SD, hönor och ägg – måste jag göra journalisternas jobb!?

Hur

Måste jag göra allt?

Jag skulle just googla fram ett av mina gamla inlägg om olika sorters feminism till en kommentator när jag av en slump stötte på det här inlägget från den 2 mars på Correns ledarblogg (jag hittar ju ingenting på min blogg numera så det är lättare att googla fram det jag letar efter genom ett sökord och mitt namn). Det här var verkligen något av det mest ärliga, klarsynta och logiska jag läst i en svensk dagstidning sedan min egen artikel i SVD om genustrumpeten, vilket visar att det fortfarande finns journalister som faktiskt gör sitt jobb och dessutom gör det bra (teckna en prenumeration på Corren här). Journalister som inser att väljare och mediekonsumenter kan tänka själva. Och som skriver det uppenbara, medan andra gör allt för att förvränga sakernas tillstånd, på ett så uppenbart sätt att det undergräver förtroendet. Här artikeln från Correns ledarblogg (utan kursivering så att det blir mer lättläst):

”Bevakningen av SD – hönan eller ägget?

Det har sagts länge nu att medierna borde behandla Sverigedemokraterna som ”vilket parti som helst”. Om SD inte får spela martyrrollen för att de särbehandlas av medierna, och om väljarna bara får se hur idéfattiga SD är när det handlar om annat än invandring, då kommer stödet för SD att skrumpna ihop – så ungefär lyder argumentationen.

Men än så länge har jag inte sett något exempel på att medier behandlat SD som ”vilket parti som helst”. Deras inställning i invandringsfrågan lyckas på något sätt alltid bli en del av rapporteringen, oavsett vad som är huvudfråga. Om inte annat för att reportern själv, eller någon intervjuad person, gör det obligatoriska avståndstagandet (genom formuleringar som ”det främlingsfientliga SD” respektive ”vi rår ju inte för att SD röstar som vi”).

Det är ju inte något särskilt smart sätt att ta ifrån SD martyrpositionen, men kanske är det så att Sverigedemokrater inte kan öppna munnen och uttala sig om en enda sak utan att halka in på invandringen? I så fall gör ju bara medierna sitt jobb. Å andra sidan kanske det är tvärtom – Sverigedemokrater försöker diskutera andra frågor men det enda medierna är intresserade av är deras syn på invandringen? För mediekonsumenten blir det litet av hönan och ägget, man vet inte om mediernas eller SD:s fixering vid invandringsfrågan kom först, man bara konstaterar att den är ett faktum.

Men så snubblade jag över en text som just behandlar SD som ”vilket parti som helst”. Den är – föga förvånande – inte skriven av en journalist, utan av matematikern och bloggaren Tanja Bergkvist. Hon bloggar regelbundet om urspårad genuspolitik, och den här gången återger hon en interpellationsdebatt mellan riksdagsledamoten Mattias Karlsson (SD) och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP):

https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/02/13/sd-och-genusvansinnet/

Debatten handlar om jämställdhet, inte invandring, och Tanja Bergkvist berömmer Karlsson för att ha läst på medan Sabuni får kritik för att bara komma med floskler. Bergkvist drar inte ens den vanliga drapan om att Karlsson tillhör ett främlingsfientligt parti innan hon går in på sakfrågan, tvärtom driver hon med vanan att göra så: ”Jag borde kanske häva ur mig några invektiv först så att jag inte blir misstänkliggjord förresten: verklighetsfientlig, extremistisk, rasbiologisk, galen, obildad, ultraradikal och reaktionär. Det var Genusmaffian det gällde alltså”.

Det är mycket ovant att läsa en text där en Sverigedemokrat förekommer utan det vanliga avståndstagandet, utan en rad om invandringspolitik – och där Sverigedemokraten dessutom får beröm. Ovant och tankeväckande. Sverigedemokraterna är folkvalda i riksdagen och även om deras syn på invandrare förtjänar all kritik så kan det komma idéer och inspel som är värda att ta på allvar från SD i andra frågor.

Jag tror att journalistiken lider av en beröringsskräck – man är rädd att vara den som ”normaliserar” SD om man behandlar dem som vilket parti som helst – men människor som ser riksdagsdebatter i teve eller läser bloggare som Tanja Bergkvist inser att SD är något mer, eller något annat, än den demoniserade mediebilden. Medierna måste nog börja leva upp till det där ”vilket parti som helst” snart, om inte läsarnas/lyssnarnas/tittarnas förtroende ska ta skada. Framförallt – glöm inte att väljarna/mediekonsumenterna kan tänka själva!

Marika Formgren” (slut på artiklen)

Jag fick en liten chock när jag upptäckte genusvansinnet

Som matematiker fick jag en liten chock när jag upptäckte genusvansinnet, som ingår i den statligt sanktionerade Fördumningsindustrin

Jag antar att jag är yrkesskadad, för mig som matematiker kan det aldrig vara kontroversiellt att påvisa motsägelser och absurditeter (som genusgalenskapen är full av) – det är ju liksom mitt jobb, liksom att forska fram nya resultat, och ett bevisat påstående kan ingen ifrågasätta –  det är det som är så fördelaktigt med att verka som matematiker jämfört med politiker – man blir liksom aldrig ovän med någon, vi är alltid överens om allt :-). Möjligtvis kan man ha olika åsikter om skönheten i bevisföringen, men påståendet kan man inte vara oense om. Nu när jag sysslar med tillämpad forskning kan man iofs ha olika åsikter om vad som är den optimala lösningen på ett problem, men man kan alltid kontrollera sin teori mot verkligheten, till skillnad från genusforskarna, som inte utnyttjar den möjligheten (uppdatering: dessutom anser de, och med ”de” menar jag tex genusforskaren och den eventuellt blivande nya rektorn för Uppsala Universitet – Margaretha ”11 miljoner till genusmöten” Fahlgrensom anser att ”Naturvetare kan vara ovana vid vetenskapsteori och -kritik, och frågande inför varför och hur ett genusperspektiv på naturvetenskaplig forskning ska kunna anläggas”).

Relaterat: SD och genusvansinnet, Correns ledarblogg (huvudsidan). Annat: Jag tänker aldrig låta mig kvoteras!,Stoppa könskampen (tipstack till Johanna), Stoppa försäljningen av förgiftad fisk, Kräv etisk djurhållning, Akademisk frihet är livsnerven (hur trovärdig är Bexell?), Hur högt blir priset för snällismen?, Varför är vi världens näst mest oroliga folk?, Låt oss avsluta fredagskvällen med något underhållande – minns ni de här roliga klippen? 🙂


81 Responses to SD, hönor och ägg – måste jag göra journalisternas jobb!?

 1. Matte Matik skriver:

  Media och politiker verkar göra precis som vanligt när det gäller SD. Reinfeldt och hans vänner verkade ju alldeles nyss göra sitt bästa för att se till att SD ska få rekordsiffror i nästa val. Huvudsaken man är tvärtemot SD i allt så och försöker stänga dom ute så löser det sig nog, verkar strategin vara. Det funkade inte nåt vidare innan valet, tror de det ska börja fungera nu helt plötsligt? Fortsätter man som man gör nu blir M eller S tvungna att ta hjälp av SD nästa val, vare sig de vill eller inte. Hur tänker de egentligen?

 2. Hasse skriver:

  Jag kan förstå att regeringen gör som den gör. Kortsiktigt har man vingklippt SD, i deras enda intresseområde har besluten vänts 180°. Men å andra sidan om arbetslösheten stiger till nästa val och dom hårdast drabbade grupperna (ungdomar och invandrare) drabbas ännu hårdare. Kommer taktiken att slå tillbaka som en ubba av stål.

 3. robban skriver:

  tja skrapar man på ytan så ser man att SD faktiskt inte är ett enfrågeparti. men så länge media hävdar att SD är ett enfrågeparti, de vill ju inte döda sitt eget argument med att dra upp deras andra frågor. så det påtalade martyrskapet är en illusion som media inte vill sluta med för då faller deras egna förutfattade meningar platt.

 4. Bra skrivet, det mesta.
  Vad gäller att SD bara skulle diskutera invandringsfrågor, så kan väl den myten nu en gång för alla krossas genom att titta på partiets riksdagsarbete hittills. Det har haft bredd och berört ställningstaganden över alla möjliga områden.

  Invandringen är kärnfråga för Sverigedemokraterna, ungefär som skattesänkningar är kärnfråga för Moderaterna. Ingen skulle för den skull komma på tanken att kalla M för ett enfrågeparti.

 5. Info skriver:

  VÄRLDSPALATSET FÖR BARNKULTUR

  Sjupartiet skapade VÄRLDSKULTURMUSEET i Göteborg med särskilt uppdrag att lyfta fram HBT-frågor samt utomnordiska kulturer.

  Nu stundar nästa satsning: VÄRLDSPALATSET FÖR BARNKULTUR öppnar eventuellt redan hösten 2011 på Riddarholmen i Stockholm. Ett strålande affärsprojekt, som redan slukat många miljoner. Dess namn är kort och gott PALATSET. Något från hemsidan:

  ”AFFÄRSIDÉ

  Palatset ska bli ett kvalitativt smörgåsbord av det som barnkulturen har att erbjuda i Sverige och i världen, där ny barnkulturkonst kan växa fram. Ett besök på Palatset ska vara som en kulturell adventskalender som berikar besökarna med upplevelser för livet. Palatset rymmer biografer, teatrar, kulturactionrum, medierum, verkstäder och skapande experiment.

  Palatset ska erbjuda svenska och utländska besökare ett samlat upplevelseutbud i ett format som SAKNAR MOTSTYCKE I VÄRLDEN. Palatset blir Sveriges nationalscen för barnkultur. Målgruppen är alla Sveriges barn och deras familjer. Palatsets mål är även att höja statusen för svensk barnkultur.

  Vi vill att barnkulturen ska få breda ut sig och ta sin självklara plats i vårt samhälle.”
  Vi förenar, med ett högt kvalitetskrav och genom vår storlek, kommersiell och smal kultur. Palatset är en ny nationell arena för kulturaktörer och näringsliv att finna gemensamma fruktbara samarbeten för att därigenom utveckla sina respektive verksamheter och nå ut till publiken från ett och samma ställe.

  MÅNGFALD

  Palatset ska formas utifrån flera olika perspektiv och vara tillgängligt för alla. Därför måste mångfalden representeras i vår personalsammansättning såsom kön, KÖNSIDENTITET ELLER KÖNSUTTRYCK, ETNISK TILLHÖRIGHET, RELIGION eller annan trosuppfattning, FUNKTIONSNEDSÄTTNING, SEXUELL LÄGGNING och ålder. Vi behöver medarbetare med olika erfarenheter från såväl liv som arbetsliv.”

  – – – – – – – – – – – – – – –

  Närmast självskriven som generaldirektör för verksamheten är väl INGEMAR GENS. Till sin hjälp som konsulter, kanslichefer, styrelsemedlemmar osv. har han, som alla vet, en mängd lika självskrivna experter att välja bland. T.ex.

  Tiina Rosenberg
  Claes Borgström
  Gudrun Schyman
  Abdirizak Waberi
  Birgitta Ohlsson
  Fredrik Reinfeldt
  Jonas Gardell
  Daniel Poohl
  Jerzy Sarniecki
  Per Schlingmann
  Göran Lindberg
  Mian Lodalen
  Pia Laskar
  Maria Ferm (om hennes kvinnliga sambo tillåter)
  Margareta Winberg
  Eva Lundgren
  Eva Brunne
  Lena Sundström
  Nalin Pekgul
  Olof Palme (helgon, som många tror snart ska återuppstå)

  Och hemliga observatörer och rapportörer hoppas jag förstås blir Tanja och hennes lilla dotter…

 6. Dogdylan skriver:

  Det är sant att många människor, i synnerhet journalister har beröringsångest då det kommer till Sverigedemokraterna.

  Men för det mesta handlar det bara om rent hat. Sverigdemokraterna anspelar inte bara på att ta en bit av elitens kaka men också på att förändra den politiska opinionen åt ett håll som går stick i stäv med elitens hycklande internationalistiska post-liberala marxism.

  Sverigedemokraterna är paria för eliten. Tillskillnad från alla andra politiska partier i riksdagen så är Sverigedemokraterna en rörelse som är skapat direkt av medlemmar av folket – inga rika företagare, ideologiskt-intelligenta professorer eller inflyttelserika skriftställare och förläggare skapade SD i den där lägenheten år 1988.

  Sverigedemokraterna är en ren och skär produkt av folket. Även om Sverigedemokraterna idag toppstyrs, och toppstyrs hårt är budskapet ungefär lika folkligt som tidigare. Den Sverigedemokratiska ”nationalismen” fångar väljare från tras-proletäriatet och till den ekonomiska överklassen.

  Oftast är det det tras-proletäriatet som först vågar bryta tabun och engagera sig. De har inget att förlora och kan stå emot social stigmatisering och ekonomiskt utanförskap, som ett öppet engagemang i SD än idag leder till.

  Nu har Sverigedemokraterna 10 procent av Byggnads medlemmar och kanske runt 6-7 procent av LO-väljarna. Byggnad är tydliga med att SD är ”nazister” men de har ännu inte uteslutit någon medlem för samröre med Sverigedemokraterna. Det har däremot LO-förbundet Transport gjort.

  Frågan är vad som kommer hända om Sverigedemokraterna når 10-15 procent i det här valet. Sverigedemokraterna kanske lyckas få 20-25 procent av Byggnads medlemmar. Det skulle dels innebära att SAP:s hegomoni är över men också att Sverigedemokraterna inte längre är att leka med. Skall Byggnads utesluta 20-25 procent av sin medlemskår för att de röstar på Sverigedemokraterna?

  I större delen av Europa börjar man nu överge den normativa multikulturalismen (Schematiskt talat). Det har gjorts i Tyskland, Italien, Danmark, Frankrike och nu även England. Vi ser samma fenomen i östsstaterna.

  I Sverige följer eliterna Belgiens exempel – istället för att adoptera delar av den sverigedemokratiska politiken så institutionaliserar man ”mångkulturen” i grundlagen. Borgligheten har idag gjort upp med Miljöpartiet. Ett tydligt vänsterparti. Det hårdaste slaget är nog för Moderata väljare som nu ser sitt parti agitera för att illegala invandrare skall få sjukvård, skola, socialbidrag och näringsbidrag för att kunna öppna eget. Vad man säger är i princip: Du kan leva som en svensk i Sverige med alla perks utom rösträtt, men som plåster på såren behöver du inte vara orolig för att betala skatt eller ens registrera ditt bolag med ett person-nummer.

  I och med att gränspolisen är obefintlig, illegala invandrare varken straffas eller deporteras eller att polisens ens har resurser eller mandat att krossa den illegala invandringen visar på vad eliten vill ha. Helt öppna gränser – utan någon som helst kontroll.

  Istället för att sälja detta till väljarna försöker man precis som i fallet ”grundlagsändringen 2010” smyga in det hela med att undergräva byråkratiska, polisära och juridiska institutioner och vår egen lagstiftning.

  Precis som i Belgien (även om situtionen är värre där) så kan vi hamna i en sådan situation där SD sitter på 25 procent av folkets röster men utan att få något som helst inflytande över politiken och där människor fortfarande sparkas på grund av sina Sverigedemokratiska åsikter. Vi får ett sanslöst politiserat klimat. Eliten tänker inte ge sig och det är det som den borgliga uppgörelsen med Mp visade.

  Centerpartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet har nu i princip sagt att man hellre går under som partier än att medverka för Sverigedemokraternas ”normalisering” genom att adoptera deras politik. Det är modigt av dem. Moderaterna skall vara glada att de har jobbfrågan och Socialdemokraterna är så jävla dåliga. När SAP tappar så tappar de till M, vilket ersätter M:s kärnväljare.

  Tydligen har Sven Erik Österberg förstått vart tåget brakar – men han kommer inte få igenom något invandrarmotstånd i SAP. Det är synd för SAP eftersom de nu inte har någonting som tilltalar den vita arbetarklassen. De flyr till Moderaterna (ekonomiska politiken) eller till Sverigedemokraterna(övriga politik).

  Idag åker journalister från hela världen till Sverige för att undersöka vad som har gått snett. Här gör eliten tvärtom (Tillsammans med Belgien)och de förfasas hur stark och hård eliten är här mot sina motståndare. Samtidigt brinner varje betong förort mer. Samtidigt ökar Bostadspriserna. Folk vill inte bo i vansinnet men eftersom ingenting byggs och det är rent livsfarligt att bo tex. långs blåa linjen bortom Rådhuset så kan priserna stiga till absurdum.

  Eliten vill varken ha en fri marknad eller minskad välfärd. Istället vill de ha hela den socialistiska kakan och samtidigt proppsa för obegränsad invandring och möjligheten för vem som helst att ta sig in i de svenska socialförsäkringssystemen. För att finansiera det höjer man skatter och avgifter för medelklassen och arbetarklassen – som snabbt äter upp det lilla ”jobbskatteavdrag” som man får. Hur mycket är 1000 kronor i månaden i jobbskatteavdrag för någon som tjänar 40 000 i månaden när bensinen snart kostar 15kr litern. Detta är nästan bara skatter och med Mp med i alliansen lär denna siffra snabbt närma sig 20 kr.

  Sverige är på väg ned i soptunnan. Media, Expo, professorerna,politikerna och finansen jublar. Hade det inte varit för att svenska politiker i någon utsträckning faktiskt ser till så att ekonomin bakom vansinnet går ihop skulle hela jävla skiten rasa samman.

  Sverigedemokraterna är den enda politiska opinionen mot hela det politiska, ekonomiska, akademiska, byråkratiska, finansiella, mediala, prästiala etablissemanget.

  Det finns bara en sak som kan stoppa Sverigedemokraterna och eliten och det är en svensk variant av Ron Paul. Tyvärr kallar den svenska eliten paleo-libertarianer för nazister. I synnerhet har Bonnier-Expo kräkts extra mycket på Tea Party rörelsen, Ron Paul, Mr Barr och andra frihetsälskare. Jonahtan Leman (Expo) har också varit upprörd för att den normativa mångkulturalismen skulle vara över och människor skulle börja ”rasblanda”, vilket skulle leda till att minoriteter skulle blandas upp i majoritetskulturen om vi fick ett frihetlig libertariansk politik.

  Det är nämligen så att om du försvarar individuell frihet, en nation med frihetliga värden, fiskala finanser så skulle det hota eliten och deras maktmissbruk både i tredje världen och i den västerländska civilisationen.

 7. Per-Åke skriver:

  Följande länk

  http://www.theclimatescam.se/2011/03/04/mer-aktuellt-an-nagonsin/#comments,

  går till en artikel på The ClimateScam, som i sin tur länkar vidare till en föreläsning på YouTube (i sju delar) om hur subversiv verksamhet går till och hur man genom denna kan undergräva ett samhälle. Den är mycket intressant och väl värd att se igenom. Efter att ha hört den börjar man känna igen vissa mönster. Föreläsningen hölls 1983 (före murens fall) av den avhoppade KGB-agenten Yuri Bezmenov.

 8. N skriver:

  I vilket fall som helst är det ju ypperligt komiskt, nästan som någon form av metaironi, att Marika ändå känner sig tvungen att själv ”markera sitt avståndstagande” (med inpasset: ”och även om deras syn på invandrare förtjänar all kritik ”). Men det är klart, annars hade väl texten över huvud taget inte kunnat publiceras.

 9. Info skriver:

  EN KATTSAGA

  Tanja, visst såg jag fotot av Snezinka. Och jag måste erkänna, att jag genast blev en smula förälskad. Hm. Tror du, att min kärlek är besvarad?

  Jag antar alltså, att Snezinka, enligt alla slaviska språkregler, är en (kastrerad) honkatt. Men visst finns möjligheten, att du, Tanja, bara för att skämta med omvärlden, döpt en hankatt med ett kvinnligt namn.

  EN KATTSAGA

  Ungefär åtta år var jag nog vid det tillfället, när min familj besökte en släkting i Mullsjö långt nere i Snåland/Västergötland. Släktingen hade en katt, som uppgavs bo i ett litet köksskåp. Vad alla släktingarna gjorde, minns jag inte; själv dök jag nämligen ögonblickligen in i det utpekade skåpet med huvudet före med min lilla barnkropp – och mycket riktigt, därinne låg en liten katt.

  Vi spenderade flera timmar tillsammans därinne i skåpet som de bästa vänner i världen. Inte minuter, utan timmar. En halv dag. Så plötsligt började min lilla vän föda kattungar. Helt odramatiskt.

  Tiden gick och det blev läggdags för människobarnen. Men redan tidigt nästa morgon, när jag vaknade, tänkte jag, att jag snarast skulle hälsa på min nyfunna vän och hennes små ungar.

  Mycket riktigt. Jag gick in i köket. Öppnade skåpluckan. Och där var min vän med sina till världen just komna små ulltussar. Jag sträckte ut handen för att smeka min vän. Då hände något av det mest traumatiska, som mitt liv bjudit på. I stället för att spinna välkomnande sträckte hon ut en kloutspärrad tass. Med vilken hon hårt och fientligt klöste mig på armen.

  Jag drog mig tillbaka. Aldrig mer. Aldrig mer. Hur kunde en nära vän plötsligt överge mig från en sekund till en annan?

  Vi sågs en gång till före hemfärden. Dyster i sinnet satt jag ensam på villans trätrappa och tänkte på världens outgrundliga vedermödor. Då kom den lilla kattmamman ut. Satte sig stillsamt ungefär en meter till vänster om mig. Yttrade ingenting. Rörde inte ens på svansen.

  Tysta och orörliga satt vi bredvid varann. Jaså, du ber om förlåtelse, tänkte jag. Nej du, nu har du varit så orättvis, att all förlåtelse är omöjlig.

  Vi skildes och sågs aldrig mer.

  Men herregud, även en åttaåring som jag blev äldre med åren. Det är ju ingen som helst tvekan om att kattdamens klösning bara var en instinktiv reflex – syftande till att skydda de nyfödda ungarna. Konstigt nog, så uppfattade hon, att jag blev besviken och kom ut på trappan för att be om förlåtelse och för att föreslå att vi skulle bli goda vänner igen.

  Jag var barnslig – förlåt mig! Naturligtvis förlåter jag dig. Kom, kom, lilla vän!

  Men du är död. Död sen många, många år. Du får aldrig uppleva min uppriktiga förlåtelse.

 10. […] Billing – Tanja Bergkvist – Matte Matik – Oh The Irony – Trollan – David Holman – Anders B Westin Postat i Genus, […]

 11. Tanja Bergkvist skriver:

  Matte, jag vet inte, menar du ang det här? http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/invandrarpolitiken-hanger-inte-ihop_5985579.svd

  Hasse, DN har en lösning på allt vad arbetslöshet heter, se här: http://www.dn.se/ledare/huvudledare/historiskt-sa-reinfeldt

  ”För Sverige måste hitta en väg ur den fyrkantiga synen på människor. Arbetsmarknaden är dynamisk, inte statisk. En indisk kock stjäl inget jobb från någon annan, snarare skapar han nya genom att ta bussen till jobbet, köpa mat i affären och kläder till barnen. En rejäl arbetskraftsinvandring, som i Kanada till exempel, kan bidra till att slipa ned trösklarna till arbetsmarknaden för asylsökande. Arbetskraftsinvandring kan rent av vara det allra bästa integrationspolitiska instrumentet. Därför bör det användas mer.”

  Konstigt att man inte kan sätta folk som redan är här i arbete, utan det krävs annan invandring för detta ändamål. Maud Olofsson anser ju att svenskar är outbildade och lata: http://www.expressen.se/nyheter/1.2318293/invandringen-ska-radda-c men invandrarna som redan är här då? Varför kan inte de skapa de där jobben? Man kanske borde maila (c) i ärendet…

 12. robert Stenkvist skriver:

  Patrik har alldeles rätt. SD har främst profilerat sig i äldrefrågor och kriminalfrågor. Andra viktiga frågor är genusfrågor, skolfrågor och försvarsfrågor. Nu börjar SD dessutom bli ett lika brett parti som de övriga partierna, med aktiva politiker i alla utskott på alla områden. Jag kan med ördel rekommendera riksdagsbloggen för att följa SD:s politiska arbeten på olika områden. Länk:

  http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/

 13. Tanja Bergkvist skriver:

  Info, ”Sjupartiet” – är det standardbeteckningen nu eller? Låter ändå alltid lika roligt när du skriver så. 🙂 Skulle inte palatset kunna vara ”tillgängligt” för alla om inte alla känner sig representerade? Vem bestämmer förresten vad som avgör om folk känner sig ”representerade”. I genusmaffians tankevärld kan man bara känna sig hemma i konst och kultur som utövas av någon med exakt samma sexuella läggning, utseende, ålder, etnicitet, religion mm. Vem är det som är inskränkt?

  Robert, jaha, Studio Ett ser jag, det har jag nog inte lyssnat på på veckor! Hur ska man hinna följa allt som händer *panik*. Varje gång jag sätter mig för att ”kolla bloggen” så slutar det med 50 öppna fönster och jag hinnerbara läsa 10 :-). Nu har Axess ett inlägg om Linder http://www.axess.se/blog/post/2011/03/03/Linder-borde-prova-att-inta-en-avvikande-asikt-nagon-gang.aspx som skrivit om Jalvings bok, den som Bjurwald skrev om i DN som QED tipsade om i förra inlägget. Stackars Johan Lundberg – han måste hålla koll på alla tidningar och alla nyheter och kultursidor och sedan försvara sig mot allt och alla :-). Det är då man tänker att det kanske är bäst att stanna inom matematiken, det lär ju dröja några sekler tills genusvetarna satt sig in i mitt ämne och debatterar det på kultursidorna, men tills dess kan jag ta det lugnt, om några sekler kanske man inte ens kan skriva i det här landet och alla lärosäten kan ju vara nedlagda. I jämställdhetens namn, varför ska vissa ha titlar och hålla på och utbilda sig när inte andra gör det, det blir ju mentala och intellektuella olikheter och klyftor och så kan vi ju inte ha det.

 14. Murdoch skriver:

  När man talar om journalister: Någon som kallar sig SolGuru har på ett otroligt rolig vis kommenterat en fullkomligt vansinnig artikel från DN:s ledarskribent Lisa Bjurwald: http://solguru.motpol.nu/?p=1385

  ”Därefter hävdar Bjurwald att Danmark är ett intolerant land. Det är ett intolerant land för att danska journalister kan medverka vid vilka konferenser de vill och folk får säga saker som inte Lisa Bjurwald och DN tycker om. Det är faktiskt kontentan.

  Människan har skrivit en ledare, i en liberal tidning, där hon uttryckligen hävdar att det är ett problem att folk kan göra vissa typer av uttalanden, eller ens fara på vissa typer av sammankomster, ostraffat. Märk väl, Bjurwald kritiserar inte att folk tycker dåliga saker (hon får naturligtvis hata danskar bäst hon vill) – hon vänder sig emot att det i Danmark saknas sociala och ekonomiska mekanismer som slår ut människor som inte håller med henne själv.”

 15. Tanja Bergkvist skriver:

  Dogdylan, tack för att du skrev en hel bok på min blogg! 😉 En korrigering bara ang ”I större delen av Europa börjar man nu överge den normativa multikulturalismen (Schematiskt talat). Det har gjorts i Tyskland, Italien, Danmark, Frankrike och nu även England. Vi ser samma fenomen i östsstaterna.”

  Det finns inget sådant i öststaterna, alltså en mångkultur av den typ som finns i väst. Det finns ju minoriteter som funnits ett bra tag, och de olika grupperna har levt separerade från varandra, tills EU kom för några år sedan för att skapa konstlad integration – något som ingen ville ha (tex i fallet Bulgarien vill varken romer, turkar eller bulgarer ha detta), rent praktiskt går det till så här, och jag trodde min gamle morfar började bli senil i somras när han sa att ”Bulgarien styrs av USA:s ambassadör” (mina morföräldrar har varit med om ganska mycket, tex andra världskriget, de var partisaner och sedan aktiva i kommunistpartiet, jag har förresten lärt mig mer om andra världskriget under de timmar jag spenderat i bulgariska brödköer med en massa pensionärer under somrarna 1989-1993 än genom svensk skolas hela 12-åriga historieutbildning, och fick en helt annan känsla för vad historia är, den förmedlas ju inte så bra i Sverige, varken i skola eller mellan generationerna), men för att komma till saken, jag tänkte att de var ju så medtagna av alltifrån andra världskriget till 1989-händelserna för att inte tala om perioden efter, så att de kanske inte hade koll, men tvärtom gjorde de ju inget annat än såg nyheter flera gånger om dagen, och när jag slog på TV:n med min morfar några kvällar i sträck så blev det faktiskt helt uppenbart att USA:s ambassadör (iofs agerar han väl inte helt på egen hand) var på nyheterna var och varannan dag och övervakade alla integrationsprojekt, invigde alla nya EU-sponsrade pk-institutioner osv. Det här blev nog en konstig mening, orkar inte läsa igenom och kolla den, men du förstår poängen, det finns ingen invandring, åtminstone inte i Bulgarien, och inget ord som lyder ”mångkultur” och därför kan inga politiker ta avstånd från det. Däremot blev folk lite förvånade när de 1989 kunde åka ut och se det idealiserade väst, som ju hade förändrats sedan de såg det senast, och de blev ju ganska förfärade, nu pratar jag om bulgarer, vet inte hur det är i andra öststater, men de kom hem och berättade för sina nära och kära att hela Västeuropa var ”ockuperat” och pratade om att det turkiska oket var i annalkande igen osv osv. Min morfar frågade vad vi håller på med och jag sa att vi tar emot flyktingar som flyr krig, men det trodde han inte på, och ingen annan heller – de var tvärsäkra på att vi släpper in folk i Sverige för att ”blanda upp blodet” för att vi blivit för inavlade, det kunde liksom inte finnas något annat än en sådan anledning för dem. Och nu pratar jag inte om att någon sagt detta utan nästan alla resonerar så (med sin historia färsk i minnet är det kanske inte så konstigt) – det visar inte minst det faktum att Siderov, ledare för Ataka, fick 23% av rösterna i presidentvalet 2006. Det är främst EU-kritik det handlar om. Men i vilket fall, tänkte bara komplettera din bok med denna information om att ingen tagit avstånd från mångkultur i västerländsk tappning i öststaterna, eftersom den ännu inte finns.

 16. Tanja Bergkvist skriver:

  Murdoch, ja men det var ju den där DN-artikeln som QED tipsade om i förra inlägget. Vilken sågning, ha ha :-).
  Gillade det här stycket:

  ”Lisa Bjurwald menar, på fullaste allvar och utan att darra på tangentbordsfingrarna, att under normala omständigheter hade vi därefter kunnat ”sätta punkt för historien (och journalistens karriär).” Jo, hon skriver faktiskt så, och menar att det vore rimligt och bra. Till Danmark, påpekar hon med den uppenbara förväntningen att läsaren ska bli lika upprörd som hon, var han tydligen välkommen tillbaka. En människa fick medverka vid en misshaglig konferens, och diskutera med människor, och behålla jobbet! Rena rama Hitler-Libyen, eller hur? Att han fick kritiska frågor av vissa journalister när han återvände till fosterjorden var visserligen ett positivt tecken, men givetvis inte nog. Var är straffet?”

 17. Tanja Bergkvist skriver:

  Dogdylan, bra video förresten!

  Per-Åke, intressant! ”om hur subversiv verksamhet går till och hur man genom denna kan undergräva ett samhälle” – låter aktuellt ju! 🙂

  N, nja, det behöver inte vara annat än hennes uppriktiga åsikt ju (fast det väl ska vara ”invandring” och inte ”invandrare” i så fall). Texten skulle nog passerat ändå, den konstaterade ju bara sakförhållanden, dessutom är väl en ledarskribent ganska fri att skriva vad hon/han vill i sin egen tidning?

  Dogdylan, har du sett denna? http://web.comhem.se/~u85332440/texter-x/Christopher_Laschcitat%20.htm

 18. Tanja Bergkvist skriver:

  Info, nej Snezinka är en hona (ja, kastrerad), och hon är helt underbar. Snezinka betyder ”Snöflinga” (på bulgariska). Tack för din kattsaga. ”Jag drog mig tillbaka. Aldrig mer. Aldrig mer. Hur kunde en nära vän plötsligt överge mig från en sekund till en annan? ” Som du själv konstaterade – hon skyddade sin avkomma. Var inte ledsen över det nu så här långt efteråt. Det vara garanterat ingen radikalfeministisk katt utan tvärtom, en radikalfeministisk katt hade klöst dig även före ungar kom in i bilden ;-).

 19. Dogdylan skriver:

  Tanja:

  Vaddå inte finns ”mångkultur”? Alla samhällen är mångkulturella men alla samhällen är inte mångetniska . Du har helt rätt att begreppet mångkulturalism i västvärlden förstås som identitetspolitik, skiljer sig åt från den i öststaterna.

  Identitetspolitiken i Öststaterna är skarpt förknippad med ”etnisk separatism”. Etnisk separatism har även praktiserats av västerlänningar när de befunnit sig i en situation där de har varit i minoritet, bland annat i USA, i Sydafrika och på Haiti.

  Den skandinaviska modellen är byggde på koncept som ”Blood and soil” och ”Folk” som någonting essensialistiskt. Detta är inte så konstigt eftersom alla socialistiska modeller (som inte är trotskistiska) oftast leder till en typ av nationalsocialism. I Nordkorea talar man om den ”koreanska superrasen” som nu är förädlad efter separation med Sydkorea. Av någon anledning så åker ju RKU på ”träningsläger” då och då till Nordkorea.

  De kanske inte tänker på att Nordkorea är en etnokrati.

  I det gamla Sverige kunde aldrig en svart person bli svensk. Västvärlden, även Sverige har dock haft den goda vanan att acceptera invandrare (även de med annan fenotyp) så länge de har assimilerats (genetiskt och kulturellt). I praktiken var det ju inte invandraren men invandrarens barn och barnbarn som smälte in.

  Du noterar ju själv att olika etniska grupper i öststaterna levde åtskilja. Samhällena var mångkulturella och mångetniska – men policy var att varje ”folk” skulle hålla sig åtskilja. Man kan tänka sig att detta var viktigt eftersom ingen grupp ville smälta in eller uppgå i någon annan. Om man läser Judisk Krönika så upprörs de över ”assimilering” hela tiden. De är livrädda på Judisk Krönika för att den judiska communityn skall smälta in i den svenska communityn.

  Det finns egentligen bara två civilisationer som bortser från etnicitet i termer av ras och det är den islamiska och den kristna civilisationen. Ras har bara och då menar jag bara varit relevant i vissa avseenden – när man själv har varit i minoritet.
  Ataka motsvarar ungefär Svenska Nationaldemokraterna eller kanske Svenskarnas Parti. Det är naturligtvis beklagligt att man i öststaterna röstar så men det är signifikant även för balkan. Oftast har de ju agendor där de skall försvara sitt ”folk” utanför sitt eget territorium. Ungefär som Hitler. De försvarar en imperialistisk form av etnisk nationalism. Det är inte direkt moraliskt anser jag.

  Mångkulturalism i västvärlden kan faktiskt förstås som etnisk separatism och det är ju denna etniska separatism som bland annat Sverigedemokraterna kritiserar. Mångkulturalismen har mer gemensamt med Nationaldemokraternas och Svenskarnas Partis politik än med Sverigedemokratisk.

  Som vi diskuterat tidigare så är etnopluralismen och mångkulturalismen ungefär samma sak och motiveras på ungefär samma sätt. Jag har då aldrig sett någon skillnad när jag jämfört mångkulturalister så som Habermas, Walzer, Kymlicka, Tamir, Taylor osv. med Benoist. Den enda egentliga skillnaden är väl att mångkulturalisterna oftast förnekar västerländska ursprungsbefolkningar (tex. etniska svenskar) samma rätt till emancipation som ursprungsbefolkningar i Amazons djungler eller invandrare. Det sista är ren galenskap och en uppenbar orättvisa.

  Mångkulturalismen är defacto imperialistisk eftersom den bara uppmuntrar invandring till väst (vad nu de har med mångkulturalismen som ideologi att göra – men oftast är ju massinvandring och minoriteters identitetspolitik förknippade med varandra) men aldrig till den icke-västerländska delen av världen. Enligt mångkulturalisterna skall ju inte invandrarna heller assimileras, de skall behålla sin särart och leva åtskiljda. Senast idag ylade ju Dagens Nyheter om ”mysigheten” med att alla invandrargrupper levde segregerat från varandra. Det räcker tydligen med att man jobbar tycker DN.

  Alla stater har dock olika typer av identitetspolitisk policys – även Kina. I tredje världen formuleras denna identitetspolitik oftast i termer av Etnopluralism. Kina är ett exempel där Han-kinseserna inte vill blandas upp med de andra tusen minoriteterna i mittens rike. Men även Israel som är en av världens mest tydliga etnokratier.

  I västvärlden så talar vi om mångkulturalism – vilket är en slags post-marxistisk schimär, eftersom den inte ger samma möjligheter till ursprungsbefolkningar i väst (vita) och uppmuntrar till massinvandring till väst men aldrig till någon annanstans. Vår mångkulturalism är också internationalistisk och kritisk till ”nationalstaten” som sådan.

  Själv är jag ju för konstitutionalism och försvarare av paleo-libertarianism. Detta är tydligen ”högerextremism” i Sverige. Trots att vi inte ens tänker i termer av ”ras”. Vi tänker bara i termer av en stat och att statens och nationens värden skall skyddas av konstitutionella naturrättsliga principer.

  Förövrigt. Är inte din pappa svensk (Där av Bergkvist) – så innebär det inte att du är ”uppblandad” enligt din morfar. 😉

 20. Tanja Bergkvist skriver:

  Dogdylan, du har negativt inflytande på mig! Jag har börjat skriva som du gör nästan, ha ha 🙂 http://www.pellebilling.se/2011/03/man-som-hatar-man/

 21. Nordbo skriver:

  Det har sagts att SD inte har några intellektuella. Nu verkar de ha det:

  http://janolofbengtsson.wordpress.com/

  (läsvärd blogg)

 22. Tanja Bergkvist skriver:

  Nordbo, jag orkade inte läsa det kilometerlånga ”About” men jag noterade det här: ”I sometimes describe myself as a European post-paleoconservative.” Men var står det något om SD? Är han representant eller medlem? Du kan inte mena det här (som var det tredje inlägget ovanifrån): http://janolofbengtsson.wordpress.com/2011/02/26/thomas-nydahls-ensamhet/

  Förlåt är bara lite trött och orkar inte läsa mer, vem är Jan-Olof Bengtsson?

 23. Nordbo skriver:

  Det står i inlägget som du länkar till att han har gått med i SD. Jag har diskuterat med honom tidigare, både på hans blogg och på annat håll. Han har bland annat kritiserat Tradition och Fason nyligen. De inläggen är läsvärda.

 24. Tanja Bergkvist skriver:

  Dogdylan, inte en bok till – jag måste sova nu!

  ”Förövrigt. Är inte din pappa svensk (Där av Bergkvist) – så innebär det inte att du är ”uppblandad” enligt din morfar.”

  Jo. Men vad har det med saken att göra? Det bulgariska folket (bla min morfar, men jag har ju ett 40-tal kusiner/sysslingar då min mormor har 7 syskon – alla frågade och undrade, och även grannar och bekanta, alla västerlänningar utsattes för korsförhör efter 1989) undrade inte varför min mamma gift sig med en svensk (något som övervakades noga av regimen under 20 år) utan varför man lät folk från muslimska och afrikanska länder bosätta sig och bygga moskéer, och över antalet framför allt, de tänkte på sin 500-åriga turkockupation som avslutades 1878 ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Rysk-turkiska_kriget_1877%E2%80%931878 ) osv och kunde inte tro att detta var av ren välvilja. Det var liksom ingen rasfråga utan kulturellt snarare, men man kunde inte förstå det annat än som en kulturell ockupation motiverad med det jag skrev, att vi skulle blivit genetiskt försvagade av inavel och därför medvetet ville hjälpa oss själva på detta sätt..Detta var inget de sa var fel eller konstigt, utan det måste ju vara den ”naturliga” förklaringen. Man kan bara inte släppa in folk för att vara snäll, tyckte de. Motivet måste vara medicinskt/genetiskt. Annars vore det irrationellt. Bara ett annat sätt att tänka.

  ”Oftast har de ju agendor där de skall försvara sitt ”folk” utanför sitt eget territorium.”

  Om du pratar om bulgarer så finns knappt några utanför territoriet. Ang vilket parti Ataka liknar så kan jag inte svara på det så lätt, det är andra förhållanden och det låter sig inte översättas så lätt. Man har tex knappast ngn etnopluralistisk filosofi, i så fall hade man före 1989 snarare en assimilationslinje när det gällde turkarna (men inte romerna).

  Här är partiprogrammet om du orkar läsa: http://sv.metapedia.org/wiki/Ataka Påminner inte genomgående om ngt svenskt parti och finns ingen bakomliggande ideologi/filosofi (som tex fallet ND och etnopluralismen), man brottas med andra problem. Mkt korruption mm.

  ”Identitetspolitiken i Öststaterna är skarpt förknippad med ”etnisk separatism””

  Det bedrivs ingen identitestpolitik i Bulgarien, snarare tvärtom, vad gäller den turkiska minoriteten i synnerhet, ivf fram till 1989, efter det tog EU över – och det är snarare EU som bedriver identitetspolitik i öststaterna (utan att ha någon koll på hur folk levt och tänkt fram tills nu) men man ska ändå samsas under samma tak, samma politik som i Sverige dvs.

  ”Mångkulturalism i västvärlden kan faktiskt förstås som etnisk separatism och det är ju denna etniska separatism som bland annat Sverigedemokraterna kritiserar. Mångkulturalismen har mer gemensamt med Nationaldemokraternas och Svenskarnas Partis politik än med Sverigedemokratisk.”

  Där fick du något rätt åtminstone.

  ”Som vi diskuterat tidigare så är etnopluralismen och mångkulturalismen ungefär samma sak och motiveras på ungefär samma sätt. Jag har då aldrig sett någon skillnad när jag jämfört mångkulturalister så som Habermas, Walzer, Kymlicka, Tamir, Taylor osv. med Benoist. Den enda egentliga skillnaden är väl att mångkulturalisterna oftast förnekar västerländska ursprungsbefolkningar (tex. etniska svenskar) samma rätt till emancipation som ursprungsbefolkningar i Amazons djungler eller invandrare.”

  Exakt så är det.

  ”Senast idag ylade ju Dagens Nyheter om ”mysigheten” med att alla invandrargrupper levde segregerat från varandra. Det räcker tydligen med att man jobbar tycker DN. ”

  Var? Länk? Samma sak tycker ju Ungdom mot rasism: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/10/03/manlighet-en-folksjukdom-ungdom-mot-rasism-gar-mot-etnopluralism-och-en-svensk-rattstavningsgen-ar-varlden-upp-och-ner/

  ”Själv är jag ju för konstitutionalism och försvarare av paleo-libertarianism. Detta är tydligen ”högerextremism” i Sverige.”

  I förra, eller var det förförra, inlägget skrev du att du är moderat? Det är svårt att tro efter dina hundratals kommentarer här under två år, men ändå – förra veckan var du Moderat, vad har hänt?

 25. Tanja Bergkvist skriver:

  Nu måste jag sova. Jag borde blocka dig Dogdylan, men dina inlägg hamnar ändå alltid i kön pga de är så långa 😆

  Nästa gång blir det ett genusinlägg, det är ju faktiskt GENUSPROFIL på det här bloggen!!

 26. Tanja Bergkvist skriver:

  Nordbo ok, ska sova och orkade inte läsa, men kan läsa ordentligt imorgon. Ber om ursäkt jag var ouppmärksam, men det var ju lika långa inlägg som mina och vem orkar med det!? 😉 Dessutom håller Dogdylan på, och tror han förstår sig på mitt andra fosterland och det kan jag inte låta passera, om det förekommer felaktigheter. Även om det var en hel del korrekt också.

  När det kommer till Bulgarien blir jag som den där honkatten Info skrev om ovan i sitt kattsaga :-).

 27. Dogdylan skriver:

  Tanja:

  Historiskt har etnicitet och folk alltid tolkas i termer av ras. Jag har för mig att till och med Platon talade i termer av vikten av blodsband och ”avel”. Som du vet så kände grekerna till något som brukar kallas för ”Eugenics”.

  För att citera en Tage Erlander (S):

  ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”

  Länk: http://sv.wikiquote.org/wiki/Tage_Erlander

  Att man idag talar om ”kulturer” idag har mer att göra med att det är politiskt inkorrekt att tala om blodsband. Det är ett heltidsjobb att definiera vad kultur innebär. Men i regel brukar det ju förstås som någon slags struktur.

  Visst kan man citera Thomas Hylland Eriksen och tala om imaginära gemenskaper, men sanningen är den att vi inte kan undgå från att människor definierar människor utifrån inte bara det som brukar kallas för kulturellt betingade gruppbeteenden men även våra utseenden (Fenotyp).

  Vikingarna kallade svarta för ”blåmän”. Detta gjorde man på grund av utseendet – inte på grund av främmande kultur. Sedan tillskrevs dessa ”blåmän” olika egenskaper som man ansåg ”blåmän” hade. Dessa egenskaper ansåg man vara essensialistiskt betingade, inte socialt konstruerade.

  Sedan har du naturligtvis fel om att det ”knappt” finns etniska bulgarer utanför Bulgarien. I Bulgarien bor det 6,7 miljoner bulgarer men i världen finns det 9+ miljoner bulgarer. Det betyder att en signifikant portion bulgarer befinner sig i utlandet.

  Länk: http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarians

  Naturligtvis finns det en bakomliggande ideologi bakom Attaka. De är etniska nationalister precis som Jobbik. De tycker ungefär likadant som Tage Erlander. Naturligtvis så kompromissar Attaka om hur man skall formulera politiska lösningar för deras nationalism, precis som socialdemokraterna gjorde på den tiden då de också var etniska nationalister.

  Således verkar Attaka ta dels en assimilationsposition och dels en separatisk position. Wikipedia kallar dem för ”Third Position party”.

  Jag ser inte jättestora skillnader mellan American Third Position och Attaka, annat än att Attaka verkar formulera sig i termer av implicit ”vithet” medans American Third Position uttrycker sig explicit om ”vithet”. Det senare beror på som jag sa tidigare att när tex. svenskar befinner sig i Afrika så söker sig de sig till andra vita.

  Nationalitet blir inte viktigt som i Europa (där många är vita) istället ras blir den faktorn som skapar gemenskap. På så sätt segregerar man sig från det man anser vara radikalt annorlunda. Vithet är inte bara ras – men den kultur som är i relation till ”vitheten”. (Se bland annat Stuart Hall)

  Du skriver : ”Det bedrivs ingen identitestpolitik i Bulgarien, snarare tvärtom, vad gäller den turkiska minoriteten i synnerhet, ivf fram till 1989, efter det tog EU över – och det är snarare EU som bedriver identitetspolitik i öststaterna (utan att ha någon koll på hur folk levt och tänkt fram tills nu) men man ska ändå samsas under samma tak, samma politik som i Sverige dvs.”

  Det bedrivs visst en identitetspolitik i Bulgarien. Vad tror du Attaka gör? Bedriver individualistisk liberalism? Kommunism (i dess gamla bemärkelse) är alltid assimilerande – det är liksom själva tanken, att alla människor skall ideologiskt assimileras i den sanna kommunismen. Oftast brukar den ju ersättas med etnisk nationalism. Jag gav ett exempel: Nord Korea.

  Länk: http://en.wikipedia.org/wiki/Juche

  Assimilering är egentligen ingenting annat än socialisering in i någonting större och kan lika gärna vara en ideologi. Statsvetaren Wendy Brown argumenterar för det i boken ”Vinna framtiden åter” (2008)

  Här är DN:s ledare som jag anser är ett försvar för normativ multikulturalism/identitetspolitik kombinerat med dravel om att språket är livsfarligt för att svenskar och människor från tredje världen inte skall ”stigmatisera” varandra (referens till Foucault)

  Länk: http://www.dn.se/ledare/huvudledare/som-man-ropar

  Jag är Moderat – alltså jag ”röstade” på Moderaterna. Nu är jag inte lika säker längre eftersom de gjorde en uppgörelse med Miljöpartiet. Jag har alltid varit Paleo-Libertarian.

  Jag är bara villig att diskutera alla frågor och tillskillnad från uppkäftiga småbarnsmammor – i synnerhet den nördiga sorten som brände upp ögonbrynen i kemilådan som liten. 😉 Jag (Dogdylan) tenderar jag att separera moralitet (i sammanhang av politisk teori) från vetenskapliga resultat. Det är därför jag kan tala om vad som helst utan några som helst betänkligheter. 😀

 28. Dogdylan skriver:

  Tanja:

  Blocka mig? Jag som förhärligar din blogg tillsammans med Info och QED. Inget mer Genus. Jag vill läsa mer om Bulgarisk finkultur!

  😉

 29. Liolin Vernram skriver:

  Hej Tanja.

  Det finns ingen anledning att ”googla”.
  Du behöver bara läsa denna artikel om bloggkriget:
  http://www.sourze.se/Tredje_världskriget_i_bloggosfären_10743306.asp

  /
  M.v.h,
  Liolin Vernram

 30. Lennart Öhman skriver:

  Kan du någon matematisk formel för att det fanns ägg i rakt nedstigande led långt innan det fanns höns?
  Och en för att som det så vackert står överst på fliken till omslaget på Staffan Ulfstrands bok Darwins idé.(Symposion)”Naturligt urval fungerar genom ojämlik fortplantningsframgång”.Sveriges befolkning evolverar för fullt,så en formel kan det väl vara värt?
  Jag hankar mig fram med de fyra räknesätten, men ändå.

 31. daniel spansk skriver:

  Jag ger mej inte i kast med alla kloka och intellektuella (uppriktigt och ärligt menat)denna gång då det mesta redan är sagt ang. detta ämne.

  Förutom att Tanja skriver en massa sunt förnuft som ballanserar upp vansinnet i genusparodin så samlar hon också intelligenta kommentarer som är nog så nyttiga (och roliga) att läsa i sig.

  Denna blogg ,I love it!

 32. daniel spansk skriver:

  Med genusparodi menar jag inte Tanjas infallsvinkel på bloggen, utan den parodi genusmänniskorna bedriver själva.

 33. robert Stenkvist skriver:

  Nordbo har rätt Jan-Olov är läsvärd. Dock är jag innerligt trött på dessa inlägg om amerikans politik. Jag har sett hundra poster om Buchanan och andra kongressledamöter. Alltså jag har ingen rösträtt ”over there”, varför är amerikans politik så mycket intressantare än rysk, kinesisk eller indisk? Ja, jag vet, det ger en intellektuell touch åt skrivandet.

 34. robert Stenkvist skriver:

  Det roligaste var när jag fick rätta en av dessa ”USAexperter” Han skrev om en kongressledamot som heter James Webb. Nu kallade USA-experten denna ledamot för något annat. Saken är den att kongressledamoten också är författare och har skrivit den utmärkta boken ”Eldens fält” som står läst i min bokhylla. Jag råkade med andra ord veta vad denne ledamot hette, utan att vara USA expert 😉

 35. Tanja Bergkvist skriver:

  Dogdylan, Bulgarien bedriver inte identitetspolitik vad gäller minoriteterna, minoriteterna verkar själva för att bevara sin kultur och livsstil, eftersom grupperna levt separerade så länge, så det behövs inga insatser på det området. Före 1989 var det dock påtvingad assimilation för den turkiska minoriteten från bulgariska statens sida, men nu har det upphört. Det var dessutom inget som fungerade om man säger så, turkarna välkomnade det inte utan behöll sitt språk mm, även om de var förbjudna att tala turkiska i skolor osv, dvs den typen av assimilationspolitik som bedrevs spädde på motsättningarna. Den romska minoriteten hade man väl inte så mycket att göra med alls från statligt håll. Jag har sett stora romska bröllop på gatorna i Bulgarien genom årens lopp, en ganska fantastisk och vacker syn, de levde sina liv och bulgarerna sina. Det var inga direkta konflikter, dock har EU:s ”insatser” bidragit till en ökande spänning mellan grupperna. Såg en intressant dokumentär på SVT eller Kunskapskanalen för några månader sedan där man gjort ett reportage om romer i öststaterna, man reste runt och gjorde intervjuer, och romerna uppgav att de har fått det sämre sedan 1989, av flera olika skäl. Romerna ville behålla sitt sätt att leva men det gillade inte EU, och startade en massa integrationsprojekt som inte fungerade, det hela bygger ju på att man från EU-håll egentligen föraktar andra kulturer. Vilket påminner mig om när Centrum mot rasism klagade på de dansande massajerna i Kålmordens djurpark – de hade åkt dit för att visa upp sin kultur och folkdans, men Centrum mot rasism ansåg att djurparken förmedlade ”rasistiska budskap” (något massajerna var helt oförstående inför- de var ju stolta över sin folkdräkt och dans och ville locka turister genom detta), vilket visar vilken syn Centrum mot rasism har på afrikansk kultur.

  Tack för den intressanta videon, Azis är homosexuell rom ( http://en.wikipedia.org/wiki/Azis ) och ingår därmed i två diskrimineringskategorier vilket förlänat honom extra mycket uppmärksamhet i den nya bulgariska median, han har bland annat deltagit i ”Big Brother Bulgaria” – för att nämna ett av de nya program som lanserats under de senaste åren – också en bidragande orsak till Atakas växande sympatiskara: alla importerade fördumningsprogram. Vi blev kontaktade vid matematiska inst när jag var verksam vid SU och Big Brother ville ha med en matematiker som kunde tråka ut deltagarna eftersom de skulle ha en tävling i vem som kunde hålla sig vaken längst – ingen matematiker på institutionen ville dock ställa upp i svenska Big Brother.

  Azis sjunger bra – jag har några låtar där han han sjunger tillsammans med andra artister. Bla denna (musiken passar inte riktigt ihop med videon, men detta är annars vanlig bulgarisk pop, sådan som ”spelas hela dagarna” på radion som man uppmärksammade i Epstein i P1 nyligen: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/02/23/superjante-och-losningen-pa-alla-orattvisor/ ):

  DN:s ledare du länkar till ”Som man ropar” påminner mig om en Timbro-rapport du borde vara intresserad av (och säkert läst antar jag): ”Som man frågar får man svar” om Kamalis Integrationens svarta bok från 2006: http://www.timbro.se/innehall/?isbn=917566626x&omr=44&flik=4

  På tal om Kanada, som man tar upp, här har institutet för framtidsstudier gett ut en artikel ”Kanada- ett mångkulturellt paradis”, sid 5-10 här: http://www.framtidsstudier.se/filebank/files/20080915$095244$fil$cLV5IhkvMLe5gKSte1QM.pdf där man skriver att en försvagning av värdkulturen/majoritetskulturen och bristande nationell medvetenhet ger extra gynnsamma förutsättningar för integration, vilket leder mig till frågan varför det då inte går så bra med integrationen i Sverige med tanke på de gynnsamma förutsättningarna.

  Jag har inte bränt mina ögonbryn med någon kemilåda som liten, vad dillar du om? 🙂

  ”Jag (Dogdylan) tenderar jag att separera moralitet (i sammanhang av politisk teori) från vetenskapliga resultat. Det är därför jag kan tala om vad som helst utan några som helst betänkligheter.”

  Jaså, jag trodde att anledningen till att du kan tala om vad som helst utan betänkligheter är att du är anonym! 😉 En anonym Paleo-libertarian.

  ”Assimilering är egentligen ingenting annat än socialisering in i någonting större och kan lika gärna vara en ideologi.” Ja visst, så är det ju.

  Jag tycker den första punkten i partiprogrammet säger det mesta (dvs statsnationalism, inte etnisk):
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Ataka

  ”Bulgarien är ett enhetligt (monolitiskt) land och är ej uppdelningsbart efter trosuppfattning, etnicitet eller kulturell utövning. Ursprung (etnicitet) och tro står ej över nationell (bulgarisk) tillhörighet (statsnationalism dvs). Den som anser sig tillhöra en tro eller kultur snarare (eller i högre utsträckning) än den bulgariska nationen och staten avskiljer sig därmed från denna (framgår ej på vilket sätt, dvs om det gäller indraget medborgarskap e.d) och kan inte ha några pretentioner på densamma.”

  Men nu är jag trött på att diskutera den här frågan, plötsligt saknar jag genusdebatten. När/om den, dvs genbusvansinnet i svensk tappning, kommer till Bulgarien måste vi följa utvecklingen :-). Jag tror det finns ett skäl att man inte vågat exportera den till öststaterna än. I svenska genusvetares ögon är väl folk i öststaterna underutvecklade och cp-skadade, så det måste till minst ett decenniums fördumningspropaganda, förlåt jag menar ”upplysning” och ”folkbildning”, där för att göra medborgarna mottagliga. När det kommer, det är då vi, i alla fall jag som inte hängt med så länge, kan förstå vad som egentligen hände i Sverige. Fast det kommer aldrig att ske, det är genusvaninne och liknande som faktiskt ändå blivit känt i de länderna, som bidrar till EU-motståndet. Men den dagen Birgitta Ohlsson sätter sin fot i Bulgarien för att införa genusvansinne där, det är den dagen jag startar en namninsamlig (vad behövdes nu, 1 miljon underskrifter från 7 länder eller hur var det?) för att få upp frågan på agendan. Problemet är att folk där inte kommer att låta sig luras av floskler (de är alltför erfarna för att gå på trams) men däremot kommer de, pga den ekonomiska situationen, att låta sig köpas för pengar. Många lever gott på EU-projekt de egentligen inte tror på, men de måste ju tjäna sitt uppehälle.

  Vad var det nu för en dokumentär nyligen på SVT med en svensk demokratikvinna från Sverige (var det Skatteverket? Tror det) som åkte till Albanien för att berätta hur de skulle sköta sitt land, och där kände sig ”kränkt” över att hon inte blev ”tagen på allvar”? Det var ju helt uppenbart att hon inte var insatt i någonting där, varken mentaliteten eller det praktiska. Det är svensk tolerans det, vi vet bäst hur ni ska sköta ert land eftersom vi kommit längst i utvecklingen: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/11/22/svensk-exceptionalism-och-gender-bending-kemikalier/

  Ur Timbro-rapporten ”Bland världens mest bildade folk”, sammanfattningen sid 29:
  http://www.timbro.se/innehall/?isbn=9175667270&omr=116&flik=4

  ”Den svenska exceptionalismen, föreställningen om Sverige som föregångsland, har varit tongivande i berättelsen om Sverige. Även om det är möjligt att betrakta denna föreställning helt enkelt som en fortsättning på en gammal nationalistisk tendens att framhäva allt fosterländsk, är det frågan om det är meningsfullt eller hjälper förståelsen av exceptionalismens karaktär. Den moderna svenska exceptionalismen handlar inte, som den tidigare nationalistiska historieskrivningen, om gamla svenska seder eller traditioner, utan om Sverige som ett mönstersamhälle och föregångare i en utveckling som mer eller mindre alla länder har att genomgå. Som övergripande modell har denna föreställning blivit alltmer osannolik och sällsynt, men den lever fortfarande kvar i ett slags allmän föreställning om att Sverige tenderar att ligga i utvecklingens framkant och har en internationell betydelse som överstiger landets storlek.”

 36. Tanja Bergkvist skriver:

  Just det, på tal om Timbro så kom det för ngt år sedan en EU-granskande rapport med titeln ”Den europeiska unionens börda – information och kommunikation till ett motvilligt folk”:

  https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/07/30/timbro-och-eu-bordan/

  Några citat ur den relaterade DN-artikeln: http://www.dn.se/debatt/skattemedel-for-miljarder-gar-till-eus-propaganda

  * EU spenderar varje år åtskilliga miljarder kronor på tevekanaler, radiostationer, tankesmedjor, trycksaker, kampanjer och resor för journalister. Kommunikationsinsatsen propagerar för en stark och enhetlig europeisk union. En utveckling som flera folkomröstningar har sagt nej till.

  * I vår undersökning visar vi upp exempel på hur EU-institutionerna med stor uppfinningsrikedom använder offentliga medel till att flytta fram sina egna positioner och föra i hamn en utveckling som medborgarna och skattebetalarna ställer sig kritiska till. Med demokratin och anständigheten för ögonen är detta oacceptabelt.

  * Europeiska unionen har på kort tid bytt ansikte. Från att i huvudsak ha varit ett frihandelssamarbete antar den alltmer konturerna av en politisk union inom vilken fler och fler frågor hanteras.

  * När de i folkomröstningar under de senaste tio åren har fått chansen att säga sitt om ytterligare politisk integration i Europa har svaret varje gång blivit detsamma: nej till införandet av den gemensamma valutan euron, i Danmark 2000 och Sverige 2003, nej till Nicefördraget på Irland 2001, nej till EU-konstitutionen i Frankrike och Nederländerna 2005 och nu senast, nej till Lissabonfördraget på Irland 2008. Det finns därmed ingen tydlig uppslutning kring visionen om en stark och enhetlig europeisk union.

  * Varje år plöjs stora summor ned i en hord av tankesmedjor och idéinstitut runt om i Europa, som alla har det gemensamt att de aktivt förespråkar att alltmer ska beslutas av EU. Det är inte ovanligt att dessa organisationer leds eller har grundats av tidigare högt uppsatta politiker och tjänstemän i EU-institutionerna.

  * I Sverige har vi fört en omfattande debatt om att statliga myndigheter och offentligt ägda bolag för fram politiskt färgade budskap. Men om EU:s opinionsbildning är det tyst, trots att den är mer långtgående och dessutom drivs av dunklare motiv. Att det dessutom är vår svenska kommissionär Margot Wallström som är huvudansvarig för Europeiska unionens kommunikationsarbete gör tystnaden än märkligare.

 37. Tanja Bergkvist skriver:

  Liolin, jag kände inte till det där bloggkriget. Hinner knappt med min egen blogg :-).

  Lennart, kan tyvärr inte hjälpa dig :-).

  Daniel, kul att höra :-). Jo Dogdylan är påläst, uppenbarligen. Han har skrivit kilomteterlånga kommentarer ibland men ofta har han och Erik/Aktivarum debatterat men nu har ju Aktivarum sin egen blogg. Om Dogdylan skaffar en kan man nog räkna med att inläggen blir långt längre än de på min blogg.

  Robert, jag har inte heller orkat se alla dessa videos som folk lägger upp, man hinner knappt följa utvecklingen här hemma ju :-). Finns säkert mkt matnyttigt dock, men inte säkert att det är applicerbart här då mentaliteten och det politiska klimatet är annorlunda. Tänk bara på abortfrågan, stamcellsforskning, försvar och mycket annat, USA och Sverige skiljer sig ju ganska mkt åt där. Tea Party var lite intressant att läsa om, och det var en dokumentär på SVT om det. Men precis som man inte kan jämföra (ok man kan jämföra, men inte ta till samma recept för att lösa ett och samma problem ens) Sverige och Bulgarien så kan man inte heller göra det med USA och Sverige, det krävs olika propagande, retorik osv. Fast vad vet jag, det kanske går att starta en USA-inspirerad folkrörelse här? Aktivarum är ju retorikkunnig så han kanske vet? http://aktivarum.wordpress.com/

 38. Tanja Bergkvist skriver:

  Ngt fel på wp just nu ang youtube-klippen, gå inte att bädda in. How to start a movement: http://www.youtube.com/watch?v=s2FzpAFegXE

 39. Tanja Bergkvist skriver:

  Nordbo, 802 :- för en bok!? Omdu har läst den kan du väl sammanfatta den åt oss här? 🙂

 40. JEL skriver:

  Dax att lamna Moderaterna!

  Nar Moderata riksdagsman tillsammans med andra Moderatara foretradare skriver debattartiklar dar de forordar att bogar skall fa adoptera sa ar det dags att lamna M. (Internationell) adoption ar en tillgang for foraldralosa barn men ej en sjalvklar utvag for bogar som valt bort mojligheten att fa egna barn. Dessutom kommer Sverige, om man nu valjer att godkanna att bogar kan fa adoptera, att riskera att inga barn adopteras till Sverige da man i givarlanderna knappast gar med pa att adoptera bort barn till bogar. Forlorarna ar de vanliga paren som ej langre kan delta internationella adoptioner.
  Varfor denna uppoffring pa bogarnas sjalvcentrerade egoistiska altare?

 41. Tanja Bergkvist skriver:

  Ha ha, Pär Ströms klockrena rubrik 🙂 ”70% kvinnor börja närma sig jämställdhet” http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/06/70-kvinnor-borjar-narma-sig-jamstalldhet/

 42. Tanja Bergkvist skriver:

  JEL, det är väl inget konstigt med att även homosexuella vill ha barn? Dock lättare för kvinnor än för män att ordna detta om man säger så. Men det är väl gammalt det där med att flera länder sagt att de ska bryta avtalen med Sverige pga det?

 43. Sven-Ove Johansson skriver:

  Pressklipp:

  Efterlysning

  Hustrun till grundskoleläraren Gösta Bengtsson har anmält maken som försvunnen då han inte har hörts av på tre dagar.
  Hustrun säger:
  – Efter genuscertifieringen av den grundskola Gösta arbetar på, har Gösta varit som förbytt. Han som tidigare alltid var glad och hjälpsam och omtyckt bland skolbarnen. Efter genuscertifieringen har han varit försvunnen nattetid och verkar nu ha försvunnit helt och hållet.
  Hustrun manar:
  – Käre Gösta, om du läser detta, ta kontakt med mig genast.
  Gösta Bengtsson efter genusbehandlingen:

 44. Tanja Bergkvist skriver:

  Sven-Ove, vad var det där? 🙂

 45. Info skriver:

  INTERNATIONELLA MISANDRI- OCH HBTL-DAGEN 8. MARS 2011

  Ett litet axplock bland alla aktuella festligheter:

  • RFSU. – ”Barnvagnsmarsch. Nu gör en ny grupp uppror på Internationella kvinnodagen 8 mars. … I år rullar RFSU:s barnvagnsmarscher i Stockholm, Göteborg, Malmö, …”

  • VÅRDFÖRBUNDET. – ”Vad händer med lönegapet mellan kvinnor och män? 08 mars 2011. Seminarium på internationella kvinnodagen. Veronica Palm (S), riksdagsledamot; Gudrun Schyman (FI), talesperson Feministiskt Initiativ…”

  • UNG VÄNSTER, STOCKHOLM. – ”DEMONSTRERA FÖR FEMINISM, MOT RASISM PÅ INTERNATIONELLA KVINNODAGEN. Självklart ska vi demonstrera på 8 mars, internationella kvinnodagen. Vi samlas på Södermalmstorg klockan 18.00 och går mot Medborgarplatsen.

  2010 kom ett främlingsfientligt parti in i Sveriges riksdag. Året dessförinnan protesterade Vellinge-bor mot att ensamkommande flyktingbarn placerades på orten, och kommunalrådet sa ´Vi vill inte ha dem här´. Något år tidigare uppdagades att poliser i Malmö gjort grovt rasistiska uttalanden om ungdomar i Rosengård. Några få exempel på rasism som synts och debatterats de senaste åren.

  Samtidigt utsätts många kvinnor i det tysta för rasism, sexism och en kombination av de två. Tjejer nekas att vara ihop med den de väljer eller blir tafsade på i skolan. Glåpord eller till och med stenar slängs efter kvinnor som bär slöja. Och rasistiska grupper driver en politik som konserverar könsroller, hyllar kärnfamiljen och använder kvinnors våldsutsatthet som vapen för att svartmåla invandrarna.”

  • GRÖN UNGDOM, STOCKHOLM. – ”Demonstrera med oss på Internationella
  kvinnodagen.”

  • VALLMANS INTIMAN, STOCKHOLM. – ”På internationella kvinnodagen 2011 upprepar vi 2010 års succé. Bara brudar är en komikerstafett med Sveriges etablerade och oetablerade humorelit på Intiman i Stockholm. Under tre kvällar i rad med start den 8 mars 2011 så finns det möjlighet att både se folkkära humorveteraner som Ann Westin, Zinat Prizadeh, Zeid Andersson och Anna-Lena Brundin och nya talanger så som Sissela Benn, Elina Du Rietz, Cilla Domstad och Cecilia von Strokirch.”

  • VI MÄNSKOR. – 8 mars internationella kvinnodagen. Arr: 8 mars-kommittén i Göteborg i samarbete med ABF.”

  • RFSL M.M., SKÅNE. – ”Stort samarrangemang kring internationella kvinnodagen. ABF, RFSL, S-kvinnor, LO-Malmö, Miljöpartiet, Ung Vänster, SEKO-Skåne.”

  • VÄNSTERPARTIET, STOCKHOLM/GÖTEBORG. – Demonstration tillsammans med Nätverket 8 mars-kommittén.

  • LATINAMERIKAGRUPPERNA, STOCKHOLM – ”18.00 Demonstration, samling Gustaf Adolfs torg.”

  • KOMMUNISTISKA PARTIET. – ”Fira internationella kvinnodagen med Kommunisterna och slut upp på någon av alla olika aktiviteter landet runt.”

  – – – – – – – – – – –

  Som sagt, bara ett litet axplock. Räkna också med att landets dagstidningar, i synnerhet DN, AB och Expressen, kommer att fira Dagen med mängder av bilder och artiklar från den första sidan till den sista, liksom t.ex. Sveriges radios P1, från dagens första program på morgonen till dagens sista program på kvällen.

  (Inkom gärna med flera tips.)

 46. Tanja Bergkvist skriver:

  Info, ”liksom t.ex. Sveriges radios P1, från dagens första program på morgonen till dagens sista program på kvällen.” Inte säkert att Ring P1 är kvar då, Ann-Charlotte Martues vill avskaffa programmet. Expressen: http://www.expressen.se/ledare/marteus/1.1080211/lagg-ner-p1-s-rasistradio

  Hon satt även i morgonsoffan häromdagen och motiverade sig, men fick kritik för sina åsikter, hittar det inte på SVT Play och har inte gått att googla fram det heller. Men här fann jag det på Youtube:

  Så Ring P1 kanske inte finns kvar så länge till, Info och det betyder att du inte kan ringa dit och säga vad du tycker om saker & ting längre, om du nu brukar göra det ;-). För övrigt tycker jag det är helt ok att fira internationella kvinnodagen, varför inte? Visst är det en övervikt av genusfrälsta som ordnar arrangemangen, men det är inget fel på att fira saker.

 47. Tanja Bergkvist skriver:

  Se att Dick Erixon flyttat sitt skrivande från bloggen till Opinionen/dagens PS: http://www.dagensps.se/opinionen/kronikorer/dick-erixon/

  Han var en av de få som tog upp detta med grundlagsändringen i juni bland annat.

 48. Stefan skriver:

  Det kändes verkligen som att den där Marika hade förstått att man kan diskutera SD utan att varken ta upp invandringsfrågan eller ta avstånd från densamma, men sen kom den obligatiska brasklappen på slutet: ”…även om deras syn på invandrare förtjänar all kritik så kan det komma idéer och inspel som är värda att ta på allvar från SD i andra frågor”. Vad är förresten grejen med att kritisera X genom att skriva att X ”förjänar all kritik” och sedan inte leverera någon kritik mot X? 🙂

 49. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Tanja – apropå grundlagsändringarna – så ifall ”Det nya planetära medvetandet” (video ca 14 min) – nu är på väg att yttra sig – så behövs måhända inga grundlagar överhuvudtaget, kanske… 💡

 50. QED skriver:

  ”För övrigt tycker jag det är helt ok att fira internationella kvinnodagen, varför inte? Visst är det en övervikt av genusfrälsta som ordnar arrangemangen, men det är inget fel på att fira saker.”

  Ett litet fel med internationella kvinnodagen är väl att den instiftades av den andra Socialistinternationalen. I vissa länder i öst (Ryssland?) kan man däremot säga ”grattis på kvinnodagen” och överräcka en blomma. Det vore intressant att pröva detta i Sverige. Någon som vågar?

 51. QED skriver:

  Roligt avsnitt ur recension av Lasse Bergs bok Gryning över Kalahari

  ”Fast det är märkligt hur vår föreställning om urmänniskan har skiftat i överensstämmelse med tidsandan. Vid förra sekelskiftet, när patriarkala och krigiska värderingar var på modet, var också urmänniskan sådan. Historien påstods handla om hur starkare kulturer besegrade svagare, och varje avsteg från denna ordning innebar ett svek mot vår natur. Nu, när helt andra värderingar gäller, upptäcker vi att urmänniskan egentligen var jämlik, social och samarbetande. Urmänniskan prickar av så gott som samtliga önskvärda egenskaper i en platsannons från 2011, möjligen med undantag för färdigheter i Excel.”

  http://www.unt.se/kultur/litteratur/trendkanslig-syn-pa-urmanniskan–1276605.aspx

 52. QED skriver:

  Murdoch, Bjurwald har dessutom mage att kalla sig liberal.

  http://www.flamman.se/den-fortvivlade-liberalen

 53. QED skriver:

  Kan vara lustigt att jämföra sjupartialliansen med Folkammarens sammansättning i DDR 1986-1990. Fyra nyanser av rött. Vid sidan av det statsbärande partet SED fanns ”fyra lagliga politiska partier: Tysklands liberaldemokratiska parti (liberalism), Tysklands nationaldemokratiska parti (nationalism), Kristdemokratiska unionen (kristdemokrati) och Tysklands demokratiska bondeparti (agrart), som sammanfördes under SED: s ledning på en enhetlig vallista, den Nationella fronten. ”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Östtyskland#Folkkammarens_sammans.C3.A4ttning_1986-1990

 54. Wanderlust skriver:

  Herregud! Man kan ju undra om A-C Marteus är på riktigt, det är häpnadsväckande att hon ingår i ledarredaktionen på en av Sveriges största dagstidningar! Uppenbarligen så förordar hon ju någon form åsiktscensur där bara de ”rätta” frågorna får diskuteras.
  F.ö. så var det glädjande att läsa att en av ledarskribenterna på min lokaltidning Corren hade en så förnuftig och nyanserad bild av bevakningen av SD. Någonting jag aldrig trott att jag skulle få se där då har jag tyckt mig märka att även den tidningen – liksom många andra – har blivit alltmer politiskt korrekt den senaste tiden.

 55. Sven-Ove Johansson skriver:

  Pressklipp:

  Saab satsar på genusbilar?

  Saabs marknadschef Bertil Gustavsson höll i går en presskonferens där han förklarade att Saab Automobil för närvarande utreder möjligheten att börja tillverka genusbilar.
  – Då kvalitetskraven är relativt lågt ställda enligt reglerna för denna nya bilklass är det möjligt för Saab att snabbt komma igång med att producera för hemmamarknaden.
  Marknadschef Gustavsson fortsatte:
  – Ett av flera nya krav är förskrotning av den av tillverkaren levererade bilen. Förskrotning innebär att bilen skall vara körbar men så mycket bucklad att den inte inbjuder till nöjeskörning vilket stärker genusbilens gröna profil.

  Tillverkning av genusbil:

  Genusbilar färdiga för leverans:

 56. Johanna skriver:

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2011/03/07/mp-sthlm-alla-dagis-ska-vara-genusdagis/

  Om miljöpartiet i Stockholm får som de vill kommer alla dagis i Stockholm bli genusdagis. Vad hände med valfriheten?

 57. Erik skriver:

  QED:

  ”Ett litet fel med internationella kvinnodagen är väl att den instiftades av den andra Socialistinternationalen.”

  Ett större fel är väl att det knappast finns något att fira? Precis alla 8-mars relaterade framgångar mosades av kommunisterna mindre än ett år efter kvinnorevolutionen Februari 1917. Enda orsaken dagen fick vara kvar sista söndagen i februari (8 Mars vår tideräkning) var ju Kollontais fjäsk för Lenin.

  ”I vissa länder i öst (Ryssland?) kan man däremot säga ”grattis på kvinnodagen” och överräcka en blomma. Det vore intressant att pröva detta i Sverige. Någon som vågar?”

  Säga grattis och överräcka en blomma kan man göra vilken dag man vill.

 58. Info skriver:

  TIDNINGEN BANG FIRAR INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

  – dvs. misandridagen – med en jubileumsbild:

  http://fackrapporten.se/2011/03/02/bang-bang/

 59. Rosenhane skriver:

  God morgon Tanja,

  har du hört talas om Utmaning hållbart i Lund den 9 mars som ska handla om genus och klimat? Totalfnoskigt!!

  Maggie har tagit upp det på TCS:

  http://www.theclimatescam.se/2011/03/08/genus-och-klimat-i-lund/

 60. Rosenhane skriver:

  Varför hamnar jag i filtret?

  Nytt försök:

  God morgon Tanja,

  har du hört talas om Utmaning hållbart i Lund den 9 mars som ska handla om genus och klimat? Totalfnoskigt!!

  Maggie har tagit upp det på TCS:

  http://www.theclimatescam.se/2011/03/08/genus-och-klimat-i-lund/

 61. QED skriver:

  Svenska kyrkan anställer en imam. Artikel av doktor på feministiska perspektiv på religiös mångfald:

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/07/d-rf-r-gjorde-sofia-f-rsamling-r-tt-som-anst-llde-en-imam

 62. Info skriver:

  STOCKHOLMS UNIVERSITET FIRAR

  Internationella kvinnodagen med att inviga GENUSAKADEMIN. Universitetets hemsida:

  ”INVIGNING AV GENUSAKADEMIN

  Genusakademin är ett nytt för nätverk för samarbete inom genusforskning vid Stockholms universitet som sträcker sig över fyra fakulteter. Nätverket vill synliggöra och ytterligare utveckla universitetets starka genusforskning. – Nio discipliner ingår för närvarande i Genusakademin: genusvetenskap, historia, idéhistoria, statsvetenskap, ekonomisk historia, pedagogik, kulturgeografi, juridik och populationsgenetik. Intresserade institutioner eller ämnen inbjuds att ansluta sig till samarbetet.

  Invigning med genuskavalkad: korta presentationer av pågående genusforskning och de nyaste böckerna från Genusakademin. Mingel med dryck och tilltugg.

  Tid: 8 mars kl 15-17. Plats: Bergsmannen, Aula Magna.

  Genusvetenskap, Hillevi Ganetz
  Historia, Kirsti Niskanen
  Idéhistoria, Elisabeth Mansén
  Statsvetenskap, Maria Jansson
  Ekonomisk historia, Paulina de los Reyes
  Pedagogik, Anna Palmer
  Populationsgenetik, Linda Laikre
  Kulturgeografi, Gunnel Forsberg
  Juridik, Laura Carlsson

  Osa gärna till Kristina Ullgren: kristina.ullgren@gender.su.se senast 4 mars.
  Frågor besvaras av Lena Gemzöe, Genusvetenskap: lena.gemzoe@gender.su.se Yvonne Svanström, Ekonomisk historia, yvonne.svanstrom@ekohist.su.se Maria Jansson, Statsvetenskap, maria.jansson@statsvetenskap”

  KVINNONAMN: 100 %.
  MANSNAMN: 0 %.

 63. […] Tanja Bergkvist (Måste jag göra journalisternas jobb?) […]

 64. Info skriver:

  MISANDRISKA BLOGGERSKORS STORA HÖGTIDSDAG

  Ingen av nätets misandriska bloggerskor, många aktiva i Lesbisk Front och liknande, tycks ha försummat att blogga om den 8. mars. Ett exempel:

  http://bitterfeminist.wordpress.com/

  Tidigare inlägg av samma författarinna:

  ”KÖNSKONSERVATIVAS SNACK OM BIOLOGI
  Postat den 2011/03/03 av BitterFeminist

  Ja, detta är inte ett dugg jävla förvånade. Jag visste redan då jag förut läste om detta könskonservativa och biologistiska snack att det inte var baserat på fakta. Däremot på antaganden, fördomar och förvrängningar av hur det funkar och ser ut rörande kvinnor, män och biologi.”

  En annan radikalfeminist att lägga på minnet och att underöka närmare är

  http://shedlight.bloggplatsen.se/2011/03/08/4794808-den-svenske-jamstallda-mannen-och-livradda-natman

  ”I tider där Alliansens och t o m moderatorerna t o m anklagas för att vara extremfeministiska så fort de uppmärksammar kvinnofrågor. Alla partier anses vara undfallande mot statsfeminism och ord som feminazism, rabiata kärringar, batik-häxor dyker upp snabbt liksom kommentarer om att feminister som ska hängas lyktstolpar, förtjänar att bli våldtagna och dödade. Då söker man sig till SD med sitt kvinnohat.”

  ”För då dyker han upp: Han som vill ha kvinnan i hemmet, utan klagomål, kunna köpa sig en kvinnokropp när han så önskar, tycker att politiken är mannen domän, att statsmannen är just en man, vill få kvinnan till en biologisk, känslovarelse utan förmåga att förstå politik, han som ser kvinnan som modern – eller horan- , han för vilken kvinnorätt är en icke-fråga och smutskastar allt motstånd till feminims – ett skällsord idag.

  Han som är rädd.”

 65. Info skriver:

  KVINNLIGA SERIETECKNARE PÅ INTERNATIONELLA MISANDRIDAGEN

  ”SR.se – Östergötland
  KVINNLIGA SERIETECKNARE I FOKUS
  På den internationella kvinnodagen öppnar en vandringsutställning på EWK- museet i Norrköping om kvinnan i tecknade serier. Det är kvinnliga serieskapare från Sverige, Norge och Finland som visar sina verk. Idag 08:42

  NT.se – Senaste nytt
  ANTALET KVINNLIGA KONSTNÄRER UTREDS
  Ett nytt forskningsprojekt kallat ”Genus och region” ska undersöka hur det ser ut med den kvinnliga representationen bland konstsamlingar på museer i Sverige. Statens kulturråd finansierar undersökningen där betydelsefulla museisamlingar i Göteborg, Malmö, Norrköping och Stockholm ska undersökas. Tanken är att även utreda hur den…2010-07-07 15:06”

  En huvudnyhet idag i Sveriges radio på Internationella kvinnodagen: Patriarkatet har genom tiderna bekämpat kvinnliga serietecknare. Men nu äntligen släpps de fram. Säger till exempel en överlycklig (”manlig”) kulturmastodont i Sveriges radios kulturnytt. (HBT-certifierad sedan många år och därmed ensamrådande i allting och aldrig motsagd en halv sekund under alla dessa år.)

  Men vilka serier? Vad innehåller de? Vilka rent artistiska, innehållsliga eller ev. humoristiska egenskaper kan en normal människa uppskatta hos dessa ensidigt lesbisk-misandriska, sämre än av en sjuåring hoprafsade hatteckningar? (Som gammalnormal svensk uppskattar jag dem lika litet som Lars Wilks berömda, fyraåringsmässigt utförda rondellhund och hans sedan många år systematiska, likväl världsberömda, förstörelse av ett naturreservat, av natur och blommor och djur, i Skåne.)

 66. Tanja Bergkvist skriver:

  Rosenhane, ledsen för det – vet inte varför du hamnade i kön 😦 Ska kolla vad som pågår i Lund! 🙂

  Flera artiklar om kvinnofrågor på Newsmill: http://www.newsmill.se/

 67. Info skriver:

  VEM KOM FÖRST – HÖNAN ELLER ÄGGET?

  Vem kom först – hönan eller ägget? Under 1950-talet – Sveriges officiellt mest hatade decennium – förekom ingen främlingsfientlighet i Sverige. Jag kan lova, jag var med. Själva ordet ”främlingsfientlighet” var okänt.

  När uppstod det?

  I början av 1970-talet började socialistiska chilenare strömma in i Sverige. Många utan asylskäl men helt enkelt hitbjudna av Schori, Palme m.fl. Snart fick man via radio och andra massmedier höra, att invandringen till Sverige skulle öka till varje pris.

  Redan på 1980-talet väcktes en del undran hos delar av den svenska befolkningen. Hit kom chilenare, hit kom bolivianer, hit kom zigenare. Som alla alltid skulle ha förtur till allting.

  En liten motrörelse uppstod: BSS. Bevara Sverige Svenskt.

  INTE: ”Vi svenskar är främst genom vår ras och vill angripa hela Afrika och alla andra folk i världen genom vår ofattbara överlägsenhet. Vi vill döda alla som inte är som vi och lägga under oss hela jorden.”

  UTAN: ”Varför vill ni utplåna oss? Min mamma? Min gamla morfar. Min farfar byggde huset ni bor i. Varför hatar ni honom? Varför vill ni ta mina barn och stoppa in dem i en genuspedagogisk äggkläckningsapparat?”

  Det var denna oro som gav upphov till ordet (och den brottsliga egenskapen) ”främlingsfientlighet”. Ett antal år därefter började Sverige översvämmas av assyrier/syrianer, libaneser, iranier, turkar, afrikaner, afghaner, bolivianer, sydvästkhmerer. Först en halv svensk stad om året, snart en hel svensk stad om året, nu flera svenska städer om året. Sjupartiet (f.n. med Reinfeldt som profet) är enigt i ett avseende: Folkutbytet går för långsamt.

  Gamla svenska böcker förbjuds. Innehållet i vissa andra skrivs om. Nyinlämnade manuskript tvättas ”rena” av redaktionerna. För att förvisa all förbindelse med äldre, svensk kultur införs ”postmodernism” som statsreligion och ”statsfeminism” som ideologiskt tvingande ”värdegrund”.

  Kvarvarande svenskar blir allt mer rädda. Några få visar det offentligt. Nu är dessa inte bara främlingsfientliga – nu är de också NAZISTER och RASISTER och FASCISTER och MANSGRISIGA SEXISTER, folkgruppshetsare och potentiella massmördare.

  Frågan alltså: Hönan eller ägget? Vem kom först?

 68. Johanna skriver:

  Jag hittade en rolig artikel om genus på Newsmill.

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/09/genus-f-r-dumskallar

 69. Sven-Ove Johansson skriver:

  Pressklipp:

  Nya genusbron rasade!

  Skanskas representant, Gustav Andersson, vid en presskonferens i morse:
  – Vår preliminära undersökning visar att efter samarbetet mellan genusinstitutionen vid Lunds Universitet och Skanska Software har programvara för design och FEM-analys fallerat. Alla uppåtriktade och balanserande krafter försvann varvid konstruktionen blev ekvivalent med receptet för pannkaka. Vidare hade alla normala rutiner för faktaunderlag och kvalitetssäkring åsidosatts. Skanska beklagar det inträffade och kommer att återgå till äldre räknesticks- och ritbordsmetoder tills mjukvaruproblemen åtgärdats.
  Den nedrasade genusbron:

 70. Helena Palena skriver:

  Tanja: Ja, Tanja du måste vara både hönan och ägget. Göra allt för det finns mycket att göra. Marika Formgren måste läggas på minnet. Att hon törs skriva utanför ramen! Heder åt henne och heder åt dej! Duktiga tjej!

 71. Info skriver:

  VEM ÄR ”HELENA PALENA”

  som ibland i Tanjas blogg brukar erbjuda sig att bli festkompis med och mentor åt Tanja?

  Kanske har jag själv bildat mig en viss uppfattning om henne, men strunt i det. Jag låter Helena Palena här tala för sig själv i sin blogg:

  ”JUHOLT! PÅ MED KRONAN! ÄNTLIGEN EN ALFAHANE I TOPP!
  Postat den 10 mars 2011 av Helena Palena

  [Info: På vad sätt en alfahane? Totalt utan utbildning – inte ens en gammaldags studentexamen – bara påstådd ”journalist”, som surfat runt på små lokala sosseredaktioner som ständigt lojal apparatjik.]

  Håkan borde passa alla! Blont hår och mörka ögonbryn. Han är Jungfru. Ett jordtecken med pedantiska drag. Till slut hände det något. Berit Andnor kom loss och lanserade Håkan Juholt. Så nu får moderaterna se upp.

  [Info: För vad? Juholt har ingen egen åsikt om någonting utom att han alltid kommer att säga ”ja” till sitt eget parti, Sjupartiet, som leds av översteprästen Reinfeldt. Och för övrigt: Tror du att Tanja delar din tillbedjan till skojarvetenskapen astrologi?]

  Höll med Juteland som ville ha total förnyelse och som ville att alla skulle ställa sina platser till förfogande. Det var Juholt beredd att göra. Hedrande.

  Juholt är verkligen en hårig man. Kanske en sån vi behöver i topp. En riktig alfahanne som kan vråla till och få som han vill. – – –
  P.S. Juholt verkar vara ett fynd. Han lever med sina två söner och gillar bra musik: ”Musik är en viktig källa för inspiration för mig. Elvis Presley, Johnny Cash, Bob Dylan, Leonard Cohen, Ulf Lundell, Frank Sinatra och Bruce Springsteen är husgudar som jag försöker lyssna till varje dag” skriver han på sin sosse-hemsida. D.S.

  [Info: Ännu en, Juholt, som i likhet med dig, Helena Palena, och Måna avgudar den där småskrikande nollan Springsteen. Men varför duger inte t.ex. Beethoven åt er? Eller Mozart? Eller Clementi? Eller Danzi? Hur många världsartister på olika orkesterinstrument idag och de senaste hundra åren lyssnar ni på och känner till?]

  Gud så skönt att vara hemma! Det gick bra att flyga tur och retur. Flög med Thomas Cook. Stora plan med runt 400 personer. Tittar alltid på alla runt i planet och tänker: ”FAN, är det dom här jag ska dö med. Som sardiner i en burk.” Men det lyfter plan hela tiden och det är nog större chans att dö i en bil. Klockan är nu ”dags för en drink”. Man kommer in i en viss rytm på såna där ställen. Man äter, dricker och solar. Men jag har varit runt hela ön också på jakt efter objekt. När jag fått in bilderna i burken ska ni t ex få se en man -85 år -som slipar knivar och saxar på en gammal cykel. Mycket intressant. Så gjordes här också förr.

  Det är karneval i Puerto de la Cruz. Näst största efter Rio de Janeiro. Det trappas upp hela tiden och crescendot blir kommande lördag med en flera timmar lång dräktparadering genom stadens stråk efter havet. I lördags natt var det hålligång inpå småtimmarna utanför hotellet där ungdomarna som kommer ner från byarna gillar att festa.”

  HELENA PALENA SOM NÄSTA STATSMINSTER!

 72. Info skriver:

  BARA FLICKORNA FICK SEMLOR 8 MARS

  TT, Dagens Nyheter, Sv.D. m.fl. tidningar:

  ”Kvinnodagen på ett fritids i Hemse på Gotland firades med att flickorna fick semlor och pojkarna fick vanligt mellanmål med knäckebröd och mjölk.

  Syftet var att särskilt uppmärksamma flickorna på kvinnodagen.

  Händelsen har väckt starka reaktioner bland barnen och deras föräldrar. Nu backar rektorn som tänker ringa upp föräldrarna och be om ursäkt, skriver Gotlands Tidningar.

  Vi hade inte funderat djupt nog, säger rektorn LEKBIR BELMHAMDI.”

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  APPARATJIK (APPARATCHIK)

  ”1. A member of a Communist apparat. – 2. An unquestioningly loyal subordinate, especially of a political leader or organization.

  Member of the (Soviet) bureaucracy; now extended to apply to any inflexible organisation man, particularly in a political party.

  ETYMOLOGY
  From Russian apparat (apparatus, the government machine or structure) + chik (agent). – Like other terms deriving from the USSR such as nomenklatura (list of important positions to be filled by people from the party), apparatchik is always used pejoratively. It suggests a bureaucrat who willingly follows and implements the party line, either in a spirit of blind obedience or one of cynical ambition. As an insult for a person sitting in an office, it’s stronger and more exotic than ´suit´ or ´jobsworth´.”

 73. Helena Palena skriver:

  Info: Vad jag skriver till Tanja är väl inte din sak! Hur vet du att jag gillar Springsteen? Min absluta favorit är Edward Elgar upplysningsvis.

  Med tanke på att hela sosseriet – och politiken i övrigt – är ett maktspel är det skönt att man lanserar ett nytt kort – Juholt. Det vitaliserar hela soppan. Ett kort som Göran Persson inte ville ha fram. Och inte Sahlin heller eftersom dom såg honom som ett hot – såg hans potential. Ett kort som dessutom mer liknar den råa naturen. Om du läst vidare i mina kommentarer hade du funnit denna:

  ”Bojo: Blöt och blöt. Nä, det handlar inte om det. Det handlar om överlevnad. I alla kulturer har man haft en flockledare innan Staten tog hand om oss vill säga. Det är naturligt med en kraftkarl tycker jag. Men jag håller med dig om att det är sista rycket för S. Tror också SD kommer att gå fram. Dom får kanske till och med över 20 procent i nästa val.”

  Och varför plockar du in grejen om Teneriffa från ett annat inlägg? Mig som statsminister? Nej, fly mig en landsfader på den posten.

 74. Josef Boberg skriver:

  HelEna – ”Det är primitivt att välja ledare (video ca 2 min) ! Enbart djur behöver ledare ! Idag kan Wi göra det möjligt att Wi medborgare skall styra oss sälva. Det är inte farbror Staten (läs den varje gång styrande partitoppen) som skall visa oss vägen…!!!” – slut citat härifrån.

 75. Rune skriver:

  Hej, Tanja!

  Du skriver på:
  https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/03/04/sd-honor-och-agg-%E2%80%93-maste-jag-gora-journalisternas-jobb/
  om journalisters beröringsskräck t.ex. i relation till Sverige Demokraterna. Jag tänker att det kanske handlar om en rädsla att falla i egen fälla och det mer är ”Guilt by association” de är rädda för. Nämligen det de själva använder som vapen i att smutskasta sina offer.

  Jättetack för ditt civilkurage

 76. […] som tog upp det här till debatt!) och att jag tagit upp det uppmärksammades sedan i Corren: SD, hönor och ägg – måste jag göra journalisternas jobb!? Han bekräftade det Wachtmeister sa om att vissa politiker gör vad som helst för att hålla sig […]

 77. […] Karlsson för att vara en av få folkvalda som stått upp mot ”genusvansinnet” [1 , 2 ] gör mig än mer betänksam. På sin hemsida riktar också SD i Uppsala ett varmt tack till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: