Systemfel som hotar världen

Gubbslem är en encellig alg som xploderar när man rör vid den, se själva på wiki.

GUBBSLEM är en encellig alg som exploderar när man rör vid den, se själva på wiki. Så här ser den ut.

Jag hoppas inte ni går i taket nu men det här inlägget kommer inte att handla om genus (rättelse: det blev visst lite genus ändå, för den som direkt vill se vad det handlar om skrolla ner till videolänkarna under skärmdumpen från SVT där det står Nu ska jag komma till saken). Det finns flera som skriver om genusfrågan, så om ni har ett skriande behov av genus just idag så kan ni kolla in Aktivarum, NinniHolman  eller den nya Genusdebatten och en likaledes ny vid namn bashflak andra som bloggar om genus med jämna mellanrum, som Matte MatikToklandet, Susannavaris och jag ser i Ninnis bloggrulle att jag missat bloggen Rocki  (ber om ursäkt om jag missat andra, tipsa gärna i kommentarsfältet i så fall) och där ser jag att det anrika Nordisk information för kunskap om kön, NIKK, flyttar till Sverige, och värd är Göteborgs universitet. Fantastiskt – där ligger ju även Nationella sekretariatet för genusforskning med ett regeringsuppdrag  (SFS 1997:61) att kartlägga och därefter verka för att all verksamhet i landet och all forskning inom alla vetenskapsområden sker med ett genusperspektiv. Ska vi kontakta ledande geologer och be dem att iscensätta en artificiell kontinentalförskjutning och låta Göteborg flyta ut i Atlanten?  Även Pelle Billing har faktiskt två nya inlägg märker jag – även om det inte är någon kommentering på.

Två mot en (moderatorn räknas ju inte) - är det en jämställd debatt?

Två mot en (moderatorn räknas ju inte) – är det en jämställd debatt!? Nåja, jag vann ju så klart. 😉

På Toklandet finner jag en länk till en pk-kolumn i dagens SVD om hur man räddar pojkarna från försämrade skolresultat genom att göra kvinnor av dem. Suck, min kommentar till detta är den här: Mitt anförande i riksdagen  – för sista gången: de försämrade resultaten är inte en genusfråga. Och i synnerhet inte, som generaldirektören för Skolverket Anna Ekström som jag debatterade mot i riksdagen hävdar, en fråga om att pojkars sämre resultat beror på dessas ”konstruktion av en maskulin identitet” vilket hävdas i den rapport Ekström ansvarar för och som jag citerar ur, varefter hon säger att hon ”står bakom varje ord i rapporten”, och då var hon inte ännu generaldirektör för Skolverket, men genusrapporten räknas säkert som en stor merit. För övrigt är inte problemet att pojkar underpresterar jämfört med flickor utan att alla (nästan) underpresterar sett i ett internationellt perspektiv. Men genusmaffian har löst detta genom att försöka omdefiniera vad ”kunskap” är som vi ju alla vet. Min kunskap är inte din kunskap osv,  men varför ska vi då acceptera genusteorierna som kunskap? De innehåller faktiskt fröet till sin egen undergång – det är bara att säga ”Så tycker inte jag att det är”,  så rasar ju allt. Allt enligt deras egen kunskapssyn. 🙂

En hormonspruta om dagen ska göra landet jämställt, vad gör man inte för sin övertygelse?

En hormonspruta om dagen ska göra landet jämställt, vad gör man inte för sin övertygelse?

Vi vet ju att bara vi dekonstruerar den maskulina identiteten så kommer alla pojkar att kunna lösa sina differentialekvationer, det följer automatiskt med en kemisk kastrering eller hur man nu tänkt göra – det är bara att fråga en utbildad läkare. I synnerhet när man ju uttryckligen motsätter sig sk katederundervisning, både i SVD-kolumnen och i Ekströms genusrapport – med bibehållet kaos i klassrummet så måste man ju få ner testosteronnivån på medicinsk väg, men eftersom genusforskarna inte erkänner att konstruktionen av den manliga identiteten har någon biologisk grund, så måste man ju egentligen prata bort den. Ett stort genustal inför nationen, det kommer att få folk att rätta sig i leden och få pojkarna att sluta skräna och ta plats. Hur tror ni Hitler fick pli på sina mannar? Han predikade givetvis genusvansinne och dekonstruerade den maskulina identiteten hos lyssnarna, om man googlar på Es spricht der Führer så kommer man ju till Nazionella Sekretariatets hemsida. Fast vi vet ju alla hur det slutade efter att Hitler blev genusvetare:

I vilket fall, detta är svenskt genusvansinne, dagligen i svensk press tydligen. Men idag ska ni slippa ett blogginlägg om det. Jag ska ta upp det snart ändå när jag lägger upp två Axess-krönikor på det temat från  april  och augusti jag inte publicerat på bloggen än. Och det kommer att svälla upp till ett 7-sidigt inlägg så vi tar det nästa gång.

Bara en sista sak: på en annan av bloggarna (bashflak) inleds med orden:

”Jag har flera gånger tidigare sagt att statistik inte har något med jämställdhet att göra, utan att jämställdhet definieras som att ´”Män och kvinnor ska ha lika rättigheter, lika skyldigheter och lika värde.” Men eftersom en stor del av den svenska jämställdhetsdebatten och politiken handlar om just statistiskt utfall, så är det svårt att undvika diskussionen.”

Man skulle önska det – att den fria viljan inte offras på jämställdhetens altare, men faktum är att man i prop 2005/06:155 antog (våren 2006) nya jämställdhetspolitiska mål. Jag har bloggat om det tidigare, och citerar ur propositionen:

”Regeringen anser att det nya förslaget till mål tar sikte på att beskriva vilket resultat som skall nås genom att kvinnor har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män. Regeringen finner därför, i likhet med flera av remissinstanserna, att förslaget till mål på ett bättre sätt avspeglar vad som utmärker ett jämställt samhälle”.

50/50-utopin är klubbad som jämställdhetspolitiskt mål

50/50-utopin blev antagen som jämställdhetspolitiskt mål våren 2006

Så vilket mål i form av utfall som ska nås är det centrala – nämligen en 50/50-fördelning inom varje yrke, på varje arbetsplats, i det privata hushållsarbetet mm som står att läsa i propositionen. Notera formuleringen: Vilket RESULTAT som nås GENOM ATT vi har lika rättigheter och möjligheter. Motsägelsefullt eller vad? Rätten att styra över sina val har alltså en liten genusbegränsning – du måste göra ett val som gynnar statistiken. Och jag har personligen dragit mitt strå till stacken genom att bli matematiker, och i lagens namn borde genusforskarna omutbilda sig till golvläggare. Faktum är att jag tror de gjort det, och lagt in en mikrofon under mitt golv för att avlyssna min verksamhet. Vi borde faktiskt förbjuda genusvetarna att bli golvläggare. Men piloter kan de bli, vi minns ju alla det nya yrket förändringspilot och med de djupa insikter man har i fysikens feministiska lagar så kommer man onekligen att kraschlanda, och då är det bra att alla män blev sjuksköterskor.

Enligt prop 2005/06:155 har jag förmågan att lyfta 20 kg så här

Enligt prop 2005/06:155 har jag förmågan att lyfta 20 kg så här

Skämt åsido, faktum är att man även omformulerade i det nya övergripande  jämställdhetspolitiska målet så att lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter blev samma rätt, möjlighet och förmåga. Notera att man skippat skyldighet och istället infogat förmåga, samt att man alltså skiljer möjlighet och förmåga åt, vilket innebär att man lagstiftar om samma förmåga – och det är därför man i jämställdhetens namn kan sänka fyskraven för brandmansutbildningen – dåvarande regering tog faktiskt ett beslut om att vi ska ha samma förmåga. Både fysisk och psykisk då antar jag – om man ska ha vilka möjligheter man vill till vilket yrke man vill. Men då kan vi ju genast se att detta inte fungerat – hur mycket psykiskt starkare måste man inte vara för att stå ut med allt vansinne, än att själv vara en del av det? Läs mer om propositionen i mitt inlägg När lika möjligheter blev 50/50.

Nä nu måste jag sluta skriva, skulle ju bli ett video-inlägg! Jag vet inte vad det är för fel på mig och vad som händer mellan mig och tangentbordet, men jag kan sätta mig i en vecka någon gång (till jul?) och skriva en bok. Faktum är att jag printade ut hela min blogg i somras, dvs bara inläggen utan kommentarerna, och det blev  1.400 sidor.  Orkar ni läsa en så lång bok? Jag menar, ni är ju redan härdade vid det här laget. Hur ska jag få ner allt på 200 sidor, det är ju omöjligt med allt vansinne som produceras från genushåll, och då har jag ändå missat  99% av allt. I vilket fall, nu ska jag komma till saken – inlägget, det egentliga inlägget, det här vara bara några inledande ord.

NU SKA JAG KOMMA TILL SAKEN.

Som titeln antyder finns det ett systemfel som hotar världen, och det är inte att jag skriver för långa inlägg och att ni gnäller på mig för det (det hotar förvisso vår relation om ni inte genast slutar gnälla, men inte världen), och det är inte genusvansinnet som åsyftas, utan titeln är namnet på en dokumentär jag såg på Kunskapskanalen i måndags, efter att ha sett ett liknande program på Vetenskapens Värld bara timmen före. Och det är dessa två program ni ska se idag eller i helgen, och de handlar om det ekonomiska systemet.  Och bara för att ni inte ska vara sysslolösa lägger jag även in en tredje på samma tema som jag såg 2008. Det under länkarna är bara skärmdumpar från Systemfel-programmet så inget att klicka på alltså, utan det är länkarna nedan som gäller. Money as Debt är dessutom delvis tecknad och borde därför tilltala den som vill ha den som fredagsmys. Varifrån kommer pengarna till alla räntor? Fler ”lån?” Trevligt fredagsmys från mig nu då! 🙂

Se Kunskapskanalen (1 tim 25 min): Systemfel som hotar världen HÄR (UR Play) – måste ses!

Se Vetenskapens Värld (55 min) om det ekonomiska systemet HÄR (SVT Play)

Se Money as Debt (totalt ca 50 min) – måste ses:

Money as Debt  del 1

Money as Debt del 2

Money as Debt del 3

Money as Debt del 4

Money as Debt del 5

Nedan skärmdumpar med citat ur Systemfel som hotar världen:

276 Responses to Systemfel som hotar världen

 1. rocki skriver:

  Hej Tanja och välkommen tillbaka! Jag vill bara informera dig om att ”vi” under din frånvaro döpt om Nationella sekretariatet för genusforskning till Nationella sekretariatet för parapsykologi. Bara så att du vet.

 2. Tanja Bergkvist skriver:

  Rocki, det ska heta Nationella Sekretariatet för Genusvansinne tycker jag. 🙂

 3. Stig Palm skriver:

  Finns det ingen *censur* i Sverige som kan *censur* Universitetet i Göteborg som sysslar med dessa vansinnigheter och när de alla är samlade? Vilken befrielse om än tillfällig. Den sorten är väl som ‘mördarsniglarna’ i trädgården, näst intill omöjliga att utrota? Finns en chans dock? Byte regim till en som lämnar 0 kr i bidrag till genusforskning. Finns sådana politiker?

 4. Aleks skriver:

  Hej Tanja, jag är så glad att du bloggar igen. Det inger hopp att allt inte är förlorat. Ta hand om dig.

 5. Aktivarum skriver:

  Wow! Här händer det saker. Jättekul att det är fart på den här bloggen igen.

 6. […] mitt inlägg om hennes comeback i bloggvärlden. Det är förstås en stor ära för mig. Bl.a. citerar hon ikväll inledningen till mitt förra […]

 7. bashflak skriver:

  P.S – Du har stavat fel på mitt nick vid första omnämnandet ovan.
  Jag kallar mig Bashflak, ett imaginärt substantiv sammansatt av bash och flak, vilket rent ordagrant betyder ‘En automatkanon som sprider verbala attacker med hög eldhastighet’.

 8. dolf skriver:

  Vill bara klargöra att Stig Palm inte är jag som skriver under pseudonym. (Fast jag sympatiserar med hans tankegångar)

 9. Stig Palm skriver:

  Dolf? Finns det någon som tror detta? Det finns ca 200 stycken Stig Palm. Bara att välja?

 10. Sigurd skriver:

  Angående boken; Allt under 1200 sidor kommer jag att betrakta som en broschyr. Det blir väl på håret om boken ska hinna tryckas och publiceras i tid till att bli årets julklapp även om du gör slag i saken och skriver den under helgen, men jag har ändå skrivit upp den på min julklappsönskelista.
  Angående systemfelet; är det inte märkligt att såväl genusvetenskap som pengar uppstår ur tomma intet?

 11. bashflak skriver:

  Sigurd (och on-topic på andra delen av Tanjas post) –
  I min erfarenhet försvinner pengar i tomma intet, snarare än uppstår därifrån. Och genus’vetenskap’ uppstår inte ur tomma intet, den uppstår ur vissa av de pengar som försvinner i tomma intet.

 12. dolf skriver:

  @Stig Palm
  Jag syftade inte på namnet (jag heter Anders Ericsson), utan på innehållet. Den där typen av elakheter du skrev (minering, spränga genusierna i luften, mördarsniglar …) är liksom lite av ett kännetecken för mig. Jag ville helt enkelt inte oförtjänt få äran för vad du skrev.

 13. Stig Palm skriver:

  Ha HA du är skojig..få äran? Genusarna vill helst avliva sådana som oss som inte går på deras galementia. Gissar att genusarna mest består av lesbiska kommunister av olika kulörer. Jag har sett sorten på ‘Socialistiska’ Instutionen vid Göteborgs Universitet, en beklämmande samlig folk, försörjda av Skattebetalarna?

 14. Ninni skriver:

  @ Tanja

  Du har mail från mig snart.

 15. Ninni skriver:

  Typ nu då;P

 16. Leif skriver:

  Ajjabajja, Stig Palm! Inte skriva så på Tanjas blogg. Alltför många människor tolkar det du skriver bokstavligt och Tanja kommer per automatik att kopplas samman med subversiva element som vill omskapa vårt samhälle…nä?! Öh…nu kom jag ju på att jag skrev om genusvetarna. Förlåt.

 17. […] skolor i hela landet. Sedan kan man fokusera på det ännu mer angelägna problemet att BÅDA könen underpresterar i svenska skolan ur ett internationellt perspektiv, som Tanja Bergkvist skrev […]

 18. Tanja Bergkvist skriver:

  Ninni, ok ordnat nu. 🙂

 19. Tanja Bergkvist skriver:

  Bashflak, ja jag såg stavfelet, ber om ursäkt – ordnat nu. 🙂

 20. Tanja Bergkvist skriver:

  Stig, du fick lite censur på din kommentar där, förstår att du skojar givetvis. Nej, det finns ingen geolog som kan hjälpa oss att kontinentalförskjuta genuscentrat. 😉 Var väl för övrigt geovetare som drabbades av det här – ett skräckexempel på Genusväldet om jag inte minns fel? Så jag tror de ligger lågt ett tag: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/05/11/ett-skrackexempel-pa-genusvaldet/

  Det finns dock tre stycken genus-excellenscentra och ett stort europeiskt centrum för excellent transnationell genusforskning kommer att förläggas Linköping om inga planer ändrats: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/03/20/varifran-kommer-genusvansinnet/

  Läs även: Genusvetenskap – en krigsmaskin https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/10/18/genusvetenskap-en-krigsmaskin/

  Åter till kommentarerna om några timmar.

 21. Tanja Bergkvist skriver:

  Bashflak, jo pengar skapas ur tomma intet, och att de sedan även försvinner i genusvansinne påverkar inte detta faktum. Och varifrån kommer pengarna till alla räntor? Nya lån. Som skapas ur tomma intet, iaf en stor procentsats av dem. Frågan är om inte genusforskarna har en sedelpress på Nationella Sekretariatet? 😉

  Glöm inte se Money as Debt också:

  Money as Debt del 1: http://www.youtube.com/watch?v=60syRrYTiC8

  Money as Debt del 2: http://www.youtube.com/watch?v=HB6ZxcVVVq8&feature=fvwrel

  Money as Debt del 3: http://www.youtube.com/watch?v=CBXvoL9HiSo&feature=relmfu

  Money as Debt del 4: http://www.youtube.com/watch?v=_Q-dIAnovOI&feature=relmfu

  Money as Debt del 5: http://www.youtube.com/watch?v=ePE9HCFMhHs&feature=relmfu

  Skriver mer sen.

 22. Tor skriver:

  Kära Tanja!
  Äntligen är du tillbaka och berikar mitt liv med ditt skarpa intellekt och din underbara humor.
  Tack!

 23. Mjaaaauuuuuu skriver:

  Majjjjuuuuuuuar bra till dig,,,,,kommer mjaaauuuarrr mera,,, för jag skrattar gott åt ditt goa sätt att betrakta ,,,,,,

 24. Stig Palm skriver:

  En undran från mig?
  Är dessa synpunkter meningsfulla annat än som terapi for oss som skriver här?
  Genus-pervertisterna (nytt ord) skiter väl i vilket och läser inte denna Tanjas blogg kan tänkas?

  Avpixlat är ett annat forum men där tycks PK folket vara inne och läsa samt vill stoppa yttrandefriheten? vi har i Sverige. Åtminstone på ‘pappret’? Annars påminner mig Sverige om DDR, om någon minns? Alltså, alla dessa signaturer där folk inte vill/vågar uppträda med sitt namn i rädsla för ‘terrorism’ från vissa. Samma sak vid de s k opinionsmätningarna via telefon. Där gäller bara resultatet som kommer fram var 4:e år i September.

 25. dolf skriver:

  Ha, nu är vi två som lyckats med konststycket att bli censurerade av Tanja. Inte illa pinkat @Stig Palm. (Till skillnade från en del andra, som jag inte tänker nämna vid namn, så snällcensurerar Tanja på ett väldigt schysst sätt, så detta är inte menat att kritisera hennes hantering.)

 26. Cavatus skriver:

  Hej Tanja! Du är omnämnd i denna blogg och åtnjuter alltså mycket stort förtroende i dessa kretsar:

  http://janmilld.wordpress.com/2012/11/23/demokrati-pa-dekis/

 27. Tanja Bergkvist skriver:

  Cavatus, ja jag borde leda en statlig utredning så det blir ordning i landet. Intressant, Milld förslår dessutom tre kvinnor, borde godtas av Genusmaffian – det betyder ju en 100% jämställd demokratiutredning . 😉 Det var ju den videon jag skrev om i mitt förra inlägg, har dock inte läst hennes bok, fast den ligger på hyllan och har inte hunnit öppna den än. Bra att Milld läser alla böcker och sammanfattar åt oss! Kände inte till Ahlenius, väldigt bra meriter: http://sv.wikipedia.org/wiki/Inga-Britt_Ahlenius

 28. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, du brukar ju uppvigla till revolution, ok jag kan förstå det när herr Södertörnsprofessor var i farten med sina 200 kommentarer här, medan jag tycker att vi inför ett personvalssystem där ni röstar fram mig som diktator. 😉 Det är inte så hemskt som det låter, jag ska omge mig med mina expert-kommentatorer + införa direkdemokrati (och därefter avgå och fortsätta blogga och opinionsbilda) – man har länge sagt att det inte går av praktiska skäl – vi måste ha 349 gubbar som representerar oss, men med internet kan vi ju organisera samhället i enlighet med folkviljan. Varför har ingen utlyst en folkomröstning på så länge? Till och med våra bloggar, som har en röstningsfunktion, fungerar alltså bättre än dagens parlamentariska pratmakarsystem. Systemet har en inneboende tröghet som är medveten, medan vi vill se lite action. Tills Björklunds skolreformer gått igenom och ”gett utslag” kommer IQ-nivån ju redan att ha sjunkit till 60! Tur att vi bloggare håller igång era hjärnor! 🙂 Särskilt din Dolf, utan min blogg hade du inte insett hur rätt jag har i allt jag säger, eftersom jag då aldrig hade fått det sagt.

 29. Tanja Bergkvist skriver:

  Stig, inte ens Tiina Rosenberg ville möta mig i P1, så det var jag och Svante Nordin som fick bråka med Lunds universitets förre rektor Bexell + en på Fysikum ang deras genusprojekt http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/73900?programid=793 Du kan lyssna till det eller ladda ner till höger. Genusmaffian är inte intresserad av en debatt eftersom den bara har att förlora på det – istället skickar den sina hantlangare. Ang terapifrågan – till saken hör att jag har 11.000 mail sedan mitten av 2010 och har missat jättemånga möjligheter, eftersom jag ju har ett ”vanligt” jobb och bloggen bara växte och växte – vilket visar att opinionen finns och tiden är mogen. Självklart är det bra att ni får terapi + att vi utvecklar och sprider argument som folk kan använda sig av för att krossa fienden. Ja, det sk ”PK-folket” är upptaget med att läsa lite överallt, och medan de är upptagna jobbar vi bakom ryggen på dem och organiserar Dolfs och min revolution. Eller jag menar manifestation. Manifestation mot genusvansinne – vi ska tåga genom hela centrala Stockholm och orsaka kravaller som kommer att kosta hela statskassan så att det inte längre finns några pengar till genusvansinne – alltid en början. 🙂
  Cavatus, det är dags att börja fixa flygbladen!

 30. Tanja Bergkvist skriver:

  Aleks, tack! Självklart finns det hopp, se bara Systemfels-filmen i inlägget – vi är i det 6:e stadiet: bröd och skådespel under dekadensens tid: https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2012/11/system-3.jpg Även innan jag såg denna hade jag med mitt matematiska skarpsinne räknat ut att utvecklingen är cyklisk och att vi lever i en systemskiftestid. Det är vi som ska bära reformens fana, ingen annan kommer att göra detta åt oss. Förfallet och kollapsen kommer i vilket fall, men om vi står beredda och kan ta över så kanske inte allt vår civilisation skapat går under…

 31. dolf skriver:

  @Tanja

  Särskilt din Dolf, utan min blogg hade du inte insett hur rätt jag har i allt jag säger, eftersom jag då aldrig hade fått det sagt.

  ??? Jodå, jag är glad för stimulansen, men samtidigt låter det ju nästan som att du säger att du inte skulle skriva det om inte jag vore här och läste, fast det var väl inte det du menade.
  Men akta dig för att hålla igång min hjärna, jag kanske översvämmar din blogg med långa inlägg om hur vårt demokratiska styrelseskick borde byggas upp. (Eh, jag har faktiskt åtskilliga idéer om det, så det är inte ett tomt hot). Hur som helst, demokrati skall inte sippra ner från toppen (läs riksdag/regering) till de lägre folklagren. Demokrati, om den skall vara värd mödan, skall byggas bottom-up!
  Det sagt, jag är gärna med och röstar fram dig som vår diktator (och bidrar på andra sätt till din framtida upphöjelse), men då får du ta mig sjutton slopa alla idéer om att inhandla skorna i förra inlägget. Jag vill inte ha en statsminister/diktator som trampar på mitt och andras hjärtan. Det räcker med att de nuvarande makthavarna trampar på våra rättigheter.
  För övrigt passerade väl IQ-nivån 60 på sin färd nedåt redan för flera decennier sedan. Den är väl i det närmaste inne på minus-skalan vid det här laget. Jag väntar också ivrigt på resultatet från IQ-testet jag gjorde igår och hoppas att jag med det kvalificerar för Mensa.

 32. Tanja Bergkvist skriver:

  Sigurd, ”Allt under 1200 sidor kommer jag att betrakta som en broschyr.” H aha – låter bra! 🙂 Ang ”Angående systemfelet; är det inte märkligt att såväl genusvetenskap som pengar uppstår ur tomma intet?”

  Jo, genusvetenskapen uppstår i det tomma intet i genusvetarnas hjärnor och pengar uppstår i bankernas tomma kassavalv – väldigt intressant, vi borde kriminalisera all verksamhet som uppstår ur tomma intet, utom Universum självt då som uppstod ur en kvantfluktuation med lånad energi ur tomma intet, Universum kan vi inte spärra in, det är ju oändligt. Hoppas jag, annars kan jag inte genomföra min imperialistiska plan att ta över rubbet och härska över det som universell gudinna. 🙂

  Aktivarum, ja jag ska sätta fart nu!

 33. Tanja Bergkvist skriver:

  Tor, tack!
  Mjaaaaauuuu, var försvann resten av meningen? 🙂

 34. Stig Palm skriver:

  Tanja? Med 11.000 mejl liggande obehandlade, får jag känna mig utvald att få kommentarer här..ha ha..och tack!!!
  Några av oss väntar på September 2014 att då få påverka? Under tiden kämpar PK-folket på i Aftonblaskor, Morgontidningar samt livligt påhejade av SVT & SR.
  Det värsta är att dessa media inte vet att de nu gräver sin egen grav lika med blir av med sina ‘trygga’ jobb.
  Är det inte GENUS så är det SD som håller dem igång. SUCK!

 35. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, jag ska kolla på det andra inlägget om en halvtimme och se hur det gick för dig på IQ-testet. 🙂

  ”??? Jodå, jag är glad för stimulansen, men samtidigt låter det ju nästan som att du säger att du inte skulle skriva det om inte jag vore här och läste, fast det var väl inte det du menade.”

  Nä, jag menade det jag skrev: utan min blogg hade du inte insett hur rätt jag har i allt jag säger, eftersom jag då aldrig hade fått det sagt. Ganska logiskt ju.

  Och utan det + mitt IQ-test hade din hjärna inte varit i lika god form. Är det förresten jag som radikaliserat dig eller var du galen redan innan? Jag menar, idag är det ju en ganska galen idé att föreslå medborgarinflytande. Vad menar du med att klaga på mina drömskor!? https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2012/11/satte-ner-foren-2.jpeg Jag ska regera med dem på och efter min död blir de ovärderliga. 🙂

 36. dolf skriver:

  @Stig Palm

  Är dessa synpunkter meningsfulla annat än som terapi for oss som skriver här?
  Genus-pervertisterna (nytt ord) skiter väl i vilket och läser inte denna Tanjas blogg kan tänkas?

  Klart de är meningsfulla. Alla samhälleliga förändringar har sin början i människors tankar och meningsutbyten. Tror du det skulle finns någon möjlighet till förbättringar om ingen diskuterade dessa frågor? Om ingen ifrågasätter genusiterna på gräsrotsplanet, lär ingen heller göra det på högre plan. Bloggarna och det fria nätet är vårt största hopp för framtiden.

 37. dolf skriver:

  @Tanja
  Även solen har sina fläckar. Din smak i skor är minst sagt bedrövlig. Inte en chans att du kommer att regera i de där vidriga fottygen. När den dagen komemr skall jag fixa dig ett par passande skor. Promise.

 38. dolf skriver:

  @Tanja

  Nä, jag menade det jag skrev: utan min blogg hade du inte insett hur rätt jag har i allt jag säger, eftersom jag då aldrig hade fått det sagt. Ganska logiskt ju.

  Eh, vet inte riktigt hur jag läste det. Kanske något genusfilter som smög sig in mellan ögonen och skärmen.

  vi är i det 6:e stadiet: bröd och skådespel under dekadensens tid:

  Så sant, jag antar att de flesta kommer att tänka på program som Ensam mamma, Big Brother och Hotel Paradise. Men jag tänker mer på vad som väl är vår tids gladiatorspelsunderhållning fast det är maskerat med ett ”respektabelt gott syfte”: Hasse Aro i Stalkers och Efterlyst och amerikanska program som To Catch a Predator och Cops där man gör underhållning av att sätta dit människor. Jag tycker definitivt illa om sätt som man gör program som Stalkers och Efterlyst för man spelar bara på Svenssons känsla av ”jag är bättre än dom” och gör underhållning av polisarbete. Ett program som Efterlyst skulle kunna ha ett existensberättigande i att man gick ut till allmänheten för att få hjälp med att lösa brott. Men det är inte vad det handlar om. Det är en perverterad form av underhållning. Jag slutade titta på Efterlyst när Leif GW lämnade programmet, för då upphörde det helt att ha något intresse. Hans insikter och kommentarer var det enda som hade något som helst värde.

 39. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf och Stig, och dessutom måste vi få fler att ställa sig upp och säga att nu får det vara nog! Det gäller att föregå med gott exempel, sedan blir det som dominobrickor – bara några som måste ta de inledande smällarna, som vid alla paradigmskiften.

  Här kommer några talande citat från SOU 2009:64 om jämställdhet i skolan http://www.jamstalldhetiskolan.se/Uploads/Files/16.pdf , ansvarig för denna utredning är Anna Ekström, numera generaldirektör för Skolverket (surprise!) (och detta har jag ju debatterat med henne i riksdagen:

  På sid 240 kan man exempelvis läsa: ”För det första så synes maskulinitet, i vart fall i den västerländska kulturen, formas i en viss motsättning till de ideal som gäller i skolan eller till och med i motsättning till skolan som institution.”

  Kommentar: frågan är då om man inte ska undersöka vilka ideal som egentligen råder i västerländska skolor, utöver den obligatoriska granskningen av maskuliniteten?

  Sid 16: ”Brist på kunskap och medvetenhet leder tyvärr ofta till en oförmåga bland skolledare, lärare och annan personal i skolan att upptäcka genusstrukturerna… Skolans personal kan omedvetet genom de förväntningar som riktas mot flickor respektive pojkar vara medskyldiga till att reproducera könsstereotypa värderingar, exempelvis genom att tillåta att pojkar dominerar i klassrummet och samtidigt är mindre flitiga och ansvarstagande i skolan.” (denna meningsbyggnad står rapportförfattarna för).

  Sid 220: ”Sammanfattningsvis kan man säga att det fortfarande finns en genusordning i skolämnenas innehåll som påverkar flickors och pojkars motivation”(observera – i innehållet).

  Sid 237 under rubriken ”Underprestation som effekt av sociala konstruktioner av manlighet i skolan” kan vi läsa följande: ”Genusteoretiska maskulinitetsteorier (t ex i Connells efterföljd) ser skapande och försvar för hegemonisk maskulinitet som en avgörande mekanism. Den risk som det kan innebära för pojkar att framstå som omanliga gör att de undviker beteenden som kan uppfattas vara feminina. Dit hör att vara duktig i skolan… I avsnittet ovan har jag försökt föra samman några olika förklaringar till pojkars underprestationer som alla [obs: alla!] utgår ifrån att det är maskulinitet/manlig identitet i sig som är boven i dramat. En gemensam utgångspunkt är att social genusordning har avgörande betydelse för pojkars underprestationer i skolan”

  Sid 240: ”I sin analys av svenska pojkars underprestationer i dag knyter Björnsson an till den engelska forskningen och konstaterar sammanfattningsvis det som också beskrivits i föregående avsnitt: Om man tar skolarbetet på allvar riskerar man som pojke att »få sin heterosexualitet i frågasatt «.”

  Och här kommer ett exempel på en helt fenomenal åtgärd mot genusordningen – genussensitiv undervisning (sid 221): ”Ett exempel på ett försök att utveckla en teoretisk modell över möjligheter att hantera genus i undervisning gör Sinnes (2006). Hon beskriver, ur feministiskt perspektiv, tre olika ansatser i undervisning i naturvetenskap som grundas på likhets- respektive särartsfeminism samt en som hon benämner genussensitiv. Genussensitiv undervisning innebär enligt Sinnes att variationer inom kön är lika viktiga som variationer mellan könen. Denna modell kan då sägas inte ha ett av könen, utan båda, i fokus för intresset.”

  Kommentar: Låt mig tänka – båda könen i fokus för intresset, variationerna inom könskollektiven är lika viktiga (och stora också faktiskt vilket både Ekström tog upp och vilket också står i rapporten) som mellan dem – detta perspektiv har vi redan idag, och det tillämpas – det heter ”individanpassad undervisning”. Men genom att lansera den nya begreppet ”genussensitiv” undervisning kan man håva in nya genuspengar.

  Har bloggat om rapporten i 4 delar (på den tiden skrev jag korta inlägg): https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/09/09/dejas-matteproblem/

  Men visst, istället för att stämpla rapporten som knasig gjorde man henne till generaldirektör för SKOLVERKET. Det är den här infiltrationen som måste stoppas.

 40. Tanja Bergkvist skriver:

  Stig, kommentera går alltid bra, även om många kommentarer fastnar i kön ibland. Däremot har jag börjat kolla på mejlen nu. Där finns ju det sociala kapital vi behöver. Ja, det är en komedi det som pågår i medierna och på SR och SVT. Finns så klart många bra program, men de handlar om vetenskap och annat, de politiska med inkallade ”experter” och tyckare som alla tycker samma sak är rena komedin ibland. 🙂

  By the way, jalvings bok utkommer på svenska i nästa vecka, eller så gjorde den det nu i vecka, och i svenska versionen i finns intervjun med mig med. Jag missade ju även Jalvings förfrågan över mail 2010 när jag slutade läsa mail. Men sedan gjorde vi en intervju i efterhand ju: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/06/08/glad-nationaldag-och-intervju-pa-jyllandspostens-blogg-mm/

 41. Stig Palm skriver:

  Vi börjar i skolan? Går tillbaka med särskilda pojk- resp. flickklasser.
  Inga gossar enbart kollar på tjejerna och slänger ord samt tar plats och gör sig märkvärdiga. Vidare att inte kunna stoltsera med att vara lata eller förolämpa de som vill studera. Straff? Utvisning vid den typen av mobbning.
  Ingen tävlan mellan flickor och pojkar.
  Lärararna ska ha mer ‘makt’ över elever och framför allt över föräldrarna, när de lägger sig i skolarbetet och ‘disciplinen’ (som inte finns).
  Finland ska vara ‘bench mark’ när det gäller skolan för Politikerna.
  Sedan ska föräldrarna få tydligt reda på vilka ‘spelregler’ som gäller. Följs inte dessa, utvisning av eleven.

  ALLA behöver INTE och ska INTE ta Studentexamen. Bara att följa Gauss normalfördelning när det gäller begåvning och flit samt läggning.

  ALLA med ‘rätt’ förutsättningar ska ha möjlighet att kunna ta Studentexamen avseende ekonomi och inte bli utestängda av detta skäl.

  Studentexamen ska vara åtråvärt men SVÅRT att uppnå utan ansträngning. Räcker inte med att vara närvarande som idag.
  Då först har vi återställt ordningen.

  Detta är något som Genus-fascisterna ska tugga i sig!

 42. dolf skriver:

  I avsnittet ovan har jag försökt föra samman några olika förklaringar till pojkars underprestationer som alla [obs: alla!] utgår ifrån att det är maskulinitet/manlig identitet i sig som är boven i dramat.

  Öh, så det politiskt tillsatta trollet som styr vår undervisning utgår från att manlighet är roten till det onda. Ur djupet av mitt hjärta (som inte skall trampas sönder i några erbarmerligt fula kvinnoskor): !#>()!)@()*@!0`½§.

  Finns ditt framträdande på cirkusenriksdagen filmat så man kan få se det (företrädesvis), eller dokumenterat i någon form av transkript (i värsta fall).

 43. Tanja Bergkvist skriver:

  Jag går alltid i gympaskor, fråga studenterna. Minns ni (några iaf) även reagerade på mina gympaskor till klänning förra nationaldagen: https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2011/06/tanja-nat-1-mindre.jpg ha ha, ja det ser lite lustigt ut måste jag medge. Men snart blir det mina drömskor, och du har inget att säga till om. Glömde du att jag ju kommer att vara diktator? Akta dig så jag inte inför en klädkod där alla inkl män ska ha de där skorna! 😉

 44. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, nej, det blev inte filmat. Så du får leva med det – tills den dagen jag kommer att stå på mynttorget med megafonen i högsta hugg och skandera till massorna. Det lär inte dröja länge.

 45. Stig Palm skriver:

  Tanja! Jag blir orolig? Gick in på länken med Jylland och vad får jag se? Tanja med en svensk flagga i handen? Vad för konstigt med detta? I USA är det naturligt eller ännu mer naturligt i Norge.
  Men Sverige? Nu får DU hela PK-eliten på dig, vilken kommer att säga; Tanja är Sverige Demokrat, SD, ty dessa går omkring med Nationalsymbolen vilken är ca 500+ år gammal och som vi är rädda om. Övriga svenskar vågar knappt hissa flaggan med denna mobbningsrisk? Du är en modig kvinna även här!

 46. Tanja Bergkvist skriver:

  Stig, skicka förslaget till Nazionella Sekretariatet för Genusvansinne! 🙂

 47. Stig Palm skriver:

  Tanja? Har du adressen dit? Risk? Kommer ha samma influens på dem som om jag ensam ställer mig att pissa i Atlanten och tror att vattnet har försämrats.

 48. Stig Palm skriver:

  HÖ HÖ..när jag stängt ned här för att läsa annat på ‘nätet’, hittade jag denna Nyhet?
  http://www.foxnews.com/opinion/2012/11/24/war-on-men/

  En grej för genus-fascisterna att ta tag i?
  Intressant läsning för övriga här på bloggen.

 49. Tanja Bergkvist skriver:

  Stig, du skulle ju läsa intervjun på Jyllandsposten. Ja jag hade en svensk flagga, det var ju nationaldag. Men det hade jag också i mitt inlägg från i fredags (med bilder från detta års nationaldag), missade du det? https://tanjabergkvist.wordpress.com/2012/11/16/forlat-att-jag-kraschade-era-datorer/

  Jag tror inte jag fått ngn PK-elit på mig, flaggan används idag även på skolavslutningar, den är inte längre tabu. Däremot en gång när jag trodde jag skulle få PK-eliten på mig, så fick jag istället en fin artikel om mitt bloggande 🙂 Se själv i SD, hönor och ägg – måste jag göra journalisternas jobb!?

 50. Tanja Bergkvist skriver:

  Direktlänk om du inte orkar läsa inlägget: http://www.corren.se/bloggar/blogentry.aspx?blogg=5524900&entry=5552024 Det handlade alltså om mitt inlägg SD och genusvansinnet, men det de tog upp i interpellationsdebatten var ju hämtat från min blogg så det var ganska naturligt att ta upp det: SD och genusvansinnet För övrigt tog ju Åkesson upp genustrumpeten i sitt sommartal 2010 (tror jag det var) och Könsbyten på bestick och att sitta bredbent på en stol i årets eller om det var förra årets sommartal i Sölvesborg – hörde båda först nu i höstas. I vilket fall, om detta vansinne kan du, om du missat, läsa här: 145 miljoner för könsbyten på bestick. Bara du kan sova efter det här. 🙂 Klart journalisterna inte gillar att min blogg förser politikerna med material, och även KDU har haft nytta av att jag lyft fram vansinnet: Det var ju på tiden!

  Kan påpeka att jag då ibland spammade riksdagens ledamöter med vissa relevanta inlägg i hopp om att de skulle reagera. Men moderater, folkpartister och centerpartister förblev apatiska.

 51. Cavatus skriver:

  Tanja! Inga-Britt Ahlenius är en mycket modig kvinna med stor integritet som t o m vågar kritisea Ban Ki Moon, för den tolvårings nivå han tydligen befinner sig på, enligt henne, som har jobbat i hans omedelbara närhet.

  Läs på mer om henne, om du hittar mer material eller intervjuer.

 52. Stig Palm skriver:

  TACK Tanja! Du ÄR flitig minsann. Jag har läst och ibland tänker jag så här och försöker vara kort?
  Fenomenet SD har inte uppstått av en slump, lika lite som MP på sin tid? De etablerade Partierna, S, M, FP, V hade inte miljöfrågor långt framskjutna på sina agendor. C då lite grann och trodde sig ‘äga’ frågan.
  Ett antal människor, mest unga, började ta till sig ämnet men fick inte mycket gehör av nämnda Partier. Vips, uppstod ett nytt Parti, MP, som drog till sig många från V och blev ett slags semi-kommunistiskt parti, enligt min bok.
  Jaha, så började den omtalade ‘massinvandringen’ vilken igångsattes av de etablerade partierna och ett antal människor hade synpunkt på detta.
  I bakgrunden fanns s k ytterlighetspartier vilka drog dessa personer till sig vilka inte fick gehör hos ‘sitt’ eget parti. Vi hade fått ett nytt parti, SD. Detta växer sig starkare och blir som MP en maktfaktor.
  Dags för de etablerade att ta till sig MP’s och SD’s specialpunkter och inte låta dem ‘äga’ frågorna?
  Som i bilindustrin, vissa egenskaper ‘äger’ olika märken i folks medvetande, även om egenskaperna finns hos nästan alla. Exempel? Volvo, vilket tycks ‘äga’ begreppet säkerhet.

 53. toklandet skriver:

  Jag hade gärna sett Ahlenius som utredare istället för PM Nilsson. Jag tror att han är för vek och inte kan stå emot påtryckningar vilket visade sig ganska omgående.
  http://toklandet.wordpress.com/2012/10/04/utredningar/

 54. dolf skriver:

  @Tanja
  Fängelse? Jaså, i instruktionerna till testet stod:

  Det finns två alternativ att välja på, men man kan skriva till ett eget om man inte tycker att a) eller b) passar – detta tas då med i beräkningen för den kreativa förmågan i intelligensdelen, som det inte finns någon fråga för, just för att denna förmåga inte låter sig testas utan försökspersonen måste själv visa på att han/hon besitter den.

  Och får jag fråga fröken hur hon har tänkt sig att jag skall kunna sköta mina (i prioritetsordning) ålagda och/eller självpåtagna uppgifter från fängelset? Se till att frökens säkerhet inte äventyras. Det kräver ett dedikerat engagement och personliga insatser i frökens närområde.Se till att fröken går i anständiga skor. Att se till att inga hjärkrossarskor eller andra lika vidriga fotbeklädnader förekommer i frökens närområde har den senaste veckan visat sig vara en uppgift som det är akut nödvändigt att ge en prioritet som endast står frökens säkerhet efter.Se till att frökens chipsskål är fylld. Efter frökens säkerhet och anständiga klädsel är frökens trevnad högsta prioritet Jag hoppas fröken inser att alla dessa uppgifter kräver rörelsefrihet och en hög grad av autonomitet som det inte är möjligt att uppnå i en fängelsemiljö.

 55. QED skriver:

  Irrationella sekteriatet för genusfanskap?

 56. Marie-Louise skriver:

  ÄNTLIGEN !
  Tanja is back in town! Den tröstlösa ökenvandringen är slut. Mitt livsmod kommer tillbaka.
  Tanja, måtte du aldrig sluta blogga. Vi behöver ditt klarsynta orädda fritänkande, dina vassa kommentarer och din humor som sticker hål på den uppblåsta genusballongen.

 57. Mjaaaauuuuuu skriver:

  Tanja ,,,, ingen mening försvann för Mjaaaauuu,,, dok, likt katter över lag finns en viss försiktighet, en form av inåtfjäran betraktelse av fältets grader, värmestrålning om du så vill, för att sätta klorna i debatten,,,,,,som alla katter är jag min egen behöver ej rusa iväg,,,sitter på min kulle och spanar in vad som sker,,ännu duger det spinna över dina väl valda ord,,,,

 58. dolf skriver:

  Formatteringen gick åt helsike, listkoderna funkade inte. Det var meningen att det skulle bli en numrerad lista: 1) Säkerhet 2) Skor 3) Chips. Men ack, wordpress lurade mig. Ytterligare en anledning att sätta in en redigerarfunktion.

 59. Joakim Steneberg skriver:

  Hej Tanja, om du missade mitt avslut igår på genusdebatten, angående att du tog upp Göran Skyttes ”…inte riktigt klokt…” i SvD.

  Tanja B,
  Ja jag minns det mycket tydligt, och skrev till Göran Skytte (som jag f.ö. träffat en gång för länge sedan) och kompletterade åt honom med material från RFSL:s queerfeministiska “fritidshem” Egalia på Sveavägen i Sthlm. Varifrån jag hade fått insidematerial från en förälder. Egalia, som på nätet lockar 13-åringar(!)
  Resultatet är raggning, droger, skolavhopp och annat som resultat.

  Han svarade inte men allt finns i min artikel från 2010 på sourze. Jag tror den kan intressera dig och andra här. Gogglar man på Egalia så kommer lockande propaganda fram, kollade nyss, samma som 2010:

  “Egalia är ett fritidshäng för hbtq-ungdomar mellan 13-19 år. Vii som ses här är en salig blandning av bins, trans, homosar, jag vill inte definiera mig, queers, flator….”
  Från 13 år alltså! Står mer i artikeln:
  http://www.sourze.se/Extremsex_och_statsfeminism_prackas_p%c3%a5_v%c3%a5ra_barn_10749187.asp

 60. hpx83 skriver:

  En liten kritisk analys av filmens innehåll återfinns här :

  http://www.mises.se/2012/11/24/systemfel-som-hotar-varlden/

  En del rätt, en del fel. Naturligtvis är det fin-fint att dessa frågor till slut börjar lyftas – men få vågar peka på roten till ondskan, nämligen vårt nuvarande politiska system.

  Om nu systemet är fel – vem är systemet? Det är knappast enskilda individers fel. Och aktörerna i marknadsekonomin agerar i enlighet med de incitament som ges. Naturligtvis kunde man önska att dessa incitament inte var såpass snedvridna som de är (*host* bankväsendet *host* välfärdsentreprenörerna) men VEM är det som satt alla spelregler? Vem är det som försöker konstant manipulera fram en utopisk vision och ställer till det för oss alla?

  Har farbror staten någonsin lyckats göra något utan att snubbla på sina egna skosnören och trilla in i vitrinskåpet, varpå han yrvaket proklamerar : Jag fixar det! Oroa er inte! Lite mer skattemedel och omfördelning – jag tar hand om det!

  Den politiska demokratin tycks mig ett lättjefullt, känslodrivet fyllo som raglar från vänster till höger och förstör mest allt i dess väg. Men så kanske man inte får säga….

 61. dolf skriver:

  Stort inslag på Rapport om förvirring med det nya betygssystemet. Hur jäkla komplicerat kan det vara att sätta betyg? Om lärarna inte klarar av att klura ut hur man skall sätta betyg kan man fråga sig hur kvalitén var på lärarutbildningen?

 62. dolf skriver:

  @hpx83

  Den politiska demokratin tycks mig ett lättjefullt, känslodrivet fyllo som raglar från vänster till höger och förstör mest allt i dess väg. Men så kanske man inte får säga….

  Det får man säkert inte säga. Sanningen är sällan populär.

 63. Joakim Steneberg skriver:

  hpx83

  Nja, kollade din sida. Tycker din beskrivning över vad som är bra med filmen, den är riktig.
  Din beskrivning över vad som är fel med filmen, detta tycker jag spretar åt alla håll, blir paradoxalt jämfört med det förra, ”det som var bra.”

  Sedan det här med ”socialism”, bara själva ordet som kan betyda lite av varje, (ungefär som ”jämställdhet”) verkar framkalla aversioner hos många. Vad är detta att staten köpte in halva GM, socialism? Och den ekonomiska politiken i Kina, socialism?

  Tycker formuleringarna i filmen, ”socialism för de rika” och då även för bankerna, (och kapitalism för de fattiga), är mycket träffande!

  Och att republikanerna på 1800-talet tänkte sig arbetarägda fabriker. Socialism?
  Lika illa om staten behärskar ditt liv, som att de alltmer absurda multinationella företagen som ingen längre kan kontrollera, gör det, Precis om du väl tar upp om vad som var bra. med filmen.

  När det sedan gäller naturresurserna, en ohämmad tillväxt, konsumtionen (och miljöfrågorna) instämmer jag inte alls med ditt påstående, tvärtom! Och alltså flera med mig, i filmen.

  Resurserna börjar blir begränsade, slöseriet är gigantiskt, vi konsumerar, dvs köper på oss vid vi knappt hinner använda! Som inte kan repareras. Mat som kastas, (30% i Sverige), förstörda jordar, sopor och förgiftning, miljoner, tomma bostäder i t.ex. Spanien, överproduktion av bilar, allt för att ”kapitalistisk konkurrens” kräver det!

  Det stämmer inte heller med den forskning som börjar komma fram, fanns t.ex. en i SvD härmomdagen, en amerikansk professor, flera andra faktiskt. Skönt att vissa däröver börjat reagera.
  Dom börjar nog bli så illa tvungna…

 64. ZEROpt skriver:

  (The) Four Horsemen är en mer associationsrik titel än ”Systemfel som hotar världen”. Kul att du börjat blogga igen Tanja.

 65. rocki skriver:

  QED skriver:
  november 25, 2012 kl. 12:36 e m
  Irrationella sekteriatet för genusfanskap?

  Åh vad roligt! Mera!
  För att stå ut med detta vansinne behöver jag endorfinerna som mitt snudd på hysteriska skratt producerar.

 66. Stig Palm skriver:

  På tal om endorfiner? Se denna från en kvinnas blogg.
  http://nojesguiden.se/blogg/nanna-johansson/hur-man-botar-en-feminist

 67. Tanja Bergkvist skriver:

  Jag föreslår Nazionella Sekretariatet för Genusvansinne. Men nu måste jag jobba, har några timmars administration här… Hoppas ni kommer på lämpliga namn för både sekretariatet och FI (= Förvirrad Idioti). Men kanske borde vi koncentrera oss på ett namn på en motståndsrörelse istället? 🙂

  Rocki, du kan ju alltid läsa min egen genusartikel för inspiration: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/11/18/aftonbladet-statsministern-och-min-senaste-genusartikel/ Jag har fortfarande inte skickat in den för genusgranskning, men det borde vara värd några miljoner skattekronor. 😉

  Bra att någon la upp Misesartikeln, har inte läst den, men tänkte läsa och lägga upp efter att ha bett Klaus om synpunkter på filmerna, han kan ju det här med ekonomi. Han har inspelade föreläsningar på temat också, här del 1 (av 8 tror jag): http://vimeo.com/21530119 Ska lyfta fram detta i kommande inlägg, är lite efter med att se de föreläsningarna. Och nu måste jag jobba ju. Men nu har jag skaffat en sådan där integrerad dator-mobil-hårtorks-brödrost som man kan ha med sig överallt. HTC heter den visst, men den borde ju heta DMHB, förstår inte varför folk inte bara kallar saker vid sina rätta namn, tänker bla på Nazionella Sekretariatet för Genusvansinne då, men om namnet inte är taget så ska jag registrera det hos PRV och sedan får genusmaffian köpa det av mig – då får vi lite skatteåterbäring iaf 😉

 68. JEL skriver:

  Tanja,
  Keep on punching!
  JEL

 69. Ninni skriver:

  Du har mail igen.

 70. HenrikM skriver:

  TACK för att du är tillbaka… En ljusglimt i höstmörkret

 71. Kalle skriver:

  Lite snurrig film om systemfel. Spårar ut åt alla håll och kanter utan några direkta förklaringar över vilka samband som skulle finnas. Individen som gjort filmen verkar inte förstå någonting av vad personer som intervjuas menar. Det enda man kan ta vara på i filmen är hur den avreglerade finanssektorn spårat ut de senaste 30 åren. Ekonomin har i väst kommit att bygga på kredit istället för produktion, vilket defacto kommer att leda till kollaps.

 72. Bosse skriver:

  Funderat lite…..,,,(jo, det händer ibland).

  En känd feministisk journalist intervjuar riksdagsman Waberi[M] om hans kvinnosyn.
  Waberi gör ingen hemlighet att han är erkännande muslim.
  Waberi tycker att riktiga män ska ha 4 (!!!) fruar och dessa ska hållas kort.
  Mannen bestämmer!

  Denne kvinnliga journalist, feminist och stark debatör för genusvetenskapen, fnittrade lite glatt.

  Då har vi alltså erkänd feministisk debatör, så även genusvetenskapens företrädare, som fnittrar glatt åt Waberis medeltida kvinnosyn.

  Tack Waberi, du fick mig att förstå vad nutida feminism och genusvetenskap egentligen innebär.

  Nu förstår jag att genusvetenskapen är ett stort jävla skämt.

  Bröder och systrar, låt oss ta väl hand om varandra utifrån grundläggande demokratiska värderingar.

 73. Gabriel skriver:

  Du har kloka resonemang och jag just upptäckt din matnyttiga blogg. Är ingen bloggläsare annars. Puss på dig

 74. Ingemar skriver:

  Hej! Väldigt bra att du också gillar den här dokumentären. Blogga gärna mera!

 75. CB skriver:

  Efter ”money as debt” så dök den här upp: ”arithmetic, population and energy”

  …men det är ju inte tecknat, så det kan upplevas som lite för allvarligt (in)för fredagsmys. Tur att det är lördag nu 😉

 76. dolf skriver:

  @Tanja

  man har länge sagt att det inte går av praktiska skäl – vi måste ha 349 gubbar som representerar oss,

  För korrekthets skulle vill jag påpeka att det i cirkusen ingår en icke oansenlig bunt kärringar och blåsta fruntimmer bland de 349.

  jobbar vi bakom ryggen på dem och organiserar Dolfs och min revolution. Eller jag menar manifestation. Manifestation mot genusvansinne – vi ska tåga genom hela centrala Stockholm och orsaka kravaller som kommer att kosta hela statskassan så att det inte längre finns några pengar till genusvansinne

  Ja, det börjar väl bli dags att kavla upp ärmarna och sätta igång. Rekommenderar gymnastikskorna till fröken under marschen. Eller kanske inte, det vore nog rätt tillfälle för ”hjärt”-skorna, för jag misstänker fröken lär sky de skorna som pesten efter att faktiskt ha tågat genom hela centrala Stockholm i dem.

 77. Tanja Bergkvist skriver:

  CB, ska se när jag har 1 tim + 13 min 😉 Ska kolla kommentarerna imorgon. Blev lite annat i helgen, utöver ögoninflammation och pulkaåkning. Ny statlig utredning: SOU 2012:74 ”Främlingsfienden inom oss”: http://www.regeringen.se/sb/d/15547/a/203123 bara 500 sidor. Funderar på att plöja det… Fann det på Merit Wagers blogg (fd flyktingombudsman (oj, jag menar -kvinna så klart :-)) & kolumnist i Svd 2006-2010) som tagit upp det här: http://meritwager.wordpress.com/2012/11/23/sluta-upp-med-vet-basterbergeriet/ Läs det! Snart kommer väl en ”Genusfienden inom oss” med en sinnesundersökning av alla som ifrågasätter genusvetarnas teorier.

  Regeringens utredare är Bengt-reste sig ur TV-soffan när Wachtmeister kom-Westerberg. Själv hade jag ett trevligt samtal med Ian för senast ett år sedan, och dessutom tog jag en fin bild då 🙂 (från detta inlägg från 2011. För er som glömt utnämnde han mig ju till årets rebell 2009).

  Och i Svd kunde man läsa om den nu färdigställda utredningen i artikeln ”Vardagsrasism största hotet”: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bengt-westerberg-foreslar-lararlyft-mot-rasism_7655458.svd Citat:

  ”Hans [Westerbergs] lösning är ett lärarlyft i mänskliga rättigheter. 130 miljoner kronor om året ska avsättas under fem år för att tre lärare från varje svensk skola – totalt 20 000 lärare – ska erbjudas en fortbildning motsvarande 15 högskolepoäng... Lärarkåren bidrar också till vad han kallar en etnifiering av individen… På frågan vad svenskhet är svarar Westerberg mångfald.”

  Lärarna är tydligen både genusomedvetna, upprätthåller könsnormer och nu ska de även gå kurser för att motverka främlingsfienden inom sig. Det är bra att man institutionaliserat åsiktslikriktningen, men görs inte detta i tillräcklig utsträckning på lärarutbildningarna redan? Måste det till ett lärarlyft? Jag trodde genus och allt annat var inbakat i varje kurs (se litteraturlistan för lärarutbildarna vid Uppsala universitet, bara 8 sidor med TITLAR på genusböcker , notera von Wrights Genus och text).

  Här ser vi att PK-maffian misslyckas fundamentalt med att hjärntvätta lärarna, och att lärarna därför i sin tur misslyckats i sitt uppdrag att pådyvla korrekt tankegods, och dessutom bidrar lärarna till rasismen genom att inte själva dagligen reflektera över sin vithet under varje lektion, och vilken maktobalans som då skapas. Och om de inte är vita då? Har Westerberg fördomar? Finns inte icke-vita lärare? Det är ju inte så att läraren ser sina elever som de individer de är, utan Westerberg vet minsann att de alla är obildade och på en lägre utvecklingsnivå, medan han i all sin godhet kommit längst med sin 500-sidiga utredning.

  Det ska bli intressant att läsa den, och se om det finns någon substans eller om det påminner om genussvammel. Som ni märker har jag ju redan fördomar om den, men ska inte skriva mer nu innan jag läst den. Westerberg som ska lära upp lärarna borde kanske gå en kurs i flervariabelanalys, den går efter nyår. Då inser han att det finns en mångfald av variabler och att han inte kan ett skit om det, eller något annat heller. Som vanligt handlar allt om pengar. Antagligen ska Expo skräddarsy utbildningarna, som bara kommer att kosta 14.999 kronor per lärare inklusive kaffe och en förgiftad kaka under pausen, då man ska ha ”fri diskussion med mingel” = tävla i vem som kan rabbla flest innehållslösa floskler på kortast tid.

  Nä, nu måste jag förbereda lite matte, det är tentatider. Inte såga en fin SOU jag inte läst än – den är säkert mycket intressant, ska bli trevligt att lyfta fram den i ljuset. Undrar om Westerberg blir lika glad då som genusvetarna, när man lyfter fram deras teorier i ljuset? 😉

  Läs Wagers inlägg ”Sluta upp med Vet Bästerbergeriet”: http://meritwager.wordpress.com/2012/11/23/sluta-upp-med-vet-basterbergeriet/

 78. Cavatus skriver:

  Tanja! Här är en kolunist i ”gammelmedia” som anser att Westerbergs utredning är värre än fascismens och kommunismens värsta åsiktsdiktatur:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/201211/15/20121115160929_Realtid422/20121115160929_Realtid422.dbp.asp

 79. dolf skriver:

  Jag var inte i Sverige när det begav sig med Ny Demokrati, Men jag har på något vis plockat upp vibbarna i ringarna som spridits efter att de plaskat ned i ankdammen. Bara faktumet att ND, Bert Karlsson och Wachtmeister verkar vara allmänt betraktade som parior och fånar som är till allmänt åtlöje talar i hög grad för att de hade något värdefullt att bidra med och faktiskt var en frisk fläkt i den svenska politiken. Något som ytterligare stöds av att de blev så kortvariga. Jag undrar om de inte utsattes för en häxjakt och hatkampanj liknande den mot SD som verkar vara på sin höjdpunkt just nu. Jag brukade ha en ganska låg uppfattning om Bert Karlsson (han är från mina hemtrakter och var väl ett allmänt hatobjekt i mina kretsar redan på 70-talet) men ju mer jag ser om honom och hör i intervjuer desto mer gillar jag honom faktiskt. Han är lite som Anna Anka, sticker folk i ögonen, men tar man sig förbi ytan så verkar han rätt vettig. Jag började väl först omvärdera honom när jag såg ett inslag där han berättade om hur det inte sågs med blida ögon att han hade skrivit om hur riksdagsledamöter somnade i bänkarna och tryckte på fel knapp vid omröstningar för att de packade/bakis, om jag nu minns rätt. Ian Wachtmeister vet jag inget alls om, men han kan väl inte ha varit helt tappad bakom en vagn om han tillsammans med Bert lyckas nästla sig in riksdagen trots 4%-spärrar och en allmän opinion som uppgivglats mot dem. Fast jag måste säga att jag tycker då rakt inte att han bidrar till den estetiskt tilltalande kvalitén på bilden från det tidigare nämnda samtalet, och hade inte på något vis saknat honom om han varit frånvarande från den (bilden alltså, inte samtalet).

  Intervjun med Westerberg, vet fasiken inte vad man ska säga. Han skapade alltså ”en av de mest slitstarka bilderna mot främlingsfientlighet genom att valnatten 1991 resa sig ur tv-soffan när Ny demokratis Ian Wachtmeister och Bert Karlsson satte sig. Tycker mest att det verkar som han skapat en slitstark bild av den mobbingmentalitet som råder gentemot oliktänkande.
  Beträffande mänskliga rättigheter, behövs det verkligen en fortutbildning på 15 hp för det? I och för sig, om de byter ut genuskunskapen mot mänskliga rättigheter så är det ju positivt. Annars har jag lite svårt för att förstå att man behöver fortutbildning i det, hur jäkla krångligt kan det vara. Jag tycker först och främst att det borde vara en självklarhet i läroplanen att en sån sak som FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna skall tas upp i samhällskunskapen. Och det är ju bara att stencilera upp häftet med de 40 artiklarna, det är enkelt att hitta på nätet. Och tar väl 20 minuter, en halvtimme att läsa igenom. Så det borde vara en självklarhet att alla elever får göra det. Sen borde det väl inte vara så märkvärdigt att ordna några lektioner på temat och hur man kan tillämpa dessa principer i olika situationer. (Och faktiskt framhålla att saker som åsiktsfrihet och yttrandefrihet faktiskt också gäller för dem som … eh … man önskar att de inte gällde för).
  Så påstår han om SD att ”Det är fortfarande ett rasistiskt parti, de har kvar formuleringar om att man ärver egenskaper på gruppnivå och det är just det som är rasism”. (min emfas). Jag undrar, är det någon som har sett att de hävdar någonstans att man ärver egenskaper på gruppnivå? Ok, jag erkänner, jag har inte läst SDs fulla partiprogram eller manifest, men jag var i alla fall inne på deras site innan senaste valet och kollade vad de egentligen hävdar och jag har inga minnen av att ha sett några sådana påståenden. (Sen är det väl faktiskt så att även om de hade hävdat det, så är det ju i någon mån sant, egenskaper som hudfärg och andra raskaräkteristika ärver man väl på gruppnivå, eller har jag missförstått något?)

  Merit Wagers blogginlägg var nog det bästa jag läst på länge (ursäkta @Tanja), har människan verkligen varit ledarskribent på en svensk dagstidning? Hon verkar alldeles för vettig för det. Och hon säger ju i princip vad jag alltid hävdat, man kan inte lagstifta bort attityder. Och det är ta mig fasiken en mänsklig rättighet också att få vara misstänksam och fientligt inställd. Bra att någon påpekar det för en gångs skull. Hon tangerar för övrigt en del av de tankegångar jag kommer att ta upp i parti-inlägget jag håller på att skriva.

 80. elwee skriver:

  Här Tanja är ett intressant inlägg om lärarutbildningen:
  http://www.friatider.se/svensk-lararutbildning-en-misslyckad-identitetskonstruktion

 81. Tanja Bergkvist skriver:

  Får ändra planen till att kolla kommentarer och alla era tips (tack!) imorgon kväll eller på torsdag. Fullt upp inför tentorna och nu har jag fått samma feber och halsont som barnet dragits med just, men tänkte köra på och jobba ändå, så den energi jag har kommer att gå till det. Nåja, så länge vi slipper kräksjukan så är det lugnt. 🙂 Men nu måste jag ta hand om mig och barnet och studenterna och alla drar i mig, så jag kommer vara lite osocial i två dagar…

 82. Tanja Bergkvist skriver:

  Genusvetarna analyserar röstandet: http://www.genus.se/meromgenus/genusflodet/genusflodetdetalj//ingen-rost-trots-framlingsfientliga-asikter.cid1104902 Nu har jag bara 39 fönster öppna på datorn, måste stänga ner och ta alvedon, och så missade jag nyheterna. Men det kanske botar huvudvärk att slippa dem en dag. 😉

 83. dolf skriver:

  Inlägget handlar ju ganska mycket om ekonomi, vilket då involverar både pengaskapande och skatter. Kan vara värt att kolla in Aaron Russos ”Freedom to Fascism”:

  Den är nästan 2 och 1/2 timme lång, finns också i en kortare 1 t 47 min version.
  Väl värt att se.

 84. Elina skriver:

  Bra att du är tillbaka, och bra att du skriver om bankerna!

 85. Stig Palm skriver:

  Tanja, skönheten sitter i betraktarens ögon som bekant? Nä, inte tror jag att Ian Wachtmeister vinner någon skönhetstävling bland gubbs men han är förbannat rolig att höra. Du somnar inte, lovar jag dig. Satt på ett flyg från Bryssel till Göteborg strax intill honom och Ian höll ‘hov’ för omgivningen. En av de kortaste flygningar jag gjort. Show hela vägen. Sedan, att han nu dessutom varit mentor åt Jimmy Åkesson, SD, kan ha varit nyttigt för JÅ, då många blindskär finns i umgänget med journalister vars uppgift är att sälja tidningar och sig själva?
  Ta reda på lite mer om Ian, tycker jag? Bert Karlsson är politikens ‘gossen ruda’ men ska inte borträknas.

 86. dolf skriver:

  Oups, blev inte riktigt som tänkt, jag trodde (den första) videon skulle bli inbäddad, men länken funkar i alla fall, so whatever.
  Det förekom ett par intressanta inslag som hade med ekonomi, och en ganska bra förklaring av hur pengaskapandet och inflation är kopplade på årets freedomfest (http://vimeo.com/album/1942287 där vår käre Tanja skulle ha deltagit med tyvärr inte gjorde det)
  Det var för övrigt flera andra intressanta föreläsningar där också om sånt som inte var ekonomirelaterat (bland annat om staten och hemudnervisning, staten och vetenskap, och Rick Falkvinge om staten och integritet), Tyvärr är de flesta (Falkvinge undantaget) ganska usla och tråkiga som talare, men det de säger är högeligen intressant.

 87. Silverräven skriver:

  Kul att din blogg är aktiv igen! Jag har följt den sedan i våras då jag upptäckte genusvansinnet och hur det tyvärr har förvridit hjärnorna på en del (redan vänstervridna) som jag känner. De flesta är dock kloka nog att själva dra sina slutsatser om galenskaperna!

  Apropå de ekonomiska galenskaperna, systemfelet, så finns det gott om oss som redan upptäckt detta och försöker skydda oss mot det. Lösningen stavas ädelmetall, guld och silver. Passar därför på att göra lite skamlös reklam för http://www.adelmetallforum.se, välkommen in på besök 🙂

 88. dolf skriver:

  @CB
  Den var kanon den där föreläsningen.

  @Alla
  Rekommenderar verkligen att ni kollar nämnda föreläsning. Den sätter bland annat spiken i kistan för saker som etanol framställd med grödor som en lösning på våra engergiproblem. (Med den befolkning vi har på jorden ser jag ingen annan lösning än att vi är tvungna att sätta de kunskaper i kärn- och partikelfysik som finns i användning.)

 89. Olle skriver:

  http://blogg.mama.nu/hosschulmans/2012/12/06/i-had-it-to-here/#comments
  Men nä hon måste ljuga,,,finns väll inga sådana hemliga strukturer, detta är trams.

 90. Olle skriver:

  Kvinnor är indivsualiste och män är sammarbetspartnsers, de håller varandra inom gruppen. Kvinnor tävlar inom gruppen och har en hirarkisk ordning. Den bästa sitter högst de andra är undersåtar. Kvinnor förgör sina motståndare och män tar in sina fiender. Kvinnor ska helt enkelt inte arbeta hon ska endast arbeta hemma med barn. Utvecklas dem. Hon hyllas inte hon kränks. Varje gång en man gör ngt förvånadsvärt bra då apploderar man, om en kvinna gör samma sak, drar man på mungporna neråt, ”kunde hon inte bättre”, ser sånt i varje tv-program. En man som ställer upp o sjunger är roligare och häftigar än om en kvinna skulle göra det i samma tävling, HAN är coolare bättre och värderar högre, man hyllar honom, inte kvinnan trots att HON är grym!

 91. Tanja Bergkvist skriver:

  Tänkte bara meddela att jag är helt utslagen i influensa sedan i tisdags 😦 En hemsk variant verkar det som, men hoppas jag är ok till helgen.

 92. elwee skriver:

  Krya på dig Tanja …
  Det är när det är som värst som sjukdomsgradienten blir negativ :o)

 93. QED skriver:

  Framtidens jobb – torggängare – finns i Malmö 🙂

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/tjansteman-i-torggang-ska-vacka-opinion

 94. dolf skriver:

  Kan inte låta bli att reflektera, i nyheterna efter adventskalendern i morses (ni missar väl inte adventskalendern, massor med godissaker där, spöken, tomtenissar och utomjordingar. Och man har diskuterat vampyrer så jag hoppas spänt på att några sådana ska dyka upp. Idag var det i alla fall med ett skelett. Yippi!) hade man ett inslag om klimatförhandlingarna, där då bl.a. sades [min emfas]:

  Världsbanken sa i en rapport för bara någon vecka sedan att temperaturen på jorden kommer att höjas med fyra grader och delar av jorden kommer då att bli obeboelig.

  … och nationalekonomer kritiserar Pär Ströms böcker.
  Gåta: Vad är det för likhet på en ekonom och en genusvetare?
  Svar; Hen anlägger ett genusekonomiskt perspektiv på allt hen inte begriper.
  Men seriöst, oavsett den oavsiktliga humorn med att en bank gör klimat”vetenskapliga” uttalanden, världsbanken är en ful fisk som dyker upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Men det är längesen jag slutade förvånas.

 95. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, tack! Tänkte mest logga in för att släppa fastnade kommentarer och beklaga mig, jag har inte tid med det här – jag har tid att vara sjuk i max två dagar, nu är det 6:e dagen med influensa. Jag är jätteledsen jag inte kunnat lägga upp ngt nytt inlägg – förra helgen var det dotterns influensa och nu jag 😦 Den slog dock tusenfalt hårdare mot mig, ja ja – jag börjar väl bli gammal och skröplig. 🙂 Men jag känner mig lite bättre nu generellt, utom att jag har en trögflytande halvgenomskinlig vätska i ögonen så jag inte ser så bra och är ganska slut. Så kommentarsläsningen får bli imorgon, nu är ju KTH-undervisningen slut, lite typiskt att bli så här sjuk just då… Irriterande, och inte har man någon man hemma man kan gnälla på eller skylla på, måste få ut min irritation över tidsförlusten på någon. Får skylla på genusstrukturerna, alltså de som genusmaffian skapat. Tror ni de lagt ut ett influensavirus på genus.se som jag fått genom att gå in på sidan? Måste vara så. 😉 Vi ses imorgon, då får jag inte ha fler nya symptom, och då kan jag läsa och skriva. Hoppas ni alla läsare klarat er undan hemska influensor.

 96. HenrikM skriver:

  Det är fördelen med att vara gift, då kan man ge sin äkta hälft en ordentlig utskällning trots att dom är helt oskyldiga. En gång frågad min fru, vad har jag gjort? Jag svarade sanningsenligt, vem annars ska skylla på (det var troligen helt och hållet mitt eget fel)? Hon höll med!

 97. QED skriver:

  Diktatorns män bjuds på Nobelfesten:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15903401.ab

  EU får Nobels fredspris – EU avslöjad som ett kolonialprojekt för
  att ta makten över Afrika enligt denna artikel:

  http://www.dn.se/kultur-noje/sa-skulle-europa-ta-makten-over-afrika

  Men gudskelov är Åkesson – med sina Dressmankläder – inte inbjuden till Nobelfesten.

 98. Michael Sillion skriver:

  Se denna
  Behövs nytt ekonomiskt system?
  Debatt mellan David Jonstad, Mattias Svensson, Shora Ismailian och Per Langer om hur vi tar oss ur både klimatkris och ekonomisk kris.

 99. Tanja Bergkvist skriver:

  Susanna, ja jag är redan bättre. Hur kan man få ögoninflammation, halsont, flera influensor och nu även bihåleinflammation på en och samma gång! Men tydligen var det så – flera influensavirus samtidigt. vad är det för virus ni lagt ut på min blogg!?Nåja, nu kan jag stå upp utan att svimma iaf vilket får ses som ett gott tecken. Ville inte oroa er med hur illa det var, skulle ju sabba min image som superkvinna. 😉 Såg ni Agenda i måndags (sista kvarten): http://www.svtplay.se/video/892838/9-12-21-15 Man diskuterar alltså på allvar att slå ihop hela 7-klövern om SD skulle växa! Ha ha, vad desperata de är nu 🙂 Det kommer att finnas utrymme för flera ny partier i framtiden – till slut kommer hela 7-klövern att åka ur Riksdagen vilket vi alla med glädje ser fram emot. 🙂

 100. dolf skriver:

  Skyll på oss va?
  Ska se Agenda-reprisen ikväll. Men det är tydligt att jag behöver ta mitt parti-inlägg som jag börjat skriva på, men som gått lite i stå, och avsluta det. Idén kanske till och med visar sig vara livskraftig och genomförbar. Vem vet?

 101. Tanja Bergkvist skriver:

  Ja, skriv du det istället för att lata dig & äta chokladpraliner Dolf ;-). Har lagt upp tre nya kattbilder på Om mig – se persern,
  birman, alla tre (den tredje är en blandning mellan perser och birman). Just det, glömde säga det – persern äter chokladpraliner – upptäckte det häromdagen när jag öppnade en ask för att trösta mig med när jag var sjuk. Persern är bara det sötaste man kan tänka sig, han är ett bevis på Guds existens, eller hur? 🙂 Nä nu ska jag skärpa mig och kolla alla kommentarer som har fått stå.

 102. Tanja Bergkvist skriver:

  hpx83, tycker det var en bra artikel http://www.mises.se/2012/11/24/systemfel-som-hotar-varlden/ – ha ha, radikal avslutning 🙂 ”Det allvarligaste problemet med filmen är att den inte tydligt pekar ut själva roten till allt detta onda och lägger fram den uppenbara lösningen. Som våra läsare här vet finns det ju en enda bakomliggande källa till alla samhällets synliga problem: Självaste våldsmonopolet STATEN. Den äger centralbankerna; enbart tack vare den kan banksystemet suga ur samhället; den driver alla krigen och mördar oskyldiga barn; den förstör möjligheterna till riktig utbildning; den tillåter miljöförstörelse; den krossar familjer, samhällen, värderingar, kulturer; den suger rikedom ur samhället, sprutar in sitt gift och lämnar fattigdom och död i sina spår. Statens existens är ”Systemfelet som hotar världen”. Ska man rädda världen hjälper det inte att ansa lite grenar; den enda lösningen är att hugga rakt mot roten och avskaffa staten, slå den i spillror och begrava bitarna. Detta glömde filmen upplysa tittaren om.”

  Men staten äger väl inte FED? Får maila Klaus ang det och fråga.

 103. dolf skriver:

  ”(den tredje är en blandning mellan perser och birman)”
  du har inte reflekterat över att ha persern och birman i olika rum? För du vet väl hur det går till när nya katter kommer till världen, eller var du sjuk också när man gick igenom den biten på biologin?

 104. Tanja Bergkvist skriver:

  Marie-Louise, tack! Nu hade barnet influensa förra helgen och jag den som var så tyvärr blev jag efter med bloggandet… Väldigt tråkigt, har ju redan en kartong full med ämnen att ta upp – högarna växer i takt med galenskaperna – inte konstigt det blir långa inlägg.

 105. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ”Formatteringen gick åt helsike, listkoderna funkade inte. Det var meningen att det skulle bli en numrerad lista: 1) Säkerhet 2) Skor 3) Chips. Men ack, wordpress lurade mig. Ytterligare en anledning att sätta in en redigerarfunktion.” Gammal kommentar jag er först nu. Vad dillar du om? Vadå listkoder? Har du ätit chokladpraliner med champagne nu igen? 😉

 106. dolf skriver:

  Centralbankerna och staten, jag har för mig jag postade flera kommentarer om detta, eller med anknytning till det, i den där superlånga tråden som kraschar alla datorer (”Har någon kapat min blogg”, därför länkar jag inte till det nu, för det tar en halvtimme för mig att hitta det med min söliga maskin), men minns att jag bland annat tog upp det här med de fem länderna som inte hade Rotschild-kontrollerade centralbanker, vari ingick Nordkorea, Kuba och Libyen, sen tror jag det var Iran och Venezuela också.
  Food for thought.
  Har för mig att jag också tog upp faktumet att USAs sänkning av kreditvärdet som skakade finansvärlden originerade från ett privat finansföretag som ingår i en Rockefellerägd koncern.
  Så det finns mycket skumt när det gäller finanser.

 107. Tanja Bergkvist skriver:

  hpx83, ”Den politiska demokratin tycks mig ett lättjefullt, känslodrivet fyllo som raglar från vänster till höger och förstör mest allt i dess väg. Men så kanske man inte får säga….”

  Jo så får man säga 🙂 om man nu vill beteckna det vi har som demokrati när alla är slavar under 40.000 brysselbyråkrater, som i sin tur är slavar under de multinationella storföretagen och bankväsendet. Så länge den övervägande delen av befolkninge när upptagen med att fylla sina egna fickor och har det som sitt primära mål i livet kommer systemet inte att förändras. Vi måste göra alla till ansvarstagande idealister. Då skulle den här galenskapen upphöra. Förresten, förutom parlamentarism finns ju ett annat demokratiskt styrelseskick – presidentialism http://sv.wikipedia.org/wiki/Presidentialism och där välj presidenten av folket. Och om vi väljer en president som inte låter sig korrumperas (tex mig 😉 ) så kan vi kanske börja jobba med det här.

 108. dolf skriver:

  @Tanja
  Kommentren om listkoder hänvisade tillbaka till kommentaren innan där jag hade formatterat de tre nämnda punkterna som en numrerad lista, och testat på min ”egen blogg” och där funkade det bra, men när jag postade kommentaren ignorerade den bara koderna, så det blev ingen snygg numrerad lista, utan bara ett enda textchok.
  Men jag tror du kan räkna ut hur det var menat.

 109. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, oj jag hade missat den kommentaren. Rörelsefrihet? Ha ha – du kan styra din arme av livvakter från fängelset. 😉

 110. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, jaså hade jag skrivit så i IQ-testet? (”Det finns två alternativ att välja på, men man kan skriva till ett eget om man inte tycker att a) eller b) passar – detta tas då med i beräkningn för den kreativa förmågan i intelligensdelen, som det inte finns någon fråga för, just för att denna förmåga inte låter sig testas utan försökspersonen måste själv visa på att han/hon besitter den”.)

  Nåja, det var ju 3 år sedan, på den tiden var jag mer flexibel, numera har jag insett att mina undersåtar måste styras med järnhand så det finns inget utrymme för att komma med egna förslag. 😉

 111. dolf skriver:

  Det tycker du? Jag som satsar fullt ut för dig. Skäms på dig.

 112. dolf skriver:

  Du skall väl inte sätta mig i fängelse retroaktivt? Dubbelplusskäms på dig.

 113. jhk skriver:

  En kvinna är som en steril man; honan är i själva verket hona på grund av ett slags oförmåga, d.v.s hon saknar förmågan att koka ihop sperma ur näringens slutprodukt på grund av kylan i sin natur. “Honan” är i detta avseende en “stympad hane”.

  Aristoteles 384-322 f.Kr.

  “Vad gäller den individuella naturen är kvinnan dålig och ofullgången ty den aktiva kraften i den manliga säden strävar efter skapandet av en perfekt likhet i det maskulina könet, medan skapandet av kvinnan kommer ur en defekt i den aktiva kraften eller från någon materiell indisposition. Eller från någon yttre påverkan, som den sydliga vinden, när den är fuktig.”

  Thomas av Aquino 1225-1274

  “Gud har skapat en man och gett honom ett brett bröst, inte breda höfter, för att mannen på det stället skall kunna rymma vishet. Men den plats där orenligheten går ut är liten. Detta är omvänt hos kvinnan. Därför har hon mycket orenlighet och föga vishet.”

  Martin Luther 1482-1546

  “Det ena av dem måste vara aktivt och starkt, det andra passivt och svagt; det ena måste vilja och kunna, men i fråga om det andra är det tillfyllest, att det gör ringa motstånd. Av denna grundtanke framgår, att kvinnan särskilt är skapad för att behaga mannen. (…) Därför bör man vid kvinnors uppfostran helt och hållet ta hänsyn till männen. Att behaga dessa, att vara dem nyttiga, att göra sig älskade och aktade av dem, att uppfostra dem som små, att vårda dem som stora, att råda dem, trösta dem, att förljuva deras liv, se där, vad som är kvinnornas plikter under alla tider, och vad man bör meddela dem från deras barndom!”

  Jean-jaques Rousseau, 1762

  “Naturen skapade kvinnorna till våra slavar. De är vår egendom, vi är inte deras. De tillhör oss, som trädet med sina frukter är trädgårdsmästarens egendom. Vilken enfaldig idé att kräva jämlikhet för kvinnor. Kvinnor är inget annat än barnproducerande maskiner.”

  Napoleon Bonaparte, 1769-1821

  “Kvinnor är inte av naturen intelligenta. Om en kvinna lyckas, mot alla odds, bli intelligent beror det på att det är något fel med hennes könsorgan.”

  Friedrich Nietzsche, 1888
  “Kvinnan såsom liten och dum och därför elak, såsom mannens bihang och påhäng skall kväsas till såsom barbaren eller tjuven. Hon är endast behövlig såsom vår äggstock och livmoder, allra bäst dock som slida!”

  August Strindberg. 1849-1912

 114. dolf skriver:

  @jhk
  Och med det vill du säga vadå?

  The male is a biological accident: the Y (male) gene is an incomplete X (female) gene, that is, it has an incomplete set of chromosomes. In other words, the male is an incomplete female, a walking abortion, aborted at the gene stage. To be male is to be deficient, emotionally limited; maleness is a deficiency disease and males are emotional cripples.
  […]
  Although completely physical, the male is unfit even for stud service. Even assuming mechanical proficiency, which few men have, he is, first of all, incapable of zestfully, lustfully, tearing off a piece, but instead is eaten up with guilt, shame, fear and insecurity, feelings rooted in male nature, which the most enlightened training can only minimize; second, the physical feeling he attains is next to nothing; and third, he is not empathizing with his partner, but is obsessed with how he’s doing, turning in an A performance, doing a good plumbing job. To call a man an animal is to flatter him; he’s a machine, a walking dildo. It’s often said that men use women. Use them for what?
  […]
  Eaten up with guilt, shame, fears and insecurities and obtaining, if he’s lucky, a barely perceptible physical feeling, the male is, nonetheless, obsessed with screwing; he’ll swim through a river of snot, wade nostril-deep through a mile of vomit, if he thinks there’ll be a friendly pussy awaiting him. He’ll screw a woman he despises, any snaggle-toothed hag, and furthermore, pay for the opportunity
  […]
  The few remaining men can exist out their puny days dropped out on drugs […] or they can go off to the nearest friendly suicide center where they will be quietly, quickly, and painlessly gassed to death.

  — Valerie Solanas

  All Men Should Be Castrated? – International ”Castration Day”

  Some Feminists have considered this as an option. It is highly controversial.

  Allow me to introduce myself…

  My name is Krista, otherwise known as ”The Femitheist”. I am a female, a feminist, and someone who believes strongly in True Equality.

  Now, I will begin explaining this entry before I post the actual article… for your discussion, of course.

  Women MUST and WILL have equality, and this is the ONLY way to achieve TRUE equality. The testicles of all males, which produce the majority of their testosterone, are the primary cause of their violent behavior. The testicles also attribute greatly to many of the health problems men experience later in life (such as prostate cancer and, of course, testicular cancer).

  ~:The Solution… International Castration Day.:~

  It is my belief (which I consider factual based on my research) that all men SHOULD be castrated. Not only for their own safety, but for the safety of all innocent women and children.

  And, to achieve this…

  The entire world should have an international holiday known as: ”Castration Day”

  Males of all ages will be brought to the public squares of their cities nude, to stand together in a circle, as they await castration by a woman known as ”The Castrator”, who will be a woman chosen from the public much like a juror.

  Girls of all ages will attend, lining the streets to cheer and applaud the males as they join the rest of civilized society.

  It will be a free vacation for any working woman. And, young girls will be able to leave school to attend this glorious ceremony.

  The males will then have one hour to get to know their Castrator. Their female ”spouse” will also be able to choose whether or not they would like to milk the male in order to retain a sperm sample.

  If the male is too young for a ”spouse”, their mother or closest female relative will decide.

  After this, the men will be given anesthetics. They will be placed on a table, where their Castrator will then slice open their ball-sack, remove their testicles, and the excess skin, stitch them up and clean them up.

  They will be given thirty minutes to rest after the procedure.

  Once the males have all been castrated, they will be grouped together again for one last look before walking nude back to their homes.

  The women will then return to their jobs, schools, et cetera, and rejoice in the completion of yet another successful ceremony.

  Any man who tries to evade this holiday, ”Castration Day”, should be murdered wherever they
  are found (treated as a criminal, as it will be a crime not to attend). Or, forced to attend.
  Regardless of age.

  Any woman who disagrees should be provided therapy in order to free her from misogynistic indoctrination.

  This holiday should replace the day known currently as ”Father’s Day”.

  If this practice were adopted officially all across the world, all war, crime, and violence would end.

  We would have a true Eutopia, where peace reigns, and men do only what they exist for…

  Breed.

  Labor.

  SERVE.

  Die.

  Likewise, the change of their hormones would make them less aggressive, and thus less likely to rape. It would also provide them with better health throughout their life, as the testicles are a major cause of health issues in males as they age.

  All will profit from this…

  And, I believe this will come to be someday soon.

  Thanks for your consideration!

  Femitheist Divine, The New Era of Feminism

  Det går att hitta andra lika trevliga feministiska skrifter om män, Svedland och Stridsberg t.ex. är väl inte altför skärpta i allt vad de säger. Till skillnad från dumheterna som Aristoteles, Strindberg m.fl. har vräkt ur sig (jag har för övrigt sagt min beskärda del av dumheter om kvinnor genom årens lopp, men de är knappast signifikativa för vem jag är som person) så är dumheterna som Solanas (som hyllas av svenska feminister) och Krista vräker ur sig deras totala budkskap. Aristoteles och Strindberg är inte ihågkomna för dumheterna de sade om kvinnor, utan för de positiva bidrag de gav oss. Solanas och Kristas hela bidrag är ett klart uttalat manshat. De 50-60 sidorna i Solanas SCUM-manifest går i samma anda från första meningen till sista.

  Så om du vill rubba vårt ansikte i dumheter som historiska män har sagt, gå själv och sniffa på de moderna dumheter dagens feminister lämnar efter sig.

 115. Tanja Bergkvist skriver:

  Toklandet, bra inlägg! (http://toklandet.wordpress.com/2012/10/04/utredningar/). Jo du har rätt i att det inte kommer leda till något nytt, jag hade kunnat skriva den utredningen på en vecka – utfallet och analysen är redan given, som alltid.

  Ang Bilar, trafik och maskulinitet av genusvetaren Dag Balkmar. Det har jag ju skrivit om i tre inlägg. ”Kön i kön” ha ha vilken titel 🙂 https://tanjabergkvist.wordpress.com/category/transportgenus/

 116. Tanja Bergkvist skriver:

  Joakim, läste artikeln i Sourze nu. Och det intressanta är att alla andra ska upplysas om queerteorier och ”tolerans” medan de själva då ska isolera sig i egna boenden och skolor och dagis för att slippa ”heteronormen”.

 117. Galne Gunnar skriver:

  @ jhk:

  Vad är syftet med alla de citat du tagit upp? Är det för att visa din egen misogyni? Bara för att framstående män tycker någonting, så behöver det inte nödvändigtvis vara sant. Även intelligenta människor kan dra korkade slutsater och yttra korkade åsikter – vilket de exempel du tar upp bevisar med alla önskvärd tydlighet!

 118. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ang ”Stort inslag på Rapport om förvirring med det nya betygssystemet. Hur jäkla komplicerat kan det vara att sätta betyg? Om lärarna inte klarar av att klura ut hur man skall sätta betyg kan man fråga sig hur kvalitén var på lärarutbildningen?”

  Har själv för några år sedan fått gå kurs för att tillämpa A-F som numera används vid universitetet. Problemet är snarare att lärarna är rädda att ”kränka” någon genom att inte ge alla A, och att föräldrar ska ringa och gnälla. Annat var det förr i världen, då satte lärarna betyg och blev det dåligt la föräldrarna ansvaret på sina barn att plugga mer, inte lärarna. Men idag har man ju ”rätt ” till så mycket. Galen utveckling…

 119. Tanja Bergkvist skriver:

  Tor, ang http://www.svd.se/nyheter/inrikes/konsneutrala-kataloger-uppror-utomlands_7704952.svd Jag tycker inte det är så extremt, och som synes citerar man ju huvudsakligen läsarreaktioner i andra länder. Sverige är en Sovjetstat ja, fast leksakskataloger är inte det största problemet, men det är trevligt av makthavarna att sponsra sådant som de vet skapar debatt, så att de kan fortsätta med sitt överstatliga EU-bygge och sin världsregering och ändring av svenska grundlagar bakom ryggen på oss, medan vi är upptagna med att bråka om en pojke som använder ett strykjärn i en leksakskatalog.

 120. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, printat artikeln du tipsat om, men inte läst än, ligger i en hög vid sängen dock. Tino var inte nådig p åAxess-seminariet i Almedalen förra året 🙂 (alltså förra, inte detta årets som ju var helt annorlunda). Noterar för övrigt att Axessbloggen är borta http://www.axess.se/blog/ tänkte ju just länka till en relaterad sak… Hoppas den dyker upp på annan plats snart. Lundberg lämnar ju Axess nu vid årsskiftet ( http://www.svt.se/kultur/johan-lundberg-lamnar-axess ).

 121. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ang https://tanjabergkvist.wordpress.com/2012/11/23/systemfel-som-hotar-varlden/#comment-17662 ja, enligt wiki 2006-2012 http://sv.wikipedia.org/wiki/Merit_Wager Vet inte om det bara varit de fyra kolumnerna under de 4 åren, och sedan kan man ju undra varför det upphörde 2010…

  Ang ditt citat om SD så är det nog den här meningen man syftar på (minns det var rabalder om det i P1 när det begav sig): ”Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få.” Källa: https://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/principprogram/manniskan/ (från principprogrammet https://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/principprogram/ som jag själv läste då det var aktuellt, det var alltså ”nedärvd essens” man gick i taket över).

 122. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, tack för lästips om inlägg i debatten om lärarutbildning! Printat orginalartikeln just från Lärarnas nyheter att läsa igenom ikväll eller imorgon, passar utmärkt till kommande inlägg! 🙂

 123. Cavatus skriver:

  Ja, Tanja, det är inte många som törs sticka ut näsan i det här repressiva åsiktsklimatet, vare sig det gäller genus/feministdebatten, migrationspolitiken eller klimatalarmismen. Därför är det lite intressant att lyssna på Mo Yan, nobelpristagaren, när han säger att det finns åsiktsförtryck även i väst och när man nästan hör hur journalisterna drar efter andan när han säger så, för att de tycker att han har sååå fel, fast han inte alls har det.

  Här är hans föreläsning på Stockholms universitet häromdagen:

  http://www.su.se/om-oss/priser-utmarkelser/nobel-pristagare-kommitteer/mo-yan-fyllde-aula-magna-1.111425

 124. dolf skriver:

  ”nedärvd essens” låter så där lite lagom flummigt, det kan man ju tolka precis hur sjutton man vill.
  Men om vi nu skall ta och ge det den sorts tolkning som jag antar att man gjort då: om man påstår att kineser som grupp ärver sneda ögon och gul hudfärg, och negrer som grupp ärver platt näsa, krulligt hår och brun/svart hudfärg så är man alltså rasist? Tänk jag som trodde att det faktiskt var så.
  Sen kan man ju det där med essens på gruppnivå en snällare tolkning, såsom att kvinnor som grupp ärver vissa egenskaper (bl.a. såna som män brukar dregla över), och män ärver vissa egenskaper som grupp. Är det också att betrakta som rasistiskt.
  Sist men inte minst, enligt min ordbok:

  rasism subst. rasismen
  • åskådning som är baserad på föreställningar om att vissa raser är överlägsna andra särsk. om hävdande av den vita rasens (och i synnerhet den nordiska rasens) överlägsenhet

  Att helt enkelt påpeka att det föreligger skillnader mellan olika människor på grund av rastillhörighet är således inte i sig rasistiskt. Det blir rasistiskt först när man tillför (irrationella) tolkningar om över- resp. underlägsenhet på grund av rastillhörighet.

 125. Tanja Bergkvist skriver:

  Cavatus, och detsamma sa förrförra årets Nobelpristagare i fysik, Andre Geim, hör här 5 min: blip.tv/vintergatan/andre-geims-tal-4547469

 126. Tanja Bergkvist skriver:

  Olle, ang ”En man som ställer upp o sjunger är roligare och häftigar än om en kvinna skulle göra det i samma tävling, HAN är coolare bättre och värderar högre, man hyllar honom, inte kvinnan trots att HON är grym!”

  Vem är ”man”? Du?

  Ang ”Kvinnor ska helt enkelt inte arbeta hon ska endast arbeta hemma med barn. Utvecklas dem. Hon hyllas inte hon kränks.”

  Är det kränkande att ta hand om sina barn och att utveckla dem? Anser vem? Du? Genusforskarna? Och när en man tar pappaledigt och lägger karriären åt sidan för att vara hemma med barnen, då hyllas han. Varför ”kränks” inte han? Fundera lite över logiken.

 127. Cavatus skriver:

  Ja, Tanja, man undrar när etablissemanget med journalisterna i spetsen ska fatta att det är de som apostroferas i dessa uttalanden, både av förre nobelpristagaren i fysik och årets litteraturpristagare. Själv är jag pessismist. Jag tror aldrig att journalisterna kommer att se grandet i det egna ögat.

 128. dolf skriver:

  @Tanja
  såg först nu att du anklagade mig för att lata mig och äta chokladpraliner. Vill bara påpeka att jag tror du har blandat ihop oss. Det vara jag som helt kallt konstaterade att det var vad du ägnade dig åt någon gång i somras. För övrigt är det projicering. Just sayin’

 129. Tanja Bergkvist skriver:

  Cavatus, kanske inte, men jag tror att vi har en helt ny journalistkår i framtiden, den nuvarande pk-ismen driver ju fram en motreaktion. Så kanske lite nya tidningar och en till journalistkår (som bråkar med varandra på sina ledarsidor? 😉 ). Jag ser positivt på framtiden, i alla fall just idag, eftersom jag fått penicillin mot min bihåleinflammation och kan sitta vid datorn., ha ha 🙂 Nä men det pendlar ju ang vad man tror om framtiden, men ju mer vansinne och fördumning desto starkare blir motreaktionen. Nu måste jag sluta för idag, ber om ursäkt i förväg om någon kommentar fastnar i kön. Kunskapskanalen har ett program om universum kl 20 idag som min dotter ska se, medan jag ska se programmet om hjärnan kl 21, ock så det på Kunskapskanalen – där har vi en kanal som är vettig, så allt är inte nattsvart. Och nu måste vi leta upp luciakläderna, inga pepparkakor i år i alla fall 🙂 (minns den här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15903602.ab ).

 130. elwee skriver:

  Jo det ÄR sant …
  Snöröjningen är ojämlik och ska genuskodas:
  http://www.friatider.se/genusneutral-snorojning-hotar-sveriges-kommuner

 131. Tanja Bergkvist skriver:

  mach och elwee – är snöröjningen på tapeten nu igen? Den bloggade jag ju om i ”Genusmedveten snöröjning behövs när efterblivna svenskar stampar jordgolv”: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/04/25/genusmedveten-snorojning-behovs-nar-efterblivna-svenskar-stampar-jordgolv/ Tar de upp denna allvarliga fråga nu igen? 😉 Får ta och se vad de håller på med nu. Ursäkta frånvaron igår, var mkt att förbereda med lucia + jag var tvungen att se alla Nobelseminarierna, och fortfarande har jag inte sett Snillen spekulerar – rekommenderar den på förhand ivf – brukar alltid vara insiktsfulla kommentarer där: http://www.svtplay.se/video/907554/snillen-spekulerar-11-12 Igår kväll gick BBC Hardtalk med Barosso som skulle kommentera att EU fått fredspriset. Var ju en katastrof, men tyvärr såg jag bara sista kvarten, den verkar inte ha dykt upp på nätet än, och inte säkert att den gör det, så i så fall får det bli reprisen, så man kan se första kvarten. På BBC:s hemsida går det bara att se den från UK.

 132. Tanja Bergkvist skriver:

  Däremot fann jag Nigel Farage i BBC Hardtalk på 23 minuter – måste ju ses 🙂
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7qFb3FBLlzg

 133. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ang http://www.dn.se/nyheter/sverige/tjansteman-i-torggang-ska-vacka-opinion Det var det sjukaste!

  Citat: ”Torggängaren” Fredrik Kurki säger i inslaget att han ”fått en kurs i socialt bemötande” inför jobbet.

  Är det Westerbergs kurs från SOU 2012:74?

 134. Galne Gunnar skriver:

  DEN EUROPEISKA VÄLFÄRDSSTATEN ÄR INTE HÅLLBAR:

 135. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  ”Igår kväll gick BBC Hardtalk med Barosso som skulle kommentera att EU fått fredspriset. Var ju en katastrof, men tyvärr såg jag bara sista kvarten, den verkar inte ha dykt upp på nätet än, och inte säkert att den gör det, så i så fall får det bli reprisen, så man kan se första kvarten.”

  Jo, videon med Barosso finns visst upplagd! Fast frågan är om nån annan än du har lust att lyssna på när den gubben babblar. Du verkar ha ett enormt tålamod med babbliga gubbar… 😉

  Videon är upplagd på BBC HARDtalks egen YouTube-kanal där de lägger upp alla sina videor:

  http://www.youtube.com/BBCHardTALK24

 136. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ”Gåta: Vad är det för likhet på en ekonom och en genusvetare? Svar; Hen anlägger ett genusekonomiskt perspektiv på allt hen inte begriper.”

  Ja och dessutom anlägger genusvetarna ett genusperspektiv på ekonomerna:
  https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/07/10/gender-budgeting-och-autistisk-ekonomi/

 137. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, det finns inget släktskap mellan persern, birman och perser-birman.

 138. Tanja Bergkvist skriver:

  jhk, intressant ( https://tanjabergkvist.wordpress.com/2012/11/23/systemfel-som-hotar-varlden/#comment-17722 ) – hade inte sett detta innan. Vilka galningar. I det avseendet iaf…

 139. dolf skriver:

  @Tanja

  det finns inget släktskap mellan persern, birman och perser-birman.

  Aj sjutton, betyder det också att allt jag fått lära mig om släktskapet mellan mamma, pappa, barn också är fel och ungarna verkligen kommer med storken?

 140. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, vad är det för ordbok? Vadå ”särsk. om hävdandet av den…” osv. ”Att helt enkelt påpeka att det föreligger skillnader mellan olika människor på grund av rastillhörighet är således inte i sig rasistiskt. Det blir rasistiskt först när man tillför (irrationella) tolkningar om över- resp. underlägsenhet på grund av rastillhörighet.”

  Det är ju rasistiskt i Sverige att ens tala om ”ras” – det finns inga raser, har du inte sett TV-program där man säger ”människorasen” fast människan är en art? Som någon i publiken påpekade i detta gamla program, om det var i del 1 http://www.youtube.com/watch?v=1LS93_eH1Uk eller del 2 http://www.youtube.com/watch?v=fU7UmfQUeX4 minns jag inte.

  Däremot pratade man om hund- och kattraser och erkänner iaf att dessa finns. Det här kan jag bara tolka på ett sätt – PK-iterna som vill förneka raser bär själva på ett förakt för andra raser, innerst inne, därför får de andra inte finnas. Inte minst blev detta uppenbart 2006, när Centrum mot Rasism ville förhindra massajer från att utföra sin folkdans som de själva var stolta över, vilket ledde till att ND anmälde Centrum mot Rasism för hets mot folkgrupp, ha ha 🙂 http://www.nd.se/Artiklar/2006/08/nd-anmaeler-kraenkande-uttalanden-om-massajernas-danser

  I vilket fall, det är faktiskt politiskt inkorrekt att påtala skillnader av alla de slag, oavsett om det är kön eller bara rent personliga egenskaper oavsett andra tillhörigheter eller ens erkännandet av olika intressen hos olika människor. Fann igår att statsvetaren Heinö har skrivit en ny bok:”Gillar vi olika? : hur den svenska likhetsnormen hindrar integrationen” http://www.bokus.com/bok/9789175668802/gillar-vi-olika-hur-den-svenska-likhetsnormen-hindrar-integrationen/

  ”Svenskar vill se sig som ett tolerant folk. I det mångkulturella samhället är svenskheten inte så viktig längre. För vi gillar olika. Men gör vi verkligen det? Statsvetaren Andreas Johansson Heinö har synat självbilden och finner att den tyvärr inte stämmer. I teorin är vi toleranta, men i praktiken stöter vi bort avvikare. Vi gillar inte särskilt olika. Vi gillar lika.” osv

  Beställde den trots att jag nu har hundra olästa böcker, men men – det kan aldrig skada med en till. 😉

 141. dolf skriver:

  @Tanja

  Dolf, https://tanjabergkvist.wordpress.com/2012/11/23/systemfel-som-hotar-varlden/#comment-17723 – också galningar…

  Jo, och särskilt det där med en internationell kastrationsdag fyller mig med glädje och stolthet över hur långt vår civilisation utvecklats. Man kanske borde tipsa svenska feminister om det, Sverige har nog rätt goda chanser för att bli det första verkligt jämställda land där man inför obligatorisk kastrering av alla män. Vi har ju alltid varit föregångare, så nu har vi ju chansen att verkligen visa att vi menar allvar.

 142. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, tack för Barosso-videon! Ska genast se den första kvarten som jag missade! 🙂

 143. Tanja Bergkvist skriver:

  Toklandet, tack! Ska särskilt kolla på ”Intersektionell genuspedagogik” sid 28.

 144. dolf skriver:

  @Tanja
  Svensk ordbok, ingår som en del av min ”Skribent” där jag också har synonymordbok, svenska skrivregler, och eng-sv och sv-eng ordbok. Jag vet inte om den existerar som fristående ordbok. Den har några år på nacken, men är ganska bra, och jag tycker i alla fall att definition där av rasism stämmer ganska bra med hur jag uppfattar verklig rasism, till skillnad från trams med negerbollar och pepparkakor. SAOBs definition (som väl får anses vara den officiella): (politisk, soclal) åskådning som (i enlighet med vissa utrerade rasteorier) kraftigt betonar rasens betydelse för samhället; strävan att hålla den egna rasen fri från främmande raselement.
  Jag ser inte heller att ett enkelt konstaterande att olika grupper har olika hudfärg och andra fysiska drag som särskiljer dem skulle vara rasism enligt denna definition. Och i samma anda då, är det sexistiskt att konstatera att kvinnor har bröst och män inte? Personligen gläder jag åt mig denna skillnad.

  Ja, Heinö säger väl vad vi alla som fortfarande har ett fungerande hjärnkontor har observerat. Att ”gillar olika” egentligen betyder ”gillar lika” (eller många gånger, och specifikt i Aftonbladets fall, betyder ”ogillar SD”).

 145. Tanja Bergkvist skriver:

  Mach ocvh elwee, jo men det är ju just det fallet jag bloggade om 2011, som det skrivs om i den FT-artikeln ni länkar till – det är samma genusstrateg och här är hennes gamla Newsmill-artikel: http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/21/d-rf-r-beh-vs-genusmedveten-sn-r-jning Inget nytt alltså, men vi hoppas ju att det går framåt med den genusmedvetna snöröjningen. Kanske vi kan lasta av all snö framför Nationella Sekretariatet? 😉

 146. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, tänkte kolla i min Nordisk Familjebok för att se hur begreppet definierats tidigare, men där fanns inte ens ordet rasism, däremot ett långt stycke om rashygien. Oj, ser att min upplaga är från 1932. Nåja, då får det väl vara. 🙂 I vilket fall, ska bli intressant att läsa Heinös bok, högen växer men den kommer ju att hamna överst nu när jag beställt den senast. Men som du säger, för var och en är detta redan uppenbart, men bra att någon skriver en bok om det till eftervärlden i alla fall.

 147. dolf skriver:

  Nä, Tanja, nu när 1984 ligger överst får du växla från LIFO till FIFO. Något annat går inte för sig.

 148. elwee skriver:

  ”På BBC:s hemsida går det bara att se den från UK.”
  Jo det går om man verkligen vill, men det kostar £5 i månaden. Då får man BBC 1-4 samt några andra kanaler och det går att se live eller som ”play”.
  Dottern som flyttat hem efter sådär 14 år i London hade det ett tag, men kör nu via ett VPN från England och då kostar det ju inget 🙂

 149. mach skriver:

  Torggängare!! 🙂 det var sannerligen det sjukaste. Trodde först att det var ett april skämt men det var det ju inte.. 😉

  Hursomhelst, angående ”Hardtalks” med José Barroso. En annan intressant men skrämmande intervju om EU:s ambitionsnivå avslöjas i CNN:s nobel intervju, som gick i SVT häromdagen. Triaden, van Rompuy, Barroso och Martin Schultz intervjuas I Oslo Stadshus där Martin Schultz gör jämförelsen (14:40) att ”USA har en centralbank en valuta och en regering, men EU, en centralbank, en valuta och 17 regeringar -det är problemet med euron.” Det är problemet ja, många vill nog inte ha en gemensam valuta eller är det snarare EU:s imperialistiska ambition att bli Europas förenta stater?
  Intervjun är väl värd att lyssna på. Man får en förståelse för tyskarnas problematiska situation i det hela. D-marken var väldigt stark och fransmännen avskydde den och ville minska dess inflytande. Tyskarna var emot att gå med i euro samarbetet men föll tillslut till föga. Var det hjärnspöken från andra världskriget och en solidaritets tanke? Hade inte tyskarna gått med hade det inte blivit någon euro. Och nu sitter man i klistret, alla hatar tyskarna, samtidigt som man är den största utlånaren med 400 miljarder euro.

 150. mach skriver:

  SVT:s sändning av CNN intervjun:

  Kanonbra Nigel Farrage om nobelpriset: http://www.youtube.com/watch?v=hfvK2wqaf7E

 151. dolf skriver:

  Dagens två stora nyheter:
  1. Disney censurerar Tomtens verkstad i Kalle Ankas jul.
  Tre figurer klipps bort för att de är ”stereotypa”. 1. En svart flickdocka, den som får OK-stämpel i stjärten 2. En vit blond flickdocka i rosa klänning (tänka sig), den som säger ”Mama” och 3. En man med långt skägg och stor näsa som sparkar sig fram på någon form av enhjuling på väg mot tomtesäcken. Han är visst en stereotyp jude så det är därför han tas bort. Tänk, jag har aldrig insett att det är en jude, fast jag sett programmet gud vet hur många gånger. Det är ju bra att man talar om det för mig så jag vet om varför han inte är med längre. Så hade man med en idiot (det är det snällaste uttryck jag kan komma på att använda, och det hör ju egentligen inte hit, men halva mustaschen vit???), Barakat B. Ghebrehawariat (är jag rasistisk om jag råkar stava fel) från Afrosvenskarnas riksförbund på kulturnyheterna som då applåderar detta men beklagar sig över att man fortfarande har med stereotypa asiatiska figurer. Ni vet de där (har för mig de är tre) som hårtofsen reser sig rakt upp på.
  Jag vet inte vad man ska säga mer än Suck. Helt klart är i alla fall att jag inte är ensam om att tycka att tilltaget är idiotiskt.
  Aftonbladet har uppmärksammat det hela bl.a. med en av sina omröstningar, och i skrivandes stund har 168798 personer röstat på frågan ”Är det rätt att klippa bort figurerna ur Kalle Anka” med 94.98 % som svarat nej mot 5.02 % som svarat ja. Ett mer enhetligt resultat har man väl aldrig sett i en sån omröstning. Och stort antal röstande också.
  Höll nästan på att glömma, bör kanske poängteras att det är Disney som beslutat om detta, fast svensk TV följer Disneys beslut och visar nyversionen. Men själva klippningen i sig är inte svensk.

  2. Skjutningen i USA. Varför blir jag inte förvånad. Valet har just avslutats så det är väl dags att driva igenom lagar för vapenkontroll nu. Jag kan bara cyniskt konstatera att den nya skolskjutningen kommer mycket lägligt. Och följer i stort sett precis samma mönster som alla dessa skjutningar brukar göra: ensam enstöring, psykiska problem, går nästan med all säkerhet på antidepressiva medel eller har nyss ”tänt av” och är i abstinensperioden (fast det brukar media vara dåliga med att tala om, det brukar snarare heta att de haft kontakt med psykiatrin men inte fått tillräcklig hjälp, eller fick hjälp för sent), och det slutar så gott som alltid med att de tar sitt eget liv. Bara det att de nästintill 100% undantagslöst tar sitt eget liv tycker man ju borde stämma till eftertanke. Och så skall man inte glömma att USA har en historia med omfattande program (såsom MK-Ultra) som är dokumenterade obestridliga fakta, inte konspirationsteorier, med olika former av ”mind control” som i hög grad bland annat innefattat användning av droger som LSD och där psykiatriker varit nyckelpersoner. (Tänker bland annat på Jolly West som under ett försök lyckades med konststycket att ta död på en elefant med LSD). De amerikanska skolskjutningarna (och andra liknande händelser, det har ju förekommit en del utanför skolor också) verkar alltför regisserade för att jag ska köpa dem rakt av. Och man kan ju fråga sig, om det nu skulle vara vapnen som är problemet, varför man inte har den här typen av problem i Schweitz där automatvapen är var mans egendom och finns i varje hem. (Det är helt enkelt del av deras totalförsvar, tanken är att man skall kunna genomföra en full mobilisering på några timmar. Typ 0–100 på under 4 sekunder, för att jämföra med bilars acceleration.) Alex Jones infowars.com har en artikel av NaturalNews Mike Adams om detta.
  Och så nyhetsinslag i nyheterna om ”en tydligt berörd president”, jag undrar vad det är för presidenttal de sett, för det tal av presidenten som jag såg var en patetiskt regisserad föreställning. Om några långa konstpauser, blicken nedåtriktad under dessa (förmodligen behöver han glasögon för att kunna läsa telepromptern bättre) och att röra sig ett par gånger i ögonvrån med ett finger skall föreställa ett emotionellt fyrverkeri … Jag noterade snarare avsaknaden av någon som helst känsla eller rörelse i både röst och ansiktsuttryck. Faktum var att jag vid ett par tillfällen nästan fick intryck av att han var återhållet munter, ungefär som att han såg fram emot kvällens träff med grabbarna eller något sådant, och att det här var något som inte berörde honom det minsta.
  Jag får ju dock applådera honom för en sak, han lyckas bräcka Reagan som tidernas sämsta skådespelare bland presidenterna. Ett konststycke som heter duga.
  Och svenska rapportören från Washington uttalar sig givetvis om att ”äntligen få lagändringar”, för omedelbart så blossar förstås debatten upp om att lagstifta om vapnen. Önskar att man någon gång fick se att man tog upp i svenska media, att det faktiskt är en konstitutionell rättighet att ha vapen i USA, som inte bara kan tas bort så där hur som helst, inte mer än att man kan ta bor åsikts- yttrande- och religionsfrihet i Sverige. Faktiskt ännu mindre. Sverige har ju ingen egentlig konstitution, här behövs bara några grundlagsändringar, vilket innebär två omröstningar med mellanliggande val, för att i helt demokratisk väg och juridiskt korrekt förvandla landet till en totalitär stat. (Det gör man ju redan på andra vägar, så frågan är väl om det skulle göra så stor skillnad.)

 152. mach skriver:

  Ytterligare en superbra Farage när han kommenterar årets fredspris i europa parlamentet http://www.youtube.com/watch?v=YSoCZs8WlDg

 153. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  ”Irriterande, och inte har man någon man hemma man kan gnälla på eller skylla på, måste få ut min irritation över tidsförlusten på någon.”

  Inte undra på att du är singel hela tiden!

  Helt ärligt, jag har aldrig någonsin hört nån snubbe säga: ”Wow, en tjej som vill gnälla och skälla på mig mer! Åhhh, det vill jag genast ha mer utav!” Om du istället ändrar din inställning till nåt i stil med: ”Och inte har man någon man hemma att älska och visa sin uppskattning för…”, så kommer du att höja ditt marknadsvärde och din dragningskraft avsevärt.

  Där fick du nåt att suga på medan du kurerar dig från dina infektioner och inflammationer! 😉

  PS: Jag måste börja fakturera dig för alla de här suveräna råden jag ger dig hela tiden!

 154. bullsite skriver:

  Lite snappsvisor till helgen:

  (mel: Pippi Långstrump)
  Här kommer patriarkatet,
  tjolahopp tjolahej tjolahoppsan sa
  Här kommer patriarkatet,
  här kommer faktiskt jag!
  Har ni sett min pille,
  min lilla onda, dumma pille?
  Har ni sett mitt genus?
  Ja det heter ju faktiskt så!
  (rep:) Här kommer …
  Följ nu mina regler,
  mina könsmaktsordningsregler.
  Följ till punkt och pricka
  så kommer du aldrig kunna backa med släp!
  (rep:) Här kommer…

  (mel: Rövarna i Kamomilla stad)
  Nu ska vi ut på kvinnokamp,
  ja vi ska ut och ljuga.
  Vi psykar ner varenda man,
  och skrämmer bort hans fruga.
  Sen tar vi fram vår statistik
  som visar på att män är skit,
  men annars så gör vi så lite vi kan,
  både ….. och …… och ………..!
  (fyll i valfria genusprofeter)

  (mel: Idas sommarvisa)
  Du ska inte tro det blir jämställt
  ifall inte nån sprider hat.
  Vi pratar om könsmaktsordningen,
  vi pratar om patriarkat.
  Vi vill att små flickor ska veta
  att pojkarna inte är bra.
  Vi vill att små pojkar ska leta
  efter nån annanstans de kan va.

  (mel: Tomten och haren)
  I ett hus vid skogens slut,
  liten hetero tittar ut.
  Genusfolket kommer fort,
  knackar på hens port.
  Du är normativ min vän.
  Det gör dig till härskaren.
  Släpp nu in oss, fram med mat.
  Fyll upp våra fat.

  Nåja, finns nog rum för förbättringar, kom gärna med föslag och flera verser!

 155. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ok då gnäller jag i kommentarsfältet istället (ska du fakturera mig för det? 😉 ), har varit borta från nätet pga dottern fått den fruktade kräksjukan så inte haft en sekund ledig sedan i måndags… Så hela min planering föll igen, även för bloggandet. 😦 Ang mitt ”marknadsvärde och din dragningskraft ” så har jag inget problem med det – jag har bara aldrig tid att utnyttja det. 😉

  Så ditt råd är värdelöst ang ”PS: Jag måste börja fakturera dig för alla de här suveräna råden jag ger dig hela tiden!”. Snarare borde jag bötfälla dig för att du hela tiden har fel – jag skojar ju med att jag behöver någon att gnälla på – att du inte inser det betyder att du måste läsa en fördjupningskurs i internetpsykologi, då kanske du kan bli en färdig internetdoktor-rådgivarbyrå till slut, men tills dess kommer jag att gnälla på dina råd. Ser du nu vad som hänt? Trots att jag själv alltid burit det tunga lasset och ordnat allt och kämpat utan att gnälla i hela mitt liv, så har din rådgivning nu väckt en slumrande gnällspik i mig. 😉 Nejdå, jag är bara ledsen så klart att det kom så många influensagrejer ivägen och att jag inte haft möjlighet att skriva, men så är det ju många som tycks vara drabbade och det går ovanlingt många influensavirus i år sa läkaren, men jag fick ju även en trevlig streptokockinfektion ovanpå min influensa, som nu är ok, fast då fick dottern kräksjuka, som iofs är avtagande nu.

  Tack förresten för lästipset med Tinos artikel, den var riktigt bra! Skickade vidare den till min professorslista som jag gör med allt intressant material 🙂 Tror du jag kan ta upp den i nästa inlägg utan att riskera att landsförrädarna kastar ut mig ur Jordens omloppsbana? Och om det sker, får jag gnälla då? Och hur ska du fakturera mig då utan att själv slunga dig ut ur Jordens gravitationsfält, vilket du iofs kanske redan gjort – där du sitter över mitt huvud och ger mig ”råd”!? 😉

 156. Tanja Bergkvist skriver:

  Mach, ”En annan intressant men skrämmande intervju om EU:s ambitionsnivå avslöjas i CNN:s nobel intervju, som gick i SVT häromdagen. Triaden, van Rompuy, Barroso och Martin Schultz intervjuas I Oslo Stadshus” Jag råkade faktiskt se den av en slump, andra halvan. Tack för länk! Och för länk till Farage, ska se nu, innan jag hämtar upp den sista tvättomgången för den här kräksjukan (hoppas jag).

  Dolf, ”växla från LIFO till FIFO” – va? Jag förstår ingenting.

 157. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ha ha – tack för din inlevelsefulla och utförliga nyhetsrapportering! 🙂

  Grundlagarna kan man förresten ändra bakom ryggen på folk, det är bara att inte rapportera om det, som skedde 2 juni 2010 där man tog första steget: http://www.government.se/content/1/c6/13/70/77/84ff1d65.pdf

  På sidan 97 under ”Folkomröstningar” ser vi att ”Det finns inte skäl att utvidga möjligheterna att hålla rådgivande nationella omröstningar” och att ”Någon rätt för en minoritet i riksdagen eller för ett visst antal medborgare att påkalla folkomröstning bör följaktligen inte införas.” (kammaren biföll utskottets förslag med acklamation!). På sid 246 står att ”Det allmänna ska verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden.” Innefattar ”demokratins idéer” inte själva demokratin? Konstigt nog tycks media ha tystat detta spektakel (någon som sett en skymt av detta i DN, SVD eller annan tidning? Lämna gärna länk i så fall) som ägde rum den 2 juni 2010 men Riksdagen själv har varit ärlig nog att nämna detta kort på sin hemsida under sin allmänna information om Demokrati, i en liten ruta till höger här under ”Grundlagsreform” (skärmdump): https://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2010/06/grundlagsreform21.jpg

  Under ”Folkomröstning i grundlagsfråga” på samma sida kan vi läsa att ”Det är också möjligt att anordna en folkomröstning i en grundlagsfråga. Om riksdagen har fattat ett första beslut om att ändra i en grundlag kan riksdagen besluta att en folkomröstning ska hållas. Resultatet av en sådan folkomröstning är bindande. Det innebär att om resultatet blir nej så får riksdagen inte ändra i grundlagen. Denna möjlighet infördes 1980 men har aldrig använts.”

  Någon sådan blev inte av efter valet 2010, givetvis, utan allt drevs igenom bakom vår rygg.

 158. dolf skriver:

  @Tanja

  ”växla från LIFO till FIFO” – va? Jag förstår ingenting.

  Jaha, så hur var det nu med den där BASIC-programmeringen som fröken skryter med emellanåt att hon höll på med redan vid 7 års ålder. Innefattade den inte grundläggande datastrukturer? Det vet ju alla att LIFO står för Last In First Out och FIFO står för First In First Out. Dvs. Nu när 1984 ligger högst upp på Stacken (som är en LIFO-struktur) så är det dags att byta till en Kö (FIFO-struktur) så att nytillkomna böcker hamnar i botten istället för i toppen.

 159. dolf skriver:

  @Tanja
  Jag blev ju smått chockad när jag hörde på nyheterna, en kort tid efter valet, att det nämndes i förbigående, ungefär som om det hade handlat om ifall man skulle höja eller sänka den subventionerade lättmjölken med 2 eller 3 ören för småbarnsfamiljer med laktosintoleranta husdjur av växelvarmt slag, att man genomfört en grundlagsändring så att vårt svenska EU-medlemskap numer är en del av vår grundlag. Jag vet inte om frågan var uppe till debatt innan man gjorde det första beslutet under den tidigare regeringsperioden, men misstanken gnager mig att det förtigits vid bägge tillfällena. Jag brukar, varenda gång jag tar upp det här, anföra att samtliga som röstade för denna grundlagsändring borde ställas inför riksrätt för landsförräderi, och i detta fall beklagar jag att vi inte har dödsstraff. Och (möjligen bortsett från själva dödsstraffet då) så menar jag detta helt seriöst. Man har gett bort landet till den fascistiska överstaten EU. Skrämmande.
  Har inte hunnit kolla dina länkar ännu, så vet inte om detta är del av vad som tas upp där.

 160. Josef Boberg skriver:

  …och julklappen finns HÄR. 🙄

 161. dolf skriver:

  Det är väl ingen här som undgått att lägga märke till Aftonbladets ”granskning av hat-siter” och ”järnrörsbloggar”. Det är helt klart en drevkampanj på gång, det är fascinerande hur saker i samhället sammanfaller så väl med nynhetsmedias granskningar, nästan så man skulle kunna få intryck av att det hela vore orkestrerat om man vore konspiratoriskt lagd. Tänker bl.a. på hur lägligt stöket i Göteborg kom nu när man inriktar sig på icke önskvärda elements aktiviteter på nätet. Jag väntar bara på att de första verkligt seriösa förslagen om lagstiftning som inskränker på nätfriheten skall komma. Har inte sett något konkret åt det hållet ännu, men det ligger i luften. Såg dock ikväll det första ropet på polisiära insatser, beslagtag av servrar osv.: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article15970321.ab
  Någon mer än jag som känner ett äkta obehag i maggropen och känslan av en kall spinder som krälar uppför ryggraden?

 162. dolf skriver:

  Och så det här:

  De senaste sju åren har namn, telefonnummer och vilket ämne den som ringde in ville debattera registrerats av det Sveriges Radios ”Ring P1”, skriver Dagens Nyheter.
  Men sedan i höstas sparas också åsikter. Politisk hemvist, religionstillhörighet, ålder och sjukdomar är några av de uppgifter som registreras i programmets ”telefondatabas” skriver DN.

  Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag återigen använder skitblaskan AB som källa, Det är ren lättja från min sida. Saken har tagits upp av flera medier under dagen.

 163. Stig Palm skriver:

  Minns Olof Palme och andra vänsterpolitikers flitiga besök i den famös DDR staten och tänker samtidigt på Sverige som stat?
  I min värld blev Sverige ett s k lätt-DDR eller DDR leicht kanske.
  Nu ser vi hur Sverige med en Borgerlig? regim mer och mer tar till sig diktaturfasoner då ‘regimen’ inte tycker om konkurrens i åsikter.
  Det är väldigt lätt att anamma ‘diktatur’ även i en demokrati.
  Ta detta med Systembolaget, vilket är en kvarleva och som omhuldas av den nuvarande regimen under täckmanteln, för folkets bästa och ingen protesterar? Svenskar är märkliga minsann?

 164. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Alla mina råd är skitbra – sluta tjafsa! 😉

  ”Tror du jag kan ta upp den i nästa inlägg utan att riskera att landsförrädarna kastar ut mig ur Jordens omloppsbana? Och om det sker, får jag gnälla då?”

  Först klagar du på mina råd och påstår att jag alltid har fel, för att sedan i nästa andetag rådfråga mig – igen! Och du tror att du har koll på läget!? Yeah right, dags för en reality check hörru!

  Men okej, eftersom jag är din idol, och dessutom så ädel i min karaktär, så förlåter jag dig för din oförskämdhet den här gången. Nästa gång blir det smisk! 😉

 165. QED skriver:

  Galne Gunnar: Ha! Jag trodde Tanja hade mer intellektuella typer än du som idoler.

  F.ö. kommentar till sexpacket på din avatar:

  🙂

 166. Bosse skriver:

  Bröder och systrar, tillönskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

  Hoppas att under 2013 skall genusvetenskapen fullständigt implodera.
  Bara bli ett mikroskopiskt svart hål, motsvarande en liten svart prick.
  Mera att betrakta som en plump i protokollet.

 167. elwee skriver:

  @ dolf
  ”Man har gett bort landet till den fascistiska överstaten EU. Skrämmande.”
  Det är inte bara politikerna som borde hängas för sveket mot Sverige. Även alla journalister som satt på all information om detta förslag men var tysta som möss och såg till att medborgarna inte fick veta vad som var på gång, borde dingla.
  Ann-Mari Pålsson var rakryggad och röstade mot Reinfeldt så jag skrev ett tackbrev till henne och undrade hur i h*lvete svenska politiker kunde bete sig så mot sitt eget folk.
  Jag fick svaret ”Jag tror inte de riktigt förstår eller inser”.

 168. elwee skriver:

  Borde köpa hennes bok som jag iofs inte har tid att läsa, men som en gest mot en som vågar stå för sin övertygelse i ett toppstyrt parti.
  Tyvärr har vi inte demokrati utan demokratur i landet just nu.

 169. Josef Boberg skriver:

  ”Tyvärr har vi inte demokrati utan DemoKratur i landet just nu.”

  INSTÄMMER

 170. Hjalmar skriver:

  God Jul, Tanja B och alla andra!
  Nazionella sekretet för genusfanskap firar nog jul i västafrika just nu… och det är självklart patriarkatets fel!

 171. elwee skriver:

  Såg att det tillkommit några nya ord 2012 …
  Bl a detta:
  henifiera – att byta ut pronomenen hon och han mot hen

 172. dolf skriver:

  @elwee
  såg du intervjun med Ann-Mari [stavar hon så] Pålsson som Tanja länkade till i förra inlägget. Mycket talande.
  Jag tycker i och för sig att bara det att man är journalist är en god anledning att få dingla, för en mer värdelös yrkeskår får man leta efter, det skulle väl vara politiker i så fall. Men det är väl lite svårt att påvisa avsiktlig skuld för den individuella journalisten. Med politikerna i rikscirkusen är det ganska lätt. De som tryckte på ja-knappen vid voteringen är skyldiiga, de står där nedstänkta av blod med en rykande pistol i handen medan Rigor Mortis våldtar moder Svea
  Nya ord, SAOL eller? Jag antar att om ”henifiera” blivit ett officiellt ord så har ”hen” blivit det också. Man kan bli kräksjuk för mindre.

 173. elwee skriver:

  Jag förstår inte riktigt det där med att thetafunktionen kan förklara entropin i ett svart hål …
  http://news.yahoo.com/mathematicians-century-old-secrets-unlocked-171554694.html

  Kan fröken förklara?

 174. QED skriver:

  Tips om blogg: Vita kränkta argbiggor

  http://vitakranktakvinnor.wordpress.com

 175. Josef Boberg skriver:


  Gott slut av 2012 – och BÄTTRE Gott Nytt 2013 ❗

 176. Dalahest skriver:

  ”GUBBSLEM är en encellig alg som exploderar när man rör vid den, se själva på wiki. Så här ser den ut.”

  Rör lite på mig så blir det också en explosiv upplevelse 🙂

 177. Anonymous skriver:

  Det finns en grävargrupp i genussfären som hittat den ursprungliga finansieringen av genus-, feminist-, propagandapengar. Det handlar om flera hundra sidor information, men man kommer långt i förståelse om man läser uppsatsen ‘Könsmakt eller häxjakt?’ av Gabriella Nilsson. Hon tar upp incesthyserin, ‘mäns våld mot kvinnor’-industrin och en de annat. Det som inte framgår är att det finns kopplingar till flera kända rättsfall. Det var triaden Britta Bjelle, Margareta Winberg och Eva Lundgren som var drivande.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/skyldigt-kon-bara-trams_408063.svd

  Bjelle ordnade finansiering från Brottsoffermyndigheten och Brottsofferjourerna, se sista sidorna, betänk att ni måste kunna en del namn får att förstå sammanhanget:

  Klicka för att komma åt BrOMs%20%C3%A5rsredovisning%202003.pdf

  Det var Bjelles finansiering och Winbergs utnämnande av Eva Lundgren som var basen.

  Britta Bjelle var riksdagsman, fp, åklagare och generaldirektör. Hon finns nu på Trygghetsstiftelsen.

  Det finns som sagt många dokument som styrker sambanden. Men börja med att läsa ‘Könsmakt eller häxjakt?’:

  https://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=1468591&fileOId=1468593

  Viktiga i sammanhanget var för övrigt Maria-Pia Boethius, då reporter på Expressen, och den amerikanske journalisten Susan Brownmiller med sin bok ‘Against our will’, som startade hela hysterin. Boethius tog den till Sverige.

  Mycket av detta kom också att skapa ett antal rättsfall där rätts-säkerheten sattes ur spel, kan återkomma till det.

  Jag vill tro att mycket av genus- och feministindustrin skapats av folkpartiets kvinnor som motor, men också vänstern. Det är därför det inte finns någon tydlig opposition i Sverige i de frågorna.

  Läs in er!

  Gott Nytt År!

 178. QED skriver:

  Arbetsförmedlingen är inte lika tuffa mot alla grupper. Kontroll av arbetslösa kulturarbetare och journalister brister, och utbetald ersättning ifrågasattes i mindre utsträckning än för andra grupper av arbetssökande. Kan det ha att göra med att AF är rädd för kritik från de som har en medial plattform?

  http://rod.se/kontroll-av-arbetslösa-kulturarbetare-brister

 179. Galne Gunnar skriver:

  God fortsättning på det nya året önskar jag er alla!

  ”Grevinnan och betjänten” med Ian Wachtmeister och Bert Karlsson från nyårsafton 1991.

  Inte jätterolig precis, men den bjuder på några skratt om man kommer ihåg/känner till historien. Och trots allt är det ändå ganska högt kultvärde på klippet.

 180. Tanja Bergkvist skriver:

  Ursäkta min frånvaro, haft himla otur inte bara med influensor och streptokocker utan nu senast även kräksjuka 😦 Den fruktade kräksjukan, jag som vidtaget alla åtgärder för att vi skulle slippa den i två månader, så kom den ändå… Är ju inte glad över all förlorad tid men får ju inte gnälla för Galne Gunnar så då ska jag inte göra det, utan glädja mig åt att allt elände nu verkar över. Inte på genusfronten då, men förhoppningsvis ang kräksjukor med mera. Har aldrig varit med om en liknande vinter. Antagligen hände allt detta eftersom jag (delvis på Galne Gunnars inrådan) slutat stressa så mycket. Då har kroppen tid att bli sjuk. Funderar därför på att börja stressa igen, åtminstone måste jag göra det under vinterhalvåret när allt elände cirkulerar. Ska kolla era kommentarer nu, verkar finnas en hel del av intresse. 🙂

 181. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ”Jag brukar, varenda gång jag tar upp det här, anföra att samtliga som röstade för denna grundlagsändring borde ställas inför riksrätt för landsförräderi, och i detta fall beklagar jag att vi inte har dödsstraff. Och (möjligen bortsett från själva dödsstraffet då) så menar jag detta helt seriöst. Man har gett bort landet till den fascistiska överstaten EU. Skrämmande.Har inte hunnit kolla dina länkar ännu, så vet inte om detta är del av vad som tas upp där.”

  1. Haha, din radikala galning! 🙂

  2. Inte kollat mina länkar? Hur kan du då veta något (om något)?

  3. Var brukar du ta upp det där?

  4. Vi HAR dödsstraff, det står inskrivet i en FOTNOT i Lissabonfördraget att en EU-stat har rätt att tillämpa dödsstraff mot sin egen befolkning vid ”omvälvande händelser” och upplopp.

  Kanske borde jag uppmärksamma detta i ett inlägg snart. Har så mkt material till inlägg nu att det fyller en hylla. Hade verkligen inte planerat för kräksjuka i två omgångar så är väldigt irriterad men får ju inte gnälla för GG. 😉

 182. Tanja Bergkvist skriver:

  Josef, roligt julkort! Tack. 🙂

 183. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, ang Linderborg och Aftonbladet. Undrar om hon inser att hon för en gångs skull befinner sig i samma situation som många politiskt aktiva gjort dagligen i flera år, och då utan att ha ett stort redaktionshus att gömma sig i? Hon borde istället skriva en krönika med titeln Nu vet jag hur det känns.” Ang cantwells artikel: ”Det är struntprat. Det som till exempel Åsa Linderborg utsätts för kan tysta röster, vilket i förlängningen hotar yttrandefriheten och därmed demokratin.” Han kanske också borde skriva en likadan med samma titel. Finns det möjligtvis andra som självmant beskurit sin yttrandefrihet när de sett vad andra råkat ut för? Vilka hycklande knäppgökar.

 184. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ”Alla mina råd är skitbra – sluta tjafsa!” Ja ja, jag har ju stressat mindre och då får jag tre olika influensor, streptokocker och sedan kräksjuka som avslutning så att jag inte kan blogga.

  ”Först klagar du på mina råd och påstår att jag alltid har fel, för att sedan i nästa andetag rådfråga mig – igen!” Ja jag frågade om jag fick gnälla, är det rådgivning? Ja ja, ok jag förlåter dig också i all min upphöjda ödmjukhet. 😉

  ”Nästa gång blir det smisk!”
  Ja ja, och nästa gång skriver jag ett inlägg om invandring så att du måste sitta klistrad vid datorn i flera dygn utan mat (om du inte är en sådan där prepper)!

 185. Tanja Bergkvist skriver:

  QED, ja jag vet inte varifrån Galne Gunnar skulle ha fått att han är min idol – givetvis är det tvärtom. 🙂

 186. Tanja Bergkvist skriver:

  Bosse, ”Hoppas att under 2013 skall genusvetenskapen fullständigt implodera. Bara bli ett mikroskopiskt svart hål, motsvarande en liten svart prick.” Jag hoppas inte det – även små svarta hål kan sluka hela Jorden. Det finns inte tillräckligt mycket substans i genusvetenskapen för att man ska kunna pressa ihop det hela till den densitet som krävs i vilket fall. Låt oss hoppas att genusvansinnet bara avdunstar – mycket mer sannolikt enligt mina beräkningar. 😉

 187. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, och Anne-Marie Pålsson hade också en bra artikel i GP när det begav sig, tillsammans med flera andra allianspolitiker, som förstått att Lissabonfördraget är en grundlagsfråga: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.123396-lissabonfordraget-bor-ses-som-en-grundlagsfraga

  Jodå, de förstår och inser, men är för måna om sin egen karriär.

 188. Tanja Bergkvist skriver:

  God Jul Hjalmar! 🙂 Tror tyvärr inte Sekretariatet firar jul i Västafrika utan står stadigt kvar i Göteborg på våra skattepengars bekostnad tack vare den fina allianspolitiken.

  elwee, låt oss behålla den byggnaden de huserar i förresten – där kan vi ju samla ihop politikerna i väntan på framtida rättegångar. Genusvetarna kan med sin höga intelligens föra deras talan. Jag är domare och ni är nämndemän, ska bara ta en liten juristexamen först då – landsförräderi är ett allvarligt brott.

 189. Tanja Bergkvist skriver:

  Dolf, programmet är inte längre tillgängligt på UR play: http://urplay.se/169044

 190. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, jag kan posta en bok jag har om svarta hål, den väger bara 5 kg, går det bra? 😉

 191. Tanja Bergkvist skriver:

  Dalahest, ok, går det bra om du får lite vinterkräksjukebakterier på dig? Om din kommentar nu var menad till mig, då blir det så. 😉 Tror ni man kan frysa ner kräksjukan för att sedan tina upp vid behov och posta den till någon anrik genustidskrift för publikation och som alla genusvetare sedan läser och kräks på? Nä, nu är jag förvirrad, inte konstigt med tanke på hur vintern varit. Konstigt att jorden inte gick under 2012 trots all idioti, det måste betyda att kulmen ännu inte är nådd, vad bra att Ödet väntar på mig, eftersom jag är lite försenad med min 5-årsplan. 🙂

 192. QED skriver:

  OT. Den uppfinningsrika naturen: gråsparvar håller parasiter borta från bona genom att bygga in cigarettfimpar.

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/cigarettfimpar-bra-byggmaterial-for-smafaglar

  Har för mig att jag läste ”någonstans på nätet” om en dam i Holland som drev en kombinerad rörelse ”Cigarrer och Dagbarnvård”. Kanske relaterat?

 193. Tanja Bergkvist skriver:

  Anonymous, ja folkpartiet med Birgitta Ohlsson i spetsen kör hårt i genusfrågan: https://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/07/19/folkpartister-vill-ha-genus-i-forskolan/ Hade ett inlägg till med (fp) och genusvansinnet men minns inte vad det hette. Tack för länkar, fick printa ut brännpunktsartikeln, den var så oändligt lång ju. 🙂

  Vet inte hur mycket man ska fokusera på hur allt kom till, känns ganska uppenbart att en samling frälsta tillsammans med medlöpare, lättlurade, uppmärksamhetssökande mm personer + ett antal korkade som såg en väg till karriär utan vare sig kunskap eller utbildning tillsammans skapat det här, och om man inte mer ska fokusera på att rasera eländet. 🙂 Det är alltid bra att dokumentera för att sedan kunna skriva historia (som ju segraren, i detta fall vi, alltid gör) men samtidigt är allt så urspårat nu att vi har lika mycket och kanske mer att tjäna på att ta upp dagliga exempel som folk instinktivt reagerar på här och nu, eftersom folk av idag ju tenderar att leva i nuet, och allt är väl mer genusgalet nu än det var igår, och kommer att vara ännu mer absurt imorgon – nu har de ju infiltrerat hela akademin och världen kommer att skratta åt oss, och gör det i viss mån redan. Men visst, det vore bra att skriva ihop ett dokument så vi kan göra en dokumentär för framtida generationer om hur det blev så här.

 194. elwee skriver:

  ”elwee, jag kan posta en bok jag har om svarta hål, den väger bara 5 kg, går det bra? ;-)”

  5 kg?? Hur liten är den? Går det verkligen att hitta den?

 195. dolf skriver:

  @QED
  Jag misstänker att stackars doktor Berkgvist plågas av beundrare från alla samhällsskikt och klasser, både galna och förnuftiga, som hänger henne i kjolarna.
  High five för videon! Min tyska är inte precis på topp, men jag fattade tillräckligt. 😈

 196. dolf skriver:

  1. Haha, din radikala galning!
  Och fröken själv skall då förstås vara sinnebilden av sunt förnuft förstår jag. 😀
  2. Inte kollat mina länkar? Hur kan du då veta något (om något)?
  Jag kan väl inte kolla länkarna förrän du har postat dem? Sen måste jag tyvärr göra fröken besviken genom att meddela att jag faktiskt har fler källor än fröken.
  3. Var brukar du ta upp det där?
  När helst det är aktuellt, t.ex. när jag kommenterat om politikerna på AB.
  4. Vi HAR dödsstraff, det står inskrivet i en FOTNOT i Lissabonfördraget att en EU-stat har rätt att tillämpa dödsstraff mot sin egen befolkning vid ”omvälvande händelser” och upplopp.
  Vad bra, då kan jag ju erkänna att jag skrev det där med ”bortsett från dödsstraffet” bara för att undvika frökens censur. Jag är i själva verket helt för dödsstraff på politiker som begår landsförräderi.
  Har du möjligen någon länk eller citat på fotnoten?
  Tror inte att den finns där utan anledning. Vilket ger dåliga vibbar för framtiden.
  Kanske borde jag uppmärksamma detta i ett inlägg snart.
  Jupp, det borde fröken absolut.
  Har så mkt material till inlägg nu att det fyller en hylla. Hade verkligen inte planerat för kräksjuka i två omgångar så är väldigt irriterad
  Tja, vad förväntar fröken sig när hon envisas med att var sjuk i tid och otid. Trodde verkligen att det var ordning och reda med fröken, men där ser man, oplanerade sjukdomar. Suck. Hur ska det gå när fröken blir statsminister? Planering av kräksjukeattacker blir ytterst viktigt då, så att kräksattackerna blir vältajmade med medborgarfientliga voteringar.

 197. dolf skriver:

  @Tanja
  Skitstövlarna på AB har tyvärr också framgång i sitt vidriga värv. De har tydligen lyckats få en del av ”hatsajterna” att dra öronen åt sig, Tror det var Avpixlat jag såg tydligen nu raderar alla kommentarer automatiskt efter 7 dar för att undvika juridiskt ansvar.
  Den ¤”%&%%@%%&@ skitblaskan AB är väl ett av de största hoten för närvarande mot yttrandefriheten.
  Man tycker ju att AB redaktionen skulle börja granska sig själva. Ett jävla drägg är vad det är. Och det står jag för, även om det innebär att jag får skaka galler på Kungsholmen (eller vart det nu är man kommer att bli inspärrad när man förolämpatkränkt pk-idioterna (om man nu inte blir avrättad på stubben))

 198. dolf skriver:

  @GG
  Ian Wachtmeister och Bert Karlsson som grevinna och betjänt har jag inte sett tidigare. Det var en verklig pärla. De borde visa den varje år istället för den gamla klassiska.

 199. Galne Gunnar skriver:

  @ QED:

  ”Ha! Jag trodde Tanja hade mer intellektuella typer än du som idoler.”

  Då trodde du fel!

  Och när det gäller de jovialiska tyskorna som sjunger om att de vill ha feta män, så behöver de inte oroa sig – de har inte nån chans att få mig ändå!

 200. Galne Gunnar skriver:

  Jag har gjort en reklamfilm åt Dispatch International… vilket betyder att 2013 års bästa film har kommit redan den 3 januari… 😉

 201. dolf skriver:

  Честит рожден ден скъпа. Младежка красива за още една година, а след това да станете старата жена.
  Прегръдки и целувки!

 202. QED skriver:

  @GG, @Tanja: Ber om ursäkt. Skall inte lägga mig i ert gnabb om vem som är vems idols. 🙂 Ni är båda förebilder i striden mot fördumningsindustrin i det här landet.

 203. Café Rättvisan skriver:

  Grattis. Till din klarsyn, ditt mod och din ålder.

 204. […] hon på hugget. Att jag nämner henne nu är mest för att hon fyller år idag. Titta gärna in på hennes blogg och lämna ett litet grattis och visa att ni stöder henne i hennes kamp. Det är hon […]

 205. QED skriver:

  Erik Helmersson i DN

  ”…oavsett hur den ekonomiska och politiska makten ser ut finns det fortfarande en sektor i samhället – kulturen – där eliten är de som gjort det till sin spetskompetens att vara i underläge.”

  http://www.dn.se/ledare/signerat/ohlsson-och-vanstern-utanforskapet-som-privilegium

 206. Stig Palm skriver:

  Tack Tanja för länkarna om Palme. Jag föredrar att inte bli illamående genom att se dem. Är tillräckligt gammal att ha sett och följt tidigare denne ‘gudomlige’ för Sossar man.

  Tänker på hans marscher med vänstern och Vietnam. Tänker också på en av Palmes ministrar Birgitta Dahl och hennes gullande med Pol Pot? Fick vi sedan se vilka hon företrädde? Massmördare. Det kan bara vara Sossar som sörjer Palme?

  Denna SVT serie är skapad av just SVT och deras vänstermaffia. Inte ens Josef Göbbels i Adolf’s Tyskland hade kunnat göra denna propaganda bättre.

  Och nu får vi läsa sonens raseri om en film som handlar om prostituerade och att Palme inte skulle varit kund? Trist för dessa tjänstvilliga flickor, vilka nu är vuxna, att inte bli trodda när de bekänner sin ‘skuld’, därför att kunderna var ‘fel’?

 207. Mariel skriver:

  Grattis en dag i efterskott!

 208. elwee skriver:

  Grattis TVÅ dagar i efterskott 🙂

 209. QED skriver:

  Annie Lööf (C) har fått skarp kritik av sina partivänner för det nya flummiga partiprogrammet som innefattar fri invandring m.fl. extrem liberala idéer. Intressant är då hennes gamla frisyr:

  http://imageshack.us/photo/my-images/851/32795917.jpg/

  Att döma av googling på ”skinhead girl” så var/är frisyren populär bland kvinnliga skinheads.

 210. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Det är bara ”losers” som gnäller hela tiden, och du är ingen ”loser” eller hur? Så därför bör du avstå från den typen av destruktivt beteende.

  Du verkar ha förväxlat korrelation med kausalitet i det här fallet. Du lär förmodligen inte ha blivit sjuk av att ha följt mitt råd om att stressa mindre. Åtminstone kommer din långsiktiga hälsa att främjas av mitt råd. Jag lever som jag lär – dvs jag följer mina egna råd – och jag blir aldrig sjuk.

  Du är ung nu och kan leva ganska slarvigt utan att det påverkar din hälsa på ett akut sätt, men om fyrtio år så är du gammal, och då kommer de vanor som du har etablerat idag att spela en väldigt stor roll för din hälsa. Antingen kan du ha osunda vanor som kan leda till allmänt hälsoförfall, eller så kan du ha sunda vanor som gör att du kan bibehålla din fysiska och mentala vigör även på ålderns höst.

  Tänk så här: Det är en enorm skillnad på att vara gammal och vara tvungen att använda rollator för att kunna gå, eller att vara gammal och fortfarande kunna ha samma rörelsefrihet som i sin ungdom. Här har du till stora delar ett eget val i hur du vill utvecklas.

  Du blir inte någon elitidrottare bara för att du gör några situps nån eftermiddag, och på samma sätt blir du inte någon Galne Gunnar bara för att du stressar lite mindre. Jag tar hand om mig själv som en kung, och jag föreslår att du gör detsamma. Lösningen är alltså inte att du ska sluta följa mina råd, utan istället göra ännu mer som jag!

  Jag käkar väldigt nyttigt och jag är enormt disciplinerad och strikt i min kosthållning; jag avstår helt från alla typer av berusningsmedel/-drycker; jag motionerar (oftast) dagligen; jag praktiserar kognitiv kontroll genom medveten närvaro och genom att inte älta en massa meningslöst skit; jag älskar livet rent allmänt och mer specifikt mitt eget liv; jag har lätt för att se det roliga i tillvaron och är således väldigt bra på att underhålla mig själv, och jag sysselsätter mig i så stor utsträckning som möjligt med saker som jag tycker är roligt.

  Jag växte upp i en mycket dysfunktionell familj med enbart osunda vanor, och när jag var yngre så gjorde jag i princip motsatsen till allt det jag skrivit ovan, och jag var sjuk ganska ofta och länge. Men med åren har jag lärt mig själv att ta ett enormt ansvar för mig själv och för utformningen av mitt liv, och jag är övertygad om att det är de saker jag nämner ovan som håller mig superfräsch.

  Så upp och hoppa Tanja B! Följer du i mina fotspår så ska det nog bli lite ordning på dig också! 😉

  PS: Jag ser att några grattar dig på födelsedagen, så du kanske har fyllt år!? Hur gammal är du nu, 50? 😉

  Jag skickar med en videohälsning…

  Have a funky birthday!

 211. Galne Gunnar skriver:

  @ QED:

  ”@GG, @Tanja: Ber om ursäkt. Skall inte lägga mig i ert gnabb om vem som är vems idols. 🙂 Ni är båda förebilder i striden mot fördumningsindustrin i det här landet.”

  Äh, jag vet ju redan att du gillar mig! Jag erinrar mig att du i somras tyckte att jag borde vara i Almedalen och debattera med Axess-lägret, så uppenbarligen har du en viss tilltro till min intellektuella eldkraft trots allt!

  Ha en skön helg! 😉

 212. Sjukt skriver:

  Kan vara det sjukaste jag ngn gång hört på vääääldigt länge. Dessa är inga svenska eller västerländska värderingar.

  Först Erik Almquist och förhoppningsvis snart Kent Ekeroth. Även om Ekeroth bara tagit en paus än så länge så hoppas jag han avgår snart. Ekeroth är den personen inom SD som jag alltid har upplevt som mest rasistisk. Almquist är snarare den personen som jag har upplevt som minst rasistisk och alltid väldigt påläst. Tråkigt att sådant här ska komma fram helt enkelt, jag trodde bättre om honom.

  Men när vi nu är inne i denna häxjakt så tycker jag definitivt att vi ska ta en titt på moderaternas Abdirizak Waberi. Att han sitter i riksdagen tycker jag är värre än om Erik Almquist hade suttit kvar, anledningen tänker jag ta upp nu.

  Waberi är en av de ledande muslimerna i Sverige, och det är absolut inget fel med det. Vi har religionsfrihet i Sverige och den bör vi värna om. Men var går egentligen gränsen för vad man kan stå för bara på grund av en religion? Om Nazismen hade varit en religion, hade det varit okej då? Anledningen till att jag tar upp Abdirizak Waberi är för att han har gjort några väldigt skumma uttalanden.

  I en intervju får han frågan: ”Har Islam bara en tolkning?” Varpå han svarar: ”Ja, Islam har bara en tolkning”. Han får då följdfrågan ”Hur vet man vem som har den rätta tolkningen?” varpå han svarar: ”Det står klart och tydligt i Koranen”.

  Här går definitivt gränsen för religionsfrihet för mig. Eller kanske inte för religionsfrihet, men vad som förväntas av en man som sitter i riksdagen i alla fall. Jag hade varit helt med på noterna om han hade sagt att vissa saker i koranen inte stämmer, eller att koranen är en gammal skrift och att den behöver uppdateras. Men det gör han ju inte! Han säger att den rätta tolkningen av Islam står klart och tydligt i Koranen. Abdirizak Waberi är själv muslim och eftersom han gör detta uttalande antar jag att han anser att han själv lever efter den ”korrekta tolkningen”.

  För det första så antar jag att Waberi inte står för religionsfrihet eftersom det står klart och tydligt i Koranen:

  – Believers, take neither Jews or Christians for you friends (Surah 5:51)

  Abdirizak Waberi säger att den rätta tolkningen av Islam står i Koranen, och citatet ovan står klart och tydligt i koranen. Alltså måste detta citatet enligt Waberi vara den korrekta tolkningen av Islam. Vi går vidare med nästa citat:

  – We also sent Lut : He said to his people : ”Do ye commit lewdness such as no people in creation (ever) committed before you? For ye practice your lusts on men in preference to women: ye are indeed a people transgressing beyond bounds. Qur’an 7:80-81

  Waberi måste alltså uppenbart ha något emot homosexuella om han menar att allt som står i Koranen är ”det rätta”.

  – Men are in charge of women by [right of] what Allah has given one over the other and what they spend [for maintenance] from their wealth. So righteous women are devoutly obedient, guarding in [the husband’s] absence what Allah would have them guard. But those [wives] from whom you fear arrogance – [first] advise them; [then if they persist], forsake them in bed; and [finally], strike them. But if they obey you [once more], seek no means against them. Indeed, Allah is ever Exalted and Grand. (Surah 4:34)

  Tror ni Waberi använder ”hen”? Almquist kallade en tjej för hora, vilket så klart inte är försvarbart, men är det mer försvarsbart att påstå att män i princip äger kvinnorna? Det finns mer:

  – When a man calls his wife to satisfy his desire she must go to him even if she is occupied at the oven. (Mishkat Al-Masabih, p. 691: Tirmidhi)

  Jag tycker det är helt sjukt att Waberi kan sitta och hylla allt som står i Koranen samtidigt som han får sitta i Riksdagen. Men det är inte det enda knepiga uttalandet han har gjort. När intervjuaren frågar hur han ställer sig till den ”moderata islamismens ledare” Yusuf al-Qaradawis uttalande om att det kan vara rätt att slå sin fru ibland så svarar han: ”Jag håller inte med helt och hållet, vår profet Muhammed slog aldrig någon”.

  Det är självklart glädjande att han inte stöder kvinnomisshandel. Dock tycker jag det är väldigt skrämmande att han använder profeten Muhammed som referenspunkt. Jag tolkar hans uttalande som att Muhammed är den ultimata muslimen.

  Jag hade gärna frågat Waberi vad han tycker om barnäktenskap eftersom hans profet som han hyllar så mycket var pedofil och hade sex med en nioårig flicka. Tycker han att det är rätt? Antingen så går han emot profetens ord eller så är han helt enkelt för pedofili och barnäktenskap. Tråkigt att inte den som förde intervjun ställde denna fråga!

  Waberi håller inte heller med om att det här med slöja är valfritt inom islam som många här i Sverige hävdar. Intervjuaren frågar om det skulle vara okej om någon kommer fram och säger: ”Hej jag vill vara muslim, men jag vill inte bära slöja”. Då svarar Waberi: ”Det är självklart fel”.

  Sex utanför äktenskapet är något som är totalförbjudet, dessutom står Waberi för att kvinnor och män inte ska vistas ensamma i ett rum om de inte är gifta. Två pensionärer ska alltså inte få sova i samma säng om de inte är gifta. Två ungdomar ska med olika kön ska inte få titta på film ensamma, det tycker Waberi är rätt.

  Det tar aldrig slut med Waberis konstigheter. Han vill också förbjuda all musik som får folk att dansa, det är enligt honom inte bra när folk kvinnor och män dansar med varandra. Han tycker också att mannen är ”familjens överhuvud”. Det tycker jag inte riktigt går ihop med den svenska jämställdhet som han påstår sig sympatisera med.

  Intervjuaren fortsätter med att fråga: ”Du beskriver inte Islam som en enbart något privat, utan det är ett totalt sätt att leva, allt från lagar till ekonomi, är det inte just det som är att vara islamist?” Då svarar Waberi: ”Nej, jag vill ta bort ordet islamist, jag är muslim och vill gärna leva som en muslim”.

  Waberi fortsätter sedan med att säga ”Den dag det kommer en muslimsk stat någonstans som säger sig representera profetens traditioner, då får vi se hur det rättssystemet ser ut.” Intervjuaren frågar då: ”Skulle du vilja leva i en sådan stat?” varpå Waberi svarar: ”Definitivt, som muslim skulle man kunna se på allting omkring sig enligt islam”.

  Vad menar egentligen Waberi med ”en stat som representerar profetens traditioner”? Räknas pedofili in som en av profetens traditioner? Kommer barnäktenskap vara en del av den stat som Waberi definitivt hade velat bo i?

  Jag tycker det är dags att kvällspressen riktar sina blickar mot Waberi nu. Det är dags för nästa riksdagsman att avgå. Waberi har självklart rätt till att tycka vad han vill, men efter alla uttalanden han har gjort tycker jag det är högst olämpligt att han sitter i riksdagen, och det hoppas jag att Reinfeldt också tycker.

  Även om Waberi skulle säga att han inte står för detta längre (vilket jag ändå tror han gör) så har han redan gjort alla uttalanden. Almquist står inte för sina uttalanden och har bett om ursäkt till alla inblandade, det borde även gälla Waberi.”” Obs är kopierat.

 213. Galne Gunnar skriver:

  @ dolf:

  ”Jag misstänker att stackars doktor Berkgvist plågas av beundrare från alla samhällsskikt och klasser, både galna och förnuftiga, som hänger henne i kjolarna.”

  Du verkar ha lite självinsikt!

 214. dolf skriver:

  @GG
  ”lite självinsikt” i betydelsen ”inte mycket självinsikt” eller ”en viss självinsikt”? Jag är fullt medveten om stackarn lider något oerhört av min uppmärksamhet. Men så har jag också varit ordförande i SSF (Svenska SadoFörbundet).

  Men jag upptäcket efter att jag postade kommentaren att jag missförstått QED, det handlade inte om vilka som beundrade doktor Bergkvist utan vilka doktor Bergkvist beundrar. Och skulle hon beundra dig … tja, då är det väl hennes val.

 215. elwee skriver:

  Undrar om inte denna tråd börjar nå maxgräns också …
  Dr Bergkvist kanske skulle börja en ny 🙂
  Under tiden medan vi väntar så rutschar vi här i landet neråt i HDI-kanan oavsett om vi vill eller inte …

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations#2010.E2.80.932030_UN_projections_of_Very_High_HDIs

 216. Cavatus skriver:

  Se hit alla som är irriterade över sakernas tillstånd, allmänna urspårning och särskilt på Katarina Mazetti!

  Nu finns ett flygblad att dela ut eller sätta upp på ICA:s anslagstavla, som anger följande:

  ”Vi bojkottar ICA!
  Tills vi får en offentlig ursäkt av Katarina Mazetti för hennes förolämpning av svenska folket i ICA-kuriren

  Läs krönikan här: korta.nu/mazetti
  Reaktioner: korta.nu/sursorti
  och debatt: korta.nu/debatt”

  Här har ni länkar till dessa flygblad. Snälla, ladda ned, skriv ut och SPRIIIIIIID! Nu är verkligen måttet rågat, och att tanten sedan får valsa runt i medierna och debriefa sig själv utan att hennes värsta utsagor ens nämns eller ifrågasätts är så vidrigt att man kan få uppkastningar för mindre! Hon ska darra i sina grundvalar för det här klavertrampet. Vi måste sätta P för den här ständiga missfirmelsen av oss hårt arbetande skattebetalande svenskar som finansierar hela bygget:

  https://www.box.com/s/v2jja8vyxrejfqxprlsr
  https://www.box.com/s/x8znmr907ltrjyw3azec

  Sätt åtminstone upp en lapp på ICA:s anslagtavla!

 217. loofon skriver:

  Här är något att bita i för PK-pressen:

  Klicka för att komma åt dp2759.pdf

  Kommentarer till resultatet finns här:
  http://www.friatider.se/rekordhog-ungdomsbrottslighet-i-mangfaldsomraden

 218. Leif VE skriver:

  Hej Tanja,

  Kolla gärna in nedanstående inlägg och särskilt länken till videon av S. Pinker längst ned. Jämför sedan den diskussionen med den svenska debatten. Tala om förfallstillstånd…

  http://nya.kommentaren.nu/?p=352

  Mvh

  Leif VE

 219. QED skriver:

  SVT Aktuellt: Censur i Kina — dååligt. Censur i Sverige — braa!

 220. Tanja Bergkvist skriver:

  elwee, ja du har helt rätt, men vi hade otur med alla influensor och kräksjukan och nu när jag haft lite tid fick jag förbereda undervisningen, som jag tänkt göra under jullovet… Men det ser ljust ut för bloggen ändå, eftersom jag kommer att jobba deltid! 😉

 221. QED skriver:

  Marika Formgren: Normkritik är vår tids löntagarfonder

  ”Det normkritiska paradigmet är lika förhärskande idag som vänsterekonomiska idéer var på 1970-talet, och lika vänsterpolitiskt som löntagarfonderna. Det visar Skolverkets mobbningsrapport från 2009.

  Skolornas antimobbningsarbete ska utgå från diskrimineringslagen. Man kan alltså bara bli mobbad om man är underordnad enligt någon av diskrimineringsgrunderna: kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. Skolverket gör således en marxistiskt influerad maktanalys av varje diskrimineringsgrund – man är överordnad kvinna, vit är överordnad svart och så vidare. Dessa maktordningar är statiska. Att den enda vita eleven i en mångkulturell skolklass skulle kunna uppleva ett underläge är uteslutet. Underordnade är offer som ska stärkas, överordnade är förövare som ska bli medvetna om sin skuld, och rollerna fördelas via den moderna arvssynden normkritiken.”

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/normkritik-ar-var-tids-lontagarfonder_7820698.svd

 222. Anonym i kostym skriver:

  ”Money as debt”? Antar att det var en tidsfråga…

 223. QED skriver:

  Uppdrag Granskning har fått kritik för granskningen av ”barnfattigdomen”. Janne Josefsson svarar:


  Ni möts av ganska massiv kritik idag, bland annat i kvällstidningarma. Vad säger du om det?
  – Det finns ju en symbios mellan journalisterna och de här så kallade goda organisationerna. Jag tar ju en risk när jag granskar den förment goda sidan. Många journalister har satt sin heder på att detta är riktigt och rätt och då är det klart att de (journalisterna) blir förbannade och försvarar att de gått på de här sakerna.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5411870

 224. Ola skriver:


  Hälsa hem!

 225. toklandet skriver:

  Är det bara jag som saknar ett nytt inlägg på den här bloggen?

 226. Stig Palm skriver:

  Går det inte att få slut på detta genus-trams? Är väl mest kommunistkärringar med eller utan skaft som håller på med detta?

 227. QED skriver:

  SvD (Cervenkas blogg): Islands president: ”Låt bankerna gå omkull!”

  http://blog.svd.se/cervenkaspengar/2013/01/28/islands-president-lat-bankerna-ga-omkull/

 228. Galne Gunnar skriver:

  En mycket bra debattartikel skriven av en psykolog: Sluta försöka göra barn könsneutrala

 229. Cavatus skriver:

  Hej bloggläsare och Tanja! Här är ett intressant blogginlägg av Krister på hans blogg Gluefox, där han förtjänstfullt beskriver varför det är omöjligt för ”utsatta” grupper att bluffa sig fram inom de naturvetenskapliga domänerna:

  http://www.gluefox.com/komment/summers.shtm

  Läs och njut!

 230. QED skriver:

  Här var det tydligen förtryck av kvinnlig journalist i SVTs sportkommentatorsoffa enligt feministisk analys av kroppspråk.

  http://blog.svd.se/maratonbloggen/2013/01/30/jag-var-varken-fortryckt-eller-angslig/

  ”Offret” svarade att hon inte alls kände sig förtryckt…

 231. Galne Gunnar skriver:

  Ni har väl inte missat den pågående debatten mellan Tino Sanandaji och Johan Norberg om huruvida fri invandring verkligen är så bra och lönsamt som den senare påstår.

  I debatten så finns det åtminstone en artikel i DN (med genmäle och slutreplik), radiodebatt i SR, och ett flertal blogginlägg på Sanandajis blogg. Tyvärr har jag inte tid att leta reda på alla inlägg åt er just nu, men jag rekommenderar att ni kollar upp dem, för Sanandaji manglar Norberg ganska ordentligt.

  Här är dock en länk till Sanandajis senaste inlägg i debatten som jag läste precis: Även Jan Ekberg kommenterar, säger att jag har rätt

  ”När jag kritiserade boken ”Migrationens kraft” [skriven av Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt] försvarade sig författarna med att jag felciterade forskarna Geroge Borjas, Greg Mankiw samt Jan Ekberg.

  […]

  Johan Norberg försvarade sin bok med att jag felciterar forskning. Nu har de 3 forskare som Johan Norberg anklagat mig för att felcitera samtliga gett sin syn på saken, och alla 3 stödjer hur jag citerade dem.”

  Sanandaji citerar också professor i nationalekonomi, Jan Ekberg (som har räknat på invandringens kostnader), från deras privata mailkorrespondens:

  ”Tyvärr förekommer ofta i debatten att man (felaktigt) vill skilja mellan effekten på offentliga finanser och effekten på ekonomisk tillväxt […] Jag har sett sådana påståenden av minister Erik Ullenhag och nu vad jag förstår också av Norberg och Segerfeldt.”

  PS: Här har ni också länken till den radiodebatt i SR jag nämnde ovan: Debatt om öppna gränser”

 232. Bosse skriver:

  Var är du Tanja?

  Vi famlar runt det i kvasiintellektuella genusmörkret som förvirrade leptoner.

  Vi saknar dina underfundiga texter.

 233. Tanja Bergkvist skriver:

  Toklandet, Bosse mfl. Ber om ursäkt det inte hunnits med något inlägg än. Även om den kurs jag undervisar på nu är deltid (flervariabelanalys) så tar det en del tid med att förbereda seminarier, lektioner osv. Jag har börjat ägna alltmer tid på kvällarna åt dottern och hennes skolgång – de har för övrigt nationellt prov i matte snart 🙂 och vi ser jättebra dokumentärer på Kunskapskanalen tillsammans (nu senast denna- se den! http://www.svtplay.se/video/986041/vaxternas-rorliga-liv ) och jag har också börjat följa PK-media dagligen, vilket givetvis bara har en kamppositiv effekt eftersom den är så fullt med galenskap. Det är ingen tvekan om att vi måste göra något, och opinionen som vill se en förändring på alltfler områden bara ökar. Själv är jag verkligen oroad över skolan, liksom 70% av svenskarna. Se tex det här: Lektorer larmar: studenter kan inte svenska: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5426726 Lyssna på inslaget och förfasas! Här är motsvarande debattartikel som reportaget bygger på: http://www.unt.se/debatt/vara-studenter-kan-inte-svenska-2027570.aspx

  Här är för övrigt en rykande färsk nyhet från Reforminstitutet, speciellt till GG då (ja ja ja – jag hörde Sanandaji och Norberg i P1, jag lyssnar på Studio Ett dagligen liksom Aktuellt och Rapport bara för att ”få min världsbild bekräftad” 😉 Man behöver alltså inte gå in på regimkritiska sidor för detta (även om det har en blodtryckssänkande och effekt) såsom etablissemanget påstår, utan det räcker att följa pk-media). Fast det var ju iofs så allt började med alternativa medier, folk satt och lyssnade på statsfinansierad propaganda och vaknade upp. Till saken, här är nyheten:
  http://www.dn.se/debatt/sociala-problem-vanligast-i-orter-med-fa-invandrare

  Notera: ”Den bygger på 18 olika faktorer och jämför hur olika utfallen är inom fem huvudkategorier: Skolan, Jobben, Hälsan, Pengarna samt en kategori som här kallas ”Hopplöshet och utanförskap”. Hur ska det här tolkas? Det betyder ju att det är svenskarna som har det sämre med hälsa, ekonomi, jobb och känslor av hopplöshet. Svenskarna är alltså offer enligt denna nya rapport, och vad kan det tänkas bero på, det kan man ju fråga 7-klöverpacket. Så vi förväntar oss givetvis genast stora satsningar på svenskdominerade områden.

  Nu måste jag förbereda ett seminarium till mina KTH-studenter imorgon, men jag måste blogga, jag är väl medveten om det, jag fixar ett inlägg den här veckan så jag kommer igång, har väl bara tillfälligt latat till mig lite – men det kan jag behöva efter så många års kamp. Men ni kan glädja er åt att jag bara blivit ännu mer fanatisk av att lyssna och se PK-media på kvällarna – jag behövde kanske den vitamininjektionen. 😉

 234. Cavatus skriver:

  Tanja! Svenskarna är olyckliga och mår dåligt när politikerna låter svenskarnas land bli ockuperat av araber och afrikaner. Vem kan bli lycklig av att bo i en portuppgång där ingen talar landets officiella språk? Man har rätt att reagera på en sådan utveckling utan att bli kallad rasist. Läs SvD-ledaren idag av Gür där han konstaterar just detta:

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/migration-ar-mer-an-nationalekonomi_7882080.svd

  Med andra ord är det svenskarna som miljarderna ska ösas över från och med nu, eller?

  Ni har väl inte missat Julia Caesars krönikor, förra söndagen om pensionssystem som är en tickande bom. Idag om hatets prästinnor:

  http://snaphanen.dk/2013/02/02/sondagskronika-hatets-prastinnor/

 235. Cavatus skriver:

  Tanja! Jag glömde den här länken i inlägget ovan:

  http://gd.se/ledare/debatt/1.5537533-mangkulturen-ar-ett-fiasko

  Tänka sig att GD tog in denna insändare. Så har tydligen även GP gjort. Vindarna kanske vänder?

  Tobias Billström satt nyss i Agenda och gjorde uttalanden så att man trodde att det var Jimmie Åkesson som uttalade sig. Anna Hedenmo var så mild och förstående i tonen. Men när Jimmie Åkesson har sagt exakt detsamma har hon uppträtt agressivt och hätskt. Vilken avslöjande omsvängning. M ser SDs opinionssiffror stiga och stiga, och måste nu stjäla SDs politik för att försöka återvinna opinionsvindarna.

  Eftersom M nu legitimerar SDs politik, kan man ju lugnt rösta på SD trots allt, utan att vara eller riskera att kallas rasist. Att rösta på M är ju uteslutet eftersom de vänder kappan efter vinden och dessutom har en islamist i riksdagen, t o m i försvarsutskottet, samt att de oförblommerat kan göra uppgörelser med smygkommunisterna i MP. Så snacka om att M är föga trovärdiga!

 236. QED skriver:

  Nytt parti har sett dagens ljus: Feministisk Gryning

  http://feministiskgryning.wordpress.com

  😉

 237. Galne Gunnar skriver:

  @ Tanja B:

  Kanske är det dags för dig att sluta blogga och hitta någon ny utmaning i livet att ta dig an? Det faktum att du knappt har bloggat på över ett år kan tyda på att du inte är motiverad längre att fortsätta. Det vore en stor förlust för opinionsbildandet i genusfrågor om du valde att sluta – i synnerhet då de andra genus-/antifeminism-bloggarna bara är skit – men det enda som i slutändan är viktigt är hur du mår och att du trivs med ditt liv. Det är bara en reflektion från min sida. Du får själv avgöra om det jag skriver stämmer i din situation.

 238. Galne Gunnar skriver:

  Det här är helt sjukt och surrealistiskt…

  SR: Rosanna biter killarna i kuken

  ”Rosanna har en vision – att krossa patriarkatet. Men vägen dit är lång och som en början har hon börjat klä upp sig, gå ut på stan och ragga upp killar. När de kommer hem är det allt annat än en avsugning som väntar…”

 239. elwee skriver:

  Välkommen tillbaka till din alldeles egna blogg Tanja 🙂
  Jag lyssnar också till svensk MSM och det har samma effekt på mig som på dig.
  Fast det beror på att jag är en, för MSM, irriterande nyfiken typ så jag vet oftast mer om de nyheter de presenterar än det som förmedlas.
  Att det förtigs, vinklas och t o m ljugs har jag, snäll som jag är, tidigare huvudsakligen tolkat som inkompetens hos journalisterna. Tyvärr framgår det mer och mer tydligt att det inte enbart är det utan också en högst medveten strategi att driva en agenda som är i total otakt med allmänhetens åsikter.
  Det är djupt tragiskt att de får statsbidrag för att fortsätta sin propaganda och det är till sin natur helt oacceptabelt att det pumpas in skattepengar i ett företag år efter år när de inte har en produkt som konsumenterna vill ha.
  Sunda företag är åtminstone självbärande!

 240. Bosse skriver:

  Bra Tanja, att du är närvarande!

  Greja på med det du har i familjelivet, självklart går barnen i första hand.

  Funderat lite över PK, så även genusvetenskapen.

  Är inte dess journalister av samma skrot och korn?

  Samma stolpskott till journalister som yttrar sig.

  Förljugen åsiktsdiktatur med floskler som argumentation.

  Jag får huvudvärk och mjäll av dessa PK-journalister!

 241. Adam Bek skriver:

  Aktuelltexemplet är verkligen praktfullt i sin dubbelmoral.
  Kanske intressantast är hur välgjort kinareportaget är och hur slarvigt näthatarreportaget är.

  Newsmillfarbrorn är intressant på två sätt.

  1. Dels används han som auktoritet på frågan om vilka näthatarna är. Han tycker och tror att de är välutbildade och ihärdiga. Jaha, så då var den frågan besvarad tycker reportern och går vidare. En journalist tycker en enda sak och det tas som sanning. Skråblindhet. Obegripligt varför en sådan människa ens tyckte det var intressant att driva Newsmill en gång i tiden.

  2. Han tycker sedan att anonymitet inte är en mänsklig rättighet. Självfallet, och detta är i princip hur de flesta ser på saken. Man har inte alltid rätt att vara anonym, vilket ju inte heller är vad någon krävt. Enbart retorik således, men sedan går han vidare och menar att anonymitet i kommentarsfält och anonymitet i frågan om källskydd inte får blandas ihop för ”det är två helt olika saker”. Men varför är det två olika saker? Det glömmer bekvämt nog både reporter och han själv att svara på. Själv ser jag mest likheter mellan anonymitetsbehoven i båda fallen. Om vi talar om relevanta men kritiska kommentarer som är emot etablissemangens åsikter.

 242. Torbjörn skriver:

  Hej Tanja!
  Long time…
  Intressant apropå debattartikeln i DN, att 7-klöverns integrationssatsningar i invandrartäta områden nu visar sig vara felaktiga, och åtskilliga bortkastade miljarder under årtionden. Inte bara får vi genom PK-media veta att vi behöver fler invandrare, utan de måste också tala om för oss att invandrarområdena i Sverige fullkomligt blomstrar på alla sätt. Tror de inte att vi har sett det själva?

  Från det ena till det andra, så såg jag en smårolig artikel i tisdagens Metro (5/2) under rubriken: Var vaksam med fördomar på jobbet – Här är de ”oskyldiga” homofobifällorna – och så upptäcker du dem.
  Bidrar du till fördomar på jobbet, utan att ens vara medveten om det? Martin Björgell – homosexuell – hjälper oss att upptäcka de oskyldiga fällorna.

  Han säger: – Eftersom heteronormen råder i samhället och har en mer konservativ syn på manligt och kvinnligt så kan man få höra;”här behövs några starka grabbar för att hjälpa till att bära”, eller så kan det sitta lappar i fikarummet med texten: ”din mamma jobbar inte här”. – Faran med att inte bry sig om sådant här, är att vissa av dina kolleger håller större delen av sitt liv hemligt för dig, vilket leder till sämre arbetsklimat.

  Hur motverkar man då fördomar på jobbet enligt Martin Björgell – homosexuell?

  1. Se upp med orden.
  Byt ut make/maka mot sambo/partner och referera hellre till ”dina föräldrar” än ”din mamma och pappa”. Fråga inte om någon har pojk- eller flickvän, utan istället om denne har partner. Torbjörn undrar dock hur man får reda på om en söt flicka(förlåt en söt hen) som han kanske tycker om är hetero? Torbjörn: -Har du partner? Söt hen: – Nej, har du? Torbjörn: – Nej. Och sedan då? Vad blir nästa fråga? Torbjörn: -Är du homosexuell? Ok, det blev lite tramsigt där, men det bjuder jag på.

  2. Konfrontera.
  Konfrontera kränkande och homofobiska kommentarer och skämt på en arbetsplats. Markera även i förebyggande syfte vad som inte är okej. Var en förebild och visa för andra att du är öppen och tillåtande.

  3.Ta initiativ
  Verka för att det ska finnas en tydlig policy som förbjuder diskriminering av medarbetare, kunder och leverantörer pga sexuell läggning. Det är viktigt att den blir känd i hela föetaget eller organisationen.

  Det här ger en inblick i hur man kan profilera sig för att få en helsida i Metro anno 2013.

 243. Josef Boberg skriver:

  Men ni kan glädja er åt att jag bara blivit ännu mer fanatisk av att lyssna och se PK-media på kvällarna – jag behövde kanske den vitamininjektionen. 😉

  Jo… – Tanja – var sak har sin tid och sin plats.

 244. Stig Palm skriver:

  Kan bögeriet vara en lösning på överbefolkningen av Jorden?
  Förutsättning då, att bögarna inte ska inseminera böginnorna för att hålla populationen uppe?

 245. QED skriver:

  Ännu en intressant artikel på Newsmill

  ”Därför floppar satsningarna på skolmatematiken

  Publicerad: 2013-02-19 10:02, Uppdaterad: 2013-02-19 10:02

  […]

  I Sverige tycks det finnas en föreställning (åtminstone bland våra rikspolitiker) att skolutveckling ska bedrivas och kontrolleras av en statlig myndighet, Skolverket. I de flesta andra länder är det yrkesprofessionen själv som tillsammans med forskare utvecklar verksamheten. Föreställ er att Socialstyrelsen skulle bedriva utvecklingsarbete på Njur- och transplantationskliniken på Skånes universitetssjukhus i Lund eller verksamhetsutveckling på geriatriska avdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Befängt? Javisst. Men varför finns då denna idé på skolans område?

  Finns det någon evidens för att denna typ av storskaliga satsningar fungerar? Nej, inga som helst. I stället så visar Skolverkets utvärderingar, gjorda av externa bedömare, att många statliga reformer och satsningar stör den lokala verksamheten.

  […]

  Ps. Läser i Lärarförbundets tidskrift ”Specialpedagogen” att Skolverket oroar sig för att Barbiedockor finns ute på landets förskolor. Att landets förskollärare och framför allt dess genuspedagoger står inför en tuff uppgift står klart. ”Om man inte är en väldigt skicklig genuspedagog blir det utmanande” säger Skolverket i en kommentar. Men jag är förhoppningsfull. Med Skolverkets insatser och stöd så ska det nog gå vägen, trots allt. Fast jag undrar trots allt, om inte förskolan har större utmaningar i de invandrartäta förortsområdena än Barbiedockor…

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/18/d-rf-r-floppar-satsningarna-p-skolmatematiken

 246. QED skriver:

  Krigsmaktens finaste marsch – Norrlandsfärger. Man får lust att befria Europa från EU eller nå’t.

 247. Tanja Bergkvist skriver:

  Galne Gunnar, ”Kanske är det dags för dig att sluta blogga och hitta någon ny utmaning i livet att ta dig an? Det faktum att du knappt har bloggat på över ett år kan tyda på att du inte är motiverad längre att fortsätta. Det vore en stor förlust för opinionsbildandet i genusfrågor om du valde att sluta – i synnerhet då de andra genus-/antifeminism-bloggarna bara är skit – men det enda som i slutändan är viktigt är hur du mår och att du trivs med ditt liv. Det är bara en reflektion från min sida. Du får själv avgöra om det jag skriver stämmer i din situation.”

  Jo jag är motiverad att blogga. Kanske är det snarare dags att sluta med annat, och ta mig an utmaningen att skörda frukterna av mitt arbete (tex 12.000 mail ;-)) och göra min plikt istället, så som det var tänkt (men du kan ju inte veta vad jag hade tänkt för fyra år sedan 😉 ). Tanken var att jag skulle hinna allt, och det gjorde jag i några år, men i min värld är det allt eller inget som gäller, och kan jag inte göra något 100% blir det hellre inget, och därför blev det mest inget på bloggfronten det senaste året. Tyvärr. Men KTH-kursen jag undervisar på har tenta den 8 mars – så se fram emot det datumet (och inte bara för att det är internationella kvinnodagen då) – nåja, efter att vi rättat tentorna då, det tar väl en dag eller två.

  GG, som min självpåtagne rådgivare – ska jag nu sitta med kommentarerna eller ska jag skriva ett nytt inlägg? Jag inväntar ditt svar, men om du inte svarat inom 10 minuter gör jag valet själv – det är effektivitet som gäller här. 😉 Jag vet inte vilket land du befinner dig i och vad klockan är där – men ska du ha något att säga till om så är det 10 min som gäller från och med nu! Även om jag skriver ett inlägg kommer jag att återkomma hit för att kolla kommentarerna.

 248. dolf skriver:

  Jaha, ska du svara kommentarer har du en hel del att göra, Det finns ju obesvarade frågor (tänker på specifik text i Lissabon-fördraget) sedan början av året. Men det är väl bara att sätta igång och köra. Så nu har jag svarat åt GG och du vet du har att göra. Som blivande statschef skall du ju tjäna folket, och jag representerar ju folket, så du har fått dina marschorder.

 249. […] utan om det finansiella systemet. Om ett ponzibedrägeri. Läs gärna mitt relaterade blogginlägg Systemfel som hotar världen och om den inte är tillgänglig längre så se skärmdumparna i inlägget och så passar jag på […]

 250. […] mänskligheten för vad som kommer efter. ” Kloka ord. Den ekonomiska galenskapen (som jag bla tagit upp här ) måste kanske mogna i sin egen (eller snarare bankväsendets) takt – även om vi egentligen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: