maktlös och helt beroende av att någon läkare skulle tro mig så att jag kunde opereras om, det minsta kirurgen borde gjort var att skicka mig på 3 minuters röntgen men det gjorde han inte eftersom han inte trodde mig.

  Överläkaren trodde dock på mig och det visade sig mycket värre än jag hade kunnat ana: inte bara hade den första lagningen släppt utan benbitar hade helt gått av vid borrningen av de hål som tre krokar skulle fästas på i maj, så klart att axeln gick ur led då inte bara labrum varit borta utan även själva benet – inget blockerade kulan alls!! Jag är glad att jag äntligen fått svar på vad som gick snett och att allt är ställt utom tvivel vad gäller min berättelse (utöver alla vittnen som fick se mig trilla ner på golvet av smärta när den gick ur led bara jag reste mig upp eller tog några steg eller vred kroppen några grader )och jag är tacksam att jag nu har en helt stabil axel – det ska tydligen till mycket våld för att få den ur led igen och trots att det bara gått några dagar så känner jag att den inte kan gå ur led, det blev en latarjet med skruvar, och nu har jag inte kollat detaljerna men vad jag kan se på nätet är det alltså något sådant här som ska ha gjorts – ben avsågat och inskruvat på annat ställe – här är lite trevliga bilder:

  http://www.shoulderdoc.co.uk/article.asp?article=1544&section=914

  All annan vårdpersonal har varit fantastiskt professionell men jag hade otur att komma till fel första kirurg. Men hur ska man kunna veta sådant? Det värsta var att inte bli trodd i så många veckor och månader – detta är tid jag aldrig kommer att få tillbaka, för att inte tala om lidandet… Inför operationen i förra veckan bedövades min arm – vet ni hur skumt det känns att ha en hel bedövad arm? Som att den väger 10 kg och inte tillhör min kropp – en sköterska fick hålla i den när jag skulle upp och gå. 🙂 Och sedan fick man något intrevenöst lugnande inför operationen, och snarare även innan de skulle sätta bedövningen, men för varje injektion blev jag bara mer och mer pratglad så det tog lite tid innan de kunde sätta den där bedövningen i halsen, ha ha! 🙂 Ja ja, nu är iaf allt lidande över och det är dags att ta nya tag! 🙂

 59. Tanja Bergkvist skriver:

  Nu ska jag läsa och svara på kommentarer, men innan jag glömmer det: Hübinette förespråkar en offentlig rasdiskussion i Nya vågen från förra veckan: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3048&artikel=5668045 Dock inte som biologiskt begrepp utan som ”social kategogi” – vad menas med ras som social kategori??

 60. Tanja Bergkvist skriver:

  Tack Sören och Dennais! Det var även roligt för mig med ett nytt inlägg – jag ville passa på att lägga up något riktigt lngt utifall jag inte skulle vakna ur narkosen, men nu vaknade jag ju och operationen blev lyckad så det blir många nya inlägg! 🙂

 61. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Vad glädjande att du äntligen fått din axel fixad så att du snart är hel igen! Men om du skriver 200 sidor långa blogginlägg med bara en arm, hur jobbig kommer du då inte bli när du är fullt återställd igen!? 😉

  ”Såhär skulle resultatet ha blivit i maj – så hade jag inte förlorat 4 månader av mitt liv samt besparats en massa lidande. 😦 ”

  Ja, så är den svenska ”välfärden”. Hade du bott i USA så hade du fått betala mer för din operation, men du hade kunnat operera dig direkt och sluppit en massa onödig smärta och en onödig tidsförlust på 4 månader. Tid är också pengar! Synd att du drabbades av ”välfärden”, men skönt att det är över nu.

 62. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ”Nu slapp jag att börja bygga om överskåp, mm för att få plats med de nya, högre kyl/frys-skåpen. Jag menar, att läsa det du skriver är en fullt ut godtagbar anledning att skjuta upp andra göromål … ” Ha ha – det var väl bra att du slap då. 🙂 Trodde dock att det var bråttom at bygga en förvaring til PK-politikerna som nedmonterat kunskapssamhället. I din frys kommer deras hjärnceller troligen att vara mer aktiva än under en riksdagsdebatt.

  ”Jag har bl a patent på tillämpningar av jättemagnetostriktiva material och … ja med tanke på hur de beter sig så är de sannolikt synnerligen maskulina. ” Vad är det för material? Betyder det att du kan dra iväg mig eftersom jag nu har skruvar i axeln? Jag måste akta mig för magneter nu. 🙂

 63. Tanja Bergkvist skriver:

  Tack Marie-Louise! Operationen lyckades och jag kommer att fortsätta. 🙂 Dock har jag nya idéer – det räcker inte bara med en blogg, så det var ju verkligen tur att jag vaknade ur narkosen även denna gång så att jag kan genomföra dem! 🙂

 64. Tanja Bergkvist skriver:

  Bosse, ”Pinknödig öppnade jag min gylf, jag såg ingen ”social konstruktion”.” – ha ha, galning! 🙂 Egentligen borde detta viktiga bevis skickas till genusmaffian, men då lär du väl bli polisanmäld, men kanske publicera ditt bevis någon tidskrift i biologi – jag menar denna upptäckt borde iaf diskuteras i genussamfundet. Men å andra sidan – tar du bilden så är ju det tekniska i form av en kamera konstruerat av en man antagligen, vilket gör att bildbevis inte duger utan de måste nog se detta med egna ögon. Nä nu är jag tramsig, måste kolla vad det är för smärtstillande jag fått egentligen… 😉

 65. Tanja Bergkvist skriver:

  QED; neeeeej!!! Ang http://130.58.92.210/Students/phys29_2013/ElectronicReadings/Week%2014/JWM_3648_Whitten_pp115-134_UL%20copy.pdf ”Baby steps toward feminist physics” Jag måste printa det!!! VAr länge sedan jag läste någons galenskap så detta var ju ett jättebra tips – tack! 🙂

 66. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, din text var helt suverän – tack för skratt och allvar blandat! 🙂 http://genusdebatten.se/kvotera-mera-rosta-pa-brosta/

 67. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, axeln började gå ur led när jag var student, vet faktiskt inte hur det gick till, antar att varje gång det hände blev den mer och mer skadad. Men för att förebygga så styrketränade jag då och då, men nu vet jag att det faktiskt lett till att det blivit än svårare att få tillbaka den på plats, då jag tränat de stora muslerna och inte de små som man tydligen bör, men gummiband mm och hos sjukgymnast. Intressant länk till det där om jämställdhet – hade inte sett det tidigare.

  QED, nej det var inte på skjutbanan jag skadade axeln, det är inte den typen av rörelser som fått den ur led, knasboll 🙂 snarare har den gått ur led när jag dragit ner och pekat på tavlor till studenter, och av att åka rulltrappa (!) mm.

 68. Galne Gunnar skriver:

  @ Claes-Peter:

  Jag kommer här att skriva allmänt om ämnet konspirationsteorier och inte som ett direkt svar på det du skrev:

  Att prata om konspirationsteorier och att kalla folk för konspirationsteoretiker är ett sätt att stämpla folk som knäppgökar i syfte att misskreditera dem, och framförallt i hopp om att försöka manipulera andra människor till att inte ens lyssna på de argument som de som belackas med epitetet konspirationsteoretiker anför.

  Det finns förvisso konspirationsteoretiker och konspirationsteorier som är orimliga och bisarra, men det finns också många seriösa röster som framför rimliga alternativa teorier, och som påvisar brister i de offentliga versionerna av händelser, som för detta stämplas som konspirationsteoretiker i syfte att försöka marginalisera dem.

  De som ivrigt konspirationsstämplar andra människor är vanligtvis en av två sorter: 1) De som har något att dölja och därmed något att förlora på att sanningen kommer fram, eller: 2) Nyttiga idioter som inte vet bättre.

  Man bör skilja mellan konspirationsteorier och alternativa teorier. När det t.ex. gäller terrorattackerna den 11 september 2001, så är den officiella versionen HELT OMÖJLIG! Det kan helt enkelt inte ha gått till så som det officiella narrativet påtvingar, och det finns hur mycket bra material som helst som ingående förklarar varför det är en lögn. Här följer ett par nya och bra exempel:

  Ben Swann Truth in Media: More Americans ”Rethinking” 9/11?:

  Learn History with Philip Zelikow!

  Eftersom den officiella versionen – dvs den officiella konspirationsteorin – är en lögn, så innebär det således att al-Qaida är oskyldiga till dåden. Så vilka ligger då egentligen bakom? Alldeles uppenbart är att det rör sig om en mycket intelligent och kapitalstark grupp med ett enormt politiskt inflytande. Betänker man detta så minskar plötsligt tänkbara alternativ radikalt…

 69. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, det var inte välfärden det var fel på, utan just den förste kirurgen – alla annan personal var proessionell båda i sitt bemötande och i sin yrkesutövning. Ang ”men du hade kunnat operera dig direkt och sluppit en massa onödig smärta och en onödig tidsförlust på 4 månader.” Nja, man kan inte operera direkt igen efter en misslykad operaton, tror absolut minimum är 6 veckor. Men graden av misslyckande i det här fallet var så extrem att man kanske gjort ett undantag om han iaf valt att röntga mig någon gång av alla. Att inte ens kunna gå pga att axeln går ur led måste ju tyda på ngt väldigt allvarligt – och det var det också. Ja, tid är pengar och just den här tiden hade jag väntat på i tre år eftersom jag hade tänkt skriva min bok den här sommaren – och så lidandet och risken att den dagligen kan gå ur led av ingenting. Har personlarm moneterat på benet. Nu vet jag inte ens om armen kommer bli återställd då den stelnat väldigt mycket – blir mkt sjukgymnastik och annat, kommer att bli tufft, hade operationen blivit rätt från början hade jag haft bättre förutsättningar nu. Tur att överläkaren fixade det här. Det här får mig inte att avfärda välfärden, däremot finns det alltså fall är en läkare helt sonika kan bestämma sig för att inte tro på en patient han nyss opererat, eftersom han inte vill inse att han kan ha misslyckats – så är det när den personliga prestigen är viktigare än att hjälpa människor i nöd.

 70. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  ”Galne Gunnar, det var inte välfärden det var fel på […]”

  Jo, det var det visst! Redan innan din första operation fick du vänta c:a 2 månader och det beror enbart på välfärden. Som sagt, i USA hade du kunnat operera dig direkt.

  Ett annat problem som ditt fall belyser och som också är kopplade till den svenska välfärds- och trygghetshetsen, är att inkompetenta människor blir kvar på sina positioner tack vare anställningstryggheten som gör att det praktiskt taget är omöjligt att avskeda odugliga människor, vilket gjorde att du i det här fallet drabbades. Det finns helt enkelt inga kännbara konsekvenser för de som är inkompetenta och missköter sina jobb.

  Läs också Nima Sanadaji: Orimliga väntetider i den svenska välfärden. Det är en intressant artikel som belyser en viktig fråga, men artikeln belyser också oavsiktligt en bra anledning till varför välfärden är ohållbar, nämligen att de åtgärder som föreslås skulle kosta samhället ännu mer, vilket gör en redan ohållbar välfärd ännu mer ohållbar…

  Jag säger bara: Lägg ned hela skiten!

 71. Galne Gunnar skriver:

  @ Claes-Peter:

  Ett tillägg till min kommentar ovan angående konspirationsteorier kontra alternativa teorier:

  Att ifrågasätta 9/11-kommisionen är lika rationellt som att ifrågasätta Warrenkommissionen och den officiella lögnen kring mordet på John F. Kennedy. Att Lee Harvey Oswald skulle ha varit en ensam skytt är också en helt omöjlig teori och ska således ifrågasättas utan att man blir översköljd av invektiv från infama kretiner.

  Att ifrågasätta dessa lögner gör en inte till en foliehatt, knäppgök eller konspirationsteoretiker utan snarare till en rationellt tänkande människa. En bra utgångspunkt är således att förhålla sig mycket skeptisk till folk som kallar andra för konspirationsteoretiker, och sedan i vanlig ordning syna bevisen och dra sina egna slutsatser om vad som egentligen är sanning och lögn.

 72. Tanja Bergkvist skriver:

  Claes-Peter, ditt tal om foliehttar påminde mig om att jag ju skulle läsa en krönika som skulle handla om att ngn kallat Arnstberg och Sandelin för foliehattar i NEO, ska kolla det nu: http://snaphanen.dk/2013/10/08/julia-caesar-de-verkliga-foliehattarna/ (resten av krönikorna här nederst: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/ ). Har supermånga fönster öppna nu, hoppas inte datorn kraschar…

 73. Galne Gunnar skriver:

  Förresten, ni har väl inte missat det här roliga uttalandet från USA:s utrikesminister:

  Press TV: John Kerry: Internet makes governing hard

  Ja, nu när vi människor tack vare internet har fått en plattform där verklig yttrandefrihet råder (än så länge) så är det inte längre så lätt för Kerry och hans kumpaner att komma undan med alla lögner, all krigspropaganda och all övrig propaganda…. Jag undrar om Kerry verkligen inser hur avslöjande hans uttalande egentligen är?

  Hehehe… Jag bara njuter!

 74. @QED
  Nehe du, det där har du allt får fullständigt om bakfoten. Tanja har någon konstig aversion emot användning av skjutvapen. Jag har till och med lyckats med konststycket att bli censurerad av henne när jag föreslog att vi skulle sluta skjut kråkor och istället sätta skottpengar på något annat. Jag vet inte varför hon är så blödig när det gäller Stockholms cirkus, men jag är i alla fall mäkta stolt över att tillhöra den illustra skara som lyckats bli censurerad av denna charmanta dam.
  Inte nog med att jag kan vederlägga teorin om att Tanjas axleskada skulle beror på skjutövningar, jag har faktiskt i entidigare kommentar givet den otvetydigt och oumkullrunkeligt sanna förklaringen till Tanjas axelproblem. Läs och begrunda den vördnadsbjudande ödmjukhet som inställer sig när man möts av resultaten från minutiöst noggrant genomförd forskning och en oklanderligt stringent logisk analys.
  Som framgår av länken är Tanjas problem med axeln en odiskutabel kausal konsekvens av en kallatomi.
  Quad Erat Demostrandum. (a.k.a. Jag Äger)

 75. Martin Andersson skriver:

  [QUOTE]MEDDELANDE: ÄNTLIGEN !!! 🙂 Nu är min reoperation genomförd, och lyckad!![/QUOTE]

  Halleluja! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 76. @TB
  Vassego. Kan också tipsa om att jag har börjat min slakt av Svelands Hatet. Ännu så länge är bara prologen publicerad, men jag är på gång med del I som kommer att vivisekera första halvan av boken. Och jag är inte nådig.

 77. @TB

  QED, nej det var inte på skjutbanan jag skadade axeln, det är inte den typen av rörelser som fått den ur led, knasboll 🙂 snarare har den gått ur led när jag dragit ner och pekat på tavlor till studenter, och av att åka rulltrappa (!) mm.

  Ja ja, försöker Fröken slå blå dunster i ögonen på oss. Men se, nej, den gubben gick inte. Jag har redan klargjort för QED precis hur det ligger till med den saken. Så försök dra valsen om tavlor och rulltrappor för mer lättrogna och blåögda naivister, lilla Fröken. Nog har Hon gjort en tavla alltid, men knappast en Hon vill skylta med inför studenter, vare sig de befinner sig i en rulltrappa, på löpande bandet eller har gått i stå.

 78. elwee skriver:

  Så bra att allt ordat sig med din uppbyggnad.
  Låter som de första läkaren är ett typiskt Lex Maria-fall.
  Man ska inte opåtalat låta kvacksalvare röja i andra människors kroppar!

  Jo Tanja så tänkte jag att jag skulle skicka en länk om just jättemagnetostriktiva material och hur de beter sig, men se det var inte så lätt att hitta något.
  Då får jag ge en kort beskrivning av fenomenet själv istället.
  Materialet tas fram av ”rare earth metals”. De flesta metalliska material har en magnetostriktiv effekt, dvs de ändrar form när de utsätts för ett magnetfält, men ändringarna är extremt små.
  Så små är dock inte de ändringar som sker i ett jättemagnetostriktivt material. Vi pratar om utvidgningar på upp till 2 promille.
  Oftast använder man runda stavar och runt dem sätter man en spole. Genom att skicka ström genom spolen skapar man en magnetfält och staven länger sig. Detta gör den med stor kraft, närmare bestämt så är det materialets E-modul som är begränsningen.

  Denna effekt kan man sedan leka med för att få t ex mycket exakta förflyttningar, för att skapa vibrationer (upp över 40 kHz), för att klämma fast saker, osv …

  Nästa lektion kan handla om Metglass om tant vill det …

 79. Galne Gunnar skriver:

  Ytterligare en kommentar om det här med så kallade ”konspirationsteorier” som kompletterar mina tidigare två kommentarer på samma ämne som kan läsas här och här.

  Det argument som många gånger anförs för att avfärda något som en ”konspirationsteori” är att ”det är löjligt att tro att ett så stort antal människor har gått ihop för att genomföra en konspiration”. Man menar att det helt enkelt skulle vara omöjligt för en större grupp att vare sig planera eller hålla ihop en konspiration. (I fallet med 9/11-attackerna så finns det naturligtvis en plan bakom dem, för en sådan aktion går inte att genomföra planlöst. Men det jag pratar om nu är sådant som allmänt smädas med epitet ”konspirationsteori”, men som i själva verket kan vara allt annat än just det.)

  Det man nämligen behöver inse när det pratas om ”konspirationsteorier” är att det inte alltid behöver finnas formella avtal mellan olika aktörer för att en konspiration ska äga rum, utan ofta räcker det med att de inblandade aktörerna har gemensamma intressen. Det gemensamma intresset kan vara etniskt, religiöst, finansiellt, kulturellt, eller ha med gruppens överlevnad och utbredning att göra.

  I praktiskt taget samtliga västerländska länder finns det några få familjer som äger och kontrollerar i princip allt, i synnerhet median och produktionen av denna. (Jag pratar här alltså inte om ”de rika”. I Sverige gnälls det avundsjukt på de rika, men faktum är att de flesta rika har lika lite makt som alla oss andra. Jag snackar alltså om den lilla klicken som jag här tänker kalla ”den härskande eliten” då jag tycker att det är en mer adekvat benämning.) Det är alldeles självklart att dessa familjer har en hel del gemensamma intressen och att de därför till stora delar kommer att propagera för samma saker politiskt även utan några formella avtal. De behöver egentligen inte ens känna till varandra.

  Däremot är det högst sannolikt att de inte bara känner till varandra, utan att de faktiskt känner varandra, och dessutom väl. Det är inte heller otänkbart att dessa familjer runt om i västvärlden sammanstrålar ett par gånger per år (t.ex. Bilderbergmötena) och diskuterar gemensamma intressen – utan några formella avtal eller ”konspirationer”. Och ju fler beröringspunkter det finns mellan dessa familjer i den härskande eliten – dvs samma etnicitet, religion, kultur, strävan efter den egna gruppens överlevnad och utbredning – desto större är sannolikheten att de har gemensamma intressen, gemensamma mål, informella avtal, eller faktiskt till och med formella avtal med varandra.

  Tar man det jag har skrivit ovan i beaktande så är det inte särskilt svårt att inse att det mesta av det som stämplas som ”konspirationsteorier” i själva verket kan innehålla en mycket stor sanningshalt…

 80. QED skriver:

  @Tanja ”QED, nej det var inte på skjutbanan jag skadade axeln, det är inte den typen av rörelser som fått den ur led, knasboll snarare har den gått ur led när jag dragit ner och pekat på tavlor till studenter, och av att åka rulltrappa (!) mm.”

  Aha, helt fredliga aktiviteter. Inte ens kast med liten genusvetare orsakade detta?

 81. Claes-Peter skriver:

  Ska uppdatera mig – men min dator har fått PMS eller nå’t.

  Foliehattarna skyddar bara delvis – de förhindrar att någon läser mina tankar eller planterar in felaktiga tankar i min hjärna, men när man släpper in gasen genom ventilerna i min bostad, så är jag försvarslös! Funderar på att köpa kanariefågel. Fast med två olydiga katter, så blir det väl en ständigt återkommande utgift.

  Mens sana in corpore sano!

 82. Galne Gunnar skriver:

  Igår skrev jag en rad kommentarer här om ”konspirationsteorier” (varav det sista fortfarande sitter fast i filtret). Jag har nu satt ihop dessa kommentarer och polerat texten en smula i ett nytt blogginlägg: Konspirationsteori eller alternativ teori? Ett mer lättöverskådligt alternativ att läsa.

 83. 1984 skriver:

  Skönt att höra att axeln är fixad, Tanja.

  /Joakim

 84. @GG
  ett litet tillägg från mig om konspirationsteorier.
  Det är ju verkligen toppen att man lyckats göra ”konspirationsteoretiker” till ett invektiv som förkastar alternativa tolkningar och förlöjligar dem som gör dessa tolkningar. Ordet har blivit ett säkert sätt att tysta opposition.
  Ändå är historien full av konspirationer (kan inte låta bli att tänka på Dantes inferno där djävulen är en trehövdad best som i varje gap mal på en förrädare: i ett Judas Iskariot som lånade sig till en konspiration för trettio silverpenningar, och i de två andra gapen Brutus och Cassius som konspirerade mot Caesar. Inte för att lyfta dessa som verkliga exempel, men det lär inte vara särskilt svårt att hitta faktiska exempel ur historien.).
  Utöver det du säger om gemensamma intressen (kontra uttryckliga avtal) skall man också inse att bara för att en konspiration involverar många människor så behöver dessa inte vara medvetna om att de deltar i en konspiration. Och när vi talar om en konspiration så ingår ju en ”hemlig lögn” (annars vore det inte en konspiration) och storleken på den är också en viktig faktor.
  Om vi tar 9/11 t.ex. så är det ju helt klart en konspiration. Även den officiella förklaringen förutsätter ju en konspiration. Skillnaden mellan de olika förklaringarna/teorierna är vilka det är som ingår i konspirationen. Och jag har sett nämnas (vet inte om detta är korrekt eller inte), att stora skyskrapor förbereds för demolering som en ren rutinåtgärd. Det skulle alltså (om detta är korrekt) vara fullt möjligt att de två tornen förbereddes för sprängning utan att någon såg något underligt i det. (Att den tredje byggnaden, WTC7 verkligen demolerades anser i alla fall jag vara bortom alla rimliga tvivel, och kunda man göra det med WTC7 ser jag ingen anledning till att man inte skulle kunna göra det med WTC1 och WTC2).
  Men oavsett om man köper eller inte köper teorin om en aktiv demolering av WTC1 och WTC2, så lär det ju räcka med att det är några få personer på nyckelpositioner i administrationen är inblandade i konspirationen för att den skall vara ett faktum. För även om vi förutsätter att själva attentatet i sig självt gick till så som den officiella historien säger, så behöver konspiratorer inom administrationen bara aktivt underlåta att agera för att vara delaktiga.
  I ett sådant scenario är det enda man behöver dölja att man varit delaktig i det som skedde. Inte att något skedde.
  Om man däremot tar en sån sak som månlandningen så är jag däremot övertygad om att en konspiration för att ”fejka” en månlandning aldrig hade gått att dölja eftersom en sådan konspiration skulle nödvändiggöra att man fabricerar en helt falsk verklighet. Ta bara en sån sak som att alla i Nasas kontrollcenter i Houston måste har varit medvetna om att saker inte stod rätt till. Så, nej, att en konspiration för en fejkad månlandning skulle falla på grund av sin omfattning.
  Skillanden ses ganska tydligt i att för 9/11 måste man fabricera en bortförklaring, men för månlandningen måste man fabricera själva händelsen. Det första är lätt att göra, det andra praktiskt taget omöjligt.

 85. Tanja Bergkvist skriver:

  Ursäkta att jag försvann från kommentarsfältet igår, hade ju glömt att jag skulle (om jag vaknade ur narkosen) gå på Arnstbergs föredrag om svenskhet anordnat av Sjunnesson http://www.frifolkbildning.se/#post1 Det var ett mycket bra föredrag så jag är glad jag åkte dit, även om jag inte borde springa runt på stan helt nyopererad 🙂 men eftersom överläkaren gjort ett så bra jobb så kan jag transportera mig nu och jag måste bara få komma uuuuuut härifrån! Här är två bilder från gårdagen: https://tanjabergkvist.wordpress.com/?attachment_id=9174 & https://tanjabergkvist.wordpress.com/?attachment_id=9173 Kommer att kolla de nya kommentarerna imorgon, blev skrämd av GG:s meterlånga kommentarer och insåg direkt att kvällen inte kommer att räcka – så bättre göra det utsövd imorgon. 🙂

  Jag har förresten börjat läsa mail nu, och nu kommer jag verkligen att göra det i fortsättningen också. Ha ha, kommer in både seriösa saker och en del galenskaper 🙂 Åter imorgon, min hjärna måste vila. Höll på att skriva ”nyopererade hjärna” och det visar hur förvirrad jag är, eller så vet man ju aldrig om det även blev ett ingrepp där eftersom jag sov. 😉

 86. @TB

  Höll på att skriva ”nyopererade hjärna” och det visar hur förvirrad jag är, eller så vet man ju aldrig om det även blev ett ingrep där eftersom jag sov.

  Det är ju det jag säger: Som framgår av länken är Tanjas problem med axeln en odiskutabel kausal konsekvens av en kallatomi.

 87. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  ”blev skrämd av GG:s meterlånga kommentarer”

  Du ska väl inte skicka dina testikelätande pacufiskar på mig nu bara för det?!

  I NEED MY BALLS! 😉

 88. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, kallatomi – vad är det?!! Har inte sett din länk då jag inte kollat de senaste kommentarerna än, och fr se om jag hinner det idag öht eftersom det har dykt upp en del annat att göra, men senaste i helgen om inte annat ska jag sätta påde dig och GG på plats!

  Galne Gunnar, jag har inta pacufiskar – de skulle bli uppätna av mina katter ju! 🙂 För övrigt har jag inte för vana att gå till fysiskt angrepp, jag kan sätta både dig och alla andra på plats med några tangenttryckningar. Och det är för övrigt vad jag måste göra nu ang en sak som dök upp, annars hade jag sett fram emot att sitta vid bloggen idag… Nåja, får se om det blir tid över senare idag. Nat Geo visar ju en doku om liv på Mars vid 19 och det ska bli vårt kvällsmys här, jag måste liksom även sköta min avkommas utbildning och fredagsmys. 🙂

 89. Tanja Bergkvist skriver:

  Ang Hübinette som i Nya vågen säger att vi måste prata om ras men inte som ngt biologiskt utan som social kategori: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3048&artikel=5668045

  Så Hübinette måste mena att den sociala kategorin ras formas av det omgivande samhället då? Så är ju tanken med det sociala könet. I så fall finns alltså en ras bara om det finns andra som kan skapa den genom förtryck mm? Ok, det kan ju vara så han menar faktiskt. Men om vita då inte förtrycker svarta tex – då skulle det betyda att svarta upphör att existera – rasen skulle ”försvinna” liksom? Intressant tanke… Då finns ju svarta i Europa men inte i Afrika?

 90. @TB
  Du får reda på vad en kallatomi är om du följer länken och ser till att få i dig lite näringsriktig kunskap istället för att vräka dig i sängen medans du frossar i chips, partiledadebatter och annan liknande intellektuell våldspornografi.

 91. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Och om det inte existerar några raser så kan det ju inte heller existera några rasister. För om det ska kunna existera rasister så måste det ju naturligtvis först existera raser. Jag undrar om Tobias Hübinette & kumpaner har tänkt på det? Men de kanske inte sysslar med att tänka!? (Eller menar de att ”rasisterna” bara ondgör sig över ett hjärnspöke?!)

  Och hur är det egentligen med det där med sociala konstruktioner? Om vi t.ex. slutar att se män och kvinnor som två olika kön och istället betraktar alla som människor, kommer vi då sluta se skillnad på de båda könen (som egentligen inte existerar, men som existerar just nu pga att vi konstruerar dem socialt)? Eller kommer de fysiska skillnaderna bestå trots att det då bara finns ett kön? Och är det isf verkligen bara ett kön om skillnaderna består? Eller är det som med skillnader i fysiskt utseende mellan olika individer, att alla ser lite olika ut men ändå i slutändan är människor? Men trots det så kommer människorna att kunna delas upp i två grupper som var för sig har snarlika fysiska karakteristika… Hur ska genusfifflarna kunna (bort)förklara det?!

 92. QED skriver:

  @Tanja: roligt att operationen gick bra, och att du kan ta upp kampen igen. Jo, jag vet att du är pacifistisk, vad gäller fysiskt våld i alla fall 😉

  Här var ett relevant inlägg av Lena Andersson apropå valet av ny ärkebiskop: ”Genom den upplösta tanken och det substansfria ordet utövas samma prästerliga makt som förr, bara mer försåtligt.”

  ”I dag har de utsett en annan form av andlig synd som orsak att fördela skam, skuld och låghet – den intellektuella synden att hävda att något i verkligheten förhåller sig på ett visst sätt snarare än på ett annat, att definiera sina begrepp och systematisera sina utsagor, att utesluta orimligheter, att ställa följdfrågor till fluffiga påståenden, att inte nöja sig med tomma hyllningar till ”ambivalensen” och ”det mångfacetterade”, utan i stället undra vad man ska ha de substanslösa påståendena till och hur de kan analyseras.”

  ”Denna puttrande konflikt har nått en ny kokpunkt i samband med utfrågningarna av ärkebiskopskandidaterna för några veckor sedan och därefter vevats i press och radio. Som religionssociologen Madeleine Sultan Sjöqvist sammanfattat saken: ”Förut lämnade folk Svenska kyrkan för att de inte trodde. Nu lämnar de den för att de tror.””

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/med-gud-in-i-tankelattjan/

  @Dolf: tack för utredningen om kallotomi. Det kan förklara en del, fast jag inte förstår ett iota.

 93. Claes-Peter skriver:

  Lite återanvändning – postade idag denna antika historia på bloggen hos en ‘sensual blogger’ vid namn Kat, som jag i månader sörjde som död efter envisa rykten på webben, typ: ”En av hennes vänner berättade att hon tagit livet av sig”.

  Hennes återuppståndelse räknar jag till årets mest positiva överraskning. Senaste bloggen avhandlade – äh hum – pungar och testiklar… Så jag postade:
  Once upon a time, there were ‘hip people’ – that is, before hippies ,and hipsters. They were ‘digging’ stuff like Charlie Parker, ‘The Bird’, and they wore barets, ugly glasses and a goatee beard. At least the guys. And they smoked stuff that smelled funny. Common expressions were ‘far out’, and ‘this is the end’ (meant an experience out of the ordinary, very good, the best.) And from an ancient vinyl 33-1/3 (12 inch) LP with a black stand-up comedian from that time, I got:
  ”There were two cannibals who had caught a missionary. And while they were devouring his body, one of them said:’This is the end!’ And the other said – ‘Yes, I’m having a ball myself!'”

 94. QED skriver:

  Nyheter från vårt nipprigaste parti i Riksdagen: folkpartist blir ”skinnskalle” för att rädda miljön.

  http://www.friatider.se/folkpartist-rakade-av-sig-haret-for-att-radda-miljon

 95. @GG
  Tror jag såg i en av biologiböckerna i skolan för inte så länge sen att det stod något om att människor var så lika och det var så lite som skilde dem åt genetiskt så att det var meningslöst att tala om raser. Vilket fick mig att fundera lite på vad man egentligen menar med ”mycket lika” och ”mer lika än olika”.
  En gurka består till ung. 96% av vatten, en nyfödd människa 75%. Så då är ju alltså en bäbis och gurka mer lika än olika, och det är meningslöst att göra skillnad på gurkor och bäbisar. Passar mig alldeles utmärkt, jag är saligt trött på grannens bäbis, tror jag ska äta gurksallad imorgon.

 96. Galne Gunnar skriver:

  HETT TIPS!: http://www.kimmoa.se/rn/

  Det är en uppsamlingsplats för politiskt inkorrekta nyheter, där nya blogginlägg från nästan 100 källor kontinuerligt uppdateras i kronlogisk ordning. Där finns alltifrån sansade skribenter som undertecknad, till riktigt extrema diton. Om man vill kan man dessutom göra sitt flöde personligt och inkludera enbart de skribenter som tilltalar en.

 97. QED skriver:

  Postmodernistisk forskare bojkottade sin egen professorsinstallation i Karlstad enligt Fria Tider. Detta var ett ställningstagande mot att universitet hade utdelat en hedersdoktorat till en person som stötte Fremskrittspartiet.

  Forskningsområdet får väl klassas som någon form av genusvetenskap.

  http://www.kau.se/forskare/magnus-ullen

 98. elwee skriver:

  Tänk vad ni ställer till med mina vänner!
  Hur kul tror ni egentligen att det är att vara politiker när folk tvivlar på vad de säger, trots att de är överbetalda och säkert tycker att det borde inge respekt …

  http://avpixlat.info/2013/10/22/erik-ullenhag-internet-ett-instrument-for-de-onda/#more-74156

 99. Galne Gunnar skriver:

  Förresten, ett förtydligande till mitt raljerande i min kommentar om sociala konstruktioner ovan:

  Ja, jag vet att genus”vetarna” SÄGER att de delar upp skillnader mellan könen i:
  Kön = biologiska skillnader
  Genus = sociala konstruktioner

  På pappret ser det alltså ut som om dessa individer är nyanserade, men det är just bara vad de SÄGER. Det de i själva verket PRAKTISERAR är att det inte existerar några skillnader alls (förutom skillnader i gonader som de inte kan ljuga bort) och att allt annat är socialt konstruerat, vilket naturligtvis är en lögn.

  Samma sak gäller feminismen: De SÄGER att det handlar om jämställdhet, men vad de i själva verket PRAKTISERAR är misandri och att bana vägen för ett matriarkat.

  Det är en mycket smart taktik som de begagnar och det enda sättet de har kunnat vinna mark som de har gjort. För de kan naturligtvis inte gå ut med sina avsikter och åsikter öppet utan att det skulle få negativa reaktioner, så därför SÄGER de saker som framstår som välbalanserade medan de PRAKTISERAR saker som är raka motsatsen till välbalanserade…

 100. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, nu är jag långt efter i kommentarsfältet ser jag, och lär inte ens hinna plöja allt idag även om jag ska försöka, men jag tyckte det du skrev i den kommenatren jag är på nu var så bra formulerat så jag citerar dig så att dina ord blir lästa en gång till 🙂 :

  ”Att prata om konspirationsteorier och att kalla folk för konspirationsteoretiker är ett sätt att stämpla folk som knäppgökar i syfte att misskreditera dem, och framförallt i hopp om att försöka manipulera andra människor till att inte ens lyssna på de argument som de som belackas med epitetet konspirationsteoretiker anför. Det finns förvisso konspirationsteoretiker och konspirationsteorier som är orimliga och bisarra, men det finns också många seriösa röster som framför rimliga alternativa teorier, och som påvisar brister i de offentliga versionerna av händelser, som för detta stämplas som konspirationsteoretiker i syfte att försöka marginalisera dem. De som ivrigt konspirationsstämplar andra människor är vanligtvis en av två sorter: 1) De som har något att dölja och därmed något att förlora på att sanningen kommer fram, eller: 2) Nyttiga idioter som inte vet bättre.”

 101. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, detta känns hemskt men jag måste tyvärr ge dig cred igen – du har viktig en poäng där ang en aspekt jag inte tänkte på (om nu detta system är inbyggt i ”välfärden” – jag ska läsa Sanandajis artikel du länkar till) ang:

  ”@ Tanja B:

  ”Galne Gunnar, det var inte välfärden det var fel på […]”

  Jo, det var det visst! Redan innan din första operation fick du vänta c:a 2 månader och det beror enbart på välfärden. Som sagt, i USA hade du kunnat operera dig direkt.

  Ett annat problem som ditt fall belyser och som också är kopplade till den svenska välfärds- och trygghetshetsen, är att inkompetenta människor blir kvar på sina positioner tack vare anställningstryggheten som gör att det praktiskt taget är omöjligt att avskeda odugliga människor, vilket gjorde att du i det här fallet drabbades. Det finns helt enkelt inga kännbara konsekvenser för de som är inkompetenta och missköter sina jobb.”

 102. @GG
  Men va fanken. Varken GenusDebatten eller TBB är ju med! Det är ju minst sagt skandal.

 103. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, och till operation nr 2 efter den misslyckade operation 1 fick jag vänta i fyra (4) månader – eftersom den förste kirurgen inte ”trodde” på mig – trots att jag nu vet att röntgen som gjordes 10 veckor för sent (!) visade på skelettskada! Helt otroligt, och jag frågade varför vi inte kan ta en röntgen (tar 5 min) och motivet var ”Jag tror inte på dig” – nu har jag dock fått rätt. Men förlorat 4 månader pga detta + extremt mkt lidande där jag tidvis inte ens kunnat GÅ utan att den gick ur led. Tur att jag fick gehör hos annan läkare till slut, där min version bekräftades.

 104. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ang din länk till http://www.presstv.ir/detail/2013/08/15/318857/kerry-internet-makes-governing-hard/ att det är svårare att regera med internet. Självklart, dock finns ju ett EU-förslag på att möjliggöra för envar att prenumerera på ca 20 internetsidor – dvs som något som liknar kabel-TV-utbud. Det är ingen konspiationsteori utan ett utarbetat förslag – bara det att svensk media råkat ”glömma” att ta upp detta. Den ursprungliga idén om ett internet som ett självstabiliserande system ser inte ut att ha fungerat som makthavarna räknat med. Dock kan det du vara roligt för dem att läsa alla våra mail osv – häromdagen såg jag på nyheterna att Frankrike gått i taket och vill ha svar på varför NSA spelat in (så att de vid behov kan avlyssna) 70 miljoner (!) franska samtal på en månad, dvs över två miljoner inspelade samtal per dag – bara i Frankrike!

  Men jag tror att innan vi får ett utbud med möjlighet att bara prenumerera på ett begränsat antal internetsidor så kommer man först att censurera och skapa ngn sorts firewall of EU – allt givetvis motiverat med prat om demokrati, mänskliga rättigheter osv. Jag troratt vi bara har ett begränsat antal år på oss att skriva av oss så här, att vara anonym kommer att förbjudas (annars kan man inte bestraffa folk genom att stänga av dem från internet en viss tid då de uppträtt olämpligt) i ett första skede – för mig är det lugnt eftersom jag ju är öppen med namn och allt, och nästa steg är att få bort vissa sidor, nästa att begränsa internetutbuder per person osv.

  Hoppas innerligt att jag har fel men en hel del förehavanden i form av EU-förslag som svensk media ”glömmer” att ta upp (eftersom det finns så mycket annat intressant ju – som att en ”känguru checkade in på flygplatsen” i Australien vilket jag läste på text-TV häromdagen – bröd och skådespel) visar att det är just detta som pågår nu. De väntar bara på ett par terrordåd och annat för att successivt kunna motivera dessa steg i lagom takt så att opinionen accepterar.

 105. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, när du skriver kallatomi och jag söker på det får jag bara upp det här inlägget – ordet finns inte ju! 🙂 Nåja, spekulera ni på – jag vet inte själv, antingen blev axeln rejält skadad av att ha gått ur led upprepade gånger under många år, eller så har jag grund ledpanna. Men nu blev den helt förstörd av operation nr 1 men det är nu åtgärdat 4 månader senare genom den lyckade operation 2 av annan utförare – ett riktigt axelproffs. 🙂

 106. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, tack för info om ”magnetostriktiv effekt”. Skriv du gärna om Metglass – men kalla mig inte för tant, knäppgök!!! 🙂 Jag är en ung kvinna i mina bästa år. Snart blir jag dock (mot min vilja, men någon måste ju få ordning på landet…) diktator och då blir det straffbart att kalla mig tant, bara så du vet. 😉

 107. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ang din kommentar https://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/10/03/dnv-i-dn-idag-journalister-som-inte-kan-skriva-testikelatande-pacufiskar-och-nagra-kommentarer-om-ett-land-i-kris-och-for-att-inte-krascha-era-datorer-igen/#comment-37716 och ”Man menar att det helt enkelt skulle vara omöjligt för en större grupp att vare sig planera eller hålla ihop en konspiration. (I fallet med 9/11-attackerna så finns det naturligtvis en plan bakom dem,” osv. Jag vet inte vad det är för plan – vill man vara smart är det bara att låta bli att ingipa i något man vet är på gång – då blir även alla bevis ”äkta” så att säga. Så skulle iaf jag gjort om jag behövde en händelse som troligtvis skulle inträffa ändå förr eller senare. Men har inte sett dina videos och är inte insatt i specifikt den frågan och alla alternativa förklaringar (i denna Newsmill-artikel framgår att 1/3, dvs ca 100 miljoner, amerikaner själva inte tror på en officiella versionen) – poängen är att man alltid kommer att använda olika händelser för att motivera sin politiska agenda. Den som inte inser det är naiv – i flertalet andra länder ses sådant här som självklart. Jag tror det är smartare att piska upp motsättningarna i världen så att händelserna sker av sig själva, då blir bevisen också äkta i någon mening. Konspirationen skulle då ligga i konsensus om att låta vissa saker, som man kunnat förhindra, ändå inträffa. Det kan vara den generella policyn, men i vissa fall kanske man måste skynda på händelseförloppet – men det kan man ju göra genom att piska upp motsättningarna mellan andra så mycket som möjligt, så sker allt ”naturligt”. Om jag hade varit av den ”härskande elit” du skriver om i kommentaren och ägnat dagarna åt att tänka ut hur jag ska få ienom min planering, hade detta varit den enklaste metoden. Mest skadlig för världens folk givevis, men vad bryr väl de sig om oss?

  Men här kommer min konspirationsteori till dig Galne Gunnar: hur vet jag att du inte arbetar åt ngn underrättelsetjänst och simulerar ditt politiska uppvaknande för att provocera fram reaktioner och respons från min sida? 😉

 108. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ”Aha, helt fredliga aktiviteter. Inte ens kast med liten genusvetare orsakade detta?” Ha ha nejdå, nu får ni allt sluta spekulera i min ledkulas liv – den har gått ur led då och då i många år, redan på studenttiden, och då visste jag ingenting om genus. 🙂

 109. Tanja Bergkvist skriver:

  1984/Joakim, jag verkligen – varit svårt handikappad hela sommaren men nu är axeln stabil. Lite skruvar i osv men det viktiga är att den är ok nu. Sitter dock fortfarande med larmknapp på benet utifall… råkar ofta sätta på det av misstag men det finns en knapp där man kan ångra sin larmning. Ivf kan jag känna mig trygg nu. 🙂

 110. TB
  FrökenTant behöver uppenbart sjukgymnastisera sina små grå mellan öronen också. De tycks ha förtvinat på grund av bristande näring under sjukdomsperioden. Jag har ju länkat tillbaka till kommentaren där begreppet förklaras ett flertal gånger. Det var postat juni 17, 2013 kl. 6:00 e m (fast jag misstänker att tiden inte stämmer riktigt) i FrökensTants eget inlägg Meddelande.
  Här får FrökenTant själva definitionen:
  kallatomi subst. kallatomi(e)n kallatomier
  • operativt ingrepp varvid de förbindelsen mellan de bägge hjärnhalvorna kapas. (mots.encefalofusion): månfararen hade koordinationsproblem efter kallatomin; forskaren studerade långtidseffekter av kallatomi i riskdagen

  Hela kommentaren i sin helhet;

  Jag håller på och läser den eminente historikern Stanislav Lems redogörelse ”Fred på Jorden” där stjärfararen Ijon Tichy under sin vistelse och undersökning av kapprustningen på månen blir utsatt för en fjärrstyrd total kallatomi och får förbindelsen mellan de bägge hjärnhalvorna avskurna. Berättelsen om hans vedermödor är väldigt gripande. Men han är sinnrik och överlistar till en del problemet med att centret för verbal kommunikation befinner sig i ena hjärnhalvan med att kommunicera med den andra halvan av kroppen medelst teckenspråk.
  Men livet blir inte helt okomplicerat, så beskriver t.ex. Ijon ett av problemen med den kluvna personligheten på sidan 17:

  Jag hyrde mig en lya på Manhattan och tog tunnelbana eller buss till stadsbiblioteket för att läsa Yozawitz, Werner,
  Tucker, Woods, Shapiro, Riklan, Schwarz, Szwarc, Shwarts, Sai-Mai-Hallassz, Rossi, Lishman, Kenyon, Harvey, Fischer, Cohen, Brumback och ett trettiotal olika Rappaport, och nästan varenda gång kom det till drastiska scener på vägen – parantare kvinnor, särskilt blondiner, nöp jag i baken. Det var naturligtvis vänstra handen som gjorde det, och inte ens alltid i trängsel, men försök att urskulda en sådan sak i ett par ord! Det värsta var inte att jag en och annan gång fick på käften, utan att flertalet på detta sätt antastade damer inte alls tog illa upp. Istället uppfattade de saken som en inledning till en liten kärleksaffär, och en kärleksaffär var det sista jag just då hade i tankarna. Såvitt jag förstod var det förkämpar för Women’s Lib som gav mig örfilar, mycket sällan för den delen, för bland dem är skönheterna lätt räknade.

  När jag läste detta kunde ju inte undgå att tänka på Tanja, och jag tror jag ser vad de verkliga problem är som hon har, och varför de inte verkar lösa sig. Det är nog helt enkelt så att hennes problem inte är att vänsteraxeln går ur led, utan att hon likt Ijon Tichy har utsatts för en fjärrstryd total kallatomi (vilket borde lära henne att hålla sig ifrån månen när hon inte har sin säkerhetschef med som tar ansvar för henne) och numer har problem med två hjärn/kroppshalvor som agerar oberoende av varandra. Så anledningen till att vänsteraxeln går ur led är helt enkelt att vänster hand försöker nypa henne i höger skinka, och krumbuktandet är mer än vad axeln klarar av. Så @Tanja, oavsett hur smickrande din högersida finner vänstersidans uppvaktning, det är kanske lika bra att du får kallatomin åtgärdad och förbindelsen mellan de bägge hjärnhalvorna återställd så löser sig säkert resterande problem också ska du se.

  Säg bara till om FrökenTant behöver hjälp med att motionera de enfaciofusionerade hjärncellerna, jag ställer så gärna upp så.

 111. … skulle förstås vara encefalofusionerade …
  måste du va så besvärlig?

 112. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Tanja – 9/11-attackerna i all ära – men vad sägs om den evidensbaserade vetenskapen ?

 113. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ang ”Utöver det du säger om gemensamma intressen (kontra uttryckliga avtal) skall man också inse att bara för att en konspiration involverar många människor så behöver dessa inte vara medvetna om att de deltar i en konspiration… Om vi tar 9/11 t.ex. så är det ju helt klart en konspiration. Även den officiella förklaringen förutsätter ju en konspiration. Skillnaden mellan de olika förklaringarna/teorierna är vilka det är som ingår i konspirationen… för även om vi förutsätter att själva attentatet i sig självt gick till så som den officiella historien säger, så behöver konspiratorer inom administrationen bara aktivt underlåta att agera för att vara delaktiga.”

  Bra poänger. 🙂 Väldigt vad ni skrivit och konspirerat bakom min rygg medan jag låg på operationsbordet i tron att jag inte skulle upptäcka det. Nåja, ni är avslöjade nu. Nu sitter ju en massa underrättelsetjänster och läser på mitt kommentarsfält för att kartlägga vem som tror på vad och om jag tror på er och vad ni tror om varandra och om media. Jag trodde min blogg var hemlig fram tills vi erövrat makten! 😉

 114. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ha ha ja den sk partiledar”debatten” som var ”hetsig och febrig” enligt SVT:s kommentator Margit Silberstein. Ha ha, det var ju inte ens en debatt!!! Hetsig?! Febrig!? Snälla nån… Höll på att somna medan jag tröståt chipsen. 😉

 115. @Boberg
  Jag läste inte genom artikeln, mer än att jag gluttade på kapitelrubrikerna. (Jag är väl bekant med Mike Adams, får hans dagliga nyhetsbrev, och han har också varit med i en del dokumentärmaterial jag var med och översatte en gång i tiden.) Jag råkade dock glutta till lite extra på stycket om strålning, och det han säger där om problemet med att kylningen kan slås ut genom soleruptioner eller människoskapad EMP är ju högst intressant. Den aspekten har jag inte tänkt på. Det är onekligen en säkerhetsfaktor som kan ha avgörande betydelse.

 116. @TB
  Njae, när jag kallade det intellektuell våldspornografi så menade jag att eländet gör våld på normala människors sunda förnuft. Men det kanske är den typ av sjukgymnastik FrökenTant behöver. (Helt uppenbart att de grå också behöver sin gymnastik, jag sa ju uttryckligen att Hon inte skulle glufsa chips. Skyll inte på mig om Hon plötsligt drabbas av akut syrebrist så resterande hjärnceller kollavippar för att Hon somnat mitt under chipsfrossandet och sätter i halsen.)

 117. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ang ditt tips av Lena Andersson http://www.dn.se/ledare/kolumner/med-gud-in-i-tankelattjan/ Jag tycker inte hon säger så mycket alls. Samma intryck både i PK-debatten (som iofs var en PK-debatt, men PK står i detta fall för Publicistklubbens debatt – video: http://www.publicistklubben.se/2013/04/14/direktsandning-vaga-vagra-debatten/ ) och likaså på Timbro-seminariet nyligen om Lundbergs nya bok (video: http://timbro.se/kultur/evenemang/lanseringsseminarium-for-johan-lundbergs-bok-ljusets-fiender-vastvarldens ) Tycker inte att hon säger något egentligen och tillför inget i någon av debatterna, ser konstiga tendenser till osammanhängande motstridiga påståenden som därmed ger helhetsintrycket av substanslöshet, och fick samma intryck av ledaren ovan…

  Men det kanske bara är jag som inte förstått henne. Se Timbro-seminariet tex. I DN skriver hon ” den intellektuella synden att hävda att något i verkligheten förhåller sig på ett visst sätt snarare än på ett annat, att definiera sina begrepp och systematisera sina utsagor, att utesluta orimligheter, att ställa följdfrågor till fluffiga påståenden, att inte nöja sig med tomma hyllningar till ”ambivalensen” och ”det mångfacetterade”, utan i stället undra vad man ska ha de substanslösa påståendena till och hur de kan analyseras…. Begår man dessa fel har man enligt det nya syndaregistret brister i sin mentala utrustning. Man lider av svartvitt tänkande, man är fyrkantig, tvärsäker och har en torftig livstolkning.” och det kan man ju instämma i, medan på Timbo-seminariet blir problemet istället att man måste inta en position och tycka något. Förstår mig inte på henne faktiskt… Hon verkar vilja anta alla ståndpunkter samtidigt i allt jag sett från hennes håll. Dock innebär inte det att hon inte har poänger i saker hon skrivit (kan ju vara nervöst att stå inför publik för vissa) – för det har hon onekligen, lösryckta finns det en hel del bra citat faktiskt. Men jag tycker mig ändå se tendenser till att vilja anta flera motstridiga ståndpunkter samtidigt och då vet man inte vad man ska tro egentligen.

 118. Tanja Bergkvist skriver:

  Måste sluta för idag, men jag kom till denna kommentar https://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/10/03/dnv-i-dn-idag-journalister-som-inte-kan-skriva-testikelatande-pacufiskar-och-nagra-kommentarer-om-ett-land-i-kris-och-for-att-inte-krascha-era-datorer-igen/#comment-37905 så det är här jag fortsätter nästa gång, förhoppningsvis imorgon bitti. 🙂 Godnatt nattuggor och sura inte om ngn kommentar fastnar i kön – den släpps imorgon bitti så skriv på ni!

 119. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Men här kommer min konspirationsteori till dig Galne Gunnar: hur vet jag att du inte arbetar åt ngn underrättelsetjänst och simulerar ditt politiska uppvaknande för att provocera fram reaktioner och respons från min sida? 😉 ”

  Du är helt enkelt inte tillräckligt viktig… 😉

 120. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, hur vet du det om du inte arbetar för ngn underrättelsetjänst? Dina ”kollegor” har nämligen ringt mig frekvent sedan jag skaffade abonnemangstele i mars och vid några tillfällen anordnat konstiga möten jag inte tänker gå in på, tills jag dissade dem då jag insåg vad som pågick – dåligt utbildade agenter, ha ha – ja du har rätt, du är för smart för att vistas i den miljön. 😉 Om de ser det här måste de ta till flaskan ikväll, jag är så elak. 😉

 121. elwee skriver:

  Nåväl Fröken Tan (fyll själv i lämplig(a) bokst(av/äver)) vi får väl göra en brief översikt av Metglas.
  Det som det handlar om är amorf metall. Ja, jag vet … all metall är kristallin, men inte Metglas.
  Så hur gör man amorf metall?
  Jo man sätter snurr på ett kylt kopparhjul, ofta över en meter i diameter. Sedan har man en liten spruta som innehåller en smält legering. Man pressar ut den smälta blandningen av olika metaller på det roterande kopparhjulet och får en avkylning med en gradient på 1 000 000°C/s. Då hinns det inte med att bilda kristaller utan man har en stor hög med många tiotals meter metallband som är mellan 25 – 100 µ tjocka och amorfa.

  Så vad ska man ha det där till då?
  Förutom att banden är ganska starka så har de väldigt intressanta magnetiskt/elektriska egenskaper.
  De är hyperkänsliga för magnetfält och visar det också.
  Ibland vill man t ex veta vad det är för effekt som passerar en roterande axel. Axeln ifråga är ju utsatt för ett moment och som alla vet ligger huvudspänningsriktningen på en axel som utsätts för ett vridande moment i 45° mot axelns längsgående centrumlinje.
  Då limmar man på en liten bit Metglas i 45° på axeln.
  Sedan trär man två spolar över axeln. Den ena kallas exciterar-spolen och den andra pick-up-spolen.
  Genom att skicka en ström genom exciterar-spolen får man Metglasen att reagera magnetiskt och proportionellt mot hur sträckt den är. Svaret remsan ger plockas upp av pick-up-spolen och plötsligt har man en trådlös mätning av ett roterande moment (som tillsammans med rotationshastigheten ger effekten)

  Det är betydligt besvärligare att åstadkomma detta med trådtöjningsgivare och elektriska svivlar.
  Dessutom är Metglas sådär 100 000 ggr känsligare än trådtöjningsgivare om jag minns rätt …

  Ska vi ta SME (eller SMA) också? :o)

 122. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Galne Gunnar, hur vet du det om du inte arbetar för ngn underrättelsetjänst?”

  Jag ser hos dig att du har en enorm potential att bli viktig i framtiden, men att du inte är ”där” än. Jag är också övertygad om att du kan bli det om du vill och jobbar hårt för det.

  ”Jag är en ung kvinna i mina bästa år.”

  Javisst är du det! Helt rätt Tanja!

 123. Claes-Peter skriver:

  Intressant med ”Mike Adams, Health Ranger, NaturalNews Redaktör (NaturalNews)” – undrar om han samarbetar med exv Boko Haram – de har väl samma agenda? Bevisen kryllar – bakom mig på spårvagnen satt en kille med en sådan där Cha Cha Cha – nej, Chihuahua – Chiwawa? Har sett större råttor. Killen meddelade generat att det var ”tjejens hund” innan jag hann dra några pit-bull-skämt. Men alltså, detta är en genmodifierad varg! Testet på att två djur är av samma ras är väl att de efter parning producerar avkomma – som i sin tur är fertil. Som inte mulor & mulåsnor är. Och hundar får ju avkomma efter parning med vargar.

  Måste vara spännande att leva i övertygelsen om stora konspirationer, som har som syfte att förgöra världen. Och dessutom ta ifrån mig mina ”rättigheter”! Mina rättigheter att rättmätigt bli titulerad ”Ers Intergalaktiska Kejserliga Höghet”. Och alla världens kvinnors hemliga, våtvarma dröm 🙂

  Förutom de gamla ordspråken – ‘Två kan behålla en hemlighet, men vad tre vet, vet världen’, och den snäppet mer pessimistiska ‘En kan behålla en hemlighet, men vad två vet, vet världen’ – så undrar jag hur dussintals med konspirationer lyckas hålla sams trots de måste anses vara rivaler om äran att åstadkomma jordens undergång? Här i min lilla stad Göteborg så utbryter det flera eldstrider varje vecka om vems som är värsta badass – så varför drabbar inte Frimurarna ihop med CIA och Sionisterna i ZOG? Varför håller de sams? Är det för att spara på krutet tills det är dags för den stora uppgiften, att förinta mänskligheten?

  Kommunisterna var ju för veka när det verkligen gällde – under den så kallade kubakrisen så backade ju Nikita Sergejevitj Chrusjtjov och avstod från att dra igång ett litet termonuklärt världskrig.

  Ranger kan tydligen både betyda skogvaktare och elitsoldat. Mike Adams, Health Ranger – har han knyckt sitt nick från seriestrippen ‘The Lone Ranger’? Men i hans fall skulle jag vilja göra en liten justering till ‘The Loon Ranger’. From the lunatic fringe.

  Som vi ju vet så grundade sig Miljöpartiet dels på gammal häxkonst, dels på superkvacksalvaren Hahnemann. Mystiska krafter styr även växternas liv. Och antropsoferna i Järna får statsbidrag för att utgöra ett intressant frivilligt försökslabb på vad som händer om man inte vaccinerar sig.

  Daniel Shenton
  https://www.facebook.com/Theflatearthsociety
  http://www.talkorigins.org/faqs/flatearth.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth_Society
  http://www.theguardian.com/global/2010/feb/23/flat-earth-society
  http://www.radarlake.com/2010/02/meet-daniel-shenton-president-of-the-flat-earth-society/
  Rudolf Steiner
  http://www.vof.se/folkvett/ar-2001/nr-2/konsten-att-undvika-historien/

 124. elwee skriver:

  Tror damer mer på tekniken än män?

 125. @elwee
  Det är ju en alldeles utmärkt affärsidé, varför har ingen tänkt på det tidigare. Det som jag tycker är mest besvärande med saken är dock tanken på att FRA skulle sitta och smaka av mina pizzor.

  (Jag förstår bara tyskan halvt om halvt. Så hänger bara med bitvis i dialogen. Det kan vara värt att påpeka för andra som är i samma situation som jag att det tydligen är ett slags dolda kameran-program, vilket framgår om man tittar hela vägen till slutet på klippet.)

 126. Galne Gunnar skriver:

  @ Claes-Peter:

  ”Måste vara spännande att leva i övertygelsen om stora konspirationer, som har som syfte att förgöra världen. Och dessutom ta ifrån mig mina ”rättigheter”!”

  Måste vara skönt att leva i en bubbla, som en dum, foglig och lydig liten åsna, och bara svälja all propaganda som den härskande eliten trycker ned i halsen, oavsett hur irrationella och ihåliga deras lögner är… För självklart är alla ärliga hela tiden! Inte skulle väl någon kunna ljuga och hitta på saker?…

 127. Galne Gunnar skriver:

  Om konspirationsteorier:

  Om man säger att man inte tror på någon konspirationsteori när det gäller 9/11, utan att man tror på den officiella förklaringen, så har man i princip idiotförklarat sig själv, då den offentliga förklaringen till 9/11 också är en konspirationsteori.

  Så i princip så tror alla på konspirationsteorier utan att vara medvetna om det. Huruvida det man tror på är accepterat eller ej beror bara på vilka konspirationsteorier man tror på. Om man tror på de lögner som vi ofta matas med från offentligt håll så är man ”mentalt frisk”, men om man tror på alternativa förklaringar som är mer rationella så stämplas man som en ”knäppgök”.

  De som styr världen styr även narrativet. Och de som styr narrativet bestämmer vad som är sant eller falskt; vad som är rätt eller fel att tänka; vilka åsikter som är rätt eller fel att ha; vilka teorier som är korrekta respektive inkorrekta, och vilka människor som är förnuftiga respektive farliga dårar. Tror man att de som styr narrativet är fullständigt ärliga och aldrig skulle kunna hitta på något i syfte att mörklägga och dupera så är man en idiot!

  Och tror man inte på att konspirationsteorier kan existera så är man en ännu större idiot!

 128. QED skriver:

  Apropå att låta 9-11 inträffa och att kalla folk konspirationsteoretiker

  En av de mer befängda konspirationsteorierna var ju att Saddam Hussein låg bakom 9-11.

 129. Beträffande konspirationsteorier så drar jag mig till minnes när (lite mer än två år sen) Aftonbladet beslutade sig för att ta bort anonymiteten i sina kommentarsfält och införa att man identifierade sig med sin ”Facebook-identitet”. Jag minns att jag i just den vevan såg en artikel (ledare eller blogginlägg) som jag tror var från Jan Helin, men när jag senare bara någon dag senare försökte verifiera det kunde jag inte hitta det igen. Så antingen hade inlägget uppdaterats efter att ha ändrats, eller så kanske det inte var Jan Helin. Jag kan inte säga säkert. Hur som helst så stod det i inlägget att skribenten (om det nu var Helin, eller inte) sett en tydlig tendens till att kommentatorsfälten togs över av främlingsfientliga nätverk som flödade dem med sitt hat och sina åsikter. Som jag upptfattade det, att det alltså skulle vara en form av organiserad verksamhet.
  Anna Troberg fick in ett debattinlägg, med efterföljande kommentarsdebatt. Då postade jag tre kommentarer (de var längdbegränsade), där den första var:

  1) underlig inkonsekvens, det klagas ofta på att konspirationsteorier frodas i kommentatorfälten, men när Helin ger uttryck för att han ser att främlingsfientliga krafter och nätverk tar kommentatorfälten i besittning så ger han själv uttryck för en dåligt (vad jag kan se) underbyggd konspirationsteori. En alternativ och mer trolig tolkning är att de människor som hyser en avvikande åsikt som inte förs fram i media ser sin möjlighet att uttrycka den och därför blir överrepresenterade. Vilket borde vara helt i sin ordning. 2) En annan underlig inkonsekvens är att man till exempel anonymt kan lämna uppgifter som fäller en minister, såsom i Littorin-fallet (kvinnan kanske inte var anonym, men fallet illustrerar ändå min poäng), eller att man skyddar identiteten på de två kvinnorna i Assange-fallet, men du skall alltså inte kunna uttrycka en enkel åsikt anonymt! Lite upp och ner-vända världen. forts …

  Och tänka sig, denna kommentar togs bort. Kommentar nummer 2 däremot fick stå kvar:

  … forts 3) Jag vill själv välja forum och kanal för mina debatter. Debatterar jag i ABs kommentatorfält vill jag begränsa debatten dit, det låter anonymiteten mig göra. Jag vill inte börja få missriktade brev i brevlådan eller stenar genom fönstret. (eftersom jag har ett av Sveriges absolut vanligaste namn är detta ingen större risk i mitt fall, jag är faktiskt mindre anonym med mitt nick, men principiellt så …). Det handlar inte om att stå eller inte stå för sina åsikter, det handlar om att få välja tid, plats och form för att föra ut dem. 4) Man har helt missat risken med identitetsfväxlingar, Anna Svensson och Johan Larsson kan känna sig trygga med den anonymitet de har, men om Theresa Ljungström i Luleå uppskattar nog inte att hitta en död katt i brevlådan pga av en kommentar som Theresa Ljungström i Malmö skrev. (eller skall ni sätta ut namn OCH adress på kommentarerna för att undvika förväxlingar). 5) Risken för avsiktliga missrepresentationer. Åke Eriksson sätter upp ett falskt FB-konto och postar illasinnade kommentarer under sin politiska motståndare Urban Tråckelmyrs namn, med konsekvenser. Sådant har ju redan skett i andra politiska sammanhang.

  Den första kommentaren försökte jag posta om ett flertal gånger, varje gång försvann den snabbt. Jag tror att den som längst fick stå kvar i fem minuter innan den plockades bort. Sur som jag blev postade jag också kommentarer där jag frågade moderatorerna vad sjutton de sysslade med. Samma sak där, de togs förstås bort.

  Det här ju en ren petitess i sammanhanget (och nästan off topic här). Men det var ganska kul att se att AB när de bland klagade på konspirationsteorier själva framförde en slags konspirationsteori och sedan agerar på ett sätt som verkligen verkar väldigt konspiratoriskt. Som sagt, en petitess, men jag tycker ändå den illustrerar något väldigt tydligt. Frågan är vad.

 130. Galne Gunnar skriver:

  Lite mer om konspirationsteorier:

  Problemen med begreppen ”konspirationsteori” och ”konspirationsteoretiker” är att de genom medvetna ansträngningar har förlorat sin ursprungliga innebörd. Tidigare innebar begreppen ”sammansvärjning” och ”att man tror på en sammansvärjning”. Numera har betydelsen i princip ersatts med ”mentalt otillräknelig”.

  Detta har naturligtvis pådrivits medvetet i syfte att idiotförklara alla som kommer med alternativa förklaringar som utmanar det officiella narrativet. Det officiella narrativet klarar som bekant inte av en rigorös analys, så därför är det bäst att man brännmärker folk ordentligt så att de ger fan i att analysera saker som den härskande eliten vill låta vara i fred.

  Och visst fan har de lyckats! Den nya definitionen av konspiration och konspirationsteoretiker till ”mentalt otillräknelig” har trummats in så pass effektivt i folk att de:

  1) Inte ens inser att även den officiella versionen av t.ex. 9/11 också är en konspirationsteori. Nej, den tror ju många är ”sanningen”. Det ju är ”knäppgökarna” som tror på konspirationsteorierna…. Istället för att betrakta alla teorier som olika konspirationsteorier där man får syna bevisen för att avgöra vilken teori som framstår som mest sannolik, så har den officiella lögnen blivit ”sanningen” i folks medvetanden och alla alternativa förklaringar har blivit ”konspirationsteorier”, dvs något att inte ens bry sig om, för det är ju bara ”knäppgökar som lanserar sådana… Är man någorlunda begåvad så inser man lätt problemet i detta nyspråk och hur det gagnar de som använder sig av det.

  2) Inte ens behöver reflektera när de hör orden konspirationsteoretiker, utan kan avfärda allt direkt. Det har blivit en automatisk reflex för de flesta. Om någon säger: ”Person X berättade att det är farligt, men han är ju konspirationsteoretiker…” Då ”fattar” alla direkt vad det handlar om: ”Jaså, jaha, är han konspirationsteoretiker…” Redan där avfärdar de flesta en person bara de får höra att han kallas för konspirationsteoretiker, utan att undersöka vad vederbörande faktiskt säger. Och för de få som fortfarande är villiga att lyssna så har invektivet ”konspirationsteoretiker” redan gjort dem så misstänksamma att allt som personen i fråga säger nu passerar genom detta misstänksamhetens filter, vilket naturligtvis leder till att den misstänksamma individen börjar bekräfta sina egna fördomar om ”konspirationsteoretikern”…

  Detta är naturligtvis huvudsyftet med att ändra språket och idiotstämpla människor, då det för med sig att folk ”instinktivt” avfärdar alternativa teorier utan att ens reflektera över dem och huruvida de är mer sannolika än de officiella förklaringarna. Om något inte ens undersöks så kommer det ju aldrig att hittas några problem med det heller. Och detta är som sagt det egentliga syftet: Att saker och ting inte ens ska undersökas.

 131. Galne Gunnar skriver:

  Hur avgör man om en konspirationsteori är värd att tro på eller inte?

  Det finns en del som tror på att det finns en konspiration bakom att bisfenol A har hittat in i så många olika produkter som de flesta av oss använder och konsumerar i vår vardag. Hur vet man om detta är en konspirationsteori värd att ta på allvar eller inte?

  Det kan man göra genom att ta reda på vad som är fakta i fallet. Man kan t.ex. ta reda när det upptäcktes att bisfenol A har hormonstörande egenskaper, för att sedan ta reda på när bisfenol A började användas på bred front.

  Om man kommer fram till att bisfenol A började användas i plastprodukter på bred front INNAN det var känt att det var skadligt, då kan det tyda på att det INTE rör sig om någon konspiration. Men om man däremot kommer fram till att bisfenol A började användas i plastprodukter på bred front EFTER att det blev känt att det var skadligt, då KAN DET EVENTUELLT finnas fog för att det rör sig om en konspiration.

  Svårare än så är det inte att lista ut saker på egen hand istället för att bara svälja allt strunt som man matas med från officiellt håll. Men det kräver ju naturligtvis att man är lite begåvad och det är det ju inte alla som är…

 132. Galne Gunnar skriver:

  Mina nya kommentarer här (som de flesta för närvarande fortfarande sitter fast i filtret) sammanställde jag återigen till ett nytt blogginlägg: Hur man avgör om en konspirationsteori är värd att tro på eller inte.

 133. QED skriver:

  Fortuna imperatrix mundi

 134. Claes-Peter skriver:

  Jag har ju ibland föreställt mig att CIA-chefen samlade ihop ett tjog agenter, och frågade dem:”Hur mycket vill ni ha betalt för att sminka er bruna och flyga in i skyskrapor med trafikflygplan? Vi måste döda 3000 människor för att kunna starta krig för att komma åt den olja vi redan håller på att pumpa upp. Så mot Afghanistan.” Och ingen vågar upplysa om att Afghanistan saknar oljefyndigheter. Men CIA hade ju övat på hussprängningar med ett par konsulat.

  En liten uppföljare är Sandy Hook-konspirationsteorin. Obama lät agenter döda ett antal barn för att få förevändning att skärpa vapenlagarna, kanske till och med så radikalt så att en medborgare inte skulle få ha mer kraftfulla vapen än soldaterna i armén. Att beväpningen är otillräcklig kan man anta av att det saknas historier i media om hur hjältemodiga familjefäder framgångsrikt försvarar hus och hem mot attackerande förbrytarligor. Tror inte att de refuserat några sådana artiklar, för de skulle ju definitivt ha haft högt ‘läsvärde’.

  Massor av människor – en rejäl majoritet av mänskligheten är fast i magiskt tänkande. Antingen tror man på godkänd vidskepelse – eller rent kommersiell eller politisk humbug – eller så har man en mer hemsnickrad tro på spöken, varsel, tur, otur, osv. Till det kan man nog med fog räkna tron på rättigheter och rättvisa – det är inget som är skänkt av gudarna, utan bara överenskommelser mellan människor och konsensus. I alla fall varierar dessa föreställningar starkt geografiskt och historiskt, och även efter samhällsklass. På sistone skiljer det även mellan könen, verkar det som om. Fast här blir det ju problematiskt, eftersom det ju inte finns några kön. Så det ena icke-existerande könet förtrycker ett eller flera andra icke-existerande kön. Det fiktiva brottet förtjänar att dömas efter en fiktiv lag i en fiktiv domstol och straffas med fiktiva straff.
  ———————————————————————–
  Avdelningen för ‘sjuk humor’ – Mohamed Atta’s Last Will & Testament. Preview:
  ”I don’t want a pregnant woman or a person who is not clean to come and say good-bye to me because I don’t approve it.”

  ”The person who will wash my body near my genitals must wear gloves on his hands so he won’t touch my genitals.”

  ”I don’t want any women to go to my grave at all during my funeral or on any occasion thereafter.”

  ”I should be laying on my right side.”

  http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/network/personal/attawill.html

 135. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Du nämner att det finns ett EU-förslag om att begränsa internet och att man bara ska kunna få tillgång till max 20 websidor. Jag hittar inget om den storyn. Vänligen dela med dig av länk så jag eventuellt kan blogga om saken.

 136. Galne Gunnar skriver:

  Ok, det här är lite överkurs, men om ni har en timme att investera i denna video där James Corbett synar Noam Chomsky och dennes roll som intellektuell grindvakt, så vill jag verkligen uppmana er att göra det. Dubbelspel, tal om konspirationer och en märklig övergång hos Chomsky från rationalitet till flummighet utlovas… N-Joy!

  PS: Cui bono?

 137. QED skriver:

  En av mina uppmuntrande länkar igen 😉 : Kali Yuga – det sista av världens stadier

 138. Claes-Peter skriver:

  En hoax som vissa främlingskritiska bloggar / sidor kopierade direkt från LiveLeak är att ”en vit kvinna våldtogs och stenades till döds i Sydafrika”. Aj, några småfel hade insmugit sig. – Det var man, en (brun) invandrare från Somalia. Han dödades i ett upplopp bland Zimbabwiska flyktingar, som skulle hämnas att en somalisk handlare hade dödat en zimbabwier som försökte råna hans butik/marknadsstånd. Det hela skedde tydligen 30 maj i år. Inga uppgifter i sydafrikanska media om att han blivit våldtagen, dock hade han på något sätt förlorat sina kläder och blivit naken.

  Inser nu med förnyad styrka, att kvinnor INTE är likadana. Tur är väl det! (Nedan!) Det är ju vi män som är precis likadana – ungefär som Hattifnattarna i Tove Janssons Mumin-böcker….

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article17724499.ab
  ”Artisten Ke$ha´s intima umgänge med ett spöke fick oväntade konsekvenser. — Jag kanske är gravid med ett spökbarn? säger Ke$ha till talkshow-värden Jimmy Kimmel
  Vissa människor råkar ut för det där lite extra i livet. Det är inte direkt ett liv bestående av skola, jobb, eller dagishämtningar. Ke$ha är en sådan människa. Nyligen var stjärnan sexuellt intim med ett spöke som enligt henne var ”något av en slampa”. Efter att ha fått i sig i runda slängar 18.5 centimeter spöke kändes det väldigt annorlunda i artistens nedre regionerna(sic).
  — Antingen spökar det i min vagina eller så är jag gravid med ett spökbarn, säger Ke$ha till talkshow-värden Jimmy Kimmel./…/”

  http://www.rollingstone.com/music/news/ke-ha-chats-vaginal-exorcism-and-dr-luke-controversy-20131024
  Ke$ha Talks Vaginal Exorcism and Dr. Luke Controversy ‘Dead entities cling to me,’ she says
  // By ERIC SPITZNAGEL OCTOBER 24, 2013
  ”If you didn’t watch the first season of Ke$ha’s MTV docu-series, My Crazy Beautiful Life, here’s a short overview of what you missed: Ke$ha was sad about her ex-boyfriend Harold. She drank a lot of whiskey, and her own pee. She ate a penis-shaped blintz with gusto. She lost her voice but then got it back. She had special intimate time with several bearded guys, including a Brazilian named Tarzan and a Ke$ha tour roadie named Baby Spoon. She helped baby lions in the Galapagos. Alice Cooper and Pauly Shore made cameos for some reason. Her friend Savannah got corn rows. She stole a bottle of Stoli and drank it and then did a robot dance on a hotel roof./…/”


  Ke$ha on Jimmy Kimmel Live PART 1 (Spöket hemsöker hennes vagina efter ca 2:30)

 139. QED skriver:

  En gladare låt som kompensation …

 140. elwee skriver:

  Alldeles i början av ditt inlägg finns det en formel …
  Varför är inte den första s-kvadraten en versal?

 141. QED skriver:

  Kul att se hur de här kommunpolitikerna reagerar när några dagisfröknar kuppar ett möte.

  http://na.se/nyheter/nyheter/1.2259805-na-tv-har-forsoker-politikern-stoppa-dagisupproret

 142. Martin Andersson skriver:

  Och så här i räkningsbetalningstider vill jag bara påminna alla om vikten av att vi alla skickar in minst 100:- var till Tanja som ger oss förmånen att få ta del av den här förnämliga bloggen.

  PayPal är ett svenskfientligt %¤/%(( och ett )(¤&%!”#¤, men glöm det för en stund tills pengarna är insatta. Det är just för att PayPal med anhang inte ska få bestämma allt, som just den insättningen är viktig.

 143. Tanja Bergkvist skriver:

  Hej alla, ursäkta frånvaron + kommentarer i kön, jag måste kämpa på med sjukgymnastik intensivt nu pga frozen shoulder så jag inte blir helt invalidiserad för all framtid (däremot kommer jag att bli det delvis…) och så är det höstlov så jag och dottern har just införskaffat ett nytt husdjur i form av en snigel och därtill snickrat ett snigelhus med lock och fönster och nu har vi filmat den lite osv. 🙂

  Jag måste köra intensivt nu med axeln så att jag kan använda armen framöver, även om det kan ta 6 månader till 2 år, och anledningen är att leden (inte bara musklerna) torkat ut pga den första misslyckade operationen, där 4 månaders kamp med rörelseövningar hela tiden var en balansgång då den kunde gå ur led av små rörelser i vissa riktningar. Och just nu måste jag ha professionell hjälp vad gäller rörelser och hjälpmedel till detta. Troligen tar det max 6 månader i mitt fall eftersom jag är en sådan kämpe, men det blir 4 gånger om dagen jag måste ligga på golvet och göra rörelser, förhoppningsvis får jag igång axeln till viss del, och förhoppningsvis är det inte för sent, men det är bråttom… Jag fick också en liten chock av att få veta hur snabbt en led kan ”torka ut” och bli obrukbar för all framtid. Och så här det höstlov. Så, jag ville bara skylla ifrån mgi lite för att inte ha satt på datorn på några dagar – hoppas ni accepterar min ursäkt. 🙂 Just nu hinner jag bara svara på en kommentar jag såg, och resten får bli ikväll, för jag har lite pappersarbete just nu fram till 19 jag måste fixa.

  elwee, ”Alldeles i början av ditt inlägg finns det en formel. Varför är inte den första s-kvadraten en versal?” Därför att formeln är skärmdumpad från nätet, har inte LateXat den själv. 🙂

  Åter om ett tag. Tack för era kommentarer och lästips mm! 🙂

 144. Tanja Bergkvist skriver:

  GG ja det är min kopia. 🙂 Raderar din kommentar, du kunde ju mailat om det knäppgök!

 145. Galne Gunnar skriver:

  @ QED:

  Carmina Burana får mig alltid att tänka på den officiella trailern till den mycket underhållande filmen Cliffhanger från 1993, där de använder Mozart på ett väldigt förtjänstfullt sätt:

 146. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  ”jag måste kämpa på med sjukgymnastik intensivt nu pga frozen shoulder så jag inte blir helt invalidiserad för all framtid (däremot kommer jag att bli det delvis…)”

  Nej, kommer du verkligen bli det? Är det säkert? Jag hoppas verkligen inte det. Jag blir jävligt arg när jag läser det. Jag tycker att du ska anmäla den första läkaren som inte lyssnade på dig till Socialstyrelsen. Dels för att få honom prickad, men också för att få ut skadestånd för sveda och verk för de fyra månader du i onödan fått lida. Och om det är den tiden som lett till att du kanske får permanenta fysiska men så ska du kräva skadestånd även för den invalidiseringen. Jag tycker verkligen att du ska hävda din rätt i det här fallet.

  @ ALLA:

  DEN SVENSKA STATEN SKITER FULLSTÄNDIGT I OSS! Jag tycker att vi alla måste hävda vår rätt – och vara jobbiga – mot den. Vi föds in i en stat som vi inte kan välja bort och som stjäl 70 procent av våra pengar genom det totala skattetrycket. (Ja, de stjäl ifrån oss eftersom vi inte har något val att avstå ifrån att betala skatt. Betalar vi inte så hamnar vi i fängelse. Inte heller kan vi rösta bort staten. Skatt är alltså inget annat än tvättäkta stöld.) Vi betalar alltså väldigt mycket för så kallad ”gratis välfärd”.

  Och vad får vi egentligen tillbaka för de 70 procent av våra pengar som stjäls i skatt? Vi finansierar den svenska pressen genom presstöd. Även TV-licensen har blivit en skatt då den numera gäller även läsplattor och mobiler etc, vilket i princip drabbar oss alla. Vi finansierar alltså vår egen fördumning och hjärntvättning, som i slutändan kommer att resultera i vår undergång. Våra skattepengar går också till gratis uppehälle för 100.000-tals invandrare i form av försörjningsstöd. Även illegala invandrare har numera i princip gratis sjuk- och tandvård som bekostas av oss. Vidare så finansierar våra skattepengar en alltmer rigorös och detaljerad övervakning av oss medborgare. Våra telefonsamtal, våra mejl och vår internetaktivitet registreras och analyseras – naturligtvis för ”vårt bästa”… Yeah right!

  Listan på hur vi blir blåsta av staten på våra skatter kan göras hur lång som helst… Våra politiker (som vi betalar med våra skatter och som brukar fixa undantag för sig själva ifrån de lagar som de stiftar för oss andra) driver dessutom ivrigt på en utveckling med förslag om ytterligare begränsningar av vår yttrandefrihet; mer övervakning av oss, etc…

  Jag hoppas att ni också är till fullo inser följande: Lena Adelsohn Liljeroth ville som bekant införa en demokratiparagraf för att stoppa presstöd till tidningen ”Nya Tider” och liknande publikationer. Vad innebär detta? De har alltså satt upp ett regelverk med vissa kriterier som ska uppfyllas för att man ska få presstöd. Detta stöd har finansierat den statliga propaganda under flera årtionden. När nu en publikation innehållandes åsiker som inte är i linje med det statliga narrtivet uppfyller kraven så vill man omförhandla reglerna. Detta innebär alltså att spelet är riggat!

  Ni som kommenterar här är ju också smarta och ni inser likaväl som jag att de kommer att hitta på en ursäkt för att inte ge ”Nya Tider” presstöd i framtiden. Det är bara en tidsfråga innan de gör det och de kommer naturligtvis hävda att det är för ”vårt bästa”. Den enda anledningen till att de inte ändrade reglerna redan nu är för att de vet att det skulle ge en fet ”backlash”. Så min fråga blir till er: Varför accepterar vi att genom beskattning/stöld finansiera ett system som är riggat för att vi ska förlora?

  Jag kan faktiskt inte begripa varför de flesta svenskar är så överförtjusta i staten och har en sådan tillit till att den ska ta hand om dem, och att de stödjer höjda skatter, etc… Men med det i åtanke, så kanske det inte är så konstigt att Sverige och svenskar är utrotningshotade. Kanske förtjänar inte svenskar bättre när de hejar på och göder besten (=staten) som kommer att förgöra dem!?

  (Observera att jag inte skriver ”vi svenskar” i stycket ovan, för jag tycker som bekant att skatt är stöld och att alla skatter således ska avskaffas. Och avskaffas alla skatter så försvinner också finansieringen till ovan nämnda idioti och genusvansinnet, osv. Jag tänker alltså inte ta på mig skulden för det samhälle som ni andra tycker att det är bra att vi finansierar…) 😉

 147. Galne Gunnar skriver:

  @ Alla stammisar:

  Förresten, vet inte om jag någon gång uttryckt min uppskattning för alla er andra som kommenterar här regelbundet. Förutom superba inlägg av Tanja B så tycker jag att kommentarsfältet här verkligen ger bloggen ytterligare en dimension tack vare era insikter och tips. Jag som tillbringar en massa tid framför datorn med att klippa filmer och att skriva blogginlägg uppskattar verkligen att kunna surfa in här när jag behöver 5-10 minuters paus och ofta kunna ta del av nya insiktsfulla kommentarer eller intressanta nyhetstips som trillat in. Tack för att ni är så bra! 😉

 148. Martin Andersson skriver:

  jag måste kämpa på med sjukgymnastik intensivt nu pga frozen shoulder så jag inte blir helt invalidiserad för all framtid (däremot kommer jag att bli det delvis…)

  😦 😦 😦 😦 😦 😦 😥 😥 😥 😥 😥 😥

 149. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ”Jag hoppas att ni också är till fullo inser följande: Lena Adelsohn Liljeroth ville som bekant införa en demokratiparagraf för att stoppa presstöd till tidningen ”Nya Tider” och liknande publikationer. Vad innebär detta? De har alltså satt upp ett regelverk med vissa kriterier som ska uppfyllas för att man ska få presstöd. Detta stöd har finansierat den statliga propaganda under flera årtionden. När nu en publikation innehållandes åsiker som inte är i linje med det statliga narrtivet uppfyller kraven så vill man omförhandla reglerna. Detta innebär alltså att spelet är riggat!”

  Och som jag skrev i inlägget (bilden med Liljeroth) är det hela absurt med tanke på att skribenterna ju förespåkar utökad demokrati i form av decentralisering, folkomröstningar mm. Det hela är ju som en galen teater, man tar sig för pannan.

  Och som svar det med min min arm – så, ja det ser inte bra ut, men jag kommer att göra vad jag kan för att få upp rörligheten i den. Resten av kroppen fungerar och inte minst hjärnan – vilket ju är det viktigaste. 🙂 Sedan får vi se hur det utvecklas. Allt beror på att det blev fel i maj, inte bara att lagningen släppt, utan det är möjligt att den inte släppt, med tanke på att hela benbitar lossnat och tagit lagningen och hela skiten med sig – så nu har vi ju svaret på varför jag de första veckorna inte ens kunde gå utan att den gick ur led. 😦 Men nu kan de iaf inte gå ur led. Problemet är det blev 6 månaders väntan, dvs 4 månader mer än tänkt, och de 4 månaderna var en mardröm. Då röntgen till slut visade skadan hade allt kunnat upptäckas hela tre månader tidigare, men tror inte kirurgen på en så blir det ingen röntgen. Helt otroligt… Nåja, alla andra var väldigt professionella så jag hade otur med läkare bara. Nu har ju en annan läkare som trodde på mig fixat allt, även om det blev en ganska komplicerad operation. Så får vi se ang stelheten, jag kämpar på med sjukgymnasterna. Nu ska jag sluta tjata om detta. 🙂

  Jag tänkte egentligen sitta med kommentarerna idag men det dök upp en annan sak, och bara för att glädja er lite så här mitt i eländet så kan jag ju säga att det kommer hit ett TV-team på måndag som ska filma när jag gnäller på genusmaffian. 🙂 Tur jag har en tele nu jag kan nås på, pga axeln har jag fortfarande inte kommit igång med mailen, men från tisdag ska jag börja med det, just nu har axelproblematiken tagit min tid. Sedan har Big Bang Theory helt nya roliga avsnitt på TV5 som jag måste se 🙂 (glöm inte att det var ni som tipsade mig om denna serie med de teoretiska fysikerna, för två år sedan tror jag det var). Jag meddelar när/om/var TV-inslaget visas sedan + intervju i text! Då blir det alltså tisdag som blir min kommentarsdag, jag vet att jag har ganska mycket att läsa och ser fram emot det!

 150. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ”uppskattar verkligen att kunna surfa in här när jag behöver 5-10 minuters paus” – ha ha tala för dig själv, jag får 5-10 timmars paus med tanke på allt du skriver + länkar! 🙂 Men det är intressant information, har bara lite skuldkänslor att jag är efter nu, men allt ska läsas på tisdag – för det är verkligen ett nöje. Synd jag alltid kör plikter först och nöjen sen, men det är väl så man lyckas i livet. Fast mailen ser jag som en plikt iofs men att inte bli helt handikappad för resten av livet har ju högsta prioritet de närmsta veckorna.

  Martin, ja paypal är bra, allt är välkommet eftersom det inte direkt är en hit med sjukpenning på arbetslöshet, men det är bara att gilla läget… Tur det inte var min högra arm, då hade jag varit riktigt knäckt. Men tänk på Hawking -så länge hjärnan är i funktion klarar man allt. 🙂 Jag är iaf glad att det till slut åtgärdades – för en axel som går ur led vid minsta kroppsrörelse (pga den misslyckade operationen i maj) är ett mycket större handikapp än att inte kunna använda armen. Nu kan jag iaf transportera mig ju!

 151. QED skriver:

  http://unvis.it/www.svd.se/nyheter/inrikes/sa-blir-du-lycklig-och-sa-blir-du-det-inte_8668996.svd?sidan=1

  ”– Vi har en ganska unik ohälsa i Sverige idag som vi inte ser i våra grannländer. Samhället är på väg åt fel håll, konstaterar han.

  Sverige är enligt Fernholm det land som fokuserar allra mest på självförverkligande – i världen. Vi är också extrema på det sättet att vi inte fokuserar på traditionella värderingar, utan går till oss själva för att finna svar på viktiga frågor om vad vi ska göra med våra liv, förklarar han.

  – Vi tror på individens rationella tänk, vilket gör att vi hamnar i ett läge där allt ansvar att förverkliga sig själv ligger på oss själva, utan någonstans att vända sig eller någon att fråga. Den ångesten är övermäktig och förklarar den psykiska ohälsan.

  Resten av världen är på väg efter oss, vilket Fernholm menar gör att Sverige måste lösa problemet och vara ett föregångsland.

  – Det som händer här kommer ha en enorm inverkan, säger han.”

 152. QED skriver:

  Tonsatt dikt av Verner von Heidenstam: Åkallan och löfte (1915)

  http://www.kunskap.org/heidenstam/ett_folk.html#akallan

 153. Tanja Bergkvist skriver:

  GG, denna är till dig Why the NWO hates Syria (nejdå, den är till alla som har tid att avdela 9 min) – mkt intressant, notera utsädet och Monsanto som jag tagit upp i tidigare inlägg (eller som en annan svenska bloggare tagit upp här efter att ha läst om motsvarande projekt på ingång i EU: http://cornucopia.cornubot.se/2013/05/ny-eu-lag-kriminaliserar-all-odling-med.html ). Här videon. Försöker avverka 20 av mina 70 öppna fönster just, så kollar jag kommentarerna på tisdag, är ju 2 v efter med det. Nu är jag iaf klar inför genus-TV-grejen imorgon):

 154. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ska kolla tipset nu! OCh alla andra kommentarer! 🙂 Igår efter sjukgymnastiken gjorde jag en kort intervju påväg hem ang genusmärkning av film http://www.a-märkt.se/ till Associated Press så det bör dyka upp i diverse medier idag eller imorgon, antagligen mest engelskspråkiga. Det som skrivits går väl att leta upp men TV-inslaget blir desto svårare att leta upp enligt reportern, eftersom ett längre nyhetsinslag knappast taggas med alla sina inslag. Nåja, ska leta imorgon, är ju som vårt TT så kan hamna lite överallt. 🙂 Nu kör jag träning av armen hemma tre gånger om dagen i en timme, 10-11 & 15-16 & 19-20 + åker till sjukgymnastik för uppföljning och nya övningar flera gånger i veckan så den mesta tiden och energin kommer att gå till att förhindra ett alltför stort framtida handikapp, men skam den som ger sig.

  Så nu efter att ha försökt trycka ut armen mot väggen i liggande ställning så att den kan komma ut 90 grader från kroppen + försökt dra armen upåt så att den kommer någon cm ovanför axelhöjd, så kan jag vila och läsa era tips så jag glömmer värken jag har. Jag kan inte ens sätta på mig en mössa, men det måste jag ju kunna snart med tanke på vädret. Mitt mål är att armen ska kunna komma upp 0.5 cm till för varje vecka ovanför axelhöjd – då kan jag till slut ta på mig en mössa någon gång i december förhoppningsvis (är ju lite svårt med en hand – prova själva). 🙂 Jag vet inte om 5 mm i veckan är rimligt, men tre timmars övningar per dag sju dagar i veckan borde ge mig det resultatet.

 155. Tanja Bergkvist skriver:

  QED – det var en riktigt bra krönika av Hakelius! 🙂 Nu ska jag gå bakåt 2 veckor i kommentarerna där jag tror jag slutade sist…

 156. Galne Gunnar skriver:

  En professor i psykologi påstår att det finns en brist på kvinnliga chefer och att han har listat ut orsaken. Hör och häpna – det är männen som är problemet! Han fortsätter med att säga att män oftare är självcentrerade, överdrivet självsäkra och narcissistiska personer, vilket är egenskaper som belönas med chefsjobb, men samtidigt dåliga för en chef att ha. Alltså är det, enligt honom, företrädesvis en massa inkompetenta män som får chefsjobben. Han skriver att resultatet är ett sjukt system, där män belönas för sin inkompetens medan kvinnor straffas för sin kompetens.

  Hmm… Varför ger då inte den här inkompetente professorn upp sin plats vid sitt universitet och låter någon kompetent kvinna ta hans plats istället? Men han kanske är för självcentrerad, överdrivet självsäker och narcissistisk för att göra det…?

  Stort ego bakom litet ledarskap: http://goo.gl/ISQM9U

 157. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ”kallatomi subst. kallatomi(e)n kallatomier • operativt ingrepp varvid de förbindelsen mellan de bägge hjärnhalvorna kapas ” Knäppgök! Kvinnor har faktiskt bättre förbindelser där, bara för din kännedom. 🙂 Dessutom kan förbindelser skapas varje gång man tänker en kreativ tanke – och på så sätt kan man återförbinda sina hjärnhalvor. Och jag har inte svultit pga operationerna- tvärtom fortsätter mitt chipsknaprande och jordnötsätande som vanligt och igår blev det faktiskt jordnötsringar så oroa dig inte för att mina matvanor ändrats. Chokladpraliner blir det också – fast då till frukost, medan chips mm blir till kvällen. Ser du inte på bilderna hur välnärd jag är av denna fina kosthållning 🙂

 158. Tanja Bergkvist skriver:

  Josef, oj, ska jag läsa en 15-sidig artikel om evidensbaserad vetenskap nu? Öppnar den som fönster bland de andra 50 och tar när tid i dagarna mellan armövningarna. 🙂

 159. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, jag har upptäckt att det inte bara finns fördelar med att bli för viktig, men dessvärre är det min plikt, så vi kör på det då. 🙂 Kan du hjälpa mig att hitta TV-inslaget med mig som skickats ut av Associated Press till utländska medier? Du som dräller runt på internet dagarna i ändå. Intervjuer i text kan jag googla fram själv och kommer att göra det, men TV-inslaget sa reportrarna kan bli svårare att finna, eftersom nyhetssändningar inte nödvändigtvis taggar allt sitt innehåll i varje nyhetssändning.

  Dina sökord är Tanja Bergkvist + gender + A rating + movies + Sweden + Swedish + Bechdel test + Bechdel. Det är alltså TV-inslaget jag kommer ha svårt att leta upp. Det kan komma idag och fram till fredag, så om du hittar det så maila gärna inslaget (för om det är pinsamt vill jag inte lyfta fram det 😉 ) Ursäkta jag ger dig order i kommentarsfältet – men det är bara att gilla läget. 😉

 160. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, intressant poäng att han bör ge upp sin egen professur. Men det finns faktiskt forskning (svensk) som visar att svenska kvinnliga studenter tenderar att underskatta sina kunskaper medan manliga tenderar att överskatta sina – när de ligger på en och samma kunskapsnivå. Tycker inte artikeln är helt fel ute faktiskt eftersom jag bevittnat en del själv där jag kan intyga vilka egenskaper som behövs. Dock behöver ju inte detta vara en genusfråga! En ledare måste faktiskt ha många egenskaper, och vi vet alla att den enda som besitter alla dessa är JAG. 🙂 Inte minst ödmjukheten, vilket är skälet till varför jag inte slaget igenom glastaket och tagit över styret i landet. Det + 13.000 olästa mail med sponsorer och anhängare som ska bana min väg till makten är vad jag, utöver de dagliga amövningarna som det åter snart är dags för, ska ägna mig åt. Medan du ska leta upp TV-inslaget med mig som spelades in igår! 🙂

 161. Galne Gunnar skriver:

  Cecilia Malmström: 3D-utskrifterna av vapen kan få fasansfulla effekter

  EU måste se över regelverket för vapentillverkning, menar Malmström. Självklart så nämner hon terrorism som en ursäkt för en åtstramning.

  Personligen så tror jag att det hon egentligen oroar sig för är när folk så småningom inser att de under åratal har blivit tagna bakifrån av Malmström och hennes kumpaner, och då blir väldigt arga, samtidigt som de har tillgång till 3D-printrar som kan skriva ut vapen…

 162. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ha ha – ja det är väl så med Malmström. 3D kan inte skriva ut vapen, utan delar i vapen bara + det måste vraa rätt material mm mm. Det här är ju bara trams. Malmström: ”- Den här teknologin är ju i grunden helt fantastisk och ställer många av våra antaganden om tillverkningsprocesser och design helt på ända, inte minst inom det medicintekniska området. Men tekniken gör också att vi måste se över de regelverk vi har på plats.”

  Och inte minst på genusområdet där alla kan printa ut sin egen dildo och kasta ut mannen ur huset efter att han stått modell i några sekunder. 🙂

 163. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar – du jobbar verkligen åt underrättelsetjänsten – se bara vad du får mig att skriva med dina ”oskyldiga” artiklar om 3D-printrar i Ny Teknik. Ditt framtagande av en psykologisk profil på mig efter åratals intensivstudier har kanske gett utdelning? Du är avslöjad nu. 🙂

 164. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Är det alltså TV-inslaget du vill ha hjälp med att leta upp? Du upprepade det ”bara” 3 ggr, så kan du va lite tydligare nästa gång!? 😉 Och du, jag tar inga order från dig, men beträffande det här så är jag ”way ahead of you”. Jag ska leta reda på inslaget och ladda upp det på min kanal. Och ju pinsammare det är för dig desto mer ska jag sprida det och njuta av det. 😉

  ”Men det finns faktiskt forskning (svensk) som visar att svenska kvinnliga studenter tenderar att underskatta sina kunskaper medan manliga tenderar att överskatta sina – när de ligger på en och samma kunskapsnivå.”

  Det finns också forskning som visar att den optimala nivån av självförtroende är att ha lite bättre självförtroende än man faktiskt har täckning för, vilket innebär att om den svenska forskning som du hänvisar till är korrekt, så är alltså svenska män bättre lämpade än svenska kvinnor att vara chefer… Så här är det jag som ger dig order!

  Ohh yes!!! Där satte jag dig ånyo på plats – så hårt att din axel nästan gick ur led igen! 😉

  PS: Den där PK-professorn behöver seriöst leta sig till klinken och få sig en rejäl testosteronspruta, så att han slutar upp med såna patetiska, självutplånande och feminina uttalanden!

 165. Tanja Bergkvist skriver:

  Cleas-Peter. ”Testet på att två djur är av samma ras är väl att de efter parning producerar avkomma – som i sin tur är fertil”. Nej det är definitionen av en art. Ha ha, vad menar du med att lägga upp länkar till Flat Earth Society mfl? 🙂 Hoppas inte det är din världsbild? Här ute ser jag att Jorden är rund eftersom båtarna som inkommer inte syns i sin helhet, utan till en början skådar man bara masten, och därefter resten av båten – när jag skådar mot Jordens ände ut genom fönstret och använder ett av de äldsta testen.

 166. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Förresten, tack för tipset på videon med den Syrianska tjejen. (Jag visste att hon existerade, men hade aldrig klickat på någon av hennes videor.) Mycket klarsynt analys! Hon har begripit vad det hela handlar om.

 167. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ”Jag ska leta reda på inslaget och ladda upp det på min kanal. Och ju pinsammare det är för dig desto mer ska jag sprida det och njuta av det”. Ok men bered dig isf på hämnd. 😉

  Ang ”Det finns också forskning som visar att den optimala nivån av självförtroende är att ha lite bättre självförtroende än man faktiskt har täckning för.”

  Så är det garanterat. Tänk bara på hur duktig Annie Lööf känner sig trots att det ekar ganska tomt därinne… I så fall borde ju jag med min ”täckning” ha storhetsvansinne. 🙂 Varför har jag inte det då? Nåja, det ligger väl latent – som underrättelseagent kan du säkert använda min psykologiska profil du lagt där på den krypterade delen av din dator för att locka fram detta vansinne så att vi kan få ordning på landet? För du är väl en dubbelagent? Och just det, utifall du inte uppfattade min order förut: leta rätt på TV-inslaget som sagt. 😉

 168. Tanja Bergkvist skriver:

  Varsågod – jag kände inte till henne, men dök upp i vänstermarginalen när jag såg ngn video ngn lagt upp här, troligtvis du. Som hon själv sa – det hon säger är main stream uppfattningen där nere. Här är det värsta konspirationsteorin, så bra att det fanns officiella dokument hon kunde visa ang Irak och införandet av GMO mm för att patentera/äga även Iraks alla grödor – svensk media måste ha ”glömt” att nämna det. Precis som man ”glömde” nämna EU-lagen om kriminalisering av odling med eget utsäde: http://cornucopia.cornubot.se/2013/05/ny-eu-lag-kriminaliserar-all-odling-med.html

  Notera den centrala skillnaden här: i de länderna måste man starta krig, men när det gäller EU går det som en dans på rosor att införa allehanda idioti.

 169. Tanja Bergkvist skriver:

  CLaes-Peter, aha förstår nu ang länkarna du lade upp, när jag nu såg att det stod ”Som vi ju vet så grundade sig Miljöpartiet dels på gammal häxkonst, ” – så det var länkar som egentligen borde ligga på Miljöpartiets hemsida? 😉

 170. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  ”Ok men bered dig isf på hämnd. 😉 ”

  Jaså, och hur ska du kunna hämnas på mig, din lilla plutt, genom att upprepa ordet ”TV-inslag” 3 ggr till?! 😉

  ”I så fall borde ju jag med min ”täckning” ha storhetsvansinne. 🙂 ”

  Oroa dig inte, du är redan megalomanisk! Vansinnig och maktgalen!

 171. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ang en kommentar till Claes-Peter från dig från 25 okt (så långt har jag kommit nu i kommentarsflödet…), ”Tror man att de som styr narrativet är fullständigt ärliga och aldrig skulle kunna hitta på något i syfte att mörklägga och dupera så är man en idiot! Och tror man inte på att konspirationsteorier kan existera så är man en ännu större idiot!”

  Det här gör jag bara för att sätta dig på plats och på så sätt illustera att jag är bättre lämpad som ledare än vad du är: Hur är det då om man tror att det är en konspirationsteori att det finns konspirationer? Eller att det är en konspirationsteori att det finns konspirationsteorier? Där fick du allt något att grubbla på – en liten paradox du kan ägna dig åt att lösa. 🙂 Alltså: Tror man på konspirationsteorier så gör man det inte, men tror man inte på dem så gör man det. Ha ha kom just på detta ju blev en variant av Russells paradox! 🙂

  Men det viktigaste var att ge dig något olösligt att tänka på (som du själv orsakat genom skriverier i en kommentar) så att jag kan ägna mig åt de äldre kommentarer jag ännu inte läst, och där jag nu stoppas ideligen av dina nya kommentarer. 🙂 (Jaja du får skriva nya kommentarer, men lös konspirations-paradoxen ovan bara!)

 172. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, jag har ingen aning om hur jag ska hämnas på dig om det blir aktuellt, men jag kanske kan maila dig en länk som ger en stöt på 220 volt när du klickar på den eller något annat kreativt med mina fysikkunskaper. 🙂

 173. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Hur är det då om man tror att det är en konspirationsteori att det finns konspirationer? Eller att det är en konspirationsteori att det finns konspirationsteorier?

  Men hallå, det där är ju inte alls olösligt! Om man tror att det är en konspirationsteori att det finns konspirationer, så tror man ju på konspirationer. Och om man tror att det är en konspirationsteori att det finns konspirationsteorier, då tror man ju på konspirationsteorier.

  Nice try, försök igen!

 174. Tanja Bergkvist skriver:

  Och vad menar du med att kalla mig ”din lilla plutt”??!!££$£$€€$££€{{[[{$@£@@ Min styrka sitter i psyket så det gör inget att jag är liten (1.62 närmare bestämt) eftersom det inte lär dröja länge innan du och alla andra plockar fram den nya tidens bönemattor (3D-utprintade) och tillber mig dagligen med mattorna vända mot där jag för tillfället råkar befinna mig (kommer att samordna allt så att alla får ett sms om min position). 🙂

 175. Martin Andersson skriver:

  Ja, Galne Gunnar, skärp dig nu för helvete. >:-[] Tyson var liten han med, men han mejade ner alla så länge han brydde sig om att vara på topp. Det är lite som med Tanja – men för hennes del på ett annat och bättre sätt, och på ett högre plan. Det är inte liten eller inte som spelar roll.

 176. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, om man tror att det är en konspirationsTEORI att det finns konspirationsteorier (vi kanske ska skilja på det från konspiration för tydlighetens skull) så betyder det i dagligt tal att man inte tror på det (alltså att det finns konspirationsteorier) – jag tror vi har ett semantiskt problem här mitt i allt som förvirrar din galna hjärna. Gå och leta efter TV-insaget nu istället, och lämna paradoxen åt mig att lösa då. Och så ska det väl vara ett ”inte” i din sista mening? Och förvisso, tror man inte att det är en konspirationsteori att det finns konspirationer så tror man på dem, så vi har en halv Russells paradox då. I vilket fall kan du inte förklara den åt ena hållet och därmed var hela din kommentar till C-P en konspiration i syfte att vilseleda mina läsare! Vilket visar att det finns konspirationer och att du är en del av dem. 🙂

 177. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, det är lugnt med Galne Gunnar, det är viktigt för honom att påpeka att jag är liten för då kan han tro att han kan kandidera i min kommande livvaktsstyrka – och väl där ska han få göra 1000 armhävningar och annat trevligt. Han vet, liksom alla ni andra, att det är jag som är utsedd att leda folket. 😉

 178. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, bra analys. Visste inte ens att AB infört (föreslagit?) krav på anonymitet pga att det flödar av ”kosnpitationsteorier” i kommentarsfälten – och detta pga konspirationsteorin att alla dessa komentatorer ingår i en jättekonspiration. 🙂

  Ha ha, det är ju bara han själv som köpt in ett dataprogram i form av en slumpgenerator som postar en massa saker i olika namn och slumpar fram åsikter och tankar och sedan låter han detta program invadera tidningens artiklar för att ge sken av att folk verkligen sitter och kommenterar där, och sedan gör han en grej av det och inför censur mot sin egen programvara. 🙂 Psyket nästa? För Jan Helin alltså, för det är verkligen ingen konspirationsteori det här – jag vet det eftersom jag själv skrev programmet för att få in pengar till en ny dator eftersom den gamla kraschade eftersom alla kommenterade på min blogg! 😉 Jag ägde hela samhällsdebatten och AB var avundsjuka, men jag la visst in fel åsikter i programvaran…

 179. Martin Andersson skriver:

  Martin, det är lugnt med Galne Gunnar, det är viktigt för honom att påpeka att jag är liten för då kan han tro att han kan kandidera i min kommande livvaktsstyrka – och väl där ska han få göra 1000 armhävningar och annat trevligt. Han vet, liksom alla ni andra, att det är jag som är utsedd att leda folket. 😉

  OK. Fair enough. Rå men hjärtlig ton. 😐

  Men snälla Tanja – låt mig också få försöka på antagningen i så fall när den tiden kommer och det ska klippas band och invigas arenor. 🙂 Jag har ju thaiboxats i all evighet, första gången jag skulle få lite nytta av detta.

  Fast nu kommer jag på: när man ser livvakter, så tittar de alltid åt alla möjliga håll utom på skyddsobjektet. Då sätter jag mig i den enda av alla möjliga situationer där jag inte får titta på dig… 😦 😦

 180. Tanja Bergkvist skriver:

  Martin, ha ha ja vilket dilemma. 🙂 Då kan du istället bli kameraman och filma mina offentliga tal osv. Det är ingen rå ton mot Galne Gunnar – han kallade ju mig lilla plutt” osv – bara det borde orsaka ramaskri över hela internet men jag försöker tona ner reaktionerna genom att nyansera bilden av hans psyke lite, han menar inget illa, det är bara hans sätt att hävda sig lite så ingen fara med det. 😉 Plus att han ju nu verkar borta och inte vågar öppna sin mail eftersom han tror jag skickat honom en länk som ger honom en stöt på 220 volt om han klickar på den, men han ska ju inte få sin ECT-behandling förrän om en månad. Ha ha, nä usch, förlåt Galne Gunnar, vet inte vad det är med mig – är väl lite galen jag med. 🙂

 181. Tanja Bergkvist skriver:

  Hmm, Galne Gunnar är borta, hoppas han inte klickat på länken redan… ? Nä, jag måste faktiskt laga mat nu, och det betyder att jag inte hann plöja alla kommentarer idag, så jag får fortsätta med resten imorgon, påminner mig själv om att det var den här kommentaren av Dolf jag var på just.

 182. elwee skriver:

  @ Galne Gunnar
  Det hade varit lite kul att låta CM tillverka sitt eget vapen med en 3D-skrivare och sedan tvinga henne att skjuta t ex 10 skott med detta vapen. Hon har ingen kontakt med verkligheten öht på något plan.

  Jag har en 3D-skrivare men om jag skulle tillverka ett vapen, vilket jag är fullt kapabel att göra, så skulle jag självklart välja svarv och fräs till det jobbet, inte en 3D-skrivare.
  Ska kärringen licensbelägga eller förbjuda svarva och fräsar också?
  Om man inte är så noga med precisionen så räcker det ju med såg, fil och borrmaskin … Ska de förbjudas också?
  Hon kanske skulle åtalas för prostitution .. hon har förmodligen grejorna till det …

 183. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, lite annat IP men antar det är din kommentar? Medddela annars. På krigsstigen idag? 🙂 Nejdå, det är ju CM och övriga politiker som är på krigsstigen – mot sina egna medborgare! Hade jag en 3D hade jag printat ut en ny EU-kommissionär med den. Eller för övrigt hade jag nog, om jag kunde lägga in mitt medvetande på dator, printat ut några tusen kopior av mig själv för att snabba på den stundande förändringen. 🙂 Bli inte sura om kommentarer i kön inte dyker upp förrän imorgon bitti (nåja, ni är ju vana vid det här laget….).

 184. SKRIIIIIIIIIIK!
  Brought to you by your friendly Ramait.

 185. kan man göra hemgjord giljotin med 3D-skrivare?

 186. Torbjörn skriver:

  Jag kan skriva ut den där första läkaren åt dig Tanja, så du kan använda henom som slagpåse när du tränar upp din arm, plus ett antal betjänter som servar dig i hushållet. Jag vet vad CM kan behöva skriva ut åt sig själv.

 187. elwee skriver:

  @ Tanja
  Efter ett blixtnedslag som slog ut allt elektroniskt, anslutet i serie med telelinjen, samt ett antal andra elektriska grejer som inte tålde EMC:n så väljer den nya utrustningen IP-nr dynamiskt om jag är rätt informerad.
  Så jodå, det var mitt inlägg 🙂

 188. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  ”Och som svar det med min min arm – så, ja det ser inte bra ut, men jag kommer att göra vad jag kan för att få upp rörligheten i den.
  […]
  Så får vi se ang stelheten, jag kämpar på med sjukgymnasterna.”

  Det är jätteviktigt att du är optimistisk och att du fortsätter att tro på att du kommer att bli fullt återställd. För tappar du hoppet eller bara börjar tvivla så kommer du att tappa motivationen att fortsätta göra övningarna, och då finns det en risk att det blir till en negativ spiral som snabbt går utför tills det blir en självuppfyllande profetia… Så bestäm dig själv för att du ska bli fullt återställd och ge inte upp förrän du når dit!

  ”Och vad menar du med att kalla mig ”din lilla plutt”??!!”

  Innebörden i det mesta i livet beror på hur vi tolkar saker och ting. Jag tycker inte att långa, välväxta och manhaftiga kvinnor är attraktiva. Så när jag kallar dig ”en liten plutt” så kan du välja att ta det som en komplimang.

 189. Galne Gunnar skriver:

  @ elwee:

  ”Jag har en 3D-skrivare men om jag skulle tillverka ett vapen, vilket jag är fullt kapabel att göra, så skulle jag självklart välja svarv och fräs till det jobbet, inte en 3D-skrivare.”

  Kul att du fixat dig en 3D-printer! Är du nöjd med din? (Plastprinter förmodar jag?)

  Men du, det måste ju vara mycket lättare att tillverka t.ex. ett spiralräfflat lopp med en 3D-skrivare än att göra det med manuellt hantverk? Krävs nog en dyrare metallskrivare för det dock.

  ”Ska kärringen licensbelägga eller förbjuda svarva och fräsar också?
  Om man inte är så noga med precisionen så räcker det ju med såg, fil och borrmaskin … Ska de förbjudas också?”

  Försök inte ens att sätta dig in i hur Cecilia Malmström tänker. Jag tror inte att det är så mycket tankeverksamhet som äger rum i hennes huvud. Det är nog mest käften som glappar. Så småningom kommer väl hon eller någon annan kretin att pusha för allehanda förbud.

  Tyvärr är det av någon outgrundlig anledning alltid förbud som ska gälla i Sverige när något anses farligt. Fantasilösa och enkelspåriga hjärnor ropar efter förbud. Det vimlar av glädjedödare i det här landet som hatar sina egna liv, och därför ska ingen annan jävel få ha roligt heller. Redan har vi förbud mot smällare, snart säkert mot fett och socker, 3D-printrar, balkonger, bilar, att promenera utomhus… och tillslut blir det väl förbud mot samlag också, för det kan ju trots allt vara farligt att idka könsumgänge…

 190. Torbjörn skriver:

  I dagens Metro står att läsa om en amerikanska vid namn Connie Dickinson som studerar vid Mälardalens högskola. Hon vill ha tillbaka avgifterna på 183 000 kr som hon hittills betalat för studierna, då hon anser att kvaliteten på utbildningen är för dålig. Bland synpunkterna var bland annat att läraren varken kunde svenska eller engelska, otillräckligt med stolar så att somliga fick sitta på golvet osv.

  Där ser man. Lärare som varken kan svenska eller engelska. Kanske är ett resultat av den kravlösa intagningen till lärarutbildningen eller också är det Reinfelts och Löövs kompetenta pensionsräddare.

 191. @TB (och andra data- och kodfreaks)
  Intressant inlägg om att Säpo vill ha öppen bar hos operatörerna hos Anna Troberg idag.
  För den som är intresserad, kolla mina kommentarer om kryptering med RSA och DES under Trobergs artikel.

 192. elwee skriver:

  Hmmm … försvann mitt svar?

 193. Jag har egendomligt nog svårt att ta politiska partier på allvar som förordar att man ska gräva ned hjortkranier fulla av ‘magiska örter’ vid fullmåne för att få bra skörd. Tror mer på genmodifiering, vi har ju lyckats bra med att förvandla diverse vilda djur till husdjur, bara att det tagit kanske flera tusen år. 3-D skrivare kan nog vara bra, för att framställa 1 ex. För 100.000 ex blir det lite långsamt, och inte skulle jag vilja avfyra en plastpistol laddad med m/39B exempelvis. Visserligen har jag fortfarande 2 händer och 2 ögon trots ungdomens kruttillverkning (tack, Gud!) men det är enklare att köpa en insmugglad restjugoslavisk pistol. Jag väntar tills det kommer en apparat som kan fixa med DNA och stamceller, och så ska jag mata in värdena för Sofia Loren av år 1955 eller så.

  Om Tanja skulle vara liten – det är väl bara trenden i tiden, ingen tävlar om att framställa den största smartphonen eller laptopen, väl? Det finns inga björnar att brottas med i våra städer, så storleken är väl närmast ett hadikapp.

  Dessutom blir det ju lättare för oss som ska spela rollen som slavar när vi bär Tanja i bärstol till debatterna. Gudrun blir grön av avund – som häxan i Trollkarlen från Oz.

 194. Galne Gunnar skriver:

  Jag har bloggat om hur den lumpna blaskan DN försöker förminska Tanja B och hur de medvetet ”felöversatt” ett uttalande ifrån henne: Journalisternas och feministernas agendor.

 195. Ett år idag sen Pär Ström lade ner. Jag återpublicerar därför mitt inlägg Dags för nya glasögon Andreas Ekström? från Ninnis blogg på GD. Jag är väl långt ifrån den ende som uppmärksammat dagen av denna anledning. Pär Ström förtjänar att minnas för sina insatser.
  (Han är dock vad jag kan förstå fortfarande aktiv i IT- och integritetsfrågor även om han lämnat just jämställdhetsdebatten).

 196. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Du, angående TV-intervjun med dig av AP: På vilken/vilka av deras websidor kommer den läggas upp? Deras sidor är verkligen inte användarvänliga. Det verkar nästan som om de inte vill att man ska hitta det man letar efter, så ge gärna info som begränsar antalet möjliga alternativ.

 197. QED skriver:

  http://www.friatider.se/dansk-forskare-ljusskyggt-sallskap-kontrollerar-varldspolitiken
  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/11/04/200554.htm

  ”De færreste har nok hørt om Den Trilaterale Kommission. Ikke desto mindre har den lukkede klub for toppolitikere, indflydelsesrige erhvervsfolk og meningsdannere i nu 40 år haft held at påvirke regeringsførelsen i Nordamerika, Europa og Japan.
  Også en række fremtrædende danskere har gennem årene siddet i kommissionen: Det gælder blandt andre Margrethe Vestager, Ritt Bjerregaard, tidligere nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen og tidligere direktør i Danske Bank Peter Straarup.
  Sætter dagsordener for regeringer
  Som den første forsker nogensinde har ph.d-stipendiat Dino Knudsen fra Københavns Universitet haft adgang til at forske i kommissionens arkiver:
  – Min forskning viser, at kommissionen på dens møder får sat dagsordener, som regeringer senere fører ud i livet. Kommissionen mødes uden for offentlighedens søgelys, fordi den ikke ønsker at lade sig styre af den offentlige opinion, siger Dino Knudsen til P1 Morgen”

 198. QED skriver:

  Undrar om det är om Centerpartiets förmögenhet de sjunger om?

 199. Galne Gunnar skriver:

  Apropå 3D-printrar och att printa ut vapen. Här följer en dagsfärsk nyhet på området:

 200. Galne Gunnar skriver:

  Why ‘feminism’ poisons EVERYTHING:

 201. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, jag har ingen aning om hur TV-inslaget ska hittas – här är iaf några i text, ska lägga upp om detta under dagen med alla ina andra synpunkter än det som citerades av allt jag sade 🙂 Washington Post (sid 2), http://www.washingtonpost.com/entertainment/swedish-cinemas-challenge-hollywoods-gender-bias-by-introducing-feminist-movie-rating/2013/11/06/7b94fc3a-46ba-11e3-95a9-3f15b5618ba8_story.html The Guardian http://www.theguardian.com/world/2013/nov/06/swedish-cinemas-bechdel-test-films-gender-bias NRP radio USA, UT San Diego http://www.utsandiego.com/news/2013/Nov/06/swedish-cinemas-launch-feminist-movie-rating/2/?#article-copy CBC Canada http://www.cbc.ca/news/world/feminist-movie-rating-system-introduced-in-sweden-1.2416473 ortland Press Herald http://www.pressherald.com/news/Swedish_cinemas_launch_feminist_movie_rating.html Mews.com.au http://www.news.com.au/entertainment/movies/sweden-introduces-new-feminst-rating-system-to-show-if-film-passes-bechdel-test-for-female-characters/story-e6frfmvr-1226754574387

  Vet inte om detta hjälper oss att finna TV-inslaget? Hittar du det under dagen så meddela. Tack för ditt inlägg om DN, ska lyfta fram det också snart, reagerade fakiskt inte på det först, man är ju van liksom…

 202. elwee skriver:

  @Galne Gunnar
  Jo, den är för ABS eller plaster med liknande smältpunkt, men det borde inte finnas några principiella hinder att skriva ut med plastinbakat metallpulver, precis samma som man använder vid mould injection.
  Sedan ska man förstås baka delarna i en ugn för att nå upp till ca 80 % av pulvrets sträckgräns och jag kommer inte ihåg vilken temperatur som krävs.
  Kanske det räcker att be den lokale pizzabagaren köra delarna en stund i sin ugn.
  Därmed är manegen krattad för förbud av pizzerior … fast det kan ju bli ett PK-problem med det …

 203. elwee skriver:

  Intressant :
  http://avpixlat.info/2013/11/11/genusvetare-uppmanar-kvinnor-att-inte-rosta-pa-sd/

  Undrar hur deras analys angående verkan av detta uttalande har sett ut?
  Vad förväntar de sig? Att de kvinnor som röstar på SD genast kommer att dra tillbaka sitt stöd?
  Det är inte nödvändigtvis så att de kvinnor som röstar på SD, eller de som kan tänka sig göra det, är de som i första hand lyssnar på genusmaffian.
  Jag tror snarare att det kan vara kraftigt kontraproduktivt sett ur deras synvinkel eftersom det finns fler tjejer som tycker deras genusteorier är tramsiga, än det finns tjejer som röstar på SD.

  Deras utspel kan mycket väl tilta in ytterligare några damer till SD, fast den tanken har nog aldrig föresvävat dessa navelskådande medelmåttor.
  (Förlåt alla vettiga medelmåttor)

 204. Phin Daralia skriver:

  Vacker sång, fysik, och lite matematik… A Capella Science – roligt, särskilt för de som gillar Queen:

 205. […] andning världsfrånvänd och ensam med allt färre som tar innehållet på allvar (och som jag gav flera konkreta exempel på (skärmdumparna) i förra inlägget är det allt fler journalister som inte kan elementär svensk […]

 206. […] har nyligen kritiserat media i både mitt FÖRRA  & FÖRFÖRRA  inlägg – där jag i det senare (det senare i denna mening dvs, men tidigare rent tidsmässigt, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: